Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akvik
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy mitõl fogy a szabad területem a winchesterrõl mikor semmit se csinálok rajta.Ketté van bontva a winchester és csak a C meghajtóról fogy a szabad hely a D-rõl pedig egyáltalán nem.

Sziasztok!
Biosfrissítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az új procit/core2 quad Q8300/ nem ismerte az alaplapom. A bios frissítés megtörtént és véleményem szerint sikeresen, nem füstölt el a vas 😄 , de most sem megy az új proci, rendesen felismerte már a bios. Bootolási folyamat elég nehezen ment ÉRDEKES most már bootol sõt már a windows 7 is betöltõdik elõszõr nem, sokadszorra már betöltõdik és most már megy a gép kb 5 percig, de a vége mindig ugyanaz KÉKHALÁL. A régi procival minden faxán megy. Hibás a proci? Na gondoltam kipróbálom a másik gépen ott sem ismerte fel ott is bios frissítés ott is simán ment minden, de a windows betöltésénél kb a félúton újra indul a gép. szóval 2 géprõl volna szó. BOcsi a hosszúra sikerült irományért, de nagyon egyedien mûködnek ezek a gépek.
Jakuza001
Mert sajnos kell neki az USB-rol kapott aram, nem eleg neki.
Altalaban kulsohazat szoktak venni, hozzajuk.

Teszem azt peldaul ilyet. http://ipon.hu/webshop/product/_coolink_3.5_sata_alu_fekete/33711

Seithennin
Sziasztok!
Van egy 3.5ös sata2-es 500gigás samu vinyóm és ezt fogom külsõ vinyóként használni laptophoz! Azt mondták nekem hogy ezt használjam hozzá. De azt írták nekem hogy kell hozzá külsõ adapteres áramellátás! Ez mit jelent? ehhez vennem kell még valamit? vagy hogy van ez? nem értem amatõr vagyok sajnos! Segítsetek és magyarázzátok el lécci! Köszi elõre is a válaszotokat!

Optimus Prime
Végre megtaláltam, megoldottam. Ezután a karomra tetováltatom 😊

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

wantonly
Sajátgép(jobbgomb)-kezelés-lemezkezelés(jobbgomb)-meghajtó jelének változtatása
Optimus Prime
Beszereltem a z j DVD-írót, a rendszer nem látta pedig mindent jól beállítottam és kötöttem. Így ment a hiba ellenõzés: táp kábel, IDE kábel, jumper, végül auto selectre tetem. Heh, és végül úgy festett semminek nincs baja.
Na e addig szórakoztam míg az író lett E és az olvasó az F meghajtó. Pedig a kábelre fordítva van kötve, igaz mindkettõt auto selectre állítottam. Bár nemrég megtaláltam, de már nem emlékszem: hol lehet átállítani a meghajtók betûjelét?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Gigabyte-lap? 😊
Nekem ugyanez volt, alaplapcsere után ment rendesen a gépem, de azóta egyre több jel utal rá, hogy bizony a tápom is döglõdik. Ha tudod, próbáld ki egy másik táppal, aztán ha ugyan azt produkálja, akkor egyértelmûen alaplap.

Optimus Prime
Esetleg csatlakozók nem lazultak fel? Nekem anno volt gond a táppal, de az azonnal meghalt és utána semmi, alaplap dettó.

sadvagabond
Két éves a gép, nem jött volna elõ hamarabb az alaplapi dolog? A táp csak indításnál szarakodna, vagy késõbb is? Mert miután nagynehezen összekapja magát, semmi probléma nincs.

pxxl
vagy táp, vagy alaplap probléma nekem is volt hasonló, akkor az alaplap volt gyári hibás

All hail the double x!

sadvagabond
Sziasztok.
Van egy kisebb, zavaró problémám a gépemmel.
Amikor bekapcsolom, elindul-megál-elindul-megáll. Teljesen magától. Olyan két másodpercig felzúg, mintha bootolna, és annyi. Ezt megállás nélkül, aztán van, hogy beindul, van, hogy megunom, és áramtalanítom.
Mivel lehet a gond? Hardwer, vagy más probléma? Ja, a házon a bekapcsoló gomb párszor beakadt, de kivezettem magát a gombot, és most is csinálja.
Elõre is köszi!

