Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi de most hogy formazzam le? :-D

ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340

Basszus most jut eszembe lehet lekellet volna formatalni a winchestert?

ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340

Olyant ír inditaskor h a Windows indítása nem sikerült ennek oka egy nemrég bekovetkezo hardver- vagy szoftvervaltozas lehet.

Ilyen hardware-es változások után mindenképp ajánlott a windows újratelepítése..Sőt a winchester teljes formázása is javasolt.

TDU nick: MaCkoTeZsveR TDU club: Killer FleaZ Fav Car: Lamborghini Murcielago Coupe

Össze raktam a gépet de indítási hibát jelez és akár is javítani de nem tud biosba be tudok lépni ha normál módban elinditom elkezd tölteni a Windows és kb 3 másodperc után ujraindul

Sajnos így pontosan nemtudom megmondani, de ebben a videóban: / http://youtu.be/yCdtpXXbPpc / ha megnézed kb 1:20-nál van egy olyan sor amimek a végén ott van hogy "DRAM" mellette auto. Ott az "auto"-ra klikkelve állíthatod elvileg. De tényleg nézz utána hogy mit bír az a memória és azt állitsd be. Remélem tudtam segíteni, sajna telóról vagyok és nem találtam most jobb videót.

TDU nick: MaCkoTeZsveR TDU club: Killer FleaZ Fav Car: Lamborghini Murcielago Coupe

köszönöm a választ és azt meg tudnád mondani hogy hol kell állítani 2005 a bios verziója
Szerintem nézz utána hogy a memóriádnak mekkora sávszélen mekkora áram kell és próbáld azt is állítani.

sziasztok
lenne egy szerintem beállítási problémám van egy "m5a97evo r2.0" alaplapom most vettem bele ramot kingston 16 gb 2400 mhz ugyan az alaplap csak 2133mhz ig van írva a leírásban de a bios 2400 mhz -et is engedne viszont a problémám az hogy ha 2133-ra rakom akkor a játékok lefagynak de ha visszateszem 1600mhz-re akkor semmi baj és nem tudom hogy állítsam be a biost hogy jó legyen remélem tud ezen segíteni valaki köszi
Így van..az alatt se indult újra csak kb 10perccel utána. De nagyon random az újraindulás.. Van mikor bírja 5percig van mikor 25-30.. Én arra gyanakszom, hogy az alaplap valamiért megadta magát. Újraindulás után csinálgatja a dump fájlokat amikben ezekre panaszkodik: ntoskrnl.exe+75bc0 meg ntoskrnl.exe+4adb3c . Utánaolvasva ez hardware vagy oc hiba, de overclockolva nincs, a hardware-ek meg másik gépbe mennek hiba nélkül.

pxxl
meg stressz teszt alatt se szállt el a gép azt mondtad, ha a hűtő lenne akkor ott is hiba lépett volna fel.

All hail the double x!

A hűtő rendesen fixen a helyén van. Ennél jobban nemlehet rárakni. :/

Szerintem a procihutot nem raktad fel rendesen es melegedes miatt resetel meg adja ezeket a hibakat

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

VGA-n nincs külön tápcsati, köszi a választ így már neki merek állni <#nevetes1>

Nem tudod elrontani.
A csatlakozók olyan kialakításúak, hogy nem lehet fordítva, vagy máshova kötni őket.
Az alaplapra megy a 24 pólusú tápcsati, a 4 vagy 8 pólusú ( 4+4) CPU tápcsati, van egy MOLEX aljzat a PCI-e foglalatok tápláláshoz, és kész.
A többi csati meg a SATA eszközökhöz, illetve ha a VGA kártyán van tápcsatlakozó, akkor ahhoz való.
Ha már megvetted, előtted van és valami nem egyértelmű, akkor kérdezz rá konkrétan arra.

Hello. Olyan problémám van, hogy vennék egy ilyen lapot egy ilyen tápot meg egy i5 4590 procit és én szerelném be a mostani házamba. A szereléses dolgokkal tisztában vagyok csak a kábelezéstől kicsit félek nem tudom mennyire egyértelmű mit hova kell kötni ebben kellene egy kis segítség akár képekkel akár írásban köszi 😊

Ozzyehh
Hello, egy kis segítséget szeretnék kérni 1-2 hete elkezdődött egy olyan probléma, hogy a gépem csak úgy teljesen random lefagy, lefagy a bill is... tehát ha nyomom a numot nem kapcsol ki a led... lefagy a kurzor is és utána gépresi... 3-4 hónapos a gépem, régebbi winyó van benne arra gyanakszom, de van,hogy nem fagy le a játék és tudok normálisan játszani.. valami tipp?

