Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az eszközön háttértárolóra van kitalálva az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.
Köszönöm mindenkinek a segítõ szándékot és a hozzászólásokat!
Üdv! kisbalazsi
2 éve használom semmi gond nem volt eddig.
mostanában az asztali gépen minden elõjel nélkül elszáll a net.(a laptopon wifi-n keresztül viszont továbra is van)Asztali gép újraindít,majd 1 ideig újra van net.4 port van a router-be mindet végig próbáltam, ugyan az.Ha direktbe rakom a netet az asztali gépbe tökéletesen mûködik.
A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom.
Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, aki azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem.
Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielõtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában.
Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon!
UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.
Köszönöm! kisbalazsi
Ilyennel még nem találkoztam,de az átkapcsolás talán a következõképpen lehetséges:
Van egy általában kék Fn gomb, ezt nyomvatartva kell megnyomni azt a gombot, amire kékkel kis képernyõk vannak rajzolva. Remélem a te gépeden is így van.
üdv
HG
Van egy 2 éves AlbaComp-os laptopom, mely mostanában a következõket produkálja:
Bekapcsoláskor, már a Windows betöltése elõtt összeomlik a kép, a monitor képe négy részre oszlik, s olyan, mintha négy nagyon kicsi monitort néznék. A négy ablakban ugyanaz látható, de olvashatatlan. A betöltés rendesen megy, de ebben a négyablakos formában, majd egy idõ után le is fagy a gép.
Próbáltam CD-rõl is bebootolni, meg csökkentett módban is, de mindig ugyanez a helyzet.
Rádugtam egy külsõ monitort is, de nem tudom, hogy hogyan kell "átkapcsolni" a képet rá.
Mi lehet a baj? (Windows 7 Ultimate van rajta)
Lehet az USB vel van vmi gond?
PS3 Slim 250 PC
Nemrég vettem egy alaplapot: ASUS M4A79XTD
procithenom 955 BE
memóriát:4giga ddr3 1333 ram.
A problémám a következõ:
Skype on ah beszélgetek valakivel a másik fél nél elõfordul hogy hangosan zúgok. Van hogy csak 1-1 pillanatra, de van hogy hosszasan... iylenkor az illetõ kénytelen letenni a beszélgetést mert elviselhetetlen.
Miért lehet ez a zúgás? A másik konfignál nem fordult elõ soha...
Nem csak skype nál csinálja. (steam nél is)
Érdekesség még hogy skype nál amikor a másik illetõnél zúgok akkor én se hallom õt viszont pl azt a hangot hallom amikor leteszi a beszélgetést...
ötlet? köszi
PS3 Slim 250 PC
Winbond W89C940 hálókártyához sürgõsen szükségem lenne olyan driverre,ami windows 7 alatt fut.(jó a vista is)
Végig googleztam már az egész napot,és egyszerûen nem találok semmit sem hozzá,ami értelmes lenne.
Volt 1,el is kezdte telepíteni,de azt írta,hogy megtalálta a drivert,viszont a telepítés közben hiba lépett fel.
Egyébként az eszközkezelõben is felismeri,mint ethernet vezérlõ,nincs is mellette felkiáltójel,de a jobb oldali monitor ikonra hiába enged kattintani,onnan csatlakozni,ha megáll a pppoe kapcsolódásnál.
Elõre is köszi,aki segít!
Üdv!
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
PS3 Slim 250 PC
Alaplap, proci és Ram csere volt.
Régi konfig: Asus M2N-E
Amd X2 5600+
2 giga ddr2 ram 667 es ( kit)
Új: Asus M4A77xtd Evo
Phenom 2 955 BE
4 giga ddr3 1333mhz (kit ( 2x2gb))
A konfig mûködik.
Sajnos azonban van egy kis problémám.
4 giga ramhoz 64 bites windows-t tettem fel.
De nem volt bootoló win7 64 bitesem dvd-n ezért pendrive ról próbáltam bootolni.
Pendriveról nem sikerült, csak az újrainditás segített.
Ezután mivel van egy 20 gigás ide csatis winyóm is. Rákötöttem az alaplapra és arra húztam fel a win7 fájlokat és arról próbáltam bootolni.
Bootolt is, feltette a windowst. Minden fasza.
Majd mikor kiszedtem a gépbõl a 20 gigás winyót, a gép nem indult.
Ezt az üzit kaptam:
Hiányzó BOOT MGR
És csak a ctrl alt del kombóval történõ újrainditást tudtam csinálni.
Miután visszatettem a 20 gigás winyót, a windows jó volt.
