DeltaChromeX9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert én írtam levelet nekik, de nem hajlandóak válaszolni 😞
Vagy csak nekem?
One Vision. One Purpose.
Ha 2 hétmúlva télleg kinnt lesz én veszek!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
One Vision. One Purpose.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Ez meg nem vélemény szerintem, ez egy spkuláció tényként beállítva, már-már rágalom.
Erre a választ valószínûleg csak a TSMC-nél tudnák megmondani, de erõsen kétlem, hogy Geza ba közéjük tartozna.
De nem is akarom ezt a vitát tovább folytatni, #748-at pedig nem erre a topicra értettem, hanem úgy összességében 😊
One Vision. One Purpose.
Csak egy sort idéznék:
"Ben Boyden: S3 Graphics actually started shipping the DeltaChrome graphics processor in December, so you can expect new cards from vendors such as Club 3D anytime soon."
Na ez szép, mikor még az anyavállalatot is félrevezetik. Akkor meg mire számítson szegény ChromeDome 😞
One Vision. One Purpose.
Hogy is felejthettem ki a savagenews????????
😊
One Vision. One Purpose.
Legyen igazad.
De én az április végét jóval valószínûbbnek tartom, sajnos...
One Vision. One Purpose.
Ami pedig a végleges kártyát illeti, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyan lesz, mint ez a 2003-as teszt PCB. Elõször is ez a referencia design és a Club3D-tõl még egyetlen kártyát sem láthattunk, tehát elképzelhetõ, hogy teljesen máshogy alakították ki, másrészt pedig a végleges verzión nyilván más bios is lesz, lehet, hogy lesz rajta VIVO, stb., ki tudja...
Elõzetesek a cikkek, de a kártya talán már a jövõ héten kapható lesz, így ha nem megint valami tavaly augusztusi engineering sample-t teszteltek, akkor a boltba kerülõ példányok is hasonlóképpen teljesítenek.
IDC_INFO_MTL = MeTaL DLL:
Érdekes, felettébb...
One Vision. One Purpose.
- Memórialimitált 128bit: A többi azonos kategóriájú kártya is az.
- Gyenge shader teljesítmény: Arra azért elég, hogy megelõzze itt-ott a többieket a hethónapos meghajtóival, az NV és Ati több éve fejlesztett drivereivel szemben. Olyan gyermeteg az az elképzelés a részedrõl, hogy azért kisebb teljesítményû, mert hardveresen nem stimmel valami. Tipikus laikus hozzáállás.
- Gyenge OGL teljesítmény: Muhahahaha! Tényleg nem sokat tudsz a DC-rõl. A meghajtók OGL részét még csak most kezdték fejleszteni, ehhez képest viszont inkább bravúros, hogy már idáig eljutottak vele.
- MS AA hiánya: Az egyetlen tény, ami legalább helytálló. Mivel viszont sem Andrew-t, sem engem, sem pedig a legtöbb embert nem érdekli az AA, itt ezzel hiába is érvelsz. Több elõzetesbõl kitûnik, hogy a randább/lassabb AA ellenére is szebb képe van mind a Radeonnál, mind a GeForce-nál. Na, ez számít. Az, hogy van-e mindenféle menõ funkciója, amivel lehet menõzni a haverok elõtt a százezres kártyával, valljuk be, nem számít igazán.
- AF bekapcsolása mellett nem normál trilinear filteringet
használ: Na ez az a pont, ahol végleg elástad magad. Mindenki, aki ismeri az S3-at (ami úgy látszik, esetedben egyáltalán nem áll fenn) tudja, hogy a saját fast trilinear filteringjük jóval fejlettebb a többieknél, mivel kevesebb mintából jobb minõségû képet tud elõállítani. Ha a Serious Sam-es képre gondoltál, akkor ott ez a normális, mivel látszólag tényleg csak bilinear filteringet használ, valójában azonban fast trilineart, csak ezt a teszt nem tudja kimutatni. Tényleg azért mókás, hogy ezt említetted, mivel az S3 mindig is Trilinear-Mipmapping mester volt, úgyhogy ez finoman szólva is tévedés. 😊
- Fogyasztói ár: Ez megint LOL. Megmondták, mennyi az ajánlott fogyasztói ár, erre mindenki felzúdul, pedig mint ahogy a nevében is áll, ajánlott fogyasztói ár. Senki sem fogja ilyen drágán kínálni, ha van egy kis eszük. De mindegy, legalább lehet min háborogni...
A Savage2000 teljesítményét meg inkább ne feszegessük. Itt sem kéne birka módjára elfogadni a sztereotípiákat.
