4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3398 Mi volt a megoldás? :) -
Nirz #3397 megoldva, hihetetlen hogy csak későn vetem észre hogy milyen könnyen megoldható csak nem kerestem eléggé... -
alyr2 #3396 A VGA általános windows videokartya képpen van felismerve.. -
alyr2 #3395 Nah a kovetkező probléma adódott..Reggel felkeltem gep bekapcs emailek megnez..kikapcs. kb 1 ora mulva hazaertem bekapcs, de nem tortenik semmi. Áramtalanitas aztan vissza bekapcs gep felporog monitor nem reagal..Gep szetszed vga csere sokadik probara kep is lett! de akkor boot helyett azt irta hogy unleasing mode nem elerheto lepjek be a biosba es allitsak, megtorten aztan meg vagy 5x beadta ezt az uzenetet..én igy alaplapra tippelek, megprobalom visszarakni a masik vgat..hatha tenyleg nem az fosta magat ossze. -
#3394 beragadt power gomb, beragadt szóköz (ha arra ébred a gép), hibás táp, lemerült elem az alaplapban. ezeket nézd meg első körben. -
#3393 földhurok okozhat ilyet -
ToM1113 #3392 Segítséget szeretnék kérni.
Olyan problémám lenne, hogy miután kikapcsolom a gépemet, pár másodperc múlva magától bekapcsol... Hiába kapcsolom ki, újra bekapcsol.
Ilyet én még nem láttam... Mitől lehet ez? Köszi -
Nirz #3391 Megoldhatatlan probléma de hátha vki mégis tud segíteni,a következő a baj:
Minél feljebb veszem a hangot annál nagyobb lesz a zúgás, 100% nál már elviselhetetlen, 54% fölött zavaró, alatta nehéz észrevenni.
Azt biztosan tudom hogy nem eszközzel van baj mert mindegy hogy mit teszek be ugyanúgy zúg szóval hangkártya lehet vagy vmi más.
Fogalmam sincs hogyan lehetne felderíteni a problémát egyik nap kezdődött minden jel nélkül....
Talán annyi hogy vmit kimozdítottam a gépben és helyre kellett tennem mert csak második gombnyomásra indult mióta helyrettem rendben van, viszont pár napra rá ez kezdődött,nem lehet hogy helytelenül van betéve vmi és azért? -
red13 #3390 Kösz a választ, de sajnos nem ez a gond. A GPU és a réz hűtő cső közé kellene egy hővezető lapka, amit rohadtul nem tudok sehol se venni. Bejártam az egész várost, de a drágalátos eladók még csak nem is hallottak ilyenről. Max most annyit tudok csinálni, hogy keresek egy rézlapot, már ha van itthon és a rés közé berakom, elvileg jónak kéne lennie, de ha nem lesz, akkor buktam, és fizethetem a drága postaköltséget meg a fölöslegesen nagy méretű lapkát. Esetleg ha tud valaki olcsón, az ne habozzon megosztani velem. -
Tomi229 #3389 Lehetséges hogy valamilyen szoftveres probléma okozza. Nem fut valamilyen program a háttérben? Ha nem oldódik meg akkor telepítsd újra a rendszert. -
Tomi229 #3388 Sziasztok!
A problémám az hogy egy kb. egy hete nem futnak rendesen a játékok a gépemen. Gyakoriak a hiányzó textúrák, akadások vagy visszhangzás olyan játékoknál melyek eddig tökéletesen futottak. Felraktam win 7, 8.1, 10-et és mindig ugyan ez a helyzet. Mi lehet a rossz? Videokártya?
(Nvidia geforce gtx 550 ti, amd phenom II x4 3.2gh) -
#3387 Üdv! Nem nagy a problémám, de azért idegesítő és nincs ötletem: ha körülbelül fél-1 órára úgy hagyom a gépet, a merevlemez kerregni/krágokni kezd 3mp-es időközönként, nem valami bizalomgerjesztő. Windows 7 alatt az energiaellátásban tiltva van a merevlemez kikapcsolása, alvó állapot sincs bekapcsolva, szóval nem értem mi buzerálja a lemezt. A merevlemez hibátlan, semmi baja. -
red13 #3386 Laptopomban először cseréltem hűtőpasztát. A gyári rendesen rá volt száradva, rendesen rátakarítottam, vagy felkentem az újat. Laptopot összeraktam, a CPU hőmérséklete gyakorlatilag 40C sem éri el. Ez szép is lenne, de a GPU alapjáraton felmegy 60-75 közé, valamint a ventilátor rendesen fúj, illetve úgy 10 másodpercenként pár másodpercre valami hihetetlenül hangosan elkezd pörögni, majd alább hagy. Szétszedtem újból, mindenre odafigyelve, tettem még egy kevés pasztát, jobban szétkentem, de nem változott semmi, talán a CPU még alacsonyabb hőmérsékletet mutat. Mit csináltam rosszul? :S Ilyen hangos még nem volt a ventilátor az elmúlt 4 évben, illetve a GPU sem volt alapjáraton 55-60 C foknál magasabb. -
#3385 Asus M2N68-AM SE2 támogatja ezt a procit, legújabb bios is fennt van, de mégse támogatja. Valahol olvastam net-en, hogy csak a 89W-os verziót! :/ Ha az ABIT KN9-el (elvileg) ment hibátlanul, tegyem át abba, arra rendszert, és úgy próbáljam?
