Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte alaplapom nem bootol be, még egy rövidet sem csipog, hogy indulna...
Kérdés: Lehet ez vga probléma ?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Elég érdekes probléma ütötte fel nálam a fejét. Win7 64 bit van nálam fent és, ha kikapcsolom a gépet, azaz megnyomom a win7-en a leállítás gombot akkor szépen le is áll, lekapcsolnak a mûködést jelzõ ledek, de a ventilátorok nem állnak meg hanem tovább pörögnek!? O.o
A másik ami lehet összefügg ezzel, hogy win7 alatt ha túlmelegszik a processzor akkor nem indul újra, hanem inkább szenvedteti a procit, de ha DOS-ban vagy a gép bekapcsolási szakaszában melegszik túl akkor rögtön bevágja a kikapcsot vagy a restartot. A másik probléma se jelentkezik ha a bootolás elõtt nyomom meg a kikapcsoló gombot akkor normálisan kikapcsol és nem pörgeti tovább a ventiket.
Vmi ötlet?
Lenne egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy a kissebbik winyóm behalt. Reggel bekapcsoltam a gépet és még mieöltt bejelentkezne a windows kiírja, hogy a d meghajtó ntsfs ellenõrzése szükséges. Elkezdi majd azt az eredményt hozza ki, hogy a mester fálj tábla sérült és nem tudja helyre hozni a hibát. Sajna a windowsbaan nem is tudok rámenni a d meghajtómra mert nem látja a gép. Valami ötlet? Szerintetek helyre hozható valahogy vagy dobjam ki a vinyót a kukába?
Köszi elõre is a választ!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
www.metin2pic.mlap.hu (L)gamerkiller(L)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Az alaplap, a GPU és a vinyó jónak tûnik, de a GPU "80 körüli" értéke ha az °C-ban van megadva, a tesztek alapján lehet normális érték is (bár én - szerény véleményem szerint - kicsit soknak tartom).
Egyébként a hõmérsékletek rendben vannak?(most fél óra játék után):
Alaplap 37 C
CPU 35 C (1. mag 52 | 2. mag 47)
vinyó 30 C
GPU 80 körül
Normálisak ezek az értékek? Nem nagyon értek hozzá sajnos.
Ha nem segítene, akkor ventillátorcsere.
Egy ideje nagyon éles hangon zúg a gépem, már a fejem fáj tõle, fõleg játéknál jön ez elõ. Ma meg is ijedtem kicsit, mert játék közben nagyon erõs sipító hangot kezdett kiadni, ki is kapcsoltam nehogy leégjen vagy valami. Gondolom a hûtõventillátorok zúgnak ennyire, mit lehetne velük csinálni? Van haveromnál kompresszor, esetleg azzal ki lehet fújkálni belõle a koszt, vagy vegyek inkább sûrített levegõ sprayt?
Nem teljesen ide tartozik de lenne egy kérdésem.
Controller vásárlás elõtt állok.Melyik lenne a jobb választás,az egyik a Logitech f710 a másik az xbox360 vezetéknélküli controllerje win-hez.
Biztos hogy minden mindennel kompatibilis? Memo, proci a lappal?
Új gépem van, most raktam össze, de nem indul, csak egy halk pittyenés bekapcsoláskor, nem tudom, mi lehet a gond.
A konfig:
Gigabyte MA770T-UD3 alaplap
Gigabyte SuperB GE-R460-V1 táp
AMD Phenom II 965 X4 3.4 proci
ASUS HD4890 kártya.
Nem jövök rá, mi a baj, esetleg, hogy a lapon 8lyukú ATX csatlakozóm van, a tápomból meg ez csak 4-es?
Teljesen kétségbe estem, hogy mi a baja, rossz-e valami 😞
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Az lenne a kérdésem,hogy kicseréltem a processzoromat (core 2 duo e7200) egy (celeron-ra) mind a 2-õ lga775-ös foglalatú.Bekapcsolás után (felpörögnek a ventillátorok)1-2 mp múlva kikapcsol majd szintén 1-2 mp múlva visszakapcsol és ezt játtsza, de viszont a core 2 duo-val rendesen mûködik.
Ezt mitõl csinálhatja?
Én esetleg még tûzfal programra tippelnék, bár az vagy engedi vagy nem. Még esetleg a PunkBuster szoftvere gyanakodnék. Bár az új CoD-ok Steamesek, így szerintem nem használják. esetleg próbáltad pl. a Quake Live!-ot, hogy az is ezt csinálja-e?
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Lenne egy hatalmas gondom a gépemmel! (Remélem jó helyre írók.)
A gondom a következõ: Bármilyen játékkal (BF:BC2; Cod2) játszok multiplayer-ben - és csak mulitban, SP-ben nem csinálja - kb 20 percenként kifagy a játék, bár az idõ az változó, van mikor bírja pár órát is, de az általános a 20 percenkénti fagyás. A rendszert 2xer is újra telepítettem, szóval az nem oldja meg a gondod, az elsõ újratelepítés után jelentkezett a gond, de nem hiszem hogy összefügg, szakember csinálta, akinek ez a munkája, nem mellesleg a barátom is, és elég megbízható, a gondot a 2. újratelepítés sem nem oldotta meg. Nem melegedik semmi túl, Ram-ok mûködnek, hálózati kártyát is cseréltem, de semmi. Másik szoftverrel sem ütközhet, mivel 2. újratelepítés után direkt a játékkal kezdtem + ami feltétlen szükséges hozzá. Ezért gyanítom valami hardveres gond lehet, de nem tudom melyik az a hardver ami multiban kifagyasztja a játékokat, de Sp-ben nem!
