4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • do2
    A tápom 550, szóval nem kicsi, az egész gép2 hónap híján 1 éves, és csak akkor fagy ki amikor megterhelő részen vagyok.
    a tápot hogy tudnám letesztelni szerintetek? Illetve a többi alkatrészt hogyan tudnám tesztelni?
  • suba53
    Szia!

Nem írtad a tápegységed teljesítményét. Valamint, hogy ez mindig így van, vagy korábban minden jól ment, és csak egy ideje fordul elő hasonló.

Amikor maximumra veszel minden grafikai beállítást, akkor fogyaszt a legtöbbet a VGA kártya. És hogy pont a megterhelő résznél fagy le, az arra utalhat, hogy ott fogy ki a szusz a tápegységedből.

Ha már nem új a táp, akkor gyanítható az elkók öregedése, ami miatt a korábbinál kevesebbet bír leadni stabilan.

Ha új a táp, akkor lehet hogy éppen eléred a határteljesítményét, és azért fagy ki a rendszer.
  • do2
    Sziasztok, érdekelne mi lehet a gond, hátha van ötletetek.

Amikor játszok egy komolyabb játékkal, és nagy felbontásra, ultra grafikára állítok mindent, akkor egy jobban megterhelő résznél lefagy a gépem, lekapcsol a gép. Ha viszont kisebb grafikán tolom akkor semmi baj.
    Ha videót vágok, akkor sincs semmi baj, csak kizárólag játékoknál van fagyás.
    Én videókártya hibára gondolok, de hátha ti mást tudtok mondani.
    Szerintem a konfigomnak kellene bírnia
    konfig: Alaplap: Asus p8b75-v
    Proci: i5-3570 3.4
    Ram 8 giga
    Vidókártya: Asus Geforce GTX650 Ti BOOST

Van még garancia a gépemre, érdekelne hogy mit hogyan tudnék tesztelni hogy megtudjam mi romolhatott el.
    Várom a megtisztelő javaslatokat.
  • Tikal #3274
    Köszi a tippeket, azt hiszem meg lett a megoldás: valamelyik játék miatt túlhúztam a procit 10%-al, most visszavettem 5%-ra és nincs fagyás. Nem gondoltam, hogy ez játék specifikus, mert Watch Dogs-ot például nem zavarta a CPU OC.
  • suba53
    Lehet, hogy a VGA kártya 3D modulja sérült, és csak akkor hibázik, ha a játék igényli a 3D modul működését.

Próbáld ki másik hasonló VGA-val, hogy kiszűrd az esetleges egyéb hibát.
    Ha a másik VGA-val hibátlan, akkor a VGA kártyát kell cserélni.

Keresztpróba, hogy a VGA kártyád másik gépben is produkálja ezeket a hibákat, vagy nem.
  • suba53
    Ezek EDO Dram modulok. Használati értékük ma már nincs, maximum egy két fanatikus gyűjtőt érdekelhet, akik hobbiból raknak össze őskövület PC-ket.

Amúgy ha nincs rajtuk más, a modul gyártójára utaló gyári matrica, vagy egyéb felirat, akkor a chipeken levő típusszámból ezt visszakeresni nem igazán lehet. Ezeken még nincs SPD chip, ami a modul adatait, időzítési értékeit tárolja.

Modul típus hiányában max. úgy hirdetheted meg, hogy annak az alaplapnak a típusszámát adod meg, amiben üzemelt. De illene előtte kipróbálni, hogy valóban működnek-e még.
  • Laceee
    Vga túlmelegedés ?
  • Tikal #3270
    hello, a következő lenne a probléma:

Payday 2 nem hajlandó futni, pár perc után kifagy a játék visszadob asztalra hiba üzenet nélkül, de előtte hibásan jeleniti meg a játékot, texturákat, szines minden plusz a hang is recseg pattog. Ha utána el akarom inditani pl az xbmc-t akkor az is kifagy ugyanezzel a hibával. Windows ujra install már megvolt, legfrissebb nvidia driverek vannak fenn.

Más játéknál is volt már ilyen hiba, pl Far Cry 3 de ha csak filmet nézek vagy zenét hallgatok akkor nem.. A játékok többségének szintén nincs vele gondja
  • Livius
    Hello!
    Segítséget kérnék két RAM modul beazonosításában. Mind a kettő egy nagyon régi AMD K5-ös konfigból van. Érdekelne, hogy ezek egyáltalán milyen típusú RAM-ok, órajel, kapacitás stb, és hogy mekkora áron lehetne hirdetni ezeknek darabját.

