4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3838 lassabban tölt kb ennyi. ha gyárilag 90 a max, akkor a 120 lehet, hogy egy kicsit terhelni fogja. nem hiszem, hogy túlságosan megerőltetné az akksit. -
#3837 Köszi! Pedig ezt tanultam valamikor :)
65, szóval valószínűleg karcsú lesz. -
gforce9 #3836 "watt nincs rá írva" szorozd össze az ampert és a voltot. -
#3835 Van itthon egy régebbi fujitsu siemens adapter, watt nincs rá írva, de elég nyeszlett cuccnak tűnik. A csatlakozó ránézésre ugyanaz, de majd kiderül. Lehet hogy inkább nem is rendelek, hanem elmegyek egy üzletbe és megnézegetem melyik jó hozzá :) -
suba53 #3834 Arra figyelj, hogy az adapter csatlakozója stimmeljen. Ha direkt ehhez a laptophoz ajánlják, akkor elvileg nem lehet gond, de ha általános adaptert veszel, nem biztos hogy passzol. Ez a Delta adapter 19V 4.74A ( 90W )-os. Minimum ekkora kell.
Többféle adapter csatlakozó van forgalomban. Például csak a HP-tól legalább 3 egymással nem kompatibilis adaptert ismerek.
Pl. a régiek csatlakozója nem passzol az újabb laptopokhoz, holott a feszültség/teljesítmény adatok jók lennének. -
#3833 Köszi!
Nyilván nem játékra fogom használni, mivel a mai cuccokra már kevés. Viszont egy töltő árát kell kifizetnem csak rá :) Ha elkezdek streamelni akkor azon nézni a csetet és az adást majd tökéletes lesz. Meg van még pár dolog, szóval ki lesz használva :)
Közben találtam oldalt ahol van új 120 wattos 11k-ért.
Mondta az előző gazdája hogy lowon még elszalad a wot is vele :) -
suba53 #3832 Ezen a linken ( alul ) erről a laptopról van komolyabb leírás. Nem egy mai darab, de átlagos laptopozásra bőven elég. Tán még a WoT is elmegy rajta, ha nem is csúcs beállításokkal.
Az adapterét mutató képen egy 90W-os Delta gyártmányú adapter van.
Úgyhogy szerintem elég lesz neki a 90W-os.
Asus c90s
Utoljára szerkesztette: suba53, 2015.11.30. 12:02:39 -
#3831 Hali!
Holnap kapok egy asus c90s laptopot, viszont töltője nincs. Nézelődtem de többnyire 65 és 90 wattost látok, viszont a srác akitől kapom azt mondja 120 wattos volt az eredeti. Az a kérdésem, hogy elég lenne-e neki egy 90-es. 120-ast csak használtan találtam, viszont abban nem igazán bízom.
Előre is köszi a helpet. -
bfbc2 #3830 milyen táp volt pontosan? -
Nirz #3829 közben megoldva a táp a bünös... -
Nirz #3828 Hirtelen minden előjel nélkül sokkal hangosabb lett a gépem, egy órára hagytam töltésre, mire visszajöttem addigra vagy 3-szor nagyobb zajjal fogadott. Az újrainditás elinditás sem segít az idegesítő rohadt nagy zaj marad és konkrétan megállapítani sem tudom de minden valószinűség szerint az egyik ventillátor okozza a zajt.
Régebben is volt már hasonló probléma de 2 óra után elmúlt vagy 3 hónapja , de ez már fent áll egy napja,rohadtul idegesítő hogy a forrásást sem tudom pontosan belőni, egyfajta olyan erőlködő ventillátor hangnak mondanám talán.
Jah és a hőmérséklet normális nincs túlmelegedés az kizárva, szóval mégis mi okozhatja ezt és mi lehet a probléma forrása?
Egyszer csak semmiből hirtelen előjön elég fura -
bandisim #3827 Sziasztok!
