4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Lada16
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem,hogy kicseréltem a processzoromat (core 2 duo e7200) egy (celeron-ra) mind a 2-ő lga775-ös foglalatú.Bekapcsolás után (felpörögnek a ventillátorok)1-2 mp múlva kikapcsol majd szintén 1-2 mp múlva visszakapcsol és ezt játtsza, de viszont a core 2 duo-val rendesen működik.
    Ezt mitől csinálhatja?
  • Optimus Prime
    Nekem anno csinált ilyet a gépem, ergo multinál fagyott. ADSL-em volt,de a gépem szerintem piszok gyenge hozzá (Celeron 633 MHz, 320 RAM, Geforce2 MX). Bár a BF42-nél kipróbáltam, hogy ha kilövöm a hangot akkor nem fagy ki. Már nem emlékszem, hogy több játéknál is próbáltam-e, de anno ezt tűnt megoldásnak. Sokan a hangkártyát kihagyják a hibavizsgálatból, pedig sok gondot tud okozni.
    Én esetleg még tűzfal programra tippelnék, bár az vagy engedi vagy nem. Még esetleg a PunkBuster szoftvere gyanakodnék. Bár az új CoD-ok Steamesek, így szerintem nem használják. esetleg próbáltad pl. a Quake Live!-ot, hogy az is ezt csinálja-e?
  • rap4ever
    Sziasztok! Nekem van egy nagy bajom. Gigabyte-ga-ma770-ds3 alaplapom van, támogatja a ddr2 1066 mhz-et, a processzorom egy AMD 7850 X2 ami szintén zenész, hiszen támogatják a frekvenciát. Van 2 darab 1066Mhz kingmaxom, darabonként 1 gigásak. Az operációs rendszer Vista sp2 64 bit. Ha bemegyek a biosba és beállítom hogy 1066Mhz-en menjenek a memóriák, vagyis alapon, akkor az op rendszer nem töltődik be, azt írja ki hogy hardver változás miatt nem tudja betőlteni a file-t, újra raktam a windowst és az sem segített. Még a telepítő sem megy 1066Mhz-en. Ezért manuálisan le kellett vennem 800 Mhz-re a rammokat. Csak így megy az op rendszer, hardverhiba tuti nincs, mert be updatel a DMI-be, és feláll az adatlap is, a bios meg minden, csak amikor a windows kezd el betöltődni na akkor van kánya, mert nem indul el, mert érzékeli a hardverváltozást, és a file-nem tőlthető be. És ez már nagyon idegesít, nem azért vettem 1066-os rammokat, hogy 800-on menjenek, az alaplapot és a procit is direkt úgy vettem hogy muzsikáljanak nekem a rammok is.
  • Madi92
    Sziasztok!
    Lenne egy hatalmas gondom a gépemmel! (Remélem jó helyre írók.)

A gondom a következő: Bármilyen játékkal (BF:BC2; Cod2) játszok multiplayer-ben - és csak mulitban, SP-ben nem csinálja - kb 20 percenként kifagy a játék, bár az idő az változó, van mikor bírja pár órát is, de az általános a 20 percenkénti fagyás. A rendszert 2xer is újra telepítettem, szóval az nem oldja meg a gondod, az első újratelepítés után jelentkezett a gond, de nem hiszem hogy összefügg, szakember csinálta, akinek ez a munkája, nem mellesleg a barátom is, és elég megbízható, a gondot a 2. újratelepítés sem nem oldotta meg. Nem melegedik semmi túl, Ram-ok működnek, hálózati kártyát is cseréltem, de semmi. Másik szoftverrel sem ütközhet, mivel 2. újratelepítés után direkt a játékkal kezdtem + ami feltétlen szükséges hozzá. Ezért gyanítom valami hardveres gond lehet, de nem tudom melyik az a hardver ami multiban kifagyasztja a játékokat, de Sp-ben nem!

