4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • totyak
    Üdv!

Nemrég vettem új alaktrészeket a gépbe:
    - Athlon II X4 640 proci
    - 2Gb DDR3 1333MHz memória
    - VTX HD5770 1Gb videokártya
    - AsRock N68-GS3 UCC alaplap
    - Chicony Hipro 430W táp

Sajnos a táp ma füstölgés és szikrázás közepette megadta magát. Kérdésem az lenne, hogy ez tönkre vághatta-e a többi hardvert, illetve, hogy valamelyik hardver problémája okozhatta-e a táp leégését? Sajnos nincs másik tápom, amivel tudnám ellenőrizni, hogy működik-e a gép. Valahogy nem lehet megtudni, hogy nem-e másik hardver hiba okozta a problémát?
    Még annyit tudok, hogy miután a gép össze lett rakva és be lett dúgva a konnektorba, többször levágta az áramot, pedig elvileg a 430W-nak bőven bírnia kellene a terhelést, ha jól tudom. Ez táp hibára utalhat?

Az alkatrészek még bőven garanciálisak, csak Pesten vettem őket én meg fehérvári vagyok és nem tudok naponta felmászkálni, hogy cseréltessem az alaktrészeket.
  • ATi0021
    Igen állandó a probléma. Az érdekessége, hogy egy Assassins Creed 2 tökéletesen fut, ott nincs gond. De egy F1 2010 kb pár órát bír és vége, igaz itt a patch óta van gond. De a TDU1 kb 10-20 percet bír csak. TDU2 bétával nem volt gondja. Játéktól függően jön elő.

2D-s dolgokkal nálam sincs probléma és igen valóban van mátrixos beütése. Eleinte a zöld pixelek mellett rózsaszínű pixelek is voltak. Én is VGA-ra tippelek, csak ezzel az a gond hogy hiába küldöm vissza. Egy 3DMark szépen elmegy rajta és kapásból küldi vissza a bolt, hogy jó a kártya. Szóval így csak utaztatom a kártyát, lényegileg nem változik semmi.
  • Optimus Prime
    Ez a hiba állandó? És csak játéknál van vagy más 3D alkalmazásnál? Nekem valami hasonló volt, amikor meghalt a 6600 GT VGA-m. A zöld pixelek, olyan Mátrix mintában. Bár hacsak 2D-s programok futottak nem volt gond, de bármilyen 3D-s, DirectDraw, OpenGL alkalmazásnál előjött és kampec a képnek.
    A berregő hang lehet a fagyás miatti hangakadás kb. 1 mp-nyi hang újra és újra lejátszsása, mint amikor akad a bakelit lemez. Az én CPU-m átlag 20-30 fok között mozog, de az csak egy E5300.
  • ATi0021
    Helló!

Van egy problémám, aminek forrására már hosszú ideje nem tudok rájönni, ezért írok, hátha Ti tudjátok mi lehet a gond.

Játékok közben egyszer csak megfagy a kép, majd idővel a monitor elsötétedik mert nem kap jelet. Eközben egy furcsa berregő hangot lehet hallani a hangszóróból. Eleinte fura főként zöld pixeleket lehetett látni a megfagyott képen, de ma már nem voltak pixelek.

A gépem:
    Gigabyte P35 DS4 rev.1.1
    Intel Q6600 2.4GHz
    2x 1GB Kingmax DDRII 1066MHz
    1x 2GB Kingmax DDRII 1066MHz
    Samsung 160GB HDD (SP1614C)
    Samsung 250GB HDD (SP2504C)
    Gainward GTS250 1GB DeepGreen
    Corsair TX750W

Furcsaság még, hogy szenzorok szerint a 2 db 1GB-os ramom csak PC-6400, ami szerintem és a netes keresésem szerint csak 800MHz-es modul. A másik, amit szerintem a PC-s boltba szúrtak el, hogy a CPU hűtőm nem az eredeti gyári. Egy másik sokkal kisebb lapátokkal rendelkező hűtőt tettek rá. Még fele akkorák sincsenek ezen a lapátok, mint a gyárin. Windowsba 40-45 C fokos a procim. Ez normális, lehet a hiba oka?

