4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
Brian13 #2153 Hűtőm van, azzal is 70 fok körül marad ingame ... -
Blum #2152 Ez a hőmérséklet teljesen rendben van. Mondjuk az,hogy nem hűl vissza jobban az már érdekes,de a terhelés alatti 70-75fok még a tűrhető kategóriába esik.
Miközben játszol valamivel emeld meg a noti 4 sarkát,hogy kicsit magasabban legyen. Esetleg vegyél hozzá egy olcsóbb laptop hűtőt. -
Brian13 #2151 Sziasztok!
Acer 5750 G Notim van, GT 540 M videokártyával. Az utóbbi időben felfigyeltem, hogy nagyon melegszik a vga. Alaphelyzetben általában 50 fok körül van, de ha játszom, felmegy egészen 70-75 fokig. Majd ha kilépek a játékból nem hűl vissza rendesen, marad 60 fok körül. Elég idegesítő, hogy egy pár hónapos gépnél ilyen problémám van, porosodás szóba sem jöhet!!! Legfrissebb nvdia illesztő van fent, próbáltam régebbivel is, illetve bétával is, de egyikkel sem lett jobb! GPU meter-t nézegetem, ott még annyit sem ír a ventire hogy pörögne,és hát, tény és való, nincs vmi nagy huzatja a gépnek.
Ha valaki tud vmit ajánlani, vagy segíteni, várom a kommenteket!
Előre is köszönöm! -
suba53 #2150 Szia!
Édesanyád gépén is win7 van? Ha igen, akkor készíts róla egy biztonsági mentést, hogy később ne verje szét rajtad a seprűnyelet, majd arra is töltsd le a frissítéseket. Ha ott is az a végeredmény, hogy a csilivili új egered használhatatlanná válik, akkor bizony az MS módosított valamit az USB kezelésben, ami ütközik a rágcsáló driverével, vagy az egér belső USB kezelő rutinjával.
Egyébként elég sok nyűg van az A4Tech egerekkel: http://prohardver.hu/tema/a4tech_x7/friss.html
Többen is panaszkodnak, hogy az oscar driver felrakása után lebénul az egerük.
Próbálj meg a gyártó honlapján a support team-nél érdeklődni, hátha már ismerik a problémát, és tudnak rá megoldást. -
Brian87 #2149 Drivere ami volt hozzá fent volt, írta is hogy nem találja az egeret, má mondom anyád itt van az asztalon én látom :D
Leszedtem vissza dee nem érzékeli így az semmi...dee nélküle is mennie kell, de még az optika sem világít.
Alaplapi driver az friss...uccsó van fent.
USB driver viszont nem hülyeség...viszont külön az egérnek nem találtam, rendesen az egész usb controllert szedjem le?? Nem tudom pontosan az merre van meg kell néznem..sohasem kellett letörölnöm. Meg keresnem kellene hozzá akkor amit visszarakok. Alapban usbnek szerintem a chipset driver rakja a vezérlőt. De most azt újrarakni? Én érzem ebből winszétdőlés lesz így. -
Brian87 #2148 Nem sajnos...mindegyiket próbáltam előlapit is. Egyszerűen maga a hang sincs mikor csatlakoztatsz egy usbs eszközt. Nem értem mi lelte. Más mindenem simán megy, régi egér..gamepad minden szóval nem maga a csatival van a gond. -
#2147 Az egér driver-e fent van? Mert ha igen, szedd le.
Ha nincs, rakd fel.
A rendszereszközökből távolítsd el az USB controllert, majd telepítsd újra.
Esetleg frissíthetnél alaplapi driver-t is. -
Blum #2146 Egyik USB-n sem érzékeli? Még akkorsem,ha vársz egy kicsit? -
Brian87 #2145 Normál update, feljön, hogy van frissítés és megcsinálja..annyi én nem szeretem ha magától ránt le mindent, ezért úgy van beállítva szól és én majd eldöntöm akarom e azt. Volt közte office frissítés meg a szokásos windowsos. Semmi szembetünő ezért sem értem. Ha még vmi ismeretlen lett volna.
