4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#1793 Latatlanban az ilyen hibat nehez kiszurni sajnos.
Lehet akar hibas bios beallitas is, vagy melegedes, gyenge tap, RAM hiba.
Esetleg akar meg az is, hogy a VGA-ra nincs a kulon tap csatlakoztatva.
Kismillio hiba lehet. Szerintem bizd olyanra az ismeroseid kozul, aki ert a gepekhez, vagy vidd szervizbe ezt tavsegitseggel szinte lehetetlen megoldani, mert csak talalgatni lehet a hibaforrast. -
ToM1113 #1792 Üdv!
A következő lenne a problémám:
Úgy jó 1-2 hónapja játék közben egyszercsak befagy a gépem, semmire se reagál csak a restartra, újrainditom, játszom tovább, jó. Random időközönként fagy be, bár mostanában minden nap legalább 1x, 2x.
Olyan is szokott lenni hogy játék után mikor kilépek és csak simán neten nézelődök valamit fogja magát és befagy.
Legutóbb úgy fagyott be hogy megállt az egér, aztán kicsit megint elindult, megint megállt, amjd fekete képernyő, aztán vissza-vissza jött az asztal egy része, majd megint elment, megint csak az újra inditás segített.
Volt oylan is hogy bekapcsolásnál a windows csíkot se töltötte végig és befagyott, valamint amikor win7 kiirja hogy üdvözöljük ott is befagyott már 2x.
Eddig a következőkkel próbálkoztam:
1. Windwos reinstall
2. Videókártya csere, mivel volt otthon egy régebbi 8600GT-m, ( a mostani 4850 1gb)
3. 2 giga memóriám van, két 1 gigás, kiszedtem az egyiket és megnéztem 1 gigával, majd miután rossz volt úgy is,( szintén fagyott játéknál vagy simán asztalon) Ezután betettem a másik 1 gigásat és azzal néztem meg, de azzal is ugyan az az eredmény.
Mindegyik próbálkozásom sikertelen volt, nem találtam meg a hiba forrását.
Mi lehet a gond? Van valami teszt program amivel ki tudnám szűrni a hibát hogy tényleg az a rossz, ami? Csak mert több alkatrész nincs otthon. Mi a teendő?
Köszönöm. -
#1791 Mint itt lentebb megtudtam a CPU-m terhelés közbeni hőmérséklete egy kicsit magas, vagyis néha. Szerencsére nem mindennél megy a kritikus 74 fok fölé. De amióta betettem riasztásra a PC Probe-ot, egy pár játéknál folyamatosan jön a riasztás. Olyannál is, amiknél eddig nem. Az alaplap+CPU 1 éves, tavaly novemberben ugyan újra telepítettem a rendszert, de a HW kimaradt.
Az alaplapomnak van egy Q-Fan funkciója, ez nem tudom jobb hűtést vagy csak csendesebb működést biztosít. 3 funkciója van: optimal, silent, performance. Egyébként dobozos Intel hűtőm van, de lehet kicsit le kellene szedni a port a hűtőből. -
#1790 Igen ottvan fenn.Néztem a temp mappát és hát igen lehet ez a fő ok mer annyira gyorsan nem fogya hely szóval én se hiszem hogy vírus lenne.Köszönöm a választ:) -
#1789 Gyanítom, hogy a C meghajtódon van fent a Windowsod. Az meg hajlamos enni a szabad helyet. (Temp stb.)
Ha nagyon gyorsan fogy, akkor lehet bekaptál egy vírust, de ezt nem tartom valószínűnek. -
#1788 Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy mitől fogy a szabad területem a winchesterről mikor semmit se csinálok rajta.Ketté van bontva a winchester és csak a C meghajtóról fogy a szabad hely a D-ről pedig egyáltalán nem. -
galik #1787 Sziasztok!
Biosfrissítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az új procit/core2 quad Q8300/ nem ismerte az alaplapom. A bios frissítés megtörtént és véleményem szerint sikeresen, nem füstölt el a vas :D , de most sem megy az új proci, rendesen felismerte már a bios. Bootolási folyamat elég nehezen ment ÉRDEKES most már bootol sőt már a windows 7 is betöltődik előszőr nem, sokadszorra már betöltődik és most már megy a gép kb 5 percig, de a vége mindig ugyanaz KÉKHALÁL. A régi procival minden faxán megy. Hibás a proci? Na gondoltam kipróbálom a másik gépen ott sem ismerte fel ott is bios frissítés ott is simán ment minden, de a windows betöltésénél kb a félúton újra indul a gép. szóval 2 gépről volna szó. BOcsi a hosszúra sikerült irományért, de nagyon egyedien működnek ezek a gépek. -
#1786 Mert sajnos kell neki az USB-rol kapott aram, nem eleg neki.
Altalaban kulsohazat szoktak venni, hozzajuk.
Teszem azt peldaul ilyet. http://ipon.hu/webshop/product/_coolink_3.5_sata_alu_fekete/33711 -
#1785 Sziasztok!
Van egy 3.5ös sata2-es 500gigás samu vinyóm és ezt fogom külső vinyóként használni laptophoz! Azt mondták nekem hogy ezt használjam hozzá. De azt írták nekem hogy kell hozzá külső adapteres áramellátás! Ez mit jelent? ehhez vennem kell még valamit? vagy hogy van ez? nem értem amatőr vagyok sajnos! Segítsetek és magyarázzátok el lécci! Köszi előre is a válaszotokat! -
#1784 Végre megtaláltam, megoldottam. Ezután a karomra tetováltatom :) -
#1783 Sajátgép(jobbgomb)-kezelés-lemezkezelés(jobbgomb)-meghajtó jelének változtatása -
#1782 Beszereltem a z j DVD-írót, a rendszer nem látta pedig mindent jól beállítottam és kötöttem. Így ment a hiba ellenőzés: táp kábel, IDE kábel, jumper, végül auto selectre tetem. Heh, és végül úgy festett semminek nincs baja.
Na e addig szórakoztam míg az író lett E és az olvasó az F meghajtó. Pedig a kábelre fordítva van kötve, igaz mindkettőt auto selectre állítottam. Bár nemrég megtaláltam, de már nem emlékszem: hol lehet átállítani a meghajtók betűjelét? -
Baelint #1781 Gigabyte-lap? :)
Nekem ugyanez volt, alaplapcsere után ment rendesen a gépem, de azóta egyre több jel utal rá, hogy bizony a tápom is döglődik. Ha tudod, próbáld ki egy másik táppal, aztán ha ugyan azt produkálja, akkor egyértelműen alaplap. -
#1780 Esetleg csatlakozók nem lazultak fel? Nekem anno volt gond a táppal, de az azonnal meghalt és utána semmi, alaplap dettó. -
#1779 Két éves a gép, nem jött volna elő hamarabb az alaplapi dolog? A táp csak indításnál szarakodna, vagy később is? Mert miután nagynehezen összekapja magát, semmi probléma nincs. -
#1778 vagy táp, vagy alaplap probléma nekem is volt hasonló, akkor az alaplap volt gyári hibás -
#1777 Sziasztok.
Van egy kisebb, zavaró problémám a gépemmel.
Amikor bekapcsolom, elindul-megál-elindul-megáll. Teljesen magától. Olyan két másodpercig felzúg, mintha bootolna, és annyi. Ezt megállás nélkül, aztán van, hogy beindul, van, hogy megunom, és áramtalanítom.
Mivel lehet a gond? Hardwer, vagy más probléma? Ja, a házon a bekapcsoló gomb párszor beakadt, de kivezettem magát a gombot, és most is csinálja.
Előre is köszi! -
#1776 Ehhez csak egy külső rack kell, ami többnyire USB-s. Ilyet szerintem bármelyik PC-s üzletben kapsz. -
#1775 Ok, köszönöm. -
#1774 A lemezt olvasni tudja, csak írni nem?
Nem hinném, hogy mind a kettő egyszerre ment volna tönkre.
