Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Ati 4890 kártya vásárlás után jött a következõ problémám Vista/Win7 alatt, XP-vel nem próbáltam. Kék képernyõ: INTERRUPT_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Véletlenszerûen támad, nem pedig bizonyos programok indításánál.
Ha valakinek lenne ésszerû magyarázata, nagyon megköszönném. Külföldi fórumokokból nem sokat tudtam kibogozni, driverek frissek.
Köszi elõre is!
Nekem olyan problémám lenne, h játékoknál (közép és felsõbb kategóriák) megfagy a kép, v egyszínûvé válik (bézs, szürke, de sztem lényegtelen...) gigabyte 8800gt-m van, szoftver problémát már szinte kizártam ( xp vagy vista, 32 vagy 64 bit, eredeti vagy friss driver, magas felbontás vagy alacsony, magas képfrissítés vagy alacsony, ez szarik mindenbe és 1 perc és fél óra intervallumban bedöglik). Az lenne a kérdésem, h tudtok-e még vmi variációt mondani amivel ez kiküszöbölhetõ, vagy valószínûbb h hardverhiba? (neten olvastam híreket v pletykákat-magam sem tudom- h a 8800gt gyári hibásak, fõleg a gigabyte-s szériák).
újonc :P
Szóval a gond ott kezdõdött, hogy hazaért, kapcsolja be a gépet, aztán valami ismeretlen bla-bla szöveg jött be neki, újraindította, majd onnantól kezdve a szokásos "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" figyel be. Próbáltuk mindenféleképpen összedugni, de mindig hasonló szöveggel üdvözöl minket. Aztán jött a továbblépés, hogy betesszük a Windows telepítõt, és majd onnan meglessük mi a helyzet. Na itt már igen érdekes volt, mivel egyáltalán nem találta meg a HDD-t.
Na szóval okostojások, ki érti ezt??
Jó lenne megoldani ezt a témát, van pár fontos adatom nála.
Amúgy az érdekesség, amit észrevettem, hogy mikor indul a gép, akkor kiír valami cuccot (elvileg a HDD azonosítóját vagy mit) és mellé kiírja, hogy 0GB. Öcsémet kérdeztem, és azt mondta ez korábban is így volt, leszámítva, hogy ott valós tárhely adatot mutatott.
A HDD 1TB-os SATA (Seagate).
Este mindig le szoktam kapcsolni a monitort is, meg a tápnál is a házat. Az érdekes az, hogy ha csak a monitort kapcsolom be és a gépet nem akkor világit rajta a led, tehát áram alatt van. Ahogy bekapcsolom a gépet elmegy belõle az áram.
Na most én gondolok vagy a grafikuskártyára, vagy az alaplapra. Alatabb látható a konfigom.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=R3E8hhLCEgwyAOt9&templete=2
Elõször ezzel érdemes próbálkozni. 😊
De az is elképzelhetõ, hogy hibás a kártya, más konfigba is érdemes lenne megnézni.
http://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=534
lenen egy kérdésem
van egy
MSI GNB Max2 alaplapom.
milyen drivert és honnan kell letöltenem, hogy a hálókártya müködjön?
köszi
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Volna egy problémám tudna esetleg valaki valami tippet adni??😊
Win 7 mostanában sûrven lefagy.
Találtam valami féle eseménynaplót abban ez áll:
"Erõs versengés folyik az asztali ablakkezelõ erõforrásaiért.
Ok : A CPU erõforrásai túlterheltek.
Diagnózis : A Asztalablak-kezelõ válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhetõ meg."
Mond ez valakinek valamit?Ettõl lehetséges a fagyás?
Elõre is kössz a segitséget!
Kb. 1 éve haszlálom a laptopomat, eddig simán ment, majd egyik nap bekapcsoláskor kidobja az Unmountable boot volume hibát. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszotokat várom:Marcicerus
Bár nem idetartozik, de nem tud vki olyan slideshow, vagy vmi olyan galéria készítõ progit, amivel ha készítek galériát, nem rakja rá, elé, fölé a logóját vagy egyéb szöveget? Már vagy 50-et
http://www.imageserve.info/img_store/2010/02/02/7/7b6f4de8132aa360ea29fb99921cc2df.jpg
Már a neved sem semmi 😊 Ne vedd sértésnek, komolyan 5letes!
De még nem találkoztam olyan emberrel, aki ennyire segítõkész,
ért vmihez és úgy tudja elõadni, hogy megértse a "paraszt".
Köszi a segítséget!!!!
Úgy néz ki megoldódott elemcserével!
