4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Optimus Prime
    De a hiba teljesen random. Néha hetekig nem látok ilyet. A meg semmi se jön be nem lehet vírus, mert 1, friss telepítés után is csinálta 2, ZoneAlarm Anti-Virusom van és tűzfalam, olyan biztonságra állítva, a,min semmi sem jöhet át. Szar is, mert a kényelmet teljesen feláldoztam a biztonság érdekében.
  • kl24h
    Lehet a videokártya hibája is, ki kellene venni és visszatenni. Meg kell próbálni más képernyővel (monitor) is.
    Az, hogy a semmi sem jön be, csak a Ctrl+Alt+Delete gomb működik, az már Windows probléma (vírus, stb.).
  • repvez
    2 vagy 3 kérdésem lenne azokhoz akik 970 extrém 4-es lappal rendelkeznek win7 64bit társaságában.
    Az egyik, hogy lehetséges az alaplapi csatlakozokról a ház elölapi USB foglalatokat rákotni USB3 ra?Mert az alaplapon van még pár érintkezö 2 USB3as foglalat bövitésre, de nem tudom hogy a ház elején lévöket rádughatom e .(Thermaltake V3 ház)

A második.Ha az alaplapi hangkártyát használom optikai kábelen akkor hogyan tudom beállitani, hogy 5.1-es hang menjen ki ?MErt jelenleg bármit állitok a driverben a teszt csak a 2 fronthangszorot szolaltatja meg és csak a külsö házimozi keveri ki a térhangzást belöle.
    Ide tartozik még, hogy ha a VGA-ból HDMI-vel kapcsolom össze a TV-t akkor a hangot hogyan tudom kiadni rá a képpel eggyütt?
    Olvastam az alaplapon egy SPDIF HDMI tüzösarut a lap szélén a sarokban az mire szolgál?
  • BaliBoy
    Szerintem az ilyeneken nem érdemes forogni. Inkább az XP telepítő CD-t forgatni. :)
  • Optimus Prime
    Nekem jó ideje van pár apróbb hibám, nem életbe vágóak csak nem értem őket. Az egyik, hogy belépve a Windowsba nem jelenik meg semmi, se tálca,se ikonok, semmi. Csak a Ctrl+Alt+Del segít és Feladatkezelővel kijelentkezni. Ez teljesen random hiba.
    A másik, hogy XP töltés alatt míg a logó és a folyamat ábra van a fekete háttér néha kék vagy zöld színű. Mint amikor valamilyen grafikai gixer van. Nincs gond semmivel és ez is random hiba.

Fordult már el ilyen vagy ez is ilyen megmagyarázhatatlan dolog. :)
  • repvez
    Gyors segitség kéne, tegnap lecseréltem a gépemet és nem akar müködni,
    Asrock 970 extrém4
    ADATA DDR3 1600MHZ 8gb gaming series ram
    AMD X4 965 BE proci
    Samsung dvd iró SATA
    A régi gépböl jött át a 4850es VGA és a 2 winyo
    WD640gb SATA
    samsung320gb sata
    HKC 565 550W táp
    Az összeszerelés után egyszerüen fagy a gép van hogy a biosig sem jut el van hogy a win install elején áll meg.
    Probálkoztam már csak az egyik ram modult használni , és probáltam másik corser XMS ramokkal is, de ugyan ugy fagy.
    Leszedtem az egyik winyot is hátha a táp nem birja de akkor is maradt a hiba.

Valaki segitsen mert még a 3 napban benne vagyok ha valamit ki kéne cserélni.
  • pxxl
    előfordul :D

nm
  • benőmenő
    köszi megoldódott :) Azért egy vadi új billentyűzetnél fel sem merült bennem, hogy beragad. THX még 1x!
  • pxxl
    beragadt a win gombod :D azzal lehet ezeket előhozni :)