Optimus Prime
Ehhez csak egy külsõ rack kell, ami többnyire USB-s. Ilyet szerintem bármelyik PC-s üzletben kapsz.

adamfesto
Ok, köszönöm.

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

wantonly
A lemezt olvasni tudja, csak írni nem?

Nem hinném, hogy mind a kettõ egyszerre ment volna tönkre.

1. Koszos: ki kell tisztogatni.

2. Firmware frissítés:

"Mikor lehet szükség rá? Ha az írónk/olvasónk nem képes olvasni/írni lemezeket. Mindenki nagyon figyelmesen keresse ki a megfelelõ firmware-t. Nem elég csak a gyártóra és a típusra figyelni, lehetnek más eltérések is! Az sem mindegy, hogy milyen verziószámú van éppen beleégetve a meghajtónkba, ezt könnyû kideríteni Everest-tel vagy Nero Info Tool-lal. Firmware-t találhatunk a gyártó honlapján, vagy kereshetünk a Google segítségével." /PC WORD/

3. Driver frissítések (például alaplapi).

4. Más programok bezavarhatnak, zárj be mindent és úgy próbáld.
wantonly
Videókártya/alaplapi driverek frissek? Nálam nem olyan régen hasonló problémára az alaplapi driverek frissítése oldotta meg a problémát!
adamfesto
HELP pls!

Van 2 DVD-íróm, 2-3 hétig nem használtam õket. Most próbálok, de nem akarnak írni.
Behúzom az író progiba az adatot, képet vagy akármit, elindítom az írást, DVD író elkezd felpörögni, villog a led és nulla %-ról nem mozdul ki az írási folyamat.
Próbáltam mind a kettõt, többféle íróprogival, többféle lemezre. Nem megy.
Ha valakinek van ötlete akkor légyszíves írjon. Köszönöm.

Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.

Seithennin
sziasztok!
Van egy Samsung 500gb 7200rpm 16mb SATA2 belsõ vinyóm! Szeretném külsõ vinyóként használni ezt a vinyót kivéve a laptopomhoz, mivel a pc-met eladom de ez a vinyó nállam marad! Hogyan lehet megcsinálni hogy külsõ vinyóként használhassam? fontos lenne köszi elõre is

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, nem tudom mi lehet a baj...

Bõ fél éve vettem egy ASUS EAH4850-es vidkarit, kezdetben jól mûködött, aztán elkezdett a gépem fura dolgokat csinálni: játékok hajlamosak textúra hibára, kifagynak, a videók minõsége rossz, csíkoznak, szaggatnak majd kifagynak, alul kiírja a win7: "amd display driver has stopped working and has recovered", komolyabb videók/filmek esetén rögtön lefagy az egész gép.
Érdekes módon kb. azóta kezdett el haldokolni a monitorom is: indításkor éles kerregõ hang kíséretében elmegy a kép, többszöri újraindítás után jól mûködik. (kb. 4-5 éves TFT monitor)

Pár hete újraraktam a win7et, portalanítás, szervízben megnézték a vidkarit: látszólag semmi baja. Gyakorlatilag a problémák továbbra is fennállnak.
A catalyst control centerben a videóbeállításoknál a mintavideó is hibás, csíkozik és darabos.

Mi lehet a hiba? Monitor, vidkari? Esetleg a régi (4-5 éves) alaplap?

Aki tud segítsen, tanácstalan vagyok! :S
Köszi!
Optimus Prime
*Azt hiszem

Optimus Prime
Ezt hiszem ezen hibával tudok élni... egy darabig, ha késõbb lesz rá keret úgyis veszek rendes írót, ami SATA, amihez meg SATA kártya s kéne. De az elõzõ íróm már 1 éve meghalt és nem tudok semmirõl mentést készíteni.

Az integrált egy GMA3100, de a Sin elindul rajta, de a 8600 GT-n C++ üzenettel elszál, de ez általános hiba mindenkinél. A másik a The Longest Journey, ami csak 100 éves driverrel fut, de sok játékom van, ami újabb.

