4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
donoki #1193 Hali!
Ha a memtest azt írja ki a második teszt 19%-nál, hogy "Unexpected interrupt - halting cpu0" akkor mi lehet a gond? -
#1192 Alaplap gyártója meg típusa szerint keress rá. -
Kombinator1991 #1191 Üdv.
Lenne egy kis problmám szereztem egy használt gépet és kéne tudnom mien az integrált hangkártya típusa mert kell driver. Tudja vki hogytom ezt megnézni. Az alaplap doboza CD-je és ugy általában semmi kiegészitő nincs meg, szal a netröl kéne vmi progi ehez ha létezik. -
Dzsur82 #1190 Hali!Nekem olyan gondom van hogy biosban ezek az értékek vannak:
VCORE Voltage:1.616V
3.3V Voltage:4.080V--->ezt pirossal írja ez gondolom nem normális(viszont nem tudom hogy ebből az értékből vissza lehet venni vagy mi van ha disabledre állítom?)
5V Voltage:5.160V
12V Voltage:12.220V -
Athem #1189 Feltettem egy bios frissítést és eddig megnéztem 1 filmet ami 2,5 órás volt a virtual pc se rosszalkodott szóval lekopogom h kezd rendbe jönni.
Mondjuk elég fura bejáratási mód :). -
Athem #1188 Gigabyte Superb 450w/550W
A GTA4-el játszva hallom h a ventilátor sebessége valaminek gyorsabb mint szokott lenni.De everest csak a hő fokot mutatja meg egyes ventilátorok sebességét így nem tudom mi lehet.De akkor nem történik ilyesmi. -
tmisi #1187 Valami túlmelegszik szerintem, lehet a proci, mert a virtual pc azt terheli. Érdemes hőfokokat ellenőrizgetni. A tápegység milyen benne?
-
Athem #1186 Eredeti OS -
tmisi #1185 "Általuk feltett jelenlegi xp-t használom."
Na ha engem megbasznának sem engedném hogy ők tegyenek fel OS-t (kivéve ugye a gyárilag telepített OEM verzió). Amúgy eredeti? -
tmisi #1184 Jobbik eset: készenléti módra kapcsolt. Az energiagazdálkodási lehetőségeknél a merevlemez kikapcsolását és a készenléti időt állítsd erre "Soha".
Rosszabb eset: ki fog purcanni a táp. -
Athem #1183 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám akadt az újdonsült gépemmel. Filmezés közben 1 óra elteltével kifagy a gép tehát semmire se reagál csak reset segít rajta.További tünetet akkor is produkálja ha éppen a MS virtual pc-n tesztelek valamilyen os-t jelen esetben egy xp volt.Ami a megdöbbentő h játékoknál ez a gond nem jelentkezik.
Gép config:
PROCESZOR: AMD Phenom II 945 3.00Mhz
ALAPLAP: Gigabyte MA 770 - UD3
RAM: Kingmax 2048 MB DDR3 1333MHZ
VIDEOKÁRTYA: ASUS ATI HD 4770 Formula 512
Winchester: SAMSUNG 500 GB
ui. Számítógép boltban vettem alkatrészeket és az ott általuk feltett jelenlegi xp-t használom. Valamint ezek mellett tesztet is kértem a hardware-kre a hibák elkerülése végett. -
wright #1182 Sziasztok!
Nem tudom ki találkozott ilyennel-de hátha...Netezek stb aztán otthagyom a gépet had menjen a letöltés.Kb 1 óra múlva mozdítom az egeret-semmi,reset-semmi,kikapcs-semmi-azaz nem lehet kikapcsolni,táp le-vissza-gép azonnal indul,jobban mondva búg magában...Ram kivesz,bios reset megvolt,videó kártya kivesz,vezetékek átnézve-összerakom-SEMMI.Este hazajövök melóból-poénnak bekapcsolom-MEGY tökéletesen.