Ha valakinek van esetleg valami ötlete hogy mivel lehetne még próbálkozni, ne tartsa magában! :)
    Előre is Köszönöm!
  • Tetsuo
    Oh Jesus! :)
  • mm666
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem az Office 2007 Enterprise-t aktiváló kóddal. Az én gépemen működik gyönyörűen,viszont apámnak vannak olyan word anyagai amiben úgynevezett szilárdsági számítások, képletek vannak. Lehet benne dolgozni,csak bezárás után hibaüzenet jelenik meg,és ezt írja ki: ~WRS{9ACA3457-F13F-400A-943E-196C0096A04A} Mit jelenthet ez?
    Természetesen nem jogtiszta a progi. Lehet ez a baja? Mert más word-ös anyagot megnyit bezár és nem ír ki hibaüzit.
    Köszi
  • Optimus Prime
    Szerintem USB, vagy marad a hálózat.
  • Arnold12
    Nem tudom, hova tegyem fel a kérdést, hogyan tudom összekötni egy számitógépet és egy laptopot, adatátvitel végett? USB? vagy...?
  • teddymac
    Nem mindenki kocka
  • pxxl
    talán ha értelemes képmegosztóról linkelnétek :D pl noob.hu
  • Optimus Prime
    Képet én se tudok beszúrni, csak hivatkozásként. Az alaplapom útmutatójában 6 csatornás rendszer szerint az alábbi módon kell bekötni:
    -kék: rear speaker out
    -zöld: front speaker out
    -rózsaszín: bass/center

De furcsa, hogy a képe a side pair nincs kijelölve és még inaktív is. :S
  • Tetsuo
    omg
  • teddymac
    http://i13.photobucket.com/albums/a286/ikjadoon/RealtekHDAudioManager-188.jpg

itt található a kép
  • teddymac
    érdekes mert nem tudok berakni képet elnézést
  • teddymac
  • teddymac
  • teddymac

nekem ez a fajta program van fent

Lehetséges az ,hogy valami meghalt az erősítőben és azért nem szól a 2jobb oldali hangfal ? Ha igen ezt hogy tudom megállapítani otthoni körülmények között ?
    Az az érdekes ,hogy stereoban se szól a hangfal.
    3 vezetékem van rózsaszín,zöld ,fekete.
    rózsaszín megy a mikrofonba .zöld a zöld-be és a fekete a kékbe.
  • Csaba1990
    Na probléma megoldva XD Ha már írtam nem hagyott nyugodni. Azt rájöttem, hogy 85°C-on üzemelt a procim, és amikor túlmelegedett, még nem érte el a határt de le le kapcsolta a magokat vagy mi. Ez a jelenség furcsa volt.

Azt a ***** rossz hűtőnek köszönhetem. De nem kedvelem aki kitalálta, hogy milyen jó, ha nem csavarozni kell a hűtőt, csak ilyen vacak pattintóval felrakni. Szal az meglazult és nem hűtötte a procit.

Csak hogy lássátok milyen sebesség különbséget jelent, ha rossz a hűtés. Az új élmény indexem:
    Processzor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz [7,1]
    Memória (RAM) 4,00 GB [7,1]
    Videokártya NVIDIA GeForce 9600 GT [6,9]
    Játékra szolgáló videokártya 2303 MB - teljes elérhető grafikus memória [6,9]
    Elsődleges merevlemez [5,8]
  • Csaba1990
    Sziasztok.

Egy olyan problémám, lenne ami annyira nem zavaró, de már Full HD-ba észlelhető.
    Van egy erősebb, gépem amit amikor vettem gond nélkül megette a legdurvább HD videókat is. De pár hónapja már elkezdtek rajta szaggatni, ezt a windows belassulásra fogtam. De nemrég újraraktam a windowst de még mindig fennáll a probléma.

Felszereltségem egy win7 64 bit.
    (Ráadásul az élményindexbe mind a processzor mind a memória értéke visszaesett, pedig még bővítettem is)
    A memória kártya csere már a lassulás után volt, így nem mondhatom azt hogy annak a következménye.

Jelenlegi felszerelésem (mellé írom az élmény-indexet ami jelenleg mutat):
    alaplap: Asus P5KC
    Intel Core2Quad Q6600 2,4 GHz FSB: 1066 MHz [3,6]
    2*2GB DDR3 1066MHz memória [4,4]
    Videó-kártya jó értékeket kap
    Geforce 9600GT 512 MB RAM [6,9]
    Játékra is ennyi
    Merevlemez [5,8]

Na szerintem a procimra és a memóriámra is elég kevés az érték, főleg, hogy úgy emlékszem mikor friss volt a gépem akkor a legrosszabb értékem a merevlemez volt, bár ebbe nem vagyok teljesen biztos.

De akkor is lassulás mindenképpen érezhető, és az oprendszer újrarakása nem oldotta meg a gondot. Valami tipp ötlet?