A bioszba próbáltam állítgatni az elsõdleges boot ot. de ha kiválasztottam azt a winyót amire ratkam a win7 et (egy sata 2 es 320 gigás) megint ez a hiányzó boot mgr fogadott.
Ha elsõdlegesnek a maxtor 20 gigásat raktam be akkor jó volt.
Most is így írok.
Valami ötlet?
Mert nem szeretném ezt a húsz gigásat benthagyni a gépbe mivel akkor a dvd írómat nem tudom rákötni az alaplapra.
Köszönöm.
PS3 Slim 250 PC
Lenne egy problémám hátha tud rajtam segíteni valaki.
Tegnap be akartam kapcsolni a gépemet és nem indult. Arra gondoltam hogy meghalt a táp ezért kicseréltem, de még mindig semmi. Akkor az alaplapra gyanakodtam ezt is kicseréltem és még mindig semmi. Lehúztam az elõlapi gombok csatlakozóit az alaplapról és próbáltam rövidre zárni de csak nem indul. Kifogytam az ötletekbõl. Ha valaki tud segítsen.
Ha a laptopod meg nem tudja a full HD-t, és már azon a felbontáson (hd ready) is szaggat, akkor ha full HD-s tv-re kötöd, kizárt hogy begyorsuljon. Sõt! Még jobban fog szaggatni.
Nem biztos, hogy (csak) vga probléma miatt szaggat!
Elég erõs a gép játékra? Lehet hogy csak dukenukem3d fut rajta normálisan, akkor attól ne várd el, hogy a crysis2 full hd-n még csak low grafikával is, de beinduljon!
Egy játékos laptop (minimum szint) 200k körül kezdõdik. De ez az alsó határ.
Megkaptad a videót a problémáról?(privben küldtem) Elõre is köszi a segítséget!
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
A következõ problémával fordulok hozzátok: nemrég vettem egy új gépet amd radeon hd 6750 1024mb videókártyával. Ha filmet nézek, vagy a játékok intrójában ill. átvezetõ videóinál és pl. internetezés közben a weboldalak "gyors" görgetésénél a képernyõ széleinél színes "villogó" csíkók jelennek meg és mintha a széleknél szétcsúszna a kép ill. a videó különbözõ részei villannak be. Érdekes hogy játék közben ez abszolút nem jelentkezik. Windows 7 SP1 x64 oprendszert használok és próbáltam a legfrissebb és régebbi videókártya drivert. Próbáltam a windowsban az aero felület kikapcsolását(olvastam hogy az is tud érdekes dolgokat mûvelni) de nem segített, és csak 1920*1080-as felbontásban csinálja ezt. Sajnos nem megoldás az alacsonyabb felbontás mert windows is ezt mutatja ajánlottként és a többi felbontásban nem túl jó a megjelenítés. Mi lehet a gáz? Egyáltalán videókártya probléma ez vagy mi lehet a baj? Elõre is köszi a segítséget. (LG E2240 a monitor típusa)
Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB
Még egy dolgot meg kellene nézni, a Device Manager-ben az Universal Serial BUS controllers-ben nincsenek-e kikapcsolva a dolgok.
Megnéztem nálam a BIOS beállításoknál.
Advanced > Chipset > NorthBridge VIA... > DRAM Clock/Timing Configuration:
DRAM Frequency
DRAM Timing
DRAM Bus Selection
Nálam ezek a beállítások vannak, nézd meg te is, mert lehet nincs
Azért egy kérdésem lenne, tehát csak az a 4 GB memóriád van vagy még van más is? Ha van még más is, akkor lehet, hogy mivel az kisebb frekvencián megy, akkor szrintem nem mûködtetheti egyik RAM-ot nagyobb és a másikat kisebb frekvenciával az alaplap.
A 84 C elég sok. Hûtési probléma lesz.
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
Bár a teljesítményre ilyen hatással nem volt, igaz után sok játék simábban futott... fut.
Alapbol annal a lapnal es annal a CPU-nal 40 celsius koruli homersekletet kellene jelezni.
A hibajelenseg is azt igazolja, hogy ott van a bibi es azert jon elo nala melegebb idonel, mert hidegebb levegonel hatasosabb a leghutes es meleg idoben +8-10 fok differencia is lehet (rossz hutes eseteben akar 20 folotti is a kanikulanal) es pont atlepte azt a hatart amit mar nem bir a CPU.
Ezeket kell leellenorizni es a hibat korrigalni, utana minden ismet jo lesz..
Lehet nem jó drivert telepítettél fel.