Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Az eszközön háttértárolóra van kitalálva az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.

Köszönöm mindenkinek a segítõ szándékot és a hozzászólásokat!

Üdv! kisbalazsi
semo1
Sziasztok.Van 1 tp-link TL-WR543G router-em.
2 éve használom semmi gond nem volt eddig.
mostanában az asztali gépen minden elõjel nélkül elszáll a net.(a laptopon wifi-n keresztül viszont továbra is van)Asztali gép újraindít,majd 1 ideig újra van net.4 port van a router-be mindet végig próbáltam, ugyan az.Ha direktbe rakom a netet az asztali gépbe tökéletesen mûködik.

Van egy ZTE zxdsl 931 series wifi-routerem - a t-online elõfizetésem végett - és egy Canon MP 180 usb csatlakozású nyomtatóm.

A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom.

Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, aki azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem.

Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielõtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában.
Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon!

UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.

Köszönöm! kisbalazsi
lml
Igen, az én gépemen is így vagy (Fn+F7), csak sajnos nem reagál rá a laptop, azaz nem jelenik meg a nagy monitoron a kép 😞
Szia!
Ilyennel még nem találkoztam,de az átkapcsolás talán a következõképpen lehetséges:
Van egy általában kék Fn gomb, ezt nyomvatartva kell megnyomni azt a gombot, amire kékkel kis képernyõk vannak rajzolva. Remélem a te gépeden is így van.

üdv
HG
Sziasztok!

Van egy 2 éves AlbaComp-os laptopom, mely mostanában a következõket produkálja:

Bekapcsoláskor, már a Windows betöltése elõtt összeomlik a kép, a monitor képe négy részre oszlik, s olyan, mintha négy nagyon kicsi monitort néznék. A négy ablakban ugyanaz látható, de olvashatatlan. A betöltés rendesen megy, de ebben a négyablakos formában, majd egy idõ után le is fagy a gép.

Próbáltam CD-rõl is bebootolni, meg csökkentett módban is, de mindig ugyanez a helyzet.

Rádugtam egy külsõ monitort is, de nem tudom, hogy hogyan kell "átkapcsolni" a képet rá.

Mi lehet a baj? (Windows 7 Ultimate van rajta)
Annyit még hozzá tennék hogy USB-s fülesrõl van szó. Nem USB-s hanem sima fejhalgatónál a zúgás nem jelentkezik..

Lehet az USB vel van vmi gond?

PS3 Slim 250 PC

Sziasztok! megint én... immáron az új konfiggal... ismét gond... :S

Nemrég vettem egy alaplapot: ASUS M4A79XTD
procithenom 955 BE
memóriát:4giga ddr3 1333 ram.

A problémám a következõ:

Skype on ah beszélgetek valakivel a másik fél nél elõfordul hogy hangosan zúgok. Van hogy csak 1-1 pillanatra, de van hogy hosszasan... iylenkor az illetõ kénytelen letenni a beszélgetést mert elviselhetetlen.

Miért lehet ez a zúgás? A másik konfignál nem fordult elõ soha...
Nem csak skype nál csinálja. (steam nél is)

Érdekesség még hogy skype nál amikor a másik illetõnél zúgok akkor én se hallom õt viszont pl azt a hangot hallom amikor leteszi a beszélgetést...

ötlet? köszi

PS3 Slim 250 PC

Nézd meg, hogy miket másolt fel a 20 GB-ra a Windows és azokat másold át a rendes HDD-re. Ilyenekre gondolok, mint (Windows XP esetében): Autoexec.bat, boot.ini, config.sys, NTDETECT.com, stb. Lehet, hogy mivel a 20 GB telepítetted, akkor valamit másolt a 20 GB-ra is, esetleg valami boot.ini, nem tudom... nem ismerem Windows 7 64 bitest. Meg kell csak nézni.
Üdv!

