Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spészgószt
Hi!
Hogy lehet azt kiküszöbölni, hogy a Vcore NE ugráljon 0.9v - 1.5 v között ???
A hőmérséklet fentebb megy pár fokot erre ledobj a Vcore-t 0.9 re visszaesik a hőmérséklet majd újra fel és így tovább
temp graf
AMD FX 9370 black / styche ninja 3 hűtővel/ Asus M5A97 LE R2.0 alaplap
max CPU hőmérséklet full fordulaton terhelés alatt 60°C / alap venti fordulaton 65°C /idle 30°C 😄

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Asrock 970 EXTREME 4 am3+ erre a lapra ra tudom tenni a CM hypert T4 hutot? A nezett kepeken a hutobordak miatt kicsit felek berendelni.

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

totyak
350-essel inkább nem kísérletezem, nem szeretnék két tápot is venni. Annyit csináltam még ma, hogy a saját tápommal úgy próbáltam indítani a gépemet, hogy minden nagy fogyasztót lehúztam, csak egy ram, proci, meg a merevlemez maradt. Szintén meg sem moccant, miközben ugye a 350-es táp így indított gond nélkül. Számomra is tökéletesen egyértelmű most már, hogy ez a táp hibás. Szétszedtem, belenéztem, de semmit nem látok benne, nincs megégve, nincs kifolyva, szétmenve semmi. Talán érintkezési gondok lehetnek, vagy valami olyasmi, ami nem látványos. Egy ismerős kedden ránéz, aztán, ha menthetetlen, irány a bolt.

Kipróbálhatod a 350 wattosat, csak játékot ne indíts el. Alapjáraton keveset fogyaszt a vga, bírnia kell, főleg ha minőségi. Én is az FSP tápot javasolom, pl. FSP 460, ez aránylag még baráti áron van, és ha vga-t akarsz cserélni, akkor ez még egy gtx 760/960at is elbír könnyedén.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

rvn
Szerintem elbirna a vgaval is ha normális minőségű az a 350Wos, igazából játék alatt eszik a proci is meg a vga is sokat.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

totyak
Nekem is az a gyanúm, de azért vásárlás előtt jó lenne keríteni egy kölcsön tápot próbaképpen. Nagyon remélem, hogy egyéb hardveres probléma nincsen. Sajnos a gyenge tápra nem mertem rádugni a videokártyát. A táp 350W-os, a videokártya meg egy 660Ti. Tartok tőle, hogy csak pusztítás lenne a vége.

wantonly
Ez esetben egyértelműen a tápegység a ludas. A gyengébb gépet azért viszi, mert ilyenkor jellemzően kevesebb teljesítményt tud már leadni, ez pedig a régi géphez még épp elég. Vegyél egy minőségi tápegységet, egy FSP-t például.
A 12V-os ágon nem tud elég áramot felvenni az alaplapod (a proci számára) induláskor a tápból. A régebbi gép azért megy, mert valószínűleg még korábbi ATX szabvány szerinti alaplappal rendelkezik (kisebb áramigény 12V-on, nagyobb igény alacsonyabb feszültségeken).

Nekem egész hasonlót produkált amúgy az akkor már 7 éves Delta beles Chieftec-em, pár hét pihi után (mikor meglett az új config, és nyugdíjba küldtem) már abszolút be sem lehetett kapcsolni. Egyetlen kondi cseréje megoldotta később (csak alig láthatóan volt púpos, de ellenállásméréssel rendellenes töltődési karakterisztika volt tapasztalható), azóta is itt porosodik tartaléknak 😊
totyak
Felemás eredménnyel zárult a táp tesztelés. Mint mondtam, egy sokkal gyengébb gépbe tudtam csak tesztelni a tápot, amit ugyan elindított, de amikor kihúztam, majd bedugtam a tápkábelt, mindig levágta a biztosítékot. Ennek a gyenge gépnek a tápjával kipróbáltam az én gépemet, persze kivettem a videokártyák, egy memóriamodult, meg lehúztam mindent, ami sokat fogyaszt. A gép elindult pöccre, legalább is a processzor ventilátor rögtön pörögni kezdett.

