4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#2473 az akadás lehet vga driver hiány vagy régi esetleg az alaplap cd-jéről a driverek hiànya. -
#2472 a bios-os időelállítòs dolog az az elem hibája, de a gép elindulása nem függ tőle. valami más lesz ott. -
Gubo79 #2471 Sziasztok!
A köv. problémám van: van egy 2 éves gépem (Intel (R) Core (TM) i5 CPU, 750@2,67 GHz (4 CPUs), ~2,7 GHz; ATI Radeon HD 5570; 6 Gb RAM stb.), amelyikre most lett telepítve a win 7 (Professional, 64 bites), és a játékok (totalwar játékok, FIFA 12) akadnak rajta. Korábban az XP-n sokkal jobban futottak! Most 6 giga RAM van benne, de a rendszer tulajdonságai között azt írja ki, hogy ebből 5 giga használható!!? Ezt sem értem... Korábban 2 giga RAM volt benne, majd belekerült most egy 4 gigás, még XP-n (ettől érezhetően gyorsabb lett a gép, simábban futottak a játékok), utána lett installálva a win 7, és rosszabb, mint előtte az XP volt 2 giga RAM-mal!!! A videókártyával lehet a gond, vagy mivel?? Mert most ott tartok, hogy visszarakatom az XP-t, mégha az nem is tud kezelni 6 giga memóriát, meg nincs is dx11, akkor is sokkal élvezhetőbb, mint ez, ami most van... :(( -
#2470 császtok
van egy régi pcm és nem kapcsol be :S kap áramot az alaplap mert világit a kis led rajta. nem lehet hogy az alaplap gombelemjével van a gond???hogy pl telejsen lemerült mert voltak problémák már vele...idöelálitodás..bios visszaálitodás magátol föleg ha hosszab ideig nem volt bekapcsolva a gép.
thx -
zserrbo #2469 hali!
A problémám a következő:
van egy Asus k70ab-ty006l laptopom és tegnap vettem hozzá egy Trust Convex billentyűzetet és alapból semmi gond vele, de mihelyt alvó módba kapcsolom a gépet és felébresztem az usb-s billt, az számokat ír több betű helyett is. Ha a num lock -ot kikapcsolom akkor jó, ha vissza akkor megint rossz. Ha kihúzom és visszadugom bekapcsol num lock -al is jól működik.
Más gépnél(pc-nél xp alatt, win7eses pc-n nem tudtam még kipróbálni) rendesen működik, eddig más usb-s billentyűzettel is jól ment a laptop, csak most nem.
Próbáltam letiltani az usb-s tápellátást is alvó módban hátha, de semmi. Csak akkor javul meg, ha újra bedugom az usb-t.
Gyártói driver nincs.
Ezzel lehet valamit kezdeni szerintetek? -
gyuri12 #2468 Azóta megoldottam. -
gyuri12 #2467 Sziasztok!
Tegnap játék közben felugrott a Windows7-ben egy ablak,mi szerint "akarom-e futtatni az uninstall.exe-t". Mivel nem tudtam mi az,természetesen kiikszeltem,de újra és újra felugrott. A feladatkezelő el sem indult,és a gép is jóval lassabb lett,így inkább újraindítottam a gépet, de amikor bekapcsolódott,akkor a BIOS betöltése után annyi történt,hogy a bal felső sarokban villogott egy pötty(vagy ez: _ ,fene tudja már). Előkerestem a Windows7 CD-t,hogy újratelepítsem,vagy megjavítsam a feltelepített Windowst,de ha a Windowsos vinyó van a gépben,akkor megint csak a villogó pötty van,vagy kiírja,hogy nem megfelelő Boot-Device/ Boot Media van a gépben.(akkor írja ezt ki,ha a DVD olvasót állítom be elsődleges Boot-Devicenak)
A másik,nem-windowsos vinyóval elindult a Windows telepítő,és minden működött,tehát nem a DVD olvasó hibája.
Igazából azért írtam ide,mert nem tudom,hogy vírus volt-e, a vinyó halt-e meg,vagy a vincsesztert dobhatom-e a kukába.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Puhos #2466 Szia.
