4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
suba53 #2713 Szia!
Az újratelepítés előtt kifogástalanul működött? Vagy azt az állapotát nem ismered? A BIOS-ban minden hanggal kapcsolatos beállítás rendben van?
Lehet, hogy fizikailag meghibásodott a hang eszköz, és amikor a driver elkezdené inicializálni, akkor a hiba miatt ad kék halált.
Ezt ki kellene szűrni valahogy. Akár úgy, hogy telepítesz Win7-et, az automatikusan felrakja a megfelelő drivereket a telepítéskor, vagy utána netről. Vagy indítasz egy Live linuxot, az is megtalálja a legtöbb hangeszközt.
Ha azokkal jó, akkor vagy az XP hibás, vagy a driver, vagy nem a megfelelő drivert akarod rátolni.
Ha azokkal sem megy, akkor nagy a valószínűsége a fizikai hibának.
Egy PCI hangkártyával áthidalható az alaplapi hang kiesése. -
suba53 #2712 Szia!
A Gigabyte honlapján nézd meg az alaplapra vonatkozó memória kompatibilitási táblázatot. Ha a te ramjaid abban nem szerepelnek, akkor esetleges a helyes működés. Legtöbbször nincs probléma, de lehet.
Próbálj meg BIOS-t frissíteni. Az új BIOSok hozhatnak olyan újabb paramétereket, amikkel kibővítik a használható komponensek körét.
Lehet, hogy az újabb processzorodat is ezért nem ismeri fel. -
amigos00 #2711 Üdv!
Van egy gép, amin frissen telepített xp van. A driverek többsége már fel lett telepítve, már csak a hang van hátra. Sajnos az eddigi kísérleteim sikertelenek voltak, mivel a telepítés közben kiadott ablakban (amin lehet választani, hogy telepítés folytatása illetve leállítása) ha rámegyek, hogy folytassa a telepítést, eltűnik az ablak és egyszercsak egy pillanatra megáll a gép és rögtön indul is újra, közben egy tizedmásodpercig kék háttéren fehér betűkkel tarkított kép jelenik meg. Pont emiatt hiúsul meg mindig a hangkártya illesztőprogram felrakása a gépre, mivel nem tudja befejezni az újraindítás végett! Eddig ilyet életemben nem tapasztaltam.. Próbáltam úgy is, hogy külön az illesztőprogramhoz szükséges fájlokat kerestettem meg, de ugyanaz a szisztéma van itt is, mintha a telepítőjével csinálnám. Ha tudtok valami ötlettel szolgálni mitől csinálhatja, megköszönném! -
tomzoo #2710 Üdv!
Először is kezdem az alaplapom nevével : Gigabyte ga-m56s-s3.
A gépembe van 2 darab ddr2-es 800mhz-s 1 gigás ram, a mai nap akartam bele tenni, plusz 2db 1gigásat (mind a 4 egyforma márka),
de amint bekapcsolnám a gépet kattan egyet és aztán hosszan sípol. Ha csak az első 2 foglalatba vannak a ramok akkor jó, de ha megpróbálok a másik 2-be egyet-egyet rakni már nem jó.
Szintén előjött ez a probléma amikor a régi procim (amd4000+) ki akartam cserélni egy újabbra (most pontosan nem tudom a nevét,delvileg támogatja ezt a processzort az alaplap). Ha visszarakok mindent a régibe akkor meg megy a gép tovább .
Szóval nem tudom mi lehet a baj? Vkinek valami ötlet? -
suba53 #2709 Gyanús volt a dolog, megnéztem, és a Packard Bell is egy notebook.
Így a gépház és az antennacsutka nem játszik.
Azért azt próbáld meg, hogy különböző helyeken pozíciókban nézed a sebességet. -
suba53 #2708 Szia!
A Wlan kapcsolat sebessége nagyban függ a rádióhullámok terjedési viszonyaitól, reflexióktól, stb.