Várom és előre is köszönöm válaszaitokat. :)
  • zotja22
    Kösz kösz,megnézem :)
  • Optimus Prime
    Azt hiszem ez a legfrissebb hozzá. Ha mégse működne, itt az archívum.
    Én 2006-ig szintén ezt a kártyát használtam és tuti ez még jó lesz. De én úgy tapasztaltam, hogy a legújabbal nem ment jobban, sőt rosszabbul a Republic Commando. Igaz, GF2-őn nem is futhatott volna.
  • zotja22
    Hali egy kis help kéne tőletek,régi videó kártyámra keresem a legújabb drivert,ami ugyebár nem hiszem,hogy 2011 es lenne,

Geforce 2 mx 400 32mb Tv out...a legutolsó ddriver kéne rá,de én nem találom Ha vki bedobná a letöltési linkjét,megköszönném!

Sziasztok
  • Optimus Prime
    Nem 100%, de XP alá kell egy High Definition Audio Driver package KB888111 nevű patch. Bár ez általában települ vagy tartalmazza a hangkártya driver.
  • pxxl
    ha nem olvassa az író akkor hogy akarod programmal visszaállítani? :D
  • pajti
    Sziasztok! Inkább szoftveres kérdés lesz de remélem elfér ide.
    Van egy lemezem (dvd) amit nem olvas az írom, szeretném visszaállítani az adatokat.
    Milyen progit ajánlanátok erre? Fontos képeim vannak rajta.. :(
  • Smchr
    Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámban. Adott egy AsRock FSB 800 alaplap (részletes típusszám is megvan, csak a hozzászólás megírásakor nem volt elérhető, de valami ...-VSTA), melyben (mint internetes utánajárás után kiderült) C Media 6501 típusú integrált hangkártya található. Telepítés után az operációs rendszer (WinXP SP2) nem ismerte fel, így a gép hang nélkül maradt. A hangkártya típusára rákeresve sikerült több drivert találnom, de telepítés során mégis azt a hibaüzenetet kapom, hogy csatlakoztassam a hangkártyát a számítógéphez. A hangkártya működőképes, mivel azelőtt működött. A BIOS-ban az Onboard audio résznél volt már "Enabled", "Disabled" és "Auto" beállítással is.

Mi okozhatja ezt a problémát?
  • Optimus Prime
    Új ventilátort szeretnék a Geforce 8600 GT videókártyámra. Ami halk és megbízható. De neten sok fele néztem, néhol párszázas darabok, máshol több ezres/tízezres darabok vannak. Milyet érdemes venni? Persze max 2000 Ft megállít, de nem nincs szükség semmi extrára, nem tuningolok, nincs SLI vagy hasonlók. Még eBayen is néztem ott 1-4 fontért is vannak, bár nem tudom az jó-e. De láttam néhol passzív hűtőt is.
  • peter01
    Valakinek van sejtése hogy mi lehet a probléma a razer krait egeremmel a görgője eleinte is fura volt most már közel 2 éves az egér de nagyon régóta ezt csinálja nem is igazán használom már a görgőt mivel nagyon agresszíven gyorsan kell tekerni a hogy működjön ha csak 1-1 kattanásnyit gördítek rajta azt nem is érzékeli. Azt érzékeli 1 gördítésnek ha kb fél fordulatot megtesz a görgő 1 gyors mozdulattal. Már mikor megvettem se voltam vele elégedett az 500FT-os egereken jobb a görgő v. csak én nyúltam bele másodszorra is a selejtbe mivel eleinte 1 trust egeret vettem de az 3 hét után tönkrement és levásárolhattam az árát.
  • Laxxa
    Sziasztok, rendelkezek egy MSI K8N Neo4 Platinum (MS-7125)lappal és biost szeretnék frissíteni. most 1B van rajta és ezt szeretném 1D -re nyomatni a probléma ott kezdődik, hogy a biost csak Dos modban lehet frissíteni. A köv tettem, az MSI honlapjáról leszedtem a frissítést, kicsomagoltam majd a gépen hagytam egy új mappában. (Volt egy rövid leírás hozzá így írta le).
    Ezután a gépet újraindítottam és egy indító lemez segítségével amely dos ntfs modot támogat. Megkerestem a mabbát amelyben a Bios update van és exe -t elindítottam. Itt egy hülye táblázat jön be melybe meg kellet valaminek az eléri útját (gondololom magának a bios frissítés helyét ami w7125nms.1d0 volt a neve) begépeltem majd enter ütése után valami híbát írt ki trans valami memory nem emlékszem pontosan és semmi nem történik. Ha csak a nevet írom be w7125nms tovább lép és megkérdezi hogy mentem a mostani biost Y\N ha a N választom kilép mindenből, ha Y választom akkor kéri, hogy adjam meg a nevet beírom és Becupolja mostani biost és továbbra sem csinál semmit.

