Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...az ördög elképedve állt, érezte milyen ocsmány is a jóság...\"
Egy olyan gondom van hogy 4Gb (4x1Gb) ram van a gépemben és a windows (win7) azt írja rá hogy TelepÍtett memória 4Gb(használható 3Gb)...
Everest csak 3-at lát , Bios mind a 4-et!
Mi lehet a gond? Az összes létezõ 2-es variációt kipróbáltam és akkor látott és használt is 2Gb-ot....azaz elvileg a ram-ok jók...elvileg...
Másik gond pedig elég sûrû kékhalál, napi többször is..egyszer valami irq driver utána meg usb driver...erre ötlet van valakinek?
Válaszokat elõre is köszi!
Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Van egy két éves gépem!
Intel Core 2 CPU
4400 @ 2.00 GHz
2.04GHz, 1GB RAM, van még benne egy 500GB winchester meg egy GeForce 8600GT-s videokártya.
Remélem e leírtakból értetek is vmit... de sztetek ez a gép még jó az újabb gamekhez amit közepes szinten visz is kb?
KÖSZ!
Konzol: PlayStation 3 Slim 320 GB TV: Sharp LC-32LE220E
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
(TMISI már megoldottam a problémát😊....
Lenne még egy kérdésem: Alapbol van 1gb ddr1 400mhz es ramom vennék hozzá még 1gb ramot...Szerintetek 1gb ddr2 vegyek hozzá vagy 1gb ddr1(tehát meik a jobb 2x1GB ddr1 Dual-Channelben vagy 1x1GB ddr1+1x1GB ddr2)??????????
Ha logikai a bad sactor, nem fizikai, akkor kijavítja, azt írták róla többen, hogy ki tud javítani olyan hibákat, amiket a low level format sem, de az elsõ lowlvl formatig nem minden esetben látom, hogy valóban javítva lett, mert badnek írja.
Mindenesetre a mennyiség annyira elenyészõ még egyenlõre, hogy ha bármi rendbe tudja tenni akkor nem gondolkozom garancián.
Ha fizikai és marad akkor természetesen vissza szeretném küldeni, csak a cég aki nemzetközi garival foglalkozik nem írt még vissza, lévén tegnap este írtam nekik mélt.
Asszem most lelövöm ezt a HDD Regent, mert így még cirka 25 óra mire végez, aztán próbálok egy partíciózást-formatot a régi jó öreg FDisk-ben.
Nem tudom, hogy mennyire rossz helyre írom, de talán kapok rá hasznos választ, ha nem is az egészére, esetleg részeire.
Február elsején vásároltam egy Toshiba L505-111 típusú notebookot, és lenne vele egy elég nagy problémám.
Az eredeti 2x250GB-s partícióra osztott HDD-t átpartícióztam, rendszermeghajtónak 40GB, tárolónak a maradék 460. Ezek után szokásos oprendszer telepítés, és elkezdtem használni a gépet.
Körülbelül 1-2 hét után csinált olyat elõszõr, hogy megállt a gép 2-3 percre (teljesen befagyva, se windows mûveletek, se háttérben futók, semmi), majd folytatta a munkát.
Csináltam 1-2 tesztet, nem talált semmi hibát, ahogy a géphez mellékelt gyári programok (PC Health monitor, HDD/SSD riasztás, stb) sem.
Jó 2-3 hétig nem is volt vele gond, majd az utóbbi napokban többször is eljátszotta ezt egymás után, gyakran úgy, hogy teljesen beállt az egész, és a háttérben futó programok közül az egyik a legutolsó alkalommal I/O hibára panaszkodott.
Ezek után csináltam egy checkdisket, ami nem talált semmit, de nagyon nem tetszett a dolog, ezért futtattam egy teljes checkdisket is. (cmd-bõl, újraindítás után dos módban, hibás szektor kereséssel.)
Ez lement a gépen, és a tárolópartíción 2 ellenõrzés után kiírt 780 kB hibás szektort. A rendszerpartíciónak nincs semmi baja.
