Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Gigabyte alaplapom nem bootol be, még egy rövidet sem csipog, hogy indulna...
Kérdés: Lehet ez vga probléma ?
Csaba1990
Hát ha csak ez lenne, nem írtam volna. De minden venti bekapcsolva marad, procié 2 ház hûtõ stb. Ráadásul most direkt vártam is egy kicsit de nem történt semmi, mentek rendületlenül.

Tetsuo
A tap ventillatora nalam is megy meg fel percet kikapcsolas utan. Ez egy biztosabb vedelem..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Csaba1990
Hy hy!

Elég érdekes probléma ütötte fel nálam a fejét. Win7 64 bit van nálam fent és, ha kikapcsolom a gépet, azaz megnyomom a win7-en a leállítás gombot akkor szépen le is áll, lekapcsolnak a mûködést jelzõ ledek, de a ventilátorok nem állnak meg hanem tovább pörögnek!? O.o

A másik ami lehet összefügg ezzel, hogy win7 alatt ha túlmelegszik a processzor akkor nem indul újra, hanem inkább szenvedteti a procit, de ha DOS-ban vagy a gép bekapcsolási szakaszában melegszik túl akkor rögtön bevágja a kikapcsot vagy a restartot. A másik probléma se jelentkezik ha a bootolás elõtt nyomom meg a kikapcsoló gombot akkor normálisan kikapcsol és nem pörgeti tovább a ventiket.

Vmi ötlet?

Pluskast
Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Úgy néz ki, hogy a kissebbik winyóm behalt. Reggel bekapcsoltam a gépet és még mieöltt bejelentkezne a windows kiírja, hogy a d meghajtó ntsfs ellenõrzése szükséges. Elkezdi majd azt az eredményt hozza ki, hogy a mester fálj tábla sérült és nem tudja helyre hozni a hibát. Sajna a windowsbaan nem is tudok rámenni a d meghajtómra mert nem látja a gép. Valami ötlet? Szerintetek helyre hozható valahogy vagy dobjam ki a vinyót a kukába?

Köszi elõre is a választ!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dj Faustus
Az Intel hivatalos oldalán TCase-nek 74,1 °C van megadva, ami a processzor fémtetejének közepén mérendõ (bõvebben itt). Szóval a fölé tartósan nem kéne mennie a procinak.

Optimus Prime
Nekem a CPU megy fel 70-80 fokra is, mint az AVP, Riddick, Lost Planet játékoknál. Pentium E5300 CPU, normál esetben 20-30 fok között mozog.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Cicaaa
Sziasztok!!! Van egy Speedlink SL 6815 ös típusú webkamerám. Mikor megvettem már akkor is gondjaim voltak, de most hogy újra feltelepítettem a windows-ot,nem sikerül újra felrakni, azt írja az illesztõ program telepítésekor hogy a program nem kompatibilis a windows xp-vel mert nem ment át vmi logó teszten. Tippeket várnék hogy mit csináljak vele? maga a program fennn van, de mikor belépek kiírja hogy nem található a webkamerám...Segítsetek!!!

www.metin2pic.mlap.hu (L)gamerkiller(L)

3 érték van, ilyen 75 -78 - 80 kb, azért mondtam hogy 80 körül 😊 HD 4850-em van, 86°C van megadva hozzá, úgyhogy szerintem ez nem rossz így.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Dj Faustus
"Egyébként a hõmérsékletek rendben vannak?"
Az alaplap, a GPU és a vinyó jónak tûnik, de a GPU "80 körüli" értéke ha az °C-ban van megadva, a tesztek alapján lehet normális érték is (bár én - szerény véleményem szerint - kicsit soknak tartom).

Kifújkáltuk kompresszorral, most már nem süvít, jónak tûnik.Annyi por jött ki belõle még életembe nem láttam ennyit 😄

Egyébként a hõmérsékletek rendben vannak?(most fél óra játék után):

Alaplap 37 C
CPU 35 C (1. mag 52 | 2. mag 47)
vinyó 30 C
GPU 80 körül

Normálisak ezek az értékek? Nem nagyon értek hozzá sajnos.

Dj Faustus
Porszívó, kompresszor is alkalmas lehet a célra (bár az elõbbinél ügyelni kell, hogy ne szippants be vele valamilyen alkatrészt 😉 ).
Ha nem segítene, akkor ventillátorcsere.

Sziasztok!

Egy ideje nagyon éles hangon zúg a gépem, már a fejem fáj tõle, fõleg játéknál jön ez elõ. Ma meg is ijedtem kicsit, mert játék közben nagyon erõs sipító hangot kezdett kiadni, ki is kapcsoltam nehogy leégjen vagy valami. Gondolom a hûtõventillátorok zúgnak ennyire, mit lehetne velük csinálni? Van haveromnál kompresszor, esetleg azzal ki lehet fújkálni belõle a koszt, vagy vegyek inkább sûrített levegõ sprayt?

