DeltaChromeX9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mainruler
Persze. :)

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

a_n_d_r_e_w
Majd várom a beszámolódat. Ha <35, akkor én is hozatok egyet :)

One Vision. One Purpose.

mainruler
Elvileg ma rendelik le nekem a Pulsartól, kíváncsi vagyok végülis mennyiért...

a_n_d_r_e_w
Fogalmam sincs, hogy kint most ÁFÁs-e vagy sem, mint elõzõ kérdésembõl láható, nem vagyok túl tájékozott ilyen ügyekben :)
Másrészról viszont szerintem mi jóval drágábbak vagyunk, mint a kintiek, fõleg ha valami különlegessel van dolgunk. Márpedig ha tényleg csak a Pulsar fogja forgalmazni, akkor meglehetõsen ritka darab lesz :(

One Vision. One Purpose.

hykao
144 euro is áfa nélkül értendõ + behozatal, stb...
ált. sztem a számítógépes cuccok nem drágábbak nálunk
a_n_d_r_e_w
Hát mert ha a 32+ÁFA (ugye ajánlott fogy ár:31900)
Erre az ÁFA 8000, tudtommal
Ez így 40e, ami megközelítõleg 155 Euro, ha nem több. Na ezért olcsóbb Ausztriában, mint itthon a Pulsarnál, máshol meg még nem láttam még közlést sem róla.

One Vision. One Purpose.

hykao
Miért olcsóbb? Nem értelek! 144 euró az nem olcsóbb!
Amúgy az a vicc, hogy vámot már egy ideje nem kell fizetni...nem május 1 óta...forgalmi adót viszont igen...
ÁFA(VAT)-t kell.
mainruler
Elvileg nem. Gyakorlatilag lehet, ha haladékot kaptunk...

a_n_d_r_e_w
Sógoréknál már lehet kapni 144 Euroért. Így olcsóbb, mint itthon a 32+ÁFA :)
De most hogy EU-sok vagyunk, kell vámot vagy egyéb járulékot fizetni, ha onnan hozatnám?

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
De azért érzõdik, hogy kint van a kártya, még egy új driver. Májusban már ez volt a második, csak most találtam rá :)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Találtam neten :(

One Vision. One Purpose.

Saját, vagy csak küldtek egy promó képet? :)
a_n_d_r_e_w

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Németben már lehet kapni, de én már türelmesen várok az itthoni debütre. Pulsar megígérte, hogy szól, ha kapnak, de amíg õk nem, addig gondolom más sem az országban. És õk még nem szóltak...

One Vision. One Purpose.

mainruler
HDTV

mainruler
Egyrészt nem csak ebben van HDTC vevõ, másrészt normálisan kellett volna tesztelni, akkor nem lett volna "igen gyenge 3D-s teljesítmény".

Még mindig semmi kisker? Nem tudtam beszereztetni online bolttal sem.

a_n_d_r_e_w
Hát igen, a jó öreg S4-es. Mi értelme volt pont ezt belerakni???
OFF
Tõlem mostmár egyébként a HardwareOC mondhat bármit, mióta láttam azt a csodálatos tesztjüket.

One Vision. One Purpose.

ZaJanga

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

a_n_d_r_e_w
Igaz, jó kérdés. Nekem elég gyanús, hogy a nitro jobb eredményeket ér el azonos órajelen, ezt nem akarták nekem a PH!-n elhinni :)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Majd kérdezd, elvileg úgy is indítanak egy olyan topicot is, õk meg megígérték, hogy visszanéznek.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Ja, láttam. Fenébe, nem volt idõm megkérdezni, hogy hányas revíziónál tartanak jelenleg és hogy a sima S8 valamint a Nitro eltér-e revízióban. Elég fontos kérdés. Ha nem, mehet a húzás, ellenkezõ esetben meg szophatunk.

a_n_d_r_e_w
Nem hagytam annyiban :)

John David: Let me answer your question in 2 parts.

(1) Cheating? While we don't encourage optimization that affects image quality, we do support optimizations that improve performance while maintaining high image quality.

(2) Advanced Deferred Rendering? We found that the way current generation of benchmarks are written don't benefit from the way we implement Advanced Deferred Rendering. However this is a feature that we have been evangelizing with benchmark designers and ISVs in general. Like any new feature, we hope to see more apps take advantage of ADR.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
De, de nekem akkor is meggyõzõ, feltéve, hogy tényleg 250/250. Még ha nem is reális a másik kettõ eredménye, akkor is szép, amit ez a kártya csinált korábbi önmagához viszonyítva. Legalább is ha emlékezetem nem csal, akkor pl az aquamark javult.

One Vision. One Purpose.