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy vettem egy Asrock 890GM Pro3 R2.0 alaplappt egy AMD Fx6100-as procival. Nem újak, de az előző tulajnál az alábbi konfigban tökéletesen működött:
Alaplap: ASRock™ 890GM PRo3 R2.0
CPU: AMD FX 6100 Black Edition 3.3GHz
CPU cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
RAM: GeIL Enhance Corsa DDR3 1600MHz 8GB Memory Kit
VGA: EVGA GTX770
HDD: WD 320GB+Samsung 1TB Green power+Adata 64GB SSD
TÁP: Corsair TX750W

Nos megvettem, szétkapta a gépet, elküldte nekem az alaplapot,processzort,processzorhűtőt..
Nekem egy pár napot állt amíg vettem ram-ot,majd összeraktam és próbáltam telepíteni, de nemsok sikerrel. Telepítés közben random újraindul az egész, ha a régi konfigommal telepítem a windowst majd átszerelem az újra akkor is windowsban random hibajelzés vagy kékhalál nélkül újraindul. Próbáltam másik tápot, kétféle merevlemezt, 3 féle ram-ot, de semmi változás. Próbáltam bios-ban a memória feszültséget,időzítést manuálisan állítani úgy sem történt javulás. Bios-ból a legújabb béta van az alaplapon(1.55), próbáltam az 1.50-es stabil változatot is,nem javult a helyzet.
Próbáltam alaplapi integrált dolgokat tiltani, ugyanúgy produkálta a hibát.
Mi lehet a gond?

A jelenlegi konfiguráció amit összeállítanék:
Alaplap: ASRock™ 890GM PRo3 R2.0
CPU: AMD FX 6100 Black Edition 3.3GHz
CPU cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro
RAM: Corsair Vengeance 2x2Gb 1600MHz
VGA: Asus GTX750Ti OC
HDD: Seagate Pipeline HD2 320Gb + Hitachi 320Gb
TÁP: FSP 700W (FSP700-80GLN)
Válaszokat előre is köszönöm!!

Sziasztok

Win7 install ha bent van a VGA még a nyelv választóig se jut el,vagy újraindul a gép vagy simán black screen. VGA nélkül gond nélkül felment.

Giaga B75M D2V
I3 2130
Samsung 4GB 1333MHz
Giga GTX750 ti 2GB
Chieftec 400w
Win7 ulti 64

Segítséget előre is köszönöm
Hello !

Valamiert az internet sebessege iszonyat lassu ha kabellel csatlakozok a nethez . Wifin franko , csak kabellel kapom a netsebessgem mindossze 10-20%-at ... Mi lehet a gond ? Kabel esetleg ? Utp 5e-t hasznalok 15 meterest ...
Elképzelhető, hogy a Codeck pack használatával megjelentek azok a nagyon mély hangok is, amiket eddig nem dekódolt a rendszered.
Ha a lábadat rárakva szépen szól, akkor nem valószínű, hogy bármi meghalt volna benne. A lábad elhangolja a doboz saját rezonanciáját, ennyi a hatása.
Próbáld meg leszedni a codeck packot. Vagy kitömni a dobozt valami hangelnyelő anyaggal, ami csillapítja a rezonanciát. Régebben ipari vattát is alkalmaztak ilyen célokra.

Sziasztok. Ide írom a gondomat, mert hangfal topikban nem nagyon válaszolnak ahogy nézem.
De azért spoilerbe rakom, hátha valakit zavar. : )
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval, van nékem egy Genius 5.1-es szettem. Konkrétan ez Minap felraktam egy codeck packot, egy játék miatt, tudom hiba volt. Nem tudom, hogy ennek folyományaként jelent-e meg a hiba, ami a következő.
A Sub olyan szinten kezdett el rezonálni, hogy rettenetesen zavaró, élvezhetetlen minden, amiben odabass a bass. Átlagos bassusnál nincs gond, de ha nagyon beindulna akkor szar. Viszont ha rárakom a lábamat a dobozra, akkor szól szépen. Valami meghalt benne, vagy az egész kuka, ennyit bírt? Esetleg a codek miatt is lehet? Tanácstalan vagyok, nem nagyon értek hozzá, most így hirtelen azt sem tudnám, hogy szedjem szét, hátsó panelt lecsavartam, de onnan nem láttam a szétszedhetőség folytatását. Valakinek valami ötlet?
Na nem a tápom volt hibás, se a videókártya. A gond az volt hogy a prociventillátor silentre volt állítva, és nem pörgött fel eléggé amikor nagyobb hatások érték a gépem.
Turbóra van most állítva, és amikor kell akkor felpörög rendesen.
Synchronous
Nálam egy átmulatott Battlefield-es éjszaka után produkált hasonlót... ha 10-szer nem csaptam az asztalhoz akkor egyszer sem. Mitagadás kissé felidegesített egy pálya...

