Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem ismerem a Vista Control Panel-jét, de az XP esetében be kellene tekinteni az Eseménynaplóba. Megnézed, hogy milyen hibák vannak.
Mivel neked lefagy, ha fel tudnád nyitni a Feladatkezelõt, akkor a File menüben a New Task (Run) be kellene írni hogy felnyíljon az Eseménynapló.
Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB
DVD lejátszás VLC-vel a lényeg. Kb másfél hete kezdõdött mikor a Mátrix-ot néztem. Feltûnt, hogy néha ugrik egy kicsit a lejátszás. A statisztikánál láttam is, hogy elveszett pár képkocka és a hangból is a pufferbe. Azt hittem ennél az 1 DVD-nél van, de nem. Az UltraViolet DVD-nél nem volt baj, míg vissza nem akartam tekerni, amitõl lefagyott - bár szerintem a DVD hibás, pedig eredeti - utána az is akadt, áttettem az írómba, ott nincs gond. Viszont tegnap az egyik DVD-nél elkezdett búgni, idõközönként. Bár, ahogy nézem ez egyedi eset és nem minden lemeznél csinálja. Próbakép a MPC-t is leszedtem, azzal többnyire nincs gond. Szóval nem a DVD-ROM hibás. Leszedtem új hangkártya drivert, töröltem a VLC-t, de a hiba mégis fennáll. Van ennek értelme? Mert fogadok ha XP reinstallt csinálnék se javulna meg.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Tegnap vásároltam egy (használt) sound blaster audigy EAx Hd hangkártyát ,nem kaptam hozzá drivert de ez lenne a kisebb gond hanem a gép nem látja a kártyát ,normális ez ?
hangkártya mûködõ képes
(win7 32bit)
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
Van egy Gigabyte M61PME-S2 rev 2.x-es alaplapom. Amikor elinditom a gépet akkor a videokártya (ahogy hallom) kattan vagy 6-ot majd elindul a gép. Van egy másik hiba is. Amikor overclockolok akkor kettõt kattan, majd 10 másodperc múlva elindul a gép (6 kattanás) de az órajelet nem állitja be! De van amikor meg beállitja és amikor 3ghz-en használom a procit akkor a gép is határozottan gyorsabb szóval ezért lenne fontos.
Config:
Amd Athlon II 630 x4 proci
4 gb ram
LC power 550-es táp
Ati HD 5770 (Asus változat)
Ha valaki tudja a megoldást az irja le lécci. Elõre is köszönöm
All hail the double x!
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Azt hogy nálad miért zúg nem tudom. Esetleg létezik, hogy alul nem rácsos a ház? Mert akkor eléggé gagyi házad lehet...
Persze berakhatod fordítva is, baja nem nagyon lesz.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
@ Rogerke, szerintem a haz, de inkabb a tap leirasaban pontos utasitast talalsz a poziciora.. pl. a tapon levo feliratok ne legyenek mar fejjel lefele. 😉
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Azt szeretném kérdezni hogy, abba a házba amin alul van a tápnak a helye a tápot beköthetetem ugy hogy a ventije felfele néz nempedig lefele mert ha lefele van nem tud elég levegõt szivni és ilyen zúgó hangot ad ki
ha felemelem akkor normális
Légyszi segitsetek!
ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |
Sürgõs segítség kéne!
Most raktam össze friss rendszert, Extreme 6 + 2600K.
Indítom, sötét kép a monitoron, nem is csipog a lap, a Dr. Debug 30-as hibakódot jelez. Felpörögnek a ventik, de sötétség. A használati utasítás is csak azt írja, hogy ez ASL mód, ami alvó módot jelent, a monitor gombja is sárga, alvó módot észlel.
Külföldi oldalakon írták többen is ezt a hibát, nekik a memória ki-be tételével megoldódott a gond. Én már kivettem, más slotba tettem, más típust próbáltam, VGA-t kivettem, majd vissza, majd hangkártyát is, vezetékeket birizgáltam, majd átváltott a hiba kód 00-ra, de így 3X indult újra, majd most ott tartok, hogy folyamatosan fut a gép, viszont sötétség, nincs kép, nem tudok bejutni a BIOS-ba se. :S
Kérlek segítsetek, bármilyen tipp, trükk, tapasztalat jól jönne!
Az érdekelne, hogy T-****** internetes, pendrive-on a 8 GB-s tárhelyhez hogyan lehet hozzáférni, Win 7 32-n?
Elvileg látnia kellene, de mégsem látja. A pendrive ha a gépben van, akkor csak az internetezéshez szükséges ~30 Mb-s részt látja, mint CD, de a pendrive-n fellelhetõ maradék 8 GB-t nem. Azt hogy lehet elérni?
