4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#2073 van egy Revoltec Lightboard Advenced billentyűzetem,valamiért pár napja nem működik az esc bill szétszedtem kipucoltam ,itt a felső gombsort egy ilyen egybe panel vezérli mindegyik gomb jó de az esc nem,ötlet? -
1adrenn1 #2072 Sziasztok.
Nem igazán tudom,hogy jó helyre írok-e.
Problémám nagy vonalakban,hogy újra telepítettem a számítógépem és a hang nem működik rajta.Win 7 van a gépen,és egy genius hangfalpár van rá csatlakoztatva.A driver az a Realtek HD Audio 2.66.
Máskor nem volt vele gond.De most azt a hibaüzenetet kapom,hogy lehetséges,hogy a rendszer nem ismeri fel a hardverváltozásokat. :(
Miért lehet ez?Ja és még annyi,hogy a vezérlőpultban a programoknál kiírja a drivert,de a rendszer információnál már nem jelez semmit.
Valakinek valami ötlet?
Előre is kösz. -
#2071 Szerintem logikus elgondolás. Eddig az összes laptop, ami a kezeimben volt, mind oldalt nyomta ki a levegőt. Vagy fordítva kötötték be, vagy fordítva rakták be, vagy nem olyan ventit raktak be, amilyet kellett volna. -
himihumi27 #2070 Helló! Eléggé új vagyok itt, szóval bocsi, ha rossz topikba írom a kérdést.
A helyzet az, hogy pár éve vettem egy MSI EX620 típusú notebookot, amivel rengeteg baj volt és a szervizelő Albacomp sem volt a toppon mindig. Berregő ventilátorral küldtem be gariba és változatlanul berregő ventilátorral és ferdén visszahelyezett hűtőráccsal kaptam meg így azonnal ment még egy kört az náluk eszköz.
Most viszont feltűnt egy dolog, de lehet, hogy ez így van rendjén, viszont szerintem furcsa és ha jól emlékszem ez régebben nem így volt. Mégpedig az, hogy a meleg levegőt a gép nem a hátul lévő rácson fújja ki mint korábban (itt pár prohardveres képet használok, remélem nem baj)
[URL=http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-01/2769/pic/msi_ex620_front_b.jpg]Hátsó "szellöző"[/URL]
hanem alul
[URL=http://prohardver.hu/dl/cnt/2009-01/2769/pic/msi_ex620_bottom1_b.jpg]Alsó "szellöző"[/URL]
Nos én úgy emlékszem szervizelés előtt ez pont fordítva volt és fordítva is tűnik logikusnak. A szervizelés egy éve volt már, a dolog csak most tűnt fel. Lehet, hogy valamit rosszul kötöttek be és nem arra forog a ventilátor vagy csak én nem értek hozzá, de nagyon nem.
Előre is köszönöm a segítséget. -
#2069 jó nem ezt akartam írni hanem azt hogy 6.66x->1333-on van most 1.650-re húzva a fesz,így most stabil fagyásmentes. -
#2068 tehát akkor jó ha 4.00x 800MHz-re van állítva? -
#2067 - "Előfordulhat hogy bizonyos BIOS verzióknál pontosan a szorzók fele szerepel: tehát például DDR3 esetében 4x szerepel az 1600MHz-nél. Ez azért van,, mert ennél a megoldásnál a BIOS készítői a DDR3 valós órajeléhez szükséges szorzót adták meg, ugyanis a DDR3 1600MHz esetében a valós órajel 800MHz és a DDR-nek (Double Data Rate) köszönhetően jön ki az effektív 1600MHz."
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
Totál alap, hogy (effektív) 800 -on megy! DDR = Double Data Rate tehát szorozd meg 2-vel! Jéé az nem (valós) 1600??? WoW.
8GB XMS Memory kit for dual channel systems, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V
Ez van a gyártó oldalán!
-
FL Zoli #2066 Szevasztok, van nekem itthon 2 régi,alap p4 es gépem
az egyik fogta magát szombaton s kikapcsolt, azóta ha visszakapcsolom 1 percen belül leáll. Mintha kihúznám a konnektorból.
A másik meg tegnap óta X óránként kikapcsolja magát.
Első tippem természetesen a tápegység
Áramkimaradás, áramingadozás nem volt.. szerintem kicsi az esélye hogy ugyanaz a hiba jön elő mindkettőnél. pláne hogy a másodikban relatíve új táp van.
Van valakinek valami ötlete? -
Solt #2065 A kis genyó... :D -
#2064 a bios ennyit lott be auto beallitassal... -
Solt #2063 Akkor meg miért volt 1,425-n? -
#2062 ennyit ajánl -
Solt #2061 Azért nézd meg mi a gyártó ajánlása... Nehogy elfüstöljön... -
#2060 időközben megemeltem a memória feszt 1,425-röl 1,650-re azóta nem fagy ki! -
kl24h #2059 Nem az a gond, hogy Windows 7 32 bitest kellett volna telepíts rá?
Windows 7 Upgrade Advisor - ezt ha lefuttatod, megadja, hogy melyik Windows 7 verzióval (32 bit vagy 64 bit) kompatibilis a géped.
