Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a táp nem oszt nem szoroz ebben az eseben
inkább az alaplap
inkább az alaplap
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Figy, nekem ugyanezt csinélta (igaz Gef4Ti4200) szóval: amikor bekapcsolod, nem kap jelet a monitor, és a billnetyûzet ledeit sem villantja fel? mert ha nem, akkor a megoldás annyi, hogy nem kapcsolod le neki az áramot teljesen. Hagyd egy napig árma alatt a gépet, és ha akkor sem indul el, akkor gondolkozhatsz hardver hibán
Beállítási hiba szerintem kizárható, esetleg beállíthatod az "init display first"-öt a BIOS-ban "AGP Card"-ra, de ez nem hinném, hogy sokat segítene, inkább hardware inkompatibilitás, vagy hiba leht az ok!
A gef4 ilyen. Ne kapcsold ki a gépet teljesen 8maradjon áram alatt)
Próbálj ki egy másik vga kártyát, ha azzal is csinálja, akkor táp, vagy alaplap (valószínûleg), ha azzal nem, akkor biztosan a vga a hunyó!
Pech, esetleg próbálj meg egy Win98SE-t telepíteni, ha azalatt is szar lesz a hang, akkor lassan eljött az alaplapcsere ideje...
Fél éve frissítettem a BIOS-t. Tényleg öregecske az alaplapom és jó is lenne lecserélni, de az új lap az új procit és új memóriát jelent, ami legalább 40-60 rugót venne ki a zsebembõl.
Sajna nincs más hangkártya kipróbálására lehetõségem, azt hiszem.
Amúgy a C partícióm NTFS, míg a D az FAT32-es. Mostanában elég sokszor van explorer hibaüzenetem is és a D-n érzékeli a hibát, mivel ott ellenõrzi, illetve keresi a hibát az újraindítás után az XP.
Sajna nincs más hangkártya kipróbálására lehetõségem, azt hiszem.
Amúgy a C partícióm NTFS, míg a D az FAT32-es. Mostanában elég sokszor van explorer hibaüzenetem is és a D-n érzékeli a hibát, mivel ott ellenõrzi, illetve keresi a hibát az újraindítás után az XP.
Hát akkor valószínûleg az alaplapoddal van valami gond (BIOS frissítés volt mostanában?), amúgy is elég öregecske már, lehet, hogy el kéne gondolkodni a cserén...
Esetleg próbálj ki egy NEM SB 128 PCI-t is, mit csinál egy másik kártyával!
Esetleg próbálj ki egy NEM SB 128 PCI-t is, mit csinál egy másik kártyával!
Erre az INF-re ha installálni szeretném azt írja ki a gép, hogy nincs szükség az INF fájl frissítésére. Miért nem én dönthetem el?
A pechem az, hogy a haveromnak pont ugyanilyen SB128-asa van és azt kipróbáltam, de azzal is recsegett. Az enyém nála nem.
Cirka 4 hete még semmi baja nem volt a gépemnek, ugyanebben a felállásban. Csináltunk egy c formatot és azóta jelentkezik ez a hiba.
Cirka 4 hete még semmi baja nem volt a gépemnek, ugyanebben a felállásban. Csináltunk egy c formatot és azóta jelentkezik ez a hiba.
Nos, akkor mégiscsak fel kéne telepíteni az INF-et, mivel a te winyód A Quantum Fireball 40GB/7200/UATA-100 az ultra DMA 5-ként kéne hogy mûködjön, viszont ehhez elengedhetetlen a 80 eres IDE kábel, és az olyan vezérlõ, ami kezeli az UDMA mode 5-öt, (ez neked valószínû hogy nincs...)
ellenben az INF nemcsak az IDE vezérlõ mûködését "javítja", hanem felrak még egy csomó más hasznos meghajtót, ami esetleg gyorsíthat a dolgon, és megszûntetheti a recsegést...
Viszont, ha tudod, akkor próbálj ki egy másfajta hangkártyát is az alaplapodban, mert ha az nem recseg, akkor valami más nem stimmel!
ellenben az INF nemcsak az IDE vezérlõ mûködését "javítja", hanem felrak még egy csomó más hasznos meghajtót, ami esetleg gyorsíthat a dolgon, és megszûntetheti a recsegést...
