Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv! Olyan problémám lenne hogy mikor zenét hallgatok akár youtubeon vagy simán gépen és át lépek másik ablaka vagy böngészõbe "ugrálok a füleken" akkor eltorzul be laggol a hang és a játékok is akadoznak egy picit. W7-nél egy újra indítás segített de w8-nál az újra rakás sem segített és w7-en is szûz rendszeren is akadozik a hang/játék tehát elvileg hardwer probléma de én úgy gondolom hogy ha valami nem mûködik hardweresen akkor az ténylegesen nem is mondjuk ha félbe töröm a vgat akkor nem fele annyire megy a játék... am hangkártya nincs a gépbe és illesztõprogramok telepítve.
TP-Link routerekrol mi az altalanos velekedes? EZT neztem ki magamnak. Kizarolag azert vennem meg,hogy a NET ne bontsa magat automatikusan 1 het utan,nem lenne ra mas gep kotve. Megfelel erre a celra? 80/35-os NET.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Próbáld meg a következõt:
Áramtalanítsd a gépet, vagyis húzd ki a tápkábelt fél percre, majd dugd vissza.
Lehet, hogy csak kiakadt a hálókártya, és mivel a sima kikapcsoláskor a standbye 5V-ot megkapja, így nem tud resetelõdni.
Áramtalanításkor viszont biztosan.

Ha ez nem segít, akkor próbáld meg a drivert ujratelepíteni.

Ha végképp meghalt az alaplapi hálókártya, akkor egy PCI kártyát tegyél bele, és BIOS-ban tiltsd le az alaplapit.

lang14
Sziasztok, olyan bajom van, hogy egyik napról a másikra azt írja a win7, hgy csatlakoztassam az ethernet kábelt. Nem történt tegnap óta semmi, a kábelt kipróbáltam egy régi laptoppal a jelek szerint semmi baja.

Lehet, hogy beszart az integrált kártya? Köszi

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...

Szia!
Olyan, hogy RAID-es winchester nincs.
Minden HDD-t lehet használni RAID nélkül, és RAID-ben is.
A vezérlõn múlik minden, ami lehet alaplapi chipsetbe integrált, vagy külön vezérlõkártyán kialakított is.

Az egy más tészta, hogy a gyártók a gyors, szerverekbe szánt merevlemezeiket jobb, megbízhatóbb kivitelben készítik, és ezért drágábban is adják.

Köszönöm a válaszokat! Szánalmas hogy mennyire nem értek semmihez azóta amúgy elolvastam már és megértettem hogy mûködik...
Dehogynem,lehet. Az,hogy egy alaplap tamogatja-e a RAID funkciot nincs osszefuggesben azzal,hogy a merevlemez tudja-e ugyanezt.

Olvasmany

Rendben megpróbálom

Még egy kérdés. Ez a 945 gcm-es alaplap nem támogatja a RAID-et. Ez azt jelenti hogy semmilyen megoldással nem eleht rajta használni egy RAID-es winchestert? Mint például egy WD 10ears?
Ellenõrizd a kabeleket megegyszer es vedd ki az alaplapi elemet par percre.

Sziasztok jól jönne valami hozzá értõ segítsége

Szóval a régi gépem az öcsémnél van ki tudja hány éves egy Asrock 945gcm-s alaplap van benne és egy E2200(bivaly) processzor. Megígértem neki hogy próbálok szerezni neki cuccokat és egyik ismerõsömtõl vettem egy teljesen új eredeti csomagolásos E5700-ast elég olcsón. Nem sokat értek hozzá de raktam már össze 1-2 gépet nulláról és soha nem volt gond de egyszerûen nem tudom mûködésre bírni az új processzort. Indítás után egyszerûen semmi...valakinek valami ötlete van?
oneal1
köszi! +

!Forza Ferrari!

A problema valoszinuleg az,hogy IDE modban volt az SSD es igy telepitetted. AHCI-ben kellett volna.

