Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tárgytalan, megoldódott.
Lefényképeztem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
4 GB-ot ír ki a Wondows is + a Core Temp oldalsáv is, csak nekem ez a 400 MHz RAM szúrta a szemem.
Hát ha nem lenne sikeres, akkor gondolom nem is mûködne az alaplap nem?
Nem írta ki, hogy Succesfull, de az ASUS Update már az új 2010-es BIOS verziót írja ki.
Kb. 3-5 perc alatt megcsinálta a Windows indítása elõtt a BIOS Updatet.
már megpróbáltam másik táppal
semmi
kösz a segítséget<#falbav><#szeret>
Mondjuk a RAM-ot le lehet ellenõrizni a Memtest 86-al is és akkor kiderül a dolog.
Sikeres volt a BIOS frissítés? Mert ha valami hiba adódott, akkor nem biztos, hogy reális információkat ad.
Erre senki?
Akkor az a táp valószínûleg hibás. A tápok egyik leggyakoribb meghibásodási formája a szûrõ elkók kiszáradása, ami miatt felborul a szabályzóköre, és terhelés alatt nem mûködik.
Keress egy másik hasonló adaptert, és azzal nézd meg.
Ha azzal mûködik, akkor az adaptert cseréld le.
Ha egy tökéletes adapterrel sem mûködik, akkor belül van a hiba.

Valószínû, hogy hibás lenne? Csakmert egy HD 5770-es videókarira is 156 MB-os GPU-t és 300 MB-os Memory-t ír, ami jóval magasabb;

-850 MB GPU
-1200 MHz Memória órajel
-1024 MHz Memória méret.

Köszi a segítséget!
Sziasztok ez téves infó lehet vagy sem? Legújabb verzió, viszont a DDR2-es RAM-jaim 800 MHz-esek. BIOS frissítés most volt a lapon.
Mindkét slotról van kép.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
kimértem a tápot
mielõtt bedugom:20V
miután bedugtam:5V
Gigabyte M68MT-S2 Motherboard.És elvileg a legfrissebb elérhetõ bios van rajta ,valamint friss nForce chipset driver.
Igen a probléma elég rejtélyes ezért nem is értem...3Dmark11 szerint elvárásnak teljesen megfelelõen üzemel ,de én meg tudom hogy nem,mert egy 2 magos 3 ghz procinál meg gtx550-nél nem kéne a 2006 körüli játékoknak egyáltalán rezzenni se fps téren, és még is van amelyik már már játszhatatlan szinten akad :/ pedig az említett spellforce 2 nem egy "grafikai csoda"és a win7 se lehet akadály mert havernak gond nélkül fut még kompatibilitást se kell állítani.
Milyen alaplapod van?

Ez amit leírsz elég relytélyes így. Lehet, hogy valamelyik hardver komponens bizonytalanul mûködik, és amikor azt kezeli éppen a rendszer, akkor többszöri próbálkozásra sikerül csak, és addig fogja a gépet.

Próbáld meg frissíteni a BIOS-t. Mivel a BIOS kezeli alapszinten a hardver komponenseket, így egy BIOS hiba is okozhat hasonlót. Lehet, hogy egy frissebb BIOS-ban már megoldották.

Ezeket a hibákat lehet a legnehezebben felderíteni sajnos.

A Felhasználói Programok keretén belül a Segítséget Kérek topikba kellene ezzel a témával jelentkezz, ott rövidesen választ kapsz. Ez a topik PC alkatrészekkel kapcsolatos problémákkal foglalkozik.
Sziasztok. segítséget szeretnék kérni, bár a téma nem nagyon vág ide.... de hátha tudtok segíteni.
lényegében nagy vonalakban arról lenne szó hogy adott egy JPG kép ami fel van töltve a weboldalamra...
nos én olyat szeretnék csinálni, hogy van , vagy legyen rajta egy link csík...
hirdetés mellé szeretném feltölteni a képet, és ha a képre rá klikk- kelnek akkor az adott oldalt hozza be nem a képet... remélem érthetõ voltam valamennyire..
igazából egy Banner... de mégsem az mert a hirdetõ oldalakra csak jpg formátumot lehet feltölteni...
Ebben szeretnék segítséget kérni.
õszinte leszek ebben a témában nagyon nem vagyok otthon..........
és lenne még jó pár kérdésem...
igazából nem lenék hálátlan......