A segítségetek kérném, hogy a francba frissítsem ezt a ro**dt boist ezen a gány lapon? A segítséget előri is köszönöm!
  • baca01
    Köszi már megvan. Másik alaplapon ugyanazzal a táppal működik. Valószínűleg így az alaplappal van a gond, nem tud magából elég áramot kipréselni, hogy meghajtsa a VGA-t.
  • pxxl
    másik gépben próbáld ki a vga-t, lehet h az rossz
  • baca01
    *PV helyett PC
  • baca01
    Sziasztok!

Adott egy konfig:
    -Asus K8N alaplap
    -AMD Athlon64 3000+
    -3x 512MB DDR 400
    -1x 80GB Seagate Sata 2.5" sata winyó
    -1x 80GB Samsung IDE winyó Mobile rackben
    -Winfast TV 2000 XP TV Tuner
    -Sapphire HD 3650 512MB DDR2 AGP Dual DVI VGA
    -Chieftec 450W GPS-450AA-101A

Az a gondom, hogy ezelőtt egy Ati 9550 128MB VGA volt a gépben egy 350W-os Codegen táppal, természetesen minden ment hibátlanul. Vettem a fent látható HD 3650-es VGA-t, beletettem a gépbe, és ahogy bekapcsoltam a PV-t, rögtön le is állt alighogy felpörögtek a ventik. Ok, mondom, kicsi a táp, kell egy nagyobb, jobb. Vettem a fentebb látható Chieftec 450W-os cuccot, beletettem, de továbbra is ugyanaz a probléma és teljesen tanácstalan vagyok. :(
    Tudom régi, elavult konfig, de amire mi használjuk, arra tökéletesen megfelel.
    Mi lehet a probléma, hogy az új táppal is baszakszik, én már teljesen tanácstalan vagyok. Ha visszarakom a régi VGA-t, akkor rögtön jó. Légyszi segítsetek! Előre is köszi! :)
  • Dj Faustus #1655
    "win2007 fut rajta"
    Windowsból 2008 és Windows 7 van. Windows 2007 az nincs.

Ha USB-s a hangszóró, akkor a hangszóróba bele van építve egy hangkártya. Na ehhez kell egy meghajtóprogram Windows alá.
  • BaliBoy
    Valamilyen software hiba lesz sztem.
  • ToM1113
    everesttel teszteltem játék közben és után a hőmérsékleteket, de nem találtam semmi magas értéket. 60 alatt volt minden.

A no signalos dolog nem jött elő, viszont a játék bezárása utánni 2-3 perben rendszerint lefagy a gép, és nem reagál semmire. Restart után megint működik.
  • Sanyi123
    sziasztok! segítene valaki? olyan gondom van hogy a dvd meghajtóm nem olvassa a dvd-ket a lemeztálca működik rendesen, de ha teszek bele valamit tölt egy kicsit és kiírja hogy nincs ilyen meghajtó
    miért van ez??
  • moyothomas
    Hát...a bátyámé a gép, vmi P4 csoda, win2007 fut rajta, de le akarja cserélni. Szóval a rendben működik, mint PC, de szerené szerverfarmra tetetni, de előbb tesztelni akarja. Na addig akar kis hangszóróval valami zajt csapni.

A márkája, talán genius. Nem egy sz..r, de egyszerű kisteljesítményű vmi :)
  • ToM1113
    üdv!

Pár napja a következőre lettem figyelmes:
    Egyik játék közben öcsémnek hirtelen elment a monitoron a kép, kiirta hogy no signal és nem jött vissza, a gép az ment, de kép az nem volt.
    Újrainditás után a probléma már nem jött elő. Majd másnap egy másik játékkal játszva megint ugyan ez történt. Újrainditás és jó volt.
    Gondoltam azért nem hagyom annyiban szétszedtem a gépet és kifújkáltam belőle a port.