Megoldas:

1. Win + R -->regedit
2. Megkeresed ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\msahci
3. Jobb oldali ablakban a Start-on jobb klikk-->Modify
4. Ird at 0-ra az erteket,nyomj OK
5. File-->Exit
6. Restart
7. Belepsz a BIOS-ba,engedelyezed/atallitod AHCI-re
8. Kesz

Valoszinuleg kelleni fog megegy restart,miutan felrakta a drivert.

SSD optimalizálás,beállítás

oneal1
windows újratelepítés után most az ssd-met szeretném jól belõni.

as ssd ben azt írja, hogy : pciide bad

ezzel mit lehet kezdeni?

!Forza Ferrari!

wantonly
Már megoldódott, de köszönöm. Kiderült, hogy ezek nem hibaüzenetek, hanem diagnosztika és nem lehet eltüntetni. Mindig tanul az ember vmit. 😊
jackoneill90
Vagy másik processzort tégy bele.
http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i65G/?cat=CPU

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

jackoneill90
Ilyen van nekem is, de én még nem találkoztam ilyesmivel szerencsére.
vak vezet világtalant. bios frissités?

wantonly
Találkoztam egy ilyen alaplappal: Asrock p4i65g

Minden indításkor hibaüzeneteket irkál a jobb alsó sarokban: 0075, 0078, 00B1, stb.

Mûködni mûködik minden, de sehogy sem lehet eltüntetni! Az Asrock hibaüzenet keresõje szerint ez azért van (legalábbis az elsõ két kód, a többit meg se lehet találni), mert nincs jól beállítva a slave/master az IDE vagy SATA eszközökön vagy a kábelek nem jók, pedig jól van beállítva a jumperelés is és a kábelezéssel sincs gond. Van két DVD és egy IDE és egy SATA vinyó. Ha mindent lehúzok, és csak egy vinyót hagyok, akkor is ezeket írogatja. Szóval biztos nem ezért van... A BIOS-ban már átnéztem mindent. Kapott egy CMOS resetet is.

Aki tud rá megoldást jelezze legyen szíves.
Az, hogy táp, vagy alaplap, azt így elsõ blikkre nem lehet megállapítani.
( Az alaplapon is sok tápáramkör van )
Elsõ lépésként ki kellene próbálnod egy másik táppal. Ha azzal kifogástalan, akkor táphiba. Ha azzal is szarakodik, akkor másutt kell keresgélni.

RelakS
Valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel:

1: Elindítom a gépet, megnézi, hogy milyen meghajtók vannak, majd megáll, ahelyett, hogy tovább lépne a SATA vezérlõ boot képére
2: Elindítom a gépet, nézegeti, milyen meghajtók vannak benne, majd leáll. Vár pár másodpercet, majd ezt megismétli, hogy egy harmadik próbálkozásra végre elinduljon. Ilyen után mintha a tápfeszültségekre panaszkodna a bios, és minden tuninggal kapcsolatos dolgot visszaállít "alapértelmezettre", nem mintha el lenne állítva.

Amit nem tudok eldönteni, az az, hogy most a táp, vagy az alaplap szórakozik. Ha már egyszer elindult amúgy a gép, akkor lehet rendesen használni.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

bowden
Addig is megnyugtató amit írtál köszönöm!

wantonly
Az elõttem szóló jól mondta, én még annyit pontosítanék, hogy 80-90 C normális hõmérséklet az MPC esetében. Forrás: Aida64.com

Szóval szerintem ne aggódj, a gyártó elvileg 100 Celsiusig garantálja biztonságos mûködést. De ettõl függetlenül érdemes lehet megoldani a hûtését.
bowden
Köszönöm a segítséget, megpróbálok valamit.

A processzor melletti aranyszínû hûtõborda alatt, amin az Asrock felirat van.

Esetleg nagyobb méretû chipset hûtõvel próbálkozhatsz.

Vagy olyan procihûtõvel, aminek a bordázata úgy van kialakítva, hogy a ventilátor által fújt levegõ a chipset hûtõ felé is áramlik.

bowden
Értem akkor elvileg nem kell aggódnom. Pár óra bekapcsolás után játékkal telt és most már 80c-on van amúgy.
Lehet esetleg valamivel hûteni? Hol helyezkedik el?

