4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#4598 Szerintem ideje lenne a hangkarit is lecserélni. ;-) -
Tomaj42 #4597 Köszi a választ.
Körülnézek a piacon.
A lényeg az lenne hogy az sb 128-as hangkártyát bevegye - ami nem mai gyerek, de szebben szól mint a fenti komolyabb gép beépített hangkártyája. -
suba53 #4596 Gyenge ez a masina. Az MP4 egy nagyon erősen tömörített audio-video formátum. Az erős tömörítés miatt mind a kódolása, mind a dekódolása nagyobb erőforrást igényel, mint a sima tömörítetlen AVI formátum kezelése.
Valószínű, hogy a géped erre már túl gyenge, ezért akadozik az MP4 lejátszása közben.
Fillérekért kapsz használtan ehhez képest erőmű gépet. És ha XP kell, akkor azt is tudsz telepíteni rájuk.
Egy Core 2 duo gép már bőven elég lenne, és azok már a nagyon olcsó kategóriában vannak. -
#4595 Ez nem egy erőgép. ;-) -
Tomaj42 #4594
-
#4593 Foobar2000 is? -
suba53 #4592 Nem írtad a géped egyéb paramétereit. Proci, ram, vga.
Lehet hogy a gép számítási teljesítménye kevés a megfelelő sebességű dekódoláshoz. -
Tomaj42 #4591 Sziasztok! A műhelyemben van egy számítógépem, erre van a lenti HI FI rákötve.
Windows xp fut rajta, mert csak ez viszi el az sb 128-as hangkártyát.
Azért ragaszkodom ehhez a kártyához, mert audiót bedigitalizálni és lejátszani tökéletes minőségben tudok a meglévő programjaimmal.
A probléma az, hogy mp 4-et csak kb. 50 megabitig tud akadálymentesen lejátszani bármely lejátszó a gépemen. Nagyobb kiterjesztésen, vagy a kép lassul be, a hangot tökéletesen játssza, vagy akadozva megy végig az egész. Mpeg , Avi vagy flv-vel nincs baj.
Valamilyen kodek kellene még?? - .... mi a megoldás -
#4590 Annyira nem ritka, lásd Intelnél a hatodik és hetedik generáció közötti váltást, a hetedik megy a 1xx chipsetben, de csak BIOS frissítés után, anélkül felpörög-leáll. -
torok6 #4589 Még nincs meg a alaplap meg a proci csak láttam a gigabyte oldalon hogy a f3 bios csak a 8magos ryzeneket támogat de a f6 bios már mindegyiket és ettől félek hogy nehogy olyant kapjak ami csak a 8magosakat támogat -
suba53 #4588 A helyzet annyira nem tragikus. Sokszor csak az újabb processzor mikrokódja nem ismert a BIOS számára, ezért visszaugat, de a rendszer elindul gond nélkül. Legfeljebb nem tudja az adott frekvenciát, szorzót beállítani. Ritka, hogy a foglalattal kompatibilis procival el sem indul a rendszer. Ez korábban akkor fordult elő, amikor az LGA775 foglalat volt az általános, és a pentiumok, és a Core2 procik is ezt a foglalatot használták. Ott a régebbi chipsetekkel szerelt alaplapok nem indultak el az új procikkal.
A tuti az, ha megnézed az adott alaplap processzor támogatási listáját. A legtöbb gyártó honlapján ez megtalálható. És ha a proci szerepel a listán, akkor nyert ügyed van. Ebben a listában az is szerepel, hogy mely procikat milyen BIOS verzióktól ismer az alaplap.
Ha van a közeledben informatikus barát, kolléga, akkor kérj kölcsön egy olyan procit, amit a jelenlegi BIOS is felismer, és azzal frissítsd a BIOS-t. A szervíz a legkevésbé költséghatékony megoldás. Kivéve, ha megcsinálják szívességből. -
gforce9 #4587 Mielőtt viszed a gépet érdemes telefonon leegyeztetni. -
torok6 #4586 Köszönöm ere gondoltam :) És ezt bármelyik számítástechnikai üzletben megtudják csinálni? -
#4585 Kérdésed így hangzik, ha kicsit pontosabban tesszük fel:: ha az alaplap bios-a nem támogatja a cpu-t, mivel régebbi, elindul-e úgy is a gép? Nem. Biost csak olyan procival frissíthetsz, amit támogat.
Utoljára szerkesztette: chopin42, 2018.01.01. 18:27:34 -
torok6 #4584 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ha egy alaplapon régebbi bios van mint ami a cpu támogat azt hogy lehet frissíteni? Vagy akkor is megy vele?
Utoljára szerkesztette: torok6, 2018.01.01. 14:16:19 -
gforce9 #4583 Táp, maga a hdd, tápcsatlakozó, alaplapi sata port, sata kábel. Az első kettő kivételével segédeszköz vagy cserecucc nélkül tesztelhető. Hard disk sentinel nevű programot is érdemes felhajítani és ránézni. -
#4582 sziasztok!
adott egy 2tb-os WD blue vinyó, a probléma az volna vele, hogy egyik gépindításnál észleli a gép, máskor pedig nem.
