Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hááát talán mert az X1950XT fényévekkel gyorsabb az ezer éves GF6800GT-nél? Annál még a GF7600GT is jobb, az X1950XT meg vagy 2x gyorsabb.

Realdanee
Szevasztok!

Van egy rohadt nagy problémám!!!!

A régi gépemen jobban megy a pro street mint az új gépemen ez miért lehet???

a régi gépem : (Abit Is7-e2 alaplap,1giga ddr 333 as ram, ati 1950xt agp 3500 celeron proci....)
új gép: Asus a8n sli, 3giga 333as ddr1 es ram, geforce 6800gt(pci), 3500 amd proci....

Lehetetlen hogy ezen laggoljon....ilyen nincs!!!!!!!!!

Gondoltunk arra hogy valami ösze akad valamivel de hogy lehet kiszûrni??

TDU: RealDanee Cod2,Cod4: RealDanee Cs:source: r3lAx

Help... hogy tudom telepíteni a hangfalam? win reinstallom volt, de a hangfalam nem nagyon vette észre és most semi hang, feltelepítettem egy csomó minden drivert de nem mûxik plz help
Sziasztok! Nagy problémám lenne és segítséget kérek hátha érti valaki a probléma okát,akinek esetleg ilyen alaplapja van vagy hasonló. Megvettem tegnap elõtt egy Asrock P4V88 alaplapot és már elsõ bekapcsolástol jelentkeznek olyan problémák hogy amikor elindul a gép egyszerûen nincs egér kurzor a képernyõn. ha ujraindítom és esetleg van olyan szerencsém hogy megjelenik akkor meg összevissza ugrál és magátol mindent megnyit, (KB. mintha érintkezési hibás lenne az egér bemenetnél.) tehát magátol klikkelget összevissza és remeg az egérkurzor magátol. Nem vírus mert a windowst is ujraraktam jópárszor meg tûzfal is van. Elvittem szervízbe is ahol szerintük semmi probléma az alaplappal. Hazahoztam ma és ment is kb 2x bekapcsolásig,aztán amikor 3x szer bekapcsoltam már nemvolt egér. Tudvalaki sûrgõsen segíteni nekem? Esetleg Asrock alaplapok alapbol ilyen szarok,vagycsak selejtet fogtam ki? Érdemes másikat venni,vagy hogylehet ezt a problémát megoldani? HELP!!

SHARER
Sziasztok az érdekelne h valaki használ e ASUS p7131 TV tuner kártyát.
mert nekem az a nagy problémám h sehogy sem birok hangot varázsolni hozzá.

És ha valaki már megoldotta a probot akkor megmondhatná nekem is.
kössz

HACKER©ORP™ http://sharer.p8.hu

Gerry
Létezne hozzá magyar? Szerintem nemnagyon van magyar leírás, de nem kizárt...

Gerry
Ha emeled az FSB-t, akkor azzal szinkronban/asszinkronban emelheted a RAM sebességét is, láttam már én is 385-400MHz-n üzemelõ RAM-ot BD7II-ben!

Rá lehet venni, csak a legújabb biosz kell bele. Az nemhivatalosan is támogatja a 333-ast. Nekem DDR400-assal is szalad.

Shep
Ok köszi megpróbálom

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

XPben minden DOS programhoz külön autoexec és config.nt fileokat tudsz rendelni (a propertiesnél).
Ezekben pedig ugyanúgy beállithatod a files stb értékét.
Shep
igaz ez softwares probléma de remélem seítettek. Urak, a winben hogyan lehet a files=*** étéket állítani, mert nekem sehogy nem akar sikerülni és emiatt egy szar ámde igen fontos dos-os program nem fut, próbáltam újraindítás/dos modeban (a dosos cfgt átírtam) de hát semmi, úgy sem indul. A dolog sürgõs lenne. Elõre is kösz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Gerry
Ha sima P4B533 (nem P4B533-e/-m, vagy hasonló), akkor ahhoz a 1014-es a legfrissebb bios!

Gerry
Volt már rajta BIOS frissítés, az nem jelent semmit sem, hogy "új" lehet, hogy a tiednél már van 2-3 újabb BIOS az alaplaphoz...

