Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Kb 3 hónapos számítógép, a következõt csinálta ma.
Játék közben kékhalál, újraindult, majd a felhasználói fiókba belépve kiírta hogy a rendszer egy váratlan leállás után helyreált. Majd fekete kép.

Kikapcsoltam a gépet, újraindítottam. Be se akart bootolni. Foylamatosan próbálkozott egymás után de 2-3 másodperc után leállt.
lenyomtam az áramot, majd újra vissza. Bekapcsoltam, elindult és ezt írta ki:
KÉP
Ezután elindult. Kikapcsoltam agépet, megint bekapcsoltam próba gyanánt és megint a sorozatos bootolási próbálkozások következtek.

Memória haldoklásra gyanakszom a szöveg alapján. 2db 4 gigás van benne.
A Chanel1 ben lévõt kivéve és a másikat az elsõ helyére téve 1 memóriával a gép elindult, többszöri ki be kapcsolás után is jó volt.
A problémás ramot visszatéve most a második ram helyére, újra 2 memóriával, megint bekapcsolt a gép és jónak tûnik....
Gyanítom h valami döglõdik, ötlet? Köszi

PS3 Slim 250 PC

Nem kell "eredeti" ahhoz, hogy jól menjen.

A Win7 csak az aktiválásával válik "eredetivé". Elõtte 30 napig aktiválás nélkül is 100%-osan funkcionál.

Szerintem hagyd a gyári drivereket a fenébe, és bízd a Windows-ra a drivereket.
Telepítés után futtasd a Windows update-et, az megtalálja a szükséges drivereket. Ha azokkal is ilyen gond van, akkor valamilyen hardverhiba lehet a ludas, vissza a szervízbe.

Ha a telepítõ nem talál LAN drivert, akkor azt az egyet tedd fel gyáriból.

A gyárilag telepített Free-dos nem jelenti azt, hogy nem használhatsz rajta bármilyen kompatibilis oprendszert, ami lehet akár free linux, vagy akár külön vásárolt Win is.

Eredeti oprendszerrel is próbáltad?!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok!

Szerdán vettem egy notebook-ot(Lenovo G505: AMD A4-5000 1.5G, 4GB RAM, Radeon HD8570M) amin egy FreeDos volt gyárilag feltelepítve.
A Dos helyett windows kellett így fel telepítettem a 8.1 64bit-es változatát(a Lenovo is ezt ajánlja), a telepítés rendben ment, probléma nélkül, de amikor épp kezdtem volna telepíteni a hozzá tartozó drivereket elkezdett lassulni a rendszer. Újraindítás után még rosszabb lett, percekig töltöget anélkül hogy bármit is csináltam volna, egy kis idõ elteltével pedig elkezdet lefagyni(minden újraindítás után) úgy hogy csak kikapcsolni lehetett a gépet semmi mást. Újratelepítés mellett döntöttem mivel nem lehetett csinálni semmit, de nem használt, ugyan ezek a dolgok játszódtak le.
Ezek után próbáltam a win7 64bit-est(letöltve a megfelelõ drivereket a Lenovo oldaláról) mert ugyan ez a rendszer van az asztali gépemen és évek óta probléma nélkül megy, de nem használt. Ugyan az a forgatókönyv jelentkezett mint fentebb.

Fogalmam sincs mi lehet a hiba; nem elõször telepítek már op rendszert így kétlem hogy én hibáztam, ráadásul a telepítés mindig rendben, hibajelzés nélkül zajlott.
Szóval akinek van valami ötlete kérem segítsen.