A Kártyát milyen antennával használod? A hátlapra csavarozható kis csutkával, vagy kábelen kihozható a gép mögül?
Ha a géped hátulján van, akkor maga a fém gépház is árnyékolhatja a Wlant.
Kísérletezz vele úgy hogy az antenna szabadon rálásson a routerre, tedd közelebb, stb. és nézd meg úgy is a sebességet.
Ha a sebesség minden pozícióban, távolságban ugyanolyan alacsony, akkor gond lehet a kártyával, vagy a beállításaival.
Ha a sebesség nagymértékben változik a különböző pozícióknál, akkor szerezz be hozzá egy olyan antennát, ami kábellel csatlakozik a Wlan adapterhez, és állítsd be egy olyan pozícióba, ami megfelelő. -
Rivalista #2707 Sziasztok!
Nemrég vettem egy Packard Bell TS44HR típusú gépet! Van benne egy Atheros AR5B97 típusú mini wlan kártya ami 300mb/s a névleges sebessége!
Feltettem a Win 7 ULTIMATE 64 bit verziót! Letöltésnél a kártya nem megy feljebb 300 kb/s sem , sima letöltésnél , és torrent-nél sem.
Van egy netbookom is , HP MINI amin ha elindítom ugyanazt a letöltést akkor az majdnem 5 Mb/s tölt le!!
Csináltam Speedtest-et , az meg 4,20 Mb/s irt nekem! A legújabb driver van fennt , semmit nem állítgattam rajta , ilyen lassú volt elsőre is!
Kérem aki tud , segítsen , mert így elég rossz , mert ráadásul új gép...., és nem a nettel van a baj , a másik gép is mutatja..!!!
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv Balázs Roland -
suba53 #2706 Szia!
Le kellene tesztelneg a VGA kártyádat egy másik gépen is.
Vagy a videokártyán ment tönkre valami, vagy az alaplapon.
De ezt ki kellene szűrni valahogy. Szerezz kölcsönbe egy másik VGA kártyát, és azzal csináld végig. Ha azzal jó, akkor a VGA kártyád romlott el. Ha a cseredarabbal sem megy, akkor valószínűleg alaplap. -
tilato #2705 Újabb info a problémámmal kapcsolatban. A win7 telepítés szerintem nem teljesen fejeződött be, mert amikor a telepítés végefele újraindul a gép na nekem akkor áll meg a dolog. Nem lehet hogy akkor akarja feltenni a vidikari progiját? Próbálkoztam mással is.Van nekem egy linux cdém ami telepités nélkül indítható. Ez elis indul de a képernyőn kb 5 centin zöld csikok láthatóak. Mostmár teljesen bizonytalan vagyok hogy mi adta meg magát. -
tilato #2704 Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy a win7 nem indul el. Először lefagyott a windows kékhalál. Újraindítottam a gépet megint kékhalál. Próbáltam újratenni a windowst azaz újra is teszi csak amikor indulna el a win7 csak nagy kékség fogad. A gép indításánál azt vettem észre ahol az alplaknak a nevét írja ki az a kép olyan mintha pixelhibás( apró csikok) lenne de csak az a kép. A windows telepítése közben nem volt ilyen. Most nemtudom ez a hiba mire utalhat? Az alaplap adta volna meg magát vagy a video kari?:s remélm valaki nálam okosabb tud segíteni -
#2703 Azóta elromlott az egyik memória. Kivettem most már jó és a biost se kell állítgatni. -
suba53 #2702 Szia!
Újratelepítés és utána a "Windows Loader 2.0.9 by Daz" használata.
Neten megtalálod. Ez egy olyan aktivátor, ami PC gyártói kulcsos gyári eredetinek faragja át a Win7-et.
