Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aztán vagy:
1.
pri slave - CDRW
sec master - DVD író
2.
sec master - DVD író
sec slave - CDRW
btw sztem a a CDRW-nek nincs sok értelme, ha csak nem másolgatsz közvetlen írással lemezt.
boobolás meg egyértelmû, hogy elsõ a a pri master (HDD), második a sec master (DVD író, ha telepíteni kell win-t pl akkor jól jön)
All hail the double x!
Lenne egy kérdésem
Van egy 80 GB HDD ém , CDRW(DVD combo , és egy DVDRW ém , ezt most hogy kössem be rendesen IDE kábelel
Primary master
Primary Slave
Secondary master
Slave
és hogy be bootoljon ,
first és second boot
mert most csak azt irja ki hogy BOOTMGR hiányzo eljárás ctrl alt delete , képem is van rola
probálkoztam kérlek segitsetek hogy xp ét tudjak telepiteni rá
ÜDV:
irjatok 😊
Van egy gép.
Volt benne egy videókártya HD 5570 és lelett cserélve egy HD 5770-re. Most tettem bele használtam 10 percet feltettem a drivert...
Aztán újraindítottam és a windows felállása után kb 20 mp-vel leállt. És most ezt csinálja. Köze lehet a videókártya cseréje vagy az játszhat hogy a procin pasztát cseréltem de hát akkor még jobbnak kéne lennie.
Battlefield Play4 Free nick név: [HUN]LACZA
Mint kiderült, nincs Bluetooth modem a gépben, ezért volt zavaró, hogy a feltelepített szoftverrel sem ment semmi. Azt mondjuk, hogy nincs modem, nem tudtam, nem néztem korábban utána. A szoftver alapján meg feltételeztem.
Amúgy 5538G van.
Van egyátalán Bluetooth eszköz a gépben?, nekem 7738g-m van (ennek is többféle verziója van) és nincs benne Bluetooth, de bekapcsoló gomb az van, a pontos tipusa kellene a gépnek pl.: 7738g 644G5OMn .
sztem mindenképpen cserélj usb-s bill-re.
az elképzelhetõ, hogy a ps2-es egér lassabb 😊
All hail the double x!
A legújabb hibámtól újfent ordítani tudnék. A gond az, hogy a VGA ventilátorától megtudnék õrülni, olyan hangja van. De észre vettem más a hang boot, DOS vagy csak szimplán nincs fent az nVidia driver a gépen. Akkor változik a hangja, ha az XP elkezd tölteni és fel villan a3 LED a billentyûn. A lényeg, hogy észre vettem, ha pár percig "DOS" módban fut, akkor utána "csendesebb". Ám, hogy elteljen a pár perc általában a BIOS-ban idõzök, ami nem jó, mert a jó helyett csak hülyeséget csinálok. A hétvégén kellett is egy reset. Most az van, hogy a Del-el ugyan belépek a BIOS-ba, de hiába nyomom a billentyût nem reagál, ez a helyzet az F8-al is, azt hiszem kilõttem a PS/2 mouse supporttot, bár már máskor is, de akkor nem volt baj. Újabb reset vagy cseréljek USB billentyûre?
És hamár USB-PS/2 mizéria: lehet az, hogy egy régebbi PS/2 egerem lassabb, mint egy USB-s?
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni tõletek!
Van egy Acer Aspire 5538G notebook-om. Már kb. 1 éves, és az alábbi problémák jelentek meg:
- az aksi a felirat szerint (bocs, de laikus vagyok) egy "6-cell Li-ion battery" -> nos, ahhoz képest, hogy 1 éves géprõl van szó, ami egyáltalán nincs agyon használva, csupán 25-30 perceket bír, holott egy nálam hozzá értõbb ember szerint 3-4 órát is bírnia kellene. Mi lehet a gond?
- a ventilátor mûködik, ennek ellenére nagyon meleg levegõt fúj ki sõt, a gép teljes bal oldala felmelegszik, a ventilátor szellõzõ részénél pedig éppenséggel forró. Ezt sem értettük az ismerõsömmel igazából. Õ azt javasolta, hogy majd tegyünk be egy másik ventilátort, és ha azzal nem történik melegedés, akkor azzal volt a baj - ellenkezõ esetben...