Köszi a gyors választ.
Tudom hogy nem a legjobb proci (lehet le is cserélem)de nem is ez a baj a problémám az hogy a gép nem úgy teljesít ahogy elméletbe kéne neki a vicc az hogy a windows töltõképernyõn (mikor be jön a 4 kis fény) 1 pillanatra meg akad és látszik rajta hogy az is elég low fps el mozog és ugyan ez van játékoknál(néha még régebbieknél is pl Spellfroce2,2005 körüli gamma) viszont az tuti hogy videókártyával nincs baj(hd 5450 et cseréltem ki benne gtx550ti-re és elõtte is ugyan ezt csinálta) és a windowsbol is már volt fent 2 féle,de mindig jelen volt a probléma.Gondolkodtam ilyenen hogy esetleg kevés neki a 400W táp ...de akkor el se kéne indulnia bár lehet ezt rosszul tudom.
Szia!

Én elsõ körben a procit tartom szûk keresztmetszetnek.
Nagyon jó kis proci amúgy, de az új erõforrásigényes játékokhoz gyenge lehet.
Próbáld meg tuningolni egy keveset. Mondjuk úgy 3,3-3,5 GHz ig, és nézd meg, hogy javul-e a helyzet valamicskét.
Ha javul, akkor a procit érdemes egy erõsebbre cserélni.
Ha a helyzet változatlan, akkor másutt lehet probléma.

Tévedsz.

Nyugodtan lehet járatni laptopot akkumulátor nélkül is. A hálózati adapter egy nagyon jól stabilizált kapcsolóüzemû tápegység.
És ez a feszültség nem jut közvetlenül az áramkörökre, hanem az alaplapon kialakított töltõáramkört, és az alaplapon elhelyezett tápáramköröket táplálja.

Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni,kb fél éve vettem egy gépet nem a legjobb összeállítás de elméletben vinnie kéne mindent és a játékok amik le ellenõrzik elméletben mit bír a gép mind high-ra vagy ultra high-ra becslik, viszont mégis akadnak rajta és a vicc az hogy a beállítást le veszem még általában olyankor is pont annyira akadnak mintha ultrán lenne csak kisebb változás érzékelhetõ(pl:Saintsrow 3).Nem tartom magam szakértõnek az ügyben de azért teljesen nem idegen tõlem a téma és nem jövök rá mi lehet a baj,driverek frissek biosban is nézelõdtem és jónak tûnt. Ha valaki tudna segíteni vagy van valami ötlete esetleg mit kéne cserélni benne,azt nagyon megköszönném.
Vga:GeForce GTX 550 Ti 1GB
Processor:AMD Athlon II X2 250 dualcore 3.0Ghz
Memory: 4GB 1333 Mhz (2x 2G😎
HDD:ATA ST3500413AS
Drivers up to date
Lehet tönkrement, a bekapcsolási gomb és ezért olyan, mintha meg sem nyomtad volna a gombot. Próbáld a Reset gombbal elindítani a gépet.
Hát egyáltalán nem ajánlom, hogy csak adapterbõl beindítani a Laptopot, mert fennáll a veszélye, hogy a Laptopot kiégesd egészen (fõleg az alaplapját)!!!!!
Ez azért lehetséges, mert akku hiányában az adapter magasabb feszültséget ad a Laptopnak, ami egyes alkatrészek tönkremenését okozhatja.
A tápesgység hibátlan.
A gép abszolut semmit sem csinál(sem led, semmi)
Mitõl történhetet ez?
Kösz a választ
Szia!
Vírus semmiképpen nem tud ilyet produkálni. Ellenõrizd a tápcsatlakozást.
Próbáld meg kivenni az akkut, és úgy beindítani, csak adapterrõl.
Lehet, hogy a hálózati adapter ment tönkre, majd lemerült az akku.
Az adapteren van visszajelzés az üzemállapotról? Ellenõrizni kellene a mûködõképességét valahogy. Ha jó az adapter, és mégsem megy, akkor valószínûleg az alaplapi tápáramkörben lehet hiba. Azt házilag nem nagyon lehet javítani. Ha még garanciális akkor szerencséd van, egyébként meg nem egy olcsó mulatság.

