4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Blum
    MX518-amnál volt ilyen. Mikor kalibráltam minden gombot,hogy mivel mit csináljon,akkor jóhiszeműen bezártam az ablakot,gondoltam azzal majd fut a háttérben. Csak közben teljesen kilépett. És én se értettem,hogy most mi van. Ha csak simán lerakom tálcára,akkor leteszi magát az óra mellé és így már tökéletes. Nem lehet,hogy nálad is ez a probléma? Vagy még esetleg azt próbáld meg,hogy ezt a konfigurációs bizz-bazzt állítsd be automatikusan induló programnak.
  • Jim79
    Sziasztok!

Lenne egy problémám.
    Van nekem egy Steelseries Wow Gamin egerem, aminek a speckó gombjai nem akarnak működni játékon belül gép restart után. Ha újrarakom a drivert, akkor megy minden szépen, viszont egy esetleges kikapcs-bekapcs után megint semmi. Ez több játéknál is előfordul. Viszont a driverén belül meg minden gond nélkül van visszajelzés.
    Próbáltam több verziót a driverből, de az sem segített.
    Olyan, mintha valami beállítást csak ideiglenesen tárolna, majd gép kikapcsoláskor törli azt. Nem tudom...

Köszi a válaszokat előre is.
  • Blum
    Üdv!

Windows reinstall de úgy,hogy formázd a rendszer partícióját. Szűz Windows-ra rakd fel a legszükségesebb drivereket és valamivel terheld meg a gépet. (Alan Wake is jó lesz,de FurMark vagy 3DMark is tökéletes a célra.)
  • Silverbull
    Üdv mindenki, egy problémával fordulnék hozzátok, és az érdekelne, hogy vajon mi okozhatja, illetve hogy tudnám megoldani?
    Ez a konfigom volt: ASUS P5B alaplap, 4gb DDR2 ram 800 Mhz, 250 Gb winchester, Core 2 Duo 2,2 Ghz proci, 8600 gts 256 mb ddr3 vga, 420 W táp, LG IPS 236 monitor.
    Hét elején vettem egy Gainward Gtx 550 Ti 1024mb ddr5-öt. Hazahoztam a gtx 550-est beszereltem, driver telepítés minden rendben, berakom a cd-t monitor készenléti üzemmődba kapcsol, vagyis nincs kép. Gondoltam valami kis hiba. Gép újraindítás. Minden ment rendben. Alan Wake-t kipróbáltam full grafikán ment akadás nélkül minden oké. Másnap játszok tovább, pár perc múlva megint elsötétül a monitor. Újraindítás, utána akadt a játék mint állat. Több időm nem volt aznap próbálkozni. Másnap ment minden rendben. Egyszer csak netezés közbe feketedett el a monitor. Újraindítás játék ment full grafikán rendesen. Majd egy idő után újra elfeketedett a monitor. Újraindítás utána nem játszottam tovább csak netezés. Ma belépek játékba akad. Ok kilépek mondom újrateszem a drivert hátha valami zűrt kavart az. Elkezdi az nvidia a régi drivereket törölni erre lekapcsol megint a monitor (minden alkalommal készenléti módra hivatkozva). Nagyszerű mondom újraindítás. Már csak a windows logo jön be utána egyből készenlétibe a monitor, de közbe hangszórón hallom h belép a windows pár újraindítás kikapcs-bekapcs de csak idáig jutok el. Kicseréltem a videokártyát a régire, így be tudtam lépni. Ment minden rendben, gondoltam visszarakom a gtx-et, de csak a windows logoig van kép utána monitor kikapcs. Vissza 8600-ost netezek 1 ideig erre azzal is bejátsza ugyanezt a hibát.....vissza rakom a gtx 550-est és a DVI kábelt kicserélem D-SUB-ra. Így bekapcsolt a gép, drivereket feltettem. Játék ment akadás nélkül (kb 2 percre néztem meg) kiléptem, elkezdtem netezni gondoltam belépek játszok tovább, erre akad a játék. Megcsináltam a driver sweeperrel is a driver törlést és felraktam újra. Most újra DVI kábelről működik minden. A gép egy idő után el kezd akadni. A játék is eleinte ment normálisan aztán az is elkezdett akadozni. Körülbelül az van most, hogy csak netezésre meg filmnézésre használom, és egy kicsit akad így is, annyira nem látható, de zavaró. Játékot nem erőltetem most.
    Előre is köszi a segítséget!
  • vitya79
    És tényleg. Köszi. :)
  • wantonly
    Olvasd el az user manualt, le van írva benne, hogy a 12V-s csatit is használni kell! Ha nem kötöd be nem fog elindulni a rendszer. Azért áll le állandóan. Talán az is elég neki, ha a 4pines csatlakozót teszed bele, de anélkül nem fog menni.
  • vitya79
    igen de az valami 12v-os bemenet. És a 6+2 es csati ami van a tápon, az nem megy oda. Más a lábak formája. Nem oda való. PCI-e csatlakozoja.
  • wantonly
    Megnéztem képen az alaplapot és én még látok rajta egy 8pines tápcsatlakozót is, szóval van annak a 8-asnak helye.
  • vitya79
    Igazából nem nagyon van mit elkötni szerintem. Van egy 20+4-es csati azt rakom az alaplapba. Igaz ezenkívűl van még egy 8-as és egy 4-es csati is ami a tápból jön ki, de annak nincs helye. Az hogy nem bírja azt nem hiszem,mert ezeket ajánlották a boltban, ráadásul haver. És még videokártya sincs csak integrált.
  • wantonly
    Ha jól gondolom ez feszültség problémára utal. A táp rendesen csatlakoztatva van? Vagy rosszul van rákötve vagy nem bírja szerintem.
  • vitya79
    Sziasztok.

