Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Milyen procid van? Egyébként vagy benne van a 256k L2, vagy ha nincsen, akkor sehogyan sem tudod megnövelni, maximum a proci cseréjével...

Gerry
Szerintem dobozos 533-as P4-et vegyél, ahhoz jár egy jó hûtõ, (persze le kell szedni a fémlapkát a hûtõ aljáról, hogy jó legyen, ez a gyakorlati tapasztalat...) és messzemenõen jobban tuningolható a dobozos...
Ha a gyári Intel hûtõ nem jó, akkor ajánlom figyelmedbe a Coolink CoolTank Breez-t, csendes és hût mint a szibériai tél...

A vga téren pedig inkább egy Radeon 9500 Pro-t, vagy 9700-at javasolnék, de a fent említett 3 kötül ha az ár nem számít, akkor az ASUS-t vedd, bár abból az árból már majdenem kijön egy jófajta 9500 Pro..

Memóriából Kingstont javasolnám, fõleg ha van rá pénzed, akkor a Hyper X szériát!

GyaxyBoy
Köszi!
Én eddig ezt néztem össze! De még itt van pár kérdés!
ABIT BE7-RAID - alaplap
2400MHz / NORTHWOOD OEM vagy 2400MHz / 533MHz OEM (ebben is kérek HELPET)
512MB DDR PC2700 / 333MHz - memória
SB AUDIGY 1.0

Videó kártyából, ehez az alaplaphoz melyik lenne a legjobb?

ABIT GEF4 Ti 4200
ASUS GEF4 Ti 4200
INNO GEF4 Ti 4200
?????????????????

Ja és vmi kibaszottjó hûtést a procira. Szeretem húzogatni a gépet! 😊) Melyik ház ehez a legalkalmasabb? Ahol van hely a levegõnek járkálni?

A lé annyira nem érdekel, mert részletre veszem! 😊) Egyszer csak elfogy a részlet! 😊)

Ha ezeket letisztáznánk, akkor mehetek a boltba! 😊)
Gerry
Ja, meg még a Chaintech lapok is jók, 3 év garival!
Pl: 9CJS ZENITH (875P), vagy 9EJS1 ZENITH, 9EJL2 APOGEE (utóbbi kettõ 845PE)

845PE-bõl még az MSIt tudom ajánlani, jópár gépet összeraktam vele, és király cucc. Nem is drága. (MSI 845PE MAX)
Gerry
Olyan alaplapot vegyél, minimum, amin 845PE chipset van, (Pl.: ASUS P4PE, vagy Abit BE7) mert ez támogatja a HyperThreading-es P4-eket, de ha van pénzed, akkor várd meg az új P4-es alaplapokat a 875-ös chipsettel, mert ez már a 800MHz-s FSB-t is támogatja, nem csak az 533-ast, valamint Dual Channel DDR400-as memóriakezelésre is képes!
Prociból Minimum 2.4-es 533-as FSB-n üzemelõ dobozos procit ajánlanék, mert azokra van 3 év gari (ha hivatalos disztribútortól veszed), és sokkal jobban tuningolhatók!

GyaxyBoy
Sziasztok! Most akarom lecserélni a gépemet. P4 re. De fogalmam sincs, milyen ALAPLAP, HÁZ, PROCI lenne a jó. A többi Hardverrel nagyjából képben vagyok. De olyan kellene, amik 1 év után is elmennek. Várom mindenki véleményét. Lehetõleg emailban, de ha oda nem akartok, jó lessz ide is!
A lényeg, hogy írjatok elõnyt és hátrányt! Elõre is köszönöm!
GyaxyBoy
Gerry
Nézd meg, hogy nem púposodott-e a teteje, vagy az alja, esetleg nincsen-e körülötte ki kifolyt szmötyi!

WOW
Nezzem meg kondenzátorokat?Pontossan mit kell keresnem?Mert ig elsõ pillantásra semmi különösset nem látok rajta.

WOW
A táp 300-as.De idáig minden rendben volt.KB(1/2év)Egyébként a konfig a következõ:Táp:300w
vas:ABIT BD2 raid
VGA:NVIDIA 4400I128M(ASUS)
RAM:512MB PC2100Thoshiba
HDD:80GB Maxtor
Hang:SB live 5.1
Proc😛4 2Ghz (Northw2.6)
+1 DVD
+1CDRW
A monitor nem hiszem hogy lényeges lenne de inkább leírom.21C sony.Reméllem ez segit.Egyébként megnéztem minde rendessen csatlakozik.Tápot is cseréltem és semmi változás.Igaz az is 300-as táp volt.Ramokat is megnéztem,igaz csak 521-es ECC-ést sikerült szerezni.Annyi volt a változás,hogy most nem sípolt a gép.Azon kívül semmi más.Az én ramom viszont vigan müködött a haverom gépében.Elöre is köszönöm a segitséget.

barret
próbáld ki másfajta cd-vel.lehet,hogy válogatós a meghajtód...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
ugy van ahogy aida irja.133mhz. ugyan is ddr ramod van.2x133mhz=266 mhz.csinálj aidával egy mem sebességtesztet,és nézd meg hova sorolja a ramodat.

THX
Crokin
Tbred magos procit nem kell forrasztgatni ha jól tudom, biosban egybõl tudod állítani a fesz. értékeket.
Magyar bios leírást meg itt találsz .