Biztonság kedvéért a legújabb vga drivert is feltettem.

Ma játék közben nem jött elő a probléma, viszont miután kiléptem, és a neten böngésztem valamit, hirterlen befagyott a gép, nem írta ki a monitor hogy no signal csupán megfagyott a kép, nem reagált a ctrl alt del kombóra sem, a capslockot lenyomva se világított a billentyűzeten a kis lámpa.
    Újrainditottam. Ismét játék,kb 3/4 óa, kilépek, és megint befagyott pár percen belül.

Mintha valami döglődne a gépben.... de fogalmam sincs mi lehet az.
    Leginkább alaplap v. videókártyára gondolok.

( asus m2n-e, gigabyte 4850 zalman, 2 giga ram, amd x2 5600+)
    Everesttel majd még megnézem a fokokat de most így alap állapotba alaplap 34 fokos, proci 38, ( mag 1 39, mag 2 33) gpu 50.

Valami ötlet? köszönöm.
  • BaliBoy
    Everest kell neked.
  • pacclacc
    Sziasztok tudtok nekem olyan progit adni amivel Meglehet nézni milyen alaplap van a gépbe milyen ram...

Ami mindent kiir a gépről?

Elöre is kössz!
  • Renátó1985
    Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék.
    Egyik napról a másikra nem működik a mikrofonom, a gép elég új nincs 1 hónapos sem. Gigabyte GA-880GMA-UD2H alaplap Amd phenom II x4 965 proci 4 giga ram gpu szerintem mindegy ennél a hibajelenségnél.
    Amit megpróbáltam: windows reinstall (w7) driver update. Vettem egy olcsóbb hangkártyát alaplapit letiltottam és ugyan az a hiba. Ha a hangeszközöknél bekapcsolom a figyelést a mikrofonnál halk sípolás, zúgás tapasztalható. Így, hogy másik hangkártyánál is ugyanezt csinálja kicsit elbizonytalanodtam . Esetleg valaki meg tudná mondani mi lehet a baj forrása? Köszönöm előre is.
  • holecsko10

Üdv mindenkinek!

Tegnap felfrissítettem a Gigabyte GA-M720-US3 Rev.1.0-ás alaplapomat F2-ről F6-ra.
    Egy AMD Phenom II X4 940-es CPU-m van benne és nem régiben rakattam bele
    KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT KHX8500D2K2/4G ramokat.

Az alaplap támogatja az 1066-ot, de Windows 7 64 bit alatt mindig kék halált kaptam 1066 Mhz-en ITT van egy kép róla. Csak is 800 Mhz-en volt jó míg az F2 es BIOS volt fent.
    Amint felfrissítettem a BIOS-t F6-ra jó lett a ram 1066Mhz-en meg szűntek a probléma, de indításkor kattogást hallok, mint ha a Wincseszterek kattognának fekete nincs kép 43 másodpercig csak utána tölti be a BIOS addig nincs kép. Ezután betölt mindent és rendben fut a gép.
    Valaki meg tudná mondani, hogy miért, csinálja ezt a gépem?
    Ajánlatos lenne inkább visszarakni a régi F2-es BIOS-t és csak 800 Mhz en futtatni?

Előre is köszönöm a válaszotokat.
  • Dj Faustus #1645
    "van egy szervergép, amin nincs hangkártya hely, mert ugye minek erre,"
    Milyen gépről van szó? Milyen operációs rendszer van rajta?

"van egy sima usb-s hangszóróm."
    USB-s hangszóró márkája típusa?

"de átmenetileg be kellene fognom."
    Mi a célod vele?
  • moyothomas
    Hello Mindenki!

Egy primitív kérdésem lenne.

van egy szervergép, amin nincs hangkártya hely, mert ugye minek erre,
    de átmenetileg be kellene fognom. van egy sima usb-s hangszóróm.
    rátudom erőszakolni a gépre, hogy visítson is?

SOS

köszi
  • InfectedMann
    Hali!