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Minden bizonnyal az eger adta meg magat. Szedd szet es pucold ki (viszonylag rovid ido alatt is dobbenet retek tud osszegyulni egy egerben),ha utana is rossz akkor kuka.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Üdv

Adott egy Genius Xscroll optikai egér és mostanában azt tapasztalom hogy bal gomb lenyomására felugrik a gyorsmenü. Akár a böngésző felületén kattintok, akár egy windows ikonon, néha felugrik és ez elég zavaró. A jobb gombhoz hozzá sem érek az ujjammal... mikor a balt lenyomom akkor ugrik fel, vagyis olyan mintha a jobb gombot is lenyomnám a ballal együtt, pedig hozzá sem érek. Nem minden kattintásnál történik ez, de egy órán belül 4-5-ször tuti előfordul. Az a kérdésem hogy az egér rossz? Nem tudtam még kipróbálni másikkal, jelenleg ez az egy egerem van.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Az a 85 fok eleg sok, inkabb 65-70 korul kene tetoznie de alapvetoen meg belefer. Az a visszahules pedig teljesen normalis.

Ha tudsz,akkor tegyel be par ventit a hazba, hogy megmozgassa odabenn a levegot. Ha meg mar van akkor mindegy. Esetleg MSI Afterburnerrel tekerj ra manualisan a kartya hutesere mielott belepsz jatekba.

Sziasztok!

Most kaptam egy MSI R7850 Twin Frozr 2GB/OC kártyát, és azt szeretném kérdezni, hogy az normális-e ha komolyabb gépigényű játékok esetében, akár 85 fokig is felmelegszik a kártya. Alapjáraton 30-33 fokon pörög. Másik furcsaság, hogy ahogy kilépek a játékból, szinte 5 másodperc alatt visszahűti magát 35 fokig. Ez normális? (automatikusan szabályozza a fordulatszámot magának, alapfeszültségen, tuning nélkül)

Előre is köszönöm a válaszokat!

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

Sajnos nagyon valószínû, hogy a háttérvilágítást biztosító fénycsövek nagyfeszültségû adaptere öregszik. Ezért bizonytalan a mûködése.

A helyzet javulni nem fog. Bátrabbak ki tudják cserélni ezt a modult, de a biztos megoldás a szervíz.

Hello!
Van egy HP Pavilion dv2500 notebookom, aminek az LCD háttérvilágítása a bekapcsoláskor nem kezd el mûkdöni egybõl, csak a bekapcsolástól számítva kb 1 perc után kezd el bekapocslni, néha úgy, hogy be-ki kapcsolgat párat elötte pár másodpercig.

Ez minek a hibája lehet, és mennyire javítható szerintetek?

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Szerintem nincs probléma. Arra ügyelj, hogy a ház mögötti rész jól tudjon szellõzni, az oda kifújt meleg levegõ szabadon tudjon távozni.
Sokszor gond az, hogy mindenféle szekrényben, meg asztal alatt kialakított majdnem zárt "számítógép rekesz"-ben helyezik el a gépet, ami ott szép lassan megsül, fõleg ha egy combosabb géprõl van szó, mert ott a szellõzés nem biztosított.

A ház hátlapján lévõ, és a táp ventilátora is kifelé fújja a meleg levegõt. A ház elején, esetleg alján levõ réseken meg a friss hidegebb levegõ áramlik be a házba. Ezek a rések ne legyenek eltömõdve porral, és akkor a megfelelõ szellõzés biztosított.

Az így bejutott levegõ hûti mind a procit, mind a VGA kártyát. Az azokon levõ ventilátorok fújják át ezt a levegõt a hûtõbordák lamelláin, amik szintén ne legyenek eltömõdve.

A légcserét meg a ház, és tápventi biztosítják.

A táp maga is termel jelentõs hõt, úgyhogy az nem baj, ha melegnek érzed.

Van egy venti alatta 12 cmres, közvetlenül a táp alatt. max a tápegységre tudnám szerelni a házon kívülre.
Ahol a videókari van, a ház oldala ott rácsos, és ahol a proci van ott is.
de arra meg nem tudom kifúvatni mert a vga arra szívja be a levegõt.
Nyilvan nem tesz jot neki de alapvetoen birnia kell. Ha a haz hatuljaba tudnal tenni egy ventit ami kihuzza a meleget az sokat segitene.

Vettem egy FSP tápot, amin alul van egy 12 cmres venti. az a probléma, hogy ez a házban felülre lett belerakva. máshová nem is tudnám. A videókari is baromira melegít, a hõ meg felfelé száll pont bele a tápba. A régi tápegységem is a melegedés miatt ment tönkre.
Most kb olyan meleg a számítógép teteje, mint egy közepesen meleg radiátor!
Nem fog tönkre menni emiatt a tápegység? ki kellene cserélnem a házat.
én sem akartam csak úgy automatán elindult egybõl, hogy lehet ezt amúgy kikapcsolni?
felteszem újra a drivert.
Persze, hogy kihajtja. Win update-re en nem biznek driver telepitest.

Az alaplapot és a procit már régebben lecseréltem, 4670 K, elvileg simán kihajtja.
8600 gts-t 780 Gtxre.
windows 7 64X van. és saját magától elkezdte telepíteni frissíteni a vga drivert, neten keresztül. ezt én megszakítottam és feltettem a már letöltött drivert hozzá.
Csak a wot van fent és abban próbáltam, néha kicsit belaggol, a régi kártyánál simán ment.
Mondjuk nem artana tudni, hogy mit csereltel le mire.
Amugy win reinstall nem feltetlenul szukseges csak a regi kartya drivereit es egyeb szukseges szoftvereit kell tisztessegesen lepucolni. Utana pedig az uj kartyahoz szukseges dolgokat rendesen felrakni.

Kicseréltem a Vgat, és kicsit néha laggol.
A wotban az új kártyával minimumon annyi lett az fpsem, mint a régivel.
Újra kellene tenni a windowst?
Attol fugg mivel jatszol. Legjobb esetben is csak annyit fogsz eszrevenni, hogy a min. FPS novekszik.

A négy giga kettõ db 2-es.

64 bites WIN7-em van.

Szerintetek van-e jelentõsége a játéknál, ha a most bent levõ 4GB DDR3 mellé beteszek egy kettõ gigásat??
Köszi a válaszokat!!!

Kandurex
Én azért megnézném a CPU-GPU hûtéseket is mielõtt elvadult 'tápolásba' kezdek.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Danecay

Sziasztok!

Kicsit amatõr kérdés lehet, de arra lennék kíváncsi, hogy arra van e mód, hogy egy eszközt boot-oláskor a gép ne detektáljon, viszont WIN alatt használható legyen? Konkrétan arról van szó, hogy használok még olyan eszközöket amik IDE/RAID PCI-os kártyán keresztül mûködnek, mivel az alaplapomon már egyáltalán nincs ilyen csatoló felület, kidobni pedig nem akartam a régebbi még jól mûködõ eszközöket, viszont az említett kártyát a gép boot-oláskor kb. 3X annyi ideig detektálja, mint amennyi idõ alatt ezt követõen feláll a rendszer . Jó lenne kikapcsolni bootolás folyamata alatt, hiszen nem indul innen renszder se semmi, viszont WIN alól már jó lenne ha hozzáférhetõek lennének az kártyára kötött eszközök.

Létezik erre megoldás?

Azert azt megneznem, ahogy egy villam megfektet egy minosegi szunetmentes tapot es a mogotte levo gepet is.

Hiába, van/volna mindenféle "csodavédõvel" felszerelve a lakás. Ha, a villám odacsap, akkor bizony elfüstöl ott minden. Gyerekkorban, volt olyan (nem emlékszem rá, anyám mondta) hogy a konnektorból csapott ki! Tegnap, a Gárdony-i rendõrkapitányságot is meglátogatta a villám. Heten megsérültek, és valószínûleg pár elektromos cuccnak ott is kampó.
Földkábel + kiemelt fontosságú igazságügyi létesítményekkel közös trafó (közvetlenül ott van az épületcsoport mellett egy, szinte biztosan onnan kapják, az meg 100%, hogy hozzánk abból jön) eddig nálunk nem okozott csalódást. Volt, hogy pár száz méterre körülöttünk csapkodott a villám, de még az áram sem ment el akkor.

Ettõl függetlenül azért vannak túlfesz/túláram védõ elosztóink is 😄
ok