Viszont, ha tudod, akkor próbálj ki egy másfajta hangkártyát is az alaplapodban, mert ha az nem recseg, akkor valami más nem stimmel!
Van még egy az elsõdleges és a másodlagos között, mégpedig:
Intel(r)82371AB/EB PCI Bus Master IDE vezérlõ
Ezen belül csak illesztõprogram és erõforrás fület látok.
Intel(r)82371AB/EB PCI Bus Master IDE vezérlõ
Ezen belül csak illesztõprogram és erõforrás fület látok.
Másodlagos IDA speciális beállítás
0-ás számú eszköz
eszköz típus:automatikus felismerés
átvitel módja: ha rendelkezésre áll, akkor DMA
jelenlegi átvitel mód:ultra DMA 2
1-es számú eszköz
jelenlegi átvitel mód:nem használható
0-ás számú eszköz
1-es számú eszköz
Elsõdleges IDA speciális beállítás
0-ás számú eszköz
1-es számú eszköz
0-ás számú eszköz
1-es számú eszköz
Gondolom mivel az elsõdleges és a másodlagos IDE csatorna beállításai egyformák, csak a speciális beállítás lehet a fontos.
elsõdleges IDE csatorna, ezen belül 3 fül: speciális beállítások, illesztõprogram, erõforrások.
Speciális beállításokon belül:
0-ás számú eszköz
eszköz típusa:automatikus felismerés
átvitel módja:ha rendelkezésre áll, akkor DMA
jelenlegi átvitel mód: Ultra DMA üzemmód 2
1-es számú eszköz
eszköz típusa: automatikus felismerés
jelenlegi átvitel mód: nem használható
Speciális beállításokon belül:
0-ás számú eszköz
eszköz típusa:automatikus felismerés
átvitel módja:ha rendelkezésre áll, akkor DMA
jelenlegi átvitel mód: Ultra DMA üzemmód 2
1-es számú eszköz
eszköz típusa: automatikus felismerés
jelenlegi átvitel mód: nem használható
Ez IS lehet a hiba forrása, nézd meg mire van beállítva, és hogy mire tudnád még állítani, írd le és megmondom mi legyen!
"IDE ATA/ATAPI vezérlõk, elsõdleges/másodlagos IDE csatorna-ra jobbclick, beállítások alatt tudod eszközölni"
Köszi, mostmár megtaláltam, de mit kellene változtatnom?
Azt írtad: "kézzel kell beállítani az átviteli sebességet"
Hogyan? Ez lenne a hiba forrása?
Köszi, mostmár megtaláltam, de mit kellene változtatnom?
Azt írtad: "kézzel kell beállítani az átviteli sebességet"
Hogyan? Ez lenne a hiba forrása?
Igen, neked is azt javaslom, hogy szedd le a legfrissebb drivereket az alaplapodhoz (nem tudom milyen), és a hangkártyádhoz, mert ahhoz biztosan van új XP-s driver...
A legegyszerûbb, ha a hangerõszabályzónál bepipálod ezeknél az eszközöknéla az elnémítás opciót...
IDE: ha jól tudom XP alatt a jobbclick->sajátgép, tulajdonságok, hardver, eszközkezelõ, IDE ATA/ATAPI vezérlõk, elsõdleges/másodlagos IDE csatorna-ra jobbclick, beállítások alatt tudod eszközölni!
IDE: ha jól tudom XP alatt a jobbclick->sajátgép, tulajdonságok, hardver, eszközkezelõ, IDE ATA/ATAPI vezérlõk, elsõdleges/másodlagos IDE csatorna-ra jobbclick, beállítások alatt tudod eszközölni!
Az alább leírt tanácsok nekem is segíthetnek? Nekem nem recseg, ha dolgozik a vinyó, hanem csak játékok indításánál jön elõ néha.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
Hello!
