Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
Szinte sejtettem. Fuss neki a 64bit-nek.
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
A Windows 7 telepítéskor már rak fel egy alap drivert mindenhez,tehát már akkor felismeri. Ez nem a 32 bittõl van,ez egyszerûen ilyen. Ennek ellenére egy 64bit-es Win7 telepítést erõsen javaslok,már csak a 4 GB RAM miatt is.
Abból hogy nem írja ki hogy "új hardver" meg amiket ilyenkor kiszokott... de akkor gyanítom a windows-al lesz a hiba... 32es...
Mibõl következtetsz arra,hogy nem ismeri fel? 64bit-es Windows7-et raktál fel,igaz?
amikor elkezdem felrakni a kapott cd-vel akkor 5 komponensbõl 4et tud felrakni:
-AMD Catalyst telepítéskezelõ
-AMD APP SDK Runtime
-HydraVision
-Catalyst Control Center
amit nem tud:
-Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 32bit
Bármi jótanács/ötlet hogy mi az úristent csináljak???
gépem adatai ha kell:
AMD Athlon II X4 640 proci
4 giga ram
Gigabyte GA-870A-UD3
biztos be van dugva, de akkor hol lehet a bibi?miért nem érzékeli? köszike elõre is 😊
A legtöbb mai tápegység egyébként fordulatszám szabályzós.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Nézd meg hogy hátul hány bõvitõ slot hely van.
Ha csak négy, és a mostani mATX lapod szinte az aljáig ér, akkor csak mATX-es a ház. Ha hét bõvítõhelynek van kialakítva hátul slot, akkor szinte biztos, hogy sima ATX-es. De ez még nem minden, a ház mélysége is sokat számíthat.
Mielõtt az új alaplapot megveszed ellenõrizd a méretét. Már jártam úgy, hogy egy házba ugyan beszerelhetõ volt a full ATX lap, de olyan szerencsétlenül voltak kialakítva a HDD helyek, hogy a beszerelt HDD rálógott a táp és IDE csatlakozókra, így nem lehetett használni. Abban csak keskenyebb 305 x 205mm es ATX lapok fértek el kényelmesen. Ugyanis több szélességi méretben is gyártanak úgy mATX, mint ATX alaplapokat is.
A mATX szabvány mérete az 244 × 244mm.
A normál ATX mérete pedig 305 × 244mm.
Mérd meg,hogy az ATX még beférne-e. Illetve vannak-e még furatok az alaplapi tálcán.
Szeretném kideríteni hogy a gépházam atx v. matx-es...
Konkrétan az érdekelne, hogy valahol bele van-e gravírozva, matricázva, stb. Jelenleg matx-es alaplap van benne, 4X 5.25ös hely ill 2-3X 3.5-ös hely. Sajnos noname ház, viszont eléggé szép, nem akarnám lecserélni, ellenbben a gépújításhoz nem ártana tudnom.
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
Az mitõl lehet, hogy van egy új, Asus GTX 550 Ti videókártyám, és sok játék egyszerûen beszaggat rajta, mikor az ezelõtti 4 éves kártyámon, egy 9600 GT tökéletesen futottak?
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
elõre is köszi :>
(a kép beszúrás, url beszúrás, stb gombok sem mennek itt a szöveg alatt : d
http://www.kephost.com/download.php?file=pv06516lh1yvc1zqg8a6.jpg
Emancipate yourself from mental slavement!
Már írtam én is notim hõmérséklet problémáival kapcsolatban, azonban ma olyat csináltam vele amit eddig nem ... merész voltam és elinditottam a 3D Mark-ot! Mit ne mondjak, az elején már a grafikus tesztelésnél elég gyengén ment a dolog, míg nem a második részben egyszercsak kikapcsolt a gép ... vszinü hogy a vga tiltott le, hõmérséklet vagy kevés volt a kraft nemtudom, de egy kicsit megijedtem 😄
MSI 770-C45; AMD Phenom II x2 550 BE; Gigabyte HD5770 1GB DDR5; Gigabyte Superb 460W Acer 5750 G; i3-2310M; Nvidia GeForce GT 540 M
Ez a hõmérséklet még nem veszélyes. Általában a mellette levõ processzorhûtõ által áramoltatott levegõ rá szokott segíteni a hûtésre, ha a bordák úgy vannak kialakítva, hogy ráfújják a levegõt. Jellemzõen ilyenek a gyári Intel hûtõk.
