4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • kl24h
    A helyzet nem javult meg? Most sem tudod használni az USB egeret?
    Még egy dolgot meg kellene nézni, a Device Manager-ben az Universal Serial BUS controllers-ben nincsenek-e kikapcsolva a dolgok.
  • kl24h
    Az én alaplapom ASUS P4V800D-X
    Megnéztem nálam a BIOS beállításoknál.
    Advanced > Chipset > NorthBridge VIA... > DRAM Clock/Timing Configuration:
    DRAM Frequency [Auto]
    DRAM Timing [Auto]
    DRAM Bus Selection [Auto]

Nálam ezek a beállítások vannak, nézd meg te is, mert lehet nincs [Auto]-ra állítva vagy valami hasonló dolog.
    Azért egy kérdésem lenne, tehát csak az a 4 GB memóriád van vagy még van más is? Ha van még más is, akkor lehet, hogy mivel az kisebb frekvencián megy, akkor szrintem nem működtetheti egyik RAM-ot nagyobb és a másikat kisebb frekvenciával az alaplap.
  • ibiza87
    bocs,nekem válaszoltál? ha igen már futattam virusirtokat a gépen. találtak, de le is tudtam szedni
  • kl24h
    Utólag láttam, mert közben összefutottak a kérdések és a #1933 hozzászólást nem láttam.
    A 84 C elég sok. Hűtési probléma lesz.
  • kl24h
    #1936 megvolt?
  • ibiza87
    please valaki segítsen!
  • Zegi Norbi HUN
    Köszi a segítséget majd vhogy rendbe lesz vágva:)
  • Optimus Prime
    80C már tényleg brutális. Pár hónapja én is írtam, hogy erősebb játékoknál a CPU 70C fölé is meggyeget. Hát rosszul volt rajta a ventilátor + a paszta is kezdett elpárologni. Miután sikerült szervizessel megoldani, a CPU átlag és terhelt hőmérséklete max 20C volt.
    Bár a teljesítményre ilyen hatással nem volt, igaz után sok játék simábban futott... fut.
  • Jakuza001
    Nem latod, hogy 80C fok nala terheletlenul a CPU homerseklete ? :D
    Alapbol annal a lapnal es annal a CPU-nal 40 celsius koruli homersekletet kellene jelezni.

A hibajelenseg is azt igazolja, hogy ott van a bibi es azert jon elo nala melegebb idonel, mert hidegebb levegonel hatasosabb a leghutes es meleg idoben +8-10 fok differencia is lehet (rossz hutes eseteben akar 20 folotti is a kanikulanal) es pont atlepte azt a hatart amit mar nem bir a CPU.
  • kl24h
    Akkor a BIOS-ban kell legyen valami állítás.
  • kl24h
    Nálam is volt ilyen, hogy a kép leblokkolt játéknál, de nem a processzor volt a hibás (csak 72 C ment fel). A lényeg az, hogy mindent kell ellenőrizni vagy legalább újratelepíteni az alaplap és videokártya drivereket.
  • Jakuza001
    Akkor latod ott a bibi. :D Valoszinuleg CPU huto problema, nezd meg megy e rendesen a ventillator, ha igen akkor lehet elmozdul a huto, lelazult a leszorito, esetleg bekotott a hutopaszta alatta.

Ezeket kell leellenorizni es a hibat korrigalni, utana minden ismet jo lesz..
  • Lowosan
    gigabyte P67A D3-B3 lapom van 2133 Mhz-ig kellene felismernie a memóriát
  • kl24h
    Miért kellett letöltened a drivert az internetről, mikor újan vetted (kell adjanak CD-t hozzá)?
    Lehet nem jó drivert telepítettél fel.
  • kl24h
    Ez alaplaptól függ, ha neked az alaplapod nem képes 1333 MHz-nél nagyobbra, akkor csak annyival fog menni a RAM-od. Nézz be az alaplapod könyvébe, vagy ha nincs meg a könyve, akkor nézz utána az interneten. Beírod a típusát a google.hu keresőbe és mikor megkaptad a weboldalt, akkor ott mindent megtalálsz róla.
  • kl24h
    A fagyást sokminden okozhatja: túlmelegedés, vírus, stb. Jöhet a tápegységtől is, de először te is ellenőrizd le, hogy tiszte-e a géped: #1936.

Nálam is Intel Celeron van 3.06 GHz és a következő értékeket mutatja az Asus PC Probe program:
    + 12 V 12.196
    + 5 V 5.136
    + 3.3V 3.344
    Vcore 1.44

A processzor hőmérséklete jelenleg: 44 C
  • kl24h
    Neked is egyelőre a #1936 hozzászólásomat ajánlom, a vírus ellenőrzési részt.
  • kl24h
    Ezeket a vírusirtókat kellene lefuttasd:
    Malwarebytes Antimalware
    HitmanPro
    Kaspersky Virus Removal Tool

Ha tiszta a gép, akkor egyelőre telepítsd újra a videokártya drivereket.
  • kl24h
    Akkor valami gond van, hogy olyan könnyen túlmelegszik.
    Nincs erősen megtelve porral?
    Egyáltalán megy a ventilátorja?

