DeltaChromeX9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bõvebben
Valami olyasmirõl van benne szó, hogy akár 600 MHz köré is mehet a core, és 256 bites memóriát kap maga mellé (annak, aki nem lenne perfect kínaiból 😊 )
Kérdés, hogy ezek után mennyire lehet hinni az S3-nak a megjelenéssel kapcsolatban (ugyebár H2 avagy Q3)
One Vision. One Purpose.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Mondjuk 500/700 már jó lenne ha nem több.
Next PC upgrade: 2022
pontosabban itt:
Core Speed
250MHz
Memory Clock
250(500)MHz
300-on sem versenyképes, így végképp nem. Szerintem nem sikerül jó minõségû chippeket gyártani, örülnek annak a néhánynak, amelyik jól megy, rögtön szét is osztják tesztelni 😊
One Vision. One Purpose.
A legutóbbi beszélgetés az S3-as vezetõkkel a deltachrome.com-on csak még inkább megerõsített ebben, mivel semmi más nincs benne, csak mellébeszélés és marketingfrázisok.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Mit ér, ha belül 128 bit, de a memória 256? Sztem arra pont elég, hogy lecseréljék a supersampling AA-t. De én sem látok erre sok esélyt.
One Vision. One Purpose.
Csak van most mögöttük egy ázsiai profit és növekedésorientált, gátlástalan cég. Õket viszont szerintem rohadtmód zavarná, fõleg mivel az õ pénzük fekszik a dologban, nem is beszélve a 300 milláról, amibe nekik az S3 került.
One Vision. One Purpose.
A 3D korszak óta soha nem voltak sikeresek, sorra dobták piacra a fiaskókat. Egyel több vagy kevesebb...
A 256bit-rõl meg annyit, hogy nem csak egyszerûen memory controller, hisz akkor a teljes belsõ architektúrát át kell tervezni az utasításvégrehajtástól kezdve a futószalagokig. Mit érsz egy olyan lapkával, ami a memóriával 256bit-en kommunikál, de az egyes részegységek a chipen belül csak 128bit-en? Nem érnél el vele semmilyen teljesítménynövekedést...
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
"Még néhány hét, és még Karácsony elõtt kapható lesz"
"Még néhány hét és Januárban már kapható lesz"
"Februárban már megvásárolhatók lesznek a PowerColor féle S8-asok"
"Az elsõ negyedévben kaphatók lesznek a DeltaChrome grafikus kártyák"
"Úgy néz ki végül révbe ért az S3 hosszú fejlesztése, és a DeltaChrome a valóságban is manifesztálódott, olyannyira, hogy csak napok, esetleg hetek kérdése, és kicsiny hazánkban is a boltok polcaira kerül."
Te látsz valami különbséget?
One Vision. One Purpose.
Kicsit csodálkozom, eleddig nem arról volt szó, hogy az S8 is 128bites memóriavezérlõt kap? Legalábbis a teszteken ilyen kártyák mentek...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
http://kapocs.trefort.net/index.php?page=hirkomment&id=613
Dátum: 2004.04.05.
GK - Úgy néz ki végül révbe ért az S3 hosszú fejlesztése, és a DeltaChrome a valóságban is manifesztálódott, olyannyira, hogy csak napok, esetleg hetek kérdése, és kicsiny hazánkban is a boltok polcaira kerül.
Két féle változat lesz elérhetõ belõle: a kisebbik belépõszint, a DeltaChrome S4 csupány 128bites memóriavezérlõvel és 4 pixel futószalaggal lesz felvértezve, míg az S8-as verzió mindennek a dupláját tartalmazza, vagyik 8 pixel futószalag lés 256bites memóriavezérlõ duruzsol benne.
One Vision. One Purpose.
