Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sejtem a próblémát, viszont megerõsítést szeretnék. Egy régebbi gépbe beletettem egy ATI 9800 Powercolor 128MB viedókártyát. Az alaplap egy MSI K8MM-V. Kb. 2-3 óra használat után az alábbi hibaüzenettel áll le a gép: You have not connected the power extension cable to your Radeon 9800 video card. Please refer to the "getting started guide" for proper hardware installation!
A házban egy 400 wattos Deer táp van, elég kéne hogy legyen. A 4 tûs csatlakozó is nyílván csatlakoztatva van a kártyához, hiszen akkor nem mûködne egyáltalán. A kártya mehet a kukába, vagy nagyobb táp kell? Elõre is köszi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Mi lehet a gond driver,videókártya?
Monitor hiba?
Samsung Syncmaster 732n friss driver,eddig remekül mûködött.
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
Az egyik barátomnak a gépében, a DVD olvasó SATA csatlakozója kissé érzékeny. Van, hogy nem indul el a rendszer, mert nem érzékeli, egy picit elég hozzáérni és kampec... érintkezési hibás.
Ez inkább a SATA baja lehet, vagy inkább a DVD olvasóé?
Adott egy féléves gép benne egy Samsung HD502HJ winchester.
A problémám az lenne hogy ha formázom ha hibát ellenõrzök akkor a ketté osztott partíciók közül a C:-n jelentkezik csak az a baj,hogy nem tudom hagyományos formázással végig futtatni se,valamint a chekdisk is leáll 70% után.
Mit tudok tenni ilyenkor?
Csere lesz vagy van más megoldás?
Ha nincsen/nem találja megkérdi a szolgáltatótól. Ha õ sem tudja, meg megkérdi a rangban fölötte állóktól - annak is megvan a menete.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mint az elõzõ példámban mutattam, inkább a hálózat szeparálására jó (lásd: lányok hálózata vs. fiûk hálózata).
Viszont az alapértelmezett átjáró segítségével már azt is tudod állítani, hogy hányan csatlakozhatnak például egy routeren keresztül az internethez.
"Ha pedig nem hasznalok ilyet, akkor nem mukodik a rendszer?"
Ha nem használsz alhálózati maszkot, akkor azt az operációs rendszer az IP-cím osztályától függõen automatikusan beállítja.
"A DNS szerver nelkul nem lehet netezni ezekszerint?"
IP-cím alapján maximum. De mivel egy IP-címhez több (al)domain is társulhat, illetve az IP-cím egy nem annyira barátságos dolog az egyszeri netezõ számára, így a DNS hiánya eléggé rossz dolog.
Van egy másik Gigabyte alaplapom GA-EP45-DS3 4x1 GB Vdata ramokkal annál is ugyanígy jártam, de ott valahogy sikerült megoldani a problémát (nem tudom hogyan, sok mindent próbáltam, feszültséget emeltem, rakosgattam a ramokat ide-oda, cmos törlés, de ez most nem segített)
Ha pedig nem hasznalok ilyet, akkor nem mukodik a rendszer?
Az atjarot pedig azon a gepen kell beallitani, amin nincs net, a masikon nem kell?
A DNS szerver nelkul nem lehet netezni ezekszerint?
Bocsi 😊.
Mondok egy szemléletes, bár kissé túlzó/a való életben általában nem elõforduló példát: van 500 hallgató egy kollégiumban ennek fele tanárszakos kisleány, a másik fele mérnökszakos úriember. Mindnek van számítógépe.
Bár feltételezzük hogy ez a két csoport azért többnyire rettentõ mód tudná szeretni egymást, de tegyük fel, hogy a kollégium két embert bíz meg a hálózat felügyeletével, egyet a tanárszakos kislányok közül, másikat meg a mérnökszakos fiúk közül (mert esélyegyenlõség van, meg hogy legyen benne valami szerelmi szál is). Ráadásul ez a két jómadár nyáron valami banális szerelmi ügyön (hogy nõi olvasóim vágyait is teljesítsem) jól össze is veszik. De úgy rettenetesen.
