4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
body87 #2913 Sziasztok!
Van egy régi hangfalrendszerem (5.1-es), 3 darab szabványos 2xRCA bemenetekkel. Digitális bemenet nincs rajta. Ezt szeretném összekötni a laptopommal amin SPDIF vagy 3.5 JACK kimenetem van. A kérdésem a következő: az összekapcsolás kivitelezhető? Ha igen hogyan/mivel? -
#2912 Sziasztok! Zsír új gépen van, és miután telepítettem a video kártya memóriáját hirtelen arra lettem figyelmes, hogy a 6 GB memóriából csak 932 mb-t lehet használni? Ez hogy lett ennyire kicsi, hol tudnám vissza állítani a normál 6 GB ahogy kezdetekben is így működött? -
#2911 Sziasztok! Nemrég vásároltam egy kamerát és hozzá egy 64 GB-os calss10-es microSDXC kártyát. A probléma az lenne, ha a kamerával formázom az Sd kártyát akkor a Win8-as gépem nem akarja beolvasni azt, formázást kér. Viszont, hogyha gépen formázom exFat-ra akkor jó a kamerába és a gépem is beolvassa. Ez alapján a link alapján a kamera is exFat-ot használ, de a gépen mégse jó. Mi lehet a probléma?
http://gopro.com/support/articles/exfat-computer-compatibility -
goso #2910 Sziasztok! Hogyan lehetséges az, hogy 10Gb 1600Mhz alapú ramom van, de mégis ha a biosban 1400Mhz fülé állítom az órajelüket, akkor vagy nem bootol be a bios, vagy a windowstól kékhalál a visszajelzés?
a konfig:
i5 3570k
Kingston hyperx ddr3 10gb
Intel Z77GA-70K
FSP aurum gold 500w
-
ACE #2909 Mivel mindkettő PCI, ezért a PCI foglalatba mindkettő belemegy. -
ToM1113 #2908 Üdv!
A kérdés a következő lenne:
Az alábbi 2 hálózati kártyánál mi a különbség? Mert mindkettőnek más a foglalata, kérdés az hogy a sima PCI csatlakozóba amibe az első képen található hálókártya jó, abba a foglalatba jó a 2. képen látható kártya is? Tehát belemegy? Működik? Miért más mégis?
Hálókártya 1
Hálókártya 2 -
spank309 #2907 Szevasztok Asus ZenBook UX32A laptopom van, Problémám van a hang kártyával.
Normál esetben így néz ki a dolog, 1 jack dugó van a gépen ha bedugok valamit azon szól ha nem akkor a laptop hangszoró. Na most ha minden gyári akkor így néz ki a téma, viszont nem szól a laptop hangszoró.
Ha letörlöm az illesztő programot akkor azt hiszi hogy 2 jack-em van. és ha a hangszóróra teszem az alapértelmezést akkor szól a laptop hangszoró, viszont ha a fülhallgatóra akkor meg csak azon megy vagy amit rádugok. És ha váltani akarok akkor mindig be kell lépnem ide és átváltani hogy én most min akarok zenét hallgatni vagy bármit.
Tudtok valami tanácsot adni? -
Blum #2906 Udv!
VGA driver problema lesz az,tedd vissza az egyel regebbit. -
Fradi88 #2905 Sziasztok!
Kb 2 hete raktam újra a rendszert és azóta a következő a hiba.Naponta egyszer-kétszer 10-15 másodpercre lefagy a gép, de utána működik rendesen.Ritkán előfordul,hogy csak a reset segít.
eseménynaplóba a hiba forrásaként: nvlddmkm van feltüntetve információként meg ez:\Device\Video5
!06d7(2640) tudnátok segíteni hogy mi okozza ezt? -
suba53 #2904 Az ilyen jellegű hibáknál gyanús a tápáramköri alkatrészek elöregedése, jellemzően az elkók kiszáradása.
Viszont tápáramkör nem csak a tápegységben van, hanem az alaplapon is akad jó pár. A processzor körül egy brutális több fázisú áramkör, ami a 12V-ból állítja elő a proci 1V körüli magfeszültségét sokszor 100 Amper körüli fogyasztás mellett. ( Procira vonatkoztatva ) Ezzel már hegeszteni lehet. :-)
Valamint tápáramkörök vannak mindenütt, ahol a BIOS-ból állítható feszültségek vannak. A memóriák mellett, és a chipset mellett is.
A napokban selejteztünk ki olyan HP gépeket, amik folytonos üzemben mennek 5-6 éve, és a memóriák körüli viszonylag kis kapacitású elkói voltak felpuposodva, kiszáradva. Hasonló véletlenszerű hibajelenségeket produkálva.