-
BEE LEE #2701 Köszi! -
BEE LEE #2700 Köszi. Valószínű, ezért is akarom lecserélni. Most tettem fel a ház oldalára egy kis ventit és eddig jó. -
osimandias #2699 Uraim nem vagyok nagy fórumozó de örülnék ha valaki tudna segíteni.Windows 7-em van.El van sötétülve a háttér,jobb alsó sarokban pedig-a windows ezen példánya nem eredeti-üzenet.Használtam az úgynevezett Ksm activatort amível még működött de már azzal sem.
Mit tehetek gyorsan,egyszerüen?
(Tudom,új windows de azon kívül van esetleg más megoldás)? -
#2698 Pl. ilyet. -
#2697 Akkor valószínűleg valami hibája van a hűtésnek, mert simán bírnia kellene azt a processzort. -
BEE LEE #2696 Helló Mindenki!
Tanácsot kérnék Athlon X2 Dual Core 5600+ proci hűtő vásárlásához.
Nem kell vmi komoly, nem játszok, stb. De ami most van benne, attól leáll a gép. Már 100%, hogy az a baja.
Ilyen van most benne.
Előre is köszi a segítséget! -
Bucsek #2695 Csak ahhoz nyúltam :) a biosban akár végtelen időkig ellehetek, ott valamiért nem lépett ki. csak mikot már töltené a wint.
Szóval akkor reméljük ez a baj, majd viszek mert van nálam tartalékba, csak akkor épp nem gondoltam, hogy szétszerelés lesz :\
köszi :) majd írok hogy mi történt. -
#2694 Nem vagyok annyira a téma szakértője, de azt tudom, hogy a Kürt az egyik legjobb (ha nem a legjobb) cég a piacon adat helyreállításban. Bár nem igazán értem, hogy miért mondják kategorikusan, hogy lehetetlen, mikor mindenféle karcos, repedt lemezes merevlemezeket is meg tudnak menteni, legalább részben. Gépre rádugva mit mutat a merevlemezen? Felismeri egyáltalán?
HA felismeri, lehet, hogy érdemes lenne néhány programot otthon kipróbálni. Ezek adatmentő, adat helyreállító programok, veszteni nem vesztes semmit.
(Pandora Recovery, Recuva File Recovery, Partition Recovery Software, AnyReader)
Ezek törölt adatokat, vagy lemezhiba miatt elérhetetlen adatokat képesek helyreállítani.
-
#2693 Az írásod második fele alapján szinte biztosnak látom a melegedés problémáját. Nyilván, amikor sokáig pihentetitek, lehűl a gép, ezért mikor újra bekapcsoljátok, képes eljutni a windows-ig anélkül, hogy a felmelegedés miatt lekapcsolna. Paszta pár száz forint bármelyik pc boltban, mindenképpen érdemes kipróbálni. Csak a processzor lett kiszedve, másik alkatrészhez nem nyúltál? Mert, ha csak a procit vetted ki, akkor megint csak ott tartunk, hogy más nem is lehet a ludas. -
#2692 Jah, asszem azokat is megkérdezem. Köszi.
A kürt-be van ismerős (így ingyé megnézték). De nehezen tudom elhinni, hogy menthetetlen. Egy másikat is találtam, a: http://www.adatmentes.net/szolgaltatasaink -at. Még nekik van figyelemfelkeltő reklám szövegük az oldalon, ami talán ad némi reményt.
Kész. Totál padlón vagyok. (3 esküvő, 4-5 omega koncert, rengeteg magán fotózás, stb...)
Ez most kb = egy érvágással!
-
#2691 Nekik az az üzlet, ha sikeresen megmentik az adatokat, azért fizetsz nekik horribilis összegeket. Ha azt mondják, hogy menthetetlen, akkor esélyesen tényleg nem tartják érdemesnek arra, hogy hozzányúljanak. -
suba53 #2690 Szia!
Cifu is írta, hogy nézd meg a BIOS-ban a proci hőfokát. Annak az ismerete sokat lendítene a dolog elemzésén.