Ez az összeveszés odáig fajul, hogy az egyébként egy fizikai hálózatot alkotó kollégiumot a két rendszergazda - mert a hálózaton nem is akarják a másik fajtáját látni - szétszeparálják a hálózatot.
Amikor beköltöznek a nebulók - innen jön a technikai rész - a regisztrációkor:
* a lányok a 10.1.1.2 és a 10.1.1.252 közötti IP-tartományból,
* a fiúk meg 10.1.2.2 és a 10.1.2.252 közötti IP-tartományból
választhatnak (a 10.1.x.1, 10.1.x.253, 10.1.x.254 egyéb célokra fenn van tartva - mondjuk szervernek, stb...).
Hogy a két csapat tagjai két hálózatra oszoljanak a számítógépeken a 255.255.255.0-ás maszkot állítják be.
Így
* a lányok hálózata a 10.1.1.1 és a 10.1.1.254 közötti IP-címû hosztokból állhat (ennek a hálózatnak a hálózati címe 10.1.1.0)
* a fiúk hálózata a 10.1.2.1 és a 10.1.2.254 közötti IP-címû hosztokból állhat (ennek a hálózatnak a hálózati címe 10.1.2.0).
Viszont ez a két gizda rendszergazda a kollégiumi bulik hevületében újból egymásba szerelmesednek (meg egyébként is a két bagázs tagjai sérelmezik a hálózat szétszakadását), így a két hálózatot újból egyesítik (coitus 😉).
Hogy egyszerû legyen a dolog csak annyit kell tenni, hogy mindenkinek át kell írni az alhálózati maszkokat például 255.255.0.0-ra, így a hálózat címe 10.1.0.0 lesz a hosztok a 10.1.0.1 és a 10.1.255.254 között lehetnek. Így a két szétszakadt hálózat tagjai boldogan kommunikálhatnak - ha meg nem haltak. 😉
A példa persze nagyon túlzó, csak a közérthetõség szempontjából írtam így. A lényeg az, hogy az alhálózati maszknak az az értelme, hogy egy hálózatot részekre tudsz vele szedni, a hoszt számára megadja, hogy mekkora hálózat tagja is õ.
"Ha net is kell, akkor kell az alapertelmezett atjaro?"
Az alapértelmezett átjáró arra szolgál, hogy a nem hálózatbeli gépeknek szóló csomagokat õ fogadja. Tehát - az elõzõ példánál maradva - ha Jucika 10.1.1.122-es IP-címû (és 255.255.0.0 alhálózati maszkú) gépe a 195.70.36.46 IP-címû géppel akarna kommunikálni, akkor kell neki megadni egy alapértelmezett átjárót a hálózatból, aki rá van kötve a külsõ hálózatra.
" meg a DNS szerver?"
Az meg a névfeloldáshoz kell, hogy az sg.hu-ból legyen 195.70.36.46 IP-cím, mert az alapján lehet kommunikálni a külvilággal.
Ha net is kell, akkor kell az alapertelmezett atjaro meg a DNS szerver?
Bocsi, ezeket soha nem tudtam es rendesen nincs leirva sehol..
Két gépet egymással közvetlenül ad-hoc módban lehet összekacsolni - bõvebben errõl itt.
Ha már Internet is kell a két gépre, akkor kell egy vezetéknélküli router, amire felcsatlakoznak a laptopok.
"esetleg kábelen keresztül?"
Kábelen keresztül nincs rádiós zavar, nagyobb az átviteli sebesség, de ha a két laptop úgyis közel lesz egymáshoz ennek nem lesz nagy jelentõsége.
Illetve még egy megjegyzés: ha csak két gépet akartok összekötni (Internet nem kell) nem kell se switch, se router, csak egy UTP-kábel.