- a notebook elvileg képes Bluetooth-on történõ adatátvitelre - elvileg. Gyakorlatban hiába nyomok Fn+F3-at, amivel be lehetne kapcsolni, ugyanúgy inaktív marad a program, a telefonom pedig egyáltalán nem is érzékeli. A program a géphez kapott lemezrõl lett feltelepítve, de ha a Program Files-bõl próbálom indítani, akkor sem mûködik. Mi lehet a baj?
Már tényleg tanácstalan vagyok. Talán itt tudtok megoldást mondani...
Úgyhogy corsair terméket sem veszek többet az is biztos, hát mi ez hogy a prémium termék 3 hétig bírja, mikor a merkuri tápot 5 év után cseréltem le, és nem azért, mert tönkrement!
Emancipate yourself from mental slavement!
Nem is volt vele eddig gond csak mostanában csinálja...
És a rendszer is ugy tölt be mintha csak megnyomtam volna a reset gombot,tehát nem ír semmi olyat hogy a rendszer súlyos hiba után ált helyre.
Fogja magát ujra indul és kész.Mi lehet a gond valaki nem tudja..?Kattan egyet a vinyo mikor ujra indul de az akkor is ha megnyomom a resetet vagy ha restartot nyomok a rendszerbõl
Késõbb már a kurzornál lilás csikok jelentek meg és vmi kék képernyõs hibaüzenettel megfagyott az egész
Újrainditási kisérletnél csak egy fehér képernyõ jelent meg amely késõbb lila vörös és fekete szinek között váltakozott.
Második újrainditásra minden visszaállt normálra,viszont másodjára is kék ablak...
Mostanra viszont végleg meghalt.Amikor elinditom azt a laptopomot akkor
-fehér képernyõ,semmi billentyûre nem reagál kivéve a caps lockra,bios be nem tölthetõ
-fél perccel utána fokozatosan fekete képernyõre vált és úgyis marad.
Az egyetlen akció amit tehetek ki és be kapcs.
Szóval mehet a szeméttelepre egész?(értve az alaplap meghalt?)
Vki vmi megoldást?
Lehet hogy az a balfasz Win7 szólt bele a mûködésébe? Nem emlékszem, hogy régebben ki volt-e kapcsolva, de szerintem minden ilyen monitor/hdd leállást kiiktattam és akkor nem volt ilyen. Bár akkor még a rossz revíziójú alaplapom volt. Mióta ez az új van és újratelepítettem a Windows-t azóta ezt mûveli.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Fontos lenne, mert egy 2TB-os WD Black meghajtóról van szó! És nem szeretném ha az adataim sérülnének vagy elvesznének csak úgy!
A következõ a problémám.
Van egy Sata2-es HDD-m, a rajta lévõ fájlokat nagyon gyorsan kezeli a gépem, míg a Sata3-as HDD-nél érdekesen reagál a gép.
Ha valamit másolni akarok a Sata3-as meghajtómra, akkor gondolkozik sokat a gép és úgy hallom, mintha az egyik ventilátor felpörögne a gépben, és csak ezután hajtja végre a parancsokat.
Indításnál és a Windows leállításánál is ez van!
Ez valami hiba, vagy esetleg a HDD-m rossz vagy az Alaplap?
Rossz revíziójú alaplappal nem volt ilyen gond, csak ezzel a B3-as deszkával...
Lehet, hogy kár volt visszacserélni?
A konfig a következõ, hátha segít:
Alaplap: ASUS P8P67
Processzor: Intel Core i7 2600 (3,4Ghz, HT)
Memória: 4x4096MB DDR3 Kingston (1333 Mhz)
Videokártya: ASUS EAH6970
Tápegység: Chieftec 750W
Elõre is köszönöm a segítséget!
Problámám akadt a gépemmel.
Egy 20 perce vettem észre, hogy a gép nem tudja használni egyik dvd írómat se és a virtuális olvasót sem. Az eszközkezelõben látszik, de azt írja: "A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)"
Próbáltem frissíteni, de arra meg azt írja naprakész. Tudja valaki mitõl lehet ez és hogyan lehet orvosolni? (lehetõleg formázás nélkül)
A gépen windows7 32 fut, a két dvd-író pedig egy ASUS DRW 1814BLT és egy TSSTcorp CDDVDW SH-S223C.. már ha ez számít.
