4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • hiper KOCKA
    Üdv

Adott egy Genius Xscroll optikai egér és mostanában azt tapasztalom hogy bal gomb lenyomására felugrik a gyorsmenü. Akár a böngésző felületén kattintok, akár egy windows ikonon, néha felugrik és ez elég zavaró. A jobb gombhoz hozzá sem érek az ujjammal... mikor a balt lenyomom akkor ugrik fel, vagyis olyan mintha a jobb gombot is lenyomnám a ballal együtt, pedig hozzá sem érek. Nem minden kattintásnál történik ez, de egy órán belül 4-5-ször tuti előfordul. Az a kérdésem hogy az egér rossz? Nem tudtam még kipróbálni másikkal, jelenleg ez az egy egerem van.
  • Blum
    Az a 85 fok eleg sok, inkabb 65-70 korul kene tetoznie de alapvetoen meg belefer. Az a visszahules pedig teljesen normalis.

Ha tudsz,akkor tegyel be par ventit a hazba, hogy megmozgassa odabenn a levegot. Ha meg mar van akkor mindegy. Esetleg MSI Afterburnerrel tekerj ra manualisan a kartya hutesere mielott belepsz jatekba.
  • Rogerke
    Sziasztok!

Most kaptam egy MSI R7850 Twin Frozr 2GB/OC kártyát, és azt szeretném kérdezni, hogy az normális-e ha komolyabb gépigényű játékok esetében, akár 85 fokig is felmelegszik a kártya. Alapjáraton 30-33 fokon pörög. Másik furcsaság, hogy ahogy kilépek a játékból, szinte 5 másodperc alatt visszahűti magát 35 fokig. Ez normális? (automatikusan szabályozza a fordulatszámot magának, alapfeszültségen, tuning nélkül)

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • suba53
    Sajnos nagyon valószínű, hogy a háttérvilágítást biztosító fénycsövek nagyfeszültségű adaptere öregszik. Ezért bizonytalan a működése.

A helyzet javulni nem fog. Bátrabbak ki tudják cserélni ezt a modult, de a biztos megoldás a szervíz.
  • Livius
    Hello!
    Van egy HP Pavilion dv2500 notebookom, aminek az LCD háttérvilágítása a bekapcsoláskor nem kezd el műkdöni egyből, csak a bekapcsolástól számítva kb 1 perc után kezd el bekapocslni, néha úgy, hogy be-ki kapcsolgat párat elötte pár másodpercig.

Ez minek a hibája lehet, és mennyire javítható szerintetek?
  • suba53
    Szerintem nincs probléma. Arra ügyelj, hogy a ház mögötti rész jól tudjon szellőzni, az oda kifújt meleg levegő szabadon tudjon távozni.
    Sokszor gond az, hogy mindenféle szekrényben, meg asztal alatt kialakított majdnem zárt "számítógép rekesz"-ben helyezik el a gépet, ami ott szép lassan megsül, főleg ha egy combosabb gépről van szó, mert ott a szellőzés nem biztosított.

A ház hátlapján lévő, és a táp ventilátora is kifelé fújja a meleg levegőt. A ház elején, esetleg alján levő réseken meg a friss hidegebb levegő áramlik be a házba. Ezek a rések ne legyenek eltömődve porral, és akkor a megfelelő szellőzés biztosított.

Az így bejutott levegő hűti mind a procit, mind a VGA kártyát. Az azokon levő ventilátorok fújják át ezt a levegőt a hűtőbordák lamelláin, amik szintén ne legyenek eltömődve.

A légcserét meg a ház, és tápventi biztosítják.

