4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • pxxl
    quake live-ot én x1200-as integrált vga-val is játszottam :D nem az a baja.

• jackoneill90
    The NVIDIA OpenGL driver has not been able to initialize
    a connection with the GPU. This might be due to out of memory error,
    an exhaustion of system resources or too many graphical applications running.
    The application will not render correctly.

Memóriahiba? vagy csak kevés a 256 mega a quakelivenak? 6600Gt. Pedig a geforce 4 128 megvával is futtatta.
  • vitya79
    A gond az hogy az asus honlapján nincs alaplapi driver, legalább is én nem találtam. Az usb-k megvannak az eszközkezelőben, de szabványos usb portok vannak. Megnézem azokat a progikat amiket ajánlottál.Előre is köszi.
  • kl24h
    A Device Manager-ben ha szétnézel, ott meg kell legyen az Universal Serial Bus controllers, ezen belül meg kell legyenek az USB Root Hub és még más is (ez már alaplaptól függ).
    Mivel te letöltötted a megfelelő drivert az alaplaphoz, akkor ott meg kell legyen minden. Van a Windows-ban is USB driver rész és lehet az van "meghibásodva". Ez a meghibásodás a legtöbb esetben vírus okozza és amit leírtál nagyon is vírusra utal (már találkoztam ilyennel). Lehet betettél egy fertőzött pendrivert, ami megfertőzte a gépet. Először meg kell győződni arról, hogy tiszta a gép vagy nem. Én vizsgálatnak a következőket ajánlanám:
    Malwarebyte's Antimalware (free)
    Hitman Pro
    Kaspersky Virus Removal Tool
    Emsisoft: MalAware
    Microsoft Safety Scanner
    Ha mégis tisztának tűnik a gép, akkor még szét kell nézzél az ASUS oldalán, mert lehet nem jó drivert telepítettél fel.
  • vitya79
    Sziasztok.

Asus laptop usb vezérlőivel van a problémám, eszközkezelőben is látni hogy nincs feltelepítve normálisan. A géphez nem kaptam driver lemezt pedig boltban vettem. :( Az asus oldaláról leszedtem mindent ami van de semmi változás. Bedugom a pendrivet van hogy nem ismeri fel az eszközt, illetve az eszköz gyorsabb működésre is képes üzenetet dob. Valami ötlet?
  • wantonly
    Nálam épp ma csinálta ugyanezt, ki is kapcsoltam az aero-t kapásból.
  • xido
    Kérdés..Ati vga

véletlen időközönként,ritkán..mezei gépezés közepette fogja magát a desktop és aero módból átvált nem áttetszővé és közben meg is pörgeti a vga ventijét..aztán visszaugrik,amikor úgy gondolja,nem sokára,de addig is idegesít..
    na ezt jól elmondtam,de hátha valaki érti:)
  • kl24h
    Elnézést: nem"...beletörődését." ...betöltődését.
  • kl24h
    Egyelőre szerintem Windows hiba lesz, lehet egy olyan vírust kaptál, ami "elrontotta" a Windows beletörődését.
  • suba53
    Szia!

Ha nem válaszolnak egy kérdésedre, az csak azért lehet, mert éppen nincs ötlete azoknak akik olvasták a kérdést. :-)

Szerintem amikor házon kívűl járattad, akkor lehet, hogy leölted egy rossz mozdulattal a freki kimenetét. Ha az egy open kollektoros tranzisztor kimenet, akkor egy véletlenszerűen hozzáérintett 12V simán leölheti. Valószínűleg ezért nem érzékeli a fordulatszám figyelő elektronika, attól függetlenül hogy pörög rendesen.

Próbáld ki egy másik, hasonló bekötésű ventillátorral. Ha annál sem érzékeli, akkor a chipset érzékelő bemenete halhatott meg. Ha annál érzékeli, akkor a ventillátorod kimenete halott.
  • The Best
    Sziasztok nekem olyan gondom van mikor elinditom a gépet csak addig jut el hogy kiirja press del to setup vagy ilyesmi meg látszik az alaplap neve m2n-e. elötte kiirta azt mikor lemerül az elem vettem bele elemet de igy sem müködik jól. memória lehet vagy alaplap hiba?
  • bajgunar
    ccleaner-t használj néha (vagy advancedsystemcare-t)
    registry-t sem árt kipucolni, töredezettségmentesíteni + op-ot is
    és ne chrome-ot, hanem Maxthon-t pl.
  • Sotyka
    configom:
    -cpu: amd phenom II 4x 965 (4 x 3,4Ghz)
    -ram: kingston hyperx blue edition (2x2gb + 2x4 gb)
    -vidikari: At radeon hd 5670 1GB
    -windows 7 home 64bit (eredeti)