Úgyhogy a tápegységen kívül számos más helyen is okozhat problémát az elkók öregedése.
Érdemes tüzetesen átnézni az alaplapi elkókat is.
Az újabb korszerűbb alaplapokon már többnyire szilárd elektrolitú elkókat alkalmaznak, azokra a kiszáradás, a túlnyomás miatti púposodás nem jellemző, ott más lehet a probléma. -
Syry #2903 Üdvözlet Mindenkinek!
Jót mosolyogtam rajta, hogy a problémámra ismerősök körében nem találtam megoldást, majd feljövök ide, és legutóbbi kérdező problémája első megközelítésre részben lefedi az enyémet is :)
De elejéről:
5 éves a PC-konfig, és az elmúlt hetekben többször is előjött már az a probléma, hogy a gép elvileg képtelen magát normálisan hibernálni/kikapcsolni. Azért elvileg, mert alvás előtti filmezéseknél szokott előjönni, és eddig mindig reggel szembesültem vele, amikor felkeltem.
Vagy nem kapcsolt ki normálisan, és ilyen félholt állapotban órákon át pörgette a gépet, vagy ha kikapcsolt, képtelen visszahozni magát belőle.
Innentől a tünetek hasonlóak az előttem kérdezőhöz: kikapcsolom, majd elindítom a gépet, csak pörgeti maxon az összes ventillátort, semmi másra nem reagál, a BIOS se tölt be, a monitor sem kapcsol be. Mivel napközben dolgozom, átalában fogtam és teljesen áramtalanítottam az egész gépet, majd délután hazaérve visszadugtam, és normálisan elindult.
Nagyon ajánlom neki, hogy ezt a jószokását ma estére is tartsa meg...:)
A másik idegesítő tünete pedig hogy bizonyos játékok futtatásánál érdekes "kifagyásokat" mutat a gép, átlag 0,5mp hosszan a teljes gép megmerevedik, kép/hang egyaránt, ezt képes 5-10mp-enként megismételni - mintha túlmelegedés lenne, de azt megvizsgáltam, terhelés mellett sem ment semmi 60 fok fölé.
Nemtudom mennyire lehet köze hozzá, de a problémák kb azóta vannak, amióta egy 3. vinyót is vettem a gépbe (2TB Hitachi, "Zöld" kiadás), azóta ezt a "Zöld" betegséget a többi HDD-m is átvette, lövésem sincs miért/hogyan.
A gép rendesen karban van tartva, kb 4-5 havonta rendszeresen kibelezem, kitisztítom, ujrapasztázom... gondolkoztam egy Win7 reinstallon is, de ha gyanúsan hardverhiba, nem segítene rajta.
A problémák egyvelegéből nem tudok dűlőre jutni, hogy mi lehet a ludas, de leginkább a táp vagy az alaplap művének érzem, de a kifagyások miatt memória-, vagy GPU-hibára is gondoltam már. Már tervben van a gépfelújítás, de még 2-3 hónapot várnék vele, mert nem olcsó mulatság, max egy új táp lenne kompatibilis a két hardverrel.
Hajszálpontos hardverleírást így melóból nehezen tudok adni, de:
HÁZ: Antec Nine Hundred
CPU: Inter Core 2 Duo E6750 2,66GHz
VGA: Nvidia GeForce 9600GT 512MB
RAM: 2x2GB DDR2 800MHz, Kingston
HDD: 160GB + 500GB Samsung, 2TB Hitachi
TÁP: Chieftec 500W
Alaplap: ASUS valamelyik :)
Semmi sincs húzva rajta.
Elöre is köszönöm a segítséget! :) -
blackshark #2902 Aha érdekes. Egy problémám van ezzel. Ez volt a második alkalom és az első 1 hónappal ezelőtt. Mai nap többet még nem csinálta. Feltételezem egy darabig nem is fogja. Hetekig nem kérhetem el más alkatrészét. Muszáj döntenem... Egyébként már ráfér egy tápcsere a jövőre is nézve. Szóval nem bánom, ha vennem kell egyet. Értem, hogy meg kellene bizonyosodnom róla, hogy más a hibás, de szerintem ezen kívül mással nem lehet baj. Ezt biztosra veszem.
Azért köszi! :) -
Dodo55 #2901 Azért mielőtt veszel előtte ha tudod szerintem próbáld ki egy másikkal, nehogy aztán mégis más legyen a probléma (nagyon kis esély van rá, de az alaplap is okozhat hasonló problémákat, sok komponens áramellátását az szabályozza).