Narancs
Lehet hogy én olvastam rosszul az alább linkelt tesztet, de kíváncsi lennék, hogy a 9600 Pro mióta csak 2400 pontyot hoz '03 -ban...5600 ultra dettó, 3000 fölött kellene lennie!
Még ha sima lenne akkor sem lenne reális, mert nekem szarabb konfiggal a simaFX5600 2600 körül hoz '03-ban...
Lehet hogy rosszul láttam, de nem volt odaírva hogy AA&AF bekapcsolva, mert elõször azt hittem biztos ez van, de az van odaírva hogy NORMAL...
Akkor ez teszt nem gagyi?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

a_n_d_r_e_w
Néztem azt a kis tesztnek nevezhetõ valamit, ami a www.deltachrome.com-on feltûnt.Lefordítva itt

Kellemesen csalódtam ebben a Grandmarssá címkézett Powercolor kártyában, bár a pontos órajele számomra rejtve maradt, de ha jól sejtem 250/250, és itt is partyban a 9600 pro és 5600 ultrával. Ezen az órajelen nekem ez nagyon szimpatikus kezd lenni, lehet megvárom a powercolort, hogy ki hazánkba eljusson, szerintem mindenképpen olcsóbb lesz, mint a club3d.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Türelem, még egy-két-...-pár hét úgy is, mire lemegy az ára, vagy te ennyit megadnál érte? 5 év után ez már tényleg elhanyagolható idõ :)

One Vision. One Purpose.

mainruler
Örülnék, ha valaki tudna mutatni egy kiskert, ahol meg lehetne venni.

mainruler
Nem vehetek Radeont, hisz pont ez a lényeg. Ha Radeont vennék akkor feleslegesen vártam 5 évet, vagyis saját magammal csesznék ki a legjobban. Két rossz közül a kisebb...

a_n_d_r_e_w
Vegyél Radeont és vége a bosszankodásodnak. :P

Engem különösebben már nem érdekel, csúszhat is felõlem akár még egy fél évet is, most már annyira nincs kedvem játszani semmivel (kiv. Heroes4, de az most is megy :)). Egyedül azért vártam minél hamarabb, hogy õk nyerjenek a dolgon. De ez így már nem megy, ennyi pénzért akkora bukta lesz az egész, mint a Volari :P, én meg maradok a viperámmal a második dimenzióban.

One Vision. One Purpose.

mainruler
Csak lenne már meg ez a szar. Egy rohadt bosszantó dologgal kevesebb lenne. Ezt mondtam már jó ideje Andrew, teljesen elrontják az ember örömét ezzel a szarakodással. Jelenleg az lenne a legjobb, ha végre már visszarakhatnám a gépet a helyére -így egy év után- és tudnék játszani valamivel. Örülni viszont cseppet sem örülök már neki.

a_n_d_r_e_w
Mert én a szerdán megjelent 31 900 nettót rendkívül sokallom, bruttóban elmenne. Fanatikus létemre se fogom ennyiért megvenni, így nem fognak betörni vele a piacra.

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Na ez már jobban néz ki szerintem, mint a fekete :)
Fõleg a hûtõ tetszik a RAMokon. Már csak az itthoni ára érdekelne.

One Vision. One Purpose.

"Tekintse meg legújabb Club3D termékeinket:

S3 DeltaChrome S8"
mainruler
Lehet, hogy azért nem engedélyezik benchmarkoknál, mert valami olyan technikát alkalmaz, amit egyesek úgyis csalásnak titulálnának, de szerintem inkább az lehet, hogy nem mûködik. Furcsállottam is a 'Z writes enabled' teszteknél, hogy nem hozott kirívóan jobb eredményeket a tesztekben, de most legalább ez világos. Kár, sokkal gyorsabb lenne úgy.

a_n_d_r_e_w
Nem tudom. Gondolom a selective basis azt jelenti, hogy ahol nem bugzik, de lehet hogy tévedek. Csak nem értem, miért pont a benchmarkokat kellett kihagyni, pedig pont az, amit a nép figyel. Mielõtt jönne Borg a cheatelõs driver szöveggel :), nem azt mondtam, hogy csak a benchmarkokra kellene aktivizálni. :)
Gondolom majd szoftveresen fognak nekirugaszkodni a dolognak, és akkor megint jöhetne a jó öreg átnevezem az exe-t és nyerek 30 fps-t módszer :)))
De szép is lenne :)

One Vision. One Purpose.

mainruler
Ím egy lehetséges ok a késésre. Pedig milyen jó lett volna, ha sikerül mûködõképesen átvinni a tervezõasztalról a tényleges chipre.
Ez is egy afféle S3T&L-ként fog elhíresülni úgy érzem... :) (vagy inkább :( ?)

a_n_d_r_e_w
Hát ez felettébb érdekes:
Nadeem Mohammad az Advanced Deferred Renderingrõl:
"This feature is not enabled automatically - only on a selective basis.

