1459
-
#898 A sav4-et nem nevezném sikertelennek. Bár nem ismerem a pontos statisztikákat, de azt tudom, hogy a környék 3 boltja is két héttel előre vette fel a rendelést rá, mert elkapkodták, mint a cukrot. Nem hinném hogy ez csak az ország eme kis szegletének paranormális jelensége lett volna.
Mit ér, ha belül 128 bit, de a memória 256? Sztem arra pont elég, hogy lecseréljék a supersampling AA-t. De én sem látok erre sok esélyt. -
#897 Őket biztos nem, soha nem is zavarta :)
Csak van most mögöttük egy ázsiai profit és növekedésorientált, gátlástalan cég. Őket viszont szerintem rohadtmód zavarná, főleg mivel az ő pénzük fekszik a dologban, nem is beszélve a 300 milláról, amibe nekik az S3 került. -
#896 És ez gondolod zavarja őket? :)
A 3D korszak óta soha nem voltak sikeresek, sorra dobták piacra a fiaskókat. Egyel több vagy kevesebb...
A 256bit-ről meg annyit, hogy nem csak egyszerűen memory controller, hisz akkor a teljes belső architektúrát át kell tervezni az utasításvégrehajtástól kezdve a futószalagokig. Mit érsz egy olyan lapkával, ami a memóriával 256bit-en kommunikál, de az egyes részegységek a chipen belül csak 128bit-en? Nem érnél el vele semmilyen teljesítménynövekedést... -
#895 Ja, és az szerintem 4 hónapba belefér. Ugye január eleje vs április vége... -
#894 Nem tudjuk, hány bites lesz a gamma, ha az 256, akkor nem kell az egészet áttervezni. A 3 évben én nem hiszek, sztem ez max 2 év volt, ami látszik is bizonyos elkapkodott dolgokon. Ugyanakkor nem hinném hogy akár egy évet is kellene egy ilyen átállásra szánni, mert ez "csak" memóriakezelés. -
#893 Annyit, hogy ez az utolsó eély, ha nem akarják az egészet kukába hajítani 0 bevétellel. -
#892 Én meg 0.000% esélyt adok a 256bit-nek. Ahhoz át kéne tervezniük az egész chipet, amit eddig legalább három éve fejlesztenek. Nem fognak újabb egy évet fecsérelni rá. -
#891 Nos, ugyanilyen hírek keringenek már fél éve.
"Még néhány hét, és még Karácsony előtt kapható lesz"
"Még néhány hét és Januárban már kapható lesz"
"Februárban már megvásárolhatók lesznek a PowerColor féle S8-asok"
"Az első negyedévben kaphatók lesznek a DeltaChrome grafikus kártyák"
"Úgy néz ki végül révbe ért az S3 hosszú fejlesztése, és a DeltaChrome a valóságban is manifesztálódott, olyannyira, hogy csak napok, esetleg hetek kérdése, és kicsiny hazánkban is a boltok polcaira kerül."
Te látsz valami különbséget? -
#890 Ezért írtam, hogy "kétes megbízhatóságú". De ha igaza van a megjelenéssel kapcsolatban, akkor örülök. Nem egy helyről halottam áprilist, köztük Bentől is, akinél most jópár fajta delta van tesztelésen, gondolom szoros szálak fűzhetik az S3-hoz. De ha még a 256 bit is igaz lenne (erre én kb 10% esélyt látok), az lenne az igazi meglepetés, és magyarázná a csúszást is. -
#889 Khmm...
Kicsit csodálkozom, eleddig nem arról volt szó, hogy az S8 is 128bites memóriavezérlőt kap? Legalábbis a teszteken ilyen kártyák mentek... -
#888 Érdektelen Mainrulernek :P, és a többi érdeklődőnek egy kétes megbízhatóságú, de reménykeltő hír:
http://kapocs.trefort.net/index.php?page=hirkomment&id=613
Dátum: 2004.04.05.
GK - Úgy néz ki végül révbe ért az S3 hosszú fejlesztése, és a DeltaChrome a valóságban is manifesztálódott, olyannyira, hogy csak napok, esetleg hetek kérdése, és kicsiny hazánkban is a boltok polcaira kerül.
Két féle változat lesz elérhető belőle: a kisebbik belépőszint, a DeltaChrome S4 csupány 128bites memóriavezérlővel és 4 pixel futószalaggal lesz felvértezve, míg az S8-as verzió mindennek a dupláját tartalmazza, vagyik 8 pixel futószalag lés 256bites memóriavezérlő duruzsol benne. -
#887 Persze, hogy nem ok nélkül. Azt hiszed, én nem tudom? :)
De valahogy most már az esélytelenek nyugalmával várom. Már nem kell azon szurkolni, hogy jaj, csak el ne késsen, mert az már megtörtént. A sav2k-mat is 2 évvel később vettem, és nem aggasztott, hogy esélye sincs a GeForce2-kel szemben (mondjuk a meglepetés akkor ért, mikor csak a GTS tudta leelőzni :) ). Szóval én már egyre türelmesebben várok... -
#886 Az a baj, hogy nem ok nélkül. Még a külföldi online boltok "polcain" sem látni...
Sőt, az AOpen oldalán sincs kint a "products" alatt, az C3D oldalán pedig kép nincs hozzá... -
#885 Nos, sajnos igen. -
#884 Te tudod. -
#883 Nem. Érdektelenség rulez. -
#882 Pesszimizmus rulez? :) -
#881 Nekem kissé zagyvának tűnt a bábeli halacska fordítása, és a képen kívül túl sok érdemlegeset egyébként sem közöltek a koreaiak. :) -
#880 Aha...
