4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Laceee
    És utána magától kikapcsol és újrapróbál indulni ?
  • mddevil
    Sziasztok, haverom összerakott 1 gépet( giga 870a-usb3l, x4 965be, 4gb 1600 hyperx, fsp 500w, vtx 9650) és nem indul el. Hűtők felpörögnek, de képet nem ad, semmi hibát nem jelez. Mi lehet a gond?
  • raptor22
    Sikerült megoldani, már látja a külső merevlemezt. Lehet is bele rakosgatni a dolgokat. Csak az a hiba, hogy a mappákból parancsikont csinál. Másik gépbe beledugva meg nem látja a rátett mappákat. Az elfoglalt lemezterületet mutatja, de nem látszanak a rátett dolgok. Mi lehet a baj? Win7-et akarom rárakni újra a gépre ezért lementegetném a dolgokat, de attól félek, hogy rádugom az újra és akkor nem fog látni semmit sem amiket rátettem.
  • hiper KOCKA
    Ezenkívül mennyi vinyód van még a gépben? Előfordulhat hogy egyiktől nem látja a másikat. Én sata-s vinyóknál jártam így és jumperrel lehetett megoldani hogy rendesen lássa a gép.
    Bár USB-s vinyóm még nem volt, de sztem próbáld meg lecsatlakoztatni a belsők közül azt, ami nem az elsődleges (már ha több vinyód van persze) és úgy nézd meg, hogy látja-e.
  • raptor22
    Sziasztok!

Vettem egy Samsung HD103SJ külső merevlemezt, USB csatlakozós. Az lenne a problémám, hogy a Win7 nem ismeri fel. Annyira látja, hogy eltávolítani el tudnám a jobb alsó sarokba lévő kis ikon segítségével, de ennyi. Úgy tudom, hogy formatálni kell első használatkor, de még eddig sem jutottam el. Ezt talán BIOS-ba is meg lehet csinálni...nem tudom nem értek hozzá:) Remélem tud nekem valaki segíteni. Előre is megköszönném!!
  • kisbalazsi
    Sziasztok!

Az eszközön háttértárolóra van kitalálva az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és a hozzászólásokat!

Üdv! kisbalazsi
  • semo1
    Sziasztok.Van 1 tp-link TL-WR543G router-em.
    2 éve használom semmi gond nem volt eddig.
    mostanában az asztali gépen minden előjel nélkül elszáll a net.(a laptopon wifi-n keresztül viszont továbra is van)Asztali gép újraindít,majd 1 ideig újra van net.4 port van a router-be mindet végig próbáltam, ugyan az.Ha direktbe rakom a netet az asztali gépbe tökéletesen működik.
  • kisbalazsi
    Van egy ZTE zxdsl 931 series wifi-routerem - a t-online előfizetésem végett - és egy Canon MP 180 usb csatlakozású nyomtatóm.

A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom.

Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, aki azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem.

Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielőtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában.
    Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon!

UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.

Köszönöm! kisbalazsi
  • kisbalazsi
    lml
  • czs1
    Igen, az én gépemen is így vagy (Fn+F7), csak sajnos nem reagál rá a laptop, azaz nem jelenik meg a nagy monitoron a kép :(
  • HG
    Szia!
    Ilyennel még nem találkoztam,de az átkapcsolás talán a következőképpen lehetséges:
    Van egy általában kék Fn gomb, ezt nyomvatartva kell megnyomni azt a gombot, amire kékkel kis képernyők vannak rajzolva. Remélem a te gépeden is így van.

üdv
    HG
  • czs1
    Sziasztok!

Van egy 2 éves AlbaComp-os laptopom, mely mostanában a következőket produkálja:

Bekapcsoláskor, már a Windows betöltése előtt összeomlik a kép, a monitor képe négy részre oszlik, s olyan, mintha négy nagyon kicsi monitort néznék. A négy ablakban ugyanaz látható, de olvashatatlan. A betöltés rendesen megy, de ebben a négyablakos formában, majd egy idő után le is fagy a gép.

Próbáltam CD-ről is bebootolni, meg csökkentett módban is, de mindig ugyanez a helyzet.

Rádugtam egy külső monitort is, de nem tudom, hogy hogyan kell "átkapcsolni" a képet rá.

Mi lehet a baj? (Windows 7 Ultimate van rajta)
  • ToM1113
    Annyit még hozzá tennék hogy USB-s fülesről van szó. Nem USB-s hanem sima fejhalgatónál a zúgás nem jelentkezik..

Lehet az USB vel van vmi gond?
  • ToM1113
    Sziasztok! megint én... immáron az új konfiggal... ismét gond... :S

Nemrég vettem egy alaplapot: ASUS M4A79XTD
    procithenom 955 BE
    memóriát:4giga ddr3 1333 ram.

A problémám a következő:

Skype on ah beszélgetek valakivel a másik fél nél előfordul hogy hangosan zúgok. Van hogy csak 1-1 pillanatra, de van hogy hosszasan... iylenkor az illető kénytelen letenni a beszélgetést mert elviselhetetlen.

Miért lehet ez a zúgás? A másik konfignál nem fordult elő soha...
    Nem csak skype nál csinálja. (steam nél is)

Érdekesség még hogy skype nál amikor a másik illetőnél zúgok akkor én se hallom őt viszont pl azt a hangot hallom amikor leteszi a beszélgetést...

ötlet? köszi
  • kl24h
    Nézd meg, hogy miket másolt fel a 20 GB-ra a Windows és azokat másold át a rendes HDD-re. Ilyenekre gondolok, mint (Windows XP esetében): Autoexec.bat, boot.ini, config.sys, NTDETECT.com, stb. Lehet, hogy mivel a 20 GB telepítetted, akkor valamit másolt a 20 GB-ra is, esetleg valami boot.ini, nem tudom... nem ismerem Windows 7 64 bitest. Meg kell csak nézni.
  • Zaja
    Üdv!

Winbond W89C940 hálókártyához sürgősen szükségem lenne olyan driverre,ami windows 7 alatt fut.(jó a vista is)
    Végig googleztam már az egész napot,és egyszerűen nem találok semmit sem hozzá,ami értelmes lenne.
    Volt 1,el is kezdte telepíteni,de azt írta,hogy megtalálta a drivert,viszont a telepítés közben hiba lépett fel.
    Egyébként az eszközkezelőben is felismeri,mint ethernet vezérlő,nincs is mellette felkiáltójel,de a jobb oldali monitor ikonra hiába enged kattintani,onnan csatlakozni,ha megáll a pppoe kapcsolódásnál.

Előre is köszi,aki segít!

Üdv!
  • Ams
    be kell raknod a windows 7-es cd-t, de az ide vinyód ne legyen bent, és javítanod kell a cd-ről, a master boot rekordot, méghozzá így.
  • ToM1113
    *új alaplap: ASUS M4A79XTD EVO
  • ToM1113
    Üdv!

Alaplap, proci és Ram csere volt.

Régi konfig: Asus M2N-E
    Amd X2 5600+
    2 giga ddr2 ram 667 es ( kit)

Új: Asus M4A77xtd Evo
    Phenom 2 955 BE
    4 giga ddr3 1333mhz (kit ( 2x2gb))

A konfig működik.

Sajnos azonban van egy kis problémám.
    4 giga ramhoz 64 bites windows-t tettem fel.
    De nem volt bootoló win7 64 bitesem dvd-n ezért pendrive ról próbáltam bootolni.
    Pendriveról nem sikerült, csak az újrainditás segített.
    Ezután mivel van egy 20 gigás ide csatis winyóm is. Rákötöttem az alaplapra és arra húztam fel a win7 fájlokat és arról próbáltam bootolni.
    Bootolt is, feltette a windowst. Minden fasza.
    Majd mikor kiszedtem a gépből a 20 gigás winyót, a gép nem indult.
    Ezt az üzit kaptam:

Hiányzó BOOT MGR
    És csak a ctrl alt del kombóval történő újrainditást tudtam csinálni.
    Miután visszatettem a 20 gigás winyót, a windows jó volt.
    A bioszba próbáltam állítgatni az elsődleges boot ot. de ha kiválasztottam azt a winyót amire ratkam a win7 et (egy sata 2 es 320 gigás) megint ez a hiányzó boot mgr fogadott.
    Ha elsődlegesnek a maxtor 20 gigásat raktam be akkor jó volt.
    Most is így írok.

Valami ötlet?
    Mert nem szeretném ezt a húsz gigásat benthagyni a gépbe mivel akkor a dvd írómat nem tudom rákötni az alaplapra.

Köszönöm.
  • Trickster
    Kiszedtem egy másik gépből a kapcsolópanelt és azzal elindult. Utánna a sajátjával is utánna megint semmi.
  • Inquisitor
    Az a vicces ha beragad, vagy a reset ....
  • Trickster
    áááááá. Mégse. Elindult ment gond nélkül a következő indításnál megint nem csinál semmit.
  • Trickster
    Azt is próbáltam. Közben megoldódott a probléma. A bekapcsoló gombjával volt a gond.
  • kl24h
    Kell ellenőrizni, hogy kap-e áramot a tápegység (nem hibásodott meg a kábel vagy az amelyikbe be van dugva...).
  • Trickster
    Semmit.
  • kl24h
    Mi történik, mikor megnyomod a Power gombot? Mit lehet észlelni?
  • Trickster
    Sziasztok.
    Lenne egy problémám hátha tud rajtam segíteni valaki.
    Tegnap be akartam kapcsolni a gépemet és nem indult. Arra gondoltam hogy meghalt a táp ezért kicseréltem, de még mindig semmi. Akkor az alaplapra gyanakodtam ezt is kicseréltem és még mindig semmi. Lehúztam az előlapi gombok csatlakozóit az alaplapról és próbáltam rövidre zárni de csak nem indul. Kifogytam az ötletekből. Ha valaki tud segítsen.
  • bajgunar
    Laptop telejsítményétől és a megfelelő driver-ektől függ.
    Ha a laptopod meg nem tudja a full HD-t, és már azon a felbontáson (hd ready) is szaggat, akkor ha full HD-s tv-re kötöd, kizárt hogy begyorsuljon. Sőt! Még jobban fog szaggatni.
    Nem biztos, hogy (csak) vga probléma miatt szaggat!
    Elég erős a gép játékra? Lehet hogy csak dukenukem3d fut rajta normálisan, akkor attól ne várd el, hogy a crysis2 full hd-n még csak low grafikával is, de beinduljon!
    Egy játékos laptop (minimum szint) 200k körül kezdődik. De ez az alsó határ.
  • isclit
    sziasztok!azt kérdezném,h ha van olyan játék ami szaggat a laptopomon videokártya problémák miatt,az lehetséges lehet-e,hogy hdtv-re rácsatlakoztatva a laptopot,normálisan futna?vagy abszolút a laptop teljesítményétől függ a dolog? köszi előre is a segítséget!
  • guru55
    Hello!

Megkaptad a videót a problémáról?(privben küldtem) Előre is köszi a segítséget!
  • 19870420
    Elvileg eddig csak annál omlott össze a rendszer meg volt egy két kékhalál. Játék közben nem volt eddig semmmi. Köszi
  • Optimus Prime
    Hm, futtasd le a 3DMark-ot, ha nem fagy és jól fut, jó eredménnyel nincs gond. Csak netes streaming videó csíkoz?
  • 19870420
    Sziasztok! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGŐSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Köszi üd
  • Optimus Prime
    A minap felfigyeltem, hogy a táp... vagy a ház hátuljáról sípoló hang jön. Egy idő után csak, nem állandóan. Próbáltam a tápkábelt igazgatni, néhol abba hagyta. A táppal van gond vagy másik kábellel próbáljam meg? Vagy szokjam meg a sípolást?
  • kl24h
    Küldj egy képet, amikor azok a villogó színek megjelennek! Privátban is küldheted!
  • guru55
    Üdv Mindenkinek!

A következő problémával fordulok hozzátok: nemrég vettem egy új gépet amd radeon hd 6750 1024mb videókártyával. Ha filmet nézek, vagy a játékok intrójában ill. átvezető videóinál és pl. internetezés közben a weboldalak "gyors" görgetésénél a képernyő széleinél színes "villogó" csíkók jelennek meg és mintha a széleknél szétcsúszna a kép ill. a videó különböző részei villannak be. Érdekes hogy játék közben ez abszolút nem jelentkezik. Windows 7 SP1 x64 oprendszert használok és próbáltam a legfrissebb és régebbi videókártya drivert. Próbáltam a windowsban az aero felület kikapcsolását(olvastam hogy az is tud érdekes dolgokat művelni) de nem segített, és csak 1920*1080-as felbontásban csinálja ezt. Sajnos nem megoldás az alacsonyabb felbontás mert windows is ezt mutatja ajánlottként és a többi felbontásban nem túl jó a megjelenítés. Mi lehet a gáz? Egyáltalán videókártya probléma ez vagy mi lehet a baj? Előre is köszi a segítséget. (LG E2240 a monitor típusa)
  • Angel309
    Hali, van egy 19 colos lcd monitorom és az a problémám vele hogy nem csinál semmit, bármire dugom azt írja hogy no signal elöször azt hittem a kábel a rossz vagy a video kárty de egyik sem mert más monitorral jó, se a videokártyáról se az alaplapirol se laptopról nem kap jelet mi lehet a gond? garancia már nincs rá sajnos...elöre is köszönöm a válaszokat.
  • ibiza87
    köszi, megoldodott. persze, úgy tudtam csak, hogy format c: :)
  • hege79
    Sziasztok Gigabyte GK-KM7580 típusú vezeték nélküli billentyűzetem van, és néha akadozik, nem lehet vele gépelni sem. Mi lehet a baja, és mit lehet vele csinálni?
  • kl24h
    Ha mégis minden rendben van a Device Manager-ben, akkor még az a megoldás marad, hogy újratelepíted az alaplap drivereket (beteszed az alaplap CD és újratelepíted inkább az USB-re vonatkozó dolgokat).