Ha lehet, valahogy kibontani a Laptopot és megnézni.
  • Lowosan
    Sziasztok!

Most vettem egy KINGMAX DDR3-as 4Gb 1600 Mhz-es memóriát. De a BIOS 1333 Mhz-et mutat. Ez mitől van? Hogyan lehet korrigálni? Köszi a segítséget előre is!
  • Zegi Norbi HUN
    A program azt mutatja,h a procim 84°C alá nem is megy:O , tehát ez a minimum. A maximum a program szerint 100-102°C. Pedig csak netezek,semmi mást nem csinálok.Így már értem játéknál v videónál miért állt le a gép.
    Csak az fura,h eddig semmi gondom nem volt vele,csak amikor volt az a 40°C-os meleg,azután kezdte el ezt a lassú halált:( Lehet túlerőltettem és szarrá ment a melegbe:(

procim: Intel Core2 Quad Q6600 2.40 GHz
    videókártya: ATI Radeon 3870
    Windows 7 32 bit
    2 GB RAM
    500 GB-os vinyó

Na mind1 majd a szerelő jön,aztán meglesi hogy pontosan mi is a baja:)
    Azért köszi az infókat:)
  • Jakuza001
    Inkabb nem jo a hutes rajta.
    Ellenorizd le, milyen hofokokat produkal a processzorod illetve a videokartyad.
  • Zegi Norbi HUN
    Hali!
    Egy olyan problémám akadt, hogy a gépem elkezdett akadni.Játék közben is,hiába veszem le alapra a grafikát,akkor is ugyanúgy szaggat,főleg amikor meleg idő van.Most már odáig jutottam,h videót,filmet sem nézhetek,mert egyből lekapcsol.Ha alap állapotban van,akkor is van hogy véletlenszerűen lekapcsol.Én processzor hibára gyanakodok,esetleg a nagy melegbe megsülhetett picit.Ha valami komolyabb dolgot akarok a procin csinálni,akkor a egyből felmegy a teljesítménye és leáll a gép:(
    Sőt olyan is történt már párszor,hogy mikor bekapcsoltam a gépet, az Asztalt betöltötte meg az ikonokat,aztán leállt.

Vírusirtóval végignéztem a gépet,de nem talált vírust.Fogalmam sincs mi lehet vele:/
    Ha vki tud pár hasznos infót mondani erről,azt megköszönném:)
  • ToM1113
    Win Xp.

AC97 nekem is az alaplapi.
    Disableden van a biosba.

Köszi azért...
  • Optimus Prime
    Néz körül alaposan, ott van az. Anélkül elég macerás helyesen használni a másik kártyát. A régi driverét leszedted? Milyen BIOS-a van?
  • Optimus Prime
    Milyen Windows van? Anno nekem AC 97 csinált... hasonlót, ugyanis 98-om volt, de a driver 98 SE+ volt csak. Esetleg tedd másik PCI slotba és nézd meg a BIOS-t len van-e tiltva az integrált.
    A gép kora ellenben indok is a hibára. Esetleg még USB-s hangkártyát próbálj, ha van rajta USB. :S

• ibiza87
    Hali!

Remélem valaki tud segíteni! Az lenne a problémám, hogy nem tudok egért használni. USB-s egeret bedugom, s míg a windows nem telepíti fel, addig tudom használni. Ahogy befejezte a telepítés, a kurzor nem mozog. Probáltam kicserélni az egeret, de semmi. néztem az Egér Tulajdonságait, de nincs is felrakva eszköz.
    Valakinek volt már ilyen?
  • newhenry34
    Sziasztok!

Az a problémám, hogy vettem egy Creativ Sound Blaster 5.1 VX hangkártyát mivel az integrált nem volt jó + 5.1 hangfalat. Bios alatt nem találom az integrált kikapcsolását, eszközkezelőbe kikapcsoltam, de akkor is vagy 2.1 vagy 7.1-be megy csak az 5.1-es hangkártyám... Drivert oldaláról szedtem, se az új nem jó se a régi. Mit tudok csinálni?
    Alaplap: Gigabyte GA-EP43-S3L
  • bergerj
    A BIOS nem tudja a processzort kezelni frissíteni kéne de lehet a táp nem elég
  • pogiman
    sziasztok!