Winbond W89C940 hálókártyához sürgõsen szükségem lenne olyan driverre,ami windows 7 alatt fut.(jó a vista is)
Végig googleztam már az egész napot,és egyszerûen nem találok semmit sem hozzá,ami értelmes lenne.
Volt 1,el is kezdte telepíteni,de azt írta,hogy megtalálta a drivert,viszont a telepítés közben hiba lépett fel.
Egyébként az eszközkezelõben is felismeri,mint ethernet vezérlõ,nincs is mellette felkiáltójel,de a jobb oldali monitor ikonra hiába enged kattintani,onnan csatlakozni,ha megáll a pppoe kapcsolódásnál.

Elõre is köszi,aki segít!

Üdv!
Ams

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

*új alaplap: ASUS M4A79XTD EVO

PS3 Slim 250 PC

Üdv!

Alaplap, proci és Ram csere volt.

Régi konfig: Asus M2N-E
Amd X2 5600+
2 giga ddr2 ram 667 es ( kit)

Új: Asus M4A77xtd Evo
Phenom 2 955 BE
4 giga ddr3 1333mhz (kit ( 2x2gb))

A konfig mûködik.

Sajnos azonban van egy kis problémám.
4 giga ramhoz 64 bites windows-t tettem fel.
De nem volt bootoló win7 64 bitesem dvd-n ezért pendrive ról próbáltam bootolni.
Pendriveról nem sikerült, csak az újrainditás segített.
Ezután mivel van egy 20 gigás ide csatis winyóm is. Rákötöttem az alaplapra és arra húztam fel a win7 fájlokat és arról próbáltam bootolni.
Bootolt is, feltette a windowst. Minden fasza.
Majd mikor kiszedtem a gépbõl a 20 gigás winyót, a gép nem indult.
Ezt az üzit kaptam:

Hiányzó BOOT MGR
És csak a ctrl alt del kombóval történõ újrainditást tudtam csinálni.
Miután visszatettem a 20 gigás winyót, a windows jó volt.
A bioszba próbáltam állítgatni az elsõdleges boot ot. de ha kiválasztottam azt a winyót amire ratkam a win7 et (egy sata 2 es 320 gigás) megint ez a hiányzó boot mgr fogadott.
Ha elsõdlegesnek a maxtor 20 gigásat raktam be akkor jó volt.
Most is így írok.

Valami ötlet?
Mert nem szeretném ezt a húsz gigásat benthagyni a gépbe mivel akkor a dvd írómat nem tudom rákötni az alaplapra.

Köszönöm.

PS3 Slim 250 PC

Kiszedtem egy másik gépbõl a kapcsolópanelt és azzal elindult. Utánna a sajátjával is utánna megint semmi.
Az a vicces ha beragad, vagy a reset ....

áááááá. Mégse. Elindult ment gond nélkül a következõ indításnál megint nem csinál semmit.
Azt is próbáltam. Közben megoldódott a probléma. A bekapcsoló gombjával volt a gond.
Kell ellenõrizni, hogy kap-e áramot a tápegység (nem hibásodott meg a kábel vagy az amelyikbe be van dugva...).
Semmit.
Mi történik, mikor megnyomod a Power gombot? Mit lehet észlelni?
Sziasztok.
Lenne egy problémám hátha tud rajtam segíteni valaki.
Tegnap be akartam kapcsolni a gépemet és nem indult. Arra gondoltam hogy meghalt a táp ezért kicseréltem, de még mindig semmi. Akkor az alaplapra gyanakodtam ezt is kicseréltem és még mindig semmi. Lehúztam az elõlapi gombok csatlakozóit az alaplapról és próbáltam rövidre zárni de csak nem indul. Kifogytam az ötletekbõl. Ha valaki tud segítsen.
bajgunar
Laptop telejsítményétõl és a megfelelõ driver-ektõl függ.
Ha a laptopod meg nem tudja a full HD-t, és már azon a felbontáson (hd ready) is szaggat, akkor ha full HD-s tv-re kötöd, kizárt hogy begyorsuljon. Sõt! Még jobban fog szaggatni.
Nem biztos, hogy (csak) vga probléma miatt szaggat!
Elég erõs a gép játékra? Lehet hogy csak dukenukem3d fut rajta normálisan, akkor attól ne várd el, hogy a crysis2 full hd-n még csak low grafikával is, de beinduljon!
Egy játékos laptop (minimum szint) 200k körül kezdõdik. De ez az alsó határ.
sziasztok!azt kérdezném,h ha van olyan játék ami szaggat a laptopomon videokártya problémák miatt,az lehetséges lehet-e,hogy hdtv-re rácsatlakoztatva a laptopot,normálisan futna?vagy abszolút a laptop teljesítményétõl függ a dolog? köszi elõre is a segítséget!
Hello!

