4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
DonPedro22 #3638 Próbáltam... semmi minden jó -
#3637 Esetleg nézd meg még a vezérlőpult-eszközkezelőben, hogy jelez-e hibát, van-e valahol sárga felkiáltójel. -
DonPedro22 #3636 Már minden driver a legfrisebb de semmi... lehet az új ház kap új alaplapot is.... -
DonPedro22 #3635 Szarul beszélem a németet... svájcban vagyok -
#3634 Nem kizárt, hogy valamit rosszul kötöttél be először, és rövidzárlatot kapott, aminek eredményeképp tönkrement az alaplap.
Nem szégyen szakemberre bízni a szerelést, ha nem tudod, hogy kell. -
gforce9 #3633 hát lehet akkor megdöglött az alaplapi usb kör :S Ez megmagyarázza a nem induló gépet is. -
DonPedro22 #3632 Megpróbáltam lehúztam az alaplapról a front kábelt de így is csak egy működik, biosban engedélyezve van... -
gforce9 #3631 Ja a ventihez lehet venni átalakítót. pl ilyet:
http://www.argep.hu/trend/3PIN/3-pin-molex.html
-
gforce9 #3630 Üdv!
A hátlapi USB-nek attól függetlenül mennie kell, hogy bármit is az alaplapra dugnál. Sőt, ha rosszul dugod a front 2.0-s usb-t az alaplapi csatira akkor okozhat olyat, hogy nem idul a gép vagy épp egyik usb 2.0 se fog menni. Az előlapi USB 2.0-s usbt húzd le az alaplapról és nézd meg úgy. Esetleg biosban is le lehet tiltva a 2.0-s usb támogatás, bár ezt nem hinném.
A CMOS jumper arra való, hogy a biost lereseteld, ha ne indul a gép és azzal van a baj. Mivel a gép indul, arra nem lesz szükséged, oda ne dugj semmit. -
DonPedro22 #3629 Na most eljutottam addig hogy működik a gép kivéve 2 dolgot, hátul nem működik egyetlen usb csatlakozò sem, pedig be van dugva az alaplapon a csatlakozò. Csak az előlapon működik egy usb 3.0 és valaki meg tudja mondani mi az a cmos? A Jumpert hogy kell elhelyezni a 3 tűn? -
DonPedro22 #3628 Na most alkatrészenként csatlakoztattam és most indul de nem tudom hogy az előlalpi 20 cm-es ventit hova dugjam mrt az alaplapon nincs neki hely... 3 pines kelleni :( -
DonPedro22 #3627 Nos bekötöttem úgy ahogy írtad de így sem indul :( -
DonPedro22 #3626 Köszönöm szépen holnap reggel pròbálom szólok hogy sikerült vagy nem, de profin leírtad sztem menni fog -
gforce9 #3625 Alsó sor balról jobbra:
narancs: HDDLED pozitív
narancs: HDDLED negatív
KÉK: reset (nem számít, illetőleg nincs polaritás), (RESET SW)
KÉK reset (nem számít, illetőleg nincs polaritás), (RESET SW)
fekete: üres,
narancs üres
narancs üres
Felső sor balról jobbra:
Zöld: Power Led pozitív
Zöld: Power led negatív
piros: power gomb (POWER SW) nincs polaritás
piros: power gomb (POWER SW) nincs polaritás
a többi láb üres -
DonPedro22 #3624 csináltam képeket, szóval ezeket kellene rákötni erre
csak nem tudom melyiket hova :(
Utoljára szerkesztette: DonPedro22, 2015.05.01. 18:28:15 -
DonPedro22 #3623 Na jó meg az igazság az hogy egy acer predator alaplap van benne, a régi háznál volt 2 csatlakozó amibe bele volt kötve mindegyik vékony kábel mert az alaplapon sorban egymás mellett sorban van, de most a kis kábelek külön vannak ezért vagyok meglőve -
DonPedro22 #3622 Ömm okés de nics meg az alaplaphoz a leírás :( -
#3621 Az alaplapod leírásában, füzetében benne van. A lényeg, hogy a színes vagy fekete kábel a pozitív vége, a fehér a negatív, ennek tudatában kell az alaplapi leírás alapján csatlakoztatni az előlapi kivezetéseket. Mindegyiknek megvan a helye, egyébként az alaplapon is rajta van, de ott általában kicsiben, szóval jobb a leírásból nézni. -
DonPedro22 #3620 Nagy bajban vagyok remélem tud valaki segíteni vettem egy új gépházat de egyik lépésnél elakadtam, a frontpanel kábelek csatlakoztatása az alaplaphoz, bekapcsoló gomb, reset gomb, led világítás stb... mindegyik 2 db kábel amit kettes pinre lehet rácsatlakoztatni de nem tudom melyik, melyikhez megy... a ház egy cooler master cm strom az alaplapon nem tudom melyik színekre kell kötnöm mert nem ugyan azok a színek vannak -
G18XM8 #3619 500 watt táp ehhez a konfighoz sok, de ha későbbi fejlesztésnél a táppal nem akarsz foglalkozni, akkor fsp hexa 500. -
#3618 Márka: FSP, Seasonic, Be Quiet
Szerintem elég neked egy minőségi tápból 400W is ehhez a konfigurációhoz, akár későbbi fejlesztés esetén is. Azért mondom, mert az 500W és felette, már nem a 15k-s kategóriába esik. -
#3617 Tápegység vásárláselőtt állok, mivel az előző megadta magát. Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik márkák ajánlottak.
Jelenlegi konfigurációm, amit el kellene látni (gondolva arra, hogy később komolyabb processzort is vennék bele):
- AMD Athlon II X4 640 3.0GHz
- MSI Geforce GTX660 Ti 2Gb
- 8GB Kingston ram
- Asrock N68GS3 UCC lap
Ezt eddig egy 430W-os Hipro táp hajtotta. Most legalább 500W-ban, vagy nagyobban gondolkodok.
Székesfehérvári vagyok, úgy szeretnék vásárolni, hogy helyben át tudjam venni, nem szeretnék Pestre menni, postáztatni, korábban garanciáztatással szívtam már az utazgatás miatt.
Én az Aqua-ban nézelődtem, de nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni (nem ragaszkodom ehhez a bolthoz). Vannak olcsó tápok, meg vannak drága tápok. Nyilván minél kevesebbet szeretnék költeni. Maximum 16 ezret szánnék rá, de nem jó szívvel, szóval nem feltétlenül a 16k-s ötleteket várom. Ár/érték arányban a legjobbat keresem.
Köszönöm, ha valaki ki tud segíteni ötletekkel. -
alyr2 #3616 Én a regi vgamat ugy vittem be a szervizbe, hogy csinaltam screenshotokat, a hibazasairol..(sapphire 270x) egesz decemberben szervizben volt, aztan januar kozepetol aprilis 10-12ig szinten( a hibakat a shotokrol a szervizes nem ismerte fel...pedig par kep haromnegyede hianyzott vagy csikos kockas volt..) A garibol visszakertem az arat vettem egy 280xet hasznaltam meg garisan es tokeletesen mukodik:) Akit erdekel miket hibazott irjon privatba a valaszba kuldok kepeket amint vegzek meloban, miket nem latott a szervizes:)
Utoljára szerkesztette: alyr2, 2015.04.22. 12:06:51 -
gforce9 #3615 Legegyszerűbb teszt, ha van egy haverod akinek a gépe elbírja ezt a vga-t add oda neki 2 napra nyúzni és kérd kölcsön az övét. Ha nála is jelentkezik a hiba akkor megvan a ludas. Ha nála nincs ilyen gond, és az ő vga-jával a te géped hibátlanul megy akkor táp felé keresgélnék.
Ha a te géped hülyéskedik így is, akkor pedig a Bajgunar által leírtak szerint lehet haladni. (Monjuk én akkor is próbaképp egy kölcsön táppal hajtanám meg elsőkörön.) Az a leggyorsabb teszt. Egy alapos lap-cpu-ram teszt elhúzódik sokáig és tekintve hogy a régi vga-val nem volt gond a géppel, így nem valószínű, hogy most adta be a kulcsot bármelyik.
A régi HDD-t valószínűleg egy sentinellel nézhették meg, hogy nem 100-as. Egyébként nem hiszem, hogy az volt a baj, de ha rossz állapotú egy hdd, akkor alkalmatlan a további tesztelésre, tekintve, hogy nem lehet kizárni egyértelműen, mint hibaforrást. Mert ugya vagy amiatt indult újra vagy nem. Ez így totózás lenne.
