Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
A kék képernyõrõl a "STOP: 0x00.."-ás sort másold be.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

zoviet
Sziasztok!
Ati 4890 kártya vásárlás után jött a következõ problémám Vista/Win7 alatt, XP-vel nem próbáltam. Kék képernyõ: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Véletlenszerûen támad, nem pedig bizonyos programok indításánál.
Ha valakinek lenne ésszerû magyarázata, nagyon megköszönném. Külföldi fórumokokból nem sokat tudtam kibogozni, driverek frissek.
Köszi elõre is!

acsadis
Hali

Nekem olyan problémám lenne, h játékoknál (közép és felsõbb kategóriák) megfagy a kép, v egyszínûvé válik (bézs, szürke, de sztem lényegtelen...) gigabyte 8800gt-m van, szoftver problémát már szinte kizártam ( xp vagy vista, 32 vagy 64 bit, eredeti vagy friss driver, magas felbontás vagy alacsony, magas képfrissítés vagy alacsony, ez szarik mindenbe és 1 perc és fél óra intervallumban bedöglik). Az lenne a kérdésem, h tudtok-e még vmi variációt mondani amivel ez kiküszöbölhetõ, vagy valószínûbb h hardverhiba? (neten olvastam híreket v pletykákat-magam sem tudom- h a 8800gt gyári hibásak, fõleg a gigabyte-s szériák).

újonc :P

A probléma a következõ: a drágalátos öcsém nemrég elvitte a gépét egyik haverjához, segíteni neki pár dologban (install stb). A gépét csak biztonság kedvéért vitte el, hogyha kellene bármi, akkor onnan meg tudja lesni, de ez talán lényegtelen.

Szóval a gond ott kezdõdött, hogy hazaért, kapcsolja be a gépet, aztán valami ismeretlen bla-bla szöveg jött be neki, újraindította, majd onnantól kezdve a szokásos "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" figyel be. Próbáltuk mindenféleképpen összedugni, de mindig hasonló szöveggel üdvözöl minket. Aztán jött a továbblépés, hogy betesszük a Windows telepítõt, és majd onnan meglessük mi a helyzet. Na itt már igen érdekes volt, mivel egyáltalán nem találta meg a HDD-t.

Na szóval okostojások, ki érti ezt??
Jó lenne megoldani ezt a témát, van pár fontos adatom nála.

Amúgy az érdekesség, amit észrevettem, hogy mikor indul a gép, akkor kiír valami cuccot (elvileg a HDD azonosítóját vagy mit) és mellé kiírja, hogy 0GB. Öcsémet kérdeztem, és azt mondta ez korábban is így volt, leszámítva, hogy ott valós tárhely adatot mutatott.

A HDD 1TB-os SATA (Seagate).

Sziasztok... olyan problémám van, hogy ma reggel mikor bekapcsoltam a gépet akkor a monitoromból elment az áram.

Este mindig le szoktam kapcsolni a monitort is, meg a tápnál is a házat. Az érdekes az, hogy ha csak a monitort kapcsolom be és a gépet nem akkor világit rajta a led, tehát áram alatt van. Ahogy bekapcsolom a gépet elmegy belõle az áram.

Na most én gondolok vagy a grafikuskártyára, vagy az alaplapra. Alatabb látható a konfigom.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Próbáld meg a legfrissebb drivert feltenni a kártyádhoz.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=R3E8hhLCEgwyAOt9&templete=2
Elõször ezzel érdemes próbálkozni. 😊
De az is elképzelhetõ, hogy hibás a kártya, más konfigba is érdemes lenne megnézni.

Hi!
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=534

chris82
Hello
lenen egy kérdésem
van egy
MSI GNB Max2 alaplapom.
milyen drivert és honnan kell letöltenem, hogy a hálókártya müködjön?

köszi

Sziasztok! Vettem egy asus xonar dx hangkarit, és akadozik a hang. Fogalmam sincs mi lehet a probléma, a rendszer terheltsége kicsi az alaplapi hangkari le van tiltva, és szír új a kártya.

Sziasztok! Olyan problémám van hogy bármilyen játékot elindítok elkezd össze-vissza ugrálni mindenféle színû textúra és semmit sem lehet látni. Elõször a videókarira gyanakodtam de amikor kiszedtem, és az alaplapit próbáltam akkor is ugyanez volt. Próbáltam haver RAM-jaival is de azzal sem volt jobb, csak egy kicsit. Tovább bírta tõle. Volt már format C Driverek frissítése mindenféle dolgot próbáltam de semmi nem jött össze. Remélem nektek van valami ötletetek... Választ elõre is köszi
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy valamelyik játék beakad pl: Call Of Duty 6, German Truck most ennyi jut az eszembe de pl: Dirt 2 az meg nem akad ez mitõl van? Esetleg hangkártya miatt van mert beépített van (VIA) az a neve? Vagy a táp tol van az meg Mode Com 500W? Amit duracellmumus írt az nem vált be.