Inkább még van két hónap...legalább. :( -
#879 Akinek hozzám hasonlóan kissé szegényes a Koreai nyelvtudása, próbálkozzon ITT megnézni a cikket. :)
Amúgy szép ez az 1600x1200-as kép, bár egy picit "lelóg" a képernyőről - kicsi neki a 19"-os moncsi... :)) -
#878 Na ez egy kissé nagy lett, elnézést a modemesektől ;) -
#877 http://www.darkcrow.co.kr/Review/Review_Content.asp?board_idx=188
Jó érzés ennyi év után S3 logót látni egy kártyán, de sajnos kapni még mindig nem lehet, pedig a legpesszimistább előrejelzés is áprilist mondott. Mind1, még mindig van több, mint 2 hét. -
#876 És egy árban van kb az AOpen 5700 és a Leadtek 5700LE mai árával ezen az oldalon. (Nem találtam itt Radeont csak AOW-t és FireGL-t)
Így viszont már tetszetős is az a ~15e yen. Csak lehetne már kapni... -
#875 itt és itt
na ezek sem mai hírek, a legdrágábbik verzió (300/300/256MB), az úgy 30e körül mozgott eszerint márciusban, a 128MB-os ~26e, nekem ez már elfogadhatónak tűnik, ha nem is éppen a legszerencsésebb, de egész emberi
nem is tudtam, hogy AOpen S8 is lesz, teljesen úgy néz ki mint a PowerColor-é (lehet nem véletlenül?)
de ki/mi az a XIA, és mi köze az AOpenhez?
-
#874 Láttátok az S3 áprilisi tréfáját?
Sztem nagyon vicces álchippek bejelentgetésével játszani, mikor az igazi bejelentéseket sem tudják betartani.
Mind1. Az, hogy számomra nem túl jól sült el poén, attól függetlenül kellemesen csalódtam bennük. Nem csak merev aktakukacok-managerek-mérnökök vannak ott, hanem van bennük egy kis játékosság is :) -
#873 Sztem a teszt attól függetlenül nagyon jó.
Alapos, talán ennyire alaposat még nem láttunk.
Csak kezdem nagyon félteni a deltát, az idő könyörtelenül ketyeg, eddig mennyi is a csúszás? 3 hónap? A sav2k bejelentése és piacra kerülése között is kb ennyi telt el ha jól emléxem, és már akkor is késett.
De én még mindig bízok #865-ben. -
#872 Régi driver, A1-es mag. Azért nem rossz teszt, csak már nem itt tartunk. -
#871 Most láttam csak, kösz!
-
#870 Kúúúúúúúúúúúúl! -
Borg #869 Háát egy szót se szóltok az uj logora ott fent?:) pedig már délután beraktam :)) -
#868 odabasz -
De még mindig nem akarok ilyen Club3D-s kártyát :( -
Fam #866 Prohardver! teszt -
#865 Csak egy érdekesség:
Club3D-nél, ha kiválasztjuk a customers supportnál hogy a gazdaságosság fontos, akkor a DC társaságában ilyenek jelennek meg:
MX440
MX4000
FX5200
7000
9200SE
Remélem ez reális, akkor viszont az árára nem lehet panasz. Ez így nagyon szimpatikus lenne. -
#864 Nem azt mondtam, hogy felejtsük el, de valószínű az AA csak elvétve lesz jobb, viszont az OGL várhatóan sokkal gyorsabban fog javulni. Írták, hogy a driver szintje ott van, hogy képes OGL-t kezelni, de még semmit sem optimalizáltak rajta.
A 3DMark szerintem is jó, de nem csak az a mérvadó. Soha nem mondtam róla rosszat.
AA? engem soha nem nyűgöztött le. nem is ajánlom a kártyát AA hívőknek, de gondolom nem csak olyanok léteznek :) -
#863 azok pont ugynugy hozzátartoznak egy kártya tudásához.
állandóan a képminőségröl beszéltek, holott no AA val akarjátok használni?
az igazság az hogy amig nem volt AA nem hiányoltam, amióta van olyan kártyám ami tudja értelmes sebességgel kezelni, sosem volt kikapcsolva.
a 3dmark pedig egy jó tesztprogram, ha nem nvidia kártyákat akarunk tesztelni :D -
#862 Uppsz.
Már megint nagyobb volt a lelkesedésem, mint a figyelmem (a végén még Borgnak lesz igaza ;) )
Szóval a teszt közel sem új, egy kis ollózással oldották meg az X-Bitékét lenyúlva :)
De a lényegen akkor sem változtat, sztem a Nitro egyre jobb lesz - már ha egyszer valaha a boltokba kerül. -
#861 Nem akarok kötözködni, de sztem a rad9600pro még így, a 3. számú félkész driverrel is megvan, nemhogy majd ha talán optimalizálnak. Nem csak 3DMarkot kell nézni. Néhol a Rad9600pro húz el, néhol az S8 nitro. Én ezt kiegyenlítetnek vélem, nem "majd egyszer talán alulról surolásnak".
(Hangsúlyozom: no OGL, no AA :) ) -
#860 hát ha optimalizálnak a driveren akkor is csak egy 9600prot fog alulról súrolni. ami szintén nem egy drága kártya, nehéz dolguk lesz, ha sikeres terméket akarnak a kártyából. -
#859 Ja, és ez szintén prototípus kártya volt.
Elég hülye összehasonlítás lesz, de Famnál 3GHz-es P4-en a Club3D féle S8 2492 pontot, a kínaiaknál meg 3400+ Athlon64-en az S8 prototípus 2315-t ért el 3DMark2003-ban.
Nekem ez is bizakodásra ad okot. Csak lenne már kapható :(