Az MCP ( Media Communications Processor ) az Nvidia chipset része.
Sok helyen írják, hogy hasonlóan magas hõmérsékleteken mûködik.
Állítólag ez az üzemi hõmérséklete.

Találkoztam én is sok olyan chipset hûtõvel, amit kézzel alig lehetett megfogni, olyan forró volt. Azok alatt hasonló hõmérsékletû lehetett a chip maga.

bowden
Sziasztok!

életemben elõszõr most raktam össze egy gépet úgy hogy teljesen darabokban volt. Sikerült elindítanom elsõ próbára minden ok, azonban az verestet elindítva találok egy picit nyugtalanító hõmérsékletet az "MCP" nél. Kérdésem mi lehet az és normális e a hõmérséklete 70 C-on de láttam már 76 fokosan is?

Szerintem ne kockáztass.

Ha már ennyire egyértelmû, hogy túlmelegszik az a környék, akkor az megjavulni nem fog, és elõbb utóbb végleg megadja magát.

És akkor benne van a pakliban, hogy a tönkremenetele során létrejövõ tranziens hatások akár az alaplapon is okozhatnak meghibásodást.

jackoneill90
hali. kísértsem a sorsot vagy ne? Van egy még mûködõ videókártyám ami most is benne van a gépbe. Naszóval hibádzott játék alatt, kilépéskor kb 80fok volt, meg elég poros is lett a téli idõszak alatt. megtakarítva veszem észre hogy egy smd kondi vagy ellenállás körül égés nyom van meg mozog is de még épp nem esik le. Meg még nincs elégve teljesen úgytûnik.
Inkább tegyek bele másikat vagy nyirjam ki teljesen, kockáztatva a teljes gép épségét?

Értem, engem már csak az érdekelne, hogy akkor miért nem lehet disable re állítani a hálózati kapcsolatot, ez viszont nekem esetleg a windows hibájának tûnik. Egyszerûen nem tudom összetenni a dolgokat, de mind1 köszönöm a segítséget!
Nem hiszem, hogy RAM, vagy föld probléma lenne.
Inkább valamelyik fedélzeti tápáramkörben öregedhetnek alkatrészek, és amikor begerjed produkálja ezt az állapotot.

Sziasztok!
Akadt nálam egy kis probléma, miszerint kb naponta 2-3x egy pillanatra valami zúgó hangot hallok a hangszóróból és elmegy az internet kapcsolatom, amit már windowsban semmilyen módon sem tudok helyreállítani, csak restarttal. Ez vajon minek köszönhetõ? (földelési, esetleg ram hiba?)
Szia!

Az 512-esekkel kifogástalan volt? Vagy már azokkal sem ment?

Ha korábban ment, akkor valami memória kompatibilitási probléma lehet, vagy az alaplap nem támogatja a 2GB modulokat.

Ha már az 512-esekkel sem ment, akkor necces az alaplaphiba.

512-esek helyett, bocs.
Sziasztok.Memória csere után( egy 2 gigást raktunk be a 256-osok helyett) a gép nem húzza fel a monitort.Ismerõsnél kipróbáltuk a videókártyát, a memoriákat, a wincsit, mûködnek.Gondolom az alaplap ment gallyra, de még reménykedek hogy esetleg más lehet a baj.Ötlet?
Sziasztok!
Van egy Samsung T260HD monitorom és mikor megpróbálom a digitális csatornákat behozni "a merevlemez nem támogatott" hibaüzenet jelenik meg de viszont hang az van kép semmi Valaki tudna segíteni?
Köszi
Igen csak túlhajtással érheted el azt a Mhz-et.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

spybot919
Szóval nem támogatja csak túlhúzni lehet?

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Hy!