Ha a pendrive kiadását kérem, akkor kék halál köszönt be. Más pendrive-oknál nincs ilyen probléma, csak ennél a kombináltnál.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Nézz be a Device Manager-be is (Start > Control Panel > System > Hardware fülben), hogy nincse valami kikapcsolódva.
évek óra megy prímán skype ventri stb nem volt probléma, viszont egyik napról a másikra kiírta hogy nem lehet elérni, (alaplapi), süket volt, de a kimenet meg mûködött. Na gondoltam meghalt a miki, vettem újat de ugyanaz. Telepítettem wint, ugyanaz. Telepítettem eddigi xp helyett win7-et, ugyanaz, kuss van. Vettem ma egy hangkarit bele, átállítottam hogy az legyen az alapméretezett, szólni szól az azon lévõ kimeneten, , de a bemenet ugyanúgy halott, hiába állítottam át hogy arról szedje a jelet ne az alaplapiról, semmi! Azt írja a skype hogy nem lehet elérni a hangkártyát-.- driver friss, hibaüzit sem dobott ki. Lehet ez is az alaplap miatt? Vagy mi lehet az oka nem is tudok gondolni semmire sem :/
Emancipate yourself from mental slavement!
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
All hail the double x!
Elõször úgy kezdõdött, hogy 2x-3x-i indításra beindult, volt, hogy mûködött rendesen, aztán volt, hogy használat közben minden elõzmény nélkül leállt. Kicseréltük benne a tápegységet, mert arra gyanakodtunk.(A készenléti 5V a tápegységen kimérve megvan, de Everest szerint 3,33-3,66 értékek között ingadozik). Ez a mérés az új táppal sem változott. Sokszori próbálkozásra néha el lehet indítani a gépet, mi lehet a hiba oka?
Intel core 2 duo e4600!
ezt a procit szeretném húzni!
vki esetleg rendelkezik ilyen tapasztalattal az pls help!
Van egy régi gépem amit mûködõképessé akarok varázsolni. Összeraktam, de annyit csinál h bekapcsol, de úgy h fölvillan a billentyûzet, az egér pedig világit, de a monitor nem kapcsol be és nem is sípol a bios, külsõ hangszórón se. A cmos eleme mozog a hején, nem biztos h érintkezik. Kipróbáltam már másik vidikártyát is(a monitor érzékelte, mert amikor nincs csatlakoztatva akor fehér képet ad, de amikor hozzákapcsolom a jártyához akor elsötétül), a memóriát pedig mind a 3 dimmben kipróbáltam.
Konfig:
2000 körüli.
Alaplap: abit via vt6x4
Cpu: p3 533mhz
64mb sdram
Vid.k: nvidia riva tnt2 vanta 32mb agp
15gb quantum hdd
Remélem sikerül majd megoldani, a segítséget elõre is köszi.
PS3 Slim 250 PC
Egy olyan problémám lenne, hogy az asztali gépem teljesen összeomlik másoláskor. egyik meghajtón van a rendszer, azzal nincs gond, de a másik másolás/áthelyezés közben olyan hibát ír ki, hogy "nem sikerült a késleltetett írás", befagy a másolás, összeomlik az explorer, és végül lefagy az egész gép. Próbáltuk formázni, pár óráig mûködött és kezdi elölrõl. Valakinek tippje?
Elõre is köszi!
A google kiad erre egy rakás találatot. Sajnos még így is elég sok a lehetõség, de szerintem az ilyen esetek többségében driver hiba van. Videó, hangkártya, alaplapi-chipset driverek frissítése, esetleg BIOS frissítés (és beállítások átnézése) is segíthet - ha ez mind megvan, akkor lehet másra gondolni.
Minden alkalommal ezt írja ki:
- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-03-18T18:20:25.613600000Z
EventRecordID 53326
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Tamás-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0
Sajnos nem tudom hogy ez mit jelent, esetleg valaki ettõl okosabb lett?
(Win7, ASus m2ne, 5600+, 2gb ddr2 6666mhz ram)
PS3 Slim 250 PC
Egy vékony müanyag lappal csak annyit kentem fel hogy mindenhova egyenletessen jusson , de csat a tetejére kentem hogy véletlenul se tudjon lefolyni, a gyári sokkal több volt rajt mint amit most kentem rá.
A gép megy több orán keresztül is minden fond nélkül , de mihelyt játékot vagy videot töltenék be egybol kifagy, vagy ha olyan oldalt nyitok meg ahol van valamilyen video tartalom , de youtube lejátszáskor is elöjön.
Mostmár semmi nem melegszik.
Tegnap kicseréltam a pasztát a VGA prociján, semmi mást nem szedtem ki a gépböl , minden tökéletesen müködik a VGA nem melegszik 61fokos (elötte 92fok volt).
DE mégis azota, már többször minden ok nélkül befagyott a gép semmi sipolás csak megál a hang megakad.
Szerintem az alaplap drivereit próbáld frissíteni, a gyártó honlapjáról, ha nem hardveres a hiba, ez talán még segíthet.
PS3 Slim 250 PC
Attol hogy 450-es chieftek tap attol meg lehet az is a hibaforras.
Ram kerdesre a valasz, nem jelent semmit, hogy ket azonos ram es kulon is probaltad, ettol meg arra a tipusra lehet haklis a te alaplapod.
Melegedes. Nem csak a CPU, de a VGA chipsetek vagy mas is melegedhet.
Kulon illik leellenorizni mindegyiket.
Igen akar BIOS beallitas is, peldaul rossz RAM idozitesek, de akar alul is feszelheti a RAMjaidat, mert mondjuk rosszul detektalja stb.
Nemelyik Gigabyte lapnal kifejezetten voltak olyan szeriak, ahol a RAMoknak ha nem adta +0.1 vagy +0.2 volt feszultseget, akkor hajlamosak voltak instabil mukodest eredmenyezni.
De mint irtam rengeteg a hibalehetoseg, a "fagy a gepem" rettenetessen tag fogalom.
Az általad leirtak közül kizárnám a gyenge tápot, mivel mióta a gép megvan 450 es chieftech táp van benne, ha nem haldoklik esetleg akkor gond nem lehet, de sztem nem ezzel van a baj.
Ram hiba, hát mivel 2 van a gépben, igaz 2 egyforma, de elég valószínûtlennek tartom hogy mind a 2 elromlott volna...
Melegedés... hát nem tudom, Everesttel néztem, terhelés alatt se ment fel semmi se furcsán magas értékekig.
A vga ra a táp csatlakoztatva van.
Biosz beállítás? Az lehetséges, bár nem nagyon állítgattam ott semmit.
Én Procira vagy alaplapra gyanakszom, de fogalmam sincs melyik lehet.
Ilyenkor lenne jó ha legalább bedöglene a haldokló alkatrész.... és akkor tudnám mi a rossz.
PS3 Slim 250 PC
Lehet akar hibas bios beallitas is, vagy melegedes, gyenge tap, RAM hiba.
Esetleg akar meg az is, hogy a VGA-ra nincs a kulon tap csatlakoztatva.
Kismillio hiba lehet. Szerintem bizd olyanra az ismeroseid kozul, aki ert a gepekhez, vagy vidd szervizbe ezt tavsegitseggel szinte lehetetlen megoldani, mert csak talalgatni lehet a hibaforrast.
A következõ lenne a problémám:
Úgy jó 1-2 hónapja játék közben egyszercsak befagy a gépem, semmire se reagál csak a restartra, újrainditom, játszom tovább, jó. Random idõközönként fagy be, bár mostanában minden nap legalább 1x, 2x.
Olyan is szokott lenni hogy játék után mikor kilépek és csak simán neten nézelõdök valamit fogja magát és befagy.
Legutóbb úgy fagyott be hogy megállt az egér, aztán kicsit megint elindult, megint megállt, amjd fekete képernyõ, aztán vissza-vissza jött az asztal egy része, majd megint elment, megint csak az újra inditás segített.
Volt oylan is hogy bekapcsolásnál a windows csíkot se töltötte végig és befagyott, valamint amikor win7 kiirja hogy üdvözöljük ott is befagyott már 2x.
Eddig a következõkkel próbálkoztam:
1. Windwos reinstall
2. Videókártya csere, mivel volt otthon egy régebbi 8600GT-m, ( a mostani 4850 1gb)
3. 2 giga memóriám van, két 1 gigás, kiszedtem az egyiket és megnéztem 1 gigával, majd miután rossz volt úgy is,( szintén fagyott játéknál vagy simán asztalon) Ezután betettem a másik 1 gigásat és azzal néztem meg, de azzal is ugyan az az eredmény.
Mindegyik próbálkozásom sikertelen volt, nem találtam meg a hiba forrását.
Mi lehet a gond? Van valami teszt program amivel ki tudnám szûrni a hibát hogy tényleg az a rossz, ami? Csak mert több alkatrész nincs otthon. Mi a teendõ?
Köszönöm.
PS3 Slim 250 PC
Az alaplapomnak van egy Q-Fan funkciója, ez nem tudom jobb hûtést vagy csak csendesebb mûködést biztosít. 3 funkciója van: optimal, silent, performance. Egyébként dobozos Intel hûtõm van, de lehet kicsit le kellene szedni a port a hûtõbõl.