4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • pxxl
    Hali, kérdés vonalas telefon témakörben... :)

van egy UPC-s kábelmodem, amiből kijön 2 telefon vonal. 1-es a sima szám, 2-es fax szám. Na most kellene egy olyan kis telefonközpont, amibe beledugom ezt a 2 kimenetet, és az szétszórja 4 db klasszikus isdn telefonra, ha kell akkor átkapcsolhatom a vonalat másik telefonra stb.
    A lényeg most az lenne, hogy a fax szám nem feltétlenül csak faxra lenne használva, hanem, ha foglalt az egyes vonal, a kettesen is lehessen beszélni, ha úgy adódik. (bármelyik 4 ill. 5 telefonon a fax készülékkel együtt)
    A másik, ami érdekessé teszi a dolgot, hogy a fax készülék, és az egyik telefon 1 kábelen osztozik, az van szétosztva, nincs kihúzva 2 külön kábel. Ez elvileg működhet most is, mert a 4 eres kábelből 2 elég a faxnak...vagy mi.

1. létezik ilyen központ? (gyanítom, hogy igen) link? :)
    2. kivitelezhető-e a fax-os szám ilyen módon.
  • Gascan #3437
    megoldva, a rendszervisszaallitashoz volt tul sok allokalva ... tobb mint 200gb

itt volt a segitseg

http://www.howtogeek.com/howto/5482/make-system-restore-use-less-space-in-windows-7/
  • tobias88
    Rejtett fájlokat is nézted? Amúgy formatálással lehet sajnos, ilyenre eszközt sajnos nem tudok.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2014.11.16. 11:16:09
  • Gascan #3435
    sziasztok... a HDDm azt mutatja hogy 509 gb foglalt terulet van rajta, de ha kijelolom az osszes fajlt es mappat es tulajdonsagokra kattintva megnezem akkor csak 213 gb (ami szerintem kozelebb all a valosaghoz).

Mitol lehet ez es hogy lehet rendbe tenni?
  • Blum
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A 3k-s kábel egy n+1-edik sima HDMI kábel volt (1,5m), a ~240k-s pedig AQ Diamond (65cm) de nem gyári mert a csatlakozók már levoltak cserélve. Igazából nem is úgy szólt jobban, hogy beszarsz-behugyozol és kidöngette a falat, hanem a dinamika változott meg...összeszedte a hangképet és nem volt olyan, hogy a nagyon magas hangoktól csilingelt a füled a mély pedig eltűnik hanem kiegyenlített mindent és egy szintre hozta őket. Nem is tudom pontosan megfogalmazni, de határozottan jobb, kellemesebb volt.