Bios jelzések. -
#2465 köszönöm :)
akkor csak csere ugye?
vagyis ha már cserélnem kéne akkor új gépet veszek, ez már kicsit döglődik minden szempontból :) -
spiderman2 #2464 Sziasztok!
A gépem múlthéten kezdett el elég furcsán viselkedni.
Újra raktam a rendszert,de a hiba megmaradt.
Abból áll,hogy mikor alvó állapot után vissza kéne állnia,a gép elindul,ventik mennek,de a monitor kiírja,hogy nincs jel.De az a furcsa,hogy nem minden alkalommal,hanem kb 5ből,egyszer.
Ilyenkor nyomok a gépen egy újraindítást,a sima 1 pittyegés helyett,háromszor pittyeg.Nyomok rá még egy újraindítást,és helyreáll.De akkor is látszik rajta,hogy nem is újraindult,hanem alvó állapotból akkor tért vissza.Hosszú távon tudom,hogy nem jó ez a fajta újraindítás a vasnak,ezért kérdem,hátha tudtok segíteni:)
Remélem érthető volt valamennyire amit írtam.
Előre is köszönöm a segítséget! -
#2463 - ez legtöbbször VGA - memóriahiba.
- VGA húzásnál(OC) jön elő pl.
- vagy ha döglik a kártyád - -
#2462 sziasztok!
segítségeteket kérném.. Ati Radeon 9600 videókártya van a gépemben, és mostanában valami nem oké :)
Újra lett téve az XP, azóta most találkoztam a 2. játékkal, ami grafikai hiba miatt játszhatatlan, előtte tökéletesen ment...
Egyik ilyen a World of Tanks, a másik a SW-Kotor...
A hiba lényege, hogy a játékban háromszögeket jelennek meg a képek helyett.. hogy jobban értsétek, teszek fel képet is.
driverekkel próbáltam játszani újratettem még a hangkártya dirvert is :)
lehet hogy egyszerüen csak haldoklik a videokártya? külföldi oldalakon olvastam h másoknál is jelentkezik, megoldást még nem találtam rá.
mondjuk ezeken pont nem a háromszögek látszódnak...
kép1
kép2
-
#2461 rendben, köszönöm! -
#2460 Szerintem winyó lesz. Nekem is volt már ilyen problémám. Ellenőrizd, hogy a kábelek rendesen a helyükön vannak-e. Nekem az segített a dolgon. -
#2459 szevasztok!
Újabban új hobbija akadt a gépemnek....:
Meghatározhatatlan időközönként, akár film,játék vagy netezés közben, megáll a tudomány...nem tudok semmit csinálni, mintha lefagyna vagy ilyesmi, a led folyamatosan ég, hogy dolgozik valamin, várni kell fél vagy 1 percet és utána hallani hogy tényleg dolgozik és hirtelen jó megint minden.
amig megakad addig a letöltések is leállnak pl torrentben.
Memória gond lehet esetleg?
Köszönöm előre a segítségeket! -
#2458 üdv!
A következő problémával találkozom teljesen random : BSOD Kernel Power 41 63
vettem egy használt HTPC-t
spec:
Silverstone SG-05 - 300W gyári FSP (gyanús, de eddig tökéletesen ment az előző tulajnak)
i7 2600K
Sapphire HD6950 2GB 11188-05-50g (próbáltam külön tápról is, szintén kék halál)
Zotac Z68-ITX WiFi
Kingston HyperX 2x4GB (ez nem hibás, memtest végig ment, bár ez újonnan került bele, nem ezzel ment előtte - esetleg időzítés hiba?)
Antec Kühler H2o 620
ADATA-120 SSD
- Bios Defaulton megy most. No OC. Nem is igénylem.
- Teljes Clean Reinstall - OEM Win 7 HP
Driverezés után teljesen Random kék halál , kilépéskor, CCC - indásakor, néha Játéknál... van, hogy meg semmi probléma és megy. Az előző tulajnál is rendben ment, probáltam a biosban állítani a cpu teljesítményét lefokozni 80W-ra, turbo boost-ot ki kapcsoltam.
sajnos egyetlen fórumot találtam ahol állítólag a RLT hangkártya dr eltávolítása megoldotta neki.. :/ - nekem nem.
kérlek, ha van használható ötlet hallgatok mindent.
