Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
steam, origin: ACE_hun
Szeretnék egy kis segítséget kérni:
9-10 hónapja vásároltam egy gépet a "kékcsipp"-en összeszerelve, elõször mûködött is pár napig megfelelõen, aztán ahogy telepítettem fel a játékokat szép sorban (BF3, BF4, Bad Company2, GTAIV, DeadSpace, Van Helsing) lefagy a gép pár perc játék után, mindegyiknél, csak a reset segít...
Most a videókártyámat átraktam egy másik PCI-E slotba és pár perc játék után kikapcsol a gép...Lehet hogy a lappal van a baj? Vagy feszültség probléma, esetleg tápegység?
Ha valakinek volt hasonló problémája kérem írja le, hogy mi a tapasztalata, ill. mit érdemes megnézni mi lehet a baj? <#nemtudom>#nemtudom>
Battlelog: Purga5
De mint mondod kap vezérlést, ennek ellenére lekapcsol. Ez hiba.
A gyógyír a szerviz, ahol vagy megjavítják, vagy kicserélik.
Én korábban kaptam garis probléma alkalmával ilyen gyárilag javított cseredarabot. Barna egyen doboz, minden tartozék nélkül, csak az alaplap. És javított volt, láttam az utólagos alkatrész csere nyomait.
Igaz utána egy fél évvel az is tönkrement, de akkor már kifutott a gari.
Bar ha meg garis a lap akkor nem kerdes,hogy mi a teendo. Kerdes,hogy tudod-e addig nelkulozni a gepet.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Az alaplapommal olyan hibát tapasztalok, a hang rövid idõ óta azt csinálja, hogy Windows-on belül weblapok nézésénél (scroll), valamint játékon belül hangos sercegõ hangot hallok. Kipróbáltam fejhallgatóval is, nem a hangrendszer adja ezt a hangot, hanem az alaplapi hangkártyából jön. Driver újratelepítést is próbáltam, az sem segített. Lassan jött elõ a probléma, régebben nem volt egyáltalán, majd egyre hangosodott, most meg már teljesen elviselhetetlen hangos, ezért írom ezt a levelet. Játékon belül iszonyú hangos, alig hallani a játék hangját, és úgy vettem észre hogy hangerõ növeléssel nem hangosodik, vagy halkul, egy szinten "zörög". Fel is vettem a hangját, nem tudom mennyire hallatszik. Egy még garanciális Asus P8P67 REV 3.0-ról van szó. Hang: http://youtu.be/YXpPlKW1VyA
Windows energiabeallitasainal allitsd be,hogy media lejatszasnal ne probalkozzon a gep energia sporolassal.
Tudtok valami programot ajánlani, ami az ilyen teszthez inkább a memóriát használja? Az valamivel gyorsabb 😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
YEEES
M5A99X asus alaplap
8GB Ram
Ati7790 1GB
CHIEFTEC 500W iArena
WD 1TB RED 7200rpm
+ egy DVD iró/olasó
ez a konfig
A vacak tapok nem egysegesen adjak le a feszultseget bizonyos agakon/csatlakozokon,egy HDD-nek meg ennyi pont eleg.
Azert jolenne tudni,hogy pontosan milyen markaju/tipusu taprol is beszelunk mert az segitene megvalaszolni a kerdest.
Irtad,hogy uj geprol van szo,ez esetben jolenne ezt gyorsan tisztazni hogy mi tesz tonkre es mit.
500W nem elég egy ilyen gépnek?
Milyen Bootolható adat mentõ programot tudtok, vagy partició vissza állítót?
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Kevés áramot tud leadni a táp, ez miatt, kattogott, befagyott, újra indult mindig a gépem. Kicseréltem a tápot, gond nélkül mûködik.
A memoriakartya az teljesen mas,RAM-rol beszelunk (modulokrol) 😊
Ha van a gépembe 1gb-os memória és veszek hozzá még 1 gigát teljesen más márkájút, akkor a gép 2gb-nak fogja a memóriaegységemet felismerni és tud a 2 memóriakártya együtt dolgozni? DDR2-sekrõl lenne szó, ha ez számít.
- Gyors adatmentés
- Vissza a boltba garanciális cserére
Jobb, ha így nem is használod a gépet, mert csak rosszabb lesz. A tápot is cseréld, ha teheted. Lehet, hogy az nyírta ki.
Amúgy nincs letörve a SATA csatlakozás a merevlemezen? Ha nem illeszkedik megfelelõen az felpörgési hibákat okozhat és ebbõl adódóan bad sectorokat is. De persze lehet, hogy gyárilag rossz, fõleg ha már a múlt héten is 85%-os volt. Egybõl cseréltetni kellett volna. Ha nem 100%-os ott már valami baj van. Sajnos a WD is meghibásodhat.
A HDSentinel progival mit nézek?nem ismerem.
Annyit már észrevettem hogy múlt héten még 85%os volt a kondíció most már csak 76%.
A többi adatot nem értem.közben egyfolytában csinálja a hangokat a HDD.Már a SATA kábelt is átdugtam egy másik csatlakozásra az alaplapon,és mégis.Egyébként a konfig kb.3hetes 😞((
Mit csináljak?
De jártam én már úgy is, hogy ugyanez a jelenség kb. 1 évig, külsõ oka nem volt (több winyó is volt, azok nem csinálták, kábelt pedig direkt cseréltem), majd egyszer csak totál megadta magát (click of death). Igaz az egy ocsmány Maxtor volt, nem egy minõségi WD, mint a tiéd.
2. A HDSentinel programmal sürgõsen ellenõrizd a lemez állapotát.
Az iArena tápegység nem egy jó minõség. Azt ettõl függetlenül is érdemes cserélni.
Problémám:a HDD idõközönként felpörög (kb mint induláskor) és olyankor kattogó hangot ad ki (mint régen a floppy-k hoz hasonlóan) ilyenkor megfagy a rendszer ,van hogy újra indul,van kék halál,van hogy csak fél perc múlva tovább megy.Ilyenkor a HDD mindig szenved kattog,felpörög.
Mi lehet a baj?a tápra gyanakszom
Fx-6300
M5A99X asus alaplap
8GB Ram
Ati7790 1GB
CHIEFTEC 500W iArena
WD 1TB RED 7200rpm
+ egy DVD iró/olasó
pls help!!!
Tegnap kezdõdött a problémám elég érdekes dolog.
Ha pl:játszok,netezek,filmet nézek akkor nincs gond a régi megszokott szokásos hõmérsékleteket hozzák a gépben az alkatrészek.
De ha nem csinálok semmit kb 3 percig, elengedem az egeret,otthagyom a gépet, akkor minden alkatrész elkezd melegedni.Megnéztem a hõmérsékleteket programmal és hallom,hogy a ventik is hangosodnak.
De ha már hozzáérek az egérhez,megmozgatom egybõl visszamegy a hõmérséklet
Mitõl lehet ez?
Az általad említett csatlakozók meg eléggé különbözõnek tûnnek.
Vagy át akarod forrasztani egy másik töltõ csatlakozóját?
Arra figyelj, hogy a töltõ feszültsége, és terhelhetõsége azonos legyen.
Akkor esetleg tudod használni.
Olyan gondom van,hogy amiota win 8.1 van a gépen nem látja a DVD írómat,biosban jelzi de oprendszerben se az eszközkezellõ,se alemezkezelõ nem látja,help...
Köszi elõre is
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Leheltem én már életet sok halott ventibe (besült csapágy, stb), de ha a tekercs szakadt az nagy szopás.
létezik erre valami orvoslás vagy vissza kell vinni gariztatni?
a másik ventije megy, de ugye így nem tudja használni játékban csak kinnt windowsban
!Forza Ferrari!
Mindenképpen azt javasolom, hogy próbáld ki másik gépben, vagy egy külsõ USB keretben is, hogy ott rendesen mûködik-e.
Ezek szerint elég régi alaplapod van, hogy nincs rajta SATA csati.
Az alaplapok is meg tudnak hibásodni, és nem mindig olyan fatálisan hogy se kép se hang. Ha például a PCI interfész tápellátása szarakodik kiszáradt elkók miatt, akkor a PCI kártyák mûködésében lehetnek zavarok.
Lenne egy problémám:
Alaplap: Gigabyte EP41-UD3L
A gép bekapcsolása után csak a az alaplap logó-ig jut el. Az alaplapon van 4 led, ami elvileg a a proci-ra jutó feszültséget jelzi, most ez 2 zöld, sárga és piros. Mindegyik világít.
Perifériákat lehúztam, tápot cseréltem, procit takarítottam, csatlakozókat átnéztem, kipróbáltam egy memóriával is, de semmi.
Én alaplapra gyanakszom, de gondoltam megkérdezlek titeket..
A válaszokat elõre is köszönöm. 😞
Ezek szerint csak néha rakod be a gépbe?
Vannak rajta pótolhatatlan adatok? Próbáld ki egy másik PC-ben. Ha ott látszik, mentsd le a kritikus adatokat.
Gondolom SATA diszk. Tedd be egyedüli diszknek, és próbálj meg rá rendszert telepíteni. Ha nem sikerül, akkor valószínûleg kuka.
Ha sikerül, akkor particionáld, formázd, és úgy tedd vissza az eredeti konfig szerint.
Állítólag van belõlük FSP beles is, amik nyilvánvalóan nem lehetnek rossz darabok, viszont az egyéb fajták szeretnek robbanni, meg ilyenek <#idiota>#idiota>
Nem viccelek egyébként, egy már nekem is robbant egy gyanúsan viselkedõ gépben, amit ideadtak nekem tesztelésre pár éve 😊