Abban egyetértünk, hogy mezei felhasználónak, az általad is felvázolt szituációkban bőven jó a legolcsóbb, kommersz HDMI kábel is. Azt viszont nagyon utálom, amikor "neves" szaklapok írnak egy cikket arról, hogy miért faszság drága kábeleket venni mert úgysincs köztük különbség és ezzel nem kicsit hülyének nézik az embert. Nem kifejezetten neked mondom, csak épp az előbb olvastam egy ilyesmit valamelyik weboldalon és kicsit felhúztam magam. Erre még rátesznek egy lapáttal azzal, hogy a következő cikkben megírják, hogy a 200k-s i7 procidat hogyan tuningold, hogy a fasztudja melyik gyökér játékban több FSP-ed legyen, mert ugye a 300 FPS az nem elég.
    Nagyon nem lepődök már meg amúgy ilyeneken, voltam már olyan kollégánál aki a vintage Marantz erősítőt + a B&W 800-akat 65ft/m-es OBI-ban kapható kábellel hajtotta. :) [igen, akkor sírtam, sőt...zokogtam!...:D]
  • bajgunar
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jah igen, otthon is a régi 100 éves Videoton erősítőt összekötni ótvar rca-din kábellel a Technics Cd lejátszóval, meg ruhaszárító kábellel a 110W-os Videoton hangfallal, szól-szól, de mégse az igazi. Minőségi, 99.99% tisztaságú réz, speakon hangfalkábellel a füled kettéáll, olyan lesz a hangminőség. És ez csak otthonra, és mégsem egy egetrengető nagy beruházás, hogy a gatyád rámenjen.
    De ha hallgatod a Jimmy's Roussos cd-det is pl, és ha be tudsz szerezni egy ólomreszelékes ~1-2mm vastag gumilapot, azt kivágod a cd formájára s azzal együtt teszed be a lemezt, megintcsak leteszed a hajad úgy megváltoztatja a hangminőséget.
    A hangfalakból meg kihajítod az üveggyapotot, vagy tojástartót és beszerzel heron áron egy fél zsák lószőrt (mert igen, régesrég ezt használták, mert ez volt a legjobb hang és rezgéscsillapító anyag), s azzal béleled ki belülről, megintcsak hatványába tolod meg a hangminőséget. S mondjuk a hangfalat rádobod egy ~2-3cm vastag márványlapra s elhelyezed ~váll, fej magasságban. A szaros 110W-os videoton hagfaladdal, meg erősítőddel, a millás denon meg paradigm cucc hangminőségét bőven kenterbe vered.
    Jah, még polírpapírral elmattíthatod a cd élét kívül-belül. Ez is segít rajta. Meg van még jó pár trükk.
  • Tikal #3432
    Elhiszem, bár erről mondhatnál többet is... kábel szigeteltsége és hossza lehet egyedül faktor... vagy mi más még? milyen kábeleket hasonlítottatok össze?
    Otthoni használatra, hifi - TV - PS4 összekötni teljesen jó bármilyen kábel.
  • Blum
    Profi sztereo hifi rendszeren tesztelük (~2 millás Denon erősítő, Paradigm Monitor 9 sugárzókkal) és bár nem minden stílusú zenében (nyilván attól is függ) de kurvára hallható volt a különbség. 3.000 HUF vs 240.000 HUF HDMI kábelekről van szó.
  • tobias88
    A régi és az újjal is ez van, nem hinném hogy kábel probléma főleg úgy, hogy a tv-be bedugva nem szikrázik a másik vége fémhez hozzáérintve
  • Tikal #3429
    igen, az aranyozott vég ;)
  • Blum
    Az olcsó kommersz vacak és a profi, minőségi HDMI kábelek között van azért némi különbség :)
    De átlag felhasználásra valóban elég egy mezei kábel is.
  • Tikal #3427
    vegyél olcsó HDMI kábelt, ugyanaz :)
  • tobias88
    Az miért lehet, hogy a hdmi kábel ha be van dugva a gépbe, a másik fele ha hozzáér valami fémhez, szikrázik? Sajnos kép sincs ha összedugom a tv-vel és forrósodik is de iszonyatosan (szerintem ki is égne egyhamar). A hdmi kábel új és méregdrága, a vga is ki lett cserélve pont és a régivel is csinálta.
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2014.11.15. 09:31:46
  • Dodo55
    A kis lyukba próbálj oldalirányba turkászni, találkoztam már nem egy olyan ODD-vel, amibe kissé oldalra esett a "kilincs".
  • maffioso
    Üdv!

