4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • alyr2
    az a baj hogy winydoz toltesig nem kap aramot a billentyuzet..se az usb se a ps2 portos, probaltam ma jo sokat..
  • Blum
    Bekapcs gomb megnyomása után nyomogasd veszettül a Del-t vagy az F2-t vagy az F12-t. Aztán ha már ott vagy akkor kapcsold ki a Quick Bootot és akkor a jövőben nem fogsz emiatt szívni.
  • pxxl
    dugjál rá valami alap bill-t ps/2 portra és verjed a DEL-t...
  • alyr2
    Nekem is memoria beallitasi mizeriam van..de nem tudok belepni BIOSba mert amire aktivalodik a billentyuzet mar a windozt tolti..3-4 masodperc.. erre tudtok valami megoldast?
  • bajgunar
    És erősen ajánlott a szükséges feszültségeket is figyelni. Mert lehet a már meglévőd kevesebbet igényelt, amit meg vettél mellé, az meg többet (alapjáraton).
    Gondolom amid van: Patriot - 4096MB 1333MHz CL7 DDR3 Viper II Sector 5 - PVV34G1333LLK (7-7-7-20 1.65V -on)
    Amit vettél: Kingmax 4GB/1333MHz DDR-3 (9-9-9-27 1.5V -on).
    Szerintem nem valami kompatibilis párosítás. Igaz ekkor csak lecsökkenti a gyorsabb-at a lassabb sebességére, de elvileg mennie kéne.
    Amit vettél gyorsabb, de kevesebb fesz. kell neki. Lehet ezért mégsem megy?!
    Jobban jártál volna, ha eladod és veszel egy 2*8 vagy 4*4 kombót. (olyanból, amit az alaplapod is támogat, a támogatási listájáról!).
  • suba53
    A BIOS-ban állíts minden memória beállítást automatára. Lehet hogy a korábbi moduljaid kapcsán olyan időzítések lettek beállítva, amiket ez az új modul nem szeret.
    Ha ez megvan, próbáld meg csak az új modullal indítani. Egyszerre csak egy modul legyen bent, és így nézd meg mind a kettővel. így kiszűrhető, ha az egyik modul hibás. Ha nem megy egyikkel sem, akkor valószínűleg nem kompatibilis az alaplap ezekkel a ramokkal, vagy nem állítottál vissza minden BIOS értéket. Ellenőrizd újra.
    Ezért is írtam azt korábban, hogy ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Ekkor nincs más, mint a ramok cseréje más típusúra.
  • stargatelost
    Végre eljutottam oda, hogy megvegyem ezt a dupla memóriakártyát. Nagy nehezen beraktam őket a gépbe, elindítom, felpörög minden, de a monitoron semmi, be se kapcsol. Sípolás nem volt. Kivettem őket, úgy már elindult.
    Mi lehet a baj?
    Gyorsan rákerestem neten, lehet a biosban kellene állítanom valamit?
  • bajgunar
    R-Studio Én ennél jobbat még nem láttam. Törölt partíció alól is visszamentettem vele szinte mindent.
    Am. tegnapelőtt én is ugyanebbe a hibába estem. (majdnem). Kezdett bekrepálni vinyó, format, win 8.1 klónozás, átmásolom a cuccokat, indul gép, és nem lát csak 1-2 mappát. :D LoL. Visszarakom gyengélkedő vinyót, arról boot-olok, erre ott van minden. Csak ha a másikról boot-olok, akkor nem lát néhány cuccot, belelépni meg engedéllyel lehet. Nah format megint, partíció törlés, MBR újrahúz, megint clone, copy, vinyócsere.
    (lekopogom, most jó!) :D
    Szenvedtem mindenféle progikkal. EaseUS Partition Recovery Wizard -is valami ilyesmire képes. Kerestem benne mbr, meg konzisztencia ellenőrzést, de az nem volt benne, adatot meg nem akartam visszaállítani. De megnézheted.
  • suba53
    Sok jót hallottam a Captain Nemo Runtime progiról. Nézz utána.
    Szerintem találsz virágbolti verziót is torrenteken.

Vagy a Get Data Back for ntfs. http://download.chip.eu/hu/GetDataBack-for-NTFS_1570401.html
  • Sippie
    Üdv! Nem kifejezetten hardware probléma, de hátha valaki tudja a megoldást.
    Win8-am annyira bekrepált hogy MBR--el is kellett baszakodni, végül WIN7 került fel a helyére. Az egyik wincsiről viszont eltűnt az összes adat. Tud valaki valami megoldást erre? Lehet hogy ott vannak a fájlok, csak az eléréssel van valami probléma. próbáltam egy HDD recoveryt, és a scannelés jó sok fájlt kimutatott, viszont a 200 gigányi adatról lenne szó, azt meg az ilyen free trial szutykok nem csinálják meg. Vagy esetleg jó HDD recoveryt is ajánlhattok, ami tényleg ingyenes és nem korlátozott, vagy olyat amihez biztosan van virágbolti verzió is.
    Előre is köszönöm.
  • Blasta
    NAS ugyben van itt valaki kompetens?
    Olyan konzumer (tehát nem uzleti/irodai) felhasználásra való NAS-t keresek, ami ismeri az NTFS particiot.
    A minap bedoglott a korabbi NAS dobozom és kinszenvedes volt az adatokat láthatóvá tenni és átmásolni az EXT3 particio miatt (kellett vennem masik disket emiatt).
  • fapipa
    Help !
    A C meghajtón 50% a szabad hely, mégis piros az ikon fölötti csík, mintha befagyott volna a 10% - nál ?
    ( próbáltam mindennel javítani , ... nem sikerül ... )
    Help

• smog15
    Nemrég újra lett rakva a gép és igazából zenék meg egy jatekmentés fog elveszni szóval nem nagy tragédia köszi
  • McTeS
    Bedobod a windows telepítőt és a telepítőbe formázod. Nem kell szerintem az egészet, elég csak a c meghajtót és újratenni a windowst, csak szokták javasolni, hogy az egész merevlemez legyen formázva.
  • suba53
    Ha nincs már semmi olyan adat rajta, ami kellhet, akkor a windows telepítővel.
    Válaszd az egyéni telepítést és a lemez beállításainál tudod formázni. Javaslom, hogy töröld az összes partíciót, és ha elég nagy a HDD akkor particionáld legalább két felé. A rendszer partíció legyen kb 100GB, a többi meg lehet egyben.

Itt egy video a folyamatról igaz angolul, de a lényeg rajta van:

https://www.youtube.com/watch?v=mME9VLT7-xw
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2014.08.25. 18:49:31
  • smog15
    Köszi de most hogy formazzam le? :-D
  • McTeS
    Ilyen hardware-es változások után mindenképp ajánlott a windows újratelepítése..Sőt a winchester teljes formázása is javasolt.
  • smog15
    Basszus most jut eszembe lehet lekellet volna formatalni a winchestert?
  • smog15
    Olyant ír inditaskor h a Windows indítása nem sikerült ennek oka egy nemrég bekovetkezo hardver- vagy szoftvervaltozas lehet.
  • smog15
    Össze raktam a gépet de indítási hibát jelez és akár is javítani de nem tud biosba be tudok lépni ha normál módban elinditom elkezd tölteni a Windows és kb 3 másodperc után ujraindul
  • McTeS
    Sajnos így pontosan nemtudom megmondani, de ebben a videóban: / http://youtu.be/yCdtpXXbPpc / ha megnézed kb 1:20-nál van egy olyan sor amimek a végén ott van hogy "DRAM" mellette auto. Ott az "auto"-ra klikkelve állíthatod elvileg. De tényleg nézz utána hogy mit bír az a memória és azt állitsd be. Remélem tudtam segíteni, sajna telóról vagyok és nem találtam most jobb videót.
  • hemmis
    köszönöm a választ és azt meg tudnád mondani hogy hol kell állítani 2005 a bios verziója
  • McTeS
    Szerintem nézz utána hogy a memóriádnak mekkora sávszélen mekkora áram kell és próbáld azt is állítani.
  • hemmis
    sziasztok
    lenne egy szerintem beállítási problémám van egy "m5a97evo r2.0" alaplapom most vettem bele ramot kingston 16 gb 2400 mhz ugyan az alaplap csak 2133mhz ig van írva a leírásban de a bios 2400 mhz -et is engedne viszont a problémám az hogy ha 2133-ra rakom akkor a játékok lefagynak de ha visszateszem 1600mhz-re akkor semmi baj és nem tudom hogy állítsam be a biost hogy jó legyen remélem tud ezen segíteni valaki köszi
  • McTeS
    Így van..az alatt se indult újra csak kb 10perccel utána. De nagyon random az újraindulás.. Van mikor bírja 5percig van mikor 25-30.. Én arra gyanakszom, hogy az alaplap valamiért megadta magát. Újraindulás után csinálgatja a dump fájlokat amikben ezekre panaszkodik: ntoskrnl.exe+75bc0 meg ntoskrnl.exe+4adb3c . Utánaolvasva ez hardware vagy oc hiba, de overclockolva nincs, a hardware-ek meg másik gépbe mennek hiba nélkül.
  • pxxl
    meg stressz teszt alatt se szállt el a gép azt mondtad, ha a hűtő lenne akkor ott is hiba lépett volna fel.
  • McTeS
    A hűtő rendesen fixen a helyén van. Ennél jobban nemlehet rárakni. :/
  • alyr2
    Szerintem a procihutot nem raktad fel rendesen es melegedes miatt resetel meg adja ezeket a hibakat
  • smog15
    VGA-n nincs külön tápcsati, köszi a választ így már neki merek állni
  • suba53
    Nem tudod elrontani.
    A csatlakozók olyan kialakításúak, hogy nem lehet fordítva, vagy máshova kötni őket.
    Az alaplapra megy a 24 pólusú tápcsati, a 4 vagy 8 pólusú ( 4+4) CPU tápcsati, van egy MOLEX aljzat a PCI-e foglalatok tápláláshoz, és kész.
    A többi csati meg a SATA eszközökhöz, illetve ha a VGA kártyán van tápcsatlakozó, akkor ahhoz való.
    Ha már megvetted, előtted van és valami nem egyértelmű, akkor kérdezz rá konkrétan arra.
  • smog15
    Hello. Olyan problémám van, hogy vennék egy ilyen lapot egy ilyen tápot meg egy i5 4590 procit és én szerelném be a mostani házamba. A szereléses dolgokkal tisztában vagyok csak a kábelezéstől kicsit félek nem tudom mennyire egyértelmű mit hova kell kötni ebben kellene egy kis segítség akár képekkel akár írásban köszi :)
  • Ozzyehh
    Hello, egy kis segítséget szeretnék kérni 1-2 hete elkezdődött egy olyan probléma, hogy a gépem csak úgy teljesen random lefagy, lefagy a bill is... tehát ha nyomom a numot nem kapcsol ki a led... lefagy a kurzor is és utána gépresi... 3-4 hónapos a gépem, régebbi winyó van benne arra gyanakszom, de van,hogy nem fagy le a játék és tudok normálisan játszani.. valami tipp?
  • McTeS
    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy vettem egy Asrock 890GM Pro3 R2.0 alaplappt egy AMD Fx6100-as procival. Nem újak, de az előző tulajnál az alábbi konfigban tökéletesen működött:
    Alaplap: ASRock™ 890GM PRo3 R2.0
    CPU: AMD FX 6100 Black Edition 3.3GHz
    CPU cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
    RAM: GeIL Enhance Corsa DDR3 1600MHz 8GB Memory Kit
    VGA: EVGA GTX770
    HDD: WD 320GB+Samsung 1TB Green power+Adata 64GB SSD
    TÁP: Corsair TX750W

Nos megvettem, szétkapta a gépet, elküldte nekem az alaplapot,processzort,processzorhűtőt..
    Nekem egy pár napot állt amíg vettem ram-ot,majd összeraktam és próbáltam telepíteni, de nemsok sikerrel. Telepítés közben random újraindul az egész, ha a régi konfigommal telepítem a windowst majd átszerelem az újra akkor is windowsban random hibajelzés vagy kékhalál nélkül újraindul. Próbáltam másik tápot, kétféle merevlemezt, 3 féle ram-ot, de semmi változás. Próbáltam bios-ban a memória feszültséget,időzítést manuálisan állítani úgy sem történt javulás. Bios-ból a legújabb béta van az alaplapon(1.55), próbáltam az 1.50-es stabil változatot is,nem javult a helyzet.
    Próbáltam alaplapi integrált dolgokat tiltani, ugyanúgy produkálta a hibát.
    Mi lehet a gond?