A RAM chipekről ezeket tudom leolvasni és megosztani!

első fajta modul:
    JAPAN A000
    9630 5NNK
    HM514400ALS6
    (egy modul tartalmaz 8 db ilyen chipet)

másik fajta modul:
    9830 USA CT
    8X8E 4KDW-SS
    MT 4LC8M8C2
    (egy modul tartalmaz 4 db ilyen chipet)
  • simirizsa
    Sajna olyan házat vettem aminek nincsen speakere így csappanás sincs.
    procit már meg néztem ugyan azt csinálja.
    Új az egész, és a régi video karimat is bele tettem már, illetve más ramot ram slotot is ki próbáltam , de sajna a bolt lesz mert eddig akárki akármit mondót már próbáltam és ugyan az az eredmény :-/
  • suba53
    Van rá kötve rendszerhangszóró? Az szokott csippanni egyet ha normálisan indul. Vedd ki, tedd be a processzort, ellenőrizd a lábait, és hogy biztosan üljön a foglalatban.
    Ha elindul a rendszer, de valami hibát észlel, akkor füttykódot ad. Ha pl. nem érzékel videó kártyát, stb.
    Ha csak a a ventilátorok pörögnek fel, és semmi hangot nem ad, akkor valami olyan hiba van ami miatt nem is indul a rendszer, csak a feszültségeket kapja meg.

Újonnan vetted a komponenseket? Valami mezei kis fogyasztású VGA-t tegyél bele, amiről biztosan tudod, hogy jó. Majd csak egy memória modullal próbáld. Más fajta memóriát is próbálj bele, hátha van valami inkompatibilitás.

Végső esetben vissza a boltba, lehet hogy kifogtál egy gyári hibás darabot.
  • simirizsa
    Sziasztok segítséget szeretnék kérni tegnap vettem ezt a konfigot:
    Ház AKYGA AKY002BR
    Táp Thermaltake 630W Germany Series Berlin (W0393RE)
    Alaplap ASRock 970 Extreme-3 R2.0 (AM3+)
    CPU AM3+ AMD FX Series 8320 X8 BOX
    SAPPHIRE R9 280 3GB GDDR5 OC with Boost (11230-00-20G)
    Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Blu (KHX1600C10D3B1/8G)
    HDD WD 1.5TB 15EARX

Összeraktam bekötöttem mindent a gép elindul viszont kép az nincsen :-/
    Már ki próbáltam másik videokártyával, másik rammal, de semmi.
    Próbáltam tv-re is rá kötni hdmi-vel illetve dvi-vel is ugyan az a story.Minden extra táp csati is be van kötve nem tudom mi lehet a gond.
    Valakinek esetleg valami ötlet hogy mi lehet a hiba oka ?
  • Wreck86
    Még mindig rossz?
  • Peetboy
    Átraktam a memóriát, nem sípol.
  • Wreck86
    Szia!
    Memóriákat próbáltad,h ki veszed és külön külön belerakod?
    Sípol, vayg nem?
  • Peetboy
    sziasztok! Nem indul a gépem. Bekapcsoláskor semmit nem ír ki. HDD-t lehúzva ugyanez. Nincs pupos kondi az alaplapon. Mi lehet a gond?
  • suba53
    Elvileg igen.

De ez sajnos csak akkor lesz biztos, ha beleraktad, és kifogástalanul megy.
  • stargatelost
    Bocsi a kései reagálásért, köszi a választ! :)

Ez jó lenne? link
  • bajgunar
    Jah, reseteltem. Még új elemet is vettem, hátha. De semmi. :/
    Még egy másik procival letesztelem ma, meg a procimat másik deszkába (rem. az nem purcant ki).... :/
  • Blum
    Amugy BIOS reset megtortent?
  • Blum
    Szinte biztos,hogy a lap doglott meg. 8-10k-ert kapsz ujat hardverapron de elotte ha lehet probald ki a gepet egy masik alaplappal.
  • bajgunar
    Bekapcsoláskor nincs se sípszó se kép nem boot-ol.
    De felpörög minden, proci is melegszik. Tiszta a gép, nem poros.
    Kivettem vga-t, átraktam alaplapira, ott se!
    Kivettem RAM-okat is, erre sípol 1 hosszút, 2 rövidet (vga problémára!) de ha nincs is benne és alaplapira van dugva, akkor hogy!? De ha berakok vga-t és memóriát nem, akkor is ugyanígy sípol.
    Próbáltam másik 2 vgaval, másik 2 féle rammal, másik monitoron, hdmi-n, ugyanaz. Nincs boot se pittyegés, se kép csak a ventik forognak, meg a vinyó indul be és a proci is melegszik. Csak akkor sípol 1 hoszú 2 rövidet ha nem rakok bele ram-ot. Kifingott az alaplapom? :/
    Ötlet?
  • Ic3 m4n
    Köszönöm szépen a segítséget! :)
  • suba53
    A jelenlegi kínálatból talán ez a legjobb:

http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon_xp_2600_barton_magos_processzor

De csodát ne várj tőle.
  • Ic3 m4n
    Köszönöm szépen a választ, az említett linkről milyet lenne érdemes venni? Ami egy kicsikét felgyorsítaná..
  • suba53
    Szia!