Van egy Steelseries SRW-S1 kormányom és egyik naprol a másikra nem müködött! A gép látja, az eszközkezelöben "Nincs megadva" mappaban van a neve pedig "SRWheel Bootloader" lett. A jatékban a gombok nem erzekelnek. Néha ha rádugom (hátha megjavult) akkor egy két led világit pár másodpercig. A Steelseries Supportnak írtam de valami RMA ticketet kértek.. Elis küldtem, de megint ugyanazt az üzenetet kaptam..
Hogyan lehetne megcsinálni? Vagy kideríteni hogy mi lehet a baja? Egy hétig használtam.. -
bfbc2 #3826 lehet beakadt a led -
foldi6 #3825 Sziasztok, Xerox Phaser 3117 nyomtató problémám van...Driver okés, a készüléken piros led világít, kivettem a tunert megtisztítottam, papírtálcát is és papírt is raktam bele, de még mindig ugyanúgy világít..Esetleg vkinek van tippje? vagy vigyem szervízbe.. -
bfbc2 #3824 Képzeld az én r7 260x-emre meg 7790-et írt ua a program. -
endorphinz #3823 Sziasztok, ha a 3dmark 290x-nek ismeri fel a 390x-et az elfogadott? a basic edition egyik tesztjét indítottam el, és a végén rosszul ismerte fel a VGA-mat. A procit legalább eltalálta. -
gforce9 #3822 Nincs mit, a nem egy időben vásárolt ramok hajlamosabbak a hülyéskedésre dual channelben, még akkor is, ha a típusszám szerint azonosak. De ha elmennek single channelen nem érdemes bánkódni. Úgysem a memória sávszélessége a szűk keresztmetszet :) -
svhs #3821 Úgy nézem működik, sokat segítettél,eléggé megijedtem mikor elkezdte ezt csinálni, de hála neked minden megy frankón, mégegyszer köszi! -
svhs #3820 Egyenlőre úgy tűnik működik, majd még holnap vissza írok hogy mi a helyzet, köszi! -
gforce9 #3819 Feszültséget és frekvenciát úgy állítsd ami a ramon van. Azon mennie kell. -
svhs #3818 Köszi, haza érek megpróbálom. Ram frekvencia/feszültség et automatán vagy ami a ram-ra van írva azt hagyjam? -
gforce9 #3817 Ha single channelben járatod akkor is fagy? Előfordulhat, hogy a dual channelt nem bírja csak, single-ben elmegy. Teljesítményvesztés alig van tőle. -
svhs #3816 Sziasztok!
Olyan problémám volna hogy még 1 éve raktam össze a gépem, és mikor vettem csak 4gb ramot raktam bele, de már akkor tudtam hogy kevés lesz, szóval a minap vettem még hozzá ugyan ennyit. Két három napig ment is a gép, felismerte a 4gb-t nem is volt vele gond. Majd felraktam az Fallout4-et és egy jó pár óráig nem is ment is, de utána jött a kék halál. Memomory_managment néven. Újból indítás után a gép 1-2 perc után ugyan azzal a hibával ismét fagyott. Néhány próbálkozás után arra jutottam hogy ha két ram van bent a géppen akkor jön a kék képernyő memory_management néven.
A ram 1600 MHz de bios-ban azt vettem észre hogy 1333MHz-re volt állítva (Nem tudom befolyásolja-e) valamint a feszültség is 1.5 V-ra volt állítva míg a RAM oldalán 1.65-s érték van feltüntetve. Miután megváltoztattam semmi változás nem történt. Ugyanúgy kék képernyő
Mindkét ram "Corsair XMS3 4GB DDR3 1600MHz CMX4GX3M1A1600C" típusú, valamint az alaplap Asus P8B75-V, (szerk.:Jelenleg frissen telepített win10 van rajt.)
Bárkinek bármi ötlet hogy mi lehet a baj?
Utoljára szerkesztette: svhs, 2015.11.11. 12:38:46 -
nasr #3815 Nem is azzal van gond hogy mindig ujra kell kalibrálni.
Hanem hogy játék közben megy el!
Érted?
Bekalibrálom egy ideig jó, atzán elmászik a kormányszög.
De már megy vissza gariba mert PH fórumon is mondták előfordul az ilyen, gyárihibás.