Megkaptad a videót a problémáról?(privben küldtem) Elõre is köszi a segítséget!
Elvileg eddig csak annál omlott össze a rendszer meg volt egy két kékhalál. Játék közben nem volt eddig semmmi. Köszi
Optimus Prime
Hm, futtasd le a 3DMark-ot, ha nem fagy és jól fut, jó eredménnyel nincs gond. Csak netes streaming videó csíkoz?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Sziasztok! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGÕSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Köszi üd
Optimus Prime
A minap felfigyeltem, hogy a táp... vagy a ház hátuljáról sípoló hang jön. Egy idõ után csak, nem állandóan. Próbáltam a tápkábelt igazgatni, néhol abba hagyta. A táppal van gond vagy másik kábellel próbáljam meg? Vagy szokjam meg a sípolást?

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Küldj egy képet, amikor azok a villogó színek megjelennek! Privátban is küldheted!
Üdv Mindenkinek!

A következõ problémával fordulok hozzátok: nemrég vettem egy új gépet amd radeon hd 6750 1024mb videókártyával. Ha filmet nézek, vagy a játékok intrójában ill. átvezetõ videóinál és pl. internetezés közben a weboldalak "gyors" görgetésénél a képernyõ széleinél színes "villogó" csíkók jelennek meg és mintha a széleknél szétcsúszna a kép ill. a videó különbözõ részei villannak be. Érdekes hogy játék közben ez abszolút nem jelentkezik. Windows 7 SP1 x64 oprendszert használok és próbáltam a legfrissebb és régebbi videókártya drivert. Próbáltam a windowsban az aero felület kikapcsolását(olvastam hogy az is tud érdekes dolgokat mûvelni) de nem segített, és csak 1920*1080-as felbontásban csinálja ezt. Sajnos nem megoldás az alacsonyabb felbontás mert windows is ezt mutatja ajánlottként és a többi felbontásban nem túl jó a megjelenítés. Mi lehet a gáz? Egyáltalán videókártya probléma ez vagy mi lehet a baj? Elõre is köszi a segítséget. (LG E2240 a monitor típusa)
Hali, van egy 19 colos lcd monitorom és az a problémám vele hogy nem csinál semmit, bármire dugom azt írja hogy no signal elöször azt hittem a kábel a rossz vagy a video kárty de egyik sem mert más monitorral jó, se a videokártyáról se az alaplapirol se laptopról nem kap jelet mi lehet a gond? garancia már nincs rá sajnos...elöre is köszönöm a válaszokat.

Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB

köszi, megoldodott. persze, úgy tudtam csak, hogy format c: 😊
Sziasztok Gigabyte GK-KM7580 típusú vezeték nélküli billentyûzetem van, és néha akadozik, nem lehet vele gépelni sem. Mi lehet a baja, és mit lehet vele csinálni?
Ha mégis minden rendben van a Device Manager-ben, akkor még az a megoldás marad, hogy újratelepíted az alaplap drivereket (beteszed az alaplap CD és újratelepíted inkább az USB-re vonatkozó dolgokat).
A helyzet nem javult meg? Most sem tudod használni az USB egeret?
Még egy dolgot meg kellene nézni, a Device Manager-ben az Universal Serial BUS controllers-ben nincsenek-e kikapcsolva a dolgok.
Az én alaplapom ASUS P4V800D-X
Megnéztem nálam a BIOS beállításoknál.
Advanced > Chipset > NorthBridge VIA... > DRAM Clock/Timing Configuration:
DRAM Frequency
DRAM Timing
DRAM Bus Selection

Nálam ezek a beállítások vannak, nézd meg te is, mert lehet nincs -ra állítva vagy valami hasonló dolog.
Azért egy kérdésem lenne, tehát csak az a 4 GB memóriád van vagy még van más is? Ha van még más is, akkor lehet, hogy mivel az kisebb frekvencián megy, akkor szrintem nem mûködtetheti egyik RAM-ot nagyobb és a másikat kisebb frekvenciával az alaplap.
bocs,nekem válaszoltál? ha igen már futattam virusirtokat a gépen. találtak, de le is tudtam szedni
Utólag láttam, mert közben összefutottak a kérdések és a #1933 hozzászólást nem láttam.
A 84 C elég sok. Hûtési probléma lesz.
#1936 megvolt?
please valaki segítsen!
Zegi Norbi HUN
Köszi a segítséget majd vhogy rendbe lesz vágva😊

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Optimus Prime
80C már tényleg brutális. Pár hónapja én is írtam, hogy erõsebb játékoknál a CPU 70C fölé is meggyeget. Hát rosszul volt rajta a ventilátor + a paszta is kezdett elpárologni. Miután sikerült szervizessel megoldani, a CPU átlag és terhelt hõmérséklete max 20C volt.
Bár a teljesítményre ilyen hatással nem volt, igaz után sok játék simábban futott... fut.

Jakuza001
Nem latod, hogy 80C fok nala terheletlenul a CPU homerseklete ? 😄
Alapbol annal a lapnal es annal a CPU-nal 40 celsius koruli homersekletet kellene jelezni.

A hibajelenseg is azt igazolja, hogy ott van a bibi es azert jon elo nala melegebb idonel, mert hidegebb levegonel hatasosabb a leghutes es meleg idoben +8-10 fok differencia is lehet (rossz hutes eseteben akar 20 folotti is a kanikulanal) es pont atlepte azt a hatart amit mar nem bir a CPU.

Akkor a BIOS-ban kell legyen valami állítás.
Nálam is volt ilyen, hogy a kép leblokkolt játéknál, de nem a processzor volt a hibás (csak 72 C ment fel). A lényeg az, hogy mindent kell ellenõrizni vagy legalább újratelepíteni az alaplap és videokártya drivereket.
Jakuza001
Akkor latod ott a bibi. 😄 Valoszinuleg CPU huto problema, nezd meg megy e rendesen a ventillator, ha igen akkor lehet elmozdul a huto, lelazult a leszorito, esetleg bekotott a hutopaszta alatta.

Ezeket kell leellenorizni es a hibat korrigalni, utana minden ismet jo lesz..

gigabyte P67A D3-B3 lapom van 2133 Mhz-ig kellene felismernie a memóriát

Miért kellett letöltened a drivert az internetrõl, mikor újan vetted (kell adjanak CD-t hozzá)?
Lehet nem jó drivert telepítettél fel.
Ez alaplaptól függ, ha neked az alaplapod nem képes 1333 MHz-nél nagyobbra, akkor csak annyival fog menni a RAM-od. Nézz be az alaplapod könyvébe, vagy ha nincs meg a könyve, akkor nézz utána az interneten. Beírod a típusát a google.hu keresõbe és mikor megkaptad a weboldalt, akkor ott mindent megtalálsz róla.