Segítség!!!
Sziasztok
Windows média centerbõl véletlenül kitöröltem a zenefájlokat hogy szerezem vissza..nincs sehol se a szemetesben sehol ..oda az egész zenem Mit csináljak segítsen valaki..legyszi.
"Tudom, hogy nem ír DL-t és csak a + lemezt szereti. "
Akkor 10 fillért sem ér, mert vagy 7-8 éves minimum. Ezer éve nem gyártanak nem dupla rétegû írót, se olyat ami nem eszi mindkét standardot. A pluszos lemez egyetlen hibája, hogy pár byte-al kevesbb fér rá, mint a másik szabványra, és a legtöbb ... ööö ... felelhetõ ISO készítõje erre sz*rik, így pont nem megy rá.

A VGA dolog meg csak akkor oldható meg, ha kiveszed a VGA-t. Márpedig valami szoftveresen van elszúrva, ha nem megy a 8600GT-n. Azért az integrált fényévekkel sz*rabb.

Tetsuo
Igy semmikepp ne hasznald!

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Optimus Prime
Az lenne a kérdésem, hogy van a rendes VGA-m mellett egy integrált Intel is. És pár okból kifolyólag már próbáltam ezt-azt vele. A lényeg, hogy pár játék nem megy a 8600-asommal, de az integrálttal igen. Megoldható az integrált használata is, ha csak rákötöm a monitort?
A másik. Egy éve bekrepált az íróm és most újra vadászok, sajnos csak IDE-s jó. Vaterán találtam egy új Philips DVDRW824 típust 3000-ért. Megér annyit? Tudom, hogy nem ír DL-t és csak a + lemezt szereti.

wantonly
Én a helyedben nem használnám ezt a kártyát. Csoda, ha eddig nem sült meg. Szerintem 100 fok felett már megolvadhat ez-az a kártyán... És 110 kb. az a határ, ahol a kártya is megadja magát.

Új a káryta? Ha nem, akkor eddig nem volt ilyen probléma?

Elsõ körben ki kellene tisztítani a kártyát, kiporolni, ventit ellenõrizni - lehet, hogy tele van porral és nem tud hûteni!

Radeon HD Series - szerintem itt is felteheted a kérdésed.
repvez
aTI tray toolsal tudom manuálisan szabályozni a fordulatszámát és reagál is rá hallani a változást, de 100% fordulatnál már nem lehet megmaradni a szobába és ugy is csak 70 fokra viszi le a hömérsékletét.
A ház oldalára pont a VGA fölött van a 12 cm es rendszer hütö venti is ezért akarom annak a fordulatszámát növelni hátha az jobban hüt majd kevesebb hanggal.

Aidával teszteltem egyszer egy 10 perces játéknál 110 fokos volt a core fok 94röl indult.
wantonly
Azon a kártyán egyáltalán mûködik a ventilátor? Szerintem tuti nem. Ati Overdrive-al is be kellene tudtod állítani. 90 fok már durva egy kicsit alapjáraton! Nekem egy Sapphire HD4650 van, és 40-45fok alapon. Szerintem így ne is játssz vele, mert tönkremegy.
repvez
tudna nekem valaki segiteni hogy lehet-e és ha igen akkor hogyan és hol állitani a rendszer hütö ventilátor fordulatszámát?
Vagy hogy hogyan lehet a VGA-kártya hütésén javitani, mert ATI driverben nem reagál a manuál beállitásokra sem a ventilátor és alapjáraton 90fokos a VGA.
Az alaplapom ABIT KN-9Ultra egy 12cm-es coolink venti van rendszerhütésnek jelenleg 800fordulattal üzemel.

A VGA egy saphir 4850-es gyári hütövel.
Jó lenne ha tudnátok segiteni, mert nem tudok játszani igy mert 10 perc után kikapcsol a gép VGA tulmelegedését megakadályozás miatt.
szevasztok lenne egy nehéz kérdésem vantilátor ügyben, tudtok olyan ventilátort aminek a csatlakozoja nem olyan 3-as hanem 4-es? és a 4-esbõl se arra gondolok amilyan pl a dvd meghajtón van stb. hanem ugyan olyan kicsi kéne minde a 3-as csak 4-esben. érthetöbben nem tudtam leírni... remélem valaki tud segíteni. Elöre is köszönöm.<#wink>

Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB

köszi. 😄

Gorii
jaja köszi a választ, közben kaptam priviben hogy kisebb kap. is jo csak low vagy ulow-esr es legyen

a mas tipust azért is kérdeztem mert egy alig használt másodgéprõl van szó, 2 ilyen kondi is púpos lett jól szellözõ házban

pxxl
úgy értem, hogy a kapacitása egyezzen, a többi mind1 sztem

All hail the double x!