Én is átvittem akkor az ismerőshöz a sajátomat, és csak akkor vetettem vele újat, miután meggyőződtünk róla hogy azzal faszán működik a gép. -
blackshark #2900 Értem. Akkor vennem egy egy másik tápot. Számítottam rá, hogy már kellesz, viszont remélem, hogy egy darabig még bírja ez, ameddig megveszem az újat.
Köszi a gyors választ! -
Dodo55 #2899 Táp... Az alaplapi elem ha lemerül az csak akkor játszik ha kihúzod a 220-at a tápból és csak a BIOS beállítások + CMOS RTC száll el tőle, semmi egyéb problémát nem okoz. Ramot sem hiszem, indítottam már úgy gépet hogy az egyik nem volt eléggé bent a foglalatban, a Windows betöltésének feléig eljutott úgy (majd kékhalál) :)
Ellenben ismerős gépe ugyanezt nyomta amikor elkezdett halni a tápja. Nála úgy kezdődött, hogy először a VGA nem kapott eleget és kellett egy reset hidegindítás után hogy képet adjon, majd jött az általad említett "ventik felpörögnek egy pillanatra" jelenség mire sokadik próbálkozásra indul, végül már meg sem volt hajlandó moccanni. -
blackshark #2898 Üdv!
Van egy szokatlan problémám a gépemmel. Ez a konfiguráció kb. 4 éves lesz. Egyedül a tápegység, ami 5 éves. Eddig nem volt vele problémám, viszont ebben a két hónapban jelentkezett a dolog. Már ez a második alkalom, hogy megtörténik és nem tudom, hogy mitől.
A probléma: este kikapcsolom a gépet normális Leállítás parancsfunkcióval (Windows 7), majd reggel kapcsolnám vissza ekkor a ventilátorok felpörögnek egy pillanatra, de a gép nem kapcsol be. Még a visszajelző LED-ek sem világítanak. Megpróbáltam a RESET gombbal, de úgy se történik semmi hátha... Fogtam és lekapcsoltam a tápot, majd vissza és így sem javult meg. Nyomogattam a POWER-t, de semmi már a ventilátorok sem pörögtek be. Aztán legalább egymás után kétszer újra ki-be kellett kapcsolnom a tápot, hogy meg javuljon. Ezek után már bekapcsolt normálisan.
Amint említettem ez csak a második alkalom volt. Az első alkalom ez előtt kb. 1 hónapja történt tehát eddig nagyon ritka. Viszont kezdek aggódni, hogy a tápegység a hibás elvégre az a legöregebb a gépben és nem tudom, hogy ezen kívül mi okozhat még ilyen hibát.
A gépet rendszeresen tisztítom és újrapasztázom a processzor hűtőt. Felmelegedésről szó nem lehet. A csatlakozások szerintem kifogástalanul működnek. Utóbbi tisztításnál végeztem kontakt spray tisztítást is.
Habár a tápot megnéztem belülről pár hete és nem találtam benne hibás alkatrészt, kondenzátort.
Tippjeim:
- lehet, hogy kezd lemerülni az alaplapi elem
- van egy RAM modulom, ami igaz, hogy ugyanaz a márka (mindegyik KingMax), viszont maga a nyák különböző a többitől szóval szerintem lehet, hogy ezek nem férnek össze egymással habár ilyen problémám se volt még
- nem tudom, hogy az OverClock mennyire szól bele, de a kicsit húzott CPU és VGA-val sem volt még problémám...
Remélem tudtok segíteni... Előre is köszönöm!
Konfig:
- Phenom II X3 720 Black Edition (szorzózármentes) OC 3,52 Ghz
- Sapphire Ati HD 5750 1Gb OC GPU 850 Mhz
- RAM: 2x Kingmax 2gb DDR3 1333mhz, 1x Kingmax 1gb 1333mhz, 1x Kingmax 2gb 1600mhz (utóbbi a feketenyákos verzió a többi zöld)
- Táp: Gigabyte superb 550p (550W)
Csak a CPU és VGA lett húzva semmi más. Feszültségek alapértéken és a hűtéssel sincs gondom. Ha kell még írok információt vagy linkelek Aida64 képet. Bye! -
#2897 Üdv!