Intel Celeron D 356, Cedar Mill 3.3 Ghz

Feszültség értékek
    CPU mag 1.25 V
    +3.3 V 2.82 V
    +5 V 4.82 V
    +12 V 11.61 V
    +5 V készenléti 4.70 V

A fent látható vcore értékek, és a mért értékek különbségéből adódhat gyakori fagyás? Mert 3.3 helyett a 2.82 nem kevés kicsit? A többire még azt mondom elmegy.

"A vegyek új procit mert ez őslelet" típusú válaszokat kérném mellőzni köszönöm :)
  • Devil093
    Megtaláltam a problémát a processzor játék közben túl melegedik elkezdek játszani 70fokról egészen felmegy 80ig utána reflexből leveszi a processzor a frekvenciát 800mhz-re így hirtelen lehül és indul előlről az egész folyamat 80fokig.
  • Devil093
    Egy újabb dologra lettem figyelmes játék közben futattam a gpu-z és figyeltem milyen változások voltak amikor elkezdett laggolni. A következő történt mikor a játék szépen futott a gpu load 85-95%-on volt majd ahogy elkezdett laggolni lement 20-40%-ra. A hőmérséklet az végig stabil volt.
  • Devil093
    Ha nem csinálok semmit csak élből a feladatkezelőt elindítom a rendszer felállásakor akkor 1-5% között mozog majd itt is gondol egyet és időnként felugrik 30-40%-ra.
  • ToM1113
    Üdv!

van nálunk egy 10-12 éves gép és a hang szarakszik nála... de fogalmam sincs miért.

Anno az alaplapi hang tönkrement ezért vettünk bele egy 5 ezer forintos hangkártyát.

Azóta jól müködött.
    Mostanában azonban a következőt csinálja:

Bekapcsolom a gépet, nincs hang. Újrainditom, megint nincs, aztán egy párszori újrainditásra van hang.
    És onnantól kezdve addig van amíg ki nem kapcsolom a gépet. Aztán ha bekapcsolom emgint, megint nincs hang.
    Addig inditgatom újra amíg lesz.

Érthetetlen számomra ez mivel ha rossz lenne akkor nem lenne akkor se hang ha 5x újrainditom....
    Driver fel van téve. A fura még az hogy ha letörlöm a drivert és ujrateszem, akkor ujratétel után egyből működik megfelelően, aztán ha újrainditom a gépet, megint nincs....

Költeni a gépre nem akarok mert az egész nem ér annyit hogy vegyek bele 3 ezerért egy hangkártyát....

Ötlet?
  • kl24h
    Ha csak bekapcsolod a gépet, bejön az azztal és nem csinálsz semmit, akkor a processzor ?%-on megy?
    Elvileg 0%-on kell menjen, csak időnként ugorhat fel nagyobb értékre, pl. Windows frissítő program vagy egyéb program miatt, de nem állandóan.
  • Devil093
    De egyébként a sima tárgykeresős játékokban is ugyanúgy laggol ahol nincs 3D.
  • Devil093
    Test Drive unlimited 2 be teszteltem az előbb ablakosan a feladat kezelő és a teljesítmény figyelő mellet arra lettem figyelmes , hogy a cpu kihasználása kb 80-85% így teljesen szépen fut 30fps-el. Majd egyszer csak felugrik az egész cpu használat 100%-ra a játék kihasználtsága marad ugyan annyin viszont a system folyamatom (NT kernel & system) a maradékot amit még feltud használni azt teljesen elveszi és így kezd el laggolni minden.
  • kl24h
    A vírus legtöbbször a C-be telepedik be (ahol van a Windows). Attól, hogy újratetted, nem azt jelenti, hogy a vírustól tiszta a gép. Vagy lehet olyan program is, amiről azt tudod, hogy tiszta, de közben nem az, gondolok újabban letöltött programról.

Van itt egy régi játék, a Hidden and Dangerous Deluxe (teljes játék), próbáld meg ezzel is, hogy hogyan viselkedik, mert ennek nagyon kis gépigény szükség.

A problémák lehetnek túlmelegedések, meghibásodott videokártya, ami egy idő után túlmelegszik, ..., de egyszer le kell tesztelni, amiket ajánlottam.
  • Devil093
    A windows-t egyszer már újraraktam ugyanez a probléma miat és csak 1 partició van így a virusnak elég kevés az esélye szerintem.(avast van a gépen jelenleg) Majd most fogom letesztelni a memóriákat.
  • kl24h
    A processzor nem megy fel 100%-ra úgy időnként? Ezt csinálhatja vírus is.
    Le kellene ellenőrizni hogy nincs-e gond a RAM memóriával, erre jó a Memtest86.
    Lehet a videokártya is, erre meg azt tudom ajánlani egyelőre, hogy újból (de csak akkor, ha 100%-ra tiszta a géped vírusoktól) telepítsd fel a drivereit.

Vírusellenőrzésre a következőket ajánlom lefuttatni:
    Malwarebytes Antimalware (free verzió elég)
    HitmanPro
    MalAvare