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

bigiboi
Hello.
Volna egy problémám tudna esetleg valaki valami tippet adni??😊
Win 7 mostanában sûrven lefagy.
Találtam valami féle eseménynaplót abban ez áll:
"Erõs versengés folyik az asztali ablakkezelõ erõforrásaiért.
Ok : A CPU erõforrásai túlterheltek.
Diagnózis : A Asztalablak-kezelõ válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhetõ meg."
Mond ez valakinek valamit?Ettõl lehetséges a fagyás?
Elõre is kössz a segitséget!

Helló!
Kb. 1 éve haszlálom a laptopomat, eddig simán ment, majd egyik nap bekapcsoláskor kidobja az Unmountable boot volume hibát. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszotokat várom:Marcicerus
z99999
ha elindítom a laptopomat bejön egy fehér képernyõ és lefagy az egész, mi lehet a baj?

Pszt.

Hali.

Bár nem idetartozik, de nem tud vki olyan slideshow, vagy vmi olyan galéria készítõ progit, amivel ha készítek galériát, nem rakja rá, elé, fölé a logóját vagy egyéb szöveget? Már vagy 50-et

xridergabo
közbe megtaláltam mi a hiba. az új vincseszter hibás.
http://www.imageserve.info/img_store/2010/02/02/7/7b6f4de8132aa360ea29fb99921cc2df.jpg

duracellmumus:

Már a neved sem semmi 😊 Ne vedd sértésnek, komolyan 5letes!
De még nem találkoztam olyan emberrel, aki ennyire segítõkész,
ért vmihez és úgy tudja elõadni, hogy megértse a "paraszt".

Köszi a segítséget!!!!
Úgy néz ki megoldódott elemcserével!
(Hú...én meg kb. 30 órát töltöttem 3nap alatt, hogy minden infót összeszedjek a bios frissítésrõl. És rájöttem, hogy nem nekem találták ki 😊 )

Még1x kösz! Na segítsek viszont vmiben? 😊

duracellmumus
ha nem jó az elem akkor nem maradnak meg a beállításaid.

hasonlót tud még okozni ha a vincsin le van lazulva a tápcsati.(freez)

homepage

-= Download (Pre-built & ISOs) =- (zip.)

kiírod az ISO-t és boot-olsz róla, ha csak 512Mb-od van akkor 2-4 óra alatt kiderül hogy mi van, türelem.

Apunak mindig igaza van! Most is.

Sajna csak 512-es mem.ám van.

Ha az elem jó, akkor a mem-val van gond?

Sajna memtesztet még nem csináltam.
Hogy kell?

Köszi.

duracellmumus
ha ide-s akkor legyen egyedül, külön csatlakozón, lehetõleg master-re jumperelve.

lehet hogy nincs rendes illesztõje Win7-nek az ide-s vezérlõdhöz.

duracellmumus
az hogy reszeteli magát a bios az lehet attól is hogy lemerült az elem a lapban...

ha két modul van a gépben akkor az egyiket vedd ki és tolj egy memtesztet.

ha nem akkor kérj kölcsön egyet és próbáld ki azzal.

xridergabo
Hello! Összeraktam ma egy gépet új alkatrészekbõl és olyan problémám adódót hogy valami veszet lassan lépked a win7 telepítõmenüjében pl az hogy Setup is starting legalább 10 ha nem több percig írja ki közben se a dvd olvasó se a gép nemdolgozik(legalábbis a led nem villog).De kb ugyanez van xp-nél is.Találkozott már valaki ilyennel?Lehet valami köze hozzá annak hogy a dvd meghajtó IDE csatlakozós?

Ja, még annyit, hogy AMI biosról van szó.
Azt olvatam, hogy ha 2-t sípol, (és azt teszi, mielõtt bejön az F1, F12)
akkor a memóriával lehet gond.

Hali!

Van egy kis problémám a géppel:

Elég soxor úgy indul a gép, hogy írtó nagy hangja van és
F1 BIOS,vagy F12 tovább választás jön be.
Ilyenkor XP visszaáll 2006.08.16-ra, amikor az alaplapot gyárthatták.
A bios-ban nem lehet állítani a "RELEASE DATE"-T.
Az idõt hiába állítom át, szinte mindig visszaáll.

Ilyenkor még annyit tesz, hogy a floppy-t teszi elsõ bootolási helynek.

Van ötletetek? Köszi.

duracellmumus
tanulság:csak a takarítónõ tud porszívózni, a haverod nem.

tessék szépen csak alplap+proci+vga+ram kombinációt erõltetni. ha van POST

akkor rádughatod a többit is...

ha nem kelne életre megvenném az nf7-es lapot ha V2.0-ás! érdeklõdni privátban.

duracellmumus
tessék megnézni hogy akadásnál tölt-e a gép, illetve a virtuális memóriát próbáld meg letíltani.

esetleg catalist IA disabled, Triplapufferelés disabled...

duracellmumus
a kábelt cseréld ki(azt amivel összekötöd a géppel)

Rövidtávon segít egy határozott fújás a csatlakozó fémes végébe.

Üdv!Van egy usb-s kártyolvasóm és hozzá egy 2gb-os micro SD kártyám.Amikor elkezedek a kártyára másolni minden rendeben de mikor már csak 936 mb hely maradt akkor bármit próbálok másolni azt írja írásvédett.
Valaki tudja mi lehet a baj ?
Elõre is köszönöm!