-
kisviku #2457 A pattogásnak nem lehet oka, hogy a csatlakozók rosszul érintkeznek, lazák, vagy valami elektromos zaj bezavarhat?Nekem akkor szokott, ha rosszul érintkezik a jack dugó. -
kisviku #2456 Notebook hűtő a megoldás.Nekem is segít.Csodát nem fog az sem tenni, de sokat segít.Egy másik topic-ban már leírtam, de minden notebooknak sz*r a hűtése.Ha meg van fejelve egy bivaly procival,akkor sajna melegszik.
Nekem ez van
Van amelyiknél típushiba, van ahol nem.De nem tudnak olyan hűtést rakni notebook-ba,mint desktop-ba, helyhiány, ergonómia és mobilitás miatt.Marad a plusz hűtő, mely még a táskádban is elfér. -
#2455 Húzd ki az usb-s kütyüket és indítsd el úgy. -
kl24h #2454 A BIOS-t állítsd alapbeállításra. Ha nem jön helyre a probléma, akkor sokféle probléma lehet (alaplap, tápegységek, RAM).
A RAM-mal az a helyzet, hogy egyenként kell megnézni, tehát csak egyet hagysz benne és a többit kiveszed (én fordítva értettem, ahogy írtad, hogy egyet vettél ki és a többit hagytad benne). -
marczy #2453 Sziasztok.
Bekapcsoltam reggel a masinát, és 1 hosszú, 2 rövid hangot ad. Megnéztem a vid.kártyát, nem láttam problémát. Megnéztem egy másikkal, ugyan az a csipogás. Át tettem a másik sínbe, ugyan az, vid. kártyáról leszedtem a tápot, ugyan úgy csipog. Egyenként kiszedtem a ramokat, indítottam velük a gépet, ugyan az a hiba. Nem nagyon tudom mi lehet a probléma... Asus A8N SLI-Deluxe-s AWARD bios-os alaplapom van. A hiba elvileg a vid. kártya, de mint mondtam, másikkal is ugyan ez a jelzés van. (Award
1 long + 2 short Your video card is malfunctioning)
Plusz táp kell mindkét kártyához, a cseréhez csak 1, míg az eredetihez 2 csatolóval. a kártya elindul (legalább is ami a hűtését illeti). 600W-os enermax tápom van.a csere Nvidia Geforce 7900GTX, ami a gépben van eredetileg, gigabyte Geforce 260 OC. Megnéztem a csatolókat is, tüskéit is, nem láttam hibát...
Tudna valaki segíteni?? -
Laceee #2452 Új, vagy most vette, nem mindegy... -
Blum #2451 Új noti,akkor retkes még nem lehet.
Tesztekben amúgy kiemelik,hogy tényleg melegszik a cucc. Úgy néz ki,hogy ez típushiba. -
Laceee #2450 Kitisztítattni.../újra pasztázni...
-
#2449 Hi!
Van egy HP 2510p notim, most vettem. Az vele a gondom, hogy irgalmatlanul melegszik. Win 7 van rajta, és alapjáraton is 65 fok körüli a proci, és ettől szörnyű forró az alja is a gépnek. Próbáltam a speedfan progit feltenni, de nem mutatott egyetlen ventit sem. Próbáltam a notebook hardware control progit, levettem felére a proci sebességet de semmi érdemi eredmény. Biosban bekapcsoltam, hogy ha töltőn van a gép, mindig menjen a menti, megy is, de még mindig süt az alja...
Valami tanács, hogy mit próbáljak még meg?
Köszi előre is! -
Madi92 #2448 Hali!
Nekem hanggal lenne problémám.
Vettem 5.1-es hangcuccot, hozzá jó minőségű hangkarit, X-FI Titanium.
Nagyon fasza, jól szól, csak 1 gond van. Bizonyos számoknál, hangoknál jobban, néhol kevésbé, de lehet hallani, hogy recseg, pattog a front, ill talán a side hangfal is. Hangkarinál volt olyan opció, hogy SVM, ami ha On-oltam akkor kevésbé volt észrevehető. De így, hogy felfigyeltem rá, mindig észreveszem, és felbosszantom magam rajta. Help!