Idézet: Support for DDR3 1666(O.C.)/1333/1066 MHz memory modules
OC=túlhúzást jelent.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

spybot919
sziasztok.
Vettem egy 780T-D3L nevü alaplapot mellé egy amd FX6100+ processzort egy kingmax 4gb 1600Mhz -ramot de bármit csinálok nem hajlandó az 1600mhz-re maximum az 1333Mhz-ra. Biosba auton azon van. Ha manuálisan átállítom 1600ra vissza állítódik automatára amit elmentem és újra indítom. Hogy lehetne megoldani? (alaplap biztos kezeli)

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Szia!

Ha jol olvastam forumokon akkor az a problema,hogy ez a lap egyszeruen nem hajlando a SATA1-nel ujabb merevlemezeket felismerni. Amennyiben SATA2-es vinyod van,akkor annyit tudsz tenni hogy jumpereled,meghozza igy:

A bal oldalon levo jumper block 2 bal szelso pinjet lezarod egy jumperrel. Igy korlatozodik 1,5GB/s-re a sebesseg (vagyis SATA1-re ugye) es ha minden igaz igy mar felismeri a lap.

Biztonsag kedveert jo lenne ha leirnad a vinyoknak a markajat legalabb,mert nem biztos hogy ugyanigy kell mindet jumperelni. A fent lathato kep Seagate vinyokra vonatkozik.

Sziasztok!
Van egy ASUS K8V-MX/S alaplap, mely két SATA csatlakozóval is el van látva. A problémám az, hogy nem ismeri fel a SATA-s merevlemezeket, pedig már a legfrissebb Bios-t is rátettem. A bios-ban engedélyeztem a SATA bootot és ennek ellenére nem látja a meghajtót. Nem érzékeli egyáltalán.
Már több fórumban is utána olvastam, hogy milyen megoldásokat alkalmaztak erre az esetre, de mindenhol csak a bios frissítés van feltüntetve megoldásként. A bios-t azt tettem fel amelyiket javasolták (a legfrissebbet) mégsem mûködik a dolog.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet még ezzel kezdeni alaplap csere nélkül persze.
Hello!
Egy igen érthetetlen problémám adódott. Van egy Asus P5L-VM 1394 alaplapom, és hozzá 2x512MB DDR2 667Mhz-es Kingmax RAM. Tegnap beszereztem hozzá még egy 1GB DDR2 667MHz Kingmax RAM-ot, de az istennek se megy tökéletesen a három modulos dualchannel az alaplapban. Az elsõ két slotban vagyis a ChannelA-ban van a 2x512MB, és a ChannelB elsõ slotjában van az 1GB-os Kingmax modul. Csak úgy hajlandó elindulni a gép ha CMOS cleart csinálok elötte, ekkor bebottol és windows is betöltõdik, minden jó, de a kikapcsolás után már többé nem bootol be újra, csak annyit csinál hogy felpörögnek a ventik, világit a power LED, a HDD is egy kicsit megmozdul és kész, fekete a képernyõ, addig amíg kézzel ki nem kapcsolom, jah és semmi sipolás sincs. Mit lehetne kezdeni ezzel a gonddal?

A RAM-okat memtest86+ al teszteltem, mivel ha egyenként vannak bent, akkor bootol egybõl és nincs gondja.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Oké, majd ezt a bios-os dolgot megnézem, viszont a tegnapi leírásomból kimaradt, hogy eddig vagy 3-4 évig a SATA-son volt a rendszer, csak hogy ez a hiba elõjött, így muszáj voltam áttenni az xp-t a másik vinyóra.

BIOS-ban nézelõdj és a SATA Controller különbözõ módjait próbáld végig (Enhanced, Legacy, stb... nevû opciók szoktak lenni).

Láttam már olyan alaplapot is, amin az egyik mód letiltotta az ATA/IDE vezérlõt. XP-vel pedig olyan is elõfordult már sokszor, hogy települni is csak legacy SATA módban volt hajlandó, különben elkékhalálozott.

A hot-plug megoldásod amúgy lol 😄
Persze nem kételkedek, mert hallottam már olyanról is, hogy egy videokártyát is csak menet közben behelyezve volt hajlandó felismerni egy gép <#idiota>
A Vivard az közvetlen felületellenõrzést csinál, a HD sentinel az nem tudom mit, de a %-os eredménybõl gyanítom csak a S.M.A.R.T. értékeket nézi, esetleg ahhoz hasonló gyorsteszteket csinál. Ez ide nem elég.

