Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Malwarebytes se segített
Mit használjak ami kiírtja végleg? Köszi
Namost; egyáltaán nem értek a hozzá, meg, hogy mivel és mennyi szektort lehet javítani.
De azért azt megkérdezem; Mennyire veszélyes ez így képrõl? Érdemes lementeni minden adatot avgy lehet javítani is???
Köszi a mielõbbi választ!
Itt vannak bontott dolgok. Ha nem találsz pont ilyet, akkor kérdezd meg olyantól aki más Lenovo cuccot árul hátha. Végszükség esetén betehetsz hirdetést.
Újonnan egy vagyon lenne.
A HDSentinel nem írt ki, semmit sajna regisztrálni nem tudom, hogy FULL legyen...pedig lehet, hogy adna több infót.
Nagyon szépen köszönöm.
Köszi!
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Internetezés közben nem történt ilyen?
Bosszanto hiba annyi szent, meg azt majd megnezem, hogy hatha tul poros a slot es amiatt nem akarja az igazat bar erre nagyon kicsi eselyt latok mert azert alkalom adtan ki szoktam fujatni a gepet!
Hat koszonom a segitseget majd llesz valami😉
Ez érdekes. Lehet, hogy gond van a memória vezérlõvel, és csak a két sárga slot él?
A slotokat csak memóriával tudod tesztelni.
Próbáld meg azt, hogy a BIOS-ban visszaveszed a memória órajelét a legalacsonyabbra, és úgy próbáld ki a fekete slotokat.
Ha többfajta memóriával sem megy, esetleg olyannal sem, amit a gépkönyv memória kompatibilitási táblázata mutat, akkor valószínû, hogy sérült a chipset, és nem kezeli a két fekete slotot.
Ha még garis, akkor csere, ha nem akkor vagy alaplap csere, vagy 2x2GB ram a mûködõ slotokba.
De egyenlore azt sem fogadja el ha egy darab 1 gigas mem van bent a gepben! Azaz a fekete slotba
Sajnos az intel chipsetek egy része csak egyoldalas modulokat fogad el, ha négy modult szeretnél használni.
Volt hasonló esetem egy Gigabyte G41 chipsetes alaplappal.
Szintén 2x1GB ról bõvítettem volna nagyobbra, de sem plusz 2x512MB, sem 2x1GB, modullal nem ment, mert azok két oldalasak voltak.
Sikerült szereznem 4x1GB azonos egyoldalas ram modult, és láss csodát azóta is szépen megy.
A P5Kpl lap G31 chipsettel megy, és a specifikációjában is ott van a figyelmeztetés:
"*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules."
Vagyis, ha négy modult teszel bele, akkor csak egyoldalas modulokat fogad el.
A memória vezérlõben van korlát a kezelhetõ RAM bankok számát tekintve.
Az egyoldalas ramok egy-egy banknak felenek meg, a kétoldalasak egyenként két bankot foglalnak le. Így ha max 4 bankot tud kezelni a memória vezérlõ, akkor érthetõ a figyelmeztetés.
Nagyon valószínû, hogy alaplap. Próbáld meg úgy, hogy mindent lehúzol róla: HDD-t, optikát, floppy-t. Ha van egyéb bõvítõkártya a VGA-n kívûl, azt is.
Vedd ki a memóriákat, és csak egy modult tegyél be. Ha továbbra sem megy, akkor még a VGA-t lehet megpróbálni kicserélni egy tartalékra, hogy azzal elindul-e.
Ha semmi javulás, akkor szinte biztos, hogy alaplap. Ha beindul, akkor egyenként rakd vissza a levett komponenseket, és amikor ismét lekorhad, akkor nagy valószínûséggel az a hibás.
Adott egy asus p5kpl alaplap!
Eddig 2 giga ram volt benne most viszont raktam melle meg kettot , vagyis raktam volna de mikor a gepet bekapcsoltam sipol
2 sarga 2 feher slot van benne.
Eddig a ket sargaban volt 1-1 modul
Es a 2 feketebe raktam a masik kettot
A memoriaval nincs gond mert masik gepben jol ment illetve a sarga slotban is!
A 2 feketeben viszont semmi, akar melyik ramot rakom bele.
Erre 5let esetleg vmi amivel le tudom tesztelni mukodnek e a slotok?!
Elore is koszonom
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
Valahogy keríts egy másik tutira mûködõ tápegységet és próbáld ki.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
segíts pls😊)
A hangkártyával lenne egy kis gondom. Integrált 5.1-es hangkártya van a gépemben (ASUS P5K alaplapon). Realtek HD Audio Driver van fent hozzá és XP oprendszer. Úgy használom, hogy az egyik hangszóró kimenetbe egy stereo hangszóró van dugva, egy másik hangszóró kimenetbe fejhallgató, a mikrofon kimenetbe pedig a fejhallgató mikrofonja. Eddig semmi problémám nem volt, minden kiválóan szólt.
Pár napja azonban a fejhallgató elkezdett zúgni, recsegni, máshogy szólni, néha nem is szól. Megpróbáltam átdugni másik kimenethez ott se jó. Kipróbáltam a hangfal helyén is ott se jó. Kipróbáltam úgy, hogy csak a fejhallgató van bedugva a hangfal nincs. Ugyanezeket végigpróbáltam másik fejhallgatóval meg fülhallgatóval is. Sehogy se jó, de a hangfal ugyan olyan jól szól.
Van ötletetek mi baja lehet a hangkártyának egyik napról a másikra a fej-, fülhallgatókkal??
Elõre is köszi a válaszokat: Bozi
[merlinw.org]
A ciripelést azóta nem hallottam amióta a biosban kikapcsoltam a floppy onboard controllt.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Az mi lehet amikor bekapcsolom a gépet, hogy kerregés szerû vagy inkább ciripelés ? Az új videókártya elõtt már hallatta ezt a hangot.
HA mégis rámegy és nem okoz gubancot,akkor kártya csere után - elvileg - a 6600 is tökéletesen menne.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Sok oka lehet. Elõször ellenõrizd, hogy minden hûtõ jól mûködik, nincs beragadva. A ventillátorok dinamikusan forognak. Ha van olyan hûtõventillátor, ami nem mûködik, azt olajozd meg, vagy cseréld ki.
Ellenõrizd, hogy vannak-e kiszáradt, púpos elektrolit kondenzátorok az alaplapon, a VGA kártyán, vagy a tápegységben. Azok is okzhatják az említett jelenséget. A tápot csak feszültségmentes állapotban szereld szét, kihúzott konnektorral. A púpos elkók, vagy olyanok, aminek a tetején barnás lerakódást észlelsz már száradnak ki, csökken a kapacitásuk, és bizonytalanná teszik az adott áramkörök mûködését.
Mozgasd meg a foglalatokban a kártyákat, memóriákat, csatlakozókat, lehet, hogy kontakthiba.
Végül az is lehet, hogy egyéb hardverhiba van, ami csak a hibás modul cseréjével orvosolható.
Ha van lehetõséged, cseréld ki a VGA kártyát, és nézd meg, hogy mit lép.
A memóriákat a MEMTEST segítségével tesztelheted.
A merevlemezt a hard disk sentinel programmal.
Ha nem hardverprobléma, akkor azt úgy tudod kizárni, hogy egy csere vinyóra telepítesz egy szûz oprendszert, azzal a progival amelynél elõjött a hiba. Ha az új telepítéssel hibátlan, akkor a szoftverkörnyezet sérült, újra kell telepítened az éles rendszeredet is.