Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HD Tune -t felteszed majd katt az Error Scan -re és violá. Vársz türelmesen.
Esetleg kipróbálnám más gépben is a vinyót (csak adott vinyó legyen benne), hogy win telepítés mit csinál, és ugyan ezt végigzongoráznám pl. a ramokkal is. Esetleg az adott gépedben más vinyókat is próbálj ki meg esetleg másik tápot.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Az igazság az hogy ezt a gépet a lányomnak adtam?így hogy milyen táp van benne nem tudom most megnézni,de azt tudom hogy annak idején jónak számított 400 W körüli volt.
Annak ahhoz lehet valami köze amit a telepítések közbe kiír,hogy nemtudja kicsomagolni ezt meg azt?
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Szerintem mivel AGP-s, akkor nyílván kellett a plusz tápellátás is (a kártya hátuljába) ami szívja a 12V-ot rendesen, és ezt az ilyen 300W körüli Codegány, Qtec, stb. tápok nem igazán komálják. Rosszabb esetben elszáll a gép, jobb esetben csak a táp.
Egy 300W-os FSP-PNF-re simán lecserélném de azonnal.
"A Táp az nem tudom már milyen" Nagyon nehéz leszedni azt az oldallapot és megnézni ??
A háznak is ritka jó hûtése van.
Alaplap:A7N8X-X ASUS
Proci:AMD 2400 +
Memória:1GB
Vid kártya:ATI X1650 PRO 512MB
HDD: 120GB Samsung (itt lefutattam a HD Sentinelt és nem talált semmi hibát.
A Táp az nem tudom már milyen ?de 2 és fél évig mûködött ez a konfig rendesen akkor kezdett el újraindulgatni elõször csak nagyon ritkán tán havonta egyszer -kétszer.
Most az utóbbi egy-két hétbe lett egyre gyakoribb,végül már használhatatlan.
Hibaüzenetet nem ír ki,csak újra indul.Viszont játék telepítésénél is volt mikor kiírta hogy nem tudja ezt vagy azt a fájlt kicsomagolni!
Pontos infót a géprõl plíz.
Proci, Alaplap, memória, HDD, vidkari, táp típusa. Mióta van meg a gép stb.
Így kb. azt tudom mondani bármi baja lehet. Mikor újraindulgatott a gép kaptál -e valami kékhalál üzit vagy csak simán újraindult. Rögtön program indításakor indult újra vagy pár perc futás után. Kicsit részletesen és akkor máris többet tudunk vagy tudok mondani.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Van egy számítógépem ami elkezdett elõször csak ritkán ,majd egyre sûrûbben újraindulni.Az utóbbi 1-2 napba már teljesen használhatatlan lett,szinte minden programnál újraindul.
Megpróbáltam újratelepíteni,de mikor a formázás után elkezdi a fájlokat másolni akkor olyan 70%-körül megállés kiírja hogy "quartz.dll a telepítõ nem tudja másolni".Innen kezdve hiába Enterezem nem másol semmit,ha Esc. hogy hagyja ki a fájlt akkor se megy tovább,vagy lefagy az egész telepítés.
Az XP eredeti és próbáltam törttel is.
Mi lehet a gond?
Ez nem hittérítõ szakkör 😊
Akkor már én is mondhatnám, hogy Media Player Calssic + ffdshow + ac3filter a legerõforrás kimélõbb kombó. Van aki ezt szokta meg van aki azt.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
#577 nem szivesen válnék mek a BSpalyertöl 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Következõ problémával állok szemben:
Az alaplapom (Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0) elkezdett furán viselkedni a RAM -okkal.
Elõször a 2x1GB Crucial BallistiX BL12864AA1065 kittel kezdett el szórakozni.
Ha bent van a hibásnak vélt Crucial RAM akkor azzal a memchecken túl sem jut a gép, kiírja, hogy van egy 800 -as 64bit DDR2 RAM -om és ennyi. Az egyik slotban a memcheck -en túljutott a gép, de ezt az üzenetet kaptam: KÉP
A JÓ RAM pedig csak bizonyos slotokban hajlandó mûködni és ahol stabilan megy ott még a tuningot sem tagadja meg.