Tetsuo
Ja, de a hardveres gondot a szoftver oldja meg ugy, hogy leveszi a sebesseget. 😉 Te valszeg ezt leped at azzal a programmal.

pxxl
xbox már csak a 2 analóg gomb miatt is 😊

All hail the double x!

Sziasztok
Nem teljesen ide tartozik de lenne egy kérdésem.
Controller vásárlás elõtt állok.Melyik lenne a jobb választás,az egyik a Logitech f710 a másik az xbox360 vezetéknélküli controllerje win-hez.

Seithennin
ha rossz a csatlakozó vagy a kábel akkor nem oldaná meg a scandisk, mivel az szoftver, ez meg hardveres gond lenne akkor

Tetsuo
rossz a csatlakozoja vagy az usb-kabel.. csokkent sebesseggel megy, USB 1-eskent.

Tetsuo
Elolvastad az alaplap, a tap a videokartya leirasat? Lehet, h masik kabelt kell bedugnod, at kell kapcsolnod vmit, v ilyesmi.

Biztos hogy minden mindennel kompatibilis? Memo, proci a lappal?

Seithennin
Sziasztok! van egy samsung 150 gigás külsõ vinyóm, mini usbvel csatlakozik a géphez. Ha rádugom a gépre azt írja hogy "Ez az USB eszköz gyorsabban mûködik ha nagysebességû USB 2.0 portra csatlakoztatja,"! Már néztem több gépen is mindenhol ezvan! Futtattam rajta a tulajdonságokban található hibaellenõrzést, ahol a 4. fázis nagyon nagyon lassan futott le kb 2 óra is volt! De aztán mûködött gyorsan, de csak addig amíg ki nem huztam és ujra rá nem dugtam egy gépre! Ha ujra megcsinálom órák alatt akkor megint jó! Mi lehet a gond? lécci segítsetek! Köszi elõre is!

Mayday
Sziasztok,

Új gépem van, most raktam össze, de nem indul, csak egy halk pittyenés bekapcsoláskor, nem tudom, mi lehet a gond.
A konfig:

Gigabyte MA770T-UD3 alaplap
Gigabyte SuperB GE-R460-V1 táp
AMD Phenom II 965 X4 3.4 proci
ASUS HD4890 kártya.

Nem jövök rá, mi a baj, esetleg, hogy a lapon 8lyukú ATX csatlakozóm van, a tápomból meg ez csak 4-es?

Teljesen kétségbe estem, hogy mi a baja, rossz-e valami 😞

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Utána néztem intel celeron d 336 a típusa és az alaplapgyártó honlapján ott van, hogy elméletileg kompatibilis a lappal.

Nemtudom pontosan milyen celeron,mert ccsak tesztelés miatt van nálam, hogy egyáltalán mûködik-e.

Úgy vetted a procit? Azt ugye tudod, hogy proci tuning nélkül nehéz lesz rávenned a ramokat a 800MHz fölötti értékre?

LGA 775 foglalatból basszus volt vagy 7 generáció. Az újabb lapodban simán NEM mennek a P4 alapú s775 procik. A Celeronod az még régi P4 alapú, vagy Core2 beles? (420, 430, vagy E3200, stb.)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy kicseréltem a processzoromat (core 2 duo e7200) egy (celeron-ra) mind a 2-õ lga775-ös foglalatú.Bekapcsolás után (felpörögnek a ventillátorok)1-2 mp múlva kikapcsol majd szintén 1-2 mp múlva visszakapcsol és ezt játtsza, de viszont a core 2 duo-val rendesen mûködik.
Ezt mitõl csinálhatja?