Tegnap összeraktam egy gépet. Asus P8Z68-vlx alaplap, I3 2120 cpu, 4 gb ddr3 ram, WD winyo, pioneer dvd-r, Gigabyte táp, gigabyte gz-x2 ház. Kapcsolnám be de semmi, felpörögnek a házban és cpu-n lévő ventillátorok, majd felvillan egy piros led a ram mellett alaplapon, és leáll. Kivettem a ramot semmi, variáltam a kábelekkel, de nem tudom mi lehet a baja. Segítsetek.

Köszi
  • suba53
    Szia!

Az a durranás nagyon valószínű, hogy egy felrobbant elkót jelent.
    Szerencsédre az áramkör dolgozik anélkül is, de így valószínűleg túlterhelt állapotban van, előbb utóbb követni fogja más alkatrész is.

Egy elkót kicserélni filléres tétel. De ha más is tönkremegy, akkor dobhatod ki az egészet.
    Én csak beszólnék a szolgáltatónak, mert ebben az állapotában még tűzveszélyes is lehet.
  • ATi0021
    Köszi a gyors választ. Igazából már nincs szaga se, csak amiatt aggódtam, nehogy tüzet csináljon amikor nem vagyok itt vele.
  • Blum
    Hiába küldöd vissza,ha egyszer hibátlanul működik. Lesz*rják,hogy égett szaga van,megmondják hogy teszi a dolgát és kész. Nem tud semmit tönkretenni,úgyhogy ne izgulj miatta.
  • ATi0021
    Helló! Nemrég hallottam egy hangos durranást, melyet némi füst követett a modemem felől. Igaz ott van közelében a hangszóró és digitális fényképező is. De csak a modemnek van büdös szaga így arra gyanakodok, hogy azzal van gond. Viszont tökéletesen működik vele a netem. Szerintetek mit történt? Esetleg küldjem vissza a modemet a net szolgáltatónak? Válaszotokat előre is köszönöm.
  • mester1987
    Tárgytalan, megoldódott.
  • mester1987
    Lefényképeztem.

