4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#1233 Köszi!
Az a gond, hogy sajnos nem volt ráírva. Szétszedtem egy másik gépet, és az alapján megcsináltam ezt is, remélem, működik rendesen. -
#1232 1. Az IDE castlakoztatású winyók a régebbiek. Azokat lehetett még priorizálni/jumperelni. (az általad pöcköknek nevezett dolgok)
2. SATA-nál ilyen már nincs mivel ott 1 SATA csatlakozóra csak 1 winyó kerül. Szóval a SATA winyód tuti nem volt jumperelve.
3. Hány kábelt használj?? Túl sok lehetőség nincs. Ha az alaplapon van két IDE csati akkor a winyót is és a dvd-t is lehet külön-külön kötni. Ha csak 1 van akkor egy kábelre kell mind a kettőt rakni. Az előbbi a szerencsésebb megoldás.
4. Jumperelni úgy kell, hogy a winyó legyen a master és a DVD a slave. Ezek rá vannak írva az eszközökre. Lehet csak rövidítve. M=Master S=Slave CS=Cabele Select -
#1231 Hali!
Lenne egy kis problémám. A régi gépemben, amit netezésre, lemezírásra használtam, tönkre ment a SATA vezérlő, vagy a SATÁS vinyó. Van benne 1-el újabb is, (Azt hiszem, IDE) így most azzal használom. Viszont, a SATA vinyó volt a primary master, és foggalmam sincs, hogy a DVD íróban, és a másik vinyóban hová tegyem a pöcköket, amik hátul vannak. Egyáltalán, hány kábelt használjak, az alaplapra való csatlakoztatásukhoz. Valaki le tudná nekem írni, konyhanyelven? Vagy egy link, esetleg egy jó keresőszó googlihoz? -
#1230 Nem tudom mennyire lenne érdemes keresni a hiba okát. Én kapásból újratenném a wint. És codekeket (packokat) ne telepíts! Már csak azért sem kell mert a KM playernek saját beépített kodekjei vannak.
Egyébként véleményem szerint a feltelepített kodekekkel lesz a probléma. Próbáld uninstallálni, de sok szerencsét hozzá! -
mynameisash #1229 Sziasztok! Nem tudom, hogy harware vagy software probléma-e, de megkérdezem, hátha valaki tudja a választ:
Van egy fél éves laptopom (Asus, K5OIJ sorozat, Duo T3000 CPU, 250 GB HD, 2 GB memória, rendszer: magyar 32 bites WIN 7), ami AVI filmek lejátszása közben néha durván szaggatni kezd. Érdekes módon eközben a CPU, memória használat nem ugrik fel (CPU: 15-20 %, Memória: 35-40 %), és a feladatkezelőben sem látszik semmi extra program, ami futna. Véleményem szerint valami a memóriával okozhatja a gondot, mivel minél régebb óta van bekapcsolva a gép, annál nagyobb eséllyel jön elő a probléma. Sem internetezésnél, sem szövegszerkesztésnél, sem játéknál nem tapasztaltam szaggatást, ez csak AVI filmeknél (DVD-nél nem!) áll fenn. Videokártya-driver win 7 által frissítve, elméletileg a legújabb, ami elérhető. Codec frissítve, a probléma KM player, Windows Media Player és Realplyer alatt is jelentkezik.
Mi lehet a gond? Van a win7-es meghajtón 76 KB rossz szektor. Ez jelentheti a gondot? Mit tudok tenni? Kérlek, segítsetek. Előre is köszönöm!
Mynameisash -
demetan #1228 Hello!
Az lenne a kérdésem, vagyis problémám, hogy van egy Samsung LE32A551P2R típusú lcd tvnk, és megpróbáltam összekötni külső vinyóval, de nem tudta olvasni az avi filmeket, csak a zenét és a képeket. A kérdésem az lenne, hogy mien formátumba kellene átkonvertálnom, hogy menjen a film a tvn!
Előre is köszi -
Nufy #1227 Bocsi a linkek lemaradtak:
alaplap
CPU
VGA
RAM -
Nufy #1226 Sziasztok!
Egyszer már beírtam az AMD fórum részbe és csak utána láttam meg, hogy ide való a kérdésem, úgy-hogy ide is bemásolom. Bocsi aki kétszer olvassa.
Egyik haverom vett egy elég komoly gépet, viszont az alaplapja véleményem szerint nagyon gyenge a géphez képest. Gyorsan összefoglalnám, hogy miből épül fel a gép és feltennék pár kérdést.
- Gigabyte MA770-UD3 alaplap link
- AMD Phenom II X4 955 Black Edition CPU (sAM3) BOX processzor link
- Sapphire Radeon HD 5770 VAPOR-X 1GB GDDR5, 128bit, 2xDVI, HDMI, Display Port (PCX)link
- Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT link
A problémája a következő: Win7-en játék közben kifagy, elsötétedik a képernyő és csak resetre reagál.