Gerry
válasz a HELP!!! topicban.

Met
Új lap, Asus P4B533, P4 2,0GHz

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Gerry
Alaplapi BIOS frissítés?

Gerry
Nem másolni kell, hanem lefuttatni az .exe filet, az csinál egy linuxos bootdisk-et, és azzal kell elindítani!

Met
Hello!
Mostanában kezde el csinálni a gépem, hogy ha kikapcsol készenlétire a monitor mert nem nyúlok a géphez akkor amikor újraéled néha csak színes kockák vannak a képen, a gép megy rendesen, egérkurzor van tudok kattintgatni is mert néha kezecskére változik ha IE-ben hagytam. Restart után mükszik rendesen, driver csere már megvolt. GFTi200

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Z
Köszi mindenkinek!!!

Gerry: az x86 alatt a memtest86-ot értettem, csak nem ismertem a progit, de tutira azzal tesztelték le.

Azért én is átnézem majd, azt egy floppy-ra kell másolni, és azzal kell bootolni , ugye?

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Gerry
Futtasd le EZT a meóriatesztelõ progit is! Majd számolj be az eredményrõl!

Crokin
Lehet, hogy egy Enermax vagy Codegen táppal jobban jártál volna.

Repatarurgyán

Crokin
Win-reinstall megvolt már? Ha nem, akkor érdemes azt is megpróbálni...
Az a Mercury táp hány wattos?

Repatarurgyán

Z
Hello!

Van egy kibeb@szott nagy problémám. (Nem értek a hardverekhez!!!)
ASUS-CUSL2C lapon van egy 866-os PIII-am, van hozzá egy 2két oldalas 256MB-os, és két egy oldalas 128 MB-os RAM-om.
WinXP pro hun az op.rsz.

Régebben tönkrement az eredeti házhoz kapott tápom (ezért napi 30-40 menet közbeni rebootolás eléggé megviselte a gípet), és vettem egy Mercury P4-es tápegységet. Április 17-én raktam be az új tápot, és azóta jól is ment. De tegnapelõtt elkezdett gebaszkodni. Ugyanúgy rebootolgat, csak most ritkábban. Rohadtul nem tudom, hogy mi lehet a baja. Az új táppal igazából csak a chello bekötése után kezdett el baszakodni (ne fikázzatok, csak a chello-t lehet beköttetni a 13.kerületben!!).

Mi lehet a probléma forrása?

- a processzort átraktam egy másik CUSL2C-s konfigba, és ott semmi baja nem volt.

- a memóriákat x86-os (van ilyen?? )tesztprogrammal qrv@ sokáig tesztelték, és hibátlanok voltak.

- az elsõ rebootolós sorozat után - ami idén februárban kezdõdött, és április elejéig tartott - a 45GB-os WD winchesteren lett 3 MB badsector.

-egy SMC-EZ 10/100-as ethernet kártyám van

- van még egy LG-cd író, meg egy LG cd olvasóm is.

Tegnap pl. játszottam neten, és 2 óra játék alatt semmi baja nem volt. Ma bekapcsoltam, egy otp átutalás, e-mailek olvasása, fórum, hírek olvasása az origo-n, és kb fél óra után páff rebootolt.

Kb ennyi röviden... hehe

Ha tud valaki valami jótanáccsal szolgálni, akkor megköszönöm!

Hali

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

A rendszerparticiókat sehogy, mert utána nem fog menni a windows.
A 9000PRO többet tud, és gyorsabb is.
Bár árban nem tudom hol vannak egymáshoz képest.
Gerry
VIA Hyperion drivert feltetted XP alá? Már megjelent a 4.47-es változat is (asszem pont ma), lehet, hogy orvosolná a problémádat. Egyébként 1 kábelen van a két eszköz? ha igen, akkor milyen beállításokkal (melyik master, melyik slave, esetleg cable select), illetve milyen kábelen (40 vagy 80 eres)?

Gerry
Milyen alaplap, és milyen CD-ROM-ok?