Mivel tervezed a kártya megvételét, és komolyan gondolod, akkor meg egy kicsit pozitívabb hozzáállás nem ártana. Nagyon sok hazai és külföldi fórumot olvasok a témában, és úgy vettem észre sajnos, hogy az általános fikázás csak itt az sg-n divat, ezért állok rosszul az ilyen tartalmú hozzászólásokhoz. Ha tényleg nem fikázni akartál, akkor most kérek elnézést.
A hiányosságok, amiket leírtel tényleg nagy gondok. De mi sem gyõzzük ide leírni, hogy nem egy asztali chipról van szó elsõsorban, hanem egy mobilról, amit kiadnak asztali formában is (ezért viseli a Chrome nevet - az S3 integrált cuccai a Chrome-ok). Így ahogy most van, tökéletesen illeszkedik a VIA Éden terveibe, azért is nem teljesen teljesítményorientált a dolog. A 2D dolgokra van kihegyezve, nem feltétlenül a játékokra, de sztem azoknál sincs szégyenkeznivalója.
A fogyasztói ár lehet, hogy magas, de ez már tényleg driverfüggõ. Ha meg tudják csinálni rendesen az OGL részt is, akkor még nagy meglepetés várhat ránk, ugyanis az OGL mindig is erõssége volt freemonti barátainknak 😊
Ha tényleg az új driverekre vársz, akkor még legalább egy fél évet kell várnod, ez is hagyomány náluk. (egyébként sztem ez a tempó nem azt sugallja, hogy 200-an vannak a softwarerészlegnél)
A gyenge shader teljesítményre visszatérve:
Nézted a decemberi, majd a mostani teszteket?
Ha a sebességbeli javulás nem is számottevõ, de most már legalább hibátlanul csinálja.
One Vision. One Purpose.
Véleményt nyílvánítottam. Mivel nem DeltaChromeX9 FanClub volt a topic címe, bátorkodtam hozzászólni.
Mivel tervezem a kártya megvételét, elég sok preview-t olvastam. Túl hosszúra sikerült a válaszom elsõ verziója, és nem akarok személyeskedni + idézgetni, egyszerûen leírom mi a problémám a kártyával:
-memórialimitált a 128 bites memóriabusz miatt
-gyenge shader teljesítmény
-gyenge OGL teljesítmény
-MS AA hiánya
-AF bekapcsolása mellett nem normál trilinear filteringet
használ
-IMO a javasolt fogyasztói ár túl magas (részben a elõzõek
miatt)
Szóval várom az újabb drivereket mielõtt döntenék, de a Savage4/Savage2000 driverek alapján nem nagyon hiszek benne.
De igenis komolyan gondoltam. 70-80 millió, ha jól emléxel?
Téged beavattak? Mert az S3 hivatalosan nem igazán akarja kiadni a pontos specifikációkat, a 70-80 millió csak becsült adat, amit némi utánaszámolással kaptak.
"A 9600XT magasabb tranzisztorszámú, de mégsem tudnak kihozni egy 500 MHz-es DC-t, mivel sokkal gyengébb a gyártástechnológiájuk"
Az a röhej, hogy nem is biztos, hogy kell. Jó, nem mondom, hogy minden tesztben, sõt, egyenlõre csak 1-2-ben, de utoléri a Rad9600XT-t. Miért, hiszen ilyen szar gyártási technológia (mellékesen max. áramfelvétel 8w), szar shaderek, jóval alacsonyabb órajel? Ezt nem értem? Vagy csak a te érvelésed nem teljesen OK?
Egyébként én már párszor megmondtam, engem rohadt mód nem érdekel az AA, példálózzal csak vele, de inkább mainrulert idegesítsd 😊
Egyébként a SuperSampling S3 "hagyomány", még a S2k-ban is ilyen van...
"Ez egy rossz érvelés. Ha ugyanolyan fps-t kapok egy játékban az AA nélküli DC-vel, mint a konkurenciánál 4X AA-val, akkor a konkurenciát választom. És ezt csak a tesztek eredményébõl tudom meg."
Ez nem nekem szól, talán nem is tisztem rá válaszolni, de csak egy mondat: Akkor ne ezt válaszd!
Ja és a végére:
"Ezt te sem gondolhatod komolyan. Nézd meg a ShaderMark 2.0 eredményeket. A 9600XT mindenhol 2-3X gyorsabb a DC-nél."
"Az a AF-rõl: Egyes tesztek alapján úgy néz ki, hogy "brilinear"/"fast trilinear" filteringet használ ilyenkor. A képminõség állítólag nem romlott, de nem reklámozták agyon a fícsört."
Nézted a driver állapotát? Meglehetõsen kezdetleges, kisebb verziószámú, mint a második WHQL driver.