Volt már 2 DFGT-m ismerem már őket ott nem volt ilyen.
Azért kössz
Utoljára szerkesztette: nasr, 2015.11.11. 11:47:49 -
RtoR #3814 A DFGT ilyen. Minden alkalommal mikor bekapcsolod a gépet, újra kell kalibrálnod. Vagy kihúzgálod az USB-ből, vagy vedd el a tápot, de meg kell csinálni. Enyém is ilyen, igaz most egy G27-t használok már, azzal nincs ez a macera. -
RtoR #3813 Köszönöm, eddig működik! -
nasr #3812 Hali
Ma vettem egy va di új DFGT-t
Játék alatt (F1 2015) arra lettem figyelmes hogy elmozdul a kormány szöge. Szóval ha a kormány 0 fokon van a játékban balra tart.
A játéban akkor van egyenesen ha én forgatok a kormányon jobbra.
Remélem érthetö.
Olyan mintha rosszul lenne kalibrálva pedig a kalibrálás után jó de aztán megin elmegy.
Drivert ujraraktam 2x usb ki usb be. De igy is elmegy.
Kalibrálás jó de ahogy ott menüjében tesztelem elmegy a kormány szöge.
Volt már DFGT-m de annak nem vot ilyen baja.
Mi lehet a gond? :(
Jah és hivatalos oldalrol leszedett driver fel sem ment a régi dfgt-m cd jéről ment fel szépen. Volt mér win reinstall is!!!!!!!
Ma vettem, lehet hibás? -
bfbc2 #3811 Szedd le a gépről az nvidia drivert ami fent van és tedd fel eztet
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2015.11.09. 20:20:53 -
RtoR #3810 Üdv!
Találkozott már valaki azzal, hogy időnként a gép bekapcsolása után a monitoron egy fehérség látható, de nem színtiszta fehér, a kurzor (egér) látszik rendesen, a gép pedig feláll. Ha kikapcsolom, elveszem a tápot majd vissza és úgy kapcsolom be, akkor működik rendesen. Kétszer produkálta már, egy hónap aatt kb. Win 10, i5, FPS 550 táp és 760 kari.
Köszi előre is. -
suba53 #3809 Az adapter kimenetén mérni lehet kb 18-19 volt egyen feszültséget.
Ha nincs kimenő feszültség, akkor az adapter tönkre ment. ( Az is előfordulhat, hogy az adapter jó, csak a kimenő kábelében szakadt az egyik ér. ) Erről a feszültségről működik a laptopban az akku töltő áramkör, illetve a belső feszültségeket elő állító stabilizátorok.
Ha az adapter jó, akkor szét kell szedni a laptopot, hogy az egyéb problémák látszódjanak. Ha a tápcsatlakozó forrasztása engedett el, akkor azt is úgy látod meg, ha szétszeded. ( És megforrasztani is csak így lehet. )
Ha jó az adapter, és nem látsz forrasztási problémát, akkor szakszervíz. De ne lepődj meg, ha nem lesz gazdaságos a javítás.
Ha újat veszel akkor legyen szempont a minél hosszabb garancia.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2015.11.09. 09:58:44 -
#3808 Multiméter megfelelő a kiméréshez? A laptop csatlakozojánál lehet valamit mérni,hogy van e szakadás vagy hogy vesz e fel áramot? -
suba53 #3807 A töltő adaptert tudod ellenőrizni? Lehet hogy az krepált be.
Ha az adapter jó, akkor gáz van. Lehet hogy a csatlakozó forrasztása engedett el, vagy maga a töltő áramkör, ami a laptopban belül van durrant el. Szerviz lesz a vége. -
#3806 tudja valaki hogy olyankor mit lehet tenni, ha a laptopom nem akar életre kellni?
mikor utoljára kikapcsoltam teljesen jó volt minden rajt, aztán 2 hónapig nem használtam most be akarom kapcsolni de nem reagál a bekapcsoló gombra és amikor a hálózati töltöjét rádugom se villágit semmilyen led sem rajta.
Egy toshiba satellite 750D-16k win 8.1 64 bit eszközről lenne szó.