Szerintem tutira szar a kártya. Úgylátszik nvidia már annyira szorul, hogy minden jöttment gyártónak ad licenszet gef4re, csak hogy ki tudja szórni a chipeket...
BTW: tutira nincs gyár az Smedia mögött, max a nevét adja valami afrikai összekalapált kártyához😊

Vidd vissza.
Gerry
próbálj ki egy friss drivert, mondjuk a 44.03-ast az nvidia oldaláról, ha azzal nem megy jól, akkor próbáld ki egy másik gépben a kártyát, ha ott is rossz, akkor vissza kell vinni, feltéve ha még garis...

Utóbbi, szerintem gyorsan felejtsd el annak a használatát, fennáll a kockázata hogy az egész gépedet leégeted vele, ha mást nem...
Shep
Közben megoldódott a dolog, szerencsére meg lett a rajta lévõ adat máshonnan, így már nem kell a driver hozzá. Azért köszönöm.

Gerry
Milyen típus? Mert nekem is van, és a saját CD-n kívûl más drivert én sem láttam hozzá sehol, de a sejátjával megy. (Egyszer azért kezdtem el keresgélni a neten, mert otthon felejtettem a CD-t...)

Gerry
Codegen is simán viszi (nekem is volt 300w)!

ollie
há keress rá...
indulásként javallom az MS oldalát...

barret
a hardwercsere fülön...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Shep
Srácok, van egy USBs adathordozó, de win98 alatt nem tudom felismertetni, ill felismerni felismeri a win csak éppen driver nincs hozzá, a neten nem tud vki driver lelõhelyet hozzá?

Elég a 300W.
Feltéve, hogy nem varágné tipusu, hanem legalább egy chieftec/enermax pl.
ollie
milyen válaszokat? senki sem válaszolt semmit...
😄DDDDD

Ma vettem egy Abit kd7 lapot xp 2.2 procit és egy 256 mb 400-as ramot.Hogy kéne beállitanom a legjobb teljesitményhez?(fsb ram beáll stb.Köszi a válaszokat!
Jacek
pontosan az az 1.7 cel nem a tunningrol hires foljebb mar van esely de a P4 agyonveri.
nekem viz es minden csiribiri nelkul 2500 ment az 1.6A😄

Mennyire észrevehetõ 256ddr és 512ddr között a különbség?
-oriási
Ha a celeront nem tuttam húzni,a p4-et lehet hogy fogom?
-a celeronban nincs szufla ezért nem tudod huzni!

Gerry
Egyértelmû: P4, kis szerencsével megy 2133MHz-n, vagy akár afölött is!

ollie
Igen. A 2G-s celeron szinte semmivel sem gyorsabb az 1.7-esnél. De a P4 sokkal gyorsabb lesz.

www.kurt.hu

Gerry
Az SA7-es alaplapot SiS chipsettel szerelik ha jól tudom, namost a SiS nem a stabilitásáról és nem is a tuningolhatóságáról híres...
A VGA-hoz meg használd az ATi oldalán lévõ 3.1-es, vagy 3.2-es Catalyst-et!

Gerry
Ha a legfrissebb meghajtók vannak fent, Intel INF 5.0+Aplication Accelerator/VIA 4in1 Hyperion 4.46 (nem tudom milyen az alaplapod), valamint Catalyst 3.2 és DirectX 9.0a, akkor valószínûleg mást nem lehet csinálni, maximum gyorsabb procit és VGA-t venni, mert azok nem túl ütõsek a gépedben!

Gerry
Esetleg bármilyen hosszabb vascsõ is jó, ami mondjuk viz/gáz vezeték lehet egy átlagos lakásban...

Gerry
Az lehet, hogy kevés lesz, de a fûtõtest szerintem megtenné, ha a közelben van!

Gerry
Földelési probléma, vagy kösd hozá a gépedet (lehetõleg a tápot) valami nagy fém tárgyhoz (pl radiátor), használj földelt tápkábeltés konnektort, esetleg vegyél másik mikrofot, vagy ne használd a mikrofont!

Gerry
Az annyi, 128KB, mivel Celeron... azon max úgy lehetne változtatni, ha vennél egy rendes (nem celeronos) P4-et!