Lenne egy Dlink dir 615 routerem, a következőt produkálja. Kb 2 hete random újraindul, majd csinálja egészen addig amíg ki nem húzom a tápot. Majd egyszer megjavul. Nem tudom mihez kötni a dolgot. Felvillan a sarga led, majd amikor átváltana zöld re, reseteli magát. Gondol egyet észhez tér, majd egyszer csak kezdi újra. Firmwaret frissítettem rajta, de nem változott semmi. Valaki találkozott már efféle jelenséggel?
Köszi! -
ACE #2896 Még egy kis adalék, VLC Player 2.0.6 elindítok egy filmet, alul a csúszkán beletekerek, reset... Van egy játék, amiben az alapmenüben belépek a setting-sbe, utána nyomok egy Apply-t amivel jóváhagyom a beállításokat, reset... Ezeknél mindig, másnál meg véletlenszerűen. Videódrivert éppen tegnap frissítettem, de ezek a dolgok már több hete előfordulnak. Mit tanácsoltok? -
ACE #2895 Üdv! Mostanában olyan problémám van, hogy a gép néha, mindenféle előzmény nélkül reseteli magát. A Windows újraindítás után csak azt mutatja hogy hibás leállítás történt, nem kékablak meg semmi dll-t nem ír hibánál. De van hogy órákig játszom gépigényes játékkal, akkor semmi baja, de van hogy elindítok egy videót, beletekerek, és leáll. Én tápra gondoltam először, de ha táp lenne akkor játék közben állna le leginkább, és pont nem olyankor áll le, amikor terhelést kap...
Azt vettem még észre, hogy ugyanerre az áramkörre, amibe a gép is van dugva, van egy hűtőgép. Amikor az leáll, akkor a Win7 ad egy olyan hangot, mint amikor egy USB eszközt kihúzol. Ez sem lehet normális...
Szóval a fenti hiba mire vezethető vissza? RAM-ot most cseréltem, az nem lehet a gond, proci nem nagyon szokott tönkremenni, videókártya még esetleg, ami szar lehet, vagy alaplap.
Valaki találkozott már ilyennel esetleg? Az a baj hogy nincs fölös alaplapom, tápom, stb... -
#2894 Áramtalanítás nem segített, a driver részt még majd ha hazaérek kipróbálom. -
#2893 Kaptam kölcsön egy usb-s wifi antennát.
Win7 -> nem sikerült az eszköz telepítése...a mellékelt cd-n exe van csak, azt ha elindítom, "nem érzékeli",hogy be van dugva az usb.
Illesztőprogram frissítése nem megy, mivel a cd-n nincs más.
kipróbáltam, egy xp-val bedugtam, telepítette, kész.
Kerestem a netem másik illesztőprogramot, de nem tudtam még kipróbálni, ha van esetleg gyors tipp a jelenségre, akkor azért elfogadom. :)
-
#2892 Sokórányi szenvedés után kezdek rájönni a hibára, de megoldást még nem találok rá. A külön hangszórók (3.1) működnek, és működik is rajtuk a windows-os hangerőszabályzó. Viszont, ha a fülest rakom alapértelmezettre, akkor a windows-os hangerőszabályzó mindegy milyen állásban van lead egy adott hangerőt (akár még némítva is). Valószínű a driver lesz a gond, amit megint nem tudom hogy telepítsek, mert egyszerűen a program nem lát eszközt Ennek oka lehet az hogy usb porttól függően ahova dugom x-C media USB headphone set-re nevezi el (x= ahányadik usb portba dugom 1-10)? -
#2891 Genius HS-04U. Már a drivert sikerült működésre bírnom, de a telepítés negyedénél kiírja, hogy csatlakoztassak Genius USB eszközt, tehát mintha nem érzékelné, pedig hang mégis van rajta. -
#2890 Headset típusa? -
#2889 Sziasztok! Adott egy Genius headset ami tökéletesen működött W7 rendszer alatt. W8-on sajnos nem tudom vele a hangerőt beállítani. Van rajt hangállító gomb, ami működik (windows jelzi is), de 100%-on és 0%-on is ugyanolyan hangos,sőt a mikrofon hangerőt se lehet szabályozni. Driver-t nem enged hozzá telepíteni, azt írja nem támogatja a platformot. -
Reverzy #2888 Üdv! Olyan problémám lenne hogy mikor zenét hallgatok akár youtubeon vagy simán gépen és át lépek másik ablaka vagy böngészőbe "ugrálok a füleken" akkor eltorzul be laggol a hang és a játékok is akadoznak egy picit. W7-nél egy újra indítás segített de w8-nál az újra rakás sem segített és w7-en is szűz rendszeren is akadozik a hang/játék tehát elvileg hardwer probléma de én úgy gondolom hogy ha valami nem működik hardweresen akkor az ténylegesen nem is mondjuk ha félbe töröm a vgat akkor nem fele annyire megy a játék... am hangkártya nincs a gépbe és illesztőprogramok telepítve. -
Blum #2887 TP-Link routerekrol mi az altalanos velekedes? EZT neztem ki magamnak. Kizarolag azert vennem meg,hogy a NET ne bontsa magat automatikusan 1 het utan,nem lenne ra mas gep kotve. Megfelel erre a celra? 80/35-os NET. -
suba53 #2886 Próbáld meg a következőt:
Áramtalanítsd a gépet, vagyis húzd ki a tápkábelt fél percre, majd dugd vissza.