Lehet alaplap nem megfelelő proci támogatása miatt is? Vagy a proci hibája miatt is ilyen probléma?
Nincs kedvem az Abit alaplapos cserére, meg új rendszerhúzásra. :/ -
#3384 Na ezt fejtsétek meg:
Adott Abit KN9-es lap + Athlon 64 x2 6000+ proci. Elvileg ebben a lapban tökéletes volt, hibátlanul ment.
A procit átraktam egy Asus M2N68-AM SE2 lapba. (mivel ezzel van egy rendszerem és csak egy egymagos proci volt benne) Sok game-t nem próbáltam, de a The Hunter game, játék alatt, meg-meg akad. Hang is belassul, robothang lesz ~5-10mp-ig, mint annó a betárcsázós net, majd megy tovább. Teljesítmény monitornál a proci leesik 0-ra. Mem. HDD. megy tovább stabilan.
Lehetséges az?: mivel az Asus lap nem támogatja a 125W-os procit, csak a 89W-os verziót, h ez miatt következnek be ezek a belassulások? Nagyon nem néztem melyik proci (89-125W-os), de hiába a legújabb bios a lap-on, indításnál azt írja, h nem támogatott proci, nyomjak F1-et.
Bios-ban, meg Win is írja korrektül a proci típusát, stb., megy is 3Gh-en. Csak ezt írja, h nem támogatott.... bla-bla
Most operáljam át az Abit KN9-es lapot, és abba, arra tegyek újra rendszert, és próbáljam ki úgy?
Vagy lehet ez Proci hiba is? Prime-ot csapattam ~2 órán át (tovább nem bírtam), de nem írt hibát.
Ötlet? -
cibi17 #3383 Nem volt kep!!! Semmi jelet nem adott. Egett a piros led az alaplapon es semmi. Kellett belerakni egy kis pci-os vgat, ugy tudta lefrissiteni a biost. -
Blum #3382 Még azt is elbírta volna...ha terhelés alatt nem is, egy indítást mindenképp.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.10.21. 21:34:22 -
neptun03 #3381 Sziasztok a gondom a következő.
egy asus k53BY sériás laptopom van melyben egy Ati Radeon HD6470M es videokártya van.
Sokáig win 7 x64 es oprendszer volt rajta majd mikor kijött a win 8.1 akkor gondoltam kipróbálom az Oprendszert.Mikor felraktam és feltelepítettem a Catalist Control Centert akkor összeomlott a rendszer.Többször is rápróbáltam különböző szoftverekkel is régebbivel újabbal és mindnél ugyan az volt a gond video tdr faloure. Ekkor egy ideig win 8.1 x64 et használtam de ccc nélkül. Majd gondoltam visszamegyek vin 7 x64 re mert ott legalább működött a ccc.De most már nem működik mindig mikor felteszem a CCC-T AKKOR ÖSSZEOMLIK A RENDSZER és csak csökkentett módban tudom elindítani.Az eszközkezelő azt írja hogy a kártya nem használ erőforrást és a szoftvernél 10 es hibát ír ki ami= szoftverhiánya,eszköz nem elérhető vagy eszköz nincs csatlakoztatva.Kérném ez ügyben tanácsotokat segítségeteket hogy mit tegyek. Lehet elromlott a videokártyám ? :( -
cibi17 #3380 Na jo.. de nem i7em van, hanem fx-8350.. az meg eleg sokat eszik.. :/ -
Blum #3379 Elégnek is kellett volna, hogy legyen..szerintem azzal a táppal műszakilag nem volt valami rendben. Ami végülis nem meglepő, mert a GX (meg a high-end kategóriát leszámítva az összes CM) finoman szólva sem nevezhető jó tápnak.
btw, az R9 280x egy húzott i7-tel eszik kb. 350W-ot, azt meg bőven bírnia kellett volna. -
cibi17 #3378 Itt kerdeztem. Azt mondtak eleg lesz... -
alyr2 #3377 Eleve hogy gondoltatk hogy elviszi a 450w tap a 280x-et?:D -
#3376 Megoldódott a probléma, A rendszerindításnál voltak bajok. -
cibi17 #3375 háát nem ment :D be kellett vinnem egy boltba (mivel ugye a phenomII-m eladtam), szerencsére volt egy athlonII-ese, azzal megcsinálta.
aztán jött a köv gond :D nem volt kép a 280x-el.
coolermaster gx 450w ki, másnapra megjött a fsp raider 750w.
végre minden tökéletes :)))
köszi mindenkinek, aki segített -
suba53 #3374 A lapozófile a HDD-n van, virtuális memóriaként.