Véleményem szerint ez a 770-es chippel szerelt alaplap nem bírja lekezelni ezt az "elég komoly" összetételű gépet. De ez csak az én egyéni véleményem. Valakinek esetleg van tapasztalata a 770-es chippel szerelt alaplap és a 4 magos procik barátságáról? Illetve valaki találkozott már ehhez hasonló problémával? Többször is már előfordult ez. A videokártya egyszer ki is lett cserélve, mert újonnan hibásat adtak. Jelen esetben nem ugyan az a hibajelenség mint a csere előtt. Új kártyát kapott a hibás helyett.
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv.: Nufy -
#1225 de elvileg tudnia kell. cpu lista -
stana2 #1224 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, hiszen vettem egy Asrock 4core1600-Glan/m alaplapot,és egy P4 3ghz/1m/800fsb-s egymagos processzort tettem bele,mivel a jövőhéten fogom megvenni a dualosat. Szóval a problémám az lenne,hogy a gép az induláskor fekete képernyőt mutat. Pörög a proci hűtő meg minden de egyszerüen nem ad képet. Megpróbáltam csak alaplapi vga val de úgy sem megy szóval a vga az elviekben jó,a táp jó hiszen ad áramot. Szerintetek előfordulhat,hogy az alaplap nem kezeli az egymagos socket 775ös processzort,hiszen belemegy,de másra nem tudok gondolni. Esetleg lenne ötletetek hogy mi lehet a baj? Segítségeteket előre is köszönöm. -
#1223 Nekem 2 éve csinált ilyet a gépem. Amikor nVdidia System Software kinyírta az alaplapot és csere kellett, meg a VGA-m haldoklott. De ezek közül egyik se a probléma, csere megvolt mindkettőből. Viszont az XP-t az istennek nem tudtam telepíteni, kb. ugyan azon okból kifolyólag, mint nálad. Bár szerelő szerint nem volt baja a HDD-nek és Linuxot is próbáltam tenni rá, az ment. Végül csere lett. Elvileg régebbi Samsung HDD-knál volt ilyen gond, nekem az volt kb. 2005-ös szériából.
Neked milyen HDD-d van? Esetleg próbálj telepíteni rá egy Linuxot, lehetőleg ne Live verziót. -
napsterke #1222 igen -
#1221 Minden venti felpörög rendesen? -
napsterke #1220 reggel óta a gépem bekapcsolás után folyamatosan kikapcsol és bekapcsol kb 5-8 mp-enként. kérlek segítsetek szerintetek mi lehet a gond ?
játék közben kapcsolt ki és azóta nem jó. tavaly augusztusban vettem 150ért.
Asrock TurboTwins2000 alaplap
Intel E8400 proci
Gigabyte Ati 4870 vga
Táp : Gigabyte Superb 460 (GE-R460-V1)
Segítsetek nagyon fontos -
czs1 #1219 kivettem az elemet, majd visszatettem. Ezt követően már látszólag helyreállt mindne, azaz elkezdett bootolni, egy kis idő után kiírta, hogy nem találja az op. rendszert (XP-SP3), gondoltam reinstall. Az installálást partíció törléssel, majd formázással kezdtem, majd elindult a telepítés, de a fájlok másolása közben 58%-nál megáll a telepítés azzal, hogy bizonyos fájlt nem tud másolni, mert az sértült.
Több telepítő CD-ről kipróbáltam, de mindig ugyanott, ugyanannaál a fájlnál megáll, tehát nem a telepítő CD hibás. Próbáltam SP'-gyel, SP2-vel, SP3-mal is, mindig ugyanaz a hiba.
Ha azt választom, hogy hagyja ki a fájlt, akkor rögtön kiír egy másikat, amit szintén nem tud másolni. Egy másik gépen megnéztem a vinyót (CHKDSK, DEFRAG, Partition Magic) elvileg minden rendbent talál. Nem lehet, hogy a BIOS resetelése után kell valamit visszaállítanom? -
#1218 vedd ki az alaplapból az elemet 10 percre (persze húzdki/kapcsold le a tápot) -
czs1 #1217 Hogy érted a BIOS resetet? A monitoromon se kép, se hang... -
#1216 Próbálj meg egy BIOS resetet, de nagyon valószínű, hogy az alaplapnak kampec. Lévén, hogy az én alaplapom is így ment tönkre. Már ami a bekapcsolás részt illeti. Persze az nem mellékes, hogy mint kiderült a tápom vágta haza. -
czs1 #1215 Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Használat közben a gép egyszer csak lefagyott, se Ctrl+Alt+Del-re, se Reset gombra nem reagált hosszú percekig. Aztán kikapcsoltam, majd azóta azt csinálja, hogy bekapcsoláskor hallom a ventillátoron, hogy elindul, a HDD ledje folyamatosan világit (máskor villogot), a monitor viszont teljesen sötét, a lámpája szerint is készenléti módban van. Semmilyen csippanás, semmi más "életjel". Mi mehetett tönkre, mi lehet a megoldás??
