Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetboy
Sikerült megcsinálni a régi tápommal (300W Codegen) hibátlanul megy 2800+ magas órajelen. Végig az alaplapra gyanakodtam és tényleg a táp volt a hibás! Eddig még 1-szer sem kapcsolt ki a gépem és nem fagyott meg. Így megúsztam, nem kellett költenem rá 1 fillért sem.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

joshua
Én is gondoltam erre. 658 képet tartalmazó 550mb-os mappát 10-13 mb/s sebességgel másol, tegnap csak nagyobb fájlal próbáltam (9gigás mkv) és arra jöttek ki azok az eredmények amit írtam. + kipróbáltam egy tesztel, ami ugyanannyit írt. Ma megpróbálom másik usb 3-as géppel kipróbálni. Remélem helyrejön ez a hiba, mert nem ezért vettem meg😄

Udv!

En elso korben kizarnek minden hardveres es szoftveres hibat. Ami kapasbol beugrik az az,hogy sok kicsi fajlt akarsz masolni,melyek egyben ugyan nagy mennyiseguek viszont nem folytonosak,ebbol fakadoan folyton elindul-megall,elindul-megall a masolas. Probalj meg egy nagy fajlt ratenni (mondjuk egy par gigas filmet) es nezd meg,hogy ugy mit csinal.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ha nincs radugva akkor ELMELETBEN siman kene futnia idle-ben anelkul is,mert a PCI csatlakozorol is tud felvenni eleg aramot,hogy terheles nelkul menjen szepen viszont ezek ugy vannak kitalalva,hogy erzekeli ha valami gebasz van es nem fog elindulni.

Amugy az a 70W-os tap az vicc,inkabb ne kiserletezz vele.

70 watt? <#guluszem1>
150-esnél kisebb ATX tápot életemben nem láttam...
Peetboy
Olyan kérdést teszek fel, hogy mi van akkor ha a VGA-mra nem dugom rá a táp kábelt? Mûködik attól még? Azért mert a ventillátora nem jó, külsõ ventivel hûttöm. Ilyenkor mi célt szolgál az, ha rá van dugva a táp?

Peetboy
Kaptam is kölcsönbe egy másik tápot, viszont az csak 70 wattos. Ki sem próbáltam vele. Az kevés ugye?

joshua
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen pendrive-ot. A laptopom egy Dell Inspiron n5110, amin van 1 usb 2.0-ás és 2 usb 3.0-ás port. Namost a problémám az lenne, hogy a 2-esen 20 mb/s-el ír, a 3-ason 23 mb/s-el. Nem kéne sokkal gyorsabbnak lennie a 3.0-ás portnak? Vagy valamit esetleg állítanom kéne? Elõre is köszi a választ!

Általában a táp gyakoribb, de ha biztosra akarsz menni kérj kölcsön valakitõl egyet tesztelni.
Peetboy
Igen, én is erre a 2-re gyanakszom. Ahhoz kellene tudni, hogy melyiket cseréljem ki.

Ezt kar tesztelni,biztos hogy hardveres hiba okozza a jelenseget. Tapegyseg vagy alaplap hiba lesz.

Peetboy
Kikapcsolgat a gépem. Milyen módon lehet tesztelni, hogy a Windows-nak van hiábája és újra kéne telepíteni vagy hardwer hiba van???

(Tegnap be se kapcsolt a gép. Ma viszont igen, de kikapcsolgat.)

Szia!
A 2GB Vram nem foglalatban van. Dedikált VGA memóriát nem tesznek foglalatba, az az alaplapon van.
Van még 2GB onboard ram, ami max 8GB-os modullal bõvíthetõ, így jön ki a max 10GB.
Tehát a jelenlegi állapot az, hogy van 2GB fix onboard ram, és a bõvítõ slotban csücsül a másik 2GB, így jön ki a 4GB.

Az onboard ram lehet hogy 1600-as, azt egy CPU-Z vel meg tudod nézni.
Viszont ha a foglalatban 1333-as van, akkor valószínû, hogy az összes 1333-on megy.

Ja amúgy köszi skacok a fáradozást, majd megpróbálok egy szervízbe is érdeklõdni, hátha találkoztak ezzel a dologgal.

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Fórumon írtam is neki hogy azért bele kellene próbálni. Lehet hogy a bios képes megcímezni fordítva is.
De max. memorianak meg 10-et irnak,ami a max. 8 + 2-vel ki is jonne. Szoval valahol ott lesz az a 4giga 1600-as is csak elvan dugva.

Azt hiszem megszívtad azt írják:
Memory Slots: None, 4GB is onboard memory
Hali! Nemrégiben vettem egy laptopot, alsó kategóriás asus x550cc (i3 proci, 4 giga ram, gf 720m+2giga vram, 750gb vinyó stb.), az idõ elteltével, máris spóroltam egy ram bõvítésre valót. Egy oldalon írták is, hogy 1 slot áll a rendelkezésre. Kíváncsian fel is nyitottam a burkolatot, de az az egy slot a vram-é (2 giga 1333-as van ott nem a 4 giga 1600-as) ami ott van. Ilyenkor mi a helyzet? Lehet cserélni? Elnézést az értetlenkedésemért, de még nem nyitogattam soha laptopot, nem vágom a szerkezetüket és hasonlókat.

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Sir Quno Jedi
Há egy firmware frissítéssel már szétszoptam az agyamat ezen a drive-on anno. OCZ nem teszi 1xûvé a dolgot.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

pxxl
úgy értettem, hogy nem kell foglalkozni vele, hogy + vagy -, mert gond nélkül kezeli mindegyik író már. 😊

All hail the double x!

Szia!

Esetleg egy Firmware frissítés? Lehet hogy az megoldja.
De ezt egy olyan gépben kellene elvégezni, ami biztonsággal felismeri.

http://ocz.com/consumer/download/firmware

Sir Quno Jedi
Gyárekök! Van nekem egy SSD SATA OCZ 2,5" 60GB Vertex 2 kicsikém és addig semmi gond nem is volt vele, míg alaplapot nem cseréltem (meg procit és ramot is). Régi SATA2-es alaplappal csont nélkül ment, ezen volt az oprendszer is. Viszont ez az új xar asus h87-pro meg baszik felismerni bios-ból (sem). Néha észleli, de általában nem (4-5 indításból 1x meglátja). Próbáltam bios frissítést, összes beállítást (AHCI miegymás), meg az összes kábelt, összes portban, összes tápkábellel, de ez egy rakás hulladék, nem tetszik neki az SSD. Kínomban áttelepültem egy régi 1TB-s HDD-re, arról megyen most az opcsi (win7).

SZERINTETEK mitõl lehet ez?!?!? Csak azért kérdezem, mert vennék másik SSD-t, hátha azt hajlandó a gecvaj fajtája felismerni MINDIG, de ha az sem lesz jó, akkor megszoptam (meg újabb szép summa kiadás). Én egy SAMU 840 Pro-ra gondoltam elsõre (az legalább még MLC-s és 5 év garis).

Az a szörnyû, hogy így még adatdrive-nak sem tudom használni az SSD-m, hiszen pont az a lényeg, hogy NEM IS LÁTJA. Azt írja a sata portoknál, hogy empty.

Idegesítõ az tuti.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bocs, nem kötekedni akarok. :-)

A lemezek között van különbség, más az írható réteg technológiája, de ma már minden író és olvasó korrektül kezeli mindkét fajta lemezt.

pxxl
Régóta nincs különbség +- között. Az már régi kálvária, hogy melyiket is kell venni. 😊 egyébként ott van csak hiányzik a + jel

All hail the double x!

bakkerman
mondjuk itt nincsen írva a +R,csak a -R,akkor a plusszosat nem is tudja írni?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
köszi szépen,igenigen,picit lusta voltam...de akkor fasza 😊

pxxl
Gyártó: LG
Modell: GH22NS50

Tulajdonságok :

Csatlakozó: SATA
Cache: 2Mb
Lightscribe: Igen
CD OLVASÁS: 48x
CD-R ÍRÁS: 48x
CD-RW ÍRÁS: 40x
DVD OLVASÁS: 40x
DVD-R ÍRÁS: 22x
DVD R ÍRÁS: 22x
DVD-RW ÍRÁS: 6.0x
DVD RW ÍRÁS: 8.0x
DVD-R DUAL LAYER ÍRÁS: 12x
DVD R DUAL LAYER ÍRÁS: 12x
DVD-RAM ÍRÁS: 12x

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 max 3mp alatt megvolt. google a barátod 😊

All hail the double x!

bakkerman
hello,az lenne a kérdésem hogy LG GH22NS50 tipusu dvd íróm tud-e írni DVD+R dual layer lemezt?

longhaul
A HOMETAB az milyen program? Mert probáltam törölni és nem ment, sõt aInlocker progit és feltelepítettem hogy letörölje de semmi.

OMSI FOREVER!!!

Lenne egy kérdésem:

DVI kábelre kötött monitor refresh rate-jét próbálom feljebb piszkálni. Hivatalosan tud 75Hz-et a natív felbontáson, de alapból csak 60-at lehet beállítani. EDID Override Inf gyártásával próbálkozom. A kiolvasott EDID alapján a max pixel clock 170MHz. Ha csak azt írom át, ki is jön 70Hz (és nekem pont az kéne), de utána az így kapott inf-et telepítve a horizontális felbontásom lefelezõdik (a driver 1680-at lát ugyanúgy, de a monitor szerint 840 horizontális pixel jön).

Észrevettem azt a furcsaságot, hogy a különbözõ kalkulátorok az EDID-bõl kiolvasott H Blank érték felét hozzák nekem ki mindig... Ha azokkal az értékekkel dolgozom (pixel clock emelés nélkül!), akkor kapok +10Hz-et a dupla értékhez képest és ezt beállítva a horizontális felbontás lefelezõdése sem áll fent, tehát megfelelõ eredményt kapok.

A kérdés, hogy ez így biztonságos a monitor szempontjából? Egyelõre eddig semmi hiba (10-20 perce megy így a monitor), de azért szeretnék nyugodt lenni.
Igen, ha jól sejtem ez egy CLI managed "nullpointer" exception. Azaz van egy változó ami nem lett inicializálva semmilyen objektumpéldányra, de valamilyen utasítás már dolgozna vele. Logikai eredetû (emberi) bug a programban.
bajgunar
Van feltéve a gépedre olyan program, ami gagyi, házilag tákolt, nem épkézláb program, amiben egy karakterlánc, -sor hibásan van megírva, elírva, ergo elrontva. Olyan objektumra hivatkozik a kód, ami nem létezik, a program nem találja. Ez programkód szintû hiba. Törölj le a gépedrõl minden lom, hulladék programot. Takarítás, rendszertisztítás megoldhatja a problémádat. Nézd át mi indul automatikusan. (mivel írtad, hogy bekapcsoláskor jelentkezik a hiba) És deaktiválj pár programot. Meg törölj nevenincs, felesleges, rendszerlehúzó programokat, amik nem kellenek. Szép lassan mazsolázd ki, melyik progi okozza a problémát.
Szoftveres probléma, nem hardware-es!
longhaul
Bocsi. Mostmár jó lesz. Projected

OMSI FOREVER!!!

longhaul

OMSI FOREVER!!!

longhaul

OMSI FOREVER!!!

longhaul
Sziasztok. Nekem egy olyan hibám lenne. Hogy: Amikor bekapcsolom a gépet ezt irja ki: Milyen objectumot hiányol?

OMSI FOREVER!!!

wantonly
"A tápok szoktak legritkábban elromlani."