Igazából erre költeni már nem érdemes. Ha mindenképpen akarsz bele jobb procit, akkor azt csak a használt piacon találsz.

CPU
    Supports Socket A (Socket-462) for AMD Athlon/Athlon XP /Duron processors
    Supports from 1100MHz to FSB 400 Athlon XP 3200+ processor

Nézz körül például itt: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/socket_a
  • Ic3 m4n
    Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy számítógép, amiben MSK K7N2 Delta2 (MS-6570E) (5 PCI, 1 AGP, 3DDR DIMM, Audio, Lan) alaplap van, csak egy nagyon gagyi AMD Athlon XP, 992 MHz-es proci van benne.. A kérdésem igazából az lenne, hogy milyen procit tudnék venni, ami bele is menne, és milyet lenne érdemes? További adatok: 1giga ram, 128MB-os VGA (most keresek jobbat).

Előre is köszönöm.
  • SweeneyTodd
    Helló Sziasztok !

A következő problémával találkoztam otthon (sajnos), amikor elindítok egy játékot miután már ketyegett egy pár órát a gép, amint már elkezdi betölteni a játékot , tehát lehet az már egy trailer vagy a készítők a monitoron egy mászkáló csík jelenik meg ami elmossa azt a felületet, az érdekesség az ,hogy amikor újra indítom a gépet akkor magához tér és használható, menet közben , miközben játszok nem jön elő ez a bibi, de ha kilépek és elindítok mást vagy ugyan azt akkor már újra elkezdi , ilyenkor újraindítom a gépet és akkor megint nincs probléma.

Én a videókártyára gyanakszom, azóta csinálja ezt mióta kitakarítottam sűrített levegővel , lehet nincs összfüggés ,lehet van passz.
    Válaszaitokat előre is köszi.
    Szépnapot !
  • suba53
    Szia!

Az alaplapodon 4db memória foglalat van. Ez a kit 2db 2 gigás modul, tehát kettő foglalat még szabad.
    Maximum 16 GB ramot tud fogadni, tehát a plusz 4GB még vígan belefér.
    Arra vigyázz, hogy az is KIT legyen, hogy ne boruljon a Dual channel memória struktúra.
    A slotokba páronként azonos modult érdemes rakni.
  • stargatelost
    Üdv!
    GIGABYTE GA-MA770T-UD3P alaplapom van, benne egy PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper II KIT memória. Ha veszek, és belerakok még egy ugyanilyen, ugyanekkora 4 gigás memóriát, elbírja? (A proci AMD Phenom II 955 3.20Ghz, ha ez is fontos)
    Köszi előre is a választ!
  • bajgunar
    Dx-et, driver-eket frissítsd.
    Win-ban állítsd át 24 bit, 44100 Hz -re a hangot. De lehet 48 kHz is.
    Battlefield 3 Echo And Sound Lag Fix
  • Puhos
    szar a crack
  • Bonzo58
    Mi okozhatja a problémát?
    Egyes játékoknál Pl.Battlefild 3 -nál,vagy a Medal of honor Warfighter-nél
    csúszik a hang magyarul visszhangzik.
    Bármilyen beállítással próbálkozom az opciókban.
    PL.Sztereó---5.1--vagy más lehetőségekkel.Sehogyan sem jön össze.
    Köszönöm segítséget.
    Alaplapi hangkártya van.
  • zenonn87
    Megoldódott. DDR ram ki volt lazulva...
  • Dodo55
    Hülye kérdés: be van dugva a töltő?
  • Blum
    Az integralt VGA-nak is kell nemi VRAM. Feltetelezem,hogy van a gepben dedikalt VGA. Annak a mivoltjat nem artana tudni.

Milyen laptop,milyen op.rendszer?
  • Karvalics
    Sziasztok! Egy olyan gondom van hogy újra lett telepítve öcsém laptopja minden működik tökéletesen minden driver simán felment és működik kivétel a videókártya. Ha valakinek van valami ötlete hogy hogy lehet felismertetni a géppel azt megköszönném, minden áron csak az alaplapival akar foglalkozni de biosban meg odaírja hogy van 1gb vga ram szóval nem egészen értem.
  • zenonn87
    Helló!
    Vettem egy Dell Latitude E5440-es gépet + ADATA Perimere Pro SP920 + beépítő keretet. Át lett rakva belőle a SSHD a beépítőkeretbe, az SSD pedig a laptop SATA3-as csatlakozóba. Viszont ennek az lett a következménye, hogy sötét kép vár a gép indításakor. Még a Dell képernyő sem jelenik meg, se szöveg semmi. Mi lehet a gond?
    Ez a beépítőkeret lett vásárolva a géphez:
    http://ipon.hu/webshop/product/oem_second_sata_hdd_for_notebook_9.5mm/617350
  • pxxl
  • Blum
    Nem a ladat hanem a szobat,vazze!