Ezmiez? -
#1181 Köszi. -
#1180 lehet h valamelyik kábel meg van törve. nézd meg másikkal. -
#1179 Hali mindenkinek. Olyan problémám van a winchesterrel, hogy valamikor működik, valamikor nem. Ez úgy nyilvánul meg, hogy amikor bekapcsolom nem bootol be, berakom a windows cd-t és azt írja ki telepítés közben, hogy nincs telepített merevlemez. Érintkezési probléma? Kezd megfőni a winchester? Vagy mi van vele? Most takarítottam ki a gépet, kihúztam bedugtam a vinyó kábelt, és most megint jó.... -
moh4 #1178 Hy all a segítségeteket szeretném kérni!Olyan problémám lenne hogy ujrainditáskor és néha bekapcsoláskor nem kapcsolodik be a monitor.A másik az egerem is néha elmegy ha készenléti üzemmodban van a gép és néha magátol ujraindul boot közben tehát ugy szar ahoygy van.Én az alaplapra gyanakszom hogy kezd beszarni volt 1 postai utja és lehet h. nem bírta mert azóta csinálja.Elötte nem volt semmi baja.A válaszokat előre is köszönöm! -
TBALINT19 #1177 Igen játszottam persze, ez csak most kezdte el csinálni pár hete. eddig minden új játék jól ment, mostani legújabbak is. Van hogy eljutok a játékig és egyből sötét kép, de van hogy már az elején az intrónál csinálja ezt. (de pl a régi half-life-val, cs-vel semmi baja). -
#1176 Akkor lehet a videó kártyával van gond. Régebben is próbáltál jobb, újabb játékokkal játszani? -
TBALINT19 #1175 Nem próbáltam még másik gépben, a táp a 450Wattos és megvan a kártya már vagy 2 éve. Ugyanabban a konfigban semmi se lett cserélve és most kezdte csak ezt csinálni. -
#1174 Simán elképzelhető, hogy a 7-es win nem tud vele mit kezdeni. -
#1173 Mekkora táp van benne? Másik gépben próbáltátok a kártyát? Érdemes lenne. -
TBALINT19 #1172 helló. Az a problémám, hogy van egy 9600GT videókártyám, és ha játszunk a monitor azt írja ki hogy nincs jel, vagy csak fekete képernyő. Már újratelepítettem, új driverek, szétszedtem gépet, kiporoltam, összeraktam, de semmi hibát nem láttam, másik monitorral próba... és ugyanazt csinálja. Sőt ha csak netezünk akkor semmi baja, meg ha régebbi játékokat játszunk (pl.: Half-Life) akkor sincs baj, csak ha kicsit újabb
jobb kinézetű játékot szeretnénk játszani lesz ez a hiba.
Mi lehet a hiba, valami ötlet?
Előre is köszönöm. -
Alkhatar #1171 Hali!
Én vettem egy Sil 3512 PCI kártyát, hogy a SATA vinyómat tudjam használni. Be is raktam a gépbe, meg is találta magát, de a Win7 lemezkezelőben az istennek nem akarja importálni! "érvénytelen csomagnév" választ kapok mindig.
Ezek a kártyák nem működnek W7 alatt?
Olvasgattam már pár fórumot, de nem találtam megoldást.
Segítsetek légyszi!
köszi
-
#1170 ki próbáltam mind a 3om pci slotban és semmi :/ :S -
#1169 Nem valószínű. Ha tényleg az is meghalt akkor valami más nyírja ki őket. pl. alaplap, táp...
De erről azért győződj meg rendesen. Vedd ki, tedd be újra, másik slotba... stb. -
#1168 prohardveren nézz körül. -
#1167 amúgy van egy tv-tuner kártya is a gépbe az lehet, hogy a wifi kártya halála vitte magával? Mert olyan mintha benne se lenne... -
#1166 semmiet :) -
#1165 köszi, kivettem a pci wifi kártyát és elmúlt a hiba ezek szerint az halt be... -
digicam22 #1164 Nahát igen de hol? :D -
#1163 30-ért ennél sokkal jobbat veszel használtan. -
digicam22 #1162 Hali.