Teljesen random a dolog.
mitől lehet? -
gforce9 #4581 De, attól még lehet. -
#4580 Akkor a gyerek lesz az. -
torok6 #4579 Táp az nem lehet mert valamikor 1hónapig nem csinálja -
gforce9 #4578 Táp-alaplap, de lehet egy egyszerű kontakthiba is. Ezt így nincs ember aki megmondja. -
torok6 #4577 Sziasztok! Olyant csinál a gépem indításakor hogy magától kikapcsol majd olyan 2-3mp múlva magától bekapcsol de nem mindig csinálja ezt a jelenséget. Mi lehet a gond? -
gforce9 #4576 Ja hát akkor a kérdést sem értem :) 3 év gar van rá, oldja meg a samsung. Te amit lehetett megtettél. :) -
#4575 már teszteltem laptonon is csinálja de most éppen megint jó lemegy a karácsonyi szezon aztán visszaviszem a mediamarkt-ba
-
gforce9 #4574 Ez nagyon monitorhibának tűnik. VGA-k jellemzően nem ilyen tüneteket produkálnak, ha vacakolni kezdenek. De természetesen ez csak saccolás. A monitorodat kösd rá másik gépre. Teszteld. Ha ott is előjön, akkor megvan a ludas. -
#4573 Sziasztok,
A csatolt kép hiba jön elő a monitorom és egy idő után eltűnik majd egyszer csak gondol egyet és megint előjön
Samsung c27fg70fqu -
#4572 Kérlek, dvd-t olvas, csak cd-t nem. Mindegyik csak eredeti nincs írott lemezem. De közben megtisztítottam a fejet és elsőre olvas mindent és működik szépen.
Köszönöm a segítséged!!
Üdv -
suba53 #4571 Több oka is lehet. A játék lemez egyrétegű, vagy kétrétegű? ( Dupla kapacitású )
Lehet hogy már elfáradt az olvasó lézere, és a kétrétegű lemezekkel nem boldogul.
Gondolom mindkét DVD gyári, egyik sem írott.
Teszt képpen próbáld meg belőni, hogy miket olvas hibátlanul, és miket nem. DVD film, egy vagy két rétegű. Gyári illetve írott DVD-k, CD-k.
Biztosan van a környezetedben mindenféle optikai adathordozó. Aztán ha többet próbálva kiderül valami tendencia, akkor ha még garis, akkor próbáld meg cseréltetni az olvasóját. Ha már nem, akkor vagy külső USB optikai meghajtó, vagy ha szabványos SLIM olvasó van benne, akkor csere. -
#4570 Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, adott egy asus kv55vm laptop. A dvd meghajtója a filmet azonnal beolvassa a játék lemezt pedig egyáltalán nem. Megpróbálja felpörgetni meg. Ezt háromszor eljátssza és kidobja. Majd vissza rakok egy dvd filmet és megy mint az óra.
Üdv Atti
-
suba53 #4569 Próbáld ki másik gépeken is. Biztos van a baráti körödben, családban sok sok gép.
Ha mindenütt ezt produkálja, akkor valami gebasz van vele, érdemes megpróbálni a garis cserét.
Ha másutt jó, csak nálad szarakodik, akkor Vagy driver, vagy USB port probléma. Eszközkezelőben az összes USB eszközt távolítsd el.
Jobb gomb katt, majd uninstall. Ezt jobb ha a tapipaddal végzed, mert ha egérről, akkor amikor az egér saját portját uninstallálod, akkor megáll az élet.
Majd kikapcs, vedd ki az akkumulátort pár percre, tedd vissza, és bekapcs.
Az oprendszer újra felismeri az USB portokat, és újra telepíti a drivereket. Ha ez megoldja, akkor örülsz, ha nem az gáz, akkor valami inkompatibilitás van ezen rágcsáló, és a géped USB alrendszere között. Ez igen ritka, de akár lehet is. -
#4568 Sziasztok,
vettem egy Yenkee YMS 3017 egeret, de az USB csatlakozója kicsit "lötyög" a laptopomban (pendrive és más egér jól illeszkedik bele, szóval nem a port hibája). Ez nem is zavarna, de az egér mozgása gyakran megáll egy másodpercre, és utána ugrik oda, ahova épp húztam, nem tudom, hogy csatlakozási hiba lehet-e vagy sem. A hozzá kapott lemezről feltelepítettem a programot, de az meg indítás után csak annyit ír ki, hogy "the system did not detect the gaming mouse", persze az egér továbbra is működik, csak az akadás ugyanúgy megvan. Netről letöltött driver is ugyanezt a hibaüzenetet dobja.
Nem mai laptop azért (4-5 éves lehet), de úgy gondolom, hogy egy egeret azért csak fel kéne ismernie bármelyiknek. Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, vagy esetleg hogy tudnám megoldani?
Előre is köszi. -
Zé2 #4567 hú,köszönöm szépen,erre nem gondoltam,utánanézek ennek is,hazahozom a műszerem...:-)
amúgy új vásárlás,Aqua garival... -
suba53 #4566 A tápegységen a 4 pólusú MOLEX csatlakozón lehet a legegyszerűbben feszültséget mérni.