A problémám az lenne hogy ilyen config mellett az összes netböngésző megterhelést jelent a gépnek ... Vagyis igazából nem is, mert a cpu 3%-on a ram is max 20%-on és a vidikari szinte 0-án van amikor netezek, mindezektől függetlenül atomra laggol a böngésző, és nonstopp befagy a (crome, és mozzilla is egyaránt). És ezek mellett a flashplayer is szinte tuti összeomlik ha egyszerre több honlap van megnyitva ami flast használ. Szóval enyhén használhatatlan a böngészőm.
    A flast lefrissítettem 10x, a böngészőt újraraktam, a vidikari szoftwere a legfrisebb, akárcsak a windowsé, vírusokat rendszeresen írtom, és figyelek rá, így az se valószínű. Valami ötlet milehet a probléma???
  • cadmonadam
    Szia,

Próbáltam a CMOS resetet, de sajnos az sem segített. Nem értem a számítástechnikát, már rájöttemm....
  • gordon 24
    Sziasztok!

Van nekem, egy Netbookom. Ez egy asus eee pc 900. Ugye ebbe ilyen kicsi vékony vinyo, van ami ugye abszolút nem hasonlít semmire::D Sajnos, semmilyen más csatlakozás nincs rajta csak az amivel a netbookba csatlakozik.

A probléma a következő. Van rajta egy rahedli adat ami kellene nekem. De sajnos lesérült a windows, így nem tudom menteni róla. Nem tettem semmit, tehát minden rajta van ott ahol annak lennie kell.

A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan adapter, amibe, bele lehet tenni a vinyót, hogy egy másik gép olvasni tudja?

Mutatom milyen vinyo van a gépben: (ilyen adapter kellene)

• kl24h
    Ezt a mondatodat fogalmaz úgy, hogy érthető is legyen: "Utó: kivétek után kellett a venti, ezért kapott 12 voltot (nem a gépből). Csak nem pörgött be."
  • jackoneill90
    Nekem is válaszoljon már valaki. Én is kérdeztem .
  • oneal1
    Köszönöm, akkor az első lépés az lesz hogy kipucolom a gépet, hátha melege van. aztán utána tovább lehet agyalni!
  • wantonly
    A memória gondok azonnali fagyást szoktak okozni, attól nem rángatózik a kép.
  • wantonly
    Mivel a videókártya és a ram kilőve, én szétnéznék a processzor felé is, elképzelhető, hogy azért sípolt a gép, mert túlmelegedett. Viszont ezért még elindulna utána a gép szerintem, úgyhogy alaplapi gond is okozhatja a problémát. Egy CMOS resetet megpróbálnék, hátha segít.
  • kl24h
    Van külön Windows 7 topik, ott lehet jobban hozzá tudnak szólni.
    De csak játéknál áll fenn ez a probléma?
    Ha csak játéknál áll fenn ez a probléma, akkor lehet, hogy a videokártya lesz, az is megtörténhet, hogy nincs jó hűtése vagy nem megy a ventilátor rajta (ha van). olyannal is találkoztam, hogy egyes játékoknál lefagyott a gép és másoknál nem és a végén nem a videokártya volt a hibás, hanem hogy újra kellett telepíteni a videodrivereket (a vírusok is szoktak ilyen nyomokat hagyni, hogy egyes drivereket újra kell telepíteni miután ki lett tisztítva a gép).
  • kl24h
    Valami érintkezési hiba lesz akkor. Kell ellenőrizni a csatlakozókat, esetleg kivenni/betenni a videokártyát. Ha a táp mondja fel a szolgálatot, akkor általában el sem indul a gép, de az is lehet, hogy hibásan adja a feszültséget az alaplapnak úgy néha, de nem hinném, mert általában amikor kiment a táp, akkor ott már nem megy semmi.
    Abban ne bízz, hogy új, mert van mikor újan is hibás az adott alkatrész, majd meglátod még milyen hibák jelentkeznek.
  • oneal1
    hali!

NEmtudom, hogy jó helyen kérem e a segítséget de én a memóriára gyanakszom úgyhogy talán...:)

A legjobb játéknál egy idő után, ez lehet fél perc vagy mondjuk max 10 perc el kezd rángatni a kép, nem akad, tehát a kellő fps megvan.
    1-2 másodpercenként van ez az akadás.

win 7 64 bit
    amd phenom II x4 965
    ati 5850 1 gb
    4 gb kingston 1600

a lapozófájl 4092 a kezdeti és a maximális érték is.

