Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is hasonló monitor felneméledésrõl van szó!
Gép bekapcsnál azt írja ki entering power save mode, majd sötét kép és sárga fény.
Csinálta már ezt, de akkor egy gép újraindítás megoldotta a gondod..
Most is csak azért tudok írni mert a régi LCD-s samsung monitoromat elõbányásztam, és itt fekszik az ölemben😄 Így teljesen olyan mint egy tablet..xD
Amúgy a monitor egy Dell U2311H lenne, bár nem hiszem, hogy számítana ez...
Kábel gond lenne?
Elsö körben takarítás, ha poros, utána táp, alaplap, ram. A vinyó nem valószínû, hiszen a bootoláshoz nem is szükséges (monitor feléledése).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A tápcsere jó diagnosztika. Ha az új táppal kifogástalan, akkor a táp kezd elöregedni, az elkói kezdenek kiszáradni.
De azért nézd meg az alaplapon lévõ elkókat is, hogy púposak-e. Ha igen, akkor elkócsere, vagy alaplapcsere. Mert az alaplapi elkók elöregedése is okozhat hasonló problémákat. Sok négy-hat éves alaplapon találkoztam már púpos, kiszakadt elkóval, és ahogy csökken a kapacitásuk, úgy produkálnak egyre sûrübben hasonló hibákat.
Amúgy a proc kb 1 éve lett újra bekenve hûtõzsírral :/ és a hûtõ asus silent square pro, lehet dukál bele egy új ventillátor mert már régi ez is igaz, de mindenesetre köszi a tippet.
Winyó szerinted tuti nem hibázik ?
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Ebben a nagy melegben ez nem ritka dolog -marmint a tulmelegedes.
Tegyel be a hazba 1-2 huto ventit,hogy megmozgassa a levegot odabent,valamint egy processzor ujrapasztazas is ajanlott. Ha ezutan meg mindig csinalja,akkor az nagy esellyel tapegyseg lesz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lenne egy olyan problémám, hogy nem akar elindulni a gépem. 2 hete apu keltett arre hogy nem elindítja a gépet és nem kap jelet a monitor (ugye nem kék a picit led hanem sárga az én esetemben) Mondom majd megjavul egy óra múlva felkeltem nekem bekapcsolt. Aztán pár napja megint elõjött ugyan ez a hiba kikapcsoltam bekapcsoltam ment. Ma pedig már odaáig jutott, hogy lefagyott a gép pedig csak böngésztem (sose fagyott eddig le) kikapcsoltam pihent pár órát aztán mûködött. Majd mitad isten megint lefagyott és most nem indul gondolom itt már valami probléma van.
Gondolkoztam milehet. A táp igaz régi 400W-os de amiatt nem hinném. 4 giga ddr2-es geil 887-es ram van benne asszem ha a ram a baja akkor sípol. A proci egy amd atlon 64 6000+ jópárszor felmeléegedett már (most mikor legutóbb lefagyott full forró volt a hûtõ... pedig a ventillátor megy) . Winyó 4-5 éves WD lassú picit de amiatt se hinném, hogy lefagyna a gép. VGA a helyén van normálisan 9400GT.
Elõbb én winyóra tippeltem de picit tartok attól hogy a proci a a gond... vagy csak hûtés? aki tud segíteni megköszönném.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Az lenne a gondom,hogy ma mikor hazajöttem be akartam kapcsolni a gépem,de mikor elindul sipol egy hosszút és 3 rövidet.A gép nem áll le hanem megy tovább,de nincs kép és nem is tölt semmit.Eddig nem volt vele probléma csak ma mikor hazajöttem.Mit tegyek?Elõre is köszi
Segítséget szeretnék kérni videokártyával kapcsolatban.
Van egy msi k9n (ms-7250) alaplapom.
Most kaptam, de nem tudom, hogy kezeli e a ddr3 videokártyát?
Vennék egy használtat 256, 512-t.
köszi.
Ha minden rendben van, akkor a probléma több minden lehet:
1. hibás a Windows 7 rendszer vagy vírusos
2. a #2473 hozzászólás
3. valamilyen programmal (ez lehet vírusos is) lelassítottad a gépet, itt gondolok "ütközési" problémára.
All hail the double x!
All hail the double x!
A köv. problémám van: van egy 2 éves gépem (Intel (R) Core (TM) i5 CPU, 750@2,67 GHz (4 CPUs), ~2,7 GHz; ATI Radeon HD 5570; 6 Gb RAM stb.), amelyikre most lett telepítve a win 7 (Professional, 64 bites), és a játékok (totalwar játékok, FIFA 12) akadnak rajta. Korábban az XP-n sokkal jobban futottak! Most 6 giga RAM van benne, de a rendszer tulajdonságai között azt írja ki, hogy ebbõl 5 giga használható!!? Ezt sem értem... Korábban 2 giga RAM volt benne, majd belekerült most egy 4 gigás, még XP-n (ettõl érezhetõen gyorsabb lett a gép, simábban futottak a játékok), utána lett installálva a win 7, és rosszabb, mint elõtte az XP volt 2 giga RAM-mal!!! A videókártyával lehet a gond, vagy mivel?? Mert most ott tartok, hogy visszarakatom az XP-t, mégha az nem is tud kezelni 6 giga memóriát, meg nincs is dx11, akkor is sokkal élvezhetõbb, mint ez, ami most van... 😞(
van egy régi pcm és nem kapcsol be :S kap áramot az alaplap mert világit a kis led rajta. nem lehet hogy az alaplap gombelemjével van a gond???hogy pl telejsen lemerült mert voltak problémák már vele...idöelálitodás..bios visszaálitodás magátol föleg ha hosszab ideig nem volt bekapcsolva a gép.