Van egy Genius sound maker live kártyám, ami sajna csak 98/2000-t támogat. Nekem xp-m van, mûködik, de sok játéknál néha recseg. Fõleg ha 16 bitben nyomom, bár nem tudom ennek lehet-e vmi köze egyáltalán hozzá. Próbáltam a kompatibilitás varázslót, de az se segített. Ötlet? Netán új kártya?😞
Van egy Genius sound maker live kártyám, ami sajna csak 98/2000-t támogat. Nekem xp-m van, mûködik, de sok játéknál néha recseg. Fõleg ha 16 bitben nyomom, bár nem tudom ennek lehet-e vmi köze egyáltalán hozzá. Próbáltam a kompatibilitás varázslót, de az se segített. Ötlet? Netán új kártya?😞
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
De azért rákérdezek, szóval vezérlõpult-hangok és audioeszközök-hangrögzítésnél leveszem a hangot a line in, a microphone, cd audionál.
Így kell elnémítani?
Így kell elnémítani?
Szinte egyértelmûen amikor a winyód dolgozik, akkor kezd el recsegni, ezért mondtam, hogy próbáld felrakni az Intel Inf-et, mert az szokott segíteni, az ilyen problémán, de ha nem megy föl, akkor kézzel kell beállítani az átviteli sebességet!
Sajnos igen, mindent kiiktattam, de semmi. Ha nem raktam volna a gépembe 356MB Sdramot próbaként, akkor azt hinném, hogy egyszerûen a gép gyengesége miatt, úgymond erõlködésbõl recseg, de ez nem valószínû. Márpedig most is zenét hallgatok és közben töltök le, és amikor elkészül egy letöltés, akkor is recseg egyet.
Én feltenném az INF-et, ha engedi, ha nem, akkor pedig kézzel beállítanám az IDE átviteli sebességét a lehetséges legnagyobbra amit támogat a winyód (DMA, ULTRA DMA, ULTRA ATA...), így töltés közben nem recsegne feltehetõleg a hangkártya... Ha mégis recseg, akkor próbáld meg átrakni az SB 128-at egy másik PCI slot-be, lehetõleg közvetlenül az AGP mellé, mert többnyire ott jól mennek a hangkártyák!
Azt írta ki a gépem, hogy a INF installálásakor, hogy az "operációs rendszer támogatja a gépben található Intel chipkészlet elemeit. Nincs szükség az INF fájl frissítésére"
Az IAA installálásakor pedig azt írja ki, hogy "inkompatibilis szofver, ezzel chipkészlettel nem használható". 😞
Mit javasolsz?
Az IAA installálásakor pedig azt írja ki, hogy "inkompatibilis szofver, ezzel chipkészlettel nem használható". 😞
Mit javasolsz?
"Intel Application Accelerator-t, és a Chipset software-t az intel oldaláról"
Ezeket egyenlõre nem találom az intel oldalán sajna. 😞
Ezeket egyenlõre nem találom az intel oldalán sajna. 😞
Köszi, az elöbbit megfogadom és letöltöm, de a hangkártyámhoz a legfrissebbtõl a legrégebbiig mindet kipróbáltam és recsegett.
Bx-es az alaplapom, az intel szerinted?
Bx-es az alaplapom, az intel szerinted?
Na, ha akkor recseg, amikor dolgozik a gép, akkor arra többféle megoldás is létezik, ha biztosan Intel chipsetes a géped, akkor töltsd le az Intel Application Accelerator-t, és a Chipset software-t az intel oldaláról, telepítsd, majd ha ez nem segít akkor menj fel a Creative oldalára, és töltsd le a legfrissebb SB PCI 128 drivereket, mert ami a gyári CD-n van, az már igencsak öreg...
Ha ezek nem segítettek akkor szólj!
Ha ezek nem segítettek akkor szólj!
Tehát, ha hardware hiba akkor csak az alaplap, vagy proci lehet a bûnös, mert a többi más gépben is le lett tesztelve.
Akkor is recseg a hang, amikor mondjuk winamp-al zenét hallgatok és eközben mondjuk kinyitom a totalcommandert, vagy az explorert. De csak amig dolgozik, ami 1-2 pillanat, addig recseg csak.
Akkor is recseg a hang, amikor mondjuk winamp-al zenét hallgatok és eközben mondjuk kinyitom a totalcommandert, vagy az explorert. De csak amig dolgozik, ami 1-2 pillanat, addig recseg csak.