4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
tudna vki segíteni, hogy milyen kondit érdemes rakni ennek a helyére ami hosszabb életű? thx
tipus: KZG 3300uF 6.3v egy asrock alaplapon
-
thx -
amennyit akarsz, csatlakozó kérdése, de ha elfogy akkor sincs para, mert lehet kapni sata bővítőkártyát pl :) -
mennyi vinyot lehet rakni egy gépbe,
AsusP5K alaplap, win7
eddig db 350Gb és 250 Gb
vettem egy 1,5 Tb
berakható? -
olyan nincs, hogy "szürkére színezett slave csatalkozó" mindkét csatlakozón van master meg slave is, csak az egyik (színes általában) az elsődleges, a másik a másodlagos. lényegében nincs sok kül. a kettő között. rendszer vinyót illik elsődleges master-re rakni/állítani. a többi kb mind1, csak ne akadjon össze a master/slave beállítás. -
Nah, vettem is egy 1 terás vinyót, köszi a segítséget :) -
Hm, lehet nekem is épp ilyesmi kellene. -
Bár még előtte futtatok egy formázást... -
Köszi. Hát az F meghajtómnak annyi :) -
Laceee #1744 HD Sentinelel megtudod nézni a merevlemez állapotát. -
Jah és még annyi, hogy elég valószínű, hogy a vinyó, mivel a gép elején a kis bekapcsológombon van egy kisebb sárga jelzés is, ami a kattogással összhangban villog. Szóval elég valószínű, hogy ez normális... -
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy pár hete észleltem egy ilyen kis kattogó hangot a gépen belűl. Elég halk, de azért még hallom. Igazából nem tudom mi adhatja ki. Azóta párszor ki lett pucolva a gép, de nincs változás.
Ötletek? -
blekike #1741 üdv
azt lenne a kérdésem, hogy, ha egy merevlemezt és egy optikai meghajtót slave-re kötök ide kábellel (hdd-t és dvd megh-t is külön ide kábellel, a szürkére szinezett slave csatlakozót használva), akkor az udma mód nem fog megváltozni? ugyértem, hogy pl. udma 5 hejett csak 2 lesz, lassul. -
Nekem ma egy meglehetősen aggasztó hba jött elő. Smán bekapcsoltam a gépet, elindítottam a PowerDVD és a Firefoxot, ám elsőre a Power fagyott ki, végül a Feladatkezelő is. A HDD LED meg folyamatosan világított. Reset, erre nem tölt az XP a szokásos logó a folyamatjelzővel, ám miután az üdvözlőképernyő jönne egyszerűn fekete maradt, a HDD LED újfent folyamatosan világított. Próbáltam ezt-azt, de semmi. Attól féltem a HDD-knek kampec.
Egy trükköt próbáltam: átköttetem a két HDD-t, majd BIOSBA visszacseréltem, mert az elsőn van az XP és a bootfájlok. Így minden simán megy. Lehet kicsit zavaros az összegzésem, de ez jelenthet, hogy a HDD-nek annyi lesz vagy csak spontán hiba? -
amdopteron #1739 Halli van nekem egy Asus m2n alaplapom az meghót és most lett egy Asus m2v alaplap na már most a vidi kari nem hajlandó elindulni benne csak hirtelen felpörög a venti meg le villog egy kis piros led is rajta nem folyamatosan csak néha néha.4850 video kártya a kártya hibátlan egy másik gépbe tesztelve...viszont az alaplap is jó...ilyenkor mi???bios frissítés?
meg m2n hogy lehet bios resetelni???mert nincs rajta jumper elemes dolog meg nem igazán mükszik...? -
vernyuszi #1738 Sziasztok!
Gigabyte alaplapom nem bootol be, még egy rövidet sem csipog, hogy indulna...
Kérdés: Lehet ez vga probléma ? -
Hát ha csak ez lenne, nem írtam volna. De minden venti bekapcsolva marad, procié 2 ház hűtő stb. Ráadásul most direkt vártam is egy kicsit de nem történt semmi, mentek rendületlenül. -
A tap ventillatora nalam is megy meg fel percet kikapcsolas utan. Ez egy biztosabb vedelem.. -
Hy hy!
Elég érdekes probléma ütötte fel nálam a fejét. Win7 64 bit van nálam fent és, ha kikapcsolom a gépet, azaz megnyomom a win7-en a leállítás gombot akkor szépen le is áll, lekapcsolnak a működést jelző ledek, de a ventilátorok nem állnak meg hanem tovább pörögnek!? O.o
A másik ami lehet összefügg ezzel, hogy win7 alatt ha túlmelegszik a processzor akkor nem indul újra, hanem inkább szenvedteti a procit, de ha DOS-ban vagy a gép bekapcsolási szakaszában melegszik túl akkor rögtön bevágja a kikapcsot vagy a restartot. A másik probléma se jelentkezik ha a bootolás előtt nyomom meg a kikapcsoló gombot akkor normálisan kikapcsol és nem pörgeti tovább a ventiket.
Vmi ötlet? -
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy a kissebbik winyóm behalt. Reggel bekapcsoltam a gépet és még mieöltt bejelentkezne a windows kiírja, hogy a d meghajtó ntsfs ellenőrzése szükséges. Elkezdi majd azt az eredményt hozza ki, hogy a mester fálj tábla sérült és nem tudja helyre hozni a hibát. Sajna a windowsbaan nem is tudok rámenni a d meghajtómra mert nem látja a gép. Valami ötlet? Szerintetek helyre hozható valahogy vagy dobjam ki a vinyót a kukába?