Van egy elég régi gépem, és hát már igen lassú a mai időkben. :D
Kérdésem az lenne milyen változtatásokat lehetne csinálni kb 30k-ból, úgy hogy meg is érje.
Jelenlegi konfig:
Abit IS7/IS7-E/IS7-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)
2x 256 MB PC3200 DDR SDRAM
RADEON 9600 SERIES (128 MB)
80 GB HDD
Hát igen elég régi. 30k ból még egy ugyan ilyen is lehet tudnék venni. De azért hátha valaki tudna ajánlani valamit.
-.- -
Laxxa #1161 Sziasztok, van egy kis problémám, nem tudom az egyik gépemet újratelepíteni, a telepítő lemezt berakom majd kiírja a szokásost nyomjon meg egy billentyűt a folytatáshoz, megnyomom majd egy pillanatra kiírja a számítógép hardvare kiépítésének vizsgálata, ezután semmi, csak fekete képernyő nem tölt a lemez semmi sem történik. Már 3 optikán próbáltam de ue, próbáltam eredeti WinXP proffal, bisztonsági másolattal is, de semmi változás, futtatam memtestet semmi hiba a rammal, lehúztam a vinyót hátha tovább megy de semmi, van egy speciális rendszer lemezem is amin van PMagic 8 és azt írja a kezdésnél, hogy a lemez csak olvasható (Read Only) ezen is csodálkoztam mert még ilyennel nem találkoztam. cserétem ide kábelt is Vadonata új de így sincs változás. Nem tudom mit tegyek ha tudtok segíteni azt megközönném. -
Alkhatar #1160 Sziasztok!
Én most vettem egy PCI kártyát amin van két SATA port, hogy a Sata-s vinyómat tudjam használni az őskövület kölcsön gépemen, de:
Ezen win7 van és amikor importálni akarom az "idegen lemezt" akkor azt írja: érvénytelen csomagnév! Az eszközkezelő látja, a RAID options a boot elején (F4) szintén látja a vincsit, de a Windows az neeeem...
Tud valaki segíteni?
Köszi -
#1159 0x0000007B hibák. -
#1158 Sziasztok, lenne egy problémám. A napokban belassult a gépem és ránéztem az eszközkezelőre ahol a pata controllernél hibát jelzett:Kép 1
Aztán próbáltam drivert frissíteni majd a gép újra indítása után kék halál:Kép 2.
Megpróbáltam wint is újra rakni telepítés elején úgyszintén meghalt ezzel a kék halállal. Utolsó helyes beállítással sikerült életre kelteni de nagyon lassú a gép. Én alaplap hibára gyanakszom. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
#1157 Üdv!
Lenne egy olyan gondom,hogy akarok venni egy tv tunert (ezt néztem ki).Az lenne a kérdésem,hogy ehez a tunerhez milyen kábelt kéne vennem,ha az összekötni kívánt egységen:videó kimenet, RS232 9-pin,sztereó audio kimenet (cinch) csatlakozók találhatók?
Előre is Köszönöm!
Nosztredamus -
#1156 Hát ha a winyó és tényleg kerreg, akkor mechanikai probléma. Sajnos sehogy sem lehet orvosolni. -
#1155 Köszönöm. Nem valószínű, hogy a venti, ez másfajta kerregés.
Mi lehet a baj és hogy lehet orvosolni? -
Kombinator1991 #1154 Nincs probléma a gép sebeségével, mivel teljesen passziv állapotban is csinálja és a másik egér használatakor nincs baj (az a tesómé) több felületen is probáltuk szal azzal nemigen lehet baj ezenkivül felfogja, hogy hova vittem az egeret.