4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
donoki #1273 Hát ameddig csak a felét olvastam el a végét nem, akkor azt mondtam volna, hogy a ramok döglődnek. De ha a vga-t buherálod és úgy jó akkor sztem ott lesz a bibi, vagy a táppal van vmi bibi és nem bírja... -
#1272 "Sajnos" a hőmérsékletekkel semmi gond, 70 fok köré ment eddig max a grafkártya, 60 köré a CPU. XP alatt csak a játékok fagynak, Vista vagy Win7 alatt kékhalál játékon kívül is... Drivereket már próbáltam 100-at, de semmi nem segít. Ha lehúzom az alap 850 MHz GPU frekvenciát 700ra, XP-n semmi gond, semmi fagyás. Nincs már ötletem... :( -
donoki #1271 Szerintem mérd le mennyire melegszik a vga játék közben, lehet azzal lesz a bibi, majd ha nem megy 100fok közelébe, akkor mérd le a többi cucc hőmérsékletét is -
donoki #1270 Akkor tuti nem lehet probléma a táppal! Nem ott lesz a baj :)
Az aláírásomban lévő gépet egy FSP 450W-os táp elvisz simán.. -
#1269 FSP Blue Storm II -
simon007 #1268 Segítene valaki?
Valami gond van a gépem hűtésével. Just Cause 2, PoPTFS, GTA 4 kiegészítők lefagynak minimum grafikánál. Oldalát levettem és egy asztali ventillátort tettem elé, így nem fagy le. Ezért gondolom,hogy a gép hűtésével van gond.
Gépem 2 éves, AMD 9550+, Geforce 9800 GT 1GB ram, 4 GB memória és CHIEFTEC 550 W.
Milyen hűtést ajánlotok ehhez géphez? -
donoki #1267 Írd le milyen táp, mert ha ilyen Codegen vagy HKC akkor az kuka.. -
#1266 Sziasztok!
Vásároltam nemrégiben egy ATI Radeon 4890 2 GB-os kártyát, hozzá 500W-os tápot, de a játékok rendszeresen fagynak egy idő után. Érdemes lenne kipróbálni erősebb táppal?
Előre is köszi! -
Narusco #1265 a problémám konkrétan a Logitech ClearChat ComfortUSB headsettel lenne: usb-n bedugom, semmi install, szól a cucc. de problémáznak, hogy recseg a hangom, amit megértek, mert hangrögzítőben is. a két oldalon a hangszóróból is hallom folyamatosan a búgást, ha be van kapcsolva a mikrofon, valamint ha pl belebeszélek hangosan, vagy belefujok, azt hallom a hangszóró részből. ez nem normális gondolom, ismerősöm szerint be kell állítani, de nem találok semmit amin tudnék változtatni. szerintetek mit tegyek, vigyem vissza hogy szar? -
Taylor1945 #1264 Sziasztok!
Corsair vx típusú tápom van és már 3 éve szolgál kielégítően.
Tegnap viszont kikapcsoltam a gépet és a tápnak kb 10 s-ig forgott a ventillátora. Ez valami meghibásodásra utal vagy csak egyekszik a táp hűteni magát? -
donoki #1263 semelyiket, teljesen üres ott a lap.. -
#1262 Semelyiket? Mert optikai meghajtót nálam is csak akkor jelezte, ha lemezt tettem bele. De gondolom a Vista megint más tészta. -
donoki #1261 nekem itt nem jelzi a meghajtókat (Vista alatt) -
#1260 Ezer hála!
Emlékeztem, hogy van ilyen beállítás, de azt hiszem csak 98 alatt tudtam is hol kell keresni. -
#1259 Lehet.
Vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->Számítógép kezelés->Lemezkezelés->jobb klikk a meghajtóra és "Meghajtóbetűjel és elérési útvonal..." -
#1258 Kösz! Sikerült, bár nem a leírt módon. Kis BIOS trükkel sikerült rávennem az XP-t, hogy ne a C meghajtóra akarja telepíteni vagy csak látni. Viszont a második HDD valamiért az E jelet kapta, D meghajtó a DVD. Ezen lehet változtatni vagy csak engem zavar? :) -
#1257 Particionálni kell. Linux volt rajta? Gondolom... Mivel az más file rendszert használ ezért a win nem fogja felismerni. Én azt csinálnám a helyedben, hogy XP cd-t be, és MS-DOS módban indítva a gépet, szépen törölném a particiót FDISK-el, majd a win telepítővel megformáznám NTFS-nek. -
#1256 Üdv!
Na egy érdekes eset. Beletettem a gépbe a régi HDD-m, anno azért kellett cserélni, mert a XP-t az isntennek nem lehetett rátelepíteni. Pedig elvileg baja nem volt, Lnux ment rá és a szerelő és tesztelte. Azt is mondta második meghajtónak tökéletesen megfelel. A lényeg. Berakta a gépbe, megy a BIOS felimseri, a Windows felismeri ergo látni az eszközkezelőben. De a Sajátgépnél már nem látni és sehol se. Azt hiszem nincs formázva meg hasonlók, de nem kéne mégis látni valahogy? Ha formázás és hasonlók van erre valami jó és ingyenes szoftver?
Előre is kösz a válaszokat.