Mielött észrevettem volna a hibát egy USB-s SATA winchester olvasóval használtam egy régebbi merevlemezemet. Ez okozhatta a problémát? (bár régebben is használtam gond nélkül)
Sürgõs segítség kellene!
NOD32 Smart Securityben hozzá akarok adni egy kivételt, egy patch fájlt, mert mindig vírusnak érzékeli, pedig nem az. Amikor a beállításokban rákattintok a Kivétel gombra, azonnal kék halált kapok ezzel a hibaüzenettel:
"BAD_POOL_HEADER"
STOP 0X00000019
Már kétszer is ez történt, harmadszorra nem akarok rákattintani. Hogy tudom ezt kivédeni és megszüntetni?
Olyan szerkezetet keresek, ami tulajdonképpen egy wifi adó, de olyan, hogy az otthoni vezetékes netet rákötöm az antennára és abból az antennából továbbviszem a jelet egy kábelen a gépbe...magyarul a router és gép közé be akarok ékelni egy wifi adót...
Tudtommal vannak ilyen szerkezetek, csak nem tudom, hogy mi a nevük, hogyan keressek rájuk...
Tudtok ebben segíteni??
Elõre is köszi...
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
A program mûködik, azonban a rövid önteszt illetve a részletes önteszt funkció nem akar elindulni.
Kidob egy kis ablakot ezzel a szöveggel: Hiba a teszt inditásakor. A hibakód: 1 (1956) E:1
A merevlemez vezérlõ illetve annak meghajtóprogramja nem támogatja ezt a funkciót.
Mi lehet a gond?
Pont ezért szedtem le ezt a progit, hogy tüzetesen át tudjam vizsgálni a vinyómat... mert meghibásodásra gyanakszom.
Kösz.
PS3 Slim 250 PC
Nemrég volt egy olyan problémám hogy játékok közben fagyott a gépem, néha fagyás után újra indult, néha csak elzöldült a kép vagy no signal-t írt a monitor.
Másik lehetõség pedig az volt amikor játék után simán csak az asztalon voltam vagy neten böngésztem és 2-3 perc után befagyott a gép. Csak a restart segitett.
Olyan is elõfordult már hogy hihetetlenül belassul, 2-3 másodpercig megse mozdult az egér majd 1 picit ugrott, aztán megint megállt. A kép fekete lett, amjd szépen fokozatosan visszatért, aztán megint elsötétült, visszajött, közben az egér mozgatásra néha néha megmozdult...
Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani mintha egy gyenge gépen akarnánk egy nagy gépigényû játékkal játszani magas grafikán és hihetetlenül akadna. Csak nálam ezt az asztalon csinálja...
Restart után mintha mi sem történt volna.
Eddigi próbálkozásaim:
Win 7 reinstall, VGA driver kicserélése, VGa kicserélése, Memóriából mivel 2db 1 gigás van ezért kiszedtem az egyiket, majd miután úgy is rossz volt, visszatettem és a másikat szedtem ki, de ugy se lett jó.
Ma gondoltam hogy a merevlemezzel próbálkozom valamit. Több particióra van osztva, egy oylan particiót fogtam amire nem a rendszer van telepitve, hanem csak a játékok. Jobb gomb/ tulajdonságok/eszközök/ hiba ellenörzés.
Fájlrendszerek hibáinak javitása pipa
Szektorhibák keresése és kisérlet a javitásukra pipa
És elinditottam. 15 perc után mikor körülbelül a harmadánál járhatott jelentkezett az a gond hogy a gép hihetetlenül belassult, a kép elsötétült, majd néha néha vissza visszajött, elsõnek kisebb kockában tisztult ki itt ott és lehetett látni a háttérképet, majd az egész visszajött, közben az egér mozgatásra néha néha megmozdult.
Lehet hogy csak véletlen egybeesés... de kezdek a winyóra gyanakodni.