Az egyik (vagy mindkét) vinyóm olyat művel néha, hogy felpörög (olyan hangot ad ki mintha egy sugárhajtású gép akarna felszállni) és kattan egyet.
    Amúgy működik mindkettő rendesen, tudok róluk olvasni stb., de ez a jelenség kicsit zavaró.
    Ismerős ez valakinek? Volt már aki ezzel találkozott?

Mindkét vinyó hűtve van, HDSentinel szerint egyik 23 másik 26 fokos.
    Kondíciót mindkét vinyón 100%-ra írja.

Egy Samsung HD200HJ és egy Samsung HD252HJ vinyóról van szó.

HDSentinel report

Nyugtassatok meg, hogy nem akarnak meghalni mert most jelenleg nem állok úgy anyagilag, hogy vegyek egy 500GB-os vinyót pótlásként.

Amúgy a teljes konfig ha ez segít valamit:

Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3 rev2.0
    Processzor: AMD Athlon II X2 250
    Memória: 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz
    Táp: FSP ATX-350PNF
    Videókártya: Sapphire HD4850 Toxic 512MB

Tápellátási gond lehet?
  • Master Rick
    Hát bepittyen a gép, de utána a bootolásnál elakad... ha windows cdről bootolom, akkor betölti alul a csíkot, és utána akad el...
  • Razero
    Helló!
    Van egy Samsung S2 Portable külső HDD-m. Ha készenléti állapotba rakom a gépem, akkor egyből elkezd csipogni, valamint amikor felébresztem a gépet, felhozza a gyorsindítás menüt(amikor feljön, h zenék lejátszása, mappák megnyitása, stb...)
    Korábbi gépemen nem csinálta egyiket sem...
    A gépen S3-as készenléti állapotban van, és akkor ugye elvileg az usb-k nem kapnak áramot, de a külső HDD-m mégis csipog, meg villog is a lámpája...
    Ha átrakom a gépet S1-es készenléti állapotba, akkor nem csinálja ezeket...
    Esetleg tud valaki valami megoldást, h S3-as állapotban se jelenjenek meg ezek a gondok?
    Előre is kösz...
  • kl24h
    Privátban küldhetnél egy .bmp képet, mert úgy jobban meg lehet állapítani a hibát, mert a *.jpg képeknél van sűrítés és nem jó minőségűek.
  • kl24h
    Amíg nem telepítetted fel, addig nem volt gond?
    Úgy tudom, hogy ha nincs feltelepítve a videokártya, akkor 800x600 felbontásban kapja a jelet a monitor és 60 Hz frekvenciával. Én azt mondom, hogy próbáld meg most visszaállítani 800x600 felbontásban és 60 Hz és figyeld meg, hogy látszódnak azok a sávok, vagy nem.
  • Sanyi123
    Sziasztok! van egy asrock p4i65g alaplapom, rajta ati radeon 9800 pro 128mb-os videokártya, feltelepítettem a kártyát és ilyet produkált
    http://imagerz.com/QFdDXF4DAQM
    mindenféle grafikai hiba a játékok közben, segítenétek h miért van ez?
  • BaliBoy
    Részletezd, hogy mit takar az, hogy nem akar elindulni.
  • BaliBoy
    Semmit. Azok BAD, fizikailag sérült szektorok.
  • domi32
    Sziasztok. Defrag után a fekete pöttyök a kizárt területet jelzik.Az a kérdésem,hogy azzal mit lehet kezdeni?
  • Master Rick
    Sziasztok!
    Volt egy Ati R 9800Pro kártyám(AGP), ami tönkrement és ismerőstől kaptunk egy EN7300-as kártyát(PCI-E), amit beraktam az alaplapba(van AGP-s, PCI-E-s foglalat is...), viszont nem akar elindulni a gép... Bepittyen, és utána megáll... Windows Install cd-ről sem hajlandó bebootolni, h mondjuk újrarakjam a windowst...
    Mint kitalálhattátok, eléggé amatőr vok, meg a gép is régi, szal a segítségeteket kérném, h hol mit kellhet átállítani, ha egyáltalán az a baj? BIOSban, vagy alaplapon vmi jumper, szal h mit hol... Vagy valami más a hibás?
    Alaplapom: Asrock 4CoreDual-Vista
    Előre is köszi a helpet!:)