Arra következtetek, hogy nem a gép bekapcsológombja és nem is az alaplap a ludas, hiszen be is kapcsolt a gyengébb táppal, meg a processzorig eljutott az áram. Viszont az érthetetlen, hogy az én tápom a gyengébb gépet hogyhogy elindítja. Nem tudom igazán mire vélni a dolgot. Kellene egy erős kölcsön táp és azzal lehetne igazán kideríteni, hogy megy e a gépem. Ha azzal sem indul, akkor valamelyik másik hardver elem lehet a hibás. Bár ilyenek, hogy videokártya, memória, ezek nem továbbítanak áramot, tehát ezek hibája miatt szerintem a gépnek még el kellene indulnia.

Ha van ötlet, szívesen meghallgatom.

totyak
Szinte biztos, hogy valami energiaellátási hiba, mert az ethernet portnál is folyamatosan világítani szokott egy led emlékeim szerint, most meg teljes sötétség van a gépben. Tápot még ma tesztelem másik gépben, ha az működik, megbontom a gépházat a kapcsolóig és ott is körülnézek.

Annyi áramot még lehet ad, hogy a led világítson. Alaplap látszólag rendben, akkor a táp lesz a hibás.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

totyak
wantonly: Ma szétszedtem a gépet, kiporoltam, átmozgattam az alkatrészeket, de ugyanott tartok. Most már akkor sem kapcsol be, ha kihúzom a konnektorból és visszadugom. Egyáltalán nem kapcsol be. Hétvégén megkeresem ezt a pwr sw kábelt, ránézek arra is, meg a gombra is.

G18XM8: Egyáltalán nem működik semmi, egyedül a bekapcsolást jelző led világít zölden. Se a processzor, se a táp, se a videokártya nem indul el. Kábelek ellenőrizve, tápkábel csere is megvolt. Táp szétszedés csak végső esetben lesz, talán meg tudom oldani, hogy magát a tápot egy másik gépben kipróbáljam. Régi vacak gép, de táp próbára jó, máshoz sajnos nem.

suba53: Alaplapi kondenzátorok látszólag rendben vannak, nem púposak, nem szakadtak, égést nem láttam semelyik alkatrészen. Nyilván a tápba nem látok bele. Csak nem értem, ha az a rossz esetleg, akkor a led honnan kapja az áramot?

Köszönöm mindannyiótoknak a tanácsokat, hétvégén próbálok foglalkozni a dologgal, mert rendkívül idegesít. Őszintén szólva még a jobbik eset lenne, ha a táp lenne a ludas, mert ha az alaplap, akkor már valami újabbat kellene venni, ahhoz meg a régi CPU (sima AM3) nem passzolna. Új alaplapra, meg procira most nincs pénzem.

Nem csak a táp tud hasonló hibajelenségeket produkálni.
Az alaplapon is vannak feszültség stabilizáló áramkörök eléggé nagy áram terheléssel.

Az elektrolit kondenzátorokat nézd meg tüzetesen. Ha némelyik teteje púpos, vagy fel van hasadva, akkor azoknak a kapacitása már jelentősen lecsökkent, és nem tudja ellátni rendesen a funkcióját.
Ilyen esetekben is előfordulhatnak hasonló hibajelenségek.

Ha az alaplap teljesen szilárd elektrolitú elkókkal van szerelve, akkor ez a jelenség nem nagyon fordul elő. Inkább a régebbi hagyományos elkóknál fordul elő a púposodás kiszakadás.

Ha a tápot szétszeded, akkor abban is az elkókra figyelj, mert ha a táp nem szállt el teljesen, hanem csak elkezd bizonytalankodni, akkor 99% hogy az abban lévő elkók kiszáradása a ludas.
A tápban viszonylag egyszerű a hibásnak látszó elkókat kicserélni, mert nincs többrétegű nyomtatott áramkör, aminél ez a művelet kicsit nehézkesebb.