"de mivel ugye a hiba hol jelentkezik hol nem, kb reménytelen bizonyítani"
A fenét, már elnézést a szóért :) A szervízmunka nem csak abból áll, hogy 20 percet eltöltök egy géppel rábökök egy alkatrészre, hogy az a hibás, kicserélem és kész. A legtöbb esetben a hiba pár perc alatt megvan, de néha hosszas tesztelést igényel. Az a szervíz ezt nem hajlandó elvégezni? Fura egy szervíz. Nem mondom hozzám is hoznak be néha olyan gépet, hogy teszem fel 2-3 naponta 1x újraindul, az eseménynapló üres, a hw tesztek semmit sem mutatnak, látszatra minden ok és mégis. Az ilyen eseteket én se szeretem csinálni, mert tényleg tökölődés, de basszus szervíz vagyok. ez a dolgom. Főleg akkor, ha ráadásul nálam vették az alkatrészt vagy a gépet.
A képek alapján ahogy Alyr2 is írja egyértelmű vga hiba. Az viszont, hogy a VGA azért dobja el az agyát, mert rossz vagy azért mert a gépben ludas valami, azt viszont a legelején leírtak szerint lehet kideríteni gyorsan és perdöntően. -
alyr2 #3614 A képeket mar sikerult most megneznem, igy VGA hibanak tunik:) -
#3613 lehet hülyének fogsz nézni, de leírom hátha segít!
Párom gépében a random fagyás újraindulás oka: a gépházban az egyik alaplapi csavarhoz való kis fém távtartó rossz helyen bennmaradt és rövidrezárt...néha... szerencsére nem égette le semmit, csak időnként kifagyott a kép vagy újraindult.
Mi is lecseréltünk tápot, vinyót, mindent csak erre nem gondoltam volna álmomban se!
Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.04.22. 08:46:41 -
#3612 ÁHh. Kevésnek biztos nem az. Persze hibás lehet, vagy ingadozhat a feszültsége, de kétlem.
Legelsőnek feltennék egy Prime95-öt, amivel tesztelném. Ha nem kapsz hibát ~6-8 órán keresztül, akkor a proci-ram stabilnak mondható (~90%-ban kizárható), s marad a VGA. Amit aztán megizzasztanék pár órácskára pl az OCCT-vel. Ha hibát kapsz, akkor tuti a VGA (GPU, VRAM) a ludas. Kicserélném ideiglenesen vmi hulladékra. Aztán azzal "gépeznék" pár napig. Ha utána is hibázik, csak akkor tenném újra a WN-t egy másik vinyóra. De ennyi tesztből kizárható mi a hibás. De a vinyót is letesztelheted akár Aida-val, vagy HDD Sentinel-el. -
alyr2 #3611 Lehet a tap is haldokolhat esetleg az alaplap, nekem is csinalt hasonlo szarsagokat a gepem ugy 6-7 honapja. Kicsereltem a tapot aztan abbamaradt, delehet az alaplap bios frissitese is segitett. -
Gabe18 #3610 Üdv!
Történet a következő.
Adott a következő gép:
Alaplap : MSI X58 pro-e
Proci: Intel Core i7 950
VGA: AMD HD 6870
Táp: 500-as Chieftec
6 giga ram
250 gigás Samsung vinyó
Megy is rendesen. Nem azt mondom hogy sosem dobja el magát, de 1-2 ritka újrainduláson kívül nincs vele gond, amit betudtam a régi vinyónak.
Na ebbe a gépbe a VGA lecserélődik egy GABYTE Radeon R9 280 WindForce 3 OC 3GB 384bit-re.
Első héten egyszer eljátsza hogy kép elmegy, gép megy tovább, de egyszerűen nem lehet látni mi történik, csak a reset segít rajta.
Hét végére oda jutunk hogy játék közben 10 percenként csinálja, egyszer egy szépséges fekete alapon fehér négyzetrácsos kép látszik pár másodpercig, aztán ugyanez kép elmegy, csak a reset segít folyamat...
Visszaviszem a VGA-t a boltba, két nap múlva visszaadják, mondván náluk ok.