Még esetleg megnézheted a MicrosoftFixit-portable.exe-vel is, hogy hol lenne a hiba (mielőtt elindítod az *.exe-t, be kell tenni egy pendrivert, mert arra telepíti fel!). -
#2058 vagy esetleg cseréltessem ki 2x4 gigára? -
#2057 na levettem a memóriát x4.00->800MHz-re és így nem fagy ki és nem indul újra de ez igy normális 4x2 Giga 1600MHz-es memóriánál nagyon sok a teljesítmény különbség? -
Solt #2056 Beszartok mi volt a gond!!! Idézek,
"Szerintem tuti, hogy a CPU blokkot kell elforgatnod, és addig ne is próbáld beindítani újra, amíg le nem szeded a prociról. LGA775-re csak kétféleképpen lehet felrakni (nem 4), az a lényeg, hogy a Corsair felirat ne vízszintesen legyen, hanem függőlegesen, tehát a csövek vagy alul, vagy felül jöjjenek ki, de SZVSZ jobb ha felül, mert akkor nem marad bent buborék."
Kipróbáltam, ez volt a gond... látni nem lehetett, leírva meg sehol nem vagyon, hogy LGA775-re csak kétféleképpen passzol rendesen!!
A pukkanás hála az égnek csak leállási zaj volt! :D Már csak abban bízom, hogy a hűtés nélkül maradt cpu-m a leoldás és a magas hőfok miatt nem degradálódott...
@Laca: A Ninja után eddig egy gyors teszt alapján egy ventivel (!!) 20 fokot nyertem, plusz nem feszíti egy tégla az alaplapot! Simán hozza ( komoly tuningnál el is veri ) a legjobb léghűtés teljesítményét, nem terheli a lapot, nem feszíti az északi híd hűtését, nem lóg bele a memória slotba, stb...
-
#2055 Alaplapon nézegesd meg a kondikat a táprész körül. A pukkanás nagyon arra utal, hogy elszállhatott valamelyik kondi. -
#2054 Kérjél egy tápot ismerőstől, és próbáld avval első körben :D 1xrű :D -
#2053 Azt nem tudom mi a baj, de abban biztos vagyok,hogy ez nem volt jo döntés.Nem jók ezek semmire( tudom mit beszélek) . Hűteni nem hűt jobban,nem is csendesebb .Na nem okoskodom, majd rájössz te magadtól. -
#2052 na memtest86+ lefuttatva minden memóriával külön külön majd 2,3,4 egymás után betéve és minden rendben volt semmi error újra indítottam és párperc múlva ugyan úgy kifagy,most levettem 6.66-1333-ról 5.33-1066-ra meglátjuk hogy így is fagy e de nagyon aggaszt már ez a dolog az egész nap ment ez a memtest86+ és semmi eredmény :( -
Solt #2051 Üdv Urak!
Tegnap este hűtőt cseréltem ( Ninja helyett jött egy H80 ) egy Q9550-n. Fáradt voltam már, plusz egy-két sör is becsúszott az arcba, így nem igazán voltam a helyzet magaslatán, és csináltam pár "érdekes" dolgot! :)
Összeraktam a hűtőt, majd lelki szemeimmel már a Prime95-t láttam magam előtt, és gyors vezeték összedugdosás után már indítok is, mire néma csend fogad... nézem vagy 5-6 másodpercig a semmit, majd leesik, hogy bármennyire is új és pöpec a hűtésem, ram nélkül akkor sem indul el a gép. :D
Motyó vissza az asztalra, ram behelyez, újból vezeték dugdosás, indítás, helyzet ugyanez! Most már kicsit huzamosabb ideig bámultam bután a semmibe, mire nagy nehezen észrevettem, hogy most meg a két 8 pines tápcsati maradt le a lapról! :D
Cucc megint vissza az asztalra, most már átnéztem tüzetesen minden csatlakozást, vezetéket, majd összeraktam, újabb próba. El is indul, elkezdődik a boot, megjelenik a winfos logó, majd egy pukkanás kíséretében leáll. Amperszagot nem éreztem, így újraindítottam. El is indult, de most már csak az ahci bios-ig jut el, és leáll a gép.
Ami fura, hogy bekapcsolásnál semmi sípolás nincs, ami elvileg tápegység hibára utal. Létezhet az, hogy úgy halt meg a táp, hogy "csak" akkor adja meg magát, amikor "komolyabb" terhelés érné? ( boot )
Esetleg lehetséges az, hogy rosszul rögzítettem a hűtőt, és ezalatt a pár másodperc ( cirka 7-8 ) alatt annyira felmelegszik, hogy kilövi magát? ( természetesen 4GHz-s tuning alatt megy ez a móka, bios 1.3675V LLC enabled mellett )
Ramokat próbáltam más slotba tenni még este, de ezzel aztán hagytam is az egészet mielőtt több kárt okozok. Ma este még nekifekszem, de addig is szívesen fogadnék bármilyen építőjellegű hozzászólást, ötletet, hogy mi lehet a probléma.
Köszönöm előre is...