Ha óvatosan szedi le nincs semmi veszélye. Nem szerelni kell, hanem hogy egyértelműen kiderüljön hogy a tàp-e a rossz. Valószínű hogy az de menjen biztosra.

wantonly
Azért a burkolat leszedéssel csak óvatosan, mert veszélyes lehet. Egyébként sem érdemes már ilyen tápokat szerelgetni szerintem.
Elsősorban nézd meg a kábeleket, ahogy wantonly leírta. Ellenőrizd azt is, hogy a tápkábel, amin az áramot kapja a táp az megfelelően van e rögzítve, nincs e megsérülve, próbáld ki másik tápkábellel. Mennyire nem történik semmi, hűtők, hdd elkezdenek dolgozni, csak kép nincs? Vagy semmi nem működik? Ha semmi nem működik, és kábelek rendben vannak, akkor szedd le a táp burkolatát és keress benne égés szerű sérüléseket.

wantonly
Annyira nem rossz ez a táp, bár simán tönkremehet, az újabbak állítólag már gyenge minőségűek. Viszont ha rossz lenne valószínűleg egyáltalán nem működne a gép, szóval először a bekapcsoló gombot kellene megnézni. Lehet, hogy kicsúszott a kapcsoló vagy a PWR SW kábel. Ha nem tudod hol van az alaplap leírásában benne van. Van a csavarhúzós módszer is, hogy a PWR+GND végeket összeérinted vele, és így be kell kapcsolnia. Ha így sem megy, akkor lehet a tápot nézegetni.
totyak
Nem biztos, hogy pontosan írom a nevét: Chikony hipro 430W

rvn
Üdv, én is tápra tippelnék, nekem a Gigabyte superb produkált hasonlókat, de csak a első indításkor mikor "hideg" volt szerencsere gariba cserélték.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Ha abszolút semmi nem történik, akkor talán a táp lesz a ludas. Milyen tápod van?

totyak
Olyan problémám lenne, hogy a pc-m nem igazán akar bekapcsolni, amikor megnyomom a bekapcsológombot. A visszajelző led világítani kezd, de semmi nem történik. Ha kihúzom a gépet a konnektorból, majd visszadugom, utána elsőre indul a gép bekapcsoláskor. Kb. 3 napja van ez a jelenség, de tudtommal nem történt semmi szokatlan a géppel. Esetleg tudtok valami tanácsot adni? Ha más nem lesz, hétvégén szétszedem az egészet, kitakarítom és összerakom, hátha a mozgatás segít. Sajnos csere hardver nincs, így az ilyen megoldás kilőve.

Köszönök előre is minden epítő jellegű tanácsot.

Esetleg megpróbálkózhatnál egy r7 260al, talán 260x-el, ha belefér. A tápodat pedig cseréld le, hkc nem a megbízható kategória.

patchaou
Alaplap - Asus a78m-a
Proci - A10-5800k
Ram - 2x2gb 1600 ddr3
Táp - hkc usp 5550 (550w)
A cél hogy ezt feldobjam egy kicsit ennyiből 😊 Többnyire játékra, de tudom hogy ennyiből nem fog minden fullhd-ban magas beállításokkal futni.
Máshol is feltettem a kérdést és eddig a 6850 vezet.
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.04.05. 14:16:30

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

wantonly
Nem tudom milyen gépbe megy és mire lesz használva, de az MSI a legrosszabb választás szerintem, nem egy bizalomgerjesztő márka, gyenge, bő fél év garanciával szerintem nagyon kockázatos (újonnan 3 év garanciát kapnál érte). Az ASUS-ért már érdemesebb pénzt kiadni, teljesítményben megállja a helyét, de 5 éves kártyát 1 hónap garival szintén kockázatos.
rvn
2 Gb DDR3-én tartózkodnék tőle, nem játékra való, a 6850 azért "jóval" erősebb.
Utoljára szerkesztette: rvn, 2015.04.05. 13:51:22

patchaou
Hali! VGA vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni.

