Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Nem rossz, en is efele vizsgalodok, de itt nem laptoprol van szo, hanem asztali gep, nincs akksi. 😊
Szoval a tápra gyanakszom.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

J i GS a W
Sziasztok!

a következõ lenne a problémám a gépem folyton kifagy játék közbe vagy mostanában mikor videót néztem a valovilag.hu-n beakad a kép általában össze is mosódik, meg beakad a hang(ilyen mákdaráló hangja van). mitõl lehet ez ???!
configom:
alaplap:Asrock n68c-s ucc
Proci: amd am2 6000+
Video kártya: shapphire radeon 6850 toxic 1gb
ram: 2gb ddr2
táp: chieftec 600

Panzeradler
Nem lehet, hogy több áramot venne fel a gép külsõ HDD vel mint amit elbír az akksija? (ez csak egy nagyon gyenge feltételezés)
Blasta
Sziasztok!

Sogorom gepe (valami i3as, asus lappal) furcsasagokat muvel neha.
Bekapcsolas utan a windowst nem kezdi el minden alkalommal betolteni, csak villog a kurzor a fekete kepernyon. Reset utan altalaban megoldodik a dolog es utana hibamentes a gep.

Allitolag eszrevette, hogy ha az USB-n bedugva hagyja a kulso kis HDD-jet, akkor mindig ez tortenik. Van valami tippetek, mi lehet a gond, merre lehet elindulni?

Elore is koszi!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

császtok

Van egy asus k53sv-m és integrált meg dedikált videokártya is van benne és ügyebár automatikusan választja ki h melyiket használja na de ha inditok egy játékot h jobb gomb futattás grafika processzoral-> nagy teljesitményü (nvidia gt540) ugy vettem észre h nem hozza azt a minöséget még igy sem...aida 64 szerint észleli külön a két videokártyát de a 3d gyorsitóbol csak egy van azaz integrált intel hd graphics 2000 vagy ennek igy kell müködnie??..azaz játék közbe ugysem ezt a 3d gyorsitot használja ??
Panzeradler
Köszi szépen a segitséget
A foglalat socket m. A chipseted: Mobile Intel® 943GML Express.

Keress rá arra, hogy ez a chipset milyen procikat támogat, és azokból válassz egy jobb fajtát.
Az Intel oldalán is megtalálod a mobil termékvonalat.

Core 2 duo mobil proci is van socket M tokozásban.

Vigyázz arra, hogy a socket P azonos lábszámú, de nem kompatibilis a socket m foglalattal.

Panzeradler
Nincs pénzem komplett cserére, ez könnyebben megoldható.
Hi!

Hagyd a francba,ne vegyél ebbe már semmit.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Panzeradler
Sziasztok, Aspire 5310esbe szeretnék procit cserélni, everest szerint tokozása 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA, ez most akkor socket p vagy socket m vagy socket 478 típus? Esetleg tudnátok segiteni hogy kb milyet vegyek bele? Köszi elõre is!
Régebben voltak olyan chipsetek, amelyeknél valóban számított, hogy egy-vagy kétoldalas modulokat használsz, de ez ma már nem jellemzõ.

A HP, és más un.: BRAND gépek biosai sokkal szigorúbban kezelik a memóriákat, mert ezzel tudják a megbízhatóságukat garantálni. Nem is állítható semmilyen paraméter, buszsebességek, idõzítések, szorzók, amiket az egyéb biosokban megszokhattunk.
Ezért olyan modulokat is hibásnak jelezhet, amelyek más gépekben esetleg simán mennek, de nem abba a tûrésmezõbe esnek, vagy nem azokkal az idõzítésekkel dolgoznak, amikre ezek a gépek fel vannak készítve.

Olyan problémám lenne, hogy vettünk egy laptop-ot. Feltelepítettem rá a win-7-et, fel is települt, oké minden, telepítés végén a rendszer újraindult, és nem tölt be a win. Hanem újra csak azt írja ki, a folytatáshoz nyomjon meg egy billentyût( mert ügye DVD-rõl bootol-t)

Átállítottam, hogy HDD-rõl bootoljon, de így se történt változás, csak a kezdõ képernyõ jön be újra és újra és nem történik semmi. Ötlet?

Most telepítem másodszor

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

esetleg lehet a problémának az is az oka, hogy duplaoldalas memória mellé nem lehet betteni másik memóriát ????
Megy a memória aszimmetrikusan is, de akkor elvaszíted a dual channel üzemmód elõnyeit. De itt nem ez a probléma.