Lehet, hogy csak kiakadt a hálókártya, és mivel a sima kikapcsoláskor a standbye 5V-ot megkapja, így nem tud resetelődni.
Áramtalanításkor viszont biztosan.
Ha ez nem segít, akkor próbáld meg a drivert ujratelepíteni.
Ha végképp meghalt az alaplapi hálókártya, akkor egy PCI kártyát tegyél bele, és BIOS-ban tiltsd le az alaplapit. -
#2885 Sziasztok, olyan bajom van, hogy egyik napról a másikra azt írja a win7, hgy csatlakoztassam az ethernet kábelt. Nem történt tegnap óta semmi, a kábelt kipróbáltam egy régi laptoppal a jelek szerint semmi baja.
Lehet, hogy beszart az integrált kártya? Köszi -
suba53 #2884 Szia!
Olyan, hogy RAID-es winchester nincs.
Minden HDD-t lehet használni RAID nélkül, és RAID-ben is.
A vezérlőn múlik minden, ami lehet alaplapi chipsetbe integrált, vagy külön vezérlőkártyán kialakított is.
Az egy más tészta, hogy a gyártók a gyors, szerverekbe szánt merevlemezeiket jobb, megbízhatóbb kivitelben készítik, és ezért drágábban is adják. -
Karvalics #2883 Köszönöm a válaszokat! Szánalmas hogy mennyire nem értek semmihez azóta amúgy elolvastam már és megértettem hogy működik... -
Blum #2882 Dehogynem,lehet. Az,hogy egy alaplap tamogatja-e a RAID funkciot nincs osszefuggesben azzal,hogy a merevlemez tudja-e ugyanezt.
Olvasmany -
Karvalics #2881 Rendben megpróbálom
Még egy kérdés. Ez a 945 gcm-es alaplap nem támogatja a RAID-et. Ez azt jelenti hogy semmilyen megoldással nem eleht rajta használni egy RAID-es winchestert? Mint például egy WD 10ears? -
Blum #2880 Ellenőrizd a kabeleket megegyszer es vedd ki az alaplapi elemet par percre. -
Karvalics #2879 Sziasztok jól jönne valami hozzá értő segítsége
Szóval a régi gépem az öcsémnél van ki tudja hány éves egy Asrock 945gcm-s alaplap van benne és egy E2200(bivaly) processzor. Megígértem neki hogy próbálok szerezni neki cuccokat és egyik ismerősömtől vettem egy teljesen új eredeti csomagolásos E5700-ast elég olcsón. Nem sokat értek hozzá de raktam már össze 1-2 gépet nulláról és soha nem volt gond de egyszerűen nem tudom működésre bírni az új processzort. Indítás után egyszerűen semmi...valakinek valami ötlete van? -
#2878 köszi! + -
Blum #2877 A problema valoszinuleg az,hogy IDE modban volt az SSD es igy telepitetted. AHCI-ben kellett volna.
Megoldas:
1. Win + R -->regedit
2. Megkeresed ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\msahci
3. Jobb oldali ablakban a Start-on jobb klikk-->Modify
4. Ird at 0-ra az erteket,nyomj OK
5. File-->Exit
6. Restart
7. Belepsz a BIOS-ba,engedelyezed/atallitod AHCI-re
8. Kesz
Valoszinuleg kelleni fog megegy restart,miutan felrakta a drivert.
SSD optimalizálás,beállítás -
#2876 windows újratelepítés után most az ssd-met szeretném jól belőni.
as ssd ben azt írja, hogy : pciide bad
ezzel mit lehet kezdeni? -
#2875 Már megoldódott, de köszönöm. Kiderült, hogy ezek nem hibaüzenetek, hanem diagnosztika és nem lehet eltüntetni. Mindig tanul az ember vmit. :) -
#2874 Vagy másik processzort tégy bele.
http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i65G/?cat=CPU