Ha olyan procihûtõd van, amelyik csak egy irányban áramoltatja a levegõt, akkor ez a rásegítés nem mûködik.
Lehet kapni kifejezetten chipset hûtõket is, de az a tapasztalatom, hogy az alaplapra gyárilag szerelt hûtõ általában megfelelõ.
Sajnos gyakran alkalmazzák azt a megoldást, hogy a northbridge hûtõt rögzítõ, feszítõ rugó az alaplapba forrasztott kis hurkokba kapaszkodik. Már nem egyszer elõfordult, hogy ezeknek a rögzítõ hurkoknak a forrasztása elenged, és a hûtõ félrebillen. Na akkor tényleg megszûnik a hûtés, és szerencsés esetben csak lefagyogat a rendszer, de sokszor a chip is meghibásodik.
Köszi a választ! <#worship>#worship>
Nem egy általános jelenség, de már találkoztam én is hasonlóval. Egy korábbi munkahelyi HP gépem produkált ilyen ciripelést. És a felügyeletem alatt lévõ közel háromszáz gép közül is elõfordult már ilyesmi.
Ez nem kóros, nem tesz tönkre semmit, csak kicsit furcsa. Mivel hangot fizikailag csak mozgó, rezgõ alkatrész tud gerjeszteni, én arra tippelek, hogy az egér mozgatásakor az általa küldött jelcsomagok feldolgozásának ritmusa rezonálhat valamelyik alaplapi tápáramkör induktív alkatrészével, és az általa keltett rezgést halljuk.
Aki már hallott korábban búgó hálózati transzformátort, ahol a hálózati 50Hz rezegtette a nem eléggé impregnált trafólemezeket, az kb. tudja mire gondolok.
Szóval a helyzet az,hogy mikor görgetek az egérrel,akkor a gépbõl valami tücsök ciripeléséhez hasonló hang jön ki. Hogy pontosan honnan azt nem tudom,de a gépházból jön az tuti.
Életben még nem hallottam hasonlóról sem és nem tudom mire vélni a dolgot. Több böngészõvel is megpróbáltam,de ugyanaz. Megpróbáltam egy másik egérrel,a helyzet változatlan.
Valami ötlet?
Nem hiába igényel egy komolyabb VGA kártya a rendszerrel együtt minimum 450W-os, vagy még magasabb teljesítményû tápegységet. Erre szükség is van a komolyabb játékok futtatásakor, mert akkor a számítási teljesítményigény igencsak megugrik mind a CPU, mind a GPU felõl. És ez a felvett teljesítmény a gépben hõvé alakul, amit egy normál PC házból az ott alkalmazható hûtési megoldásokkal ki lehet vezetni úgy, hogy a hûtött komponensek hõmérséklete még a megengedett tartományban maradjon.
Egy laptopnak meg jó, ha 95W-os hálózati adaptere van. Nem hiába, mert egy átlagos laptop nem is tud több hõteljesítményt átadni a külvilágnak, mert az alkalmazható ventillátorok hûtõbordák mérete eleve korlátozott. És ezen még a legjobb "laptophûtõ" alátétek sem tudnak hatékonyan segíteni.
Hiába törekszenek a laptop prociknál, mobil grafikus chipeknél az alacsonyabb fogyasztásra, ez sajnos az alacsonyabb számítási teljesítménnyel is együtt jár.
Sajnos ezt tudomásul kell venni. Az a néhány gamer laptop, amiket csillagászati áron lehet megvásárolni úgy van kialakítva, eleve a méretével is, hogy ezt a hõmérsékleti problémát bizonyos kompromisszumokkal meg tudják oldani. Válogatott alacsony fogyasztású CPU, GPU használatával, jelentõsen megnövelt teljesítményû hûtõrendszerrel, stb.
