4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#2513 feltéve, hogy az alaplap tudja a dual channel-t, és 2 (tökéletesen) egyforma modult raksz be, igen, gyorsabb lesz. kb 2x olyan gyors. -
#2512 Gyorsabb lesz egy kicsit a gép ha 2X1 giga kit-et rakok bele? MAx 2 gigát lehet, ddr400at. azt is csak 333ba tudja kezelni. Úgy már csak nem fog állandóan töltögetni team fortressbe. most 1giga van de azt majdnem lefoglalja egészbe. -
Blum #2511 Udv!
Nalam anno HD3850-nel volt ilyen hiba. Marmint a ciripeles.
Ezt az idegesito hangot valamelyik kondenzator adja ki. En vissza vittem garanciaba,de nem csereltek ki,mondvan hogy a VGA mukodesere nincs hatassal. Ellenben ha elviszed egy TV szerelohoz vagy elektro muszereszhez es o megtudja nezni,akkor forraszt ra masik kondenzatorokat. Par szaz forintos tetel es a ciripeles megszunik.
A mikroakadasok meg valoszinuleg driver/jatek hibabol fakadnak. -
#2510 VTX 5770 1Gb
Igazából 5 alkatrészt nem akarnék visszavinni, hogy valamelyik az ötből nem frankó. Elküldenének melegebb éghajlatra. -
#2509 én odavinném a gépet, vagy legalább a garanciális alkatrészeket. szerintem is a videókártya az, és ahogy te is mondtad megterhelés hatására felpörög. milyen videókari am? -
#2508 Lenne egy kis gondom. Ma vettem észre hogy a Razer Deathadder v2-öm görgője kicsit betegeskedik. Konkrétan ha klikkelek a görgövel 10-ből 7-szer nem érzékeli. Azért tűnt fel mert neten általában ezzel nyitok meg új lapokat. Találkozott már valaki hasonló hibával? -
#2507 Hozzáértők tanácsát várnám.
A gépem alapjáraton szépen megy, nincs vele semmi baj, viszont amint terhelést kap (ami nálam főleg játékot jelent) valami elkezd ciripelő hangot adni a gépben, a játékokban pedig néha-néha mikroakadások tapasztalhatóak.
Én a videokártyára gyanakszom, de érdekelne, hogy mi okozhat még hasonló problémát. Memória valószínűleg nem, mert alapvetően egy 2Gb-os volt a gépben, de aztán vettem egy másikat (ugyan olyat) és azzal is kipróbáltam. Ugyan az az eset.
Tápra sem gondolnék, nem hinném, hogy pont csak terhelés alatt nem adna megfelelően áramot. Ha gondja van, akkor netezés közben is gondja lenne.
Marad a processzor, alaplap és a videókártya. Minden lehetőséget meghallgatok. Még garanciálisak az alkatrészek, ezért szeretném kideríteni, hogy vissza lehessen vinni. De azért az egész gépet nincs pofám odavinni, hogy valami nem jó, vizsgálják át. -
janihunk #2506 A tv re csak HDMI a monitorra DVI ment. -
Blum #2505 Ami a tap teljesitmenyet illeti,szerintem boven eleg a mostani tapod is.
Nem kell ezert uj tapot venned.
Amugy atgondolva a dolgot,ELVILEG el kene indulnia a gepnek 4pin csatlakozoval is. Probaltal mas csatlakozot kotni a plazmara? Milyennel probaltad most? -
janihunk #2504 Hmm nekem azt mondták inkább vegyek másik tápot. Minimum ezt: Klikk -
Blum #2503 Az UEFI megjelenitotol fuggetlen.
Ha a lapodon 8pines cpu csatlakozo van,viszont csak 4-est dugtal ra (illetve a Chieftecen olyan van),akkor bizony kelleni fog neked egy atalakito. LINK -
janihunk #2502 Sziasztok az lehetséges hogy a Chieftec GPS-400AA tápom miatt nem jön be a bios meg a win7 sem bootol be a következő konfigon?: Asus P8P67 B3 lap, 8gb Corsaír ram, 5750 VGA, 1 vinyó. Lehetséges hogy kevés a 4 pines csatlakozó a CPU nak? Csak mert elvittem a gépet egy haverhoz neki 430 az corsaír tápja volt (8pin cpu) és ott simán ment a bios meg minden. Viszont nálam plazma TV-n próbáltuk nála meg CRT monitoron. Az lehetséges hogy a plazma nem tudja az UEFI biost megjeleníteni? -
Blum #2501 Az a 70 °C bizony SOK!
Javaslok a hazba egy-ket rendszer huto ventilatort,ami megmozgatja odabent a levegot(3ezer forintbol meg lehet uszni max.),aztan egy processzor ujrapasztazast!
Vegso esetben egy combosabb CPU hutot.
[Milyen processzorod van es milyen gephazad?] -
zsoli03 #2500 Üdv! lehet hogy nem ide tartozik, de az a problémám, hogy a gépem egy ideje lassan kapcsol be, és az egér időnként ugrál, a hang is vibrál, s néha lelassul, játékk özben is akad, pedig jó erős gépem van, lehet hogy a melegtől van? egyenlőre még nem omlott össze, a proci sajnos 70c-fokos. remélem tud valaki valami megnyugtatót írni hogy nem megy tönkre a gépem.
zsolt -
huncsik #2499 értem!:S köszi a segítséget. -
Blum #2498 Sajnos be kell fektetned egy uj webkameraba.
Ehhez a kamerahoz XP-hez adtak ki utoljara drivert.
Ha lenne hozza Vista driver az meg talan felmenne ra,de meg az sincs. -
huncsik #2497
sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy felraktam a Win7 rendszert, de a web camerát nem tudom feltelepíteni, nem találok hozzá drivert.
a webcam neve Chiicony i-cam2120. remélem tudtok segíteni. -
Adamow #2496 Sziasztok!
Én is remélem, jó helyen járok és tudtok segíteni, elég noob dolog :)
Amilo laptop touchpad működik, jobb egérgomb működik, de a bal egérgomb nem reagál, illetve magával a touchpaddal sem lehet "kattintani". Azóta vettünk egeret a géphez, de jó lenne tudni, hogy mi lehet az oka, illetve meg lehet-e gyógyítani szerviz nélkül is a hibát?
Előre is köszi a választ! -
#2495 Sziasztok! Remélem jó helyre írok. 2008 nyarán vettem egy Canon Pixma MP970 multifunkciós készüléket, amivel ezidáig tökéletesen meg voltam elégedve, semmi probléma nem volt vele, kitűnően nyomtatott. Viszont tegnap jött egy hibaüzenet és azóta nem kerül egy csepp tinta sem a papírra, pedig nemrég lettek kicserélve a patronok is, teljesen újak. Tegnap 3 db. A/4-es oldalt kellett volna lefénymásolnom anyukámnak, amiből 2 db. sikeresen el is készült, majd a nyomtató kijelzőjén ez a szöveg fogadott: "5200. Nyomtatóhiba történt. Kapcsolja ki a nyomtatót, majd újra be. Ha a hiba továbbra megmarad, tájékozódjon a kézikönyvből."
Hát úgy tettem, amit mond előírt, kikapcsoltam, majd be és látszólag rendben is volt, de nyomtatáskor a papíron semmi nyomot nem hagy a tinta. Azóta már mindent eljátszottam. Kiszedtem a fejet, kikapcsoltam, visszatettem, fúvókaellenőrzés, tisztítás, fokozott tisztítás, semmi nem hat rá. Megpróbáltam a nyomtatófej-igazítást, de ennél a funkciónál ismét egy hibaüzenetet dob a kijelző, valamint a gépen is: "Hiba. Auto fejigazítás sikertelen. Az OK után próbálja újra. <Lásd a kézikönyvet>". Természetesen ebben a hőn emlegetett csodás kézikönyvben nem sok érdemleges van írva.