Elõre is köszi!
Spészgószt
alaphangon simán elfut 48°C esetleg 50 a hõmérséklet...nagyrész az 1 magé a legnagyobb...csak ha jétákot indítok akkor fagyi... 😞
Ortos futott egy félórát semmi hiba...
na mind1 visszapakolom a régi hûtõt...gyáritól az is jobb tuningolni meg úgyse akarom...
akkor elvileg a rossz hûtõ miatt túlmelegedhet, ami lefagyasztja...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Igen, a hûtõ csak úgy mûködik, ha síkra fekszik a proci hõleadó felületén, lehetõleg minél nagyobb erõvel odafogatva. A 3 lábbal pedig neked sem nem síkon, sem nem elég erõvel fekszik. Kb. mintha rajta sem lenne így.
Spészgószt
hi all... nemrég vettem egy q9550 procit és egy nem gyári hûtöt pluszba (az most mind1 milyen)...a lényeg, hogy amikor beraktam a hûtöt valszeg eltörtem az egyik lábát...tehát nincs rászorítva 100%osan csak 3 láb fogja...okozhat ez problémát? Mert az a qva nagy bajom hogy amint elindítok egy játékot és elkezd dolgozni kb 2 perc után lefagy az egész gép...
a procko alaphangon megy semmi tuning semmi piszkálás...
Köszi a segítséget...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

wantonly
Teljesen tanácstalan vagyok...

Adott egy õsrégi Abit Sg-72 Intel s478 alaplap.

Röviden: Hoztak hozzám egy gépet, mert hangos volt. Kiderült, hogy a processzor ventilátor a ludas, újrapasztázás, venti csere. Elindult, de nem sokkal késõbb kék halál. Azóta nem indul a gép, a venti felpörög, égnek a ledek, sötét képernyõ, a monitoron nincs jel. Sípolás nincs.

Az összes alkatrészt kicseréltem, merevlemezt lehúztam, csak DVD, videókártyát, tápegységet, memóriát és még a processzort is kicseréltem egy másikra, de az eredmény ugyanaz. Elem csere, CMOS reset. Semmi reakció. Látható sérülés nincs rajta.

Ugyanakkor a fentebb linkelt manuálban is, és némi keresgélés után olvastam másoknál is ilyen problémát.

Az érdekes az, ha kiveszem mindkét memóriát, akkor sem reagál semmit, pedig sípolnia kellene. Ezért már végképp nem tudok másra gondolni, minthogy meghalt az alaplap. Ötlet?
Tibi7
XP van, igen. Már üzleteltem magamnak 2 db 512-es memóriát (2 slot van), nem tudom mikor keveredek haza, de írok majd helyzetjelentést.
Azt nem írtad, hogy milyen oprendszer van a gépen.
Én XP-re tippelek, mert Win7-hez ez a konfig gyengécske.

Szerintem tegyél bele 1GB ramot. Ha négy slot van, akkor még 2x250MB.
Ha csak két slot van, akkor 2x512MB modult.
Szerintem sokat fog javítani a dolgon.

Tibi7
Egy próbát mindenképp megér, köszi a tippet 😊

Dodo55! Nem vagyok üldözési mániás, de volt egy halovány ötletem, amit elhessegettem. Viszont most megint eszembe jut. Egyszerûen lehet a rejtély annyi, hogy szépen úgy fejlesztenek mindent, hogy a régi gépeink használhatatlanná váljanak. Ebben a "minél jobban húzzuk le a népet" világban nem csodálkoznék :/
bajgunar
Tegyél fel Maxthon böngészõt! Elõzmények törlése beállításnál mindenhova tegyél pipát, ne töltsön be elõre semmit, se gyorsítótárat, se semmit, ne mentsen sehova semmit. Sütiket betöltheti és hardveres gyorsítást kapcsold be. Minimális memóriát eszik ha elindítod, nem úgy mint firefox meg chrome meg a többi hulladék vírusporszívó semmittudó reklámokkal és parasztvakítással teletûzdelt ratyi böngészõk.
512 ram alatt fut az op + minden egyéb driver, stb. , elindítasz egy firefoxot és becsokizik a memóriád alapjáraton! (és még csak 1 oldalt se nyitottál meg). Csoda h nem fog menni egy ~100Mb-os jútúb videó, ami aztán auto-n átvált hd-ba (4-500mb), mert a net-ed meg elbírja. Csak épp a géped nem. És a memória megtelik.
Szerintem egy próbát megér.
A gép baja egy rejtély. Az összes ilyen régi gép baja az.