Volt egy olyan gondom, hogy egyszer leállt a proci hűtése, és egy darabig baszakodtam vele mire rájöttem(2-3 napig), de ha túlmelegedett újraindult a gép. Ennek lehet utóhatása?
  • Optimus Prime
    Azt hiszem ugyanaz a típus van neked is, mint nekem. Épp a minap néztem, hogy miért nincs több csatlakozó (narancs, fekete, SPDIF, stb.), de 5.1 rendszer bekötése esetén a MIDI és Mic csatlakozók szerepe cserélődik fel.
    A képen látható a hangbeállítás, valamint a Back Panelen az adott színű csatlakozóra kattintva válaszható a kimenet/bemenet típusa. Remélem ez segít.
    Realtek hangbeállítás
  • teddymac
    rózsaszín, kék, zöld igen csak ez a 3 van
  • Optimus Prime
    A Vezérlőpultban a Windows hangbeállítások jók? A Realteknek is "Realtek HD Audio Manager" itt is van pár beállítás.
    Neked is csak az alap kimenetek vannak? (rózsaszín, kék, zöld)
  • teddymac
    Asus M2A-VM HDMI alaplap Realtek HD audio sound integrált hangkártya.
    Vettem hozzá egy Genius SW-HF 5.1 5000 hangfalrendszert .
    Az a problémám hogy nem szólnak a jobb első és jobb hátsó hangfalak.
    Amit amatör szinten tudok azokat a lehetőségeket kiprobáltam de semmi eredménye nem lett.
    Mi lehet a probléma?
    Mikrofonbemenetet át kell állítani kimenetre ha igen ,hogyan ?

ALC883 hangkártya driver versioszáma: 6.0.1.6278

Win7 op rendszer.
  • pxxl
    me' lusták. meg ha vga-ról van szó, akkor valszeg egyértelmű, hogy nem a rendszermemóriát írják :D
  • WulfgaarHUN
    Akkor miért írja bizonyos videokártyáknál a hivatalos oldal azt h DDR3 és miért írja némelyiknél azt hogy GDDR3? Nem értem...
  • vernyuszi
    Sziasztok!

Van egy Fujitsu Siemens Amilo laptopom, ami 100%-os procihasználatot csinál valami miatt. Nem svchost miatt..Kifejezetten hardveres probléma miatt, csak azt nem tudom mi lehet a problem. Szervízben nem tudták megállapítani. Nem tudom van-e itt akkora guru, aki meg tudja mondani mi okozhatja. Hűtéssel minden rendben...hálókártyát próbálták cserélni, másikkal is ugyan ilyen...Sajnos az aksija a gépnek kampó, de emlékeim szerint amikor csak aksiról ment, minden rendben volt. Ezt úgy állapítottam meg, hogy pl online néztem egy filmet aksihasználattal, rendben volt, amint bedugtam a hálózati töltőt szinte rögtön diavetítés lett belőle. Valaki találkozott már hasonló problémával ?Memória 1GB a gépben, azzal sincs semmi gond..
  • tomee92
    hűtéssel nincs gond mert nembántottuk, csak a hővezető pasztát cseréltük ki de nemoldotta meg a gondot.
    képet este lehetséges hogy öcsém feltölt, én most nemtudok, de köszönöm a segítséget.
    bízom benne hogy a vga a rossz mert rendeltünk már 1 másikat.
  • COOLancs
    Mennyibe kerül mostanság egy laptop hátérvilágítás javítása? Valószínűleg áramingadozás miatt lett rossz.
  • Optimus Prime
    Akkor lehet hűtéssel van a gond. Erről a hibáról tudnál fotót feltenni?
    Egyébként milyen típusú gép, VGA, Windows?
  • pxxl
    ddr az a sima memória, a gddr az meg a vga-n ami van memória. innentől kezdve értelmét veszti a kérdésed :)
  • tomee92
    Csak játékban csinálja, film/videónézés közben semmi gond.
    Trackmania Nations benchmarkot futtatva eleinte amíg hideg a vga semmi gond utána egyre többször csíkozza/pöttyözi a képet.Nem minden játék fagy le de pl. CoD2-ben a pályát sem tölti be.Régi és új nvidia driverrel is ezt csinálja.
  • WulfgaarHUN
    Több helyen is utánakérdeztem, elméletben lazán bírnia kell a tápomnak. Már csak 1kérdésem van. Mi a különbség a sima DDR3 és a GDDR3 között? Melyik az erősebb/jobb, illetve 1Gb DDR3 mindenképp erősebb mint 512GDDR3 vagy sem?
  • Optimus Prime
    Nekem anno 380W-os volt egy 3 Ghz Celeron, Geforce 8600 GT, 1,5 GB RAM, 2 DVD és 1 HDD konfighoz, bár a VGA doboza 400W-ot ajánlott. Valahogy szimplán az újabb high-end cuccok úgy gondolom többet fogyasztanak.