hi,
van egy asus f5sl laptopom.
éjszaka egy videót konvertáltam vele.
Reggel nem tudtam bekapcsolni.
A ledek nem világítanak.
Nem csinál semmit, ha megnyomom a fõkapcsolót.
Eddig semmi problémám nem volt a géppel.
Lehet ez egy vírus?
A megoldás gyorsan kéne, mivel gép néelkül nem tudok dolgozni.
Kösz
Énis most egy 500-as WD vinyót formázhatok le, mert átmeneti szektorhibás, komoly mi? :S

HD Sentinel, pedig 98%-naktekinti, míg a Crystal Disk veszélyesnek.
Sziasztok!
Nem vagyok valami nagy szakértõ számítógép témában, segítséget szeretnék kérni. A számítógép elvileg mûködik, mert elindul ha bekapcsolom és zúg is, viszont se a monitor nem kapcsol be, se az egér, se a billentyûzet nem világít, tehát egyik sem reagál. Mi lehet a gond? :/

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

alapból ezt indította el.A HD sentinel szerint nincs hiba,viszont a könyvtárakat nem mutatja,ha mutatja is,akkor üres!

Ramadamammy rapidrandi

Hello van egy gép 1155proci intel pentium
msi alaplap
4850 video kari
2x2gb ram
2vinyo sata
1dvd iro
meg 2db rendszerhütõ
a gondom az ,hogy a gép megy és fogja és magától kikapcsol utána mikor vissza kapcsolom nem engedi..proci hõfokra gondoltam én elsõnek de az kilõve mert 50c az sztem korekt
Másik a táp mert az egy 450watt codegen retek
de van egy haveromnak egy 350watt fsp táp szerintetek elbírja?

Ezt milyen progival csináltad a HDSentinel mellett? Amúgy ha nem látsz gondot az olvasáskor (pl. betöltéskor vagy CD/DVD íráskor illetve installáskor huzamosabban hosszabb idõt akkor szerintem hibás lesz.

Egy töredezettségmentesítés (sima vagy optimalizált) mindenképp javasolt az Auslogics Disk Defraggal és azután nézd meg én szerintem.

Üdv,van valakinek ötlete erre?

Ramadamammy rapidrandi

Szia!

Nagyon valószínû, hogy mostanra tömõdött el a laptop hûtõrendszere, és egyszerûen túlmelegszik. A játékok terhelik meg legjobban a gépet. Ekkor a teljesítményfelvétele, és ezzel együtt a hõtermelése is jelentõsen növekszik.

Ezt könnyen ellenõrizni tudod. Tedd oda a kezed a laptop azon rácsaihoz, ahol kifelé fújja a hûtõventilátor a levegõt.
Ha ott nem érzel légáramlást, akkor nem mûködik rendesen a hûtés.

Sajnos szét kell szedni, és kiporszívózni a hûtõbordákat eltömítõ szöszmöszhalmazt, ami eléggé össze tud tömörödni, és elzárja a hûtõlevegõ útját.

Ha nem vagy jártas az ilyen finommechanikai szerelésekben, akkor egy hozzáértõ barát, vagy szakszerviz a megoldás.

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy mikor elindítok egy játékot, 1-2 perc után kikapcsol a laptopom. Néhány hete kezdõdött. Néhány óra után beszaggatott, majd leállt. Egyébként rendesen mûködik, csak a játékoknál csinálja ezt. Valamelyik játék után gond nélkül újra indul, de valamelyiknél A Windows embléma megjelenése után nem sokkal ismét kikapcsol, és csak sokadik indítás után indul el rendesen. Például a Mass Effect 3 demója fõmenüjében is kikapcsol.Már próbáltam mindenféle rendszerellenõrzést csinálni, de egyiknél sem ír ki hibát.
Légyszíves segítsetek!

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Milyen monitorod van?

