4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
usa911 #2393 Hali !
Van egy D-link routerem , a lányomnak smc usb-s vevője , eddig tökéletesen ment .
Rejtélyes módon eltűnt a laptopról az smc programja amivel belehetett állítani. Most meg nem engedi telepíteni az eredeti driver lemezről.
A másik laptopon simán megy valami pcmci-s vevővel. Az asztalin megy kábelről, csak az smc drivert nem lehet telepíteni. Légyszi segítsen valaki ha tud.
Köszönöm!
-
hitman090 #2392 Sziasztok!
Szeretnék venni egy router-t de olyat amin van usb hogy rátudjak tenni egy külső winchestert hogy tesóimmal tudjunk megosztani wifin keresztül dolgokat milyen routereket tudtok ajánlani amivel ez lehetséges lenne? még annyit hogy családi házban lakunk és olyan router kéne aminek nagy a hatótávolsága és nem gyenge a jele valamint jó lenne az is hogy úgy tudjak torrentezni hogya gép nincs bekapcsolva magyarán ismerje a torrent protocolt !!!
linkelhetek is routereket én nem nagyon találtam a neten olyat aminél leírták volna ezeket. :S
előre is köszönöm -
#2391 Valaki nem tudna segíteni? Nagy házban lakunk és a nagybátyámhoz nem ér le a net csak ha usb-n kivezeti a wifi antennát az ablakba, ott már jó a vétel. Egy a bökkenő és pedig hogy Dell Inspiron M5010 laptopja van és sehogy se tudjuk a beépített wifit letiltani és kivezetni egy külsővel... mert folyton a rendszer blokkolja és csak azért is csak a belsőt ismeri el... mivel próbálkozzunk, tipp? -
hentesferi #2390 Köszi a segítséget, egyelőre azóta is még mindig rendben van minden, és teljesen jól működik a gép, de ha lesz valami jel újra, akkor megcsinálom ! :) -
suba53 #2389 Szia!
Az szerintem kamerafüggő. Korábban sok kameránál a Firewire port volt erre alkalmas, és az USB porton csak a memóriakártya volt elérhető.
Aztán lehet, hogy már az USB is alkalmas erre, de szerintem ezt nézd meg a kamera gépkönyvében. Ott biztosan egyértelműen leírják, hogy mi mit tud.
Lehet, hogy csak a hozzáadott szoftverrel lehet megoldani. -
#2388 Uh, tehát nem lehet. :(
És ugyanezt pl meglehet oldani USB-n keresztül?
Mert úgy se nagyon akar képet adni, pedig USB-n át kéne neki. -
suba53 #2387 Szia!
Szerintem az a gond, hogy két kimenetet kötöttél szembe egymással.
A VGA kártyákon lévő HDMI csatlakozó kimeneti port, és nem bemeneti.
Van olyan digitalizáló kártya, aminek van HDMI bemenete. Ha olyat raksz a gépedbe, akkor a videokamera HDMI kimenetén levő jelet meg tudod nézni a gépeden is.
-
#2386 Üdv!
Lehet rossz helyen járok, de remélem tudtok segíteni!
Van egy kézi kamerám, amit rászeretnék kötni a számítógépemre.
A kamerának és a videokártyának is van HDMI kimenete,vettem is szépen egy HDMI kábelt, és összedugtam a kettőt. [Igazándiból semmi nem történt.. :DD]
A kérdésem az, hogy valamilyen úton módon tudok képet varázsolni a gépre? Hogy lássam a monitoron azt, amit a kamera? Valami megosztó program esetleg? Válaszokat előre is tyty! -
Blum #2385 Nem hiszem,hogy így utólag képes erre egy program. Erre akkor kellett volna gondolni,amikor minden rendben volt a géppel és egy spéci programmal csinálni egy ilyen visszaállítási pontot.
Pl:
-Symantech Norton Ghost
-Paragon Drive Backup
-Vagy Drive Image XML
Mindenesetre tedd fel ITT a kérdésedet,hátha a szakik tudnak valamit mondani. -
Blum #2384 Ha nagyon tele volt porral akkor simán előfordulhat. -
atyca #2383 Szisztok!
Ma reggel a következőket produkálta a masinám:
Bekapcsolás után nem bootolt be,majd ez nagy nehezen sikerült,ám akkor a másik vinyómat nem látta.Lekaptam a ház oldalát,jó erősen nézegettem,kiporszívóztam,most jó(kop-kop-kop).Csinálhat ilyet egy egyszerű kontakthiba,vagy máshol kapisgáljak?