• mester1987
    4 GB-ot ír ki a Wondows is + a Core Temp oldalsáv is, csak nekem ez a 400 MHz RAM szúrta a szemem.
  • mester1987
    Hát ha nem lenne sikeres, akkor gondolom nem is működne az alaplap nem?
    Nem írta ki, hogy Succesfull, de az ASUS Update már az új 2010-es BIOS verziót írja ki.
    Kb. 3-5 perc alatt megcsinálta a Windows indítása előtt a BIOS Updatet.
  • mlori11
    már megpróbáltam másik táppal
    semmi
    kösz a segítséget
  • kl24h
    Mondjuk a RAM-ot le lehet ellenőrizni a Memtest 86-al is és akkor kiderül a dolog.
  • kl24h
    Sikeres volt a BIOS frissítés? Mert ha valami hiba adódott, akkor nem biztos, hogy reális információkat ad.
  • mester1987
    Erre senki?
  • suba53
    Akkor az a táp valószínűleg hibás. A tápok egyik leggyakoribb meghibásodási formája a szűrő elkók kiszáradása, ami miatt felborul a szabályzóköre, és terhelés alatt nem működik.
    Keress egy másik hasonló adaptert, és azzal nézd meg.
    Ha azzal működik, akkor az adaptert cseréld le.
    Ha egy tökéletes adapterrel sem működik, akkor belül van a hiba.
  • mester1987
    Valószínű, hogy hibás lenne? Csakmert egy HD 5770-es videókarira is 156 MB-os GPU-t és 300 MB-os Memory-t ír, ami jóval magasabb;

-850 MB GPU
    -1200 MHz Memória órajel
    -1024 MHz Memória méret.

Köszi a segítséget!
  • mester1987
    Sziasztok ez téves infó lehet vagy sem? Legújabb verzió, viszont a DDR2-es RAM-jaim 800 MHz-esek. BIOS frissítés most volt a lapon.
    Mindkét slotról van kép.

• mlori11
    kimértem a tápot
    mielőtt bedugom:20V
    miután bedugtam:5V
  • Strigori88
    Gigabyte M68MT-S2 Motherboard.És elvileg a legfrissebb elérhető bios van rajta ,valamint friss nForce chipset driver.
    Igen a probléma elég rejtélyes ezért nem is értem...3Dmark11 szerint elvárásnak teljesen megfelelően üzemel ,de én meg tudom hogy nem,mert egy 2 magos 3 ghz procinál meg gtx550-nél nem kéne a 2006 körüli játékoknak egyáltalán rezzenni se fps téren, és még is van amelyik már már játszhatatlan szinten akad :/ pedig az említett spellforce 2 nem egy "grafikai csoda"és a win7 se lehet akadály mert havernak gond nélkül fut még kompatibilitást se kell állítani.
  • suba53
    Milyen alaplapod van?

Ez amit leírsz elég relytélyes így. Lehet, hogy valamelyik hardver komponens bizonytalanul működik, és amikor azt kezeli éppen a rendszer, akkor többszöri próbálkozásra sikerül csak, és addig fogja a gépet.

Próbáld meg frissíteni a BIOS-t. Mivel a BIOS kezeli alapszinten a hardver komponenseket, így egy BIOS hiba is okozhat hasonlót. Lehet, hogy egy frissebb BIOS-ban már megoldották.

Ezeket a hibákat lehet a legnehezebben felderíteni sajnos.
  • kl24h
    A Felhasználói Programok keretén belül a Segítséget Kérek topikba kellene ezzel a témával jelentkezz, ott rövidesen választ kapsz. Ez a topik PC alkatrészekkel kapcsolatos problémákkal foglalkozik.
  • mekxa
    Sziasztok. segítséget szeretnék kérni, bár a téma nem nagyon vág ide.... de hátha tudtok segíteni.
    lényegében nagy vonalakban arról lenne szó hogy adott egy JPG kép ami fel van töltve a weboldalamra...
    nos én olyat szeretnék csinálni, hogy van , vagy legyen rajta egy link csík...
    hirdetés mellé szeretném feltölteni a képet, és ha a képre rá klikk- kelnek akkor az adott oldalt hozza be nem a képet... remélem érthető voltam valamennyire..
    igazából egy Banner... de mégsem az mert a hirdető oldalakra csak jpg formátumot lehet feltölteni...
    Ebben szeretnék segítséget kérni.
    őszinte leszek ebben a témában nagyon nem vagyok otthon..........
    és lenne még jó pár kérdésem...
    igazából nem lenék hálátlan......
  • Strigori88
    Köszi a gyors választ.
    Tudom hogy nem a legjobb proci (lehet le is cserélem)de nem is ez a baj a problémám az hogy a gép nem úgy teljesít ahogy elméletbe kéne neki a vicc az hogy a windows töltőképernyőn (mikor be jön a 4 kis fény) 1 pillanatra meg akad és látszik rajta hogy az is elég low fps el mozog és ugyan ez van játékoknál(néha még régebbieknél is pl Spellfroce2,2005 körüli gamma) viszont az tuti hogy videókártyával nincs baj(hd 5450 et cseréltem ki benne gtx550ti-re és előtte is ugyan ezt csinálta) és a windowsbol is már volt fent 2 féle,de mindig jelen volt a probléma.Gondolkodtam ilyenen hogy esetleg kevés neki a 400W táp ...de akkor el se kéne indulnia bár lehet ezt rosszul tudom.
  • suba53
    Szia!