Szerintetek mi a probléma? (Nekem van egy tippem, de remélem nem az.) -
Madi92 #2494 Ismereteim szerint a VGAnak nem árt a nagyon meleg, akár 100fok sem. De persze nem vagyok szaki, csak így hallottam. Majd az okosok megmondják! :) -
#2493 Nem igazán tudom jó hely-e, de jobb topicot nem tudok. A videókártyám (8600 GT) hőmérséklete, ahogy nézem felmegy 60 fokra is. Egy ideje valamiért a hőérzékelő nem működik, így csak a manuális fordulatszám beállítás maradt.
A 60 fok sok? És az átlag 45-47 fokos hőmérséklet? Bár ahogy emlékszem mikor új volt is az átlag 41-43 fok volt, terhelésnél 55-60 fok, heh ezt egyedül a Halo nyúzta ki belőle. -
Madi92 #2492 Igen nálam is van az a ki be kapcsolod dolog, az addig oké(annyira nem, de..)
De ez felbasz....
Most ugye két monitor van rákötve a kártyára, két különböző kábelen. Nem vagyok nagy szaki, nem tudom milyen kábel, de mind2 DVI-D porton csatlakozik.
Namármost a rég Samut rákötve ment, majd baszkuráltam a beállításokat a képernyőállításoknál, erre fel megjelent a Dell is mint eszköz, nosza rányomtam, be is jött a kép. Így létrejött egy megosztott kép, ami nekem újdonság, de bejön! :P
Aztán kicsit kísérletezgettem, erre megint eltűnt a Dell. És most megint nem érzékeli.
Majd kipróbálom Samu kábelét, hátha, de szerintem ha kábel gond lenne, akkor nem jött volna be a Dell, csak úgy.
-
Laceee #2491 Nekem is ilyen monitorom van és ezt szokta csinálni, kiszoktam kapcsolni a monitort 10mp-ig, utána vissza (Displayport-nál szokta ezt csinálni), felbontás/képfrissítés ok ? -
#2490 bár ha másik monitorral jó (ugyan az a kábel?) akkor lehet monitor hiba is. -
#2489 ja valamiért nem kap jelet a vga-tòl. integrált vga nincs, vagy másik kábel? -
Madi92 #2488 Hali!
Nekem is hasonló monitor felneméledésről van szó!
Gép bekapcsnál azt írja ki entering power save mode, majd sötét kép és sárga fény.
Csinálta már ezt, de akkor egy gép újraindítás megoldotta a gondod..
Most is csak azért tudok írni mert a régi LCD-s samsung monitoromat előbányásztam, és itt fekszik az ölemben:D Így teljesen olyan mint egy tablet..xD
Amúgy a monitor egy Dell U2311H lenne, bár nem hiszem, hogy számítana ez...
Kábel gond lenne? -
#2487 Te itt több hibajelenséget is leírtál. Az egyik dolog, hogy a monitor nem éled fel (ez inkább VGA vagy monitorkábel hiba). Az egyik másik, hogy lefagy, hogy be sem indul az meg egy harmadik.
Elsö körben takarítás, ha poros, utána táp, alaplap, ram. A vinyó nem valószínű, hiszen a bootoláshoz nem is szükséges (monitor feléledése). -
suba53 #2486 Szia!
A tápcsere jó diagnosztika. Ha az új táppal kifogástalan, akkor a táp kezd elöregedni, az elkói kezdenek kiszáradni.
De azért nézd meg az alaplapon lévő elkókat is, hogy púposak-e. Ha igen, akkor elkócsere, vagy alaplapcsere. Mert az alaplapi elkók elöregedése is okozhat hasonló problémákat. Sok négy-hat éves alaplapon találkoztam már púpos, kiszakadt elkóval, és ahogy csökken a kapacitásuk, úgy produkálnak egyre sűrübben hasonló hibákat. -
#2485 Hagytam teljesen lehűlni és semmi. Holnap megpróbálom egy másik 560W-ot chieftech táppal. Ha azzal se megy akkor valami más a hiba.
Amúgy a proc kb 1 éve lett újra bekenve hűtőzsírral :/ és a hűtő asus silent square pro, lehet dukál bele egy új ventillátor mert már régi ez is igaz, de mindenesetre köszi a tippet.
Winyó szerinted tuti nem hibázik ? -
Blum #2484 Udv!