Úgy intézd, hogy indítás után ha egy idő után lefagyott reseteld, majd lépj be egyből a biosba, és nézd meg a hőfokot. -
suba53 #2689 Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de a Kürt az a cég, amelyik akkor jön, ha már semmilyen más amatőr megoldás nem segít.
Gyanús nekem a kürt ilyen hozzáállása. Nekik megvan a technológiájuk az adatmentésre hasonló helyzetekre. Igaz, hogy egy komolyabban sérült HDD-ről az adatmentés több százezer forintba is kerülhet. Ha ezt kaucióként leteszed az asztalukra, akkor lehet, hogy komolyabban megnézik. -
#2688 Van még pár cég, aki adatmentéssel foglalkozni (Winchester.hu, ExpantTech.com, stb.), de ha a Kürt Kft. azt mondta, hogy menthetetlen, akkor én sok reményt nem fűznék hozzá... Ellenben a realitás az, hogy a többi cég is kér 50e Ft plusz árat azért, hogy megnézze, és nagy valószínűséggel megállapítsa ugyanezt... -
#2687 NA SRÁCOK !!!!
Oltári NAGY segítség kéne!!!!
Ötlet, tanács, tipp, egyéb elfogadható segítség!
Ha valaki kézenfekvő dolgot, és kézzelfoghatót tud ajánlani esetleg konkrétan tudna nekem segíteni, anyagilag is honorálnám készpénzben, vagy átutalással, az árban megyeggyezettek szerint.
Tényleg nagyon FONTOS !!!!!
A probléma a következő:
Van, vagyis volt egy külső 1Tb-os vinyóm! Amit sikeresen a kutyám lerántott az asztalról. (át akarta lépni a kábelt) A vinyó a földön landolt. Azóta se kép se hang! Olyan adatok (ergo képek) vannak a hdd-n, hogy azok feltétlenül szükségesek lennének! (Mindenféleképpen kellenének). Munkám miatt: esküvő, buli, koncert fotózás. Amik még sajnos előhívás előtt, PS alatt álló képek voltak, amiket persze a megrendelők meg várnak, és megismételhetetlen képsorozatok.
A vinyót a Kürt Zrt sikeresen bevizsgálta és megállapította, hogy egyetlen egy képet sem tudnak visszaállítani, megmenteni róla!
Na azt ne kérdezzétek, hogy hogyan vizsgálták be, vagy hogy hogy állapították meg. A lényeg, hogy semmit sem tudnak vele tenni.
Nemtudom mennyire szedték szét, meg hogy milyen vákuum körülményekbe ültették át az adattároló lemezt, vagy hogy miként próbálták. A lényeg, hogy esélytelennek nyilvánították ki egyetlen kép visszanyerését is.
Szóval rettenetes NAGY bajban vagyok!!! És nagyon sok munka veszett kárba.
Most NE gyertek az okoskodással, hogy miért nem raid-ben volt a rendszer, meg tükrözve, stb... (minden úgy van, ez spontán elhozott hdd, előtte rámásolt adatokkal, stb. memóriakártyák azóta többször átírtak, azokról is esélytelen a visszaállítás) Spontán ballszerencse egy óvatlan, elbaltázott pillanatban, a még nem tükrözött, lementett adatokkal. Amik sikeresen kárba vesztek.
Segítségeiteket és tanácsaitokat előre is köszönöm.
Nagyon hálás lennék ha valaki meg tudná oldani eme problémát!
Rengeteg munka és megismételhetetlen pillanat képe veszett oda.
Rettenetesen fontos lenne az összes kép megmentése, visszanyerése.
Tényleg KOMOLY és konkrét válaszokat, hsz-okat várok, nem "benyögéseket"!
Ha valaki komolyan gondolja, megbeszélhetjük priviben!
Üdv. -
Bucsek #2686 hááát, megnéztem mindent. rendesen visszacsavartam, a levegőt se kivelé fújja :D remélem tényleg csak a paszta itt a probléma, bár az is csoda, h tudott pörögni a venti... lehet csak a kosz tartotta életben a gépet :D
Egyébként változó, hogy hány mp után "hibernálódik" a rendszer, kicsit pihentettük, majd újra bekapcsoltam, teljesen felállt a windows, aztán utána sutty. mikor sokszor próbáltam akkor meg tölené a win-t, majd alvás.
-
#2685 Esetleg nem lehet, hogy összerakáskor nem egészen jól raktad vissza a processzor hűtőjét, tehát nem passzol rá egészen? Velem egyszer előfordult, hogy a procihűtő egyik kis lábacskája eltörött és a hűtő egyik sarka a négy közül pár milliméterre elemelkedett a processzortól. Már ennyi elég volt neki, hogy kékhalállal lefagyjon pár perc után. -
Bucsek #2684 Épp azon voltam, hogy újrarakom a wint, ugyanis kicsit belassúlt, viszont mikor telepíteném közben is leáll :\
akkor lehet túlmelegedés.. pár mp is elég, hogy felmelegedjen, nem?
sajna sípolások nem jeleznek semmit, ugyanis nem sípol :D -
#2683 Egyszerű: ha fut a MiniXP, és nem fagy, akkor nem hardveres a probléma, hanem szoftveres (ergo pl. egy Win újrarakás megoldja). Ha MiniXP alatt is fagy akkor a gép hardveres okból fagy, túlmelegedés, memóriahiba, stb. -
Bucsek #2682 Nézegettem ezt a programot, egyébként az én problémámban hogy is tudna segíteni? látom, hogy van benne miniXP meg viruskereső, csak szerinted hol tudnám én használni? :) -
Bucsek #2681 az nem probléma, hogy a gép az win7-es? viszont hardverileg kicsit már régi :)
szóval attól még működik, remélem ;)
kösziiiii -
#2680 HirensBootCD.
Nagyon jó kis cucc, ha nem indul a gép, és nem tudod miért. :)
Persze tény, hogy egyre elavultabb, a mai hardverek egy része már nem támogatja az XP-t (van egy MiniXP a CD-n). -
Bucsek #2679 Köszi a tippet, hát majd megnézem, sajna nem volt épp elérhető hely ahol tudtam volna venni hűtőpasztát. De majd akkor ránézek. Ezt a Boot hirens valamit legálba le lehet tölteni?
Bios-t nem néztem, sajna nem az enyém a gép, és már nem vagyok ott :\
de köszi a választ :) -
#2678 @Totyak: Azt se hagyd ki a számításból, hogy alacsony felbontásnál nem VGA, hanem CPU limitbe ütközöl. Márpedig neked nem egy 4.7Ghz-ig húzott i7-3770k proci hajtja a videókártyát...
@Bucsek: Attól még lehet hűtési probléma. Ilyenkor egyébként jó dolog, ha van egy Hirens Boot CD-d, ha arról bebootol a windows, akkor aligha hardveres gond. A hűtőpaszta nem nagy összes, pár száz forint, annyit szerintem megéri rákölteni. Egyébként a hőmérsékletet a BIOS-ban is meg tudod nézni, ott mennyit mutat?
@ReveszM: Ez lehet egy pár ok miatt, lehet hardveres cucc is (pl. sérült a Wifi antenna a laptopban, vagy a modem chipje), de lehet szoftveres is. Az, hogy kábelel megy a net, itt nem segít, két külön eszközről beszélünk.