A másfél hónapja vett laptopod hûtõrendszere valószínûleg még nincs eltömõdve szöszmöszökkel, szinte még új. A probléma sajnos az, hogy az említett játékok bizony komolyabb teljesítményt igényelnek, mint amit a laptop nyújtani képes.
A segítségetek szeretném kérni ezügyben:
Kb. 1,5 hónapja vettem egy Lenovo Y570 típusú laptopot. Paraméterei: i3-mas processzor 2200 mhz,4gb ram,hdd-500gb,geforce gt555-2gb videokártya. 2 napja elkezdtem játszani az F1 2011 gameval, és kb. 3 perc játék után hirtelen folyamatos szaggatás lépett fel, játszhatatlanná vált a játék. Ugyanezt tapasztaltam a Battlefield 3-ba is belépve. Ezelõtt egyik játéknál sem volt semmi ilyen probléma. Utánaolvasgattam különbözõ netes oldalakon és mindenhol a túlmelegedést írták hasonló problémára. Feltettem az Everest nevû progit és a következõ értékeket kaptam: CPU:alapon-40-50 °C ,játék közben 75-80(néha 85) °C ; GPU:alapon 45-46 °C ,játék közben: 60 °C . A proci hõje elég magasnak tûnik. Vajon mi lehet a probléma? Mit csináljak? Légyszi segítsetek!
Elõre is köszönöm!
nemrég sajnos alaplapot kellett cserélnem, de sajnos az új alaplapon, a northbridge passzív hûtõje, hát, elég ócska, minden hõmérséklet rendben van a gépben, proci terhelés alatt 50 fok körül van, vga 40-50 között, northbridge meg 70-72 fok terhelés nélkül, terhelve akár 76-78 fokot is eléri...
kérdésem hogy ez mennyire kritikus, okozhat-e rendszer stabilitási problémákat?
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
A 24-es tápcsatlakozó úgy van kialakítva, hogy a megfelelõ 20 pólusa rácsatlakoztatható a 20 pólusú alaplapi csatlakozóra, és kompatibilis vele. Természetesen csak ha van elég hely, és nem ütközik egy túl közel szerelt alkatrésszel.
Én már használtam így, de olyan alaplappal is találkoztam, hogy nem tudtam rádugni egy közvetlen a tápcsati mellett levõ IDE csatlakozó miatt.
Csak egyféleképpen lehet rádugni, de úgy jól mûködik.
Vagy vegyek egy toldót-átalakítót ?
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA
Illetve különbözõ tesztekben is 80-90 °C-ot mértek.
MSI 770-C45; AMD Phenom II x2 550 BE; Gigabyte HD5770 1GB DDR5; Gigabyte Superb 460W Acer 5750 G; i3-2310M; Nvidia GeForce GT 540 M
Miközben játszol valamivel emeld meg a noti 4 sarkát,hogy kicsit magasabban legyen. Esetleg vegyél hozzá egy olcsóbb laptop hûtõt.
Acer 5750 G Notim van, GT 540 M videokártyával. Az utóbbi idõben felfigyeltem, hogy nagyon melegszik a vga. Alaphelyzetben általában 50 fok körül van, de ha játszom, felmegy egészen 70-75 fokig. Majd ha kilépek a játékból nem hûl vissza rendesen, marad 60 fok körül. Elég idegesítõ, hogy egy pár hónapos gépnél ilyen problémám van, porosodás szóba sem jöhet!!! Legfrissebb nvdia illesztõ van fent, próbáltam régebbivel is, illetve bétával is, de egyikkel sem lett jobb! GPU meter-t nézegetem, ott még annyit sem ír a ventire hogy pörögne,és hát, tény és való, nincs vmi nagy huzatja a gépnek.
Ha valaki tud vmit ajánlani, vagy segíteni, várom a kommenteket!
Elõre is köszönöm!
Édesanyád gépén is win7 van? Ha igen, akkor készíts róla egy biztonsági mentést, hogy késõbb ne verje szét rajtad a seprûnyelet, majd arra is töltsd le a frissítéseket. Ha ott is az a végeredmény, hogy a csilivili új egered használhatatlanná válik, akkor bizony az MS módosított valamit az USB kezelésben, ami ütközik a rágcsáló driverével, vagy az egér belsõ USB kezelõ rutinjával.