Vedd ki az utólag beletett modult, mert az nem kompatibilis ezzel az alaplappal. A HP gépek elég kényesek a memóriára.

Az ECC az egy hibajavító eljárás. Az ECC ramoknál magán a modulon van kialakítva egy hardveres paritáshiba védelem. Ezek általában drágábbak, és általában a megbízhatóbbra készített gépekbe tesznek ilyen ramokat, mint a szerverek, komolyabb munkaállomások.

vagy lehet, hogy a memóriák nem kompatibilisek?!
mostani 1G800 UL
régiek Kingstone 667Mhz

meg olvastam valami angol nyelvû oldalon, hogy non-ECC Ram kell bele!rz mit jelent ??????
még 1 kérdés!
Hp Compaq dc 7600 a gépem!van benne 2db 1 GB-os memória(külön csatornán)
beakartam rakni még egy 1 GB-os Ramot és nem kapcsol be hanem csak pirosan villog és sípol :-(
lehet csak párban mennek a memóriák????
32bit elég rá.
Integrált VGA memóriáját elvileg a BIOS-ban lehet állítani,de nem mindegyiknél.

van egy HP gépem
Pentium 4 3GHz, 3 GB DD2 rammal!
kérdésem az lenne , hogy windows 7-bõl 32bit vagy 64 bit tegyek fel?
integrált videókártyát hol lehet állítani, hogy mekkora memóriát használjon el?
Ismerem az AVG vírusirtót és jó lenne, ha kikapcsolnád az AVG védelmet és az internet kábelt ki húznád, hogy védve legyen a gép. A leírtak után én arra tippelek, hogy valami gond lehetne a processzorral, esetleg túlmelegedés. Megpróbálhatod, hogy játszódj, de közben az AVG védelem legyen ki kapcsolva. Ha lefagy a gép, akkor újraindítod és az Eseménynaplóban szét kellene nézzél (Start - Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer), hogy milyen hibák vannak bejegyezve.

Meg lehet próbálni azt is, hogy a gépet elindítod csökkentett módban internet nélkül és felnyitsz programokat és meglátod hogy viselkedik.
Írj egy e-mailt az iponnak,írd le,hogy mi a probléma meg mellékelj egy pár HD Sentinel képet és akkor õk megmondják,hogy érdemes-e visszaküldeni.
Elég jól kezeli egyébként az ipon a garanciáztatást,szerintem ki fogják cserélni.

TBTPumpa
Hát... Ha másolok rá filmet vagy zenét és lejátszom akkor a film akadozik egy ideig aztán folyamatos lesz, a zenébe pedig nem enged beletekerni, mert akkor lefagy és több másodperces kihagyással folytatja a zenelejátszást.
Konkrétan ezért telepítettem fel a HDD Sentiel-t, hogy megnézzem hányadán áll a HDD. De azt nem gondoltam volna, hogy ez máris haldoklik.
Amúgy ASUS P8P67 alaplapról van szó (Rev B.), ebben van egy i7-es proci és 16 GB Ram, egy ASUS Blu-ray író és egy 750GB-os WD HDD, ami már 2-3 éves, de még mindig 100%-os kondíciót mutat.
Ez a Sata3-as HDD pedig már dögledezik...

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Üdv!

HD Sentinel alapján nem hiszem,hogy elbírálják azt,hogy kicseréljék-e vagy sem. Ha valami konkrét,bármilyen gépben jelentkezõ hibát produkál,akkor küldd csak vissza,mert ha náluk semmiféle hibajelenség nem mutatkozik,akkor ráaggatják a hibátlan jelzõt és szépen visszaküldik,mondván,hogy náluk minden rendben volt.

TBTPumpa
Sziasztok!

A tavasszal vásároltam az IPON-on egy 2TB-os WD HDD-t (WD2002FAEX) eddig tök jól is mûködött, bár augusztus/szeptember környékén fura dolgokat produkált már, ekkor megnéztem HDD Sentiel-el és 93%-ot mutatott kondíciónak, ez nagyon szegényes egy új HDD-tõl, de ez még nem is lenne akkora nagy baj. Az elmúlt héten már sokszor lefagyott a gép, ha errõl a HDD-rõl egy másikra akartam másolni és ismét furcsa dolgokat produkál. Megnéztem most a HDD Sentiel programban és 27%-os a kondíció, durván 160 napja van hátra a HDD-nek...
Semmi extrém dolgot nem mûveltem vele, ami indokolná a HDD ilyen gyors tönkremenetelét. Csak telepített játékok voltak rajta... Windows telepítés és teljes formázás sem oldotta meg a problémát!
WD programja pedig semmi hibát sem jelez (gyors teszt alapján)!
A lassú tesztet nem futtattam le, mert az órákat venne igénybe...