Dell N5010-esemmel az a bajom, hogy a dvd olvasó nem nyílik. A kis lyukat is hiába baszkurálom, tökig bemegy a gémkapocs. Ha a gombját használom vagy intézőből eject-eltetem, akkor dolgozik kattog párat, majd semmi. Ez egy ideje ilyen már, de ma sikeresen kinyitottam már egyszer a gombjával (kb 230. próbálkozásra). Viszont most szeretném kivenni azt, amit beleraktam. Valakinek valami ötlete a szétszedésen kívül? Szegény gép többet látott már, mint egy T34.
  • Dodo55
    DD-WRT-t próbáld ki szerintem
  • Tikal #3422
    Vettem egy TP-Link WDR3600-os routert a régi Netgear-em helyett... Az istennek se akar müködni... dobja a kapcsolatot 2.4-en. A PC-mben szintén egy TP-Link wireless kártya van. Ha megszakad a kapcsolat akkor semmi nem hozza helyre, csak egy windows diagnosztika, ami megjavítja az adaptert és akkor minden oké. Na most ezt minden öt percben nem lehet nyomogatni. Arra sikerült rájönnöm, hogy a driver szar, ezért leszedtem egyet az atheros.cz-ről, mert a gyári ugye nem jó, meg elég régi is már. A helyzet sokkal jobb, de még így is előfordul szakadás. Megdöbbenve láttam az atheros.cz-n hogy rohadt sok gyártónak ez van a routerjében, adapterében.... tudnátok ajánlani olyat amiben nem ez van? :D Vagy mégis mi a francot csináljak ezzel? A Netgear routerral nem csinálta ezt a kártya, csak ezzel.
    A bolt már egyszer cserélte a routert, mert azt hittük az a hibás, de most már nyilvánvaló, hogy nem az vagy nem csak az...
  • bajgunar
    Jaaah, úgy újra! Mondjuk ez egyértelmű lenne, hogy nem egy használtra! :D
  • cibi17
    Ujra, egy masikra cserelik, nem meg egyszer xD
  • Blum
    Szerintem úgy értette, hogy egy új példányra cserélik ki. :)
  • bajgunar
    A VGA-t? Miért? Már egyszer cserélték? :O Vidd vissza, nézzék meg. Ott van nekik gépük. Berakja, megnézi. Ha ott is lehal, kicseréli úgyis.
    Akkor ne fizess rá. Add el izibe. Garival, dobozostul, stb... Ki se bontsd!! Úgy lehet többet tudsz elkérni érte, s csak ~1-2k-et buksz.
    De ha már 1x cserélték, :O nem a géped vágja haza a karikat? Érdekes... Cserélték egyszer és megint halott lenne?
  • cibi17
    Beszeltem a sraccal.. kicserelik ujra, valoszinu, ha nem javithato, viszont azt nem lehet, h rafizetessel becsereltetni egy 970esre :/
  • bajgunar
    Szedd le a memtest86+ -t, tedd rá pendrive-ra, arról boot-olsz. Elindítod a progit, fut ~6-8 (de ha lehet ~20-24) órán át. HA NEM ír hibát, akkor a RAM-od hibátlan! De ha hibás, akkor ~1-2 órán belül ki szokott bukni. Hibát ír.
    Szedheted ki vmelyik modul-t, azt újra teszt a másikkal. Kihámozod melyik lehet a hibás. Olvass utána mi kell bios-ban annak a ram-nak. Úgy állítsd be. Időzítéseket, feszt, stb...
    Van vram tesztelő progi is. Keress rá googlin, ha az ír hibát akkor vram a hibás. Küld vissza gariba a karit.
  • cibi17
    Nem huzom. Egyedul a fan speedet allitottam. Meghozza feljebb.. attol semmi baja nem lehet es nem ugorhat a gari sem.
    Mondtak olyat is, h lehet, h ram gond... mert vettem a gepbe meg 2x2 gigat. Ujan. Ugyan az a kingston, ugyanolyan mhz-n es ugyan ugy cl9. Lehet az hibas?