Laptopon simán megy az egér...gépem meg olyan, mintha nem is észlelné, hogy bedugom az usbbe...nem adja a csatlakozási hangot. Régin meg pöccre. Ezért nem értem mi lehet ez most. Sohasem volt efféle bajom. -
Blum #2144 Pontosan milyen Windows frissítés volt ez? -
Brian87 #2143 Sziasztok!
Nem találtam egyenlőre jobb topicot ezért ide írok, ha valaki tud jobbat akkor majd kérem írja be.
Van egy A4Tech X710BH egerentyűm amit 2 napja vettem, nem a működésével van a baj, minden király volt a ma reggelig. Jelzett a drága Winfrissítő, hogy van úgy frissítés, mondom akkor hajrá rakja addig csinálok reggelit. Semmi bajom nem volt Win7 óta a frissítésekkel erre ma mi van. Frissítés kész, kéri gép újraindít. Újraindul hoppá nem mozog a kurzor. Há mondom mi lelte. Nézem optic mouse nem világól
Hmm mondom remek ez 2 napig bírta??? Elkezdem átdugni másik usb-be minden ott se semmi. Há mondom hozzuk a régi egerentyűt nézzük meg mi a bibi.
Azzal pöcre minden. Hmm, mondom ez egér lesz.
De mondom muter laptopján megnézem a biztonság kedvéért, há ott meg bakker nem megy simán???
Most ilyenkor mi a rája baja lehet szerintetek? Egyik usb-n sem hajlandó cép pirosban világítani...
Frissítés cseszte volna el, nyilván azóta az újraindítás óta nem megy, de hát ott mi???
Letöröltem már a frissítéseket, hála win7 alatt írja mit raktam fel, de akkor sem.
Nem is kapom meg a hangot, hogy érzékelte az egér bedugását, réginél igen.
Hogy lehet ez?
Előre is köszi a helpet!!! -
#2142 Ati HD 2600Pro tudomásom szerint a legutolsó agp-s videokártya. -
#2141 Videókártyát vennék, de nem tudom milyet, geforce vagy radeon kártya kellene. Egy geforce FX típusnál újabb kellene ami AGP-s. Nincs egy táblázat valahol ahol megtudom nézni milyen kártyák azok amiket AGP-ként is legyártottak? NFS world höz kellene. azt írja (WinXP): GeForce 6800 or better, Radeon X1300 or better,
(Vista/Win 7): GeForce 7600 or better, Radeon HD 2XXX or better.
vagy gta4él: 256 MB NVIDIA 7900 / 256 MB ATI X1900..... -
gombabácsi #2140 birja az alaplapod azokat a memóriákat?
én azzal szívok valszeg, hogy a 1333-as memóriát csak o.c. módban kezeli az alaplapom... persze ezt az infót csak a gigabyte honlapról tudtam előbányászni -
mardal #2139 Sziasztok
Már régebben írtam ide a fórumba hogy a gép random módom kék halállal leáll,a konfig win7 64bit, core i5 2400,2x2gb geil black dragon 1600mhz,gts 450 vga,cm gtx 450watt,a winyókat programmal átvizsgáltam az nem írt hibát,a memóriákat kipróbáltam minden slotban mindenféle variációban de nem segített így szerintem a memória és az alaplap slot hibája kizárva
Ha valakinek van valami ötlete merre felé induljak azt szívesen fogadom mert már nem tudom mi lehet a gond,teljesen új gép. -
#2138 Nem rossz, en is efele vizsgalodok, de itt nem laptoprol van szo, hanem asztali gep, nincs akksi. :)
Szoval a tápra gyanakszom. -
#2137 Sziasztok!
a következő lenne a problémám a gépem folyton kifagy játék közbe vagy mostanában mikor videót néztem a valovilag.hu-n beakad a kép általában össze is mosódik, meg beakad a hang(ilyen mákdaráló hangja van). mitől lehet ez ???!
configom:
alaplap:Asrock n68c-s ucc
Proci: amd am2 6000+
Video kártya: shapphire radeon 6850 toxic 1gb
ram: 2gb ddr2
táp: chieftec 600 -
#2136 Nem lehet, hogy több áramot venne fel a gép külső HDD vel mint amit elbír az akksija? (ez csak egy nagyon gyenge feltételezés) -
#2135 Sziasztok!