am az érdekes, hogy több bill-vel is csinálja. le lehet tiltani szoftveresen a win gombot próbáld meg :D
  • benőmenő
    Hali vettem egy genius kb220e billentyûzetet és azota a geniussal es barmi mas billentyut hasznalok furi dolgok tortennek. Pl ha lenyomom az m betut learak a talcara mindent az r betutol elojon a futtatas ablak az e re meg a sajatgep :s pls help
    nemtom mitol van ez de barmilyen billt kotok a gepre ezek tirtennek meg a windows 7 virtualis billjevel is. Probaltam az uj bill ddriveret felrakni meg leszedni illetve angol kiosztasra valtani de ugyan olyan maradt
  • pxxl
    az ilyen honlapos összerakós izék csak tájékoztatónak jók. am persze jó bele az 1600as memó is, de csak 1333-on fog menni.
  • mardal
    Tudom hogy nem támogatja az 1600mhz-et csak amit ajánlottak honlapot ott hozta fel az 1600as memóriákat.
    De ez akkor elviekben jó lenne bele:

DDR3 1333MHz CAS9 DUAL Channel
    - Available in 4GB(2GBx2) & 8GB(4GBx2) Dual Channel Package
    - Available CAS: 9-9-9-24
    - Working Voltage : 1.5V
    - Heat-spreader: CORSA edition heat-sink system
    with MTCD Technology in Racing Orange finish
    - Technology: DBT Enhanced, Die-hard
    Burn-in Technology
    - Warranty: Lifetime
  • Banyapapa
    ott irja alul, hütéssel van valami hiba.
  • zoliii
    Sziasztok! Ilyen gépem van: AMD Athlon 64 X2 Dual Core CPU 6400+ 3,20 GHz
    2gb Ram 32 bites Win7 Hiba: játékoknál, meg mikor konvertálok,stb. legtöbbször kék halállal újra indul a gép, és csak fél óra múlva tér magához a gépem :( Ez mi?
  • pxxl
    hivatalos oldal:
    - 4 x DIMM, Max. 32 GB támogatott, DDR3 1333/1066 Hz Nem ECC, nem pufferelt memória
    - kétcsatornás memória architektúra
    - Támogatja az IntelŸ Extreme Memory Profile-t (XMP)
    __

sehol nem írnak 1600as memóriát :)
  • mardal
    Köszi a választ.
    Annyi csak vele a bajom hogy azt írja az alaplap 1600Mhzig támogatja a memóriákat közben az asus honlapján meg az van hogy 1333mhz a legnagyobb.
  • torok6
    Hi! AMD PHENOM II X6 1055T milyen hangos a hűtője alapjáraton meg terhelve?
  • hiper KOCKA
    ?enj fel a multimediatower honlapjára, ott van egy olyan lehetőség hogy "gépkonfiguráló". Ebben az alkatrészek kiválasztásával összeállíthatod virtuálisan a kívánt gépet. Minden alkatrész benne van a procitól a memórián át a tápegységig.
    Ez a kis program azért is hasznos, mivel nem engedi, hogy olyan alkatrészeket válassz együvé, amik nem illenek egymáshoz, vagy nem szabványosak... tehát elvileg nem tudod elrontani az összeállítást... Ezenkívül az árat is feltünteti a kiválasztott alkatrész mellett. Én mindig ennek a felhasználásával állítok össze konfigot, mivel ezzel nem lehet elrontani.
  • mardal
    Sziasztok

Volna két kérdésem amihez szeretnék segítséget kérni.
    Új alaplap vétel előtt állok,amit szeretnék venni az egy asus p8h67 alaplap.
    Ebből viszont van p8h67 és p8h67 REV3.0 Mi a különbség köztük mert az asus honlapján nem írnak róla semmit.
    A másik kérdés meg az hogy a fent említett alaplaphoz kinéztem egy ddr3as Geil black dragon(8gb,2x4)memóriát.
    Ez 100%-ig kompatibilis az alaplappal?
  • kl24h
    Esetleg az RS232 kimeneten. vannak ilyen kis konvertáló alkatrészek, mint pl. RS232 To USB, stb. utána kell nézni.
  • Master91
    Sziasztok! Nem igazán jó helyre írok, de nem nagyon találtam ehhez hasonló topicot, ami nekem kéne. Na fel vázolom hogy mi a helyzet:
    Van egy 300 Gbos vinyóm, de mikor először feltelepítettem rá XP-t, el rontottam, nem csináltam 2 partícionált területet. Szóval most van egy C meg hajtóm 298 Gb teljes mérettel, és jelenleg 40 Gb szabad hellyel.
    Szeretném újra rakni az XP-met ( igen, még XP-t akarok :D ), ami fontos adat kellett,ki írtam DVD-kre. Először is ha lehet, meg oldanám valami softwareval, hogy még XP alatt ezt a 40 Gb-ot leválasztanám D-nek. Még lenne 1-2 adat, amit luxusból elmentenék ( DVD-re felesleges, de ha lehet, akkor a D-re meg adnám, hogy reinstall után már ne kelljen újra töltögetnem...). Miután meg van a D, XP reinstallnál ezt a D-t meg növelném, olyan 220 Gb-ra, a maradék meg lenne a C. Félek, hogy ha sikerül a 40 Gbos D-t meg csálni, a partíció kezelőbe újra kell majd formázni, hogy 220-ra meg növeljem.
    -------------------------------------
    Ha bonyolult, meg hülyeség ez a módszer, akkor nekem az is jó, hogy XP reinstallnál létre hozok D meghajtót, és ott osztom neki a 220 Gb-ot, csak 1x nem tudtam úgy formázni, hogy nekerüljön rá Xp. Telepíteni akart rá minden áron...mikor már a C-n volt egy Xp. Még nem csináltam ilyesmit, mindig úgy volt a gépem meg oldva, hogy már ketté volt osztva a vinyóm. Hogy tudom meg oldani, hogy a D-t ne telepítse?
    Remélem lehet érteni a szándékaimat:D
  • orangutan
    üdv régi 10 éves laptop mindhárom usbje tönkrement, javítani nem nagyon akarták már a szervízban. Van esetleg vmi egyszerű módja h a gép ás a külvilág között megmaradjon a kapcsolat? A gépben még wifi sincs, se bluetooth. A gép: hp nx9010. köszi
  • Banyapapa
    én régen everest progival néztem meg mi micsoda a temp értékeknél,aztán átirtam speedfanban a neveket.

Ha everest-aida nem látja azt a 80 fokot,lehet valami ökörséget ir oda ki.
  • [HUN]Crassus
    szisztok noob vagyok és kéne egy kis help! Valamit nem értek feltettem a Speedfan 4.44-et 10 perce kapcsoltam be a gépet egy AMD 965-ös procim van.A CPU usage jelenleg 2% viszont a hőfokok közt van egy durva:
    Temp 1:40C itt van egy pipa
    Temp 2:29C itt egy lefele nyíl
    Temp 3:80C itt meg egy kis tűz ikon....
    HD0 :33C
    HD :30C
    Core :39C

az a TEmp 3 80Celsius az micsoda?? nem gáz az?
  • XDannyL
    Sziasztok!
    Biztosan már unjátok, de lenne egy kis HDD problémám...
    Egy Samsung HD163GJ a ludas. Windows installálása közben elronthattam valamit, szóval nem fizikai problémája van a vinyónak. Van USB-s dokkom, amibe bele tudom rakni a satás HDD-t. Mikor elindítom érzem hogy elindul a merevlemez is (tehát dolgozik valamit) és 5-6mp-en belül leáll. Se a Windows, se a BIOS nem ismeri fel. Már particionáló programokat, meg HDD javító programokat is felraktam a gépre, de még azok sem látják a HDD-t.
    Valami tipp, hogy hogyan tudnám orvosolni a problémát? =P
  • Lowosan
    Sziasztok!
    Hálókártya probléma lenne? Miután kikapcsolom a számítógépet és utána 1 idő múlva vissza akkor nincs internet hálózati adaptert nem észleli.
    Viszont ha kikapcsolás után lenyomom a tápot és utána visszakapcsolom a tápot és ugy be a gépet úgy már van internet
    Illetve mostmár olyat is csinál,hogy a hálózatnál megjelenik egy felkiáltójel és kiírja,hogy az alapértelmezett átjáró nem érhető el és ezt kb 5 percenként javítgatnom kell

• kl24h
    Ha mindent a leírása szerint végezted (tehát, hogy mikor kell csatlakoztatni a számítógéphez, stb.), akkor valamilyen program nem engedi, saját tapasztalatomból mondom, és az ilyen program legtöbb esetben csak vírus lehet. Még az is megtörténhet, hogy a szoftvere nem kompatibilis a rendszerrel vagy a rendszerben meghibásodtak egyes programok (valamikori vírusfertőzés miatt).
  • KnightRider

Sziasztok!