Ebben a nagy melegben ez nem ritka dolog -marmint a tulmelegedes.
Tegyel be a hazba 1-2 huto ventit,hogy megmozgassa a levegot odabent,valamint egy processzor ujrapasztazas is ajanlott. Ha ezutan meg mindig csinalja,akkor az nagy esellyel tapegyseg lesz. -
#2483 Hello
Lenne egy olyan problémám, hogy nem akar elindulni a gépem. 2 hete apu keltett arre hogy nem elindítja a gépet és nem kap jelet a monitor (ugye nem kék a picit led hanem sárga az én esetemben) Mondom majd megjavul egy óra múlva felkeltem nekem bekapcsolt. Aztán pár napja megint előjött ugyan ez a hiba kikapcsoltam bekapcsoltam ment. Ma pedig már odaáig jutott, hogy lefagyott a gép pedig csak böngésztem (sose fagyott eddig le) kikapcsoltam pihent pár órát aztán működött. Majd mitad isten megint lefagyott és most nem indul gondolom itt már valami probléma van.
Gondolkoztam milehet. A táp igaz régi 400W-os de amiatt nem hinném. 4 giga ddr2-es geil 887-es ram van benne asszem ha a ram a baja akkor sípol. A proci egy amd atlon 64 6000+ jópárszor felmeléegedett már (most mikor legutóbb lefagyott full forró volt a hűtő... pedig a ventillátor megy) . Winyó 4-5 éves WD lassú picit de amiatt se hinném, hogy lefagyna a gép. VGA a helyén van normálisan 9400GT.
Előbb én winyóra tippeltem de picit tartok attól hogy a proci a a gond... vagy csak hűtés? aki tud segíteni megköszönném. -
Puhos #2482 Szia!
#2466 -
kl24h #2481 Ilyen esetben leghamarabb az ajánlott, hogy a RAM-ot vagy RAM-okat ki kell venni és újra betenni, a videokártyát hasonlóan, az össze csatlakozót kivenni/visszatenni, mindezeket csak akkor, ha a gép el van távolítva a hálózati feszültségtől. Ha nem segít, akkor lehet valami kikészült. -
kl24h #2480 Most ez géptől függ, de lehet, hogy kikészült valamelyik memória (RAM), processzor, videokártya vagy nincs érintkezés valahol. -
bandy85 #2479 Üdv!
Az lenne a gondom,hogy ma mikor hazajöttem be akartam kapcsolni a gépem,de mikor elindul sipol egy hosszút és 3 rövidet.A gép nem áll le hanem megy tovább,de nincs kép és nem is tölt semmit.Eddig nem volt vele probléma csak ma mikor hazajöttem.Mit tegyek?Előre is köszi -
Jancsi bacsi #2478 értettem főnök :D -
#2477 garis nem? akkor meg ne szedd szét :) -
Jancsi bacsi #2476 Hali, nekem is lenne egy kérdésem, van egy1 hónapos Corsair cx500-as tápom, eddig jól működött, semmi gond nem volt vele. Most a napokban elkezdett kattogni, cirippelni, klikkelő hangot adni, és nem tudom miért, mi lehet a baja? mit nézzek meg? vagy küldjem vissza? -
BEE LEE #2475 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni videokártyával kapcsolatban.
Van egy msi k9n (ms-7250) alaplapom.
Most kaptam, de nem tudom, hogy kezeli e a ddr3 videokártyát?
Vennék egy használtat 256, 512-t.
köszi. -
kl24h #2474 Gondolom, hogy a géped megfelel a Windows 7 64 bites rendszernek, de azért nem árt megnézni a Windows 7 Upgrade Advisor programmal, ami kiírja, hogyha valami nem felel meg a gépedben a Windows 7 rendszernek vagy hogy kompatibilis-e a gép vagy nem.
Ha minden rendben van, akkor a probléma több minden lehet:
1. hibás a Windows 7 rendszer vagy vírusos
2. a #2473 hozzászólás
3. valamilyen programmal (ez lehet vírusos is) lelassítottad a gépet, itt gondolok "ütközési" problémára.