Elvileg 5 év garancia van rá, mit tegyek ilyenkor?

Elõre is köszönöm a válaszokat!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Basszus, pontosan ez lesz a gond.
Pont tegnap néztem meg az alaplap infóit a Gigabyte oldalon és a 1333-as memóriára azt írja hogy "overlocked". Méghozzá pirossal.
Na most én naív és jóhiszemû vagyuk, úgy feküdtem le tegnap aludni, hogy ez nem lehet. 😊 Biztos mást jelent vagy tévednek vagy valami. Hivatalos doksiba ilyet beleírni hogy overlocked-ként kezeli csak ezt a memóriát???
Ma felkeltem és nem tudtam mit is gondoljak. Szóval ez lehet a hiba.

Na most egy ismerõsöm már ajánlott hasolnót. Õ a memória idõzítések átállítását javasolta, amivel próbálkoztam is, de nem hozott eredményt, ugyanúgy fagyott. (Természetesen lassabbra lett véve az idõzítés).

Ez az órajel dolog is a BIOS-ban állítható? Hamarosan megnézem, remélem ott.

De a kontakt hiba dolog IS hiba volt szerintem. Az ilyen többszörös hibák nagyon szivatósak...

Szia!

Ezek a legbosszantóbb hibák, amikor megy is, meg gond is van.

Én találkoztam már olyan problémával, amikor az alaplap is hibátlan volt, a memória is, és mégsem dolgoztak együtt hibátlanul.
Szétültetve õket kifogástalan volt mindkét rendszer évekig.

Ugyanolyan típusú ramot kaptál amikor kicserélték? Lehet, hogy itt is valamiféle inkompatibilitási gond van. De ezt csak úgy tudod kibogozni, ha esetleg több más gyártmányú rammal is ki tudod próbálni.

Próbáld meg vissza venni a memória órajelét. A chipset memória vezérlõje 1066-ig támogatja a memóriákat, az 1333-as üzemmódot csak O.C. vagyis overclock üzemmódban tudja.

Aztán a legrosszabb esetben maga a memória vezérlõ, vagy foglalat is lehet hibás. De ezt kétséget kizáróan kimutatni elég macerás otthoni körülmények között. A szervizek meg nem szívesen foglalkoznak ilyesmivel, mert nekik sincsenek eszközeik hozzá. Szerencsés esetben ha egy lelkiismeretes szervizest kifogsz és nála is jelentkezik, akkor kicserélik. Az általánosabb eset az, hogy náluk nem jelentkezik a hiba és lepattintanak, te meg bosszankodhatsz.

Windows XP topik!!!
ez rendben volt, teljesen jól be voltak rakva
a boltban a fickó is jól berakta õket és mégis amit írtam az reprodukálható volt ott is

Szia!

Lehet, hogy csak nem ült bent rendesen a foglalatban a memória modul, és valóban kontakthiba volt.
Nyugodtan vedd ki a ramokat a gépedbõl, és nyomd vissza. Arra ügyelj, hogy a két oldalán levõ kiemelõ kallantyúk a bedugás után stabilan álljanak. Ugyanannyira kell tudni azokat összezárni, mint üres foglalat esetén, akkor rögzítik megfelelõen a modulokat. Ha egyik is kiáll egy kicsit, az azt jelenti, hogy ott az a modul nincs megfelelõen a helyén.

Van néha, hogy elég komoly erõvel lehet csak a helyükre nyomni a modulokat, ha túl szoros a foglalat.

ja és a config: gigabyte P41T-D3 alaplap, pentium proci, 2 giga ram. gef gt430
de ugyanilyen fagyásokat produkál másik táppal, másik videókártyával, másik winyóval

Ide is leírom, hátha valakinek hasznos lesz. Vagy nem. Vagy csak szórakoztató. Vagy csak kiröhögtök. 😊