Sogorom gepe (valami i3as, asus lappal) furcsasagokat muvel neha.
Bekapcsolas utan a windowst nem kezdi el minden alkalommal betolteni, csak villog a kurzor a fekete kepernyon. Reset utan altalaban megoldodik a dolog es utana hibamentes a gep.
Allitolag eszrevette, hogy ha az USB-n bedugva hagyja a kulso kis HDD-jet, akkor mindig ez tortenik. Van valami tippetek, mi lehet a gond, merre lehet elindulni?
Elore is koszi! -
Play4Real #2134 császtok
Van egy asus k53sv-m és integrált meg dedikált videokártya is van benne és ügyebár automatikusan választja ki h melyiket használja na de ha inditok egy játékot h jobb gomb futattás grafika processzoral-> nagy teljesitményü (nvidia gt540) ugy vettem észre h nem hozza azt a minöséget még igy sem...aida 64 szerint észleli külön a két videokártyát de a 3d gyorsitóbol csak egy van azaz integrált intel hd graphics 2000 vagy ennek igy kell müködnie??..azaz játék közbe ugysem ezt a 3d gyorsitot használja ?? -
#2133 Köszi szépen a segitséget -
suba53 #2132 A foglalat socket m. A chipseted: Mobile Intel® 943GML Express.
Keress rá arra, hogy ez a chipset milyen procikat támogat, és azokból válassz egy jobb fajtát.
Az Intel oldalán is megtalálod a mobil termékvonalat.
Core 2 duo mobil proci is van socket M tokozásban.
Vigyázz arra, hogy a socket P azonos lábszámú, de nem kompatibilis a socket m foglalattal. -
#2131 Nincs pénzem komplett cserére, ez könnyebben megoldható. -
Blum #2130 Hi!
Hagyd a francba,ne vegyél ebbe már semmit. -
#2129 Sziasztok, Aspire 5310esbe szeretnék procit cserélni, everest szerint tokozása 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA, ez most akkor socket p vagy socket m vagy socket 478 típus? Esetleg tudnátok segiteni hogy kb milyet vegyek bele? Köszi előre is! -
suba53 #2128 Régebben voltak olyan chipsetek, amelyeknél valóban számított, hogy egy-vagy kétoldalas modulokat használsz, de ez ma már nem jellemző.
A HP, és más un.: BRAND gépek biosai sokkal szigorúbban kezelik a memóriákat, mert ezzel tudják a megbízhatóságukat garantálni. Nem is állítható semmilyen paraméter, buszsebességek, időzítések, szorzók, amiket az egyéb biosokban megszokhattunk.
Ezért olyan modulokat is hibásnak jelezhet, amelyek más gépekben esetleg simán mennek, de nem abba a tűrésmezőbe esnek, vagy nem azokkal az időzítésekkel dolgoznak, amikre ezek a gépek fel vannak készítve. -
TDantes #2127 Olyan problémám lenne, hogy vettünk egy laptop-ot. Feltelepítettem rá a win-7-et, fel is települt, oké minden, telepítés végén a rendszer újraindult, és nem tölt be a win. Hanem újra csak azt írja ki, a folytatáshoz nyomjon meg egy billentyűt( mert ügye DVD-ről bootol-t)
Átállítottam, hogy HDD-ről bootoljon, de így se történt változás, csak a kezdő képernyő jön be újra és újra és nem történik semmi. Ötlet?