Sziasztok! Van egy USB-s külsõ, 500GB-s vinyóm, ami eddig tökéletesen mûködött, de egy ideje azt írja ki, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni.

Mi lehet a hiba??

czs1
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy valamelyik játék beakad pl: Call of duty 6, Batman most ennyi jut az eszembe de pl: Dirt 2 az meg nem akad ez mitõl van? Esetleg hangkártya miatt van mert beépített van (VIA) az a neve? Vagy a táp tol van az meg Mode Com 500W?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

repvez
tudja valaki hogy mi lehet a gond olyankor ha zenelejátszás közben mind winyorol mint online rádiozás közbe akad a hang mintha nyujtaná a szalagot vagy pedig pattog.A legujabb realtek driver van fenn 2.41 és a legujabb winamp.W7 64bit ultimate alatt használom.XP alatt semmi ilyen probléma nem volt.Egy Abit kn9Ultra lapon lévó realtek HD hangkátrya.winmédialejátszoval is hasonlo a helyzet, nincs fenn semmi más kódek csak amit alapbol telepit.
Solten
Hi. Felszippantott egy-ket kondit... 😊

Saor Alba

Sziasztok!

Alaplapos problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egy ismerõsöm gépe hangosan zúgott mûködés közben, ezért kiporszívózta + azt hiszem szétszedte a tápot és azt is kiporolta. Most, hogy összerakta, bekapcsolás után az alaplap (Abit NF7) pár másodpercenként hosszan sípol egyet és a monitoron nem jelenik meg semmi. Úgy is próbáltuk, hogy az összes IDE eszköz kábelét kihúztuk mind az eszközrõl mind az alaplapról, ugyanez történik.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszi,
sopi
Hellosztok.

Az lenne a gondom hogy a minap felraktam a win7et és mikor még sima xp volt fent akkor semmi gondom nem volt a felbontással(monitor)
De most hogy win 7 van fent 4 db felbondtás közül választhatok (640x480;800x600;1024x768;1280x1024) ennél sokkal többet birtam választani. a lényeg nem ez, hanem az hogy csak 60 Herzet birok beállitani a monitoron, de win7 elött 75 hertz volt beállithato minden nagyobb felbontáshoz. Néhanapján mikor olyanja van akkor betudok állitani 75 herzet de az ritkán jön elö. Valaki nemtudja mi lehet a baj? probáltam már ujrarakni a videokártya illesztöjét is. (nincs kedvem 1024x768at használni 1280x1024 után :S)

Válaszokat elöre is köszönöm

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

Hey

Remelem valaki tud segiteni. Osszeraktam egy uj gepet es bekapcsolas utan semmi jelet nem kuld a monitornak. Elorol kezdtem mindent es csak az alaplapot egy memoriat es csak a tapot hagytam, meg a bekapcsolast is egy csavarhuyoval csinaltam de meg mindig semmi. Az alaplap kap energiat mert a a LED ek mukodnek es a hutok is. Az alaplap Geforce 7050m_m.
Csak szeretnem kideriteni mivel van a gond, alaplap, processzor vagy csak az integralt video kartya.
Elore is koszi
ok köszi
majd valakivel leforditatom
BaliBoy

Kössz szépen!

a digi nem jó a telefon pedig szar képet csinál

STOP: 0x0000000A, 0x00000000, 0x0000001C, 0x00000001, 0x804DC689

ilyent ír
Seithennin
mondjuk csak azt nem fogom fel h a hawx még modernebb játék és azzal nem csinálja

Seithennin
menjek garitintézni szerintetek?

Seithennin
nah ugyan ezt tapasztalom játék közben cod 4 nél megy fölfele a hõ olyan 10 körülig, és ha várok vele akkor visszahul hamar

BaliBoy
Na ezért mondtam, hogy fényképezd le. Ez így semmit nem ér. Az a sor kell ami úgy kezdõdik, hogy "STOP: 0x............"

Seithennin
Furmark szerint terhelés mellett 107 fokig megy föl a hõmérséklete, és azt tartja stabilan

Seithennin
60 fok, 53 fok illetve 36 fok terhelés nélkül a gpuz mérése szerint a 3 vidkari szenzor hõmérséklete

Köszi, erre mi is gondoltunk, de ilyenkor az óra is el szokott mászni nem? Ráadásul a gép nem õsrégi kb. 2-3 éves lehet. Ha más nem marad ez a megoldás.

Üdv!

Valószínûleg lemerült az elem az alaplapon,és ezért pakolja vissza az alapbeállításokat a BIOS minden indításnál. Az elem típusa CR2032 (feltéve, hogy nem valami nagyon öreg lap), a csere kikapcsolt, áramtalanított gépnél ajánlatos, bekapcsolás után újra be kell állítani a BIOS-t.

Hány fokos a kari? Nem melegszik túl?

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

print screen, utána belépsz a wordbe egér jobb gomb és beillesztés.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

belarus
Hali!
Melyik gombal lehet lefenképezni a monitor kijelzöjét?Meg hova menti el az XP.<#crazya>