Köszi előre is a választ! -
Az Intel hivatalos oldalán TCase-nek 74,1 °C van megadva, ami a processzor fémtetejének közepén mérendő (bővebben itt). Szóval a fölé tartósan nem kéne mennie a procinak. -
Nekem a CPU megy fel 70-80 fokra is, mint az AVP, Riddick, Lost Planet játékoknál. Pentium E5300 CPU, normál esetben 20-30 fok között mozog. -
Sziasztok!!! Van egy Speedlink SL 6815 ös típusú webkamerám. Mikor megvettem már akkor is gondjaim voltak, de most hogy újra feltelepítettem a windows-ot,nem sikerül újra felrakni, azt írja az illesztő program telepítésekor hogy a program nem kompatibilis a windows xp-vel mert nem ment át vmi logó teszten. Tippeket várnék hogy mit csináljak vele? maga a program fennn van, de mikor belépek kiírja hogy nem található a webkamerám...Segítsetek!!! -
MaRee #1730 3 érték van, ilyen 75 -78 - 80 kb, azért mondtam hogy 80 körül :) HD 4850-em van, 86°C van megadva hozzá, úgyhogy szerintem ez nem rossz így. -
"Egyébként a hőmérsékletek rendben vannak?"
Az alaplap, a GPU és a vinyó jónak tűnik, de a GPU "80 körüli" értéke ha az °C-ban van megadva, a tesztek alapján lehet normális érték is (bár én - szerény véleményem szerint - kicsit soknak tartom). -
MaRee #1728 Kifújkáltuk kompresszorral, most már nem süvít, jónak tűnik.Annyi por jött ki belőle még életembe nem láttam ennyit :D
Egyébként a hőmérsékletek rendben vannak?(most fél óra játék után):
Alaplap 37 C
CPU 35 C (1. mag 52 | 2. mag 47)
vinyó 30 C
GPU 80 körül
Normálisak ezek az értékek? Nem nagyon értek hozzá sajnos. -
Porszívó, kompresszor is alkalmas lehet a célra (bár az előbbinél ügyelni kell, hogy ne szippants be vele valamilyen alkatrészt ;) ).
Ha nem segítene, akkor ventillátorcsere. -
MaRee #1726 Sziasztok!
Egy ideje nagyon éles hangon zúg a gépem, már a fejem fáj tőle, főleg játéknál jön ez elő. Ma meg is ijedtem kicsit, mert játék közben nagyon erős sipító hangot kezdett kiadni, ki is kapcsoltam nehogy leégjen vagy valami. Gondolom a hűtőventillátorok zúgnak ennyire, mit lehetne velük csinálni? Van haveromnál kompresszor, esetleg azzal ki lehet fújkálni belőle a koszt, vagy vegyek inkább sűrített levegő sprayt? -
Ja, de a hardveres gondot a szoftver oldja meg ugy, hogy leveszi a sebesseget. ;) Te valszeg ezt leped at azzal a programmal. -
xbox már csak a 2 analóg gomb miatt is :) -
mardal #1723 Sziasztok
Nem teljesen ide tartozik de lenne egy kérdésem.
Controller vásárlás előtt állok.Melyik lenne a jobb választás,az egyik a Logitech f710 a másik az xbox360 vezetéknélküli controllerje win-hez. -
ha rossz a csatlakozó vagy a kábel akkor nem oldaná meg a scandisk, mivel az szoftver, ez meg hardveres gond lenne akkor -
rossz a csatlakozoja vagy az usb-kabel.. csokkent sebesseggel megy, USB 1-eskent. -
Elolvastad az alaplap, a tap a videokartya leirasat? Lehet, h masik kabelt kell bedugnod, at kell kapcsolnod vmit, v ilyesmi.
Biztos hogy minden mindennel kompatibilis? Memo, proci a lappal? -
Sziasztok! van egy samsung 150 gigás külső vinyóm, mini usbvel csatlakozik a géphez. Ha rádugom a gépre azt írja hogy "Ez az USB eszköz gyorsabban működik ha nagysebességű USB 2.0 portra csatlakoztatja,"! Már néztem több gépen is mindenhol ezvan! Futtattam rajta a tulajdonságokban található hibaellenőrzést, ahol a 4. fázis nagyon nagyon lassan futott le kb 2 óra is volt! De aztán működött gyorsan, de csak addig amíg ki nem huztam és ujra rá nem dugtam egy gépre! Ha ujra megcsinálom órák alatt akkor megint jó! Mi lehet a gond? lécci segítsetek! Köszi előre is! -
Sziasztok,
Új gépem van, most raktam össze, de nem indul, csak egy halk pittyenés bekapcsoláskor, nem tudom, mi lehet a gond.
A konfig:
Gigabyte MA770T-UD3 alaplap
Gigabyte SuperB GE-R460-V1 táp
AMD Phenom II 965 X4 3.4 proci
ASUS HD4890 kártya.
Nem jövök rá, mi a baj, esetleg, hogy a lapon 8lyukú ATX csatlakozóm van, a tápomból meg ez csak 4-es?
Teljesen kétségbe estem, hogy mi a baja, rossz-e valami :( -
Lada16 #1717 Utána néztem intel celeron d 336 a típusa és az alaplapgyártó honlapján ott van, hogy elméletileg kompatibilis a lappal. -
Lada16 #1716 Nemtudom pontosan milyen celeron,mert ccsak tesztelés miatt van nálam, hogy egyáltalán működik-e. -
Inquisitor #1715 Úgy vetted a procit? Azt ugye tudod, hogy proci tuning nélkül nehéz lesz rávenned a ramokat a 800MHz fölötti értékre? -
Inquisitor #1714 LGA 775 foglalatból basszus volt vagy 7 generáció. Az újabb lapodban simán NEM mennek a P4 alapú s775 procik. A Celeronod az még régi P4 alapú, vagy Core2 beles? (420, 430, vagy E3200, stb.)