MSI R7 250 oc 2gb ddr3, 17k huf - év végéig jótállás és
ASUS hd6850 1gb ddr5, 18k huf - egy hó jótállás.
Mivel a 6850 erőseb de nem egy mai darab kicsit tartózkodom tőle, a jóég tudja mennyit futott már. Az r7 pedig kicsit gyengébb de nyilván kevesebbet pörgött és modernebb is. Nem egyszerű..., melyiket válasszam? Ti melyiket választanátok?

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

oneal1
sziasztok!

Adott egy probléma:
olyan a kép a monitoron mintha 3x lenne mindennek "árnyéka" vagy hogy mondjam.
töltöttem fel róla egy képet:
Kép

ötlet?

!Forza Ferrari!

Elég lesz 1 topikban megkérdezni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Azóta kiderült, hogy 2 molex csatlakozó van a tápomban és a videókártyához 4 kell, ha elosztom a molex-et attól még ugyanannyit vesz fel a kari, igaz?
Sziasztok,

Kérdésem: Egy Thermaltake 500W-os táphoz alapból hány MOLEX konnektor jár?
Ha jól tudom 4 ugye mert újabb karikhoz pölö 1x 6 tűs és 1x 8 tűs pcie konnektor van mindkettő végén 2x molex konnektor.
Nem emlékszek és nem is tudom megnézni mert koliba vagyok ><
Köszi így már értem. Köszi a segítséget. Csak azért írtam ide mert a 8600 két gépben is volt s vidáman fut csak az enyémben nem. Vagy százszor kivettem betettem tisztítottam csiszoltam, ventit pucoltam nagyítóval átnézve a csatlakozó sort semmi nem segített. Sajnos a számgépes szerelő is feladta s alaplap hibát saccolt. Fél napot eldolgozott rajta mivel ott voltam végig láttam. Ott betett egy nagyobb videó kártyát a gépbe s azzal sem ment. Mivel szerinte ilyen alaplapot nem lehet szerezni új lapot procit memóriát javasolt s mivel a táp is gyanús volt azt is ami már egy új gépet jelentett volna. Csak az a baj hogy így minden ez alá telepített dolog elszállt volna. Most a 4850-el megy de nem nyugodtam meg így nem tudom esetleg ez mikor áll meg. Persze most van egy tartalék alaplapom ezzel jobb a helyzet.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Köszi így stimmel. Persze többször leszedtem a tápot mivel tisztítottam is s tiszta volt s elég feszes. S mindig vissza is tettem.
Típushiba az R61-nél ez a Fan Error probléma.

3 lehetséges ok:
- Kiszáradt paszta
- Hibás venti
- Hibás alaplap

Első körben újrapasztáznám és kipucolnám a hűtést, esetleg egy kis műszerolajjal megkenném a csapágyakat. Ha utána is kapsz ilyen Fan Error üzeneteket akkor zsebbe nyúlósabb lesz a téma.

Sziasztok!

Lenovo R61i típusú laptopom hő elvezető ventilátora a számítógép bekapcsoláskor vagy elindul és rendesen működik vagy nem indul el és a laptop kikapcsolja magát a "Fan error" felirat után.
A fenti jelenséget milyen hiba okozhatja és a hibát hogyan lehet megoldani?

