Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kis OFF:
Óvatosan gépezzetek ebben a "ménköves" idõben. Nálam, tegnap késõ délelõtt, volt egy kis zivi, 200-500m-re csapkodott az istennyila a földbe, és pillanatokra elment az áram, pár percre rá elment 2 órára (ezután a router felé menõ telefon-zsinór is ki lett húzva az elosztóból), a gép újraindult, aztán kikapcs, elosztó is és kihúzva a konnektorból. Délután kiderült hogy, vitte a wifis ADSL modemet és a kábel másik végén, az integrált hálókarit is. Ma, délelõtt kicserélték és lett véve egy hálókártya is. Egyéb integrált cuccoknak és a gépnek semmi baja. Sajnos, vitte a BHG-s antennaerõsítõt is. <#falbav>#falbav> Pedig, a tápfeladó be se volt dugva a konnektorba, az ott lévõ elosztó is ki volt húzva, még a pillanatnyi áramszünet elõtt és a koaxkábelek a tv/videóból.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
steam, origin: ACE_hun
Nem indul a windows, csökkentett mòdban sem. . Vga csere volt Amd Driver van fent, Nvidia kártya bent. Drivert nem lehet leszedni, mert az Amd vga halott. Bejön egy ablak, próbálja javitani a win, de nem megy. Normál Win 7 inditásnál kèk halál, ujraindul..
Mivel lehetne Drivert cserélni?
Antec HCP-1300 Platinum. Ez joval kevesebb mint 100 millio.
itt a link
link házról
a tápot hogy tudnám letesztelni szerintetek? Illetve a többi alkatrészt hogyan tudnám tesztelni?
Nem írtad a tápegységed teljesítményét. Valamint, hogy ez mindig így van, vagy korábban minden jól ment, és csak egy ideje fordul elõ hasonló.
Amikor maximumra veszel minden grafikai beállítást, akkor fogyaszt a legtöbbet a VGA kártya. És hogy pont a megterhelõ résznél fagy le, az arra utalhat, hogy ott fogy ki a szusz a tápegységedbõl.
Ha már nem új a táp, akkor gyanítható az elkók öregedése, ami miatt a korábbinál kevesebbet bír leadni stabilan.
Ha új a táp, akkor lehet hogy éppen eléred a határteljesítményét, és azért fagy ki a rendszer.
Amikor játszok egy komolyabb játékkal, és nagy felbontásra, ultra grafikára állítok mindent, akkor egy jobban megterhelõ résznél lefagy a gépem, lekapcsol a gép. Ha viszont kisebb grafikán tolom akkor semmi baj.
Ha videót vágok, akkor sincs semmi baj, csak kizárólag játékoknál van fagyás.
Én videókártya hibára gondolok, de hátha ti mást tudtok mondani.
Szerintem a konfigomnak kellene bírnia
konfig: Alaplap: Asus p8b75-v
Proci: i5-3570 3.4
Ram 8 giga
Vidókártya: Asus Geforce GTX650 Ti BOOST
Van még garancia a gépemre, érdekelne hogy mit hogyan tudnék tesztelni hogy megtudjam mi romolhatott el.
Várom a megtisztelõ javaslatokat.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Próbáld ki másik hasonló VGA-val, hogy kiszûrd az esetleges egyéb hibát.
Ha a másik VGA-val hibátlan, akkor a VGA kártyát kell cserélni.
Keresztpróba, hogy a VGA kártyád másik gépben is produkálja ezeket a hibákat, vagy nem.
Amúgy ha nincs rajtuk más, a modul gyártójára utaló gyári matrica, vagy egyéb felirat, akkor a chipeken levõ típusszámból ezt visszakeresni nem igazán lehet. Ezeken még nincs SPD chip, ami a modul adatait, idõzítési értékeit tárolja.
Modul típus hiányában max. úgy hirdetheted meg, hogy annak az alaplapnak a típusszámát adod meg, amiben üzemelt. De illene elõtte kipróbálni, hogy valóban mûködnek-e még.
Payday 2 nem hajlandó futni, pár perc után kifagy a játék visszadob asztalra hiba üzenet nélkül, de elõtte hibásan jeleniti meg a játékot, texturákat, szines minden plusz a hang is recseg pattog. Ha utána el akarom inditani pl az xbmc-t akkor az is kifagy ugyanezzel a hibával. Windows ujra install már megvolt, legfrissebb nvidia driverek vannak fenn.
Más játéknál is volt már ilyen hiba, pl Far Cry 3 de ha csak filmet nézek vagy zenét hallgatok akkor nem.. A játékok többségének szintén nincs vele gondja
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Segítséget kérnék két RAM modul beazonosításában. Mind a kettõ egy nagyon régi AMD K5-ös konfigból van. Érdekelne, hogy ezek egyáltalán milyen típusú RAM-ok, órajel, kapacitás stb, és hogy mekkora áron lehetne hirdetni ezeknek darabját.
A RAM chipekrõl ezeket tudom leolvasni és megosztani!
elsõ fajta modul:
JAPAN A000
9630 5NNK
HM514400ALS6
(egy modul tartalmaz 8 db ilyen chipet)
másik fajta modul:
9830 USA CT
8X8E 4KDW-SS
MT 4LC8M8C2
(egy modul tartalmaz 4 db ilyen chipet)
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
procit már meg néztem ugyan azt csinálja.
Új az egész, és a régi video karimat is bele tettem már, illetve más ramot ram slotot is ki próbáltam , de sajna a bolt lesz mert eddig akárki akármit mondót már próbáltam és ugyan az az eredmény :-/
PS3 ID: kolb@szman
Ha elindul a rendszer, de valami hibát észlel, akkor füttykódot ad. Ha pl. nem érzékel videó kártyát, stb.