Aaaa ez 40-42 foknal nem megy feljebb ez a vga.
Sapphire radeon 6770-es olyan hûtõ van rajta hogy a sivatagban is hovihart lehetne vele csinalni.
Es erdekes modon csak a fifa 12 ben van hiba a dirt 3 nal semmi baj.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Szia!

Nem okozhat semmi ilyesmit a monitor képén az alaplapi VGA megléte, még akkor sem, ha nem tiltod le.

Valószínû, hogy túlmelegszik valami a VGA kártyádon, vagy egy melegedés hatására bekövetkezõ hiba indul valahol a kártyán.

Próbálj meg javítani a hûtésén. Lehet, hogy már eltömõdtek a hûtõborda rései, akkor porszívózd ki, vagy korosabb kártyákon a ventillátor is be tud állni. Akkor egy csepp mûszeolaj a ventillátor csapágyazásába. Ha nem segít, és nem pörög rendesen, akkor ventillátor csere.

Ha gyárilag passzív hûtésû, akkor lehet rá szerelni, ragasztani ventillátort, ami a passzív hûtés hatékonyságát nagymértékben javítja.

Szia!

A szûz vinyó formázatlan, nincs rajta partíció, stb.
Sajátgép-kezelés-lemezkezelés alatt lehet inicializálni az új diszkeket.
Új kötetet, vagy köteteket kell létrehoznod, majd megformázni lehetõleg NTFS file rendszer szerint.

Az új diszkek esetén én elõször egy full formatot szoktam indítani, ami baromi hosszú ideig tart nagy méretû diszkek esetén, de arra jó, hogyha gyári hibás, akkor az kiderüljön.
Volt már rá példa, hogy a gyári szûz új winyó elbukott az elsõ teljes formázás alatt. Ilyenkor csere sajnos.

Sziasztok.
Integrált vga okozhat zavart egy monitornál?
Van ez az inetgrált a lapon amd 760g,a pci-e slotban egy 6770-es és mikor 3d -s alkalmazást futtatok (most pl fifa 12 ) akkor egy idõ után bizonyos pontokon hullámzik a monitor képe?
A biosban elméletileg letiltottam az integrált vga-t,de van ilyen menüpont,hogy surround view azt disablera állítottam ,meg van ilyen menüpont hogy frame buffer location (below 4g /above 4g) na ez mi a fene?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Szeritnem egy partíciót hozz lére Windows CD/DVD segítségével.
Endiman
Sziasztok!

vettem egy sata2-es vinyót, az alaplapom Gigabyte EP31-DS3L. tápkábelt, adatkábelt csatlakoztattam.

A win7-ben csak az eszközkezelõben látni, a vezérlõpultban, total commanderben...stb nem látni 😞

mit kell csinálni?

Szia!

Sajnos az akkumulátorok nem örök életûek. Nagyon valószínû, hogy az akkuja már gyenge, cserélni kell.

Optimus Prime
A digitális fényképezõgépem egy ideje kb. 2-3 kép után azzal jön, hogy alacsony a töltöttség. Sõt néha egyszerûen ki is kapcsol. Feltöltöm rendesen, nem tudom hány óra kell neki az elem ikon szerint okés. Mégis 3-4 kép után fenyeget, hogy alacsony az akku töltöttsége. Gyakran PC-n töltöm, mint a mobilt, de töltöttem már rendesen konnektorból is,d e a hiba ugyanaz. Esetleg elhet a kevés használati miatt az akkut ki kellett volna venni, esetleg már régi vagy ismert HP hiba. Amúgy a típus: HP Photosmart R837

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Kösz a segítséget!

Nincs mit remélem megoldódik a problémád!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Köszi a segítséget!
Bocsi ennyit tudtam segíteni!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Igen, csak az olvasási ellenõrzést engedi, a többinél hibát ír ki.
Mindegy majd lementem az adatokat, jobbat nem tudok.
Prime95. Azt hogy hibás szektort lehet-e javítani nem tudom. A HD Sentinel-t próbáltad?

Még 2 utolsóval zaklatnálak; -lehet ezeket a vinyón a hibás szektorokat javítani?
-procira melyik a legjobb diagnosztizáló és ha van, akkor azzal lehet javítani szektort?
jaja, már 2-en is mondják, hogy valami lesz, csak kérdés, hogy meddig bírja még