thx
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
A problémám a következõ:
van egy Asus k70ab-ty006l laptopom és tegnap vettem hozzá egy Trust Convex billentyûzetet és alapból semmi gond vele, de mihelyt alvó módba kapcsolom a gépet és felébresztem az usb-s billt, az számokat ír több betû helyett is. Ha a num lock -ot kikapcsolom akkor jó, ha vissza akkor megint rossz. Ha kihúzom és visszadugom bekapcsol num lock -al is jól mûködik.
Más gépnél(pc-nél xp alatt, win7eses pc-n nem tudtam még kipróbálni) rendesen mûködik, eddig más usb-s billentyûzettel is jól ment a laptop, csak most nem.
Próbáltam letiltani az usb-s tápellátást is alvó módban hátha, de semmi. Csak akkor javul meg, ha újra bedugom az usb-t.
Gyártói driver nincs.
Ezzel lehet valamit kezdeni szerintetek?
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Tegnap játék közben felugrott a Windows7-ben egy ablak,mi szerint "akarom-e futtatni az uninstall.exe-t". Mivel nem tudtam mi az,természetesen kiikszeltem,de újra és újra felugrott. A feladatkezelõ el sem indult,és a gép is jóval lassabb lett,így inkább újraindítottam a gépet, de amikor bekapcsolódott,akkor a BIOS betöltése után annyi történt,hogy a bal felsõ sarokban villogott egy pötty(vagy ez: _ ,fene tudja már). Elõkerestem a Windows7 CD-t,hogy újratelepítsem,vagy megjavítsam a feltelepített Windowst,de ha a Windowsos vinyó van a gépben,akkor megint csak a villogó pötty van,vagy kiírja,hogy nem megfelelõ Boot-Device/ Boot Media van a gépben.(akkor írja ezt ki,ha a DVD olvasót állítom be elsõdleges Boot-Devicenak)
A másik,nem-windowsos vinyóval elindult a Windows telepítõ,és minden mûködött,tehát nem a DVD olvasó hibája.
Igazából azért írtam ide,mert nem tudom,hogy vírus volt-e, a vinyó halt-e meg,vagy a vincsesztert dobhatom-e a kukába.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
akkor csak csere ugye?
vagyis ha már cserélnem kéne akkor új gépet veszek, ez már kicsit döglõdik minden szempontból 😊
A gépem múlthéten kezdett el elég furcsán viselkedni.
Újra raktam a rendszert,de a hiba megmaradt.
Abból áll,hogy mikor alvó állapot után vissza kéne állnia,a gép elindul,ventik mennek,de a monitor kiírja,hogy nincs jel.De az a furcsa,hogy nem minden alkalommal,hanem kb 5bõl,egyszer.
Ilyenkor nyomok a gépen egy újraindítást,a sima 1 pittyegés helyett,háromszor pittyeg.Nyomok rá még egy újraindítást,és helyreáll.De akkor is látszik rajta,hogy nem is újraindult,hanem alvó állapotból akkor tért vissza.Hosszú távon tudom,hogy nem jó ez a fajta újraindítás a vasnak,ezért kérdem,hátha tudtok segíteni😊
Remélem érthetõ volt valamennyire amit írtam.
Elõre is köszönöm a segítséget!
- VGA húzásnál(OC) jön elõ pl.
- vagy ha döglik a kártyád -
There is only one Boss!
segítségeteket kérném.. Ati Radeon 9600 videókártya van a gépemben, és mostanában valami nem oké 😊
Újra lett téve az XP, azóta most találkoztam a 2. játékkal, ami grafikai hiba miatt játszhatatlan, elõtte tökéletesen ment...
Egyik ilyen a World of Tanks, a másik a SW-Kotor...
A hiba lényege, hogy a játékban háromszögeket jelennek meg a képek helyett.. hogy jobban értsétek, teszek fel képet is.
driverekkel próbáltam játszani újratettem még a hangkártya dirvert is 😊
lehet hogy egyszerüen csak haldoklik a videokártya? külföldi oldalakon olvastam h másoknál is jelentkezik, megoldást még nem találtam rá.
mondjuk ezeken pont nem a háromszögek látszódnak...
kép1
kép2
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Újabban új hobbija akadt a gépemnek....:
Meghatározhatatlan idõközönként, akár film,játék vagy netezés közben, megáll a tudomány...nem tudok semmit csinálni, mintha lefagyna vagy ilyesmi, a led folyamatosan ég, hogy dolgozik valamin, várni kell fél vagy 1 percet és utána hallani hogy tényleg dolgozik és hirtelen jó megint minden.
amig megakad addig a letöltések is leállnak pl torrentben.