Két hete szívok az újonnan vásárolt gépemmel, de végül nagy nehezen rájöttem mi a baja. Szerintem másnak is tanulságos lesz.
A gép random fagy. Eleinte nem láttam semmilyen okát. Memteszt programmal memória hibát írt ki, de nem mindig. Memóriacsere történt, de a hiba továbbra is ugyanaz volt. Ekkor már gyanítottam, hogy az alaplap a hibás. Vagy nem.
A gép a random fagyáson kívül még megterhelõ alkalmazásokba is belefagyott, pl játékba. De itt is eléggé random volt, volt hogy órákat tudtam játszani, volt hogy 15 percet és fagyi.
Aztán észrevettem egy reprodukálható fagyást. Ha egy terhelõ alkalmazásból kiléptem, fél perc múlva fagyi. Itt már gyanús volt: ez egy kontakt hiba?
Aztán teljesen véletlen tettem a következõt: mûködés közben megmozgattam a gép különbözõ alkatrészeit. Természetesen csak nagyon picit, nem rángattam õket vagy ilyesmi, és nem a kezemmel hanem egy mûanyag valamivel, de elõtte még földeltem is magam a gép házán. Újra: nem rángattam, még csak meg se mozdítottam a dolgokat. Úgy kell elképzenli hogy hozzáérek a videókártyához és gyengén megmozgatom negyed miliméternyit kb. Vagy a proci hûtõbordával ugyanez, vagy a kábelköteggel. Semmi, a gép nem vagy.
Ha ugyanezt eljátszom a memóriával (újra, kötözködõknek: negyed miliméter, mûanyag tárggyal, földelve magamat elõtte): a gép azonnal fagy, mindig reprodukálhatóan.
Magyarul a memória foglalat kontakt hibás... vagy a memória?
A terhelõ alkalmazás utáni fagyás pedig annak köszönhetõ hogy gyorsan lehül a gép, ez pedig elõhozza a kontakt hibát?

Visszavittem a gépet a boltba és (végül is rendesek voltak) kipróbálták ezt a módszert ott helyben és nekik is fagyott a memória mozgatástól. Azoban ahogy berakott egy másik memóriát, már nem fagyott a mozgatásra. Tehát a memória lehetett a hibás? Kaptam egy új memóriát.

Ez van 2 napja. Memtest most nem ír ki hibát és a gép kevesebbet fagy, de még mindig fagy. Az elõbb pl. az AVG fagyott le. De egy játékkal stabilan fagyasztható.

Ja és ami kimaradt: táp, videókártya, winyó csere is történt, sõt XP reinstall üres winyóra.

Szia!

Nagyon valószínû, hogy egy elkó ( Elektrolit kondenzátor, ami a tápfeszültségek szûrését végzi ) durrant el. Ezek azok a henger alaku tornyocskák az áramkörökben. :-)
Szerencsésebb esetben a tápegységben, szerencsétlenebb esetben az alaplapon.

Szedd szét, természetesen feszültségmentes állapotban, és nézd meg hol van szétdurrant elkó. A tápot is szétszedheted, hogy ellenõrizd.

A jelek egyértelmûek lesznek. Ha a tápegységben durrant el, akkor tápcsere, ha az alaplapon, akkor alaplapcsere.

Ha van elektronikához értõ ismerõs, akkor a kidurrant elkó cseréjével is orvosolható a hiba. De akkor már az esetleg még talált, púposodó, de még nem kihasadt elkókat is érdemes cserélni.

Sziasztok!

Tegnap a pc-m indításakor, valami puffanást hallottam a gép felõl.
Azóta mintha nem kapna áramot az egér/billentyûzet, monitor illetve az indítás utáni csíppanást sem hallom indításkor.
Újraindításkor néha sikerül összekapnia magát és elkezdi betölteni a windost, de szép lassan kialszanak "tartozékok".

Szerintetek mi lehet a baja?

Köszönöm
Dxdiag-ot már próbáltam ott se érzékeli a videókártyát,,,kiszedtem,,,aztán vissza be,,,ugyanaz,,,neteztem aztán hirtelen csíkos lett a képernyõ és átváltott 800X600ba,,,szerintem meghibásodott a VGA sajna :S

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

Van a DirectX Diagnostic Tool (Start > Run > dxdiag), ami kiírja szépen a dolgokat és tesztelni is tudod a videokártyát. Lehet, hogy meghibásodott, de azért lehetne kivenni meg betenni is a videokártyát, nehogy érintkezési hiba lenne.
sziasztok. van egy kis problémám. A monitorom magától hírtelen becsíkozódott , és átváltott 800X600as felbontásra. Hiába tlepítek fel új VGA drivert, telepítem újra a gépet, ugyanaz fogad. A monitor hibátlan próbáltunk rajta más gépet , a kábel is tökéletes. Arra gondoltam lehet a VGA hibásodott meg ? Mert a gépem nejelzi a VGA-t. ismeretlennek írja

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

Balazs15
császtok

lefuttam egy dll hibakeresö programot és ezt dobta ki : 3napos a win7!!!!ez szerintetek hiba????vagy jelentéktelen http://kep.psharing.com/607278.jpg

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Elég kevés az info. Az új konfigban újratelepítetted a rendszert, vagy migráltad? Milyen oprendszered van?

A HDD-k állapotát ellenõrizd. A HD sentinel progi elég jó diagnosztikát ad.

Futtass le checdisket minden partíción. Ha módod van rá, akkor egy szûz winyóra telepíts egy oprendszert, és nézd meg, hogy akkor is elõjön-e a hiba, vagy csak a régi rendszeren. Ezzel tudod szétválasztani, hogy hardver probléma van, vagy rendszer hiba.

Köszi a választ. Akkor lesz kékablakos hiba ha pl másolok fileokat és mellette megy más folyamat. A hibakeresést hol kellene kezdeni?

Lemaradt a hibaüzenet.
Ha a biosban 1333 MHz-et ír, akkor azon is megy. Más lehet a gond.
Ellenõrizheted CPU-Z vel is, az a valós memória sebességet írja ki. De ne tévesszen meg, ha 667MHz körüli értéket mutat, mert a valós sebesség annak a duplája.

A biosban 1333Mhz-et ír a memóriára viszont ilyen hibaüzenetet ír ki a win újraindulás után:

Sziasztok

Nekem is hasonló gondom van az új konfigommal mint Belton kollégának.
A konfig az asus p8p67 rev 3.0,i5 2400 és 2x2gb geil black dragon 1600mhz

Vissza kéne venni a memória frekvenciáját?

[HUN]Crassus
Srácok azthiszem a hangkártyám "CSIPPAN" egyet bizonyos idõközönként...fasza a hang meg minden uj driver stb.de akár filmet nézek vagy játszom vagy zenét hallgatok kb óránként 2x 3x egy "csippanás" jön a fejesbõl...mi lehet ez? sry a noob kérdésért köszi

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Belton
Köszönöm a segítséget , így világos .
Nem Overclockolom megfelelõ igy is.

BF:2-3-4(oORedstarOo)

Szia!

Az AMD prociknál magában a processzorban van a memória vezérlõ. A Phenom II ben, ami AM3-as proci van DDR2, és DDR3 vezérlõ is.
A DDR2 vezérlõ 1066MHz ig, a DDR3 vezérlõ 1333MHz ig támogatja a memóriákat. Erre van gyárilag tervezve.
Felette csak a szerencse kérdése, mert az már overclock kategória.

Az, hogy az alaplapra azt írják, hogy 1833-ig vagy még feljebb tehetsz bele, az csak azt jelenti, hogy ha a procid vezérlõje egy kis szerencsével kezeli a magasabb órajelû memóriákat is, akkor az alaplap maga nem lesz a szûk keresztmetszet.

Nálad az a helyzet, hogy a proci stabilan viszi a hitelesített 1333MHz-en a memóriát, és sajnos nem stabil a magasabb frekvenciákon.

Ha a BIOS-ban van rá lehetõség, lehet játszani az overclock paraméterekkel, frekvenciákkal, feszültségekkel, de arra semmi garancia nincs. És csak óvatosan, mert szerencsétlen esetben károsodhat a proci.

Belton
Hali.

Remélem itt találok hozzá értõt 😛

A problémám a következõ lenne , van egy Asrock 870Extreme3 R2.0 lapom van benne egy Phenom II x4 955BE proci és 2x2 GB DDR3 kingstone Hyperkit 1600MHZ es memo. ( Dual chanel modba megy )
Namármost 1600Mhz en fagy resetel játékban szét esik a kép le fagy resetre és kék ablakos hibát ir ahol a phy memorol ir valamit , olvastam külfödi oldalon a sracnak is ez volt azt irtak neki vegye vissza 1333Mhz re , ki próbáltam és azóta 2 napja folyamatosan megy hiba nélkül .

A kérdés az lenne mi lehet a gond ? a Lap 1833Mhz ig kezeli a memokat a könyve szerint a Revizios száma szerint 2000 Mhz ig .
Valami ötlet ? Miért nem megy 1600on ?

BF:2-3-4(oORedstarOo)

Balumann
Mondjuk lehet elég az is, ha csak azon a gépen állítja be manuálisan az IP címet, amelyiken netezni szeretne, de ott nem állít be alapértelmezett átjárót (vagy a rendes átjárót adja meg annál a kapcsolatnál is?). Csak a DHCP szórási tartományából érdemes kiszedni, nehogy kiadja másnak is azt az IP címet, bár elvileg nem fogja.

A család többi tagja hogy tolerálja azt, hogy csak az alfa hím internetezhet? <#nevetes1>

Nálam öt gép van hálózatban, és mindegyik egyenértékûen netezhet. Igaz, már nagyobbak a gyerekek, és nem féltem õket a netes tartalmaktól. Néha újratelepítem a gépeiket, amikor beszednek valami kártevõt, de más gond nincs.

Na de félre a tréfát. Próbáld meg azt, hogy a belsõ hálózat routere ne routerként funkcionáljon, ( hiszen azt a funkcióját eleve nem is használod ), hanem csak switch-ként. Azonos tartományban adj a gépeknek fix IP címeket, ugyanazt a subnet maszkot, és ne a router DHCP szervere adja. Azt tiltsd le. Valószínû, hogy a két alapértelmezett átjáró ütközik, és a gigabitest veszi erõsebbnek, azon meg nincs WAN, vagyis internet.

Az internetes gép egyik hálókártyája fogadja a netes routert, a másik hálókártya pedig fix IP címen a switch-en keresztül látja a többi gépet.
Arra vigyázz, hogy két azonos IP cím nem lehet egy hálózaton belül.

A subnet lehet 255.255.255.0 az IP címek meg mondjuk: 192.168.10.xxx, ahol az xxx: 0 - 255 közötti szám.

Az alaplap szélével párhuzamos IDE csatlakozót használd.
Használj egy 80 eres IDE kábelt, a HDD legyen a master, a DVD meg a slave. Így biztosan menni fog.

A másik két IDE csati egy ITE8211 IDE kontroller csatlakozói. Azokat XP telepítésnél csak úgy tudod használni, ha a telepítés elején F6-ot nyomsz, és floppyról beadod a driverét. A driver floppyt elõtte el kell készíteni, ez általában az alaplaphoz adott driver CD segítségével megoldható. Az XP sajnos csak floppyról fogad el a telepítés elején drivert, CD-rõl, USB-rõl nem. Hiába, kerek 10 éves rendszerrõl van szó.

Természetesen a BIOS-ban a megfelelõ eszköznek endedélyezve kell lennie, és a Boot sorrend is megfelelõ kell, hogy legyen.

A Win7 már nem ennyire finnyás, az valószínûleg tartalmaz megfelelõ drivert az ITE vezérlõhöz. Ott arra kell ügyelni, hogy a BIOS-ban jól legyen beállítva a boot sorrend, és lássa is a megfelelõ meghajtókat.

VGA mindenképpen kell, mert anélkül nem látsz semmit.

Lehet, hogy a VGA kártya rossz, és ezért nem megy egyik alaplap sem. Azt még próbáld meg kicserélni, ha csak kölcsönbe is.

Sziasztok!

Egy csepp segítség kellene hálózati kérdésben.
Adott egy otthoni hálózat, mely áll négy gépbõl. Ezek tökéletesen látják egymást, és minden tökéletesen is mûködik. Ez a hálózat egy Gigabites Routerrel van össze kötve (Mikrotik 750GL). Internetem csak az egyik gépen van, és ezt továbbra is így szeretném. Amin az internet van, az a gép is fennemlített, hálózat része. Az otthoni hálózat, és az internet elérés, külön-külön hálózati kártyán érkezik a gépbe, azaz az internetes gépbe két hálózati kártya van, és mindegyik gigabites.
A probléma az, hogyha mind a két hálózatot engedélyezem, akkor a nettes kapcsolat megszûnik, és csak a belsõ otthoni hálózat megy. Ha letiltom az internetes gépen a belsõ otthoni hálózatot, akkor megy a net, tehát a másik hálózat kitiltásával érem el a netet. Szerintem valami konfigurálási hiba lehet, mert a win 7 magától nem képes felismerni, hogy a net melyik hálózaton érkezik, és így a hálózati megosztási központban mind a két hálózatra azt írja, hogy internetelérés...
Remélem valaki tudja mi a megoldás, mert lassan két napja legózom rajta.
A Segítséget elõre is köszönöm...

U.I.: A net egy routerren keresztül érkezik a kiszolgálótól.

Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)