Optimus Prime
Nekem anno csinált ilyet a gépem, ergo multinál fagyott. ADSL-em volt,de a gépem szerintem piszok gyenge hozzá (Celeron 633 MHz, 320 RAM, Geforce2 MX). Bár a BF42-nél kipróbáltam, hogy ha kilövöm a hangot akkor nem fagy ki. Már nem emlékszem, hogy több játéknál is próbáltam-e, de anno ezt tûnt megoldásnak. Sokan a hangkártyát kihagyják a hibavizsgálatból, pedig sok gondot tud okozni.
Én esetleg még tûzfal programra tippelnék, bár az vagy engedi vagy nem. Még esetleg a PunkBuster szoftvere gyanakodnék. Bár az új CoD-ok Steamesek, így szerintem nem használják. esetleg próbáltad pl. a Quake Live!-ot, hogy az is ezt csinálja-e?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Sziasztok! Nekem van egy nagy bajom. Gigabyte-ga-ma770-ds3 alaplapom van, támogatja a ddr2 1066 mhz-et, a processzorom egy AMD 7850 X2 ami szintén zenész, hiszen támogatják a frekvenciát. Van 2 darab 1066Mhz kingmaxom, darabonként 1 gigásak. Az operációs rendszer Vista sp2 64 bit. Ha bemegyek a biosba és beállítom hogy 1066Mhz-en menjenek a memóriák, vagyis alapon, akkor az op rendszer nem töltõdik be, azt írja ki hogy hardver változás miatt nem tudja betõlteni a file-t, újra raktam a windowst és az sem segített. Még a telepítõ sem megy 1066Mhz-en. Ezért manuálisan le kellett vennem 800 Mhz-re a rammokat. Csak így megy az op rendszer, hardverhiba tuti nincs, mert be updatel a DMI-be, és feláll az adatlap is, a bios meg minden, csak amikor a windows kezd el betöltõdni na akkor van kánya, mert nem indul el, mert érzékeli a hardverváltozást, és a file-nem tõlthetõ be. És ez már nagyon idegesít, nem azért vettem 1066-os rammokat, hogy 800-on menjenek, az alaplapot és a procit is direkt úgy vettem hogy muzsikáljanak nekem a rammok is.
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas gondom a gépemmel! (Remélem jó helyre írók.)

A gondom a következõ: Bármilyen játékkal (BF:BC2; Cod2) játszok multiplayer-ben - és csak mulitban, SP-ben nem csinálja - kb 20 percenként kifagy a játék, bár az idõ az változó, van mikor bírja pár órát is, de az általános a 20 percenkénti fagyás. A rendszert 2xer is újra telepítettem, szóval az nem oldja meg a gondod, az elsõ újratelepítés után jelentkezett a gond, de nem hiszem hogy összefügg, szakember csinálta, akinek ez a munkája, nem mellesleg a barátom is, és elég megbízható, a gondot a 2. újratelepítés sem nem oldotta meg. Nem melegedik semmi túl, Ram-ok mûködnek, hálózati kártyát is cseréltem, de semmi. Másik szoftverrel sem ütközhet, mivel 2. újratelepítés után direkt a játékkal kezdtem + ami feltétlen szükséges hozzá. Ezért gyanítom valami hardveres gond lehet, de nem tudom melyik az a hardver ami multiban kifagyasztja a játékokat, de Sp-ben nem!

Ha valakinek van esetleg valami ötlete hogy mivel lehetne még próbálkozni, ne tartsa magában! 😊
Elõre is Köszönöm!
Tetsuo
Oh Jesus! 😊

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem az Office 2007 Enterprise-t aktiváló kóddal. Az én gépemen mûködik gyönyörûen,viszont apámnak vannak olyan word anyagai amiben úgynevezett szilárdsági számítások, képletek vannak. Lehet benne dolgozni,csak bezárás után hibaüzenet jelenik meg,és ezt írja ki: ~WRS{9ACA3457-F13F-400A-943E-196C0096A04A} Mit jelenthet ez?
Természetesen nem jogtiszta a progi. Lehet ez a baja? Mert más word-ös anyagot megnyit bezár és nem ír ki hibaüzit.
Köszi

Optimus Prime
Szerintem USB, vagy marad a hálózat.

Arnold12
Nem tudom, hova tegyem fel a kérdést, hogyan tudom összekötni egy számitógépet és egy laptopot, adatátvitel végett? USB? vagy...?

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

teddymac
Nem mindenki kocka

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

pxxl
talán ha értelemes képmegosztóról linkelnétek 😄 pl noob.hu

All hail the double x!

Optimus Prime
Képet én se tudok beszúrni, csak hivatkozásként. Az alaplapom útmutatójában 6 csatornás rendszer szerint az alábbi módon kell bekötni:
-kék: rear speaker out
-zöld: front speaker out
-rózsaszín: bass/center

De furcsa, hogy a képe a side pair nincs kijelölve és még inaktív is. :S

Tetsuo
omg

teddymac
http://i13.photobucket.com/albums/a286/ikjadoon/RealtekHDAudioManager-188.jpg

itt található a kép

teddymac
érdekes mert nem tudok berakni képet elnézést

teddymac

teddymac

teddymac

nekem ez a fajta program van fent

Lehetséges az ,hogy valami meghalt az erõsítõben és azért nem szól a 2jobb oldali hangfal ? Ha igen ezt hogy tudom megállapítani otthoni körülmények között ?
Az az érdekes ,hogy stereoban se szól a hangfal.
3 vezetékem van rózsaszín,zöld ,fekete.
rózsaszín megy a mikrofonba .zöld a zöld-be és a fekete a kékbe.

