4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#2953 Sziasztok. Nekem egy olyan hibám lenne. Hogy: Amikor bekapcsolom a gépet ezt irja ki: Milyen objectumot hiányol? -
#2952 "A tápok szoktak legritkábban elromlani."
Honnan vetted ezt a hülyeséget? A hibaleírás tápegység hibára utal, hacsak nem tett tönkre mást is a gépben, sürgősen cserél le egy márkás tápra. -
#2951 Lehet simán rossz alaplap is. A tápok szoktak legritkábban elromlani.
Tavaly cseréltem használt alaplapot ami csak fél évig ment. 2 hónapja ismét vennem kellett, ami szintén 8 éves használt alaplap. -
Dodo55 #2950 "Ami még fontos lehet, hogy az alaplap hosszú táp kábele szokott melegedni"
Nem tudom, hogy a 20/24-esre, vagy 4-esre gondolsz, de mindkét eset gáz.
"Amit hűtök ventillátorral."
Ez a saját techikával vívott elkeseredett, de fáradhatatlan küzdelmeimre emlékezetet a pár hónappal ezelőttig tartó P4-es időszakomból :) Persze semmi sem hiábavaló, de sajnos egy idő után általában már kevés. -
#2949 Kipróbálni szintén ugyanilyen régi táppal tudnám.
Ami még fontos lehet, hogy az alaplap hosszú táp kábele szokott melegedni. Amit hűtök ventillátorral. -
Dodo55 #2948 "A táp Deer 350 Watt"
Plusz gondolom nem mai darab. Nekem a 7 éves Deltás Chieftecemben sincs púpos kondi, mégsem kapcsol már be... -
#2947 Miért kapcsol ki hirtelen a gépem? 2 winyóval el se indul.
Sokszor Youtube-nál kikapcsol, de van amikor böngészésnél is. Csak 1 winyóval indul el, 2-vel a windowsig se jut el mostanában, pedig múlt héten még ment 2 winyó együtt.
A proci hőmérséklete 40 fokos. A VGA 54 fokos. A táp Deer 350 Watt Púpos kondi nincs se alaplapon, se a tápban.
Kék halál az nincs.
A gépem: 2800+ Amd Barton, 1,2 GB Ram, Geforce 6600GT, 80 + 500 GB HDD
-
#2946 Oh!
Megtaláltam: a GBT formátum a megoldás az MBR-rel szemben! :)
That's it. :D -
#2945 Nos a Win Disk Managementje már 2 TB-t fel tud hasznáni, de a maradék 750 GB-ot unallocatednek veszi és nem is tud vele mit kezdeni (ill. én).. :((
Valaki? -
#2944 Hello, vettem egy WD 3TB Red, SATA winyót, beuzemeltem, az alaplap látja is, a Windows eszkozkezeloje is, de nem jelenik meg a "Computer" oldalon a "Hard Disc Drives" ikonok kozott, vagyis nem tudok vele csinálni semmit.
Valaki tudna segíteni?
Koszonom. -
Evoluti0N #2943 Nagyon gyanús, hogy rossz az egyik RAM. Ha belerakom csak az egyik új RAM-ot, akkor elindul a gép. Ha kiveszem a RAM-ot és belerakom ugyanoda a másik új RAM-ot, akkor nem indul el. -
Blum #2942 Persze,hogy erdemes. Nem veletlenul talaltak azt ki. -
#2941 Új proci (AMD FX) beszerelésénél érdemes szilikon pasztát használni (proci és hűtő közé), vagy nem? Köszi a válaszokat! -
Evoluti0N #2940 Köszi a válaszokat. Szóval akkor valószínűleg a táp a gond. Majd megpróbálok beszerezni egy másikat és ha azzal jó, akkor veszek újat.
Sajnos ezen kívül van még egy problémám. Hátha erre is van jó ötletetek. :)
Eddig két darab 1 gigás és két darab 2 gigás RAM volt a gépemben. Szóval összesen 6 giga. Elhatároztam, hogy bővítek 8-ra és ezért vettem két darab 2 gigást, hogy lecseréljem az 1 gigásokat. Ha berakom az egyik 2 gigás RAM-ot, akkor elindul minden gond nélkül a gép. Azonban ha mindkettőt berakom, akkor a gép bekapcsolása után nem kezd el bootolni a gép, valamint néhány másodpercenként benyom egy hosszabb sípolást. -
Blum #2939 "Nem tartoznak a legeslegszarabbak közé"
De igen :D -
Dodo55 #2938 Háááát...
Nem tartoznak a legeslegszarabbak közé, de messze nem tartják őket jónak sem. Egy GTX 660Ti-nek meg azért már van akkora étvágya, hogy felszínre hozza ha gyengélkedik a táp.