Repatarurgyán

Hi!
vettem nemrég egy ASUS A7N8X lapot és szeretném tudni, van e valahol leírás arra, hogyan tudnám kihozni belõle a maximumot. Magyar nyelvû bios leírás mit hogy merre meddig.
Meg honnan tudom, hogy a videjókártyámnak mi a jó beállítás, anélkül, hogy ne kísérleteznék vele órákat (ti4200)
Az Athlon XP procikat lehet húzni (2000+ Tbred-A)?
Mert a t********-en azt olvastam hogy lehet tuningolni, de akkor mindenhol ragaszgatni kell, meg forrasztani a prockót. Ez kissé drasztikus nekem.
[Walaki]D`Lair
GF3 meg már 3 napja memória hûtés nélkül megy 😄DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
jaja...meg azóta én is megbarkácsoltam...és eladtam...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Gerry
Énnekem meg így lett egy Abit lapom! (Kidobták, én meg forrasztottam bele kondikat, kb 300 Ft értékben, és már több mint fél éve hibátlanul megy kisgépem vele!)

[Walaki]D`Lair
így van! Nekem amúgy ugyanígy szart be az Abitom....

Gerry
Ezt én kifelejtettem... (Ha viszont van púpos/kifosott kondi, akkor a táp sem az igazi!)

[Walaki]D`Lair
nézd meg az alaplapi kondenzátorokat! Különösen az AGP port mellettieket!

Gerry
egy "k" lemaradt... (valamelyik)

Gerry
Memória, VGA, esetleg táp (lehet, hogy nem kap az alaplap elég naftát ahhoz, hogy beindítsa a VGA-t, vagy a RAM-ot...), milyen a táp? (Teljesítmény?/gyártó?) Esetleg tegyél bele másik RAM-ot, VGA-t, vagy nézd meg, hogy minden rendesen a helyén van-e, nem csúszott kicsit ki valamelyi kártya, stb!

WOW
Hi!A következõ a problémám.Van egy abit bd7 II raid alaplapom.Egy két nappal ezelött a gép csak úgy magától kikapcsolt játék közben.Most ugy áll a dolog,hogy amikor bekapcsolom a gépet elkezd sipolni,hosszan de nem folyamatossan.kép nincs.Mi lehet a probléma?tud valaki segiteni?

barret
nekem 2000+ @1750 mhz-en a proci 50-57 fokos tovább nem megy.a hûtõm:igloo 2400 2900 rpm.26 db.

barret
ha a hûtõ rendesen fel van rakva és paszta is van alatta továbbá normálisan üzemel,akkor kisebb procira tökéletesen megfelel.de erre a procira nagyobb hûtõ kéne...mekkora proci?

Instict
úgy látom nem értetted mit írtam. vagy írtam olyat valahol, hogy én töröm fel? de azért kösz, hogy átadtad a pályát. egyébként te a microsoftnál dolgozol? ne nagyon élj abban a tudatban, hogy 1 xp admin jelszót nem lehet megtörni szerintem, de én itt le is zártam a mikrofosos témát.

Tied a pálya, kiváncsian várom, mikor tudsz feltörni egy windowsXP admin jelszót mondjuk😊

Mert a hacker progis is csak ugye átirni tudják, a régit megfejteni nem.
Szal admin jogot lehet szerezni, csak épp nem észrevétlenül, ha esetleg másé a gép...
Gerry
Ez így van, de nem is érdekel a régi jelszó, ha az új jelszóval bármihez hozzáférhetek rendszergazdként...

Instict
nem létezik tudomásom szerint sehol olyan jelszó a világon amit ne lehetne feltörni

A hangsúly a megváltoztatni-n van, mert meg nem lehet tudni a jelszót, csak átirni vakon.
Gerry
Ügyes vagy!

Gerry
Fel, akár a WinNT/2000 titkosított admin jelszavát is meg lehet változtatni egy linuxos boot lemez segítségével...

barret
windows jelszót is fel lehet törni? néztem az oldalt,de az angol tudásom elég szegényes...

barret
mi az a "magas"?

Instict
nincs mit😊

Instict
jah😊 az oroszok ott vannak ha valami törésrõl van szó😊

ollie
Megnéztem, nem semmi!

Instict
én meg ajánlom ezt!

ollie
http://www.elfqrin.com/docs/biospw.html

Mégegy link...

ollie
http://www.labmice.net/articles/BIOS_hack.htm
Ezt olvasd el, ezen vannak backdoor password-ök is...

Instict
1x én is hasonló dologgal szívtam 1 ezer éves géppel, de vannak kiváló bios jelszó törõ prg-k.

Crokin
Azt meg tudod mondani, hogy milyen a biosod típusa? Bootoláskor kiírja, pl. award,ami, stb.

Repatarurgyán

Pedig ennek csak 2 módja van, az elem az egyik, de ha be van forrasztva akkor cseszheted (egyik pólusát sem tudod megszakitani valahogy?), a másik a cmos clear.
Utóbbinak kell lenni szerintem a lapon valahol.
WiZZaRD
persze hogy van pci-os gef2-es, en is lattam valamelyik arlistaban...

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Gerry
Nem azt mondtam, hogy nem létezik, már én is láttam, azt mondtam nehéz lesz találni!

Gerry
Azt nem lesz könnyû találni!

Gerry
Mi fut rajta?

[Walaki]D`Lair
Nekem van egy PI 90MHz-es!! Már a javított szériás...16MB EDO, 1MB-os Ark Logic, de a Win95 kib. faszán fut vele!

Gerry
Q3 helyett D3-at akartam írni...