Akkor nálad valami nagyon nem frankó, anyám öreg gépében egy 8400GS volt/van, vidáman mennek a 720p videók. De én is toltam az 1080p-t GT210-esen. Igen, youtube-ról.

bajgunar
Röhögve kihajtja a VGA-t a CPU. Szvsz 16Gb-ot adtam volna a konfignak. Meg ha futja a keret, még egy SSD-t.
Állad leesik a sebességtől. Pislogni nem lesz időd, s boot-ol a Win. Game-ben (Full HD), max grafon, 4xaa, 16xaf mellett, vSynch-el, minden mai game menni fog simán akadásmentesen.
bajgunar
Régen igen. De ma már nem. Nemtom mit állítottak tecsőn. De annó szutyok gépen is (nekem is volt 9800gtx oc-m) ment hibátlanul 720-ban. Ma meg már biztos nem menne. (Mivel nem ment már annó sem, öcsém gépéből kukáztam azt a vga-t) Gyorsabb ha lerántod keepvid-el, azt megnézed MPC-HC-vel. 😄
Én csak GTS250-el bohóckodok, de a 720-asok már ezen se valami feeling-esek. Egy 60FPS-est meg lehetetlen megnézni. Hiába 100Mb-os net.
"De a tecső videók már azon is akadnak."

Azért ne túlozzunk kolega...😊 Évekig volt nálam egy passzív giga 8600GT, BD50-eket meg egyéb 1080p flash dolgokat vígan elvitte egy E6550-nel karöltve. Régi szép idők :'(

bajgunar
Video Graphics Adapter (VGA), a 8600gts -ed! Amit kicseréltél egy ATI Radeon 4850-re! Ehhez gondolom totál leszedted az nVidia driver-t és felraktad az Ati-t! Ha így megjavult, akkor lehetséges a VGA (8600gts) adta meg magát. DE lehet csak kontakt hiba. Kihúzod-beteszed, tápcsati (HA van) lehúz, visszadug. Driver jratelepítés, stb... HA így sem javul meg a 8600gts, akkor az bizony meghalt. De HA az ATI Radeon 4850 -el meg megy hibátlanul, akkor meg örülj. Kaptad is, gyorsabb is. Kukázd ki a 8600-ot. Az manapság már semmire sem elég. Csak Win-ra, meg böngészésre. De a tecső videók már azon is akadnak. (tápcsati? az egy külön tápellátás a VGA-nak, hogy elég "kakaót" kapjon, mivel PCE-en keresztül nem kap a VRAM, meg a GPU elég feszt (áramot), hogy azt korrektül kiszolgálja, működjön. Ez vagy 6 pin-es (csatlakozós), vagy 8, vagy 6+8, vagy 2x6 vagy 2x8 pin -es dugó, amit a tápból kötsz rá a vga hátsó sarkára. Legrosszabb esetben Molex átalakítóval (régi IDE-s hardverek tépcsatlakozóját hívják így) de ez nem épp egészséges megoldás. De működő.
Bokafix2
Nézd meg itt.

Nem lehet elrontani az összeállítást. Csak olyat jelenít meg a listán ami összeillik/kompatibilis.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Sziasztok,

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy videókártyát fogok vásárolni és nem tudom, hogy összeillenek-e a komponensek vele, véleményt szeretnék kérni. 😊)
Amit a spec-be írtam az lenne a videókártya amit vennék.

Alaplap: ASUS B85M-G
CPU: Intel i5 4570 3.2 Ghz - 4 core
GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 970 4GB Windforce
RAM: 8GB HyperX (2*4gb)
PSU: 500W
VGA = videokártya (esetedben ez a 8600GTS)

Nem mindegyiken van tápcsati, nézd meg bár feltételezem, hogy visszadugtad ha volt rajta.
Nekem is VGA hibának tűnik amúgy.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.03.07. 01:57:18

Négy merevlemezt használok a másik kettőn adatok vannak.
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió 0702
Az hogy VGA a hibás az mit jelenthet? Nem igazán értek hozzá kicsit részletesebben légyszives. Ez a biosban van?
S ennek lehet külön tápcsatija?
Köszi.
Volcanor
Üdv!
Pár napja megjött PCX-ről az új gép(Asrock H97M PRO4 alaplap, FSP 600W Hyper 600 táp, Gigabyte R9 280X OC 3GB DDR5 GV-R928XOC-3GD videokