4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
mester1987 #2313 Énis most egy 500-as WD vinyót formázhatok le, mert átmeneti szektorhibás, komoly mi? :S
HD Sentinel, pedig 98%-naktekinti, míg a Crystal Disk veszélyesnek. -
marchizor #2312 Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy szakértő számítógép témában, segítséget szeretnék kérni. A számítógép elvileg működik, mert elindul ha bekapcsolom és zúg is, viszont se a monitor nem kapcsol be, se az egér, se a billentyűzet nem világít, tehát egyik sem reagál. Mi lehet a gond? :/ -
ugot2know #2311 alapból ezt indította el.A HD sentinel szerint nincs hiba,viszont a könyvtárakat nem mutatja,ha mutatja is,akkor üres! -
amdopteron #2310 Hello van egy gép 1155proci intel pentium
msi alaplap
4850 video kari
2x2gb ram
2vinyo sata
1dvd iro
meg 2db rendszerhütő
a gondom az ,hogy a gép megy és fogja és magától kikapcsol utána mikor vissza kapcsolom nem engedi..proci hőfokra gondoltam én elsőnek de az kilőve mert 50c az sztem korekt
Másik a táp mert az egy 450watt codegen retek
de van egy haveromnak egy 350watt fsp táp szerintetek elbírja? -
mester1987 #2309 Ezt milyen progival csináltad a HDSentinel mellett? Amúgy ha nem látsz gondot az olvasáskor (pl. betöltéskor vagy CD/DVD íráskor illetve installáskor huzamosabban hosszabb időt akkor szerintem hibás lesz.
Egy töredezettségmentesítés (sima vagy optimalizált) mindenképp javasolt az Auslogics Disk Defraggal és azután nézd meg én szerintem.
-
ugot2know #2308 Üdv,van valakinek ötlete erre? -
suba53 #2307 Szia!
Nagyon valószínű, hogy mostanra tömődött el a laptop hűtőrendszere, és egyszerűen túlmelegszik. A játékok terhelik meg legjobban a gépet. Ekkor a teljesítményfelvétele, és ezzel együtt a hőtermelése is jelentősen növekszik.
Ezt könnyen ellenőrizni tudod. Tedd oda a kezed a laptop azon rácsaihoz, ahol kifelé fújja a hűtőventilátor a levegőt.
Ha ott nem érzel légáramlást, akkor nem működik rendesen a hűtés.
Sajnos szét kell szedni, és kiporszívózni a hűtőbordákat eltömítő szöszmöszhalmazt, ami eléggé össze tud tömörödni, és elzárja a hűtőlevegő útját.
Ha nem vagy jártas az ilyen finommechanikai szerelésekben, akkor egy hozzáértő barát, vagy szakszerviz a megoldás. -
Atilorn #2306 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy mikor elindítok egy játékot, 1-2 perc után kikapcsol a laptopom. Néhány hete kezdődött. Néhány óra után beszaggatott, majd leállt. Egyébként rendesen működik, csak a játékoknál csinálja ezt. Valamelyik játék után gond nélkül újra indul, de valamelyiknél A Windows embléma megjelenése után nem sokkal ismét kikapcsol, és csak sokadik indítás után indul el rendesen. Például a Mass Effect 3 demója főmenüjében is kikapcsol.Már próbáltam mindenféle rendszerellenőrzést csinálni, de egyiknél sem ír ki hibát.
Légyszíves segítsetek!
-
suba53 #2305 Milyen monitorod van? -
Laci82 #2304 Aaaa ez 40-42 foknal nem megy feljebb ez a vga.
Sapphire radeon 6770-es olyan hűtő van rajta hogy a sivatagban is hovihart lehetne vele csinalni.
Es erdekes modon csak a fifa 12 ben van hiba a dirt 3 nal semmi baj. -
suba53 #2303 Szia!
Nem okozhat semmi ilyesmit a monitor képén az alaplapi VGA megléte, még akkor sem, ha nem tiltod le.
Valószínű, hogy túlmelegszik valami a VGA kártyádon, vagy egy melegedés hatására bekövetkező hiba indul valahol a kártyán.
Próbálj meg javítani a hűtésén. Lehet, hogy már eltömődtek a hűtőborda rései, akkor porszívózd ki, vagy korosabb kártyákon a ventillátor is be tud állni. Akkor egy csepp műszeolaj a ventillátor csapágyazásába. Ha nem segít, és nem pörög rendesen, akkor ventillátor csere.
Ha gyárilag passzív hűtésű, akkor lehet rá szerelni, ragasztani ventillátort, ami a passzív hűtés hatékonyságát nagymértékben javítja. -
suba53 #2302 Szia!
A szűz vinyó formázatlan, nincs rajta partíció, stb.
Sajátgép-kezelés-lemezkezelés alatt lehet inicializálni az új diszkeket.