Egyébként elég sok nyûg van az A4Tech egerekkel: http://prohardver.hu/tema/a4tech_x7/friss.html
Többen is panaszkodnak, hogy az oscar driver felrakása után lebénul az egerük.
Próbálj meg a gyártó honlapján a support team-nél érdeklõdni, hátha már ismerik a problémát, és tudnak rá megoldást.
Leszedtem vissza dee nem érzékeli így az semmi...dee nélküle is mennie kell, de még az optika sem világít.
Alaplapi driver az friss...uccsó van fent.
USB driver viszont nem hülyeség...viszont külön az egérnek nem találtam, rendesen az egész usb controllert szedjem le?? Nem tudom pontosan az merre van meg kell néznem..sohasem kellett letörölnöm. Meg keresnem kellene hozzá akkor amit visszarakok. Alapban usbnek szerintem a chipset driver rakja a vezérlõt. De most azt újrarakni? Én érzem ebbõl winszétdõlés lesz így.
Ha nincs, rakd fel.
A rendszereszközökbõl távolítsd el az USB controllert, majd telepítsd újra.
Esetleg frissíthetnél alaplapi driver-t is.
Voltam zárás előtt
Laptopon simán megy az egér...gépem meg olyan, mintha nem is észlelné, hogy bedugom az usbbe...nem adja a csatlakozási hangot. Régin meg pöccre. Ezért nem értem mi lehet ez most. Sohasem volt efféle bajom.
Nem találtam egyenlõre jobb topicot ezért ide írok, ha valaki tud jobbat akkor majd kérem írja be.
Van egy A4Tech X710BH egerentyûm amit 2 napja vettem, nem a mûködésével van a baj, minden király volt a ma reggelig. Jelzett a drága Winfrissítõ, hogy van úgy frissítés, mondom akkor hajrá rakja addig csinálok reggelit. Semmi bajom nem volt Win7 óta a frissítésekkel erre ma mi van. Frissítés kész, kéri gép újraindít. Újraindul hoppá nem mozog a kurzor. Há mondom mi lelte. Nézem optic mouse nem világól
Hmm mondom remek ez 2 napig bírta??? Elkezdem átdugni másik usb-be minden ott se semmi. Há mondom hozzuk a régi egerentyût nézzük meg mi a bibi.
Azzal pöcre minden. Hmm, mondom ez egér lesz.
De mondom muter laptopján megnézem a biztonság kedvéért, há ott meg bakker nem megy simán???
Most ilyenkor mi a rája baja lehet szerintetek? Egyik usb-n sem hajlandó cép pirosban világítani...
Frissítés cseszte volna el, nyilván azóta az újraindítás óta nem megy, de hát ott mi???
Letöröltem már a frissítéseket, hála win7 alatt írja mit raktam fel, de akkor sem.
Nem is kapom meg a hangot, hogy érzékelte az egér bedugását, réginél igen.
Hogy lehet ez?
Elõre is köszi a helpet!!!
(Vista/Win 7): GeForce 7600 or better, Radeon HD 2XXX or better.
vagy gta4él: 256 MB NVIDIA 7900 / 256 MB ATI X1900.....
én azzal szívok valszeg, hogy a 1333-as memóriát csak o.c. módban kezeli az alaplapom... persze ezt az infót csak a gigabyte honlapról tudtam elõbányászni
Már régebben írtam ide a fórumba hogy a gép random módom kék halállal leáll,a konfig win7 64bit, core i5 2400,2x2gb geil black dragon 1600mhz,gts 450 vga,cm gtx 450watt,a winyókat programmal átvizsgáltam az nem írt hibát,a memóriákat kipróbáltam minden slotban mindenféle variációban de nem segített így szerintem a memória és az alaplap slot hibája kizárva
Ha valakinek van valami ötlete merre felé induljak azt szívesen fogadom mert már nem tudom mi lehet a gond,teljesen új gép.