Azert kiserletezek, mert ha mar visszakuldom, akkor akarok egy 970est helyette. De az meg plusz 20k minimum.. nem akarok mar ra lovet elbaszni :(
  • bajgunar
    Toljál már rá egy OCCT -t. Itt is hibázik, küld már vissza gariba. Addig babrálod, bűvölöd, állítgatod, huzogatod órajelet, ventiket. Hogy ezt visszanézik a kártyában a végén meg rádverik, hogy TE égetted le, sütötted meg a ram-ot, mittommi. Azt buktad a garit. Ennyit szenvedni... Ha már yt videó alatt behal nem érdemes tovább görcsölni. Mert LoTR alatt nem... PFff.
    Épp azt vagy olyan szálat nem használ ki az a game ami hibás lenne, ami lehalasztja.
  • cibi17
    Jo, de akkor pl a shadow of mordornal miert nem csinalta egyszer sem?? Mikor sokkal nagyobb gep kell neki. Sokkal tobb vram.. nem ertem. Nem lehet, h szimplan a jatek a szar? Bar egyszer bejott piros kepernyo bf4 kozben is. Meg egy fekete/szurke youtu e full hd kozben.
    Tap is meg van, eleg is, mert vettem egy fsp raider 750et
  • Blum
    Nincs azzal semmi gond, szar a kártya. Eleve, az 58 fok tökéletes..másrészt meg gondolkozz egy kicsit. Vettél egy drága alkatrészt ami faszságokat csinál. Nem melegszik, van fent driver, stb...ergo a kártya SZAR.
    Ne balfaszkodj, küldd vissza azt a szemetet.
  • cibi17

itt lehet a gond?
  • cibi17
    no. sikerült feltolni 70%-ra, maradt is, pörgött rendesen a ventillátor. indítom a grid autosportot, grafika ultra low, felbontást is visszahúztam 1300x.... köré... indítanám a versenyt és hopp rögtön befagy... itt nem melegedés gond van, az tuti...
  • cibi17
    Hali.

Broman191-tol kaptam egy tippet a vga problemam-ra, h lehet, h felmegy a vram homerseklete es azert fagy be a jatek/kep/gep. Msi afterburner gpu homersekletnek terheles alatt max 58fokot ir. Mind1, levettem a grafikat mediumra es megint befagyott..

kerdes: miert van az, h az afterburneren a fan speedet fel akarom huzni, h menjen mondjuk 60%on es hiaba csinalok barmit, visszaugrik, hiaba van bepipalva az, hiaba nincs, visszaugrik 18%ra es jatekban is max 30%ig megy fel.. hiaba allitom silentre, gamingre, ocre, max 30%.

fel akarom huzni egy 60%ra es kiprobalni ugy, h fagy-e?

koszi ;)
  • alyr2
    mert nem réz hanem valami szar..
  • Blum
    És maga a hűtő felülete milyen? Mert azt is szokták polírozni, sőt...nekem anno a 8600 GTS-em (ami passzív volt) elkezdett csúnyán melegedni. Tettem rá ventilátort de még úgy is magas volt a hőmérséklet, szétszedtem és akkor láttam, hogy bár a paszta vadonat új és a GPU felülete is okés de a hűtő felülete a GPU-val érintkező részen nagyon picit karcos és "hólyagos". Finom csiszolópapírral 1 percig dolgoztam rajta és minden rendben volt. Azóta sem értem, hogy 80C° körüli hőmérséklet hogy okozhatott ilyet a réz felületen.
  • Nirz
    A hangszóró tulajdonságokban a jelszinteknél a mikrofon 100% asra volt feltolva és az okozta a zúgást,elnémítva vissza tért minden a régire
    Nem gondoltam rá mert egyáltalán nem emlékszem hogy feltoltam volna egyik pillanatról a másikra jelentkezett,érthetetlen ez a egész de a lényeg hogy levéve teljesen tökéletes és olyan amilyen volt
  • cibi17
    Fuggoleges*
  • cibi17
    Nem hiszem el. Msi 280x gaming:
    Mult heten piros kepernyovel es bugassal kifagy a bf4. Semmit nem csinal, csak a reset gombra.
    masnap youtube kozben fekete/szurke fulloges csikos kep, youtube hang megy alatta.. semmit nem csinal, csak reset.
    ma ujra jatszom, grid autosport, 1oran belul 2x beall a kep, hang nelkul es csak reset....
    eljen 85ezer... -.-"
    Mi lehet a gond? Vramon kivul mas?
  • red13
    Nem látok rajta, tükörsima, szép fényes.
  • Blum
    Ha már ki volt lyukadva akkor sanszos, hogy maga a GPU felülete is sérült és azért nem tudja átadni a hőt. Nagy tuning szakik ilyenkor szokták elvinni polírozni a CPU-t vagy épp a GPU-t.
  • red13
    Gyárilag volt hővezető lapka, de már tiszta mocsok volt, illetve az a része ami a GPU-val érintkezett, gyakorlatilag ki volt lyukadva!
    Vettem újat, és azt raktam rá, mivel ha csak pasztát raknék, az nem töltené ki a hézagot a GPU és a hűtőfelület között.
    Azt hogy eldeformálódott nem tudom, ezt majd megnézem, de azért elég erős az a réz cső, meg csak kiemeltem és leraktam az asztalra, nem volt erőnek kitéve. Meg a csavarozási sorrendet is betartottam, a GPU-nál csak egy csavar tartja, a CPU-nál 3.
    Nincs maradék paszta rajta, alkohollal mindent letöröltem.