És itt jön a pofára esés. A hibásnak vélt rammal az öcsém gépe simán bebootol és vígan végignézek egy 3 órás HD filmet majd után ráeresztem pár órát a Crysis -t is ennyi. Tesztelések sem jeleznek hibát.
Szereztem 2x1GB OCZ Reaper RAM -ot, de itt már más a helyzet. Itt a két ram együtt alig akar megmukkanni. Egy ideig mennek együtt azt kékhalál.
Külön a két ram olyat mûvel, hogy egyes ramok csak egyes slotokban akarnak stabilan menni. Együtt teljesen meggárgyulnak.
Visszatettem a hibásnak vélt ramot azokba a slotokban ahol a többi ram megy, de õ nem hajlandó menni és azt tapasztaltam, hogy bármelyik slotban járt a hibásnak vélt RAM ahol eddig a jó RAM -ok mûködtek azután ha beteszem ezen slotok egyikében bármelyik jó ramot akkor hosszú sípolást kapok.
Viszont ha olyan slotba teszem a jó ramokat ahol nem járt a hibásnak vélt ram akkor tökéletesen bebootol a gép.
Esetleg ez a hiba lehet attól, hogy valami megsérült az alaplapon valamikor szerelgetés közben, esetleg egy kondi kezdi megadni magát pl. túlfeszültség miatt vagy mit t'om én 😊 Esetleg túl sokszor indítottam újra egyszer a gépet egymás után és az barmolt szét valamit az alaplapon?
Semmilyen új HW nem került be a gépben ami akadást okozna. Esetleg az
Volt win reinstall. 3 féle win is volt fent és mindegyik alatt megjelentek a hibák.
Tehát a kérdés: Alaplap csere megoldaná a gondomat?
És a végén még egyszer kihangsúlyozom, hogy az öcsém gépében az összes RAM megy hibátlanul.
A mostani konfigom : Nvidia 6600GT, P4 945-ös proci (3.4G), ASUS 550W-os táp, 2G ram, 4db winchester.
Videókártyát cserélek (Ati HD4850-re), procit cserélek (E8400-ra) + alaplap csere (Asus p5B-rõl P5Q-C-re).
A kérdés : a táp elég lesz az új konfighoz (Az Asus kb 1.5 éves, tehát nem túl öreg)?
Köszi!
Mert az a mercury egy szar,egy jobb pl: chieftek 360as táp,simán elvinne még plusszba 2-3 hdd-t is a te cuccaid mellet
Lenne egy kis gond egy géppel, méghozzá az, hogy elég gyakran fagy. Ha a gép csak magában megy nincsen hozzányúlva, akkor semmi gond, de ha valamit csinálok rajta (zenehallgatás, játék) akkor kb 30-40 percenkét megáll, nem indul újra csak megáll minden, csak a reset segít! Eddig egy ati x1050-es kártya volt benne, akkor is csinálta csak nem ennyire gyakran( 1 nap 4x-5x), most raktam bele egy ati x1600-ast és most még gyakrabban csinálja, valamikor kattan egyet és utána áll meg!Konfigom:
Alaplap: Asus p5vd2-mx se
Proci: Pentium dula cpu 3.00ghz
Ram: 2GB
Videókártya: Sapphire Radeon X1600 GDDR3
Táp: 350W
Op. rendszer: Windows XP Prof. SP3
Minedn driver frissítve, XP újratelepítés már volt.
Plussz hûtést is raktam már bele.
Nem tudom vagy az alaplap szar, vagy talán a Mercury 350W-ost táp lenne kicsi( van benne még 1db 250GB-s vinyó + 1db DVD író is)?
Valakinek van tippje ötlete, mert már azon vagyok, hogy repül ki az ablakon!
A válaszokat elõre is köszönöm mindenkinek!
Álligattam a hangfalaimat, kihúztam a mélynyomóból a hangszórókat (Genius 1000 úgyvan megoldava) és jóhelyre rendesen visszaraktam és mégis a center nem szólal meg! Kicseréltem a jobb baloldalival akkor szól de akkor meg a kicserélt hangszóró nem szól a CENTER helyén! Mi a probléma?
KöszI!
Asus P5B, Core 2 Duo E7400, 2x1 GB Kingmax DDR2-800, Sapphire HD4830 1Gb, 500GB Seagate HDD, HKC 565W, Windows Se7en
Ekkor be fog jönni a bios. Valamelyik pont alatt találsz olyat hogy (one chip primeri, on-chip seconderi) engedélyezd mind a kettõt(enable).