Ha csak a a ventilátorok pörögnek fel, és semmi hangot nem ad, akkor valami olyan hiba van ami miatt nem is indul a rendszer, csak a feszültségeket kapja meg.
Újonnan vetted a komponenseket? Valami mezei kis fogyasztású VGA-t tegyél bele, amirõl biztosan tudod, hogy jó. Majd csak egy memória modullal próbáld. Más fajta memóriát is próbálj bele, hátha van valami inkompatibilitás.
Végsõ esetben vissza a boltba, lehet hogy kifogtál egy gyári hibás darabot.
Ház AKYGA AKY002BR
Táp Thermaltake 630W Germany Series Berlin (W0393RE)
Alaplap ASRock 970 Extreme-3 R2.0 (AM3+)
CPU AM3+ AMD FX Series 8320 X8 BOX
SAPPHIRE R9 280 3GB GDDR5 OC with Boost (11230-00-20G)
Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Blu (KHX1600C10D3B1/8G)
HDD WD 1.5TB 15EARX
Összeraktam bekötöttem mindent a gép elindul viszont kép az nincsen :-/
Már ki próbáltam másik videokártyával, másik rammal, de semmi.
Próbáltam tv-re is rá kötni hdmi-vel illetve dvi-vel is ugyan az a story.Minden extra táp csati is be van kötve nem tudom mi lehet a gond.
Valakinek esetleg valami ötlet hogy mi lehet a hiba oka ?
PS3 ID: kolb@szman
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Memóriákat próbáltad,h ki veszed és külön külön belerakod?
Sípol, vayg nem?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
De ez sajnos csak akkor lesz biztos, ha beleraktad, és kifogástalanul megy.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Még egy másik procival letesztelem ma, meg a procimat másik deszkába (rem. az nem purcant ki).... :/
De felpörög minden, proci is melegszik. Tiszta a gép, nem poros.
Kivettem vga-t, átraktam alaplapira, ott se!
Kivettem RAM-okat is, erre sípol 1 hosszút, 2 rövidet (vga problémára!) de ha nincs is benne és alaplapira van dugva, akkor hogy!? De ha berakok vga-t és memóriát nem, akkor is ugyanígy sípol.
Próbáltam másik 2 vgaval, másik 2 féle rammal, másik monitoron, hdmi-n, ugyanaz. Nincs boot se pittyegés, se kép csak a ventik forognak, meg a vinyó indul be és a proci is melegszik. Csak akkor sípol 1 hoszú 2 rövidet ha nem rakok bele ram-ot. Kifingott az alaplapom? :/
Ötlet?
http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon_xp_2600_barton_magos_processzor
De csodát ne várj tõle.
Igazából erre költeni már nem érdemes. Ha mindenképpen akarsz bele jobb procit, akkor azt csak a használt piacon találsz.
CPU
Supports Socket A (Socket-462) for AMD Athlon/Athlon XP /Duron processors
Supports from 1100MHz to FSB 400 Athlon XP 3200+ processor
Nézz körül például itt: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzor/socket_a
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy számítógép, amiben MSK K7N2 Delta2 (MS-6570E) (5 PCI, 1 AGP, 3DDR DIMM, Audio, Lan) alaplap van, csak egy nagyon gagyi AMD Athlon XP, 992 MHz-es proci van benne.. A kérdésem igazából az lenne, hogy milyen procit tudnék venni, ami bele is menne, és milyet lenne érdemes? További adatok: 1giga ram, 128MB-os VGA (most keresek jobbat).
Elõre is köszönöm.
A következõ problémával találkoztam otthon (sajnos), amikor elindítok egy játékot miután már ketyegett egy pár órát a gép, amint már elkezdi betölteni a játékot , tehát lehet az már egy trailer vagy a készítõk a monitoron egy mászkáló csík jelenik meg ami elmossa azt a felületet, az érdekesség az ,hogy amikor újra indítom a gépet akkor magához tér és használható, menet közben , miközben játszok nem jön elõ ez a bibi, de ha kilépek és elindítok mást vagy ugyan azt akkor már újra elkezdi , ilyenkor újraindítom a gépet és akkor megint nincs probléma.
Én a videókártyára gyanakszom, azóta csinálja ezt mióta kitakarítottam sûrített levegõvel , lehet nincs összfüggés ,lehet van passz.
Válaszaitokat elõre is köszi.
Szépnapot !
http://trafikavarosszelen.tumblr.com I PSN : motkany91
Az alaplapodon 4db memória foglalat van. Ez a kit 2db 2 gigás modul, tehát kettõ foglalat még szabad.
Maximum 16 GB ramot tud fogadni, tehát a plusz 4GB még vígan belefér.
Arra vigyázz, hogy az is KIT legyen, hogy ne boruljon a Dual channel memória struktúra.
A slotokba páronként azonos modult érdemes rakni.
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P alaplapom van, benne egy PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper II KIT memória. Ha veszek, és belerakok még egy ugyanilyen, ugyanekkora 4 gigás memóriát, elbírja? (A proci AMD Phenom II 955 3.20Ghz, ha ez is fontos)
Köszi elõre is a választ!
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Win-ban állítsd át 24 bit, 44100 Hz -re a hangot. De lehet 48 kHz is.
Battlefield 3 Echo And Sound Lag Fix
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Egyes játékoknál Pl.Battlefild 3 -nál,vagy a Medal of honor Warfighter-nél
csúszik a hang magyarul visszhangzik.
Bármilyen beállítással próbálkozom az opciókban.
PL.Sztereó---5.1--vagy más lehetõségekkel.Sehogyan sem jön össze.
Köszönöm segítséget.
Alaplapi hangkártya van.