Most vettem egy HP Scanjet G2410-es szkennert. Bármit csinálok, nem akar feltelepülni, fél órája a "szoftver telepítése" állapotban van. Meg tunná valaki mondani, mi a probléma?

Előre is köszi!

• Optimus Prime
    A Windows restart se oldja meg?
  • Odikeee
    Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a számítógép hátulján, ahol a hálózati csatlakozó is van, eddig zölden világított, de most vaslamiért sárga lett. Minden működik csak a színe lett más. Ez mitől lehet?

Köszönöm szépen
  • 4m4t3uR
    Épp ezaz, hogy a hőmérséklet rendben van. A procit 5% körül használja a rendszer. A gép szerintem elég erős, szóval nem hiszem, hogy azzal lenne baj. A biosfrissítést megpróbálom, nagyon szépen köszi a tippeket! :)
  • Bokafix2
    Nézd meg a hőmérsékleteket, ajánlom az Everest progit, lehet azért pörög mert forróbb a processzor. Meg kell nézni, milyen alkalmazások mennyire terhelik, a feleslegeseket le kell tiltani.
    A feladatkezelőben nézd meg hogy hány százalékon mozog a processzor használat. Ha túl magas az érték, akkor amiatt pörög.
    De elképzelhető még, hogy ez a fajta Bios, ami ebbe a laptopban van felpörgeti a ventit és nem állítja le. Ha lehetőség van rá frissíts Biost.
    Talán nagy erőforrás igényű az op.rendszer amit használsz és a laptopod nem bírja.
  • 4m4t3uR
    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne. Van egy Dell Inspiron N7110-es típusú laptopom. Mostanában érdekes dologra lettem figyelmes. Ha játszok vele, utána nem hajlandó levenni a ventillátor fordualtszámát, holott a rendszer már régen a normál üzemi hőmérsékletűre hűlt. Ha lesleepelem, és újra bekapcsolom, vagy simán újraindítom a gépet, egyből leveszi a fordulatszámot. Tudnátok segteni, hogy mi okozhatja ezt a problémát?
  • Madi92
    Nah ezt próbáltam én is, játékban kb annyi volt a hatás, hogy kicsit megrángott a karakter, aztán mondták, hogy próbáljam hosszabb időre beállítani, akkor is ugyan ez volt.
  • zamballa82
    ASROCK SATA3 PCI-E

Erről mi a véleményetek?

Nem akarok deszkát cserélni de gyorsabb rendszert szeretnék.

Ez valóban működik gyakorlatban?
  • Zetorg
    ez #1995-re...
  • Zetorg
    getdataback
  • Zetorg
    próbáld meg macrozni a gombokat egy betűre és azt állítsd be a játékban.

pl macroban beállítod, hogy bal gomb=q, játékban meg lean left=q
  • Tikal #1995
    Hali, a külsö merevlemez egyszer csak megadta magát, ha rádugom a gépre azt akarja hogy formattáljam... mit lehet vele tenni? kellenének az adatok róla. valami disk repair progi?
  • Madi92
    Sziasztok!
    Remélem nem gond hogy ide írom, egeres topik nem nagyon él:\
    Szóval van egy Roccat Kone+om és az a gond, hogy pl Cod2-ben nem vesz be bizonyos gombokat! Pl Szeretném ha a kihajlás az oldalsó gombokkal történne, de nem veszi be. Aztán próbáltam macrozni, az egérnek beépített macroprogija van, de ehhez meg nem értettem, ill ahogy próbáltam az nem működött. Aztán pár napja egyéb okokból kifolyólag gariztattam az egerem, reménykedtem, hogy ennél majd megy, de sajna ugyan az:( Driver fent van hozzá.
    Valaki help lécci!