Ha valakinek van esetleg valami ötlete hogy mivel lehetne még próbálkozni, ne tartsa magában! 😊
Elõre is Köszönöm!
Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem az Office 2007 Enterprise-t aktiváló kóddal. Az én gépemen mûködik gyönyörûen,viszont apámnak vannak olyan word anyagai amiben úgynevezett szilárdsági számítások, képletek vannak. Lehet benne dolgozni,csak bezárás után hibaüzenet jelenik meg,és ezt írja ki: ~WRS{9ACA3457-F13F-400A-943E-196C0096A04A} Mit jelenthet ez?
Természetesen nem jogtiszta a progi. Lehet ez a baja? Mert más word-ös anyagot megnyit bezár és nem ír ki hibaüzit.
Köszi
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
-kék: rear speaker out
-zöld: front speaker out
-rózsaszín: bass/center
De furcsa, hogy a képe a side pair nincs kijelölve és még inaktív is. :S
itt található a kép
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
nekem ez a fajta program van fent
Lehetséges az ,hogy valami meghalt az erõsítõben és azért nem szól a 2jobb oldali hangfal ? Ha igen ezt hogy tudom megállapítani otthoni körülmények között ?
Az az érdekes ,hogy stereoban se szól a hangfal.
3 vezetékem van rózsaszín,zöld ,fekete.
rózsaszín megy a mikrofonba .zöld a zöld-be és a fekete a kékbe.
Azt a ***** rossz hûtõnek köszönhetem. De nem kedvelem aki kitalálta, hogy milyen jó, ha nem csavarozni kell a hûtõt, csak ilyen vacak pattintóval felrakni. Szal az meglazult és nem hûtötte a procit.
Csak hogy lássátok milyen sebesség különbséget jelent, ha rossz a hûtés. Az új élmény indexem:
Processzor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz <7,1>7,1>
Memória (RAM) 4,00 GB <7,1>7,1>
Videokártya NVIDIA GeForce 9600 GT <6,9>6,9>
Játékra szolgáló videokártya 2303 MB - teljes elérhetõ grafikus memória <6,9>6,9>
Elsõdleges merevlemez <5,8>5,8>
Egy olyan problémám, lenne ami annyira nem zavaró, de már Full HD-ba észlelhetõ.
Van egy erõsebb, gépem amit amikor vettem gond nélkül megette a legdurvább HD videókat is. De pár hónapja már elkezdtek rajta szaggatni, ezt a windows belassulásra fogtam. De nemrég újraraktam a windowst de még mindig fennáll a probléma.
Felszereltségem egy win7 64 bit.
(Ráadásul az élményindexbe mind a processzor mind a memória értéke visszaesett, pedig még bõvítettem is)
A memória kártya csere már a lassulás után volt, így nem mondhatom azt hogy annak a következménye.
Jelenlegi felszerelésem (mellé írom az élmény-indexet ami jelenleg mutat):
alaplap: Asus P5KC
Intel Core2Quad Q6600 2,4 GHz FSB: 1066 MHz ❤️,6>3,6>
2*2GB DDR3 1066MHz memória <4,4>4,4>
Videó-kártya jó értékeket kap
Geforce 9600GT 512 MB RAM <6,9>6,9>
Játékra is ennyi
Merevlemez <5,8>5,8>
Na szerintem a procimra és a memóriámra is elég kevés az érték, fõleg, hogy úgy emlékszem mikor friss volt a gépem akkor a legrosszabb értékem a merevlemez volt, bár ebbe nem vagyok teljesen biztos.
De akkor is lassulás mindenképpen érezhetõ, és az oprendszer újrarakása nem oldotta meg a gondot. Valami tipp ötlet?
Volt egy olyan gondom, hogy egyszer leállt a proci hûtése, és egy darabig baszakodtam vele mire rájöttem(2-3 napig), de ha túlmelegedett újraindult a gép. Ennek lehet utóhatása?
A képen látható a hangbeállítás, valamint a Back Panelen az adott színû csatlakozóra kattintva válaszható a kimenet/bemenet típusa. Remélem ez segít.
Realtek hangbeállítás
Neked is csak az alap kimenetek vannak? (rózsaszín, kék, zöld)
Vettem hozzá egy Genius SW-HF 5.1 5000 hangfalrendszert .
Az a problémám hogy nem szólnak a jobb elsõ és jobb hátsó hangfalak.
Amit amatör szinten tudok azokat a lehetõségeket kiprobáltam de semmi eredménye nem lett.
Mi lehet a probléma?
Mikrofonbemenetet át kell állítani kimenetre ha igen ,hogyan ?
ALC883 hangkártya driver versioszáma: 6.0.1.6278
Win7 op rendszer.
All hail the double x!