Most telepítem másodszor -
godorrobert #2126 esetleg lehet a problémának az is az oka, hogy duplaoldalas memória mellé nem lehet betteni másik memóriát ???? -
suba53 #2125 Megy a memória aszimmetrikusan is, de akkor elvaszíted a dual channel üzemmód előnyeit. De itt nem ez a probléma.
Vedd ki az utólag beletett modult, mert az nem kompatibilis ezzel az alaplappal. A HP gépek elég kényesek a memóriára.
Az ECC az egy hibajavító eljárás. Az ECC ramoknál magán a modulon van kialakítva egy hardveres paritáshiba védelem. Ezek általában drágábbak, és általában a megbízhatóbbra készített gépekbe tesznek ilyen ramokat, mint a szerverek, komolyabb munkaállomások. -
godorrobert #2124 vagy lehet, hogy a memóriák nem kompatibilisek?!
mostani 1G800 UL
régiek Kingstone 667Mhz
meg olvastam valami angol nyelvű oldalon, hogy non-ECC Ram kell bele!rz mit jelent ?????? -
godorrobert #2123 még 1 kérdés!
Hp Compaq dc 7600 a gépem!van benne 2db 1 GB-os memória(külön csatornán)
beakartam rakni még egy 1 GB-os Ramot és nem kapcsol be hanem csak pirosan villog és sípol :-(
lehet csak párban mennek a memóriák???? -
Blum #2122 32bit elég rá.
Integrált VGA memóriáját elvileg a BIOS-ban lehet állítani,de nem mindegyiknél. -
godorrobert #2121 van egy HP gépem
Pentium 4 3GHz, 3 GB DD2 rammal!
kérdésem az lenne , hogy windows 7-ből 32bit vagy 64 bit tegyek fel?
integrált videókártyát hol lehet állítani, hogy mekkora memóriát használjon el? -
kl24h #2120 Ismerem az AVG vírusirtót és jó lenne, ha kikapcsolnád az AVG védelmet és az internet kábelt ki húznád, hogy védve legyen a gép. A leírtak után én arra tippelek, hogy valami gond lehetne a processzorral, esetleg túlmelegedés. Megpróbálhatod, hogy játszódj, de közben az AVG védelem legyen ki kapcsolva. Ha lefagy a gép, akkor újraindítod és az Eseménynaplóban szét kellene nézzél (Start - Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer), hogy milyen hibák vannak bejegyezve.
Meg lehet próbálni azt is, hogy a gépet elindítod csökkentett módban internet nélkül és felnyitsz programokat és meglátod hogy viselkedik. -
Blum #2119 Írj egy e-mailt az iponnak,írd le,hogy mi a probléma meg mellékelj egy pár HD Sentinel képet és akkor ők megmondják,hogy érdemes-e visszaküldeni.
Elég jól kezeli egyébként az ipon a garanciáztatást,szerintem ki fogják cserélni. -
#2118 Hát... Ha másolok rá filmet vagy zenét és lejátszom akkor a film akadozik egy ideig aztán folyamatos lesz, a zenébe pedig nem enged beletekerni, mert akkor lefagy és több másodperces kihagyással folytatja a zenelejátszást.
Konkrétan ezért telepítettem fel a HDD Sentiel-t, hogy megnézzem hányadán áll a HDD. De azt nem gondoltam volna, hogy ez máris haldoklik.
Amúgy ASUS P8P67 alaplapról van szó (Rev B.), ebben van egy i7-es proci és 16 GB Ram, egy ASUS Blu-ray író és egy 750GB-os WD HDD, ami már 2-3 éves, de még mindig 100%-os kondíciót mutat.
Ez a Sata3-as HDD pedig már dögledezik... -
Blum #2117 Üdv!