A flash player esetén még érhetõ a dolog, hiszen az egy hulladék. A HTML5 videók esetén már nem, márpedig az ilyen gépek manapság azzal is ugyanolyan nézhetetlenül jelenítik meg az online videókat sajnos, pedig pár éve még flash playeres lejátszókkal is úgy-ahogy elbírtak. A felbontások persze nõttek, de a mai napig lehetõség van visszaváltani kisebbekre, ami mégis kb. semmit nem segít mostmár, hiába bírták régen azokat simán.

Rejtélynek azért rejtély, mert konkrétan nekem is van egy régi darabom, ennél még jóval régebbi. Abban eredetileg egy 900-as Celeron volt, 128MB SD100-as RAM-al, meg egy integrált SiS 630 videokártya, ami a maga idején a beépített videodekóderérõl volt híres. És a maga idején valóban lehetett is rajta különbözõ helyi forrásokból teljesen élvezhetõen videókat nézni. Konkrétan emlékszem rá, hogy a DVD-ket is szépen vitte.

Ma ez a gép úgy néz ki, hogy a 900-as Celeron helyett került bele egy 1100-as (Coppermine ugyanúgy, csak a szorzó nagyobb), meg 640MB RAM. Ehhez képest a múltkor DVD lejátszáskor akadt a hang vele! Több lejátszóval is próbáltam, ugyanaz. Az oprendszer szinte szûz, minden driver a helyén, hardware-esen minden ép és egészséges.

Valakinek van ötlete mi történik?
Tibi7
Sziasztok. Egy õskövülettel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Adott a következõ asztali gép:

AMD sempron 2600+ (1600 valós)
GeForce MX440 64MB
2x256 MB DDR (166 és 200 MHz)
80GB Western Digital

Nem, nem maradtam le a korral 😊 Ez a gép fateromnak kellene, pusztán netezésre. A böngészést viszonylag jól teljesíti, bár 4 lapnál többet nem érdemes nyitva tartani. A gondom az vele, hogy youtube videót értelmetlen vele nézni, mert akadozik folyamatosan (egy 2 perces videó kb 6 perc alatt megy le). A proci szerintem elég a célra, viszont nem tudom, hogy a memória lassúsága és mérete a gond, vagy a videókártya? A videókarit újrapasztáztam, de semmi változás, viszont régi szar ide vagy oda, régen a COD2 gond nélkül elrobogott rajta, mi a baja akkor a youtube videóval? Memóriát vegyek bele 1 GB-ot 400 MHz-eset, vagy a videókari a ludas?

Elõre is köszönöm!
Azért ha a kábelcserével el is hárult a hiba, egy mély ellenõrzés és javítás (ViVARD), utána pedig egy fájlrendszer szintû (CHKDSK /r) nem ártana, mert simán keletkezhetett egy csomó íráshiba a problémás kábellel.
nagykispeter
Köszönömk mindenkinek a segítséget,úgy néz ki tényleg ez volt a gond.Próbából visszatettem ma a régit igaz nem olyan mértékbe ,de lassabban tõltött be.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Sajnos elõfordul, hogy a sata kábel fejrésze, ami az érintkezõket egymáshoz szorítja, a környezeti hõmérséklet hatására deformálódik, szinte alig láthatóan, és ezzel az érintkezõk kontaktusa bizonytalanná válik. Pár éve a CHIP magazinban is írtak errõl a hiba lehetõségrõl.

Csaeréld ki a SATA kábelt, ez egy filléres tétel.

nagykispeter
Köszi,holnap megpróbálom

bajgunar
Csinálj vmi tesztet, s közbe mozgasd meg a kábelt. Ne húzd ki, csak mozgasd meg, lehet megszakadt vhol, és azért csinál ilyeneket. S ha elõjön a hiba, lehet csak egy kábelcsere megoldja a problémád. Aztán teszteld, vagy cseréld ki kapásból a kábelt és úgy figyeld. Ha nem jön elõ, akkor megúsztad a szervízt, több napos géphiányt, felesleges költségeket, és (talán nem húznak le pénzel).
nagykispeter
Az összes teszt jól sikerült, mindet végig futattam rajta többször is a proci és a ram is hibátlan. Ellenben az Utorrent egy letöltés alatt kiírta hibaként I/O hiba miatt a letöltés megszakadt, ezt többször csinálta. A HD Sentinel kiírta A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban elõfordultak problémák 22687 alkalommal.
Ezek után megcseréltem az adatkábelt a winchester és az alaplap közt azóta úgy néz ki nem szaporodott a hiba, bár múltkor is egy hétig nem votl gond, aztán egy nap többször is elõjött. Nem tudom ez lehetett-e hiba, attól függetlenül a szervízzel le van beszélve holnapra egy teszt, ott azt mondták hogy a winchester lehet rossz,de lehet az alplap is. Azért gyanakodtam a kábelre, mert a S.M.A.R.T. nem jelzett ki hibát és csináltam két órás tesztet is és az is jó lett. Holnap meglátjuk hogy mire jutunk,pedig a szervizt nagyon elakartam kerülni,multkor is 1 hónapig volt ott mire a garis alaplapot kicserélték!