Én a helyedben tehát megnézném egy komolyabb táppal is fent állnak -e a problémák (első körben csak kölcsönbe tesztelésre ha tudsz, hátha mégis másnak van baja), azt ha úgy se nem ciripel se nem fagy akkor csere valami minőségi márka elismert modelljére. -
Evoluti0N #2937 lc power lc6550 v2.2 (550 W) -
Dodo55 #2936 Milyen tápod van? -
Evoluti0N #2935 nagy abba is hagyta=nap abba is hagyta -
Evoluti0N #2934 Van egy kis (nagy?) problémám. Régebben gondolt egyet a gépem és elkezdett ilyen ciripelő hangot kiadni. Azon kívül, hogy zavaró volt a hang, minden rendesen működött és egy nagy abba is hagyta és nem is jött elő többet.
Tegnap vettem egy új grafikus kártyát. Egy GTX 660 Ti-t. Azóta néhány játéknál megint előjött a ciripelés, de most játék- illetve géplefagyással is jár a dolog. Szerintetek mi lehet a gond? -
Laceee #2933 Veszel egy 4.1 Ghz járó procit gyári hűtővel, de nincs ami, a meleg levegőt kitolja a házból ?... -
Mozes #2932 Ne foglalkozz vele. Nincs ezzel semmi gond. Nekem is játék alatt jobban melegszik a proci mint stressz teszt alatt. Sőt olyan is volt, hogy felhúztam a procit és átment a stressz teszten és egyik játékban meg fagyott mindig.....a hardverek és szoftverek közös világa már csak ilyen :) -
Freeman16 #2931 A Vga a prociban van APU Amd a10-6800k, a házban nincs venti de a proci hűtő előtt van rács szóval kap levegőt. -
Laceee #2930 Rossz a szellőzése a házadnak, vagy kicsi a ház. -
Laceee #2929 Mert akkor a VGA is befűt. -
Freeman16 #2928 Kiprobáltam az Aida64 és a Prime95 stressz tesztet egyik esetben sem ment 67 fok föle pedig akkor 100%-n ment a cpu mind a 4 magja. Szóval csak játékok alatt melegszik fel ennyire pedig ott még 50%-n sem megy a cpu. -
Mozes #2927 Kicsit magas, de szerintem nem gázos -
Freeman16 #2926 Ez normális 5 perc Dirt 3 után? Gyári a hűtő de akkor is. -
Freeman16 #2925 Azokat lefedi. -
Laceee #2924 Nem csak dísznek vannak a bevágások... -
Blum #2923 Milyen szellozo nyilast? Az egy nagy passziv borda. -
Laceee #2922 Itt 77 fok , 80-ig simán jó, ha feljebb megy, meg kell nézni, hogy jó e a pasztázás/hűtő rendesen fekszik a procin, ha igen, akkor kell egy normális hűtő, ami nem gyári... -
Freeman16 #2921 És 6000-t forgott a ventilátor. -
Freeman16 #2920 Meddig normális a hőmérséklet? Mert pár perc játék után 71 fokos lett. -
Laceee #2919 Ha szellőző nyílást letakarja a fólia, akkor szedd le. -
Blum #2918 Homerseklet normalis,fordulat normalis (marmint a gyari hutohoz kepest),folia pedig nyugodtan maradhat. -
Freeman16 #2917 Sziasztok most vettem egy AMD A10-6800k processzort Asrock Fm2A75 PRO4 alaplappal normális hogyha játék közben a proci felmegy 55 fok fölé és közben a ventilátor 4500 fölött forog? Vadi új a gép gyári hűtővel. Nem tudom esetleg BIOS frissítés segítene rajta? Valamint a mellékelt képen bekeretezett hűtőn van egy fólia azt le kellene-e szednem?http://kepkezelo.com/images/dhf90rlintuv32n3umu.jpg -
ACE #2916 Kapcsold ki a gépet és úgy dugd rá... -
Bircsike #2915 Sziasztok! Vettem egy teljesen új konfigurációt és egy Cooler Master CM690 II Advanced ház van hozzá aminek a tetejére egy SATA merevlemezbölcsőt telepítettek. Ebbe egy mozdulattal beletehetjük 3,5 hüvelykes vagy kisebb winchestereinket. A problémám az, hogy az előző gépemből tettem volna bele a winchestert, a meghajtót ahogy rádugom el is kezd pörögni, de nem történik semmi, nem jelenik meg a windowsban mint felkapcsolt új merevlemez. Mi lehet a baj? Hogy tudnám ezt orvosolni? Előre is köszönöm! -
do2 #2914 Segítségre lenne szükségem, az alaplapomon pcie x4 foglalat van. a kérdésem a következő, milyen nvidia kártyát lehet itthon kapni hozzá ? Esetleg ha nvidiát nem, akkor van valami modern kártya ami elfogadható sebességet tud még játékokra is ?