tomee82: le is fagy a játék vagy bármilyen más 3D-t videógyorsítást igénylő alkalmazásnál is zt csinálja? Mert sajnos nekem anno volt szerencsém ilyenbe. Azán mégis az alaplapom hatl meg - újra - mert feltettem az nVidida System Software-t, hogy megnézzem mennyi a GPU hőfoka, stb.
  • WulfgaarHUN
    Pedig pont a tápegységben kételkedtem volna a legkevésbé, 400W-os tápegységgel, GeForce 9800GT, teljesen jól működik (nem az én kártyám, hanem tesómé, ezért veszek újat magamnak), 2,2Ghz dual core procival, 2GB DDR2 memóriával, 2db 80Gb-s vinyóval meg egy DVD íróval. Az én tápom még 50wattal erősebb, ezért gondolnám, hogy a tápegység bírja.
  • tomee92
    Hello!
    Ha a játékokban a kép csíkozódik és pöttyöződik az tutira csak a videókártya halálát jelenti?Túl nemmelegszik, a hőközlő pasztát "lecseréltük" mert a régi már teljesen megkeményedett, de ígyis csak csíkozza a képet és pöttyözi, néha a gép is fagy játékokban.
    A kérdésem az lenne hogy esetleg más is tud ilyen hibát okozni?
  • Optimus Prime
    A honlapján nem írja, hogy 2.0-ás-e. Bár annyira nem vagyok szakértő, de azt hiszem visszafelé kompatibilisek. De a 450W táp szerintem tuti kevés. Bár nem ismerem a többi hardvert (CPU, HDD-ODD-k száma, stb.)
  • WulfgaarHUN
    Jah, egy valamit kifelejtettem a tápegységem 450W.
  • WulfgaarHUN
    Hello! Szeretnék venni egy Gigabyte GV-N430OC-1GL 1GB DDR3 PCIExpress videokártyát. A webáruház azt írja hogy PCIE 2.0 támogatással. Az én alaplapom egy ASUS P5B-MX, 16x PCIE, a kérdésem az lenne, hogy támogatja-e az alaplapom az említett kártyát vagy sem, mivel nem akarom potyára megvenni. A válaszokat előre is köszönöm.
  • wantonly
    Én végignéznék minden alkatrészt, hogy vannak-e külsérelmi nyomok, kondikat elsősorban, illetve jól van-e összerakva a gép, minden kábal a helyén van-e. Az már eleve rossz jel, hogy bekapcsoláskor lecsapja az áramot, pláne egy új táp! Ilyenkor csak reménykedni lehet, hogy nem szállt el semmi. Amúgy csupán a HD5770-esed minimális rendszerkövetelménye egy 450W-os táp. Nem nagyon lehet mást csinálni, mint egy másik táppal kipróbálni, de lehet azóta már megtetted.
  • vérpocok
    Van egy olyan gondom hogy az 5.1-ből ilyen halk zúgás hallatszik, és már rájöttem hogy az LCD tv okozza, mert mikor bekapcsolom a tv-t akkor kezd el zúgni a hangfal. Ha kikapcsolom megszűnik a zúgás.
    HDMI-ben van összekötve a gép a tv-vel viszont az az érdekes hogy mikor próbaképp kihúztam a HDMI kábelt a gépből akkor is hallható volt a zúgás, pedig már nem volt semmilyen fizikai összeköttetés a gép meg a tv közt. Még csak nem is abba az áramforrásba vannak bedugva. Különböző helyről kapják az áramot.
    Akkor hogy zúghat a hangfal? Csak akkor szűnt meg a zúgás mikor a távirányítóval kikapcsoltam teljesen a tv-t.
    Tehát nem a HDMI összeköttetés az oka, mert anélkül is zúg, csak akkor szűnik meg ha kikapcsolom a tv-t.