" játszani szeretnénk egymás ellen hálón. ha lehet akkor leírná nekem vki hogy hogy kell összekötni?"
Ha csak két gép van (nincs router), akkor az egyik gépnek beállítasz egy 192.168.0.1-es IP címet 255.255.255.0-ás alhálózati maszkkal, alapértelmezett átjáró és DNS szerver nélkül; a másik gépnek egy 192.168.0.2-es IP címet 255.255.255.0-ás alhálózati maszkkal, ugyancsak alapértelmezett átjáró és DNS szerver nélkül.
Windows XP és kábeles csatlakozás esetén: a Start menü/(Beállítások/)Vezérlõpult/(Hálózati és Internetes kapcsolatok/)Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolat ikonon jobb klikk majd a megjelenõ helyi menübõl válaszd ki a Tulajdonságok menüpontot, ott pedig a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt, majd kattints a Tulajdonságok gombra.
Windows 7 és kábeles csatlakozás esetén: a Start menü/Vezérlõpult/Hálózati és megosztási központ/Adapterbeállítások módosítása/Helyi kapcsolat ikonon jobb klikk majd a megjelenõ helyi menübõl válaszd ki a Tulajdonságok menüpontot, ott pedig a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt, majd kattints a Tulajdonságok gombra.
All hail the double x!
NTFS Undelete
Vannak egyéb alternatívák is, de nekem ez már valamikor segített.
Röhögni fogsz, de az enyém most lett újrarakva és minden baja van, igaz nem olyan súlyos mint a tied. Nem biztos, de lehet, hogy ezeknek már az a baja, hogy öregek. o_O
Azért adok egy tippet, nézd meg a gépházat belülrõl, meg a processzor hûtõt... lehet, hogy ki kéne pucolni.
Igazából nem tudom, hogy most szoftveres vagy hardveres problémáról van-e szó, (szerintem hardveres) de egy ideje olyat csinál tesóm gépe, hogy felgyorsul (ez nem is lenne baj biggrin.gif ), majd nem mûködik rendesen az egér, hiába kattintok egy ikonra kétszer a bal egérgombbal nem nyitja meg azt. Csak átnevezni lehet õket, ugyan ez van a Total Commander-ben is, bármelyik mappát vagy fájlt szeretném megnyitni csak átnevezni lehet. Oké, gondolnám, hogy újraindítom a gépet hátha megjavul, de itt jön a meglepetés! Újraindítás után nem kapcsol be a monitor. Oké! Nyomom hosszan a ház power gombját, hogy kapcsoljon ki. Kikapcsolás után egy újabb meglepetés fogad, hiába nyomkodom a power gombot nem kapcsol be a gép. Táp lekapcs, majd vissza és újra megpróbálom bekapcsolni a gépet, de semmi. Várok egy kicsit, hátha pihentebben jobban mûködik, bekapcsolom és MÛKÖDIK!!! Nem telik el fél óra és az egész kezdõdik elölrõl mad.gif !!!
Szóval ez lenne a problémám, leírom, hogy milyen konfigról van szó, hátha ebbõl több minden kiderül:
Alaplap: Abit IC-7 Max 3
Processzor: Intel P4 3.0 Ghz
Videó kártya: ASUS 7600GS 256 Mb
Memória: 4Gb Geil Ultra DDR1 400Mhz
Op. rendszer: Windows XP SP3
Láthatóan nem egy mai darab, de még mûködik (kivéve mikor nem). Az lenne a kérésem, hogy aki találkozott már ilyen problémával az adhatna pár tippet, hogy hogyan orvosoljam a problémát.
A válaszokat elõre is köszönöm!!!