Konfig: Giga P45-UD3R + Q9550, táp Corsair TX650M ( tán nincs még fél éves sem )
Szerk: A pukkanásra visszatérve nem volt túl határozott, így az is lehet, hogy "csak" a hirtelen leállás hangja volt! :) No meg gondolom, ha valami elszállt volna, akkor el sem indulna... -
#2050 Leszede a Memtest86+ -t , kiírod egy lemezre, vagy pendriva, arról boot-olsz! És elindítod! Kb ennyi. És lesed, hogy kiírja alul, hogy Error.
BSOD --> Kékhalál!!! Mindenki rémálma
-
#2049 213%-nál semmi hiba az első 2x2 gigánál most a maradék 2x2-öt egyesével lefuttatom a teszten -
#2048 bios fríssités megvolt sima windowsos ilyen Mem-Test 4.0-át futtatok mert a memtest86+-hoz hülye vagyok és nem tudom használni.
mi az a BSOD mert ehhez is tudatlan vagyok?
mondjuk amióta benn van az első 2x2 giga még nem fagyot le de még fut a teszt most jár 79,1%-nál. -
#2047 Bios frissítés, beállítás kész? Kezd el használni 8Gb-al! Ha BSOD, akkor kezd el tesztelni Memtest86+ -al!
Ha jön a "mumus", akkor kezd el kihámozni a hibásat. De aztán lehet h elég neki, ha csak kiveszed és visszarakod másik slot-ba. (volt már ilyen is)
Az én Geil ultraszuper memóriámat, amit anno (2 éve) vettem (volt a legdrágább a boltban [akkor]) 3x (háromszor) cseréltettem! Mert mindíg volt benne rossz!!! És nem leégettem, vagy túlhúztam, semmi. Gyárilag rossz volt. 4.jére sikerült hibátlant kapni!
De aztán lehet hogy a proci hibázik! Ha memtest nem ír hibát kb 5-6 óra után, akkor érdemes a Prime95-öt futtatni! Keresd ki a neked valót (x86,x64). Ha ez sem, akkor érdemes a VGA RAM-ot ellenőrizni Perestroika-val!
-
#2046 most ezt a mem testet futtatom egyenlőre az első 2x2gigával elég lassan megy aztán jön a másik 2 aztán meglátjuk melyik a rossz... -
#2045 Hasonlo a problémám nekem is napi egyszer kékhalállal osszeomlik a rendszer vagy szétcsuszik a kép és lefagy.
Szintén 965 CPU , ADATA 2X4gb 1600mhz ram , ASrock 970extrem4 lapban 4850-esel.
Játékok és minden más tökéletesen megy de random modom egyszer eljátsza ezt egy nap. -
#2044 na közben bios frissítés kész :),most majd tesztelem -
#2043 létezik valami olyan bios driver ami windowson keresztül is frissíthető igaz? -
#2042 win 7 ultimate 64 bit -
#2041 milyen windows használsz? -
#2040 BIOS-t frissítsd! De csak egy mem. legyen benne. Aztán tedd bele mindet! Utána állítsd be bios-t:
Memóriának 9-9-9-24, 1.65 V, 800MHz.
Procinak 1.425 V, 17x200 (FSB) Így a jobb Dram:Fsb
PCI Exp. Freq. fixáld 100-ra.
Aztán próbáld ki. Ha BSOD, vegyél ki 2 ram-ot! Ha úgy is, akkor jöhetnek a tesztek!
Passz! De javítson ki vki ha hülyeségeket írtam! -
#2039 Memtest86+, és Prime95 órákon át való futtatása! Ha kiírja a hibát memtest, akkor a ram a hibás! Quad kit-eknél kb 10-3 dobozba kerül egy hibás!
Vegyél ki belőle 2-t, és nézd meg úgy 4Gb-al! Ha nincs bsod, akkor a kivetek közül xar vmiek. Am feszültség, időzítés és órajelek frankón vannak beállítva? Prime95-el a procit tesztelheted le, ha hibázik egy számításban is, kiírja, nem árt ha futtatod vagy 5-6 órán át. Proci is be van lőve rendesen? 200x17, vcore stb.. -
#2038 GIGABYTE GA-970A-UD3
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
CORSAIR 8192MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 QUAD KIT CMX8GX3M4A1600C9
GIGABYTE GV-R687UD-1GD 1GB GDDR5 PCIE
WD 1000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX
NEC AD-7261S-0B Fekete
SHARKOON T9 Economy
CORSAIR Builder Series CX600 V2
SAMSUNG S22A300B
COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP
ezt a konfigurációt vettem most ,de valami baj van minden driver a helyén nem húztam rajta és mégis van hogy spontán lefagy a gép vagy újraindul,ötlet? -
#2037 -
#2036 -
#2035 Sziasztok,
böngészés közben (facebook, sg, de akár torrent) produkál ilyen megjelenítéseket a gép.
Mozilla, monitor, videókártya probléma lehet ez?
Sima normál szöveg, ha ráviszem az egeret akkor normálissá válik..
Ötlet?
-
#2034 lehet táp is, nem kap elég ármot a vinyó és leáll töltés közben. vagy vinyó hiba.