Okozhat a winyó ilyen jellegû hibákat, amiket az elõbb felsoroltam?
Mert pl ez utóbbit már 2-3 hete ha csinálta... és most hirtelen pont a winyó ellenõrzésnél csinálta megint.
Vmi progi amivel lehetne tesztelni/ esetleges hibákat kiszûrni?
Tanács/ ötlet?
Köszönöm.
PS3 Slim 250 PC
Nezd meg a lap kezikonyveben, biztos van rola irva valami, igy van egy sanda gyanum, hogy ezzel a beallitassal lehet engedelyezni, hogy visszavegye a fordulatszamot, ha nem terhelt a proci es nem melegedik annyira.
De lehet nincs igazam, milyen lap amugy azon kivul, hogy Asrcok ? Mert ugy utana tudunk mi is nezni a kezikonyveben.
Emancipate yourself from mental slavement!
ez olyan mint hogy veszel egy samu monitort 50-ért, ugyanakkora eizo 2-300.000 😊
All hail the double x!
Megszeretném kérdezni, hogy ez a 4 magos processzor miért ilyen drága? Miért drágább mint a 6, 12 magosak? Számomra érthetetlen.
Egyébként tegnap jelent meg új Nvida driver, letöröltem az elõzõt mindenestül, és feltelepítettem ezt az újat, de ugyanolyan sz*r, pár perc játék után - fõleg párbeszédekkor/átvezetõ videók alatt - lefagy a játék, és pár másodpercig produkál valami grafikai bugot, pl: kis négyzetekkel teli képernyõ, vagy textúra képek jelennek meg ("széthajtogatva"), esetleg sárgára/zöldre vált a képernyõ, aztán jön a kékhalál, elvileg ez a videokártya új, mert nem olyan régen lett kicserélve garanciával (úgyis használtat adtak...de akkor se kéne sz*rakodnia), ezt is visszavittük a szervizbe, de azt mondták, hogy órákon át tesztelték, és semmi hibát nem találtak.
Ilyenkor mit lehet tenni?
All hail the double x!
Gigabyte EP43-S3L alaplapom van.
Azt szeretném kérdezni, hogy hol találom a BIOS-ban azt az opciót, ahol az AGP-t (Aperture Size) lehet állítani. Feljebb szeretném venni, de sehol sem találom. Olvastam, hogy Gigabyte alaplapoknál ha nyomsz egy Ctrl+F1-et a BIOS-ban, akkor elõjön egy új panel, ahol az ehhez hasonló dolgokat tudod beállítani, de esetemben ez nem jött be, mivel nem történik semmi, ha lenyomom.
Valaki tudja esetleg a választ? Elõre is köszönöm!
All hail the double x!
Ha egy AMDs CPUt szeretnék lecserélni egy Intelesre (Intel Core i3 550 3.2 GHzre), nem lesz semmilyen hatással a gépemre?
Van egy HP Probook 6540b típusú i5-ös laptopom és az a gondom vele, hogy hideg indításkor miután feláll a rendszer, random kikapcsol. Tegnap cseréltek benne memóriát, de a probléma nem oldódott meg. Külsõ vinyó, wifi közrejátszhat? Mi lehet az oka? :S
Bill Gates hagyatéki Windows Update-tel aktiválta az õ kis Order 66-ját. XD
All hail the double x!
Bios-t reseteltem azzal, hogy kiszedtem az elemet, a procit kivettem beraktam, megneztem, minden a helyen van...
Esetleg mivel probalkozzak meg?
Tudtok jo szervizt, ahova lehetne vinni / kijonnenek megnezni?
Van egy ASUS 9800 GT kártyám, ami a mai napon olyan dolgot mûvel, hogy a rajta lévõ ventilátor idõközönként leáll, majd újraidúl, hõmérséklettõl fûggetlenûl.
Nem érinkezési dolog, mert hiába mozgatom, kocogtatom, nem reagál, csak úgy magától megáll-elindúl.
Játék közben csak azt vettem észre, hogy szétfagy az egész gép, majd újraindítás után 80 fokot írt az everest a gpu-ra. Írja, hogy 100%-on pörög, de közben áll és a gpu fórrósodik felfele. Mi lehet az oka?