Bevallom, nem tudom, hogy a windows, ill. a chkdsk ezt a 780 kB hibás szektort elkülõnítette-e.
Ezzel kapcsolatban szeretném azt kérdezni, hogy ilyen esetben van-e értelme visszaküldeni garanciával a gépet, ill. hogy mennyi idõt vesz igénybe egy garanciális vinyócsere, lévén javításra gondolom nincs esély.
Nem a majdnem 1 mega (legyen 1 mega) helyveszteség zavar, hanem az, hogy egy teljesen friss és még gyári illatú notebookon Nekem ne legyen badsector, ezen felül abban sem vagyok biztos, hogy ez idõvel nem terjedne.
Szóval a lényeg, hogy 500GB-s vinyón 780kB badsector, 2szer letolatva full chkdsk-val... ilyenkor ki mit tenne?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat elõre is.
Ma reggel betettem egy Ubuntu Live Cd-t a gépembe és ezt írta ki :
egy éves a vinyóm . Erre van -e valami gyógyszer ?
Kösssz a válaszokat elõre is
De a táp halála lehet véletlen, nekem tavaly halt meg a Cooler Master tápom 3 és fél év után.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Soha nem szoktam alvó állapottal kikapcsolni az asztali gépemet. A múlt este próbaképpen úgy tettem.
Reggel próbáltam bekapcsolni a gépet, de nem mûködött. Elromlott a tápegység !
Szerintetek ez csak merõ véletlen lehet ???
Írd meg a táp típusát a többi alkatrésszel együtt.
Egy idegesítõ problémám van .....épen épitem össze a gépem ...
A helyzet a következõ: van egy vidi karim ami (agp) és van rajta egy PATA csatlakozó+egy meghajtóm amin van egy PATA csati+söt még a merevlemezem is PATA csatlakozos...nos a tápomhoz van 4db PATA csatlakozó...ez igy mind szép és jó csakhogy mindegyik csatlakózó egy kábelen van és nem éri be már a videókártyát vagy ha azt be éri akkor a meghajtót nem és így tovább....(rövid 😞()
Kb. 15 éve írtam egy ,két progit /Basic-ben/ nagylemezre mentettem és most a kezembe kerültek a lemezek. Szeretném "átmenteni" a gépemre a progikat. Egy kis retro ! 😊
Üdv.
glider: szerintem igen, az optika meghajtók rekjébe, de gondolom kell neki egy FDD konnektor az alaplapon. A másik meg: minek?
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Valaki meg tudná mondani, hogy a régi 486 os gépbõl kiszedett nagylemez meghajtót be lehet rakni mostani "újjabb" gépekbe?
Köszi..
All hail the double x!
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy számítógépem amit aktívan használok játékra és ami mostanában magától kikapcsol. A monitoron a következõ üzenetet kapom: "NO SIGNAL DETECTED". A számítógép ekkor láthatóan és hallhatóan sem kapcsol ki, de a monitor nem vetít képet. A monitor ki-be kapcsolása nem oldja meg a problémát. A számítógép a reset gomb megnyomása után kikapcsol és azonnal nem is tudom visszakapcsolni. Ilyenkor több féle dolgot is próbáltam. A legelsõ ilyen alkalom során órákkal késõbb be tudtam kapcsolni a gépet, ekkor nem is csináltam semmit. Másik alkalomnál a tápegységet kapcsoltam ki-be, a kábeleket húztam ki-be és egy kis idõ elteltével újra mûködött a gép. Az utolsó alkalom során egy ventillátort tettem a gép mellé, amivel alig 30 mp-ig fújtam a gépet és ezután be tudtam kapcsolni. Az esetek számomra hõmérséklet problémára utalnak, de én nem értek a hardverhez igazán. Új 4890 videokártyát vettem vapor-x hûtõvel az elmúlt 3 hét során, a probléma azt hiszem nem sokkal ezután kezdõdött. Cseréltem tápegységet minõségi 460w-ról 550w-ra, azonban a problém még mindig fennáll. A hdd hõmérséklete 30 fok alatt van, a cpu-ét nem sikerült megnéznem, a vga olyan 80 fok körüli lehet, a gép oldalfala pedig le van véve. A szoba hõmérséklete 29-30 fok. A gép háza nem túl nagy. A probléma lehet egészen más, nem hõmérséklet jellegû, ebben kérem, hogy segítsetek. Mi lehet a baj? Szervízszolgálatokban nem bízom, a barátaim tanácstalanok. Nincs módom leellenõrizni az összes hardver eszközt, illetve a probléma is van, hogy hamar, máskor pedig több óra elteltével jelentkezik. Vírusmentes a számítógép. Köszi elõre is!