We do not enable this for benchmarks."

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Ja-ja, én is találkoztam már vele.
Érdekes, hogy csak azért leveszik az órajelet, hogy passzívan hûthetõ maradjon, ahelyett, hogy mondjuk egy kis ventillátort, vagy egy jobb bordát rakjanak rá.

One Vision. One Purpose.

Laalee
Jobb késõn, mint soha: a PowerColor végre megkezde S3 DeltaChrome S8 kártyájának szállítását. A termék Japánba már eljutott, méghozzá nem is rossz áron.

Az S3 Graphics megoldása -- mint tesztünkbõl is kiderül -- nem rendelkezik komoly 3 dimenziós számítási teljesítménnyel, azonban annál több egyedi 2D-s szolgáltatása van. Kicsit szomorú hír, hogy míg a referencia-kártya 300/650-en üzemel, a PowerColor 250/500-on járatja. Persze mivel nem játékra szánták, valószínûleg nem fogja senki hiányolni az elvesztegetett teljesítményt, ha meg igen, vissza tudja állítani.

A PowerColor DeltaChrome S8 jelenleg 130 és 150 dollár közötti áron kapható, ami azt jelenti, hogy ez az árnéhány hét alatt 100 dollár környékére süllyedhet, így már nem is olyan rossz választás. Aki a legjobb TV-kimenetet szeretné, esetleg hasznosítani tudja a Chromotion különleges szolgáltatásait, biztosan jól jár a DeltaChrome-mal.

Bízzunk benne, hogy a hamarosan megjelenõ GammaChrome már teljesítményével is felhívja magára a figyelmet, nem beszélve a szintén nemsokára várható TV-vevõvel ellátott kiadásról.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

hykao
Hát, talán majd a GammaChrome...
a_n_d_r_e_w
Nézd, is-is.
Elvileg van benne MeTaL, de nem publikus, a driverhez nem igazán mellékelték, de nyomokban azért itt-ott feltûnik benne. Legnagyobb bánatomra azt kell mondanom, hogy egy 9800-at nem érdemes erre cserélni. Egy 9600(pro,XT)-nél még márkaszeretet miatt meg lehet ezt játszani, de egy jobb kártyához nem nyúlnék, hacsak nem ér neked többet a képminõség és a 2D-s speckók, mint a 3D-s sebesség.

One Vision. One Purpose.

hykao
A Delta Chrome-nak ugye, sajnos nincs saját API-ja, mint annó a Savage sorozatnak a MeTal???

Annakidején nagy fan voltam: Savage3D, Savage4, Savage2000 mind megjárták a gépemet.
Igaz lassabbak voltak, mint az nVidia aktuális termékei, de nem annyival, hogy a jobb képminõség, TV kimenet, S3TC és társai, olcsóbb ár ne billentették volna a javukra a mérleget nálam...és hát az UnrealT S3TC-vel, meg a Deus Ex (ami csak MeTal-ban futott jól akkoriban, és a látvány is klasszisokkal szebb volt, mint más kártyákon)

De jó lenne, ha megint elõrukkolna as S3 (vagy ami maradt belõle...) egy versenyképes kártyával...egybõl lecserélném a 9800pro-mat. Sajnos az eddigiek alapján a Delta Chrome túl lassú ahhoz, hogy versenyképes lehessen (játék ügyben...), még a sok újdonság ellenére is.
a_n_d_r_e_w
Részmunkaidõs egyetemista vizsgaidõszakban, olyan sok ideje nem lehet :)))

One Vision. One Purpose.

mainruler
Az elején az a renderelt hölgyike az oldasó menüsorral még egész jól nézett ki, aztán jött a pár nappal ezelõtti design, a kicsit amatõrre sikeredett háttérképpel de tûrhetõ menükkel meg a krómfolyással a tetején, de ez a mostani...a kép jó, most meg a többi egy rakás fos. Úgy tûnik egyszerre csak egy dologgal tud foglalkozni a dizájner... :)

a_n_d_r_e_w
Ugye? :)

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
Most április ;)

One Vision. One Purpose.

mainruler
A képet látva már kezdtem örülni. Aztán megnéztem a teljes lapot is. Pff...egyre rosszabb lesz.

Árilisban? Az még majd 1 év ;)
a_n_d_r_e_w
A honlap újúl, újabb pletykák a megjelenés közelségérõl (ezúttal Club3D részrõl), új driver áprilisban. Kb ennyi ami bizakodásra adhat még okot.

One Vision. One Purpose.