Ne mond, hogy ne várjak csodákat, mert én ebben az ügyben meglehetõsen sok csodát láttam már az S3-tól.
vegyük pl a kedvencemet, a S2k-t
mikor megvettem, produkált kb. 2200 pontot 3DMark2000-ben. Aztán jöttek az új driverek és persze valamilyen mértékû egyéb hardwarefejlesztés a gépben, de csak a hardwareváltozásokkal nem magyarázható, hogy ma mégis miért érek el 7000 pontot benne (ugyanebben a gépben veri a Rad7200-at, és a GeF2 GTS-t). Ahhoz képest, hogy eleinte csak a TNT2-vel hasonlítgatták...
One Vision. One Purpose.
#689 'a_n_d_r_e_w'
"Merem azt állítani, hogy az S3 technológiailag magasan a másik kettõ fölött áll, ugyanis jõval kisebb órajelen (kb, mint 33%), jóval kevesebb tranzisztorral (állítólag)"
Ezt te sem gondolhatod komolyan. Nézd meg a ShaderMark 2.0 eredményeket. A 9600XT mindenhol 2-3X gyorsabb a DC-nél.
9600XT: 87 millió tranzisztor, .13 micron
DC: 70-80 (ha jól emlékszem), .13 micron
A 9600XT magasabb tranzisztorszámú, de mégsem tudnak kihozni egy 500 MHz-es DC-t, mivel sokkal gyengébb a gyártástechnológiájuk.
Ha meg alacsonyabb órajelû kell, a 9500Pro is megveri, pedig az már egy generációval ezelõtti videókártya.
A gyártási költség csökkentéséért beáldozták az AA-t. Ezt nem nevezném technikai fölénynek. Ha megnézed az IQ teszteket, látod hogy nem túl jó az AA minõsége. Ráadásul úgy tûnik, hogy a beharangozott 16X MS-t a driver még nem támogatja (vagy bugos a hardware, mint a T&L a Savage2000-ben, vagy egyszerûen csak kihagyták).
#691 mainruler
"Csak azt mondtam, hogy a másik két gyártó kártyái multisampling-et használnak az S3 meg RGSS-t ezért már eleve kár összehasonlítani a teljesítményüket mivel a DeltaChrome nem is nyerhet ebben a versenyben"
Ez egy rossz érvelés. Ha ugyanolyan fps-t kapok egy játékban az AA nélküli DC-vel, mint a konkurenciánál 4X AA-val, akkor a konkurenciát választom. És ezt csak a tesztek eredményébõl tudom meg.
Más:
Az a AF-rõl: Egyes tesztek alapján úgy néz ki, hogy "brilinear"/"fast trilinear" filteringet használ ilyenkor. A képminõség állítólag nem romlott, de nem reklámozták agyon a fícsört.
One Vision. One Purpose.
De attól én még nem fogok kapni DC-t se itthon, se külföldön 😞
One Vision. One Purpose.
Gondolom ezekkel az elõzetesekkel le is tudták a tájékoztatást egy idõre. Sebaj, nyakunkon a Cebit.
Na mindegy, leírom újra.
Szóval reagálva:
Az S3-nak megvan a lehetõsége, hogy jelenlegi formájában ültesse át mobil gépekbe. Meglátjuk, hogy tud-e élni vele
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Már csak azért sem, mert az önteszt lemerítené az aksit... 😊)
One Vision. One Purpose.
Ugyanis ugye a MOBILITY 9600 sem egyezik az asztalival, butított. Ha viszont a nitrot nem kell tovább butítani, hogy effektív legyen notebookba is, akkor azon a piacon tarolhat.
Viszont ez még nem jelent neki majd sikert a desktop piacon, ahol jóval több embert kellene megfogniuk vele.
(bár ez testileg lehetetlen 😄)
One Vision. One Purpose.
Szerintem nem a low-end szegmens volt a célja...
Miért, minek készült?
A többiben még mindig igazat adok, nekem esne a legjobban, ha már holnap mehetnék a boltba, és feedbackelhetnék 😄
One Vision. One Purpose.
Nem mind1 neked mekkora alumínium darab ficeg a géped belsejében, amíg nem ad hangot?😊) Szvsz full mind1, hogy 3 vagy 23 centis.
De:
"ugyanakkor a kiforrott driver sem hozott 10-15%-nál nagyobb gyorsulást, inkább csak bugfixet!"
Na ez így nem teljesen igaz, legalábbis S3-éknál.
Ez csak az tudhatja, akinek volt huzamosabb idõn keresztül S3-as kártyája. Sem a Sav4-nél sem a S2k-nál nem csak 15% volt. Nekem aztán elhiheted 😄
One Vision. One Purpose.