Szvsz szoftveres a gond, én megpróbálnék egy teljes szoftveres takarítást, majd a legfrissebb drivereket, kiegészítő programokat (általában a gyártók adnak saját WiFi kezelőfelületet nyújtó segédprogramot) felrakni. Ha ez sem segít, akkor Win Reinstall. B verzió is van: veszel egy USB-s WiFi modemet... -
#2677 sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tom, hogy ide illik-e, de ezt találtam a legszimpatikusabbnak
A problémám a következő. A laptopommal nem tok wifivel netezni. A gond az, hogy látja a hálózatokat. Látja az itthoni routert, és a kapcsolódást el is kezdi, a jelszót beírom stb... aztán, mikor befejezné, akkor kiírja, h problémamegoldás stb...
Megpróbáltam más hálózatra is kapcsolódni (meki, kfc, stb...) és mindnél ez írta ki. Látja, csak nem tud rákapcsolódni. iPhoneommal nem volt gond, se az általam ismert (haver, család) gépeken. Mi lehet a gond? Tudtommal vannak olyan lapik, amik még nem képesek pl, a D, vagy N modeos routerekre csatlakozni, de mindhármat kipróbáltam és van is 801d&n&g-s mode, szóval elvileg mindháromnak rendben kéne lennie, de mégsem. Vírust is lestem, mert vannak tudtommal trójaik, amik szeretik megpiszkálni, de nem találtam, és ha kábellel netezek a lapiról, akkor gond nélkül megy. Illesztőprogit frissítettem, és elvileg rendben is van minden. Csak gyakorlatilag nincs ;) . Ha valakinek van valami ötlete, akkor hallgatom :)
köszönöm! -
Bucsek #2676 sziasztok, szeretnék segítséget kérni. A helyzet az, hogy van 1 ősrégi sz. gép. Tele volt kosszal, porral, kitakarítottam és csak a cpu hűtőjét vettem le, hogy kiszedjem belőle a kiló koszt. Namármost a helyzet az, hogy a gép bekapcsol, elmegy egy ideig, tölti be a windowst és utána olyan, mintha hibernációs állapotba kerülne. Megy a venti, pörög minden, de a ledes kijelző (ami a bekapcsológomb mögött van) villog. Azt hiszem ilyenkor van alvó módban, ha nem tévedek, legalább is arra gyanakszom. Nem tudok kilépni semmiből, kikapcsolni se lehet. A monitor állapotjelzője is villog. Újraindítás után megint minden működik, aztán X idő mulva a fenti probléma.
Szerintem a videókártyával lehet probléma, bár nem tudom.
CPU ventijét mikor megtisztítottam akkor nem volt ilyen paszta, hogy újra rákenjem, nem hiszem hogy az lenne a probléma, ha hűtési gondok lennének gondolom nem így jelentkezne. -
#2675 Az azért észrevehető a tesztek alapján, hogy minél kisebb felbontáson játszik az ember, annál nagyobb az fps különbség játékok alatt egy PCI-e 1.1 x16 meg egy 3.0 x16 között. Minél nagyobb a felbontás, annál jobban eltűnnek a különbségek. Én viszonylag alacsony, 1280x1024 felbontáson játszom, így a teszteknél mindig az első összehasonlítást, az 1280x800-at néztem, mert az van hozzá legközelebb. Itt azért volt olyan játék, pl. a CoD4, Dirt3, aminél a kettő fajta csati között 40-45 fps különbség is volt ilyen felbontáson. Mondjuk, ha azt nézem, hogy nekem nem 7970-em van, csak 7770-em, akkor a különbségek biztosan csökkennek, meg egyébként is játék szempontból azt hiszem mindegy, hogy 120, vagy 160 fps-sel megy. Egyébként átlagosan 10-15 fps-nél nincs nagyobb különbség, bár az sem olyan alacsony érték. -
BEE LEE #2674 KÖSZÖNÖM!
A gép áll le! Táp új!
Gyári hűtő van hozzá.
Ház elején van egy 12cm vent (1000rpm)
Tuning nincs!
Semmi egyéb hűtés.
ALAPLAP: MSI K9N SLI ULTRA
PROCI: Athlon X2 Dual Core 5600+