-
PRGZ #1255 Sziasztok, az lenne a gondom, hogy a gépemben eléggé magas a hőmérséklet 45-49 fok az átlag, pedig már levettem a ház oldalát is hátha ez segít. Télen 30 volt. Mivel vettem egy új coolert a procira nem értem hogy miért nem müködik és megy le. A cooler egy Spire CoolReef
nem ezt akartam de csak ezt tudtam negvenni. A gyári AMD-s cooler is csak vagy 2-3 fokkal volt rosszabb
A gép: AMD Athlon II X2 240 2.80 Ghz proci
asrock alivenf7g-glan alaplap
Gigabyte HD4550 512MB GDDR3 videokartya( nincs rajta cooler)
2GB ram
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne, mert elégé zöld vagyok a témában és nem szeretném kinyírni a procit. Ja és még ha játszom felmegy 60 egynéhány fokra, de volt már hogy 71 is volt( játék után) ha meleg az idő kint. A hőmérséklet mérésre Gamer Hud Lite-ot használtam.
Előre is kösz, hogy megpróbáltok segíteni -
mardal #1254 Sziasztok
Nekem olyan kérdésem volna hogy van egy asus p5ld2 alaplapom,most egy pentium D 2,8ghz proci van benne.Az alaplap támogatja core 2 duo procikat is de csak 1066FSB-ig.Melyik az a legerősebb core 2-es amit még bele lehet tenni és amire ha befektetek változást fog elérni. -
#1253 Szasztok!
NEED HELP!
A m.helyemen az egyik CF kartya (Sandisk 8GB Extreme III) megadta magat, velhetoen egy szar kartyaolvaso/PC miatt...
Amikor bedugom az olvasoba (barmelyikbe) azt mondja a gep, hogy a kartya nincs megformazva, megformazza-e most?
Nyilvan nem formaztam meg.
A gond az, hogy ha nincs lathato particio a kartyan, nem is tudok recovery software-t hasznalni, hiszen nem laccik a kartya.
Van-e valami otlet, hogy tudjuk megmenteni a rajta levo fotokat?
Elore is koszonom a segitseget! -
Cimbi #1252 Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.Az lenne a problémám hogy a vga illesztőprogramja állandóan lekapcsol találkozott valaki hasonlóval?
Előre is köszönöm. -
#1251 Ez igaz. De a monitor max felbontása 1400x900. -
#1250 elvileg max felbontása az 2048x1536 -
#1249 Kivettem a PCIe videókártyám - zajos és szeretnék rá másik ventilátort - és az integrált Intel 3100 használom. De nem is ez a gond. Wide monitorom és ez a VGa nem engedi az 1440x900 felbontást, csak 1400x1050 vagy 1600x900 van. :S Van erre valami trükk vagy ez az egyik átka? A legújabb drivert használom az Intel honlapjáról. Azonfelül a monitor driverét sem hagyja telepíteni és két monitort lát. -
tmisi #1248 Óvakodj a Pixmániától. -
#1247 digit képkeret vélemény? -
barcames #1246 Acer Empowering Technology (win7-em van) honnan tudom leszedni???? mert acer oldaláról nemtom:S -
#1245 Nincs valami hardver monitor szoftvered az alaplaphoz? Nekem van (Asus) és ott lehet állítani mikor sípoljon, ha mennyi fölé megy a hőmérséklet, feszültség, stb. De lekapcsolással még nem találkoztam. -
tegyél fel egy everestet, aztán nyomj egy stress tesztet, h meddig melegszik a proci. -
#1243 Erre inkább nem mondok semmit sem. -
#1242 mikor lekapcsolás után benyomtam gépet és beléptem biosba 51 fokot mutatott, ezért gondoltam hogy annyi lehetett -
#1241 Hát eddig azt mondtad, hogy lemérted és 52 fok felé nem ment. -
#1240 Beállítottam a BIOS-ban hogy 70 fokon sípoljon, és ahogy beindult WoW közben a nod32 elkezdett sípolni, szóval az lesz valószínüleg -
#1239 Hát akkor nem tudom mi más lehetne, biztos hogy túlmelegedik valami, mert csak melegben, terhelés alatt csinálja. Amúgy alap gyári hűtő van rajta, szóval nem valami eget rengető az, most egy ilyet néztem ki rá:
http://dvs.store.dds.hu/index.php?p=termek&id=255 -
#1238 memória teszt, nézd meg esetleg másik táppal a gépet. -
#1237 Nem hiszem, hogy a proci lenne a baj. Én szerintem vagy 2 éve nem fújtam ki a port. Az én CPU-m jelenleg 47 fok... Sztem. máshol keresd a hibát. -
#1236 Hát eleinte amikor kikapcsolt a hűtőborda 1/3 része be volt lepve porral, és kitisztítottam, és azóta is ugyanúgy kapcsol ki, igaz csak nagyobb melegben, 1-2 hetente kifújom a port a bordák közül. Vinyó 32 fokos, videókari hűtése meg jó, 55 fok fölé alig megy -
#1235 Hát 52 fok még egyáltalán nem olyan sok. Attól még nem szabadna kikapcsolnia. Egyébként tuti, hogy valahol van a BIOS-ban egy határérték, de kétlem, hogy az ilyen alacsony hőmérsékletre lenne állítva.
Miből gondolod, hogy a proci miatt kapcsol ki? -
#1234 Hali! Nem tudom mennyire idevaló a probléma, de azért megkérdem hátha tudtok segíteni.
A probléma az, hogy a processzorom egy ideje időnként túlmelegedik, olyan 52 fok körül fogja magát és szó nélkül kikapcsol a gép, ami pl. WoW közben is nem túl nagy terhelés alatt. Pedig még nincs is nagy hőség, de rohadt zavaró tud lenni. BIOS-ban nem találtam hol lehetne beállítani, hogy mikor kapcsoljon ki, van valakinek valami ötlete? A hűtőborda picit poros, de kifújtam, elvileg nincs eltömődve.