A táp maga is termel jelentős hőt, úgyhogy az nem baj, ha melegnek érzed.
  • SzocsA
    Van egy venti alatta 12 cmres, közvetlenül a táp alatt. max a tápegységre tudnám szerelni a házon kívülre.
    Ahol a videókari van, a ház oldala ott rácsos, és ahol a proci van ott is.
    de arra meg nem tudom kifúvatni mert a vga arra szívja be a levegőt.
  • Blum
    Nyilvan nem tesz jot neki de alapvetoen birnia kell. Ha a haz hatuljaba tudnal tenni egy ventit ami kihuzza a meleget az sokat segitene.
  • SzocsA
    Vettem egy FSP tápot, amin alul van egy 12 cmres venti. az a probléma, hogy ez a házban felülre lett belerakva. máshová nem is tudnám. A videókari is baromira melegít, a hő meg felfelé száll pont bele a tápba. A régi tápegységem is a melegedés miatt ment tönkre.
    Most kb olyan meleg a számítógép teteje, mint egy közepesen meleg radiátor!
    Nem fog tönkre menni emiatt a tápegység? ki kellene cserélnem a házat.
  • SzocsA
    én sem akartam csak úgy automatán elindult egyből, hogy lehet ezt amúgy kikapcsolni?
    felteszem újra a drivert.
  • Blum
    Persze, hogy kihajtja. Win update-re en nem biznek driver telepitest.
  • SzocsA
    Az alaplapot és a procit már régebben lecseréltem, 4670 K, elvileg simán kihajtja.
  • SzocsA
    8600 gts-t 780 Gtxre.
    windows 7 64X van. és saját magától elkezdte telepíteni frissíteni a vga drivert, neten keresztül. ezt én megszakítottam és feltettem a már letöltött drivert hozzá.
    Csak a wot van fent és abban próbáltam, néha kicsit belaggol, a régi kártyánál simán ment.
  • Blum
    Mondjuk nem artana tudni, hogy mit csereltel le mire.
    Amugy win reinstall nem feltetlenul szukseges csak a regi kartya drivereit es egyeb szukseges szoftvereit kell tisztessegesen lepucolni. Utana pedig az uj kartyahoz szukseges dolgokat rendesen felrakni.
  • SzocsA
    Kicseréltem a Vgat, és kicsit néha laggol.
    A wotban az új kártyával minimumon annyi lett az fpsem, mint a régivel.
    Újra kellene tenni a windowst?
  • Blum
    Attol fugg mivel jatszol. Legjobb esetben is csak annyit fogsz eszrevenni, hogy a min. FPS novekszik.
  • hihy
    A négy giga kettő db 2-es.
  • hihy
    64 bites WIN7-em van.
  • hihy
    Szerintetek van-e jelentősége a játéknál, ha a most bent levő 4GB DDR3 mellé beteszek egy kettő gigásat??
    Köszi a válaszokat!!!
  • Kandurex
    Én azért megnézném a CPU-GPU hűtéseket is mielőtt elvadult 'tápolásba' kezdek.
  • Danecay

Sziasztok!

Kicsit amatőr kérdés lehet, de arra lennék kíváncsi, hogy arra van e mód, hogy egy eszközt boot-oláskor a gép ne detektáljon, viszont WIN alatt használható legyen? Konkrétan arról van szó, hogy használok még olyan eszközöket amik IDE/RAID PCI-os kártyán keresztül működnek, mivel az alaplapomon már egyáltalán nincs ilyen csatoló felület, kidobni pedig nem akartam a régebbi még jól működő eszközöket, viszont az említett kártyát a gép boot-oláskor kb. 3X annyi ideig detektálja, mint amennyi idő alatt ezt követően feláll a rendszer . Jó lenne kikapcsolni bootolás folyamata alatt, hiszen nem indul innen renszder se semmi, viszont WIN alól már jó lenne ha hozzáférhetőek lennének az kártyára kötött eszközök.