A jelenlegi konfiguráció amit összeállítanék:
    Alaplap: ASRock™ 890GM PRo3 R2.0
    CPU: AMD FX 6100 Black Edition 3.3GHz
    CPU cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
    RAM: Corsair Vengeance 2x2Gb 1600MHz
    VGA: Asus GTX750Ti OC
    HDD: Seagate Pipeline HD2 320Gb + Hitachi 320Gb
    TÁP: FSP 700W (FSP700-80GLN)
    Válaszokat előre is köszönöm!!
  • nxs
    Sziasztok

Win7 install ha bent van a VGA még a nyelv választóig se jut el,vagy újraindul a gép vagy simán black screen. VGA nélkül gond nélkül felment.

Giaga B75M D2V
    I3 2130
    Samsung 4GB 1333MHz
    Giga GTX750 ti 2GB
    Chieftec 400w
    Win7 ulti 64

Segítséget előre is köszönöm
  • klastrom
    Hello !

Valamiert az internet sebessege iszonyat lassu ha kabellel csatlakozok a nethez . Wifin franko , csak kabellel kapom a netsebessgem mindossze 10-20%-at ... Mi lehet a gond ? Kabel esetleg ? Utp 5e-t hasznalok 15 meterest ...
  • suba53
    Elképzelhető, hogy a Codeck pack használatával megjelentek azok a nagyon mély hangok is, amiket eddig nem dekódolt a rendszered.
    Ha a lábadat rárakva szépen szól, akkor nem valószínű, hogy bármi meghalt volna benne. A lábad elhangolja a doboz saját rezonanciáját, ennyi a hatása.
    Próbáld meg leszedni a codeck packot. Vagy kitömni a dobozt valami hangelnyelő anyaggal, ami csillapítja a rezonanciát. Régebben ipari vattát is alkalmaztak ilyen célokra.
  • Madi92
    Sziasztok. Ide írom a gondomat, mert hangfal topikban nem nagyon válaszolnak ahogy nézem.
    De azért spoilerbe rakom, hátha valakit zavar. : )
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval, van nékem egy Genius 5.1-es szettem. Konkrétan ez Minap felraktam egy codeck packot, egy játék miatt, tudom hiba volt. Nem tudom, hogy ennek folyományaként jelent-e meg a hiba, ami a következő.
    A Sub olyan szinten kezdett el rezonálni, hogy rettenetesen zavaró, élvezhetetlen minden, amiben odabass a bass. Átlagos bassusnál nincs gond, de ha nagyon beindulna akkor szar. Viszont ha rárakom a lábamat a dobozra, akkor szól szépen. Valami meghalt benne, vagy az egész kuka, ennyit bírt? Esetleg a codek miatt is lehet? Tanácstalan vagyok, nem nagyon értek hozzá, most így hirtelen azt sem tudnám, hogy szedjem szét, hátsó panelt lecsavartam, de onnan nem láttam a szétszedhetőség folytatását. Valakinek valami ötlet?
  • do2
    Na nem a tápom volt hibás, se a videókártya. A gond az volt hogy a prociventillátor silentre volt állítva, és nem pörgött fel eléggé amikor nagyobb hatások érték a gépem.
    Turbóra van most állítva, és amikor kell akkor felpörög rendesen.
  • Synchronous
    Nálam egy átmulatott Battlefield-es éjszaka után produkált hasonlót... ha 10-szer nem csaptam az asztalhoz akkor egyszer sem. Mitagadás kissé felidegesített egy pálya...
  • Blum
    Minden bizonnyal az eger adta meg magat. Szedd szet es pucold ki (viszonylag rovid ido alatt is dobbenet retek tud osszegyulni egy egerben),ha utana is rossz akkor kuka.