XP alatt nincs USB3.0. Legalabbis hivatalosan.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Itt azt írják, hogy nem megy Windows XP, esetleg ha nem keresel utána és feltelepítsz egy USB 3, ha már lehet XP-re.
USB3 vs XP??

Egy WD Elements 2 terás USB3-as vincseszter szerettem volna csatlakoztatni XP-re, de a win nem ismeri fel a tartalmat. Ez azt jelenti a készuléket felismeri az eszkøzkezelø, tehát a biosával szóba áll, de nem jeleníti meg a Sajátgépben. A WD meg azt mondja plug&play, de vajon XP-re is?? Kezeli az XP egyáltalán az USB3-at?
nagykispeter
Az elõzõ rendszeren megnéztem HDsentinellel,az nem írt ki hibát.Most telepítés után nem tettem még fel,de igazad van lehet nem árt azt is mégegyszer megnézni.Én is elõször erre gondoltam mert az AC4-et 4óraig telepítette akkor félbehagytam mert mentem dolgozni.Másnap néztem meg vele,akkor volt hogy nem talált hibát,aztán jött az új win7,de ma azzal is megnézem mégegyszer!
Neked is köszönöm!

nagykispeter
Köszi!
De próbáltam game booster nélkül is az elõzõ rendszeren nem volt fenn,most pont ez miatt raktam fel.A többi az stimmel amit írtál a programok annyi hogy a vírusírtó az avast,ha azt normálisnak lehet nevezni.A két ellenõrzést majd déután megcsinálom,kíváncsi leszek!
Mégegyszer köszönöm!

Én ilyesmit az utóbbi években olyan gépeken tapasztaltam, amikben komoly gondok voltak a rendszerwinyóval.

Érdemes lenne azt is ellenõrizned.
bajgunar
Game Booster nélkül véletlenül nem próbáltad még? Lehet azért nem csinálta jó pár napig, mert nem volt fennt? Én nem nagyon hiszek az ilyen programokban, max 2~3 fps-t nyersz vele, de többet nem. (az meg betudható a memória ürítésnek)
iobit nekem is fennt van, ASC Ultimate 7 (+ uninstaller, + smart defrag), de ezt a turbo gyorsítást ha be nyomtam ha nem, semmivel sem lett se gyorsabb a gép se több fps-em. (parasztvakítás)
Próbáld ki game booster, meg mindenféle ilyen hülye parasztvakító programok nélkül. Friss, legújabb, nem beta, megfelelõ driverekkel, alap szükséges programokkal (.net, visualc++, dx, stb..) korrekt, normális vírusirtóval, tûzfallal, összes win frissítéssel, mindenféle kodek pakkok nélkül. Ha így is csinálja, részemrõl passz.
ram-ot memtest86-al, procit és ram-ot is meg Prime95-el tudsz elleõrizni!
nagykispeter
Sziasztok!
Olyan gondom lenne ,hogy a gépem az utóbbi 1 hónapba többször is belassul ,de elég durván.Az aztali ikonokra rá se tudok klikkelni.Egyedül a startmenübe tudok ilyenkor csak belemenni.Van amikor napokig se csinálja,van hogy egy nap alatt többször is,úgy hogy csak a resetelés segít,vagy a leállítás eltart 8-10 percig.Normál esetbe kb.1 perc alatt leáll.Újratelepítettem a win7-et akkor egy jó pár napig nem csinálta kb.2 hétig ,most egy hete újra elõ szokott jönni,de lehet hogy ez csak véletlen függ össze az újratelepítéssel.Túlmelegedést nem láttam sehol,esetleg a RAM nemtudom okozhat e ilyet,mert azt a game booster nem méri!

akkor most bucsut kell intenem a videokarimnak..😞 tap jo alaplap jo kabelek jok mert 2 toldo 6pinest meg a simat radugtam es egyikkel sem ment..

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Ha a "háttérben hallani, hogy töltöget" alatt a winyó hangját érted amint az oprendszert tölti be, akkor kb. 80% videokártya, 10% kábel, 10% monitor.
Tegnap este kikapcsoltam a gépemet minden rendbenment, ma reggel viszont bekapcsolasnal a monitor nem ugrik ki keszenliti modbol, a hatterben ahllani hogy töltöget...nem sipol stb..videokari alaplap vagy tap lehet a ludas, esetleg mind a 3?

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Peetboy
Sziasztok!

Nem látja a Windows a DVD írómat. A Bios látja. Secondary Slave-en van a dvd író, Secondary Masteren winyó van. Cserélgettem a Jumpert a dvd-n, Master, Slave, Cable, de nem látható.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Szia!

A régi tápodban valószínûleg tönkrement, vagy tönkremenõ félben van pár elkó. Ez a hiba jelenség tipikusan erre utal.

Ha van olyan ismerõsöd, aki tud forrasztani, azok cseréjével javítható.
Anyagköltség pár száz forint. LOW ESR elkókat kell venni, a Lomex-ben kapható szinte a teljes sor. A kapacitás, és a feszültség stimmeljen, ennyi a lényeg. Meg a méret, fõleg az átmérõ, mert néha olyan zsúfoltan szerelik a tápokat, hogy egy kövérebb darab nem fér el.

Ha új tápot veszel, bõven elég az 500W, valami márkásabb fajtából.
Én Chieftec tápokat használok minden gépemben évek óta, és még nem volt gondom vele.

Ezen spórolni nem érdemes.

ok, értem Köszi a tippet!

Amd FX 6100 3,30GHZ Am3+ Box proci,
Gigabyte GA 970 A DS3 alaplap,
crucial Spectek ddr3 1600 MHz RAm,
zaphire HD 7750 VGA,
egy 1 Tb os Sata vinyó,
+ egy kingston ssd now 300 v vinyó
+ egy dvd író

Hány wattos tápot ajánlanál/tok ehhez az összeállításhoz?
Táp kuka. Próbálj meg valakitõl kölcsönkérni egy normálisat (Chieftec, FSP, Corsair, Gigabyte,), az ilyen lc-t meg mercuryt csak nehezéknek lehet használni.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

LC-Power LC6550G
A táp milyen márkájú pontosan?

Olvasd el ujra azt amit irtam es probald meg ertelmezni.

Azert nincsmit.