Én első körben a procit tartom szűk keresztmetszetnek.
    Nagyon jó kis proci amúgy, de az új erőforrásigényes játékokhoz gyenge lehet.
    Próbáld meg tuningolni egy keveset. Mondjuk úgy 3,3-3,5 GHz ig, és nézd meg, hogy javul-e a helyzet valamicskét.
    Ha javul, akkor a procit érdemes egy erősebbre cserélni.
    Ha a helyzet változatlan, akkor másutt lehet probléma.
  • suba53
    Tévedsz.

Nyugodtan lehet járatni laptopot akkumulátor nélkül is. A hálózati adapter egy nagyon jól stabilizált kapcsolóüzemű tápegység.
    És ez a feszültség nem jut közvetlenül az áramkörökre, hanem az alaplapon kialakított töltőáramkört, és az alaplapon elhelyezett tápáramköröket táplálja.
  • Strigori88
    Sziasztok.
    Szeretnék segítséget kérni,kb fél éve vettem egy gépet nem a legjobb összeállítás de elméletben vinnie kéne mindent és a játékok amik le ellenőrzik elméletben mit bír a gép mind high-ra vagy ultra high-ra becslik, viszont mégis akadnak rajta és a vicc az hogy a beállítást le veszem még általában olyankor is pont annyira akadnak mintha ultrán lenne csak kisebb változás érzékelhető(pl:Saintsrow 3).Nem tartom magam szakértőnek az ügyben de azért teljesen nem idegen tőlem a téma és nem jövök rá mi lehet a baj,driverek frissek biosban is nézelődtem és jónak tűnt. Ha valaki tudna segíteni vagy van valami ötlete esetleg mit kéne cserélni benne,azt nagyon megköszönném.
    Vga:GeForce GTX 550 Ti 1GB
    Processor:AMD Athlon II X2 250 dualcore 3.0Ghz
    Memory: 4GB 1333 Mhz (2x 2GB)
    HDD:ATA ST3500413AS
    Drivers up to date
  • kl24h
    Lehet tönkrement, a bekapcsolási gomb és ezért olyan, mintha meg sem nyomtad volna a gombot. Próbáld a Reset gombbal elindítani a gépet.
  • kl24h
    Hát egyáltalán nem ajánlom, hogy csak adapterből beindítani a Laptopot, mert fennáll a veszélye, hogy a Laptopot kiégesd egészen (főleg az alaplapját)!!!!!
    Ez azért lehetséges, mert akku hiányában az adapter magasabb feszültséget ad a Laptopnak, ami egyes alkatrészek tönkremenését okozhatja.
  • mlori11
    A tápesgység hibátlan.
    A gép abszolut semmit sem csinál(sem led, semmi)
    Mitől történhetet ez?
    Kösz a választ
  • suba53
    Szia!
    Vírus semmiképpen nem tud ilyet produkálni. Ellenőrizd a tápcsatlakozást.
    Próbáld meg kivenni az akkut, és úgy beindítani, csak adapterről.
    Lehet, hogy a hálózati adapter ment tönkre, majd lemerült az akku.
    Az adapteren van visszajelzés az üzemállapotról? Ellenőrizni kellene a működőképességét valahogy. Ha jó az adapter, és mégsem megy, akkor valószínűleg az alaplapi tápáramkörben lehet hiba. Azt házilag nem nagyon lehet javítani. Ha még garanciális akkor szerencséd van, egyébként meg nem egy olcsó mulatság.
  • mlori11
    hi,
    van egy asus f5sl laptopom.
    éjszaka egy videót konvertáltam vele.
    Reggel nem tudtam bekapcsolni.
    A ledek nem világítanak.
    Nem csinál semmit, ha megnyomom a főkapcsolót.
    Eddig semmi problémám nem volt a géppel.
    Lehet ez egy vírus?
    A megoldás gyorsan kéne, mivel gép néelkül nem tudok dolgozni.
    Kösz