Abból általában van szabadon lengedező ág. A belső két fekete az a föld, vagy negatív pólus, a piros a +5V, a sárga a +12V.
Simán, bekapcsolt gép mellett rá lehet mérni egy ilyen csatlakozóra. Ha 10%-nál nagyobb az eltérés a névleges feszültségtől, az már gáz, akkor meg kell mérni terheletlen állapotban is.
Általában 5%-on belül szokott lenni a tápágak feszültsége a névlegeshez képest.
A jelenleg az asztalomon csühögő gépben a mért értékek: 5,1V, és 12,38V Ez így kifogástalan. -
suba53 #4565 Ha újonnan vetted, akkor vissza a boltba, garis csere. Előfordul, hogy gyári új diszk akkor adja meg magát, amikor először kap tápot hosszabb tárolás után. Nekem is volt olyan diszkem, amit zsír új állapotában nem lehetett megformázni. Ez benne van a pakliban.
Ha használtan vetted, akkor is gondolom adott az eladó pár nap, hét próbagarit. Kérd vissza a pénzt.
Aztán van még egy opció, a tápegység. Volt olyan probléma az egyik ismerősöm gépében, hogy a tápnak elszállt a stabilizátor köre a feszültségei megemelkedtek, a 12V-os ág szépen felkúszott 14V-ig. Ez akkor derült ki, amikor egy tökéletes állapotban lévő optikai egység meghalt benne. A gép alkatrészei adtak akkora terhelést, hogy nem ugrott meg nagyon, és még éppen bírták ezt a túlfeszt, de egy újabb példánynak már sok volt, és elhalálozott.
Megmértem a tápfeszeket, és kiderült a hiba. Tápcsere lett a megoldás.
Tehát ha van rá módod, mérd meg a tápegység feszültségeit. De ha ez a baj, akkor ne említsd a gariztatáskor, mert az kizárja a garanciát. -
Zé2 #4564 természetesen mindent végigpróbáltam,másik port,másik kábel,működő merevlemez kábelei,semmi sem segített,és semmilyen hangját sem hallottam,valamint mindvégig hideg maradt,míg ugyanezen időn át működő vinyóim valamennyire melegedtek...szóval úgy tűnik halott a szerkezet,csak gondoltam,megkérdezek itt valakit,aki esetleg tud még valami ötletet...köszönöm!
-
gforce9 #4563 Felpörög egyáltalán? Kábelcserét próbáltál? Másik portra dugni próbáltad? Esetleg a mostani hdd helyére próbából betetted? -
Zé2 #4562 Sziasztok!
Kérdésem lenne: vettem egy 2Tb-os Toshiba vinyót,berakom a gépembe,de se a BIOS,se a Windows,se a DOS-os Fdisk nem látja,semmilyen módon nem tudok életet lehelni bele...van esetleg még valamilyen mód,megállapítani,hogy működik-e egyáltalán,vagy csak a szervíz,garancia a megoldás? -
suba53 #4561 Próbálj ki bennük más típusú VGA kártyát. Valami olcsó Nvidia ha van a fiókban például.
Lehet hogy a win10 általános ATI driverét módosították, vagy BUG került bele.
Ha ez a gond, akkor vagy javítani fogják hamarosan, vagy közlik, hogy a fejlődés nem áll meg, így a régi hardverek támogatását felejtsük el. -
#4560 Van két számítógép a munkahelyemen amiken ugyanaz a probléma jött elő nagyjából fél órán belül.
Win10 van mindkét gépen, mindkettőre Samsung SA300 monitor van rákötve, natív 1366x768 felbontással. Az egyikben egy AMD HD4300 videokártya van, a másikban egy integrált HD3000 szériás valami. Volt most reggel egy Win10 frissítés, és az óta a gépek visszaváltottak 1024x768 felbontásra, 64Hz-el, és nem tudom rávenni őket, hogy 16:9-es felbontást használjanak. Próbálkoztam driver frissítéssel, teljes törléssel, újraindítások hadával, külső programokkal kényszeríteni másik felbontást, de a legtöbb amit sikerült elérnem hogy magasabb 4:3-as arányú felbontásokat is tudjanak kezelni. A driverek a legújabbak amiket el tudtam érni, de sem a monitornak nincs Win10 drivere, sem ezeknek az AMD kártyáknak nincs újabb verziója ~2012 óta. Eddig mindkettő teljesen jól működött, de most semmire nem megyek velük.
Van valakinek ötlete, programja amivel kényszeríteni tudom a gépet bizonyos felbontás/képarány használatára? Vagy esetleg valami javítás a problémára? A gépeket nem tudom visszaállítani a frissítés előttre valamiért, pedig vannak visszaállítási pontok, csak nem működnek. -
#4559 Próbáld ki régebbi driverrel is, nem biztos, hogy a hardverrel van gond.
Nálam is volt (egyszer réges régen) hasonló probléma, drivercserével megoldódott.