Heló! A játékokkal nincs semmi probléma,se a filmekkel,csak annyi van hogy idönként,nem mindig gondol egyet a rendszer,kék halállal,vagy csak simán lefagy!Erre szeretnék megoldást! De azért köszi a segitséget!
másik kép:
Sziasztok. A következõ problémám adódott a gépemmel. Kb egy hónapja kezdõdött az egész. Azt történik hogy elszáll az egész rendszer, és a pillanat tört része alatt a monitoron megjelenik egy alábbiakban látható szürkés csíkozott, vagy csak egy sima szürkés kép. És onnantól kezdve annyi, semmire nem reagál semmi, az egyetlen amit tehetek hogy újra indítom a gépet. A PC-ben lévõ dolgok a táp kivételével(ami 500 wattos) újak. Az alaplap gigabyte 970A/DS+3, a proci 6 magos amd, a ram ddr3 as 8GB, ezek mind kb fél éve lettek véve, boltból, dobozban, egyszerre. Elõtte kb egy héttel szintén újonnan egy Saphire radeon HD 7750 es, 1 GB-os, DDR 5 ös videokártya. Egy 1 TB-os sata-s vinyó-n volt a rendszer (WIN 64 Bit) kb 1 hónappal ezelõttig, most december elején beleraktam a gépbe egy kingston 120 MB-os ssd vinyót. Arra is egy Win 64 es windows került. Nem tudom összefügghet e a probléma az új ssd vinyóval, de csak azóta jelenik meg ez a hiba, hogy ez a tárgy belekerült a gépembe. Elképzelésem nincs mi lehet ennek az oka. Mikor elõször bekövetkezett letöltöttem és alkalmaztam egy FurMArk nevezetû videokártya tesztelõ progit, 15 percig futott a program, a videokártya maximális hõfoka 58 celziusra ment fel, erre emlékszek, nem tudtam mit is kell még ott ezen kívül figyelni. Játékra is használom a gépet, Batman Arkham City pl hosszú órákig megy, magas grafikán, és nem történik szinte soha semmi baj, egyszer fagyott le a játék úgy, hogy újra kellett indítanom a gépemet, de mivel tört játék így bármi oka lehetett a lefagyásnak. Viszont a maradék 5 alkalommal mikor az elmúlt 1 hónap alatt lefagyott az egész gépem, 3 szor youtube-os videot néztem. Ma negyed órán belül kétszer is lefagyott, (ilyen eddig még nem volt) 1 szer egy dokumentum + egy böngészõ, most legutóbb meg csak egyetlen böngészõ volt megnyitva. A batman-os lefagyást kivéve mindannyiszor az alábbi 2 kép valamelyike jelent meg a monitoromon. Az elsõ 2 lefagyáshoz még gerjedõ hangzavar is párosult a hangfalakban, de az utóbbi fagyásoknál már csak a kép megy át ebbe a semmibe. Nagyon hálás lennék ha valaki megtudná mondani ez a probléma vajon mitõl, és mivel lehet? Köszönöm!
Az a VGA nem volt egy kiraly dontes ha jatszani akarsz. Ha csak filmet nezel akkor viszont tokeletes bar akkor meg a procit nem ertem,na mindegy.

Gyaluld le a Catalystot,telepitsd fel az NVIDIA drivert es kesz.

A pontos info: AMD Phenom IIx4 955 Processor 3.20GHz,és NVidia GeForce 210 a vidókártya!
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

köszke a választ! Akkor tudsz segiteni hogy mit lehet tenni.Most akkor mi a probléma?Lehet hogy roszul irtam le,A processorom AMD,A videókártyám nvidia,és nvidia driver van rajt,csak nem tudom miért van rajt,az ATI Catalyst-is!
<#wow1>nVidia kártyához AMD driver gratulálok, gondolom hogy nyitott ablaknál alszol!

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni,hogy miért van az,hogy néha nem mindig kékhalállal újra indul a gépem!Megerõsítést kérek abban hogy nvidia videokártya van a gép-ben,de fent van az ati catalyst is! Nem ez lehet e a probléma,hogy ütköznek! 4GB ram van a gép-ben meg egy 4 magos amd proci,és 1GB a videokártya!
Sziasztok. Egy olyan problémával állok szembe hogy kb. 5 napja vetem egy sapphire r7 260x 2g oc videokarit és eddig 3x csinálta azt hogy elment a kép minden fekete és utána csak restart oldotta meg a hibát. Nem vagyok benne biztos hogy a videokártya az okozója de másra még nem gyanakodtam, legújab driver van fent.
wantonly
Elõször is azt kellene tudnunk, hogy milyen márkájú-típusú videókártya és tápegység van a gépedben, akkor talán tudunk segíteni. Ez a hibajelenséget valószínûleg a kettõ közül valamelyik okozza, de rossz összeszerelés is okozhat galibát. Ha garanciális, akkor vidd vissza, de én azt nem értem, hogy ha "pár nap" után már jelentkezett a hiba, akkor miért 9-10 hónap múlva jut eszedbe, hogy csinálni kellene vele valamit?
Szia, nem húztam semmit se. Csak fura hogy 3D-s alkalmazás indításnál csinálja ezt, a hûtés mindenhol megy (karin, procin, ház) Igaz a procin "FX 8150" gyári hûtés van. Köszi, persze elviszem majd, mert ez így használhatatlan.

Battlelog: Purga5