Honnan vetted ezt a hülyeséget? A hibaleírás tápegység hibára utal, hacsak nem tett tönkre mást is a gépben, sürgõsen cserél le egy márkás tápra.
Peetboy
Lehet simán rossz alaplap is. A tápok szoktak legritkábban elromlani.
Tavaly cseréltem használt alaplapot ami csak fél évig ment. 2 hónapja ismét vennem kellett, ami szintén 8 éves használt alaplap.

"Ami még fontos lehet, hogy az alaplap hosszú táp kábele szokott melegedni"
Nem tudom, hogy a 20/24-esre, vagy 4-esre gondolsz, de mindkét eset gáz.

"Amit hûtök ventillátorral."
Ez a saját techikával vívott elkeseredett, de fáradhatatlan küzdelmeimre emlékezetet a pár hónappal ezelõttig tartó P4-es idõszakomból 😊 Persze semmi sem hiábavaló, de sajnos egy idõ után általában már kevés.
Peetboy
Kipróbálni szintén ugyanilyen régi táppal tudnám.
Ami még fontos lehet, hogy az alaplap hosszú táp kábele szokott melegedni. Amit hûtök ventillátorral.

"A táp Deer 350 Watt"

Plusz gondolom nem mai darab. Nekem a 7 éves Deltás Chieftecemben sincs púpos kondi, mégsem kapcsol már be...
Peetboy
Miért kapcsol ki hirtelen a gépem? 2 winyóval el se indul.
Sokszor Youtube-nál kikapcsol, de van amikor böngészésnél is. Csak 1 winyóval indul el, 2-vel a windowsig se jut el mostanában, pedig múlt héten még ment 2 winyó együtt.
A proci hõmérséklete 40 fokos. A VGA 54 fokos. A táp Deer 350 Watt Púpos kondi nincs se alaplapon, se a tápban.
Kék halál az nincs.

A gépem: 2800+ Amd Barton, 1,2 GB Ram, Geforce 6600GT, 80 + 500 GB HDD

Tetsuo
Oh!
Megtaláltam: a GBT formátum a megoldás az MBR-rel szemben! 😊
That's it. 😄

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Nos a Win Disk Managementje már 2 TB-t fel tud hasznáni, de a maradék 750 GB-ot unallocatednek veszi és nem is tud vele mit kezdeni (ill. én).. 😞(

Valaki?

Tetsuo
Hello, vettem egy WD 3TB Red, SATA winyót, beuzemeltem, az alaplap látja is, a Windows eszkozkezeloje is, de nem jelenik meg a "Computer" oldalon a "Hard Disc Drives" ikonok kozott, vagyis nem tudok vele csinálni semmit.
Valaki tudna segíteni?
Koszonom.

Nagyon gyanús, hogy rossz az egyik RAM. Ha belerakom csak az egyik új RAM-ot, akkor elindul a gép. Ha kiveszem a RAM-ot és belerakom ugyanoda a másik új RAM-ot, akkor nem indul el.
Persze,hogy erdemes. Nem veletlenul talaltak azt ki.

Hector Troy
Új proci (AMD FX) beszerelésénél érdemes szilikon pasztát használni (proci és hûtõ közé), vagy nem? Köszi a válaszokat!

every_body_tells_a_story

Köszi a válaszokat. Szóval akkor valószínûleg a táp a gond. Majd megpróbálok beszerezni egy másikat és ha azzal jó, akkor veszek újat.

Sajnos ezen kívül van még egy problémám. Hátha erre is van jó ötletetek. 😊
Eddig két darab 1 gigás és két darab 2 gigás RAM volt a gépemben. Szóval összesen 6 giga. Elhatároztam, hogy bõvítek 8-ra és ezért vettem két darab 2 gigást, hogy lecseréljem az 1 gigásokat. Ha berakom az egyik 2 gigás RAM-ot, akkor elindul minden gond nélkül a gép. Azonban ha mindkettõt berakom, akkor a gép bekapcsolása után nem kezd el bootolni a gép, valamint néhány másodpercenként benyom egy hosszabb sípolást.
"Nem tartoznak a legeslegszarabbak közé"

De igen 😄