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Van egy kis gondom, amiben a segítségeteket kérném! A lényeg, hogy nemrég vettem egy új videókártyát(asus hd3450 512mb AGP8).Kipróbáltam 1-2 játékot, mire a gép vagy a játék legelején, vagy játék közben, de viszonylag rövid idõ alatt újraindult. Sikerült nagyjából kiszûrnöm a problémát odáig, hogy valószínüleg túlmelegszik a proci nagyobb terhelésnél, mert amint levettem a processzor órajelét (amd 2400+ volt, most 2000+ ként funkciónál) megszûnt a gond. Nem volt tunningolt processzor, gyárilag amd 2400+. A kérdésem, hogy ha veszek rá egy normális hûtõt, akkor visszaállíthatom e 2400+-ra esetleg picit feljebb, vagy lehet hogy nem is a proci a gond hanem az alaplap(abit kd7 raid)?
Még annyit írnék plusz infóként, hogy a tápegységem jó minõségû 350W,tuti hogy nem az a gond, a teljes gép konfig pedig: abit kd7es alaplap,amd 2400+, 1,5gb DDR Ram, asus hd3450 512mb(igen,nem egy erõmû😄). Elõre is köszi a segítséget!
A helyzet a következõ : a régi gépemböl egy teljesen új konfigot csinálok....a winchesteren kívül mindent kicserélek...(proci,alaplap,videokari stb. ......)Az lenne a kérdésem hogy ha összerakom a gépet akorr elötte a winchesteren telepitsem ujra az op. rendszert vagy nem muszáj(windows XP) ...Mert ha ezt kéne tennem nem tudnám mert a windows(valami berhelt windows...) nem eredeti ... (és semmmi nincs hozá sem cd sem termék kulcsom) ???? Segítsetek pls 😊 ???
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Ötletek?
G18XM8 - esetleg meglesheted az alaplapod által támogatott memóriatípusokat, kivételes esetben lehet olyan, hogy a CSX nem barátkozik a lapoddal.
Ha már minden elindult, onnantól nincs gond, csak indításnál van ez!
Config:
Alaplap: gigabyte GA-M61SME-S2L
Cpu: athlon 64
Vga: gigabyte HD 4550(friss driver)*
ram 2 gb
winyo 250 gb sata
*hd2600 pro volt benne de az megadta magát gariban cserélték 4550 re, de a 2600 al nem volt ien gond.
Szerintetek, mi lehet a baj??!!
Máskor már volt egy másik gépnél memória gondom de ott már alapból nem volt kép, most "csak" a játék közben megy el.
Játék közben: kisebb játéknál félóra után
nagyobb játéknál nem tudok játszani 10 percet sem. Elmegy a kép és csak ki-bekapcsolás után jön vissza (reset-el nem).
Néha mikor bekapcsolom hosszabban sípol.
Konfig
GIGABYTE ma770 ud3
AMD PHENOM 9550
MSI aTI RADEON 3870 (C° ALAPJÁRATON 67 C° JÁTÉK KÖZBEN ELÉRI MAJDNEM A 100, HA EL NEM ÉRI)
Memória 2x 1gb
Szerintetek mi lehet a baja? Memória,CPU, VGA
OP: Windows Xp Professional SP3
All hail the double x!