Memória gond lehet esetleg?
Köszönöm elõre a segítségeket!
!Forza Ferrari!
A következõ problémával találkozom teljesen random : BSOD Kernel Power 41 63
vettem egy használt HTPC-t
spec:
Silverstone SG-05 - 300W gyári FSP (gyanús, de eddig tökéletesen ment az elõzõ tulajnak)
i7 2600K
Sapphire HD6950 2GB 11188-05-50g (próbáltam külön tápról is, szintén kék halál)
Zotac Z68-ITX WiFi
Kingston HyperX 2x4GB (ez nem hibás, memtest végig ment, bár ez újonnan került bele, nem ezzel ment elõtte - esetleg idõzítés hiba?)
Antec Kühler H2o 620
ADATA-120 SSD
- Bios Defaulton megy most. No OC. Nem is igénylem.
- Teljes Clean Reinstall - OEM Win 7 HP
Driverezés után teljesen Random kék halál , kilépéskor, CCC - indásakor, néha Játéknál... van, hogy meg semmi probléma és megy. Az elõzõ tulajnál is rendben ment, probáltam a biosban állítani a cpu teljesítményét lefokozni 80W-ra, turbo boost-ot ki kapcsoltam.
sajnos egyetlen fórumot találtam ahol állítólag a RLT hangkártya dr eltávolítása megoldotta neki.. :/ - nekem nem.
kérlek, ha van használható ötlet hallgatok mindent.
There is only one Boss!
Nekem ez van
Van amelyiknél típushiba, van ahol nem.De nem tudnak olyan hûtést rakni notebook-ba,mint desktop-ba, helyhiány, ergonómia és mobilitás miatt.Marad a plusz hûtõ, mely még a táskádban is elfér.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
A RAM-mal az a helyzet, hogy egyenként kell megnézni, tehát csak egyet hagysz benne és a többit kiveszed (én fordítva értettem, ahogy írtad, hogy egyet vettél ki és a többit hagytad benne).
Bekapcsoltam reggel a masinát, és 1 hosszú, 2 rövid hangot ad. Megnéztem a vid.kártyát, nem láttam problémát. Megnéztem egy másikkal, ugyan az a csipogás. Át tettem a másik sínbe, ugyan az, vid. kártyáról leszedtem a tápot, ugyan úgy csipog. Egyenként kiszedtem a ramokat, indítottam velük a gépet, ugyan az a hiba. Nem nagyon tudom mi lehet a probléma... Asus A8N SLI-Deluxe-s AWARD bios-os alaplapom van. A hiba elvileg a vid. kártya, de mint mondtam, másikkal is ugyan ez a jelzés van. (Award
1 long + 2 short Your video card is malfunctioning)
Plusz táp kell mindkét kártyához, a cseréhez csak 1, míg az eredetihez 2 csatolóval. a kártya elindul (legalább is ami a hûtését illeti). 600W-os enermax tápom van.a csere Nvidia Geforce 7900GTX, ami a gépben van eredetileg, gigabyte Geforce 260 OC. Megnéztem a csatolókat is, tüskéit is, nem láttam hibát...
Tudna valaki segíteni??
Tesztekben amúgy kiemelik,hogy tényleg melegszik a cucc. Úgy néz ki,hogy ez típushiba.
Van egy HP 2510p notim, most vettem. Az vele a gondom, hogy irgalmatlanul melegszik. Win 7 van rajta, és alapjáraton is 65 fok körüli a proci, és ettõl szörnyû forró az alja is a gépnek. Próbáltam a speedfan progit feltenni, de nem mutatott egyetlen ventit sem. Próbáltam a notebook hardware control progit, levettem felére a proci sebességet de semmi érdemi eredmény. Biosban bekapcsoltam, hogy ha töltõn van a gép, mindig menjen a menti, megy is, de még mindig süt az alja...
Valami tanács, hogy mit próbáljak még meg?
Köszi elõre is!
Nekem hanggal lenne problémám.
Vettem 5.1-es hangcuccot, hozzá jó minõségû hangkarit, X-FI Titanium.
Nagyon fasza, jól szól, csak 1 gond van. Bizonyos számoknál, hangoknál jobban, néhol kevésbé, de lehet hallani, hogy recseg, pattog a front, ill talán a side hangfal is. Hangkarinál volt olyan opció, hogy SVM, ami ha On-oltam akkor kevésbé volt észrevehetõ. De így, hogy felfigyeltem rá, mindig észreveszem, és felbosszantom magam rajta. Help!
Ötlet, hogy ez miért lehet? Vagy mit kéne kipróbálni? Remélem nem hibás sem a hangcucc, se a hangkari. 😞
(Elemcsere után valószínûleg a BIOS is resetelte magát tehát visszaállt az alaplapira mint default)