Ötlet, hogy ez miért lehet? Vagy mit kéne kipróbálni? Remélem nem hibás sem a hangcucc, se a hangkari. :( -
Blum #2447 Ez zárlat lesz. -
Robcuskilla #2446 Sziasztok! Az alábbi problémám van: bekapcsolom a gépem, épp felpörögnek a ventik ( biosig nem jutok el ) kb 2 mp és rögtön le is áll a gép, majd anélkül, hogy hozznyúlnék ezt ismételgeti magától, felpörög-leáll-felpörög-leáll... amíg ki nem tolom az elosztón a "power" gombot, tehát áramtalanítom az egészet. Utána többnyire pöccre indul, betölt win 7, és működik midnen gond nélkül, akár órákig, működés közben nem áll le, nem indul újra, csak ez a bekapcsolási marhaság van. Olvastam több fórumon tanácsokat ( hála az égnek ezerféle oka lehet... ) tápcsere volt, probléma maradt, alaplapi elemcsere volt, probléma maradt. ( alaplap, ramok és videokari egyébként teljesen újak ). ilyen problémát mi okozhat, baszkuráljam a ramokat vagy simán zárlatos lehet a házon a power gomb? le lehet szűkíteni ezt vmire? köszi előre is -
Petya8991 #2445 A napokban vettem egy Gigabyte Gforce 220GT videokártyát egy ConRoe 1333 GLAN alaplaphoz. A Win7 35ös kódot mutat Csak BIOS frissítéssel megoldható a probléma vagy van esetleg más lehetőség? -
dord #2444 Végül újraraktam a gépet, és már jó. -
dord #2443 Az angol tudásom nem a legjobb, de amiket néztem, azok nem azok voltak, és nekem nem is voltak jók. -
#2442 Érdemes szétnézni a google találatai között, úgy nézem nem egyedi a probléma. -
dord #2441 Amíg be nem tölt a kék háttér, hogy a személyes beállítások betöltése, addig hallom a fülesen a zajt, ami, szokott menni, de aztán van egy reccs, és semmit nem hallani, és megint le lesz tiltva a hang. -
dord #2440 BIOS-ban letiltottam az alapot, fel is raktam a drivert újra, de nem jó. -
Blum #2439 Drivert telepíts hozzá vagy BIOS-ban engedélyezd azt a hangkártyát,amelyiket használnád.
(Elemcsere után valószínűleg a BIOS is resetelte magát tehát visszaállt az alaplapira mint default) -
dord #2438 Helló, lehet, hogy nem a megfelelő topicban vagyok, de a gépemen nincs hang, mióta az alaplapon kicseréltem a gombelemet, vagyis van hang, de nem hallatszik semmi, mert le van tiltva, és nem engedi feloldani. Két hangkártya van a gépemben, egy gyári (intel) és egy C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI, ezt használom (tudtommal). -
#2437 van egy adsl modemem meg egy routerem mindketto menujét(oldalát) 192.168.1.1 el érem el , hogyan érhetrném el az adsl modem oldalát?? -
Blum #2436 Töltsd le a Furmark legfrissebb verzióját és izzasszad vele a VGA-t 10-15 percig. Ha ott nem melegszik túl,akkol sehol. -
#2435 Túlmelegszik a memória? Ezen mindkét oldalon van memória. Fölül csak passzív alu borda van rajta. -
McLos #2434 Sziasztok!
1 kis segítséget kérnék. Van egy Asus K50IJ notebook-om ami az utóbbi időben filmézés vagy youtube videó nézés közben megfagy. A kép megakad hanem belassul majd teljesen megakad majd pár perc után továbbmegy vagy csak a gép kikapcsolása segít azonnali visszakapcsolás után órákig megy ha nem filmet nézek. Nem melegszik túl proci nem megy 40-45 fok felé sem a HDD. Memóriateszt nem talál hibát. Everesten futtatott rendszerstabilitás teszt fél óráig fut hiba nélkül nem fagy ki játék közben sem fagy ki. Csak videó alatt ha fut a torrent is. Rendszer lett újratelepítve, új torrent kliens,új video codec-ek. Ötleteket várnák mi lehet a probléma?