Gorii
csontra ilyet nem találtam sehol, különben nem kérdezném..

pxxl
leginkább ugyan olyat.

All hail the double x!

Gorii
tudna vki segíteni, hogy milyen kondit érdemes rakni ennek a helyére ami hosszabb életû? thx

tipus: KZG 3300uF 6.3v egy asrock alaplapon

Kori
thx

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

pxxl
amennyit akarsz, csatlakozó kérdése, de ha elfogy akkor sincs para, mert lehet kapni sata bõvítõkártyát pl 😊

All hail the double x!

Kori
mennyi vinyot lehet rakni egy gépbe,
AsusP5K alaplap, win7
eddig db 350Gb és 250 Gb
vettem egy 1,5 Tb
berakható?

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

pxxl
olyan nincs, hogy "szürkére színezett slave csatalkozó" mindkét csatlakozón van master meg slave is, csak az egyik (színes általában) az elsõdleges, a másik a másodlagos. lényegében nincs sok kül. a kettõ között. rendszer vinyót illik elsõdleges master-re rakni/állítani. a többi kb mind1, csak ne akadjon össze a master/slave beállítás.

All hail the double x!

penge96
Nah, vettem is egy 1 terás vinyót, köszi a segítséget 😊

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Optimus Prime
Hm, lehet nekem is épp ilyesmi kellene.

penge96
Bár még elõtte futtatok egy formázást...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

penge96
Köszi. Hát az F meghajtómnak annyi 😊

HD Sentinelel megtudod nézni a merevlemez állapotát.
penge96
Jah és még annyi, hogy elég valószínû, hogy a vinyó, mivel a gép elején a kis bekapcsológombon van egy kisebb sárga jelzés is, ami a kattogással összhangban villog. Szóval elég valószínû, hogy ez normális...

penge96
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy pár hete észleltem egy ilyen kis kattogó hangot a gépen belûl. Elég halk, de azért még hallom. Igazából nem tudom mi adhatja ki. Azóta párszor ki lett pucolva a gép, de nincs változás.

Ötletek?

üdv
azt lenne a kérdésem, hogy, ha egy merevlemezt és egy optikai meghajtót slave-re kötök ide kábellel (hdd-t és dvd megh-t is külön ide kábellel, a szürkére szinezett slave csatlakozót használva), akkor az udma mód nem fog megváltozni? ugyértem, hogy pl. udma 5 hejett csak 2 lesz, lassul.

Optimus Prime
Nekem ma egy meglehetõsen aggasztó hba jött elõ. Smán bekapcsoltam a gépet, elindítottam a PowerDVD és a Firefoxot, ám elsõre a Power fagyott ki, végül a Feladatkezelõ is. A HDD LED meg folyamatosan világított. Reset, erre nem tölt az XP a szokásos logó a folyamatjelzõvel, ám miután az üdvözlõképernyõ jönne egyszerûn fekete maradt, a HDD LED újfent folyamatosan világított. Próbáltam ezt-azt, de semmi. Attól féltem a HDD-knek kampec.
Egy trükköt próbáltam: átköttetem a két HDD-t, majd BIOSBA visszacseréltem, mert az elsõn van az XP és a bootfájlok. Így minden simán megy. Lehet kicsit zavaros az összegzésem, de ez jelenthet, hogy a HDD-nek annyi lesz vagy csak spontán hiba?

Halli van nekem egy Asus m2n alaplapom az meghót és most lett egy Asus m2v alaplap na már most a vidi kari nem hajlandó elindulni benne csak hirtelen felpörög a venti meg le villog egy kis piros led is rajta nem folyamatosan csak néha néha.4850 video kártya a kártya hibátlan egy másik gépbe tesztelve...viszont az alaplap is jó...ilyenkor mi???bios frissítés?
meg m2n hogy lehet bios resetelni???mert nincs rajta jumper elemes dolog meg nem igazán mükszik...?