Van valami trükk, hogy elinduljon vagy fel tudjam tölteni?
-
Anonymusxx #3805 Van egy amd fx 6300-am gyári hűtővel (black edition), és nagyon melegszik, most nyitott ablaknál, úgy hogy le van szedve a ház oldala 78-79 fokos a speedfan szerint...
Milyen hűtőt lenne rá érdemes venni? A procit még szeretném húzni valameddig... -
gforce9 #3804 Hát ha 2 kátyával is hülyéskedik, akkor a monitort mindenképp meg kéne nézni. Azért csak újraindítás után hülyéskedik meg driver után, mert akkor hajtja meg magasabb felbontáson a monitort és lehet csak bizonyos felbontásokon hülyéskedik. Persze lehet az is hogy kábel vagy mindkét vga rossz, de kábelhibára mozgatásnál változás lenne 2 ugyanúgy szar vga meg ritka. Az a biosbeállítás (pci - pci-e) az mindegy min van. Az csak annyit tesz, hogy hol keresse legelőször a vga-t, ha ott nincs megnézi máshol és ahol talál azt indítja. Erre a dologra nincs ráhatása vagy ha mégis akkor szellemek garázdálkodnak nálad :) -
Anonymusxx #3803 Igen, két vga kártyával próbáltam, másik vga kábelem nincs.
Én arra tippelnék hogy vagy driver, esetleg rossz windows frissítés, ami ütközik valamivel, vagy biosban állítódik el valami, ilyesmi probléma lehet, ugyanis mindig csak újraindítás, vagy visszakapcsolás után jön elő a hiba. És ha újrarakom a rendszert, akkor semmi baja, csak ha felteszem a szokásos programokat, windows frissítéseket... Ha meg rossz lenne valami fizikailag akkor gondolom a probléma folyamatos lenne, nem csak bekapcsoláskor/újrainditás után jönne elő..
A hiba meg annyiból áll hogy a windows betöltésekor csak egy egér látszik, és fekete a képernyő, vagy annyi hogy belép a windowsba, de a kép kb 2-3 percenkét elmegy egy pillanatra, vagy pedig egy kicsit szétesik a kép, pl ma reggel vibrált, majd a jobb oldalon bejött egy fekete sáv, majd totál elment a kép, csak sötétség volt..
Utána kikapcsoltam és a biosban szétnéztem és láttam hogy valahol pci, és pci-e közül lehetett választani, az első volt az elsődleges, én átállítottam a pci-e-re és most jó.. Persze lehet hogy nem emiatt, csak a probléma se jön elő mindig...
Próbáltam win 10-el is, és win 8.1-el..
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2015.11.06. 12:39:56 -
suba53 #3802 Próbáltad-e már másik VGA kártyával? Esetleg másik VGA kábellel?
Az AIDA64-ben a battery a laptopok akkumulátorára vonatkozik. Asztali PC esetében ilyen nincs, ezért nem érzékeli.
Az alaplapi elem csak azt a célt szolgálja, hogy a gép árammentes állapotában is megőrizze a BIOS beállításait, illetve járjon az óra.
Ha beállítod, majd nem áramtalanítod, akkor észre sem veszi, hogy rossz az elem. Áramtalanítás után viszont ha rossz az elem, akkor a BIOS alaphelyzetbe áll, és egy kezdeti dátumot mutat.
A monitor kimenetre semmiféle hatással nincs. -
Anonymusxx #3801 a biosban van pci, és pci-e, az előbbi volt az elsődleges, mi a különbség? -
Anonymusxx #3800 a probléma továbbra is fent áll, most jelenleg szét van esve a kép, a képernyő jobb oldalán egy fekete sáv van.. a vkártya adapterénél azt látom hogy felismeri a típusát, de a dac típusánál ez van írva: integrated ramdac
Ez jelent valamit, ami kapcsolatos a problémával?
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2015.11.06. 08:23:03 -
suba53 #3799 Azért ilyenkor illenék két szóval leírni, hogy mi volt a megoldás.
Mások is olvassák, ők is tanuljanak belőle.
Köszönöm.