Csaba1990
Na probléma megoldva XD Ha már írtam nem hagyott nyugodni. Azt rájöttem, hogy 85°C-on üzemelt a procim, és amikor túlmelegedett, még nem érte el a határt de le le kapcsolta a magokat vagy mi. Ez a jelenség furcsa volt.

Azt a ***** rossz hûtõnek köszönhetem. De nem kedvelem aki kitalálta, hogy milyen jó, ha nem csavarozni kell a hûtõt, csak ilyen vacak pattintóval felrakni. Szal az meglazult és nem hûtötte a procit.

Csak hogy lássátok milyen sebesség különbséget jelent, ha rossz a hûtés. Az új élmény indexem:
Processzor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz <7,1>
Memória (RAM) 4,00 GB <7,1>
Videokártya NVIDIA GeForce 9600 GT <6,9>
Játékra szolgáló videokártya 2303 MB - teljes elérhetõ grafikus memória <6,9>
Elsõdleges merevlemez <5,8>

Csaba1990
Sziasztok.

Egy olyan problémám, lenne ami annyira nem zavaró, de már Full HD-ba észlelhetõ.
Van egy erõsebb, gépem amit amikor vettem gond nélkül megette a legdurvább HD videókat is. De pár hónapja már elkezdtek rajta szaggatni, ezt a windows belassulásra fogtam. De nemrég újraraktam a windowst de még mindig fennáll a probléma.

Felszereltségem egy win7 64 bit.
(Ráadásul az élményindexbe mind a processzor mind a memória értéke visszaesett, pedig még bõvítettem is)
A memória kártya csere már a lassulás után volt, így nem mondhatom azt hogy annak a következménye.

Jelenlegi felszerelésem (mellé írom az élmény-indexet ami jelenleg mutat):
alaplap: Asus P5KC
Intel Core2Quad Q6600 2,4 GHz FSB: 1066 MHz ❤️,6>
2*2GB DDR3 1066MHz memória <4,4>
Videó-kártya jó értékeket kap
Geforce 9600GT 512 MB RAM <6,9>
Játékra is ennyi
Merevlemez <5,8>

Na szerintem a procimra és a memóriámra is elég kevés az érték, fõleg, hogy úgy emlékszem mikor friss volt a gépem akkor a legrosszabb értékem a merevlemez volt, bár ebbe nem vagyok teljesen biztos.

De akkor is lassulás mindenképpen érezhetõ, és az oprendszer újrarakása nem oldotta meg a gondot. Valami tipp ötlet?

Volt egy olyan gondom, hogy egyszer leállt a proci hûtése, és egy darabig baszakodtam vele mire rájöttem(2-3 napig), de ha túlmelegedett újraindult a gép. Ennek lehet utóhatása?

Optimus Prime
Azt hiszem ugyanaz a típus van neked is, mint nekem. Épp a minap néztem, hogy miért nincs több csatlakozó (narancs, fekete, SPDIF, stb.), de 5.1 rendszer bekötése esetén a MIDI és Mic csatlakozók szerepe cserélõdik fel.
A képen látható a hangbeállítás, valamint a Back Panelen az adott színû csatlakozóra kattintva válaszható a kimenet/bemenet típusa. Remélem ez segít.
Realtek hangbeállítás

teddymac
rózsaszín, kék, zöld igen csak ez a 3 van

Optimus Prime
A Vezérlõpultban a Windows hangbeállítások jók? A Realteknek is "Realtek HD Audio Manager" itt is van pár beállítás.
Neked is csak az alap kimenetek vannak? (rózsaszín, kék, zöld)

teddymac
Asus M2A-VM HDMI alaplap Realtek HD audio sound integrált hangkártya.
Vettem hozzá egy Genius SW-HF 5.1 5000 hangfalrendszert .
Az a problémám hogy nem szólnak a jobb elsõ és jobb hátsó hangfalak.
Amit amatör szinten tudok azokat a lehetõségeket kiprobáltam de semmi eredménye nem lett.
Mi lehet a probléma?
Mikrofonbemenetet át kell állítani kimenetre ha igen ,hogyan ?

ALC883 hangkártya driver versioszáma: 6.0.1.6278

Win7 op rendszer.

pxxl
<#nemtudom> me' lusták. meg ha vga-ról van szó, akkor valszeg egyértelmû, hogy nem a rendszermemóriát írják 😄

All hail the double x!

Akkor miért írja bizonyos videokártyáknál a hivatalos oldal azt h DDR3 és miért írja némelyiknél azt hogy GDDR3? Nem értem...