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB
Egy elég összetett problémára kérném a segítségeteket. Egy haver lehozta a régi gépét, hogy rakjam újra, de mondta, hogy egy mappányi cuccot még mentsek le róla. A külsõ USB-s vinyómra mentettem le, amit sikeresen bekapcsolva és bedugva hagytam. A telepítésnél a formázós résznél véletlen a külsõ vinyómat kezdte volna el formázni, de kiírta, hogy nem tudja formázni. Akkor észrevettem, hogy mekkora hülye vagyok és gyorsan kikapcsoltam. De azóta sajna nem mûködik. Most elveszett róla minden cucc, vagy még meg lehet menteni? Elvileg a formázás nem indult el... HELP!
Újonnan a két 512 MB-os DDR RAM-om nem fut Dual chanelben... legalábbis single chanel memory mode-ot ír a rendszer betöltéskor.
Mi történhetett?
All hail the double x!
All hail the double x!
szóval ezek a noname gyárilag házhoz adott tápok átlaogos minõségûek , de semmi képpen nem valók komolyabb gamer gép építésre , elég brutális dolog volt rákötni egy gtx260ast , én egy fsp , chieftec , corsair félét javaslok 400w elég
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
mai gépház és nem fekvõ és tényleg nem férne bele <#nevetes1>#nevetes1>
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
hát hogyne...
All hail the double x!
Következõ a helyzet. Asrock alaplapom van, és vettem bele egy wi-fi antennát, azóta rendszeresen fagy a szgépem.
Nagy nehezen kiderült, hogy az Asrock alaplapok kényesek és nem lehet bármit beletenni. Már szinte mindent kipróbáltam ellene.
Mit lehet tenni? Gépet cserélni még nincs pénzem... ezek a fagyások egyre sûrûbbek és egyre idegesítõbbek.
kb. két hete kezdõdött. Az interneten keresztül youtube-ot használtam és egyszerûen leállt, és még hozzá úgy minta áramkimaradás lenn. Virus ellenõrzést csináltam semmi. Újra telepítettem, de ugyan az a jelenség.
Ha csak simán filmet nézek rajta és nem a neten akarok youtube-ot nézni akkor semmi baja.Nem produkálja ezt a villám szerû leállást. Segítsetek!
Valami jó ötlet kellene, mert lövésem sincs mi lehet.
Vannak hûtõk amik túlnyúlnak a ház méretén esetleg passzív hûtés vagy ha túl kicsi a házad... mind1 akkor ezek szerint be kellene férnie.
A pasztával kapcsolatban pedig, azért tudom milyen az állaga a pasztának, eléggé makacs nehéz tisztítani, esetleg valami anyag ami megoldja ? Alkohol vagy valami tisztítószer, én ilyesmire gondoltam.
Windows 7
hatékonyan eltávolítani ? módszer ? <#idiota>#idiota>
pézsé szerintem elég hatékony módszer XD <#heureka>#heureka>
Venni akarok egy ilyen hûtõt AM3 as procira : ZALMAN CNPS10X-Quiet
A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne hatékonyan eltávolítani a pasztát ami alapból rajta van a procin, van e erre valami módszer ?
A másik kérdésem bele fér e ez a hûtõ a házamba :
COOLERMASTER RC-600-KKN1 Gladiator 600
Windows 7
Nemrég vettem egy GTX260 at.Evvel minden szép és jó de idõközönként fõleg játékoknál kikapcsol a monitor összesik a gép No input signap és se kép se hang.Ez lehet hogy a Noname 450W-os táp miatt van?
ez mûködnifog?
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
Asus p5Q deluxe alaplap, integrált hangkártya (5.1). win7.
Na most a gondom annyi, hogy bizonyos játékokban, filmekben, stb ami surround hangzást használ egyszerûen átvált sztereóba...se mélynyomó, semmi. Kicsit zavaró, valami ötlet?
Van egy Toshiba A200-as laptopom és észleltem rajta egy furcsa jelenséget. Minden elõjel vagy ok nélkül csipog egyet az alaplap mûködés közben.
Nem csinálja túl sûrûn, de kicsit zavar a dolog, szerintetek mitõl lehet?
Köszi a választ!
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\