(Hú...én meg kb. 30 órát töltöttem 3nap alatt, hogy minden infót összeszedjek a bios frissítésrõl. És rájöttem, hogy nem nekem találták ki 😊 )
Még1x kösz! Na segítsek viszont vmiben? 😊
hasonlót tud még okozni ha a vincsin le van lazulva a tápcsati.(freez)
homepage
-= Download (Pre-built & ISOs) =- (zip.)
kiírod az ISO-t és boot-olsz róla, ha csak 512Mb-od van akkor 2-4 óra alatt kiderül hogy mi van, türelem.
Apunak mindig igaza van! Most is.
Ha az elem jó, akkor a mem-val van gond?
Sajna memtesztet még nem csináltam.
Hogy kell?
Köszi.
lehet hogy nincs rendes illesztõje Win7-nek az ide-s vezérlõdhöz.
ha két modul van a gépben akkor az egyiket vedd ki és tolj egy memtesztet.
ha nem akkor kérj kölcsön egyet és próbáld ki azzal.
Azt olvatam, hogy ha 2-t sípol, (és azt teszi, mielõtt bejön az F1, F12)
akkor a memóriával lehet gond.
Van egy kis problémám a géppel:
Elég soxor úgy indul a gép, hogy írtó nagy hangja van és
F1 BIOS,vagy F12 tovább választás jön be.
Ilyenkor XP visszaáll 2006.08.16-ra, amikor az alaplapot gyárthatták.
A bios-ban nem lehet állítani a "RELEASE DATE"-T.
Az idõt hiába állítom át, szinte mindig visszaáll.
Ilyenkor még annyit tesz, hogy a floppy-t teszi elsõ bootolási helynek.
Van ötletetek? Köszi.
tessék szépen csak alplap+proci+vga+ram kombinációt erõltetni. ha van POST
akkor rádughatod a többit is...
ha nem kelne életre megvenném az nf7-es lapot ha V2.0-ás! érdeklõdni privátban.
esetleg catalist IA disabled, Triplapufferelés disabled...
Rövidtávon segít egy határozott fújás a csatlakozó fémes végébe.
Valaki tudja mi lehet a baj ?
Elõre is köszönöm!
Mi lehet a hiba??
czs1
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Alaplapos problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Egy ismerõsöm gépe hangosan zúgott mûködés közben, ezért kiporszívózta + azt hiszem szétszedte a tápot és azt is kiporolta. Most, hogy összerakta, bekapcsolás után az alaplap (Abit NF7) pár másodpercenként hosszan sípol egyet és a monitoron nem jelenik meg semmi. Úgy is próbáltuk, hogy az összes IDE eszköz kábelét kihúztuk mind az eszközrõl mind az alaplapról, ugyanez történik.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszi,
Az lenne a gondom hogy a minap felraktam a win7et és mikor még sima xp volt fent akkor semmi gondom nem volt a felbontással(monitor)
De most hogy win 7 van fent 4 db felbondtás közül választhatok (640x480;800x600;1024x768;1280x1024) ennél sokkal többet birtam választani. a lényeg nem ez, hanem az hogy csak 60 Herzet birok beállitani a monitoron, de win7 elött 75 hertz volt beállithato minden nagyobb felbontáshoz. Néhanapján mikor olyanja van akkor betudok állitani 75 herzet de az ritkán jön elö. Valaki nemtudja mi lehet a baj? probáltam már ujrarakni a videokártya illesztöjét is. (nincs kedvem 1024x768at használni 1280x1024 után :S)
Válaszokat elöre is köszönöm
\"Rejoice o young man in thy youth...\"
Remelem valaki tud segiteni. Osszeraktam egy uj gepet es bekapcsolas utan semmi jelet nem kuld a monitornak. Elorol kezdtem mindent es csak az alaplapot egy memoriat es csak a tapot hagytam, meg a bekapcsolast is egy csavarhuyoval csinaltam de meg mindig semmi. Az alaplap kap energiat mert a a LED ek mukodnek es a hutok is. Az alaplap Geforce 7050m_m.
Csak szeretnem kideriteni mivel van a gond, alaplap, processzor vagy csak az integralt video kartya.
Elore is koszi
majd valakivel leforditatom
STOP: 0x0000000A, 0x00000000, 0x0000001C, 0x00000001, 0x804DC689
ilyent ír
Valószínûleg lemerült az elem az alaplapon,és ezért pakolja vissza az alapbeállításokat a BIOS minden indításnál. Az elem típusa CR2032 (feltéve, hogy nem valami nagyon öreg lap), a csere kikapcsolt, áramtalanított gépnél ajánlatos, bekapcsolás után újra be kell állítani a BIOS-t.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.