1. Koszos: ki kell tisztogatni.
2. Firmware frissítés:
"Mikor lehet szükség rá? Ha az írónk/olvasónk nem képes olvasni/írni lemezeket. Mindenki nagyon figyelmesen keresse ki a megfelelő firmware-t. Nem elég csak a gyártóra és a típusra figyelni, lehetnek más eltérések is! Az sem mindegy, hogy milyen verziószámú van éppen beleégetve a meghajtónkba, ezt könnyű kideríteni Everest-tel vagy Nero Info Tool-lal. Firmware-t találhatunk a gyártó honlapján, vagy kereshetünk a Google segítségével." /PC WORD/
3. Driver frissítések (például alaplapi).
4. Más programok bezavarhatnak, zárj be mindent és úgy próbáld. -
#1773 Videókártya/alaplapi driverek frissek? Nálam nem olyan régen hasonló problémára az alaplapi driverek frissítése oldotta meg a problémát! -
#1772 HELP pls!
Van 2 DVD-íróm, 2-3 hétig nem használtam őket. Most próbálok, de nem akarnak írni.
Behúzom az író progiba az adatot, képet vagy akármit, elindítom az írást, DVD író elkezd felpörögni, villog a led és nulla %-ról nem mozdul ki az írási folyamat.
Próbáltam mind a kettőt, többféle íróprogival, többféle lemezre. Nem megy.
Ha valakinek van ötlete akkor légyszíves írjon. Köszönöm. -
#1771 sziasztok!
Van egy Samsung 500gb 7200rpm 16mb SATA2 belső vinyóm! Szeretném külső vinyóként használni ezt a vinyót kivéve a laptopomhoz, mivel a pc-met eladom de ez a vinyó nállam marad! Hogyan lehet megcsinálni hogy külső vinyóként használhassam? fontos lenne köszi előre is -
Colinho #1770 Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, nem tudom mi lehet a baj...
Bő fél éve vettem egy ASUS EAH4850-es vidkarit, kezdetben jól működött, aztán elkezdett a gépem fura dolgokat csinálni: játékok hajlamosak textúra hibára, kifagynak, a videók minősége rossz, csíkoznak, szaggatnak majd kifagynak, alul kiírja a win7: "amd display driver has stopped working and has recovered", komolyabb videók/filmek esetén rögtön lefagy az egész gép.
Érdekes módon kb. azóta kezdett el haldokolni a monitorom is: indításkor éles kerregő hang kíséretében elmegy a kép, többszöri újraindítás után jól működik. (kb. 4-5 éves TFT monitor)
Pár hete újraraktam a win7et, portalanítás, szervízben megnézték a vidkarit: látszólag semmi baja. Gyakorlatilag a problémák továbbra is fennállnak.
A catalyst control centerben a videóbeállításoknál a mintavideó is hibás, csíkozik és darabos.
Mi lehet a hiba? Monitor, vidkari? Esetleg a régi (4-5 éves) alaplap?
Aki tud segítsen, tanácstalan vagyok! :S
Köszi! -
#1769 *Azt hiszem -
#1768 Ezt hiszem ezen hibával tudok élni... egy darabig, ha később lesz rá keret úgyis veszek rendes írót, ami SATA, amihez meg SATA kártya s kéne. De az előző íróm már 1 éve meghalt és nem tudok semmiről mentést készíteni.
Az integrált egy GMA3100, de a Sin elindul rajta, de a 8600 GT-n C++ üzenettel elszál, de ez általános hiba mindenkinél. A másik a The Longest Journey, ami csak 100 éves driverrel fut, de sok játékom van, ami újabb. -
macy78 #1767 Segítség!!!
Sziasztok
Windows média centerből véletlenül kitöröltem a zenefájlokat hogy szerezem vissza..nincs sehol se a szemetesben sehol ..oda az egész zenem Mit csináljak segítsen valaki..legyszi. -
Inquisitor #1766 "Tudom, hogy nem ír DL-t és csak a + lemezt szereti. "
Akkor 10 fillért sem ér, mert vagy 7-8 éves minimum. Ezer éve nem gyártanak nem dupla rétegű írót, se olyat ami nem eszi mindkét standardot. A pluszos lemez egyetlen hibája, hogy pár byte-al kevesbb fér rá, mint a másik szabványra, és a legtöbb ... ööö ... felelhető ISO készítője erre sz*rik, így pont nem megy rá.