Nem sok reménnyel hazaviszem. Na mondom ok, hátha a driverek keveredtek össze teljesen, windows újrarakás. Itt jön a csúcs, windows telepítésnél ugye a gép többször újraindul, az egyik ilyen után a következő képek fogadnak:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20150422v00gdsp2k.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20150422v00gvmmd.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20150422v00ge9uba.jpeg
Egész gép vissza a boltba. Másnapra "megvan" a hiba. Rossz a vinyó. Ok. Lecseréltetem a 250-est egy 1 terrás új vinyóra. Hazahozom a cuccot. Windows telepítés, egyből a telepítés közbeni egyik újraindulásnál nincs kép. Végül csak felrakom, 3 napig működik hibátlanul netezés, film, játék. Már megnyugodnék, mire tegnap megint játék közben paff, kép elmegy, csak a reset segít...
Valami tanács? Nekem "mániám" hogy az új VGA a rossz, de mivel ugye a hiba hol jelentkezik hol nem, kb reménytelen bizonyítani. Esetleg a táp lenne kevés már neki? Ez okozhat ilyen kép elmenéseket, illetve a fenti képhibákat?
Valami választ előre is köszönök. -
gforce9 #3609 Nem, úgy nem lehet. -
#3608 Hali!
Van nekem egy A10-5800k procim, ami mellett ugye ha nincs külön vga akkor az apu dolgozik és lefoglal magának a ramból 700-akárhány megát. A kérdésem az lenne, hogy erre rá lehet-e bírni úgy is, hogy ha van külön vga, csak éppen kevés a rajta lévő 1gb? -
gforce9 #3607 De most konkrétan mire is akarsz telepíteni és miről? Mert az hogy vettél egy pendrive-ot erről nem sok infót ad :) Arról akarsz telepíteni? Tehát az már bootolhatóvá van téve?
http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html
Ezzel kéne kezdeni. -
#3606 Van egy Kingston HyperX Fury 16 GB pendrivom most vettem! És a win 7 64 bit nem akar települni, mert azt írja a telepítő hogy nem bír rendszerpartíciót létrehozni! mi lehet a baj? Asrock B75 Pro 3 az alaplapom UEFI bios-al! -
G18XM8 #3605 Akkor nem szóltam. :D -
#3604 ezek voltak kéznél olcsón... :D
a gép grafikai munkára kell és mellette egyeten egy játék van a gépen egy CS:GO azzal játszom néha...az meg beleszarik az erős VGA-ba proci kell neki de az bőven!!!
Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.04.15. 16:44:54 -
G18XM8 #3603 Nekem is ugyan ilyen vga-m van, csak i3 4330 van mellette. Egy gtx 760-nak elég egy i3 is, nem fog többet kihozni belőle egy i7, max 3-4 fps-el, vagy még annyit sem. Viszont ha már i7-re költesz, akkor az mellé dukálna pl. egy gtx 970, vagy R9 290x. Gondolom játékra használod a gépet. Arra inkább erősebb vga kell, prociból meg i5 elég, i7-el semmivel sem futnak jobban a játékok. Kicsit olcsóbb procit vennél, vehetnél egy jóval erősebb vga-t és az tovább jó lenne játékokra. Ha meg nem tuningolod a procit, akkor "K"-s proci és "Z" alaplap is fölösleges.
Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2015.04.15. 16:36:57 -
#3602 VGA Asus 760GTX direct cu II OC 2Gb
annyira nem kell hardcore cucc és húzni se fogom, csak szeretem ha pár évig még jó egy config és nem kell egy hónap után cserélni...ezzel az AMD vel benéztem... azé én se szórom a pénzt ha most az FX9370 hez vennék egy vízhűtést meg egy normális lapot az is benne lenne 50K ba...
így meg eladom és vettem helyette PH-n procit+ lapot is...nehogy azt hidd újat boltból...minek pár hónapos 2-3 év garis cuccokat féláron lehet venni
proci 100 helyett 70é, mobo 60 helyett 36ért.... az AMDs cumóért proci lap hűtő talán kapok 65-70 K-t
azaz még olcsóbban megúszom mintha tákolnám az AMD-t és legalább lesz egy normális configom ami nem fő meg nyáron a 30 fokban sem :DDDD
Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.04.15. 16:17:10 -
G18XM8 #3601 Teljesen jó. Ehhez vegyél inkább egy 4790k-t. Úgy még jobb. Látom van költeni való pénzed, vga-d milyen van? -
#3600 ASUS Z97-PRO GAMER jó lesz? -
G18XM8 #3599 1000X inkább mint a 9370... A "K" jelű procihoz "Z" alaplapot kell venned.
Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2015.04.15. 10:46:34