Előre is köszi a segítséget. -
mekxa #2382 Sziasztok. Segítséget kérek abban, hogy WIN7-Es oprendszert szeretnék vissza állítani egy régebbi időpontra... mert kezd lassulni... kínlódik... de a visszaállítási pontok törlődtek.
Kérdés van e valamilyen program ami vissza állítja helyre állítja az a win7-es oprendszert, újra telepítés nélkül.
Előre is köszönöm a segítséget. -
kl24h #2381 Én azt ajánlom, hogy biztos legyél, hogy a géped tiszta le kellene futtatni a Kaspersky Rescue Disc 10 (van USB-s megoldás is) és a BitDefender Rescue CD-t. Ezek bootolható cuccok (hasonló az eljárás, mint a Windows telepítésél és ha a géped tud pendriverről is bootolni, akkor nem kell CD-t elronts), majd frissíted az adatbázist és lefuttatod és mivel Linuxban vannak írva, ezért a megtalált vírusokat tökéletesen eltávolítják.
A Bitdefender esetében nem aztak USB-s megoldást, azért a bitdefender-rescue-cd.iso fájlt kiírhatod pendriverre az UNetbootin programmal.
Ne bízz abban, hogy a Windows újratelepítésével megoldódik a problémád, mert ha profi vírus van a gépedben, akkor 100-szor is újratelepítheted a rendszert és nem szabadulsz meg a vírustól. Nekem csak z tőnik furcsának, hogy csak a HitmanPro észlelt, ... mindegy. -
Blum #2380 Örülök hogy végül megúsztad a dolgot! -
hentesferi #2379 a legjobb hírrel szolgálhatok ( remélhetőleg ) !
Lehet sikerült meg csinálni a gépet, egyéb hardware vétele, és az OP rendszer újratétele nélkül :)
lefuttattam a HITMAN PRO-t, és talált a Windows system driver mappában egy rendszerfilet, aminek a tevékenysége minden driverre kihat, és vírusosnak jelezte, és annyira jó ez a program, hogy felajánlotta nem törli le, mert akkor összeomlana a gép, hanem megpróbálja kicserélni az eredeti verziójára, és sikerült azóta nem akad semmi, és minden rendesen fut !
Remélem így is marad, és köszönöm nektek a kitartó segítségeteket, és hogy ilyen segítőkészek voltatok ! Virtuálisan is fizetek egy kör sört ! ;) -
hentesferi #2378 A legjobb tesztelő még a Youtube, benyomok egy zenét, és befagy a gép, utána meg hirtelen jó lesz, és a hang meg beakadva megy tovább.. ilyet már régebben is csinált a gépem, de akkor csak akkor ha napokig nem kapcsoltam ki, aztán letöröltem az AVG-t, és abbahagyta :D -
hentesferi #2377 Nah megint van fejlemény :)
Van net, a vírus nem jelentkezik, csak sajnos valamit flash alapon cseszhetett el, mert amint olyan weboldalt nyitok meg, vagy olyan helyre kattintok, ahol van flash, egyből befagy a gép pár másodpercre, de már nem ír ki kernel hibát, meg nem sötétül el a Monitor, csak kicsit befagy aztán folytatja... de most pl itt SG-n, akadás nélkül tudok írni, de a Facebook, egyből beakad. Lehet elég lenne csak letörölni a Flash playert, meg egyéb ilyen alkalmazásokat és újra feltenni ?