Majd viszadughatod a monitort a videókártyába.
Amikor elindítom a gépet, akkor nem jelenik meg se a VGA BIOS, se a gép BIOS képernyõje, hanem csak feketeség van és a Windows betöltésénél van csak kép. Amúgy ugyanannyi idõ alatt tölt be a gép, csak hát a BIOS képernyõ nincs, pedig kellene. Valami ötlet?
Szóval kuka.
wd2500JS
Amikor detektálni akarja a gép kattan kétszer azán leáll.
Van valami remény, hogy le lehetne menteni rólla valamit?
May the force serve you well!
az lenne a problémám hogy ha szeretnék a D: meghajtómra mássolni valamit akkor nem másol hanem ezt a hiba üzenetet írja ki.:
0x8007045D : I/O eszköz hiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani
mi lehet a baja? a windowsal vann probléma vagy a winyóval?
windows 7 van a gépen
válaszatokat elõre kösz!
Ezek az ujraindulások ugyan ugy lehet beállitási hiba memoria hiba táphiba stbb..
Nekem a napokban volt hasonlo problémám egy 2 éves géppel, resetelni kellett a biost és utánna állandoan ujraindult és kiderült hogy a memoria beállitásait nem ismerte fel a lap igy kézzel kellett beirni neki még a feszültségeket is.
De ha annyira szar a 6000+-osod nyugottan add nekem én tudok mit kezdeni vele egy 4000+-osnál biztos jobb
Azt hiszem elkövettem egy hibát. Vettem egy 6000+ X2 -es proceszort, pedig core2 ot akartam, de épp nem volt raktáron, gondoltam jó lessz a 6000+ is. Összerakom a cuccost stb... elkezdem használni, erre bizonyos idõközönként lekapcsol a gép. Ok szar a gyári hûtõ irány a bolt Zalman mittomén milyen legbrutálisabb vas megvétele + jó drága pasta. Király alapban simán müxik, de ha valami komolyabb játékot pl ARMA 2 vagy Mass Effect-et akarok rajta duttatni vége, ugynúgy leáll, elõtte még hallom , hogy felpörög a venti amikor elkezdek játszani de szart nem ér. Mikor újra bekapcsolom csak 75 fokon van a proci.
Valami gagyi Gigabyte olcsó alalapban van a dolog.
mit csináljak ? Gyújtsam fel a gecibe az egész retek AMD-s k.annyát vagy tegyem bele valami folyékony hidrogénbe ? Vagy esetleg van értelmes megoldás is ? Help! Elõre is köszi.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Lehet hogy nem ide illik a kérdésem de valaki hátha tud nekem segíteni!
Van a gépemben egy Winfast típusú TV kártya. Ehhez van sensor és távkapcs valahogy nem lehet megoldani hogy a távkapcsal pl kikapcsoljam a gépet vagy be meg ilyen alapvetõ funkciókat?
Egyik ismerõsömnél újra lett a windows telepítve,ki szeretné menteni a dolgait dvdre de a nero azt írja ki ha dvd akar írni hogy illegális lemez az írás sikertelen,valaki találkozott már ilyen gonddal és ha igen van rá megoldás?A cd-t viszont megírja.Memorex dvdre szeretne írni.
Szerintem nem fog segíteni a problémán de próba szerencse.
Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk………….
Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk………….
De sok forumon olvasom hogy bizony a 9800 GT-k szériahibásak. Legalábbis sokan panaszkodnak rájuk.
Nem lehet hogy a gép fizikai memoriája hibásodott meg?
Azt nem próbáltad cserélni?
Szeretném a segítségeteket kérni. Pár napja jelentkezet egy olyan hiba hogy játék közben random szétesik a kép. ctrl-alt-delet el bel lehet zárni utána a gameket. Az asztalra nincs hatással a hiba.
Nemtudom mi lehet a gond. Csak sejtem hogy talán a vidikatri memoriája adta meg magát.
gigabyt Nvidia 9800 GT 1 GB DDR
Egy kép:
http://kephost.com/images/984_Untitled.png
Elõre is köszi a segítséget