Új kötetet, vagy köteteket kell létrehoznod, majd megformázni lehetőleg NTFS file rendszer szerint.
Az új diszkek esetén én először egy full formatot szoktam indítani, ami baromi hosszú ideig tart nagy méretű diszkek esetén, de arra jó, hogyha gyári hibás, akkor az kiderüljön.
Volt már rá példa, hogy a gyári szűz új winyó elbukott az első teljes formázás alatt. Ilyenkor csere sajnos. -
Laci82 #2301 Sziasztok.
Integrált vga okozhat zavart egy monitornál?
Van ez az inetgrált a lapon amd 760g,a pci-e slotban egy 6770-es és mikor 3d -s alkalmazást futtatok (most pl fifa 12 ) akkor egy idő után bizonyos pontokon hullámzik a monitor képe?
A biosban elméletileg letiltottam az integrált vga-t,de van ilyen menüpont,hogy surround view azt disablera állítottam ,meg van ilyen menüpont hogy frame buffer location (below 4g /above 4g) na ez mi a fene? -
mester1987 #2300 Szeritnem egy partíciót hozz lére Windows CD/DVD segítségével. -
#2299 Sziasztok!
vettem egy sata2-es vinyót, az alaplapom Gigabyte EP31-DS3L. tápkábelt, adatkábelt csatlakoztattam.
A win7-ben csak az eszközkezelőben látni, a vezérlőpultban, total commanderben...stb nem látni :(
mit kell csinálni? -
suba53 #2298 Szia!
Sajnos az akkumulátorok nem örök életűek. Nagyon valószínű, hogy az akkuja már gyenge, cserélni kell. -
#2297 A digitális fényképezőgépem egy ideje kb. 2-3 kép után azzal jön, hogy alacsony a töltöttség. Sőt néha egyszerűen ki is kapcsol. Feltöltöm rendesen, nem tudom hány óra kell neki az elem ikon szerint okés. Mégis 3-4 kép után fenyeget, hogy alacsony az akku töltöttsége. Gyakran PC-n töltöm, mint a mobilt, de töltöttem már rendesen konnektorból is,d e a hiba ugyanaz. Esetleg elhet a kevés használati miatt az akkut ki kellett volna venni, esetleg már régi vagy ismert HP hiba. Amúgy a típus: HP Photosmart R837 -
body87 #2296 Kösz a segítséget! -
Puhos #2295 Nincs mit remélem megoldódik a problémád! -
mester1987 #2294 Köszi a segítséget! -
Puhos #2293 Bocsi ennyit tudtam segíteni! -
mester1987 #2292 Igen, csak az olvasási ellenőrzést engedi, a többinél hibát ír ki.
Mindegy majd lementem az adatokat, jobbat nem tudok. -
Puhos #2291 Prime95. Azt hogy hibás szektort lehet-e javítani nem tudom. A HD Sentinel-t próbáltad? -
mester1987 #2290 Még 2 utolsóval zaklatnálak; -lehet ezeket a vinyón a hibás szektorokat javítani?
-procira melyik a legjobb diagnosztizáló és ha van, akkor azzal lehet javítani szektort? -
mester1987 #2289 jaja, már 2-en is mondják, hogy valami lesz, csak kérdés, hogy meddig bírja még -
Puhos #2288 Ha a Kaspersky nem talált semmit akkor gyanús lesz hogy ott van valami. -
mester1987 #2287 semmi, csak egy cookiet talált .txt-ben, meg pár .exe-t gyanúsként, de az exekkel szerintem nem lehet semmi gond, mert tört játékexék -
Puhos #2286 Sztem jó. Eddig semmi?
-
mester1987 #2285 a 3.6-ost szedtem le x64-re, remélem jó lesz -
mester1987 #2284 faja, megnézem -
Puhos #2283 dl.surfright.nl/HitmanPro35.exe Na ez már jó! -
Puhos #2282 Hitman Pro -
Puhos #2281 Hitman Pro
IObit Malware Fighter Free
Emsisoft Anti-Malware
Microsoft Safety Scanner -
mester1987 #2280 Esetleg más tudsz/tudtok? -
mester1987 #2279 Eddig nem talált semmit 89%, most keresi a Windowsban. -
Puhos #2278 Nincs mit, remélem tudtam segíteni. -
mester1987 #2277 Big thanks! -
Puhos #2276 Kaspersky virus removal tool -
mester1987 #2275 Húúú, akkor lehet az lesz, mert valamelyik nap töröltem ki egy .exe-t és Avast Internet Security ne mtalálja meg, nem gondoltam volna ,hogy már ilyen férgek is vannak. FUCK
Malwarebytes se segített
Mit használjak ami kiírtja végleg? Köszi -
kl24h #2274 Vírus is csinál ilyeneket!