Létezik erre megoldás?
  • Blum
    Azert azt megneznem, ahogy egy villam megfektet egy minosegi szunetmentes tapot es a mogotte levo gepet is.
  • kjhun
    Hiába, van/volna mindenféle "csodavédővel" felszerelve a lakás. Ha, a villám odacsap, akkor bizony elfüstöl ott minden. Gyerekkorban, volt olyan (nem emlékszem rá, anyám mondta) hogy a konnektorból csapott ki! Tegnap, a Gárdony-i rendőrkapitányságot is meglátogatta a villám. Heten megsérültek, és valószínűleg pár elektromos cuccnak ott is kampó.
  • Dodo55
    Földkábel + kiemelt fontosságú igazságügyi létesítményekkel közös trafó (közvetlenül ott van az épületcsoport mellett egy, szinte biztosan onnan kapják, az meg 100%, hogy hozzánk abból jön) eddig nálunk nem okozott csalódást. Volt, hogy pár száz méterre körülöttünk csapkodott a villám, de még az áram sem ment el akkor.

Ettől függetlenül azért vannak túlfesz/túláram védő elosztóink is :D
  • Blum
    ok
  • kjhun
    Sziasztok

Kis OFF:

Óvatosan gépezzetek ebben a "ménköves" időben. Nálam, tegnap késő délelőtt, volt egy kis zivi, 200-500m-re csapkodott az istennyila a földbe, és pillanatokra elment az áram, pár percre rá elment 2 órára (ezután a router felé menő telefon-zsinór is ki lett húzva az elosztóból), a gép újraindult, aztán kikapcs, elosztó is és kihúzva a konnektorból. Délután kiderült hogy, vitte a wifis ADSL modemet és a kábel másik végén, az integrált hálókarit is. Ma, délelőtt kicserélték és lett véve egy hálókártya is. Egyéb integrált cuccoknak és a gépnek semmi baja. Sajnos, vitte a BHG-s antennaerősítőt is. Pedig, a tápfeladó be se volt dugva a konnektorba, az ott lévő elosztó is ki volt húzva, még a pillanatnyi áramszünet előtt és a koaxkábelek a tv/videóból.
  • Peetboy
    Win Reinstall megoldotta.
  • Blum
    Ha csokkentett modban sem indul a Win akkor cseszheted. Win reinstall kell oda.
  • ACE
    Úgy értettem, ha kevés a táp a gépednek, de egyébként semmi baja, akkor nem fogják kicserélni...
  • Peetboy
    Sziasztok!

Nem indul a windows, csökkentett mòdban sem. . Vga csere volt Amd Driver van fent, Nvidia kártya bent. Drivert nem lehet leszedni, mert az Amd vga halott. Bejön egy ablak, próbálja javitani a win, de nem megy. Normál Win 7 inditásnál kèk halál, ujraindul..

Mivel lehetne Drivert cserélni?
  • do2
    Ha nem a táp a hibás akkor nem cserélem le, majd csak akkor ha tényleg elromlik.
  • ACE
  • ACE
    Csak arra számíts, hogy ha a táp kevés a gépnek, de egyébként hibátlan, akkor arra nem feltétlen fogják cserélni...
  • Blum
    "ami nem kerül 100 millióba de még is jó"

Antec HCP-1300 Platinum. Ez joval kevesebb mint 100 millio.
  • do2
    Garanciás úgy is a cucc, tehát szépen beviszem a boltba, és mondom nekik hogy teszteljük le a tápot. Aztán ha az a szar akkor milyen tápot javasoltok ami nem kerül 100 millióba de még is jó.
  • Blum
    Szerzel egy masik tapot es azzal meghajtod. Ha azzal jo akkor a jelenlegi tapod nem eleg vagy csak szimplan szar.
  • do2
    Teháét szerinted a táp a rossz? Mivel tudom ezt letesztelni?
  • Blum
    15k-ert tap+haz kombot venni eleg nagy ongol :) Ennyi penzert max. egy ertelmes tapot kapsz, magaban.
  • do2
    ilyen házat vettem hozzá, benne a táppal, nem tudom ez mond-e nektek valamit a táppal kapcsolatban
    itt a link
    link házról
  • Blum
    Az, hogy 550W meg nem jelent semmit. Nem artana a tudni a pontos markat es tipust.