HD Sentinel alapján nem hiszem,hogy elbírálják azt,hogy kicseréljék-e vagy sem. Ha valami konkrét,bármilyen gépben jelentkező hibát produkál,akkor küldd csak vissza,mert ha náluk semmiféle hibajelenség nem mutatkozik,akkor ráaggatják a hibátlan jelzőt és szépen visszaküldik,mondván,hogy náluk minden rendben volt. -
#2116 Sziasztok!
A tavasszal vásároltam az IPON-on egy 2TB-os WD HDD-t (WD2002FAEX) eddig tök jól is működött, bár augusztus/szeptember környékén fura dolgokat produkált már, ekkor megnéztem HDD Sentiel-el és 93%-ot mutatott kondíciónak, ez nagyon szegényes egy új HDD-től, de ez még nem is lenne akkora nagy baj. Az elmúlt héten már sokszor lefagyott a gép, ha erről a HDD-ről egy másikra akartam másolni és ismét furcsa dolgokat produkál. Megnéztem most a HDD Sentiel programban és 27%-os a kondíció, durván 160 napja van hátra a HDD-nek...
Semmi extrém dolgot nem műveltem vele, ami indokolná a HDD ilyen gyors tönkremenetelét. Csak telepített játékok voltak rajta... Windows telepítés és teljes formázás sem oldotta meg a problémát!
WD programja pedig semmi hibát sem jelez (gyors teszt alapján)!
A lassú tesztet nem futtattam le, mert az órákat venne igénybe...
Elvileg 5 év garancia van rá, mit tegyek ilyenkor?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
gombabácsi #2115 Basszus, pontosan ez lesz a gond.
Pont tegnap néztem meg az alaplap infóit a Gigabyte oldalon és a 1333-as memóriára azt írja hogy "overlocked". Méghozzá pirossal.
Na most én naív és jóhiszemű vagyuk, úgy feküdtem le tegnap aludni, hogy ez nem lehet. :) Biztos mást jelent vagy tévednek vagy valami. Hivatalos doksiba ilyet beleírni hogy overlocked-ként kezeli csak ezt a memóriát???
Ma felkeltem és nem tudtam mit is gondoljak. Szóval ez lehet a hiba.
Na most egy ismerősöm már ajánlott hasolnót. Ő a memória időzítések átállítását javasolta, amivel próbálkoztam is, de nem hozott eredményt, ugyanúgy fagyott. (Természetesen lassabbra lett véve az időzítés).
Ez az órajel dolog is a BIOS-ban állítható? Hamarosan megnézem, remélem ott.
De a kontakt hiba dolog IS hiba volt szerintem. Az ilyen többszörös hibák nagyon szivatósak... -
suba53 #2114 Szia!
Ezek a legbosszantóbb hibák, amikor megy is, meg gond is van.
Én találkoztam már olyan problémával, amikor az alaplap is hibátlan volt, a memória is, és mégsem dolgoztak együtt hibátlanul.
Szétültetve őket kifogástalan volt mindkét rendszer évekig.
Ugyanolyan típusú ramot kaptál amikor kicserélték? Lehet, hogy itt is valamiféle inkompatibilitási gond van. De ezt csak úgy tudod kibogozni, ha esetleg több más gyártmányú rammal is ki tudod próbálni.
Próbáld meg vissza venni a memória órajelét. A chipset memória vezérlője 1066-ig támogatja a memóriákat, az 1333-as üzemmódot csak O.C. vagyis overclock üzemmódban tudja.
Aztán a legrosszabb esetben maga a memória vezérlő, vagy foglalat is lehet hibás. De ezt kétséget kizáróan kimutatni elég macerás otthoni körülmények között. A szervizek meg nem szívesen foglalkoznak ilyesmivel, mert nekik sincsenek eszközeik hozzá. Szerencsés esetben ha egy lelkiismeretes szervizest kifogsz és nála is jelentkezik, akkor kicserélik. Az általánosabb eset az, hogy náluk nem jelentkezik a hiba és lepattintanak, te meg bosszankodhatsz.