A VGA dolog meg csak akkor oldható meg, ha kiveszed a VGA-t. Márpedig valami szoftveresen van elszúrva, ha nem megy a 8600GT-n. Azért az integrált fényévekkel sz*rabb. -
#1765 Igy semmikepp ne hasznald! -
#1764 Az lenne a kérdésem, hogy van a rendes VGA-m mellett egy integrált Intel is. És pár okból kifolyólag már próbáltam ezt-azt vele. A lényeg, hogy pár játék nem megy a 8600-asommal, de az integrálttal igen. Megoldható az integrált használata is, ha csak rákötöm a monitort?
A másik. Egy éve bekrepált az íróm és most újra vadászok, sajnos csak IDE-s jó. Vaterán találtam egy új Philips DVDRW824 típust 3000-ért. Megér annyit? Tudom, hogy nem ír DL-t és csak a + lemezt szereti. -
#1763 Én a helyedben nem használnám ezt a kártyát. Csoda, ha eddig nem sült meg. Szerintem 100 fok felett már megolvadhat ez-az a kártyán... És 110 kb. az a határ, ahol a kártya is megadja magát.
Új a káryta? Ha nem, akkor eddig nem volt ilyen probléma?
Első körben ki kellene tisztítani a kártyát, kiporolni, ventit ellenőrizni - lehet, hogy tele van porral és nem tud hűteni!
Radeon HD Series - szerintem itt is felteheted a kérdésed. -
#1762 aTI tray toolsal tudom manuálisan szabályozni a fordulatszámát és reagál is rá hallani a változást, de 100% fordulatnál már nem lehet megmaradni a szobába és ugy is csak 70 fokra viszi le a hömérsékletét.
A ház oldalára pont a VGA fölött van a 12 cm es rendszer hütö venti is ezért akarom annak a fordulatszámát növelni hátha az jobban hüt majd kevesebb hanggal.
Aidával teszteltem egyszer egy 10 perces játéknál 110 fokos volt a core fok 94röl indult. -
#1761 Azon a kártyán egyáltalán működik a ventilátor? Szerintem tuti nem. Ati Overdrive-al is be kellene tudtod állítani. 90 fok már durva egy kicsit alapjáraton! Nekem egy Sapphire HD4650 van, és 40-45fok alapon. Szerintem így ne is játssz vele, mert tönkremegy. -
#1760 tudna nekem valaki segiteni hogy lehet-e és ha igen akkor hogyan és hol állitani a rendszer hütö ventilátor fordulatszámát?
Vagy hogy hogyan lehet a VGA-kártya hütésén javitani, mert ATI driverben nem reagál a manuál beállitásokra sem a ventilátor és alapjáraton 90fokos a VGA.
Az alaplapom ABIT KN-9Ultra egy 12cm-es coolink venti van rendszerhütésnek jelenleg 800fordulattal üzemel.
A VGA egy saphir 4850-es gyári hütövel.
Jó lenne ha tudnátok segiteni, mert nem tudok játszani igy mert 10 perc után kikapcsol a gép VGA tulmelegedését megakadályozás miatt.
-
Angel309 #1759 szevasztok lenne egy nehéz kérdésem vantilátor ügyben, tudtok olyan ventilátort aminek a csatlakozoja nem olyan 3-as hanem 4-es? és a 4-esből se arra gondolok amilyan pl a dvd meghajtón van stb. hanem ugyan olyan kicsi kéne minde a 3-as csak 4-esben. érthetöbben nem tudtam leírni... remélem valaki tud segíteni. Elöre is köszönöm. -
blekike #1758 köszi. :D -
#1757 jaja köszi a választ, közben kaptam priviben hogy kisebb kap. is jo csak low vagy ulow-esr es legyen
a mas tipust azért is kérdeztem mert egy alig használt másodgépről van szó, 2 ilyen kondi is púpos lett jól szellöző házban -
#1756 úgy értem, hogy a kapacitása egyezzen, a többi mind1 sztem -
#1755 csontra ilyet nem találtam sehol, különben nem kérdezném.. -
#1754 leginkább ugyan olyat.