Előre is köszi!
czs1 -
zaequa #1214 Sziasztok
Random el-eltűnik a zöld szín a monitorról, most már olyan szinten, h csak néha jön vissza egy rövid időre.
Monitort kizárom, mert a saját menüjében a színek beállításainál ott a zöld. Kábelt hiába mozgatom végig, semmi, egyébként is új. Szóval videokarira gyanaxom (geforce 7300 GT) de van-e vmi konkrét ötlet, javítható-e, ilyesmi.
A válszt előre is köszönöm. -
#1213 nem ezt mondtam...am sem bírja sokáig. ami bírja órákig az meg keci drága meg akkora mint 2 gép :D -
donoki #1212 hát a szünetmentes jóesetben nem csak 1mp-ig alatt szolgáltatja az áramot :D -
#1211 túlfesz védelmes elosztó a túlfeszültség ellen véd (pl villámlás), az fogja meg nem a táp vagy alaplap megx szét.
szünetmentes meg az 1mp-es áramszünet alatt szolgáltatja az áramot, h ne kapcsoljon ki a gép.
ezt hiba csűröd csavarod ez van :D -
donoki #1210 hát csak van valami megoldás rá, vmi túlfesz védelem, vagy valami.. ami 1mp erejéig valahogy megőrzi a stabilitás, vagy nemtom :D de tuti nem csak az az egy megoldás van rá :p -
#1209 szünetmentes nélkül nehéz lesz :) -
donoki #1208 Hi!
Szünetmentes táp nélkül hogy lehet megoldani, hogy ne induljon/kapcsoljon ki amikor elmegy 1mp-re az áram, mert most is 0,1secre elment azt minden offos/újraindult a házban, úgy fúj a szél mint az állat, meg villámlik :/ kéne vmi megoldás, ami olcsó és egyszerű :o -
Puhos #1207 Csá!
Olyan gondom van, hogy a lent szereplő konfigom van, és néha amikor játszom akkor egyszerűen kimerevedik a kép, a játék hangja kiakad. Nem reagál semmilyen billentyűre sem, csak az újraindítás segít. A játéknál mindegy, hogy multizok vagy single játékot játszok /MW2/. Kérdésem, lehet ez videókártya baj? A kártya még garanciás, tuningolva nincs.
Köszönöm! -
mardal #1206 Sziasztok
Nekem olyan problémám volna hogy otthon akarom megosztani a netet egy tp-link tl-r460 routerrel.Hiába írom be a router címét nem akarja elfogadni mikor kéri a jelszót és felhasználó nevet.Mivel lehet a probléma? -
Marcicerus #1205 Hát, ennek a gépnek minden kábele úgy lötyög, hogy az csak na. -
#1204 nemrég szedtem szét egy 486dx2-t, alig bírtam kirobbantani a kábeleket :D a kor nem mentség :D -
Marcicerus #1203 Nem biztos, hogy a tápkábele, kb az alaplap közepén van a csati, és csak kampó tartja. Amúgy sztem legalább 5 éves a gép. -
donoki #1202 mondtam, hogy csak valami kábel csúszott ki :D nálam a billentyűzetnél volt így, hogy egyszer volt, egyszer nem :D -
#1201 azt hogy? elég komolyan oda van fogatva -
Marcicerus #1200 Sikerült megoldani, az alaplap tápkábele csúszott ki. -
Marcicerus #1199 Végignéztem szerintem minden kábelt, meg is mozgattam, de nem történt változás. -
donoki #1198 nincs vmi kábel szétcsúszva, vagy valami? -
Marcicerus #1197 Sziasztok!
A gépem nem működik!
Amikor lekapcsoltam, még működött, de amikor már újra bekapcsolnám, 10-szer meg kell nyomnom egymás után a bekapcs. gombot, és akkor elkezd világítani, de az egér és a bill. nem világít, a lemezmeghajtó meg mintha ki lenne kapcsolva a gép, semmire nem reagál, a monitorra képet sem ad. A lekapcsolást is csak manuálisan tudom elvégezni: kihúzom a tápkábelt.
Segétségeteket kérném:Marcicerus -
#1196 valszeg túlmelegszik valami. nézz pl eversetben stabilitás tesztet. -
Fery21 #1195 Hello Mindenki.
Olyan problémám van, hogy elkezdek játszani. Kb. 2-3 perc és elkezd szaggatni a játék. )9800 gt-m van. Teljesen mind1 hogy Tom Clancy's Splinter Cell Conviction vagy WOW. Ugyanúgy neki áll szaggatni. Mi lehet a gond? Ebben a problémában kellene segítség. Előre is kösz -
#1194 Vagy akár az alaplapon is megtalálható a hang chip. De alaplap gyártó és típus alapján sima ügy. Ha megírod PM-be megkeresem neked. :)