Sajnos Újratenni valószínűleg csak Szombaton fogom tudni, mert Barátnőmnek van egy nagy hordozható mini HDD-je, és arra rápakolnám a cuccaim amik kellene, ma is itt volt elkezdtem már pakolni, és egy megfigyelés : már régebb óta csinálja azt a gépem, hogy a nagyobb fileokat nem akarja átmásolni, mert írásvédettként írja... így a Barátnőm vinyójára sem engedett 7-8 gigás ISO-kat pl.. pedig NTFS file rendszerem van, és neki is, és tudtommal a FAT32-es nem enged nagy fileokat másolni, vagy valami más lehet a gond ? -
hentesferi #2376 Hát sajnos már próbáltam de nem segített.. pedig a virus már nincs is fent.. ezért félek elcseszte a modemet vagy lehet a szolgáltatótól valami biztonsági eljárás amiért minden másodpercben próbáltak csatlakozni hozzám. lehet ez már nem is a virus :S de majd ma újrateszem es infozok :)) -
Blum #2375 Routert tudod resetelni esetleg? Először próbáld meg azt,ha nem segít akkor #2373 -
hentesferi #2374 nah újabb fejlemény.. a Google nem talàlta meg, de én megtaláltam hála az advanced system care pro segìtségével. Van benne folyamat kereső és rá is tudtam keresni rejtett fileként volt a program data-ban és kihatott ama tevékenysége a kernel filektòl kezdve a Halozati fajlokig.. nem engedte magát letörölni ezért átneveztem a kiterjesztését kitöröltem majd sikeresen letöröltem ! Azòta nem indul el folyamatként és nincs is már fent a gépen DE és itt a sajnod DE, hogy azòta ùjraindìtottam a gépem de hálòzati helyet még mindig nem talál és nincs net.... dns hibákat ír, meg hogy nem talál ip cimet stb... nah most milegyen... ezen segíthet még a reOP rendszer ? vagy fullra beleette magát mindenbe esetleg a Routert Modemet is szétcseszte ? sry a helyesírási hibákért csak a buszról írok telefonról :)) -
Blum #2373 Ez egy elég csúnya vírus lesz. Spybot nevű programot futtasd le,hátha ki tudja írtani,de a legtisztább az,ha a rendszer meghajtót formázod. -
hentesferi #2372 most diagnosztizáltam a helyi kapcaolatot, és ki írt egy olyan jelentést h blokkolva van az Ip, és a helyi kapcsolat nem rendelkezik Érvényes IP konfigurációval... -
hentesferi #2371 nah igen ez a vicc :D tegnap hajnali 4ig szenvedtem, és a következő tényeket sikerült megállapítanom : A blokkolási folyamatoknál ki ír egy IP címet is, és hogy minden fagyásnál más random portrol próbálkozik.. az Ip-re visszakerestem és egy Oroszországi tartományból vendégeskedik.. A legnagyobb baj az, h annyira eldurvult a helyzet, hogy már a netet is blokkolja.. nem segít a Router Modem restart sem. Tuti ez a virus a hibás mindenért, mert mióta nincs netem, azóta nem fagy a gépem, és ugye nem is próbálkozik egyfolytában. Törölni még így se lehet sajnos a folyamatokból, bár ma arra keltem hogy a jsmlqudl.exe alkalmazás.hiba miatt nem kezelhető kivételt okozott. Folyamatazonosító : 0xc74 (3188), Szálazonosító : 0x8ec (2284). megnéztem nem us fut a folyamatoknál, de netet így sem érzékel... a Modem Router meg úgy jelzi van. Nah most mit tegyek ? full format a gépemre... ? :S és ha ezt a virust is átmásolom a másik HDDre cuccaim mentése közben ? : / -
Blum #2370 Még a google sem találja ezt a jsmlqudl.exe-t :D
Ki kéne deríteni,hogy mégis melyik alkalmazással fut ez az exe. -
hentesferi #2369 Hatalmas Sry hogy ennyiszer írok, de nem lehet sajnos szerkeszteni, valószínűleg meg van a tettes... feltettem a Malware PRO-t, és egyből blokkolt egy jsmlqudl.exe folyamatot, és amint befagy a gép, egyből blokkolja megint... szóval tuti ez a folyamat lesz a hiba forrása, csak sajnos a folyamatoknál meg nem engedi magát bezáratni... nah most ilyenkor mi legyen a teendő ? sajnos a windows keresője sem talál ilyen exe-t... :S -
hentesferi #2368 és még egy hatalmas megfigyelés...
leteszteltem játékkal, és a játék is simán futott akadás nélkül... szóval szerintem a VGA hiba kilőve, sőt reményeim szerint a hardware probléma kilőve.