Nincs valami olyan egyéb hardvered, ami helyet foglalhat a memóriából a VGA-n kívül?
Próbáld meg visszakapcsolni az integrált VGA-t. Azt úgysem használja, ha van bent kártya.
És nézd meg úgy is. -
#3373 Lapozó file beállítás: 200-1024 Mb -
Blum #3372 Lapozófájl talán (?)
Biztos, hogy nem hardver probléma, eleve a Winfos topikban kellett volna kérdezned. :) -
#3371 Hello!
Az miért van, hogy ezt írja: memória (ram) mérete: 8 Gb használható (7,49)
mi veszi el azt az 512 megát? Int vga kikapcsolva. másra nem tudok gondolni. Valami ötlet? -
alyr2 #3370 Mostanaban ha bekapcsol kb 10 perc utan energiatakarekosra a monitor 10 alkalombol 7szer nem tudom belole kivenni resetelni kell a gepet...vga hiba vagy szoftveres lehet a baj? -
#3369 Akármilyen verzió, akármien program, minden egybe méri... -
#3368 kócos volt a telefon billentyűzet :O észre se vettem a budin hajnalban :D -
Blum #3367 Micsináljon vele? :D -
#3366 Frissírsd a programot -
#3365 Sziasztok!
Srácok, most vettem egy Fx 8350et, a kérdésem, everest nem méri a hőfokokat, van egy aux és annyi, mit tudok ezzel tenni?
A phenomomat mérte magonként...ha valakinek van 5lete jelezzen légyszi :) -
cibi17 #3364 hááát csak menjen... :/ amúgy hogyx csinálok "egyből bios frissítést", h ha esetleg be sem bootol??? mert h ha nem nem jó neki a verzió, akkor bekapcsol, de semmi, nem?? -
#3363 Szerintem összerakhatod nyugodtan a gépet. Első boot, egyből bios frissítés, restart, és már megy is, látja is a friss procidat.
Én alanti gépbe, legelső bios alá bettem a phenom 9950 -et, nem látta csak 9850-nek, bios frissítés és már egyből látta h 9950, tuning, memória beállítás, és aztán hasított is ~4 évig. (aztán nemrég meghót az alaplap :D ) Bevittem IDE , srác tolt rá bios-t, hátha... , de úgy sem kelt életre. :/ (ingyé megpróbálta nekem) -
cibi17 #3362 Koszonom szepen. Csak ez amig postaval megfordul :/ sose all ossz a gep... :) -
Blum #3361 Minden bizonnyal menni fog, nem aggódnék. Ha mégse akkor elviszed HOZZÁ. Semmiképp nem adnám el, mert tudásához mérten csak szarér-hugyér tudnád eladni, ettől jobb alaplapok pedig 25-30k-tól indulnak (990-es lapokra gondolok). -
cibi17 #3360 Udv! Olyan gondom lenne, h rendeltem egy fx-8350 procit. Tegnap viszont eszembe jutott, h az alaplapom pont 3eves. Egy asus m5a97pro-rol van szo. Mivel sosem lett rajta bios frissitve (fogalmam sincs, h milyen verzio van rajta), igy attol felek, h nem fog mukodni. Es a regi , elozo phenomII x4 955 BE procimat meg eladtam mar, szoval be sem tudnam kapcsolni :/ nem fog mukodni ezzel a procival a bebootolas? Illetve mennyit er akkor ez az alaplap kb, mert akkor eladnam es vennek helyette gyors egy masikat, ujat.
Milyet lenne erdemes vennem? Irnatok nekem mondjuk 3jo alaplapot, amit erdemes lenne megvenni, h tudjak valasztani? Kikotes: 4 ram slot es pci-e 3!
Koszonom!! -
suba53 #3359 Próbáld meg úgy, hogy lehúzod a rendszer diszket. Ha nem talál rendszert, akkor lehet hogy lesz időd elindítani a BIOS-t.
Vagy próbálj meg a Win alól frissíteni BIOS-t. Lehet, hogy ott ment félre valami, mert a rendszer indulás előtt a BIOS "működteti" a PC-t, és a billentyűzetet rendszer nélkül is kell tudnod használni.