Más fórumra is beírtam ezt, de azt írják ezek a hőfokok teljesen normálisak. Szerintem meg egyáltalán nem. 3 éven keresztül csak akkor volt hangos a ventilátor, illetve melegedett a laptop, mikor már kicsit koszos volt, kitakarítottam és újból csendes volt legalább fél évig. Az meg pláne vicc, hogy a filmnézésbe is belezavar, mivel annyira próbálná hűteni a ventilátor a rendszert.

Egyébként a CPU és GPU hűtés között van összefüggés? Mert gondolkodtam azon, hogy gagyibb 180Ft-os hővezető pasztát kentem fel a CPU-ra, és az befolyásolná a GPU hűtését, bár mondjuk ez lehet hülyeség, mivel a CPU maximum 50C fokig merészkedik fel, és akkor már sokat mondtam. GPU-ra nem tettem, mivel ott gyárilag is csak lapka volt rakva, paszta egyáltalán nem.
  • suba53
    Szia!

Gyárilag volt hővezető lapka a GPU, és a hűtőfelület között? Azzal mi lett?

Ha nem volt te se tegyél, mert a hővezető lapka saját hőellenállása még ronthat is a helyzeten. Azt komolyabb hűtést igénylő
    eszközöknél nem is alkalmazzák, inkább csak olyankor, ha maga a készülékváz a hűtő felület, és összerakásnál a rést tölti ki.
    A legjobb ugyanis, ha a hűtendő chip, és a hűtőborda között csak egy lehelet vékony hővezető paszta van, és a két felület
    jól össze van szorítva direkt erre a célra kialakított kötésekkel. Ugyanis minden más esetben csak rosszabb a hőátadás.

Lehet, hogy nálad csak az a baj, hogy nem szorul rá kellő erővel a GPU-ra a hőelvezető felület.
    Ilyenkor tehetsz közéjük bármit, nem segít sokat.
    Nem maradt ki egy két csavar, ami azt a leszorítást biztosította? Vagy összerakásnál szétszedésnél nem deformálódott a hűtőcső,
    ami miatt nem fekszik fel rendesen a chip felületére?

Ezeket ellenőrizd, mert ha gyárilag jó volt, akkor friss pasztával, ha jól szerelted össze ugyanolyan jónak kellene lennie.
    ( Elő szokott fordulni, hogy a felkeményedett gyári paszta maradéka miatt nem lehet tökéletesen összeszorítani a felületeket,
    ezért ellenőrizd, hogy nincs olyan maradék a chip, vagy a hűtő felületén. )
  • red13
    Sajnos továbbra sem jó a laptop. :( CPU-ra ment hővezető zsír, megjött a GPU-hoz a hővezető lapka, minden letisztítva, felrakva, összeszerelve, de a GPU továbbra is nagyon meleg. Alapjáraton, ha semmi nem megy lehűl olyan 52-54C fokra, de amint elindítom a firefoxot vagy egy videót, azonnal elkezd pörögni a ventilátor és máris 65C fokon van a GPU, akár 70C is felmegy. Már ötletem sincs, igaz nemsokára 4 éves lesz a laptopom, de eszem ágában nem volt lecserélni, meg persze úgy 120K most így kiadni se lenne valami vicces...