Gondolkozom azon is, hogy lehet letörlöm az egész NVIDIA drivert, és felteszem újra :) -
hentesferi #2367 jah és ha letörölném egészen egyszerűen az IE-t ?
meg ezt hogy tudom elérni ? :)
"Megjegyzés: A hibát úgy is megoldhatja, ha a videokártyát a grafikus processzorral történő hardvergyorsítást támogató videokártyára frissíti." -
hentesferi #2366 Nah Sziasztok, köszönöm nektek a válaszokat haza értem ! :)
a programokat letöltöm mindenképpen, de lehe holnap inkább újra rakom a rendszert :) beállítottam amit ott leírt, hát még mindig van egy kis baj, de mintha most jobb lenne :))) te is úgy csináltad, hogy IE9-nél a spec beállításnál bekapcsoltad a grafikai gyorsítást ? :)) -
kl24h #2365 Lehet vírus van a gépedben és az szórakozik veled. Egyszer tisztázni kellene, hogy tiszta-e a gép és azután lehet továbblépni. Én azt ajánlom, hogy a következőket futtasd le:
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner
Van amelyiket telepíteni is kell, aztán ha lelfuttattad a gépet, utána Uninstallni kell. A gép vizsgálatánál elegendő, ha Gyors Vizsgálatot (Quick Scan) adsz. -
hentesferi #2364 Na ez Pozitív hírként ért engem annyiba, hogy látok esélyt arra nekem is segít ez a megoldás :) és amúgy neled is csak egyről a kettőre jelentkezett ez a probléma ? előtte olyat is kiírt hogy valami rendazergazda felhasználói hiba vagy mi :) de ez már lehet off :) -
#2363 Nekem is ugyanez volt, mintha lefagyott volna a gép, pár másodpercig se kép se hang, aztán a szokásos "a képrenyőllesztő nem válaszolt, de helyreállt" szöveg. -
hentesferi #2362 Hát Remélem megoldja :) neked is ugyanez volt, csak neked jem fagyott be másodpercekig a gép ? nekem azt is, arra van tipped ? Mondták páran a Táp, VGA, Alaplap hibát is, vagy csatlakozó hibát.. :S -
#2361 Nekem segített, előtte napi szinten jelentkezett nálam is a probléma. Netezés közben azóta már nem csinálja. Nagyon ritkán alkalmazás futtatás alatt is előjött nálam is.
Az akadás nem tudom miért van, az már más probléma lehet. -
hentesferi #2360 ezért reménykedem, hogy nem Hardware hiba :)) -
hentesferi #2359 uu Köszönöm a válaszod amint hazaértem megnézem csak most még dolgozom. Akkor is lehet ez baj, ha amùgy nem használom az IE-t ? még egy megfigyelés, ha filmet nézek full HDba nem akad a gép csak amint Firefoxot v Chromeot indítok. Kicsit beakad Torrentnél is. -
#2358 Nekem is ugyanez volt a gondom. Az IE9 miatt van.
Megoldás: http://support.microsoft.com/kb/2396576/hu
Segíthet még az Aero téma letiltása is Windows 7 alatt. -
hentesferi #2357 Közben egy megfigyelés :
akkor rosszalkodik inkább a gép nagyon, amint el kezdek netezni... amíg nincs meg nyitva böngésző, vagy azzal kapcsolatos program addig jól elfut :) most is jegyzettömbe írok, és majd másolom be ide a kommentet. A Facebook-nál nagyon rendesen kiakad, és minden like-nál, komment írásnál, vagy levelezés megnyitásnál befagy a gép... ezért reménykedem szoftveres hibába :)
ezt az SG-t még úgy ahogy el is bírja... hát érdekes.. szerintetek ? :) -
hentesferi #2356 Sziasztok !
Remélem jó topicba írok...
Nem rég elkezdte a gépem azt a hibát kiírni, hogy "Az NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 2xx.. Képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
Ilyenkor mindig befagy az egér, meg elsötétül a Monitor, majd újra jó lesz egy pár percig... mégis mi lehet ? utána néztem a neten, de megoldást nem sokat találtam, a drivert frissítettem az NVIDIA honlapjáról, a vga nem melegedik túl, leellenőriztem SpeedFan-al.
Mondták Frissítsem a BIOS-t, amitől azért egy kicsit félek, meg hogy valami lehet elállítódott a Biosban.. hát nem tudom.
van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet rá a megoldás ?
Előre is köszönöm a válaszokat ! -
Blum #2355 Ja,értem.
Hint: UAC kikapcsolása win telepítés után az első dolgok közé tartozik ;) (legalábbis otthoni gépnél) -
Jim79 #2354 ..közben meglett a megoldás.
A driver exe-t rendszergazdai jogokkal ruháztam fel és a felhasználói fiókok felügyeletét állítottam alacsonyabb szintre...
Azért köszi..