De valahogy most már az esélytelenek nyugalmával várom. Már nem kell azon szurkolni, hogy jaj, csak el ne késsen, mert az már megtörtént. A sav2k-mat is 2 évvel késõbb vettem, és nem aggasztott, hogy esélye sincs a GeForce2-kel szemben (mondjuk a meglepetés akkor ért, mikor csak a GTS tudta leelõzni 😊 ). Szóval én már egyre türelmesebben várok...
One Vision. One Purpose.
Sõt, az AOpen oldalán sincs kint a "products" alatt, az C3D oldalán pedig kép nincs hozzá...

One Vision. One Purpose.
Inkább még van két hónap...legalább. 😞
Amúgy szép ez az 1600x1200-as kép, bár egy picit "lelóg" a képernyõrõl - kicsi neki a 19"-os moncsi... 😊)
Jó érzés ennyi év után S3 logót látni egy kártyán, de sajnos kapni még mindig nem lehet, pedig a legpesszimistább elõrejelzés is áprilist mondott. Mind1, még mindig van több, mint 2 hét.
One Vision. One Purpose.
Így viszont már tetszetõs is az a ~15e yen. Csak lehetne már kapni...
One Vision. One Purpose.
na ezek sem mai hírek, a legdrágábbik verzió (300/300/256M😎, az úgy 30e körül mozgott eszerint márciusban, a 128MB-os ~26e, nekem ez már elfogadhatónak tûnik, ha nem is éppen a legszerencsésebb, de egész emberi
nem is tudtam, hogy AOpen S8 is lesz, teljesen úgy néz ki mint a PowerColor-é (lehet nem véletlenül?)
de ki/mi az a XIA, és mi köze az AOpenhez?
One Vision. One Purpose.
Sztem nagyon vicces álchippek bejelentgetésével játszani, mikor az igazi bejelentéseket sem tudják betartani.
Mind1. Az, hogy számomra nem túl jól sült el poén, attól függetlenül kellemesen csalódtam bennük. Nem csak merev aktakukacok-managerek-mérnökök vannak ott, hanem van bennük egy kis játékosság is 😊
One Vision. One Purpose.
Alapos, talán ennyire alaposat még nem láttunk.
Csak kezdem nagyon félteni a deltát, az idõ könyörtelenül ketyeg, eddig mennyi is a csúszás? 3 hónap? A sav2k bejelentése és piacra kerülése között is kb ennyi telt el ha jól emléxem, és már akkor is késett.
De én még mindig bízok #865-ben.
One Vision. One Purpose.
Club3D-nél, ha kiválasztjuk a customers supportnál hogy a gazdaságosság fontos, akkor a DC társaságában ilyenek jelennek meg:
MX440
MX4000
FX5200
7000
9200SE
Remélem ez reális, akkor viszont az árára nem lehet panasz. Ez így nagyon szimpatikus lenne.
One Vision. One Purpose.
A 3DMark szerintem is jó, de nem csak az a mérvadó. Soha nem mondtam róla rosszat.
AA? engem soha nem nyûgöztött le. nem is ajánlom a kártyát AA hívõknek, de gondolom nem csak olyanok léteznek 😊
One Vision. One Purpose.
állandóan a képminõségröl beszéltek, holott no AA val akarjátok használni?
az igazság az hogy amig nem volt AA nem hiányoltam, amióta van olyan kártyám ami tudja értelmes sebességgel kezelni, sosem volt kikapcsolva.
a 3dmark pedig egy jó tesztprogram, ha nem nvidia kártyákat akarunk tesztelni 😄
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Már megint nagyobb volt a lelkesedésem, mint a figyelmem (a végén még Borgnak lesz igaza 😉 )
Szóval a teszt közel sem új, egy kis ollózással oldották meg az X-Bitékét lenyúlva 😊
De a lényegen akkor sem változtat, sztem a Nitro egyre jobb lesz - már ha egyszer valaha a boltokba kerül.
One Vision. One Purpose.
(Hangsúlyozom: no OGL, no AA 😊 )
One Vision. One Purpose.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me