A Vivard rajta van a Hiren's Boot CD 15-ön. Ahhoz csak egy üres cd kell, kiírni rá és arról bootolni, utána "DOS Programs" a fõmenübõl, és ott a HDD vagy a Testing tools alatt valahol "VIVA" nevén megtalálod a Vivard-ot. Elindítod, megkeresi a lemezeket, elõször a felsõ ablakban kiválasztod az adott winyót, utána alatta a 3 lehetõség közûl a check (vagy scan) & remap opciót. És itt vigyázol, mert a 3 opció között van az a korábban említett is (ha jól rémlik a legalsó) amivel a földdel egyenlõvé lehet tenni a 15 évvel ezelõtti családi fényképeket 😊

Annyi utána a lényeg vársz szépen minimum fél órát de akár 3-4-et is, a bal oldalon szép lassacskán befehéredik (hiba esetén az adott helyen pirosodik) a képernyõ, a jobb oldalon pedig lesz egy lista az esetleges hibákról, felül pedig a talált hibák száma és a javított (áthelyezett) szektorok száma. Ha ez megvolt, futtasd le mégegyszer, és ha akkor már egyetlen hibát sem talál, akkor elvileg rendbe lett téve a winyó egy idõre. Windows alól persze nem árt ennek elvégzése után egy chkdsk /r vagy chkdsk X: /r (ahol is az X a betûjel ha több partíció/lemez van, a problémásét kell megadni) ami biztos újabb fél óra, de a Vivard csak megjelöli a hibákat, utána a chkdsk ennek megfelelõen helyreállítja és átrendezgeti a fájlrendszert.

Egyébként ez csak tüneti kezelés, ha a hibás a mechanikád akkor elõbb-utóbb újabb hibák várhatók.
A S.M.A.R.T. és ahhoz hasonló gyors diagnosztikai teszteknek kéne ezt kimutatniuk, tehát ha a HD Sentinel neked 80%-os valamit állapított meg, akkor talán komoly baj nincs, valami egyszeri meghibásodás lehetett csak remélhetõleg.

Személyes megjegyzés, hogy nekem 2 winyó miatt is sikítozik a S.M.A.R.T. évek óta, de egyébként mindkettõ köszöni szépen azóta is jól van, ellenben mielõtt behalt volna másik 2 winyóm egyszer meg nem szólalt volna...
Sziasztok!

Egy problémás SATA-s vinyóval kapcsolatba kellene valami segítség!

Az asztali gépemben van két vinyó. Az egyik egy ATA-s (ezen van a rendszer) és az elõbb említett SATA-s.

HA mind a kettõ be van kötve és kikapcsolt állapotból szeretném a rendszert indítani, akkor nem nem hajlandó elindulni a gép. (indulásnál amikor kiírja hogy milyen hardvereket talált pl billentyûzet, vincseszter, ...stb., akkor csak a billentyûzetig jut, és onnan tovább nem akar menni)

HA a SATA-s vinyót kihúzom és úgy indítok, akkor probláma nélkül bejön az XP. Viszont ha a renszer futása közben! rádugom a SATA-s vinyót és csinálok egy újraindítást, akkor nem tudom, hogy hogy, de az XP megint bejön és használni is tudom a SATA-s vinyót.

Remélem valakinek lesz valamilyen tippje, mert ez így nem állapot.

Na megnéztem HD Sentinellel, 80%-os kondíciót mutat, gondolom ez nem teljesen megfelelõ :S
Ha a Vivard helyett a HD sentinellel csinálok egy ellenõrzést úgy jó? Mert a Vivard azt mondja, hogy kellene neki floppy meghajtó.
gordon 24
Hála égnek. de akkor miért csinálhatja ezt a hangot?😊

Downhill!!

Dodo-nak igaza van.

Sajnos a meghibásodott, vagy tönkremenõben lévõ merevlemez is produkálhat ilyen lassulást.