Köszönöm a segítséget előre is
  • cadmonadam
    Szia!

Teszteltem másik memóriával, de ugyanaz a helyzet, nem kap jelet a monitor. A sípolás meg csak egyszer volt, amikor lefagyott. Azóta semmi.
    Ha a táp halt volna meg, akkor el sem indulnia a gép, nem? Az alaplap meg szinte teljesen új, azért érdekes.

Üdv.
    Adam
  • kl24h
    Lehet, hogy a RAM memória lesz (vagy valamelyik az egész közül). Le kell ellenőrizni más memóriával is. Sípolás akkor is van ha kiveszed a RAM-ot (az egészet) és a te esetedben lehet gyanakodni, hogy valamelyik megadta magát.
  • cadmonadam
    Sziasztok,

Segítségeteket kérném, adott a következő konfig:
    AMD Phenom II X6 1045T, 4 GB DDR2,ASUS EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5 PCIE,Windows 7, ASROCK N68C-S UCC,WDC - 500 GB - SATAII, Chieftech Iarena GPS 500W,Benq G2222HDL

A gép kb. 2 hónapig tökéletesen ment, majd ma netezés közben folyamatosan sípolni kezdett, s gyorsan kikapcsoltam. Ezt követően egyszerűen nem indul el a rendszer, "no signal" jelet ad a monitor. A gép maga elindul, ventik mennek, de ennyi. Videókártyát, memóriát próbáltam kicserélve, de semmi. Szerintetek mi lehet a probléma? Táp? Alaplap? (Mindkettő szinte új, fél éven belüliek. A proci is új, saját hűtővel: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO)

Köszi a segítséget előre is!
  • jackoneill90
    érzékelő? : Winbond W83627HF
  • jackoneill90
    MA kihúztam az alaplapból a processzor hűtő ventilltorát. Majd anélkül el is indítottam mert megnéztem valamit. Most mikor megint benne van az alaplapban, nem írja ki se a biosban se everestben a fordulatszámát. Hol lehet vagy mivel lehet újra előhozni, hogy kijelezze a ford. számot?
    thermal throttling be van kapcsolva biosban. AMI bios 1.30.

Utó: kivétek után kellett a venti, ezért kapott 12 voltot (nem a gépből). Csak nem pörgött be.
  • Optimus Prime
    Mindegy. Meg van a hiba: csak az ASUS hardver monitor szoftverét kellett telepíteni.
  • Optimus Prime
    ASUS P5KPL-AM SE Intel G31 express mATX
  • Blum
    Pontosan milyen alaplapról van szó?
  • Optimus Prime
    Ez volt az első, amit próbáltam. Sajnos nem segít, most azt mondja friss driver van fent, de paradox mód a Realtek LAN kártyámhoz felajánl egy Vista-s driver. :S
  • Blum
    Próbálj meg ezzel frissítést keresni.
  • Optimus Prime
    ' hete újra telepítettem az XP-t és valamiért eme hardver elemhez nem települt/ismerete fel a Windows:

Intel(R) ICH7 Family LPC Interface Controller - 27B8

A legújabb Intel INF drivert szedtem le és telepítettem. A telepítőd CD-n és az ASUs honlapján meglehetősen régi driver van. És már hardvernél is (VGA, LAN, hang) a gyártó honlapjáról lévőt telepítem. Mi lehet a probléma?
  • kl24h
    Lehet ki van kapcsolva a BIOS-ban vagy a Windows-ban.
  • Blum
    Üdv!

Fel van telepítve minden, a géphez tartozó driver?
  • wantonly
    Tips for solving problems with USB devices
  • jayzeehun
    Kedves fórumozók!

Valaki tud segítsen: vettem egy notebbokot, most nézem a termékleírását van neki 2db 3.0-ás usb csatlakozója, meg egy usb 2.0-ás. Nos a 2.0-ás nem visz semmit, egeret bekötöm nem ismeri fel, ez miért van? Esetleg másik egeret visz? Vagy nem egér típus függő? akkor most usb 2.0 mire jó egyáltalán? Memory stick-nek aztán kész? Azt viszi legalább? Azt hittem usb 2.0 és 3.0 csak sebességben különbözik egymástól.

Valaki válaszolna köszi.
  • kl24h
    Vagy a BIOS-ból vagy a Start > Control Panel > System > Hardware fül > Device Manager-ből le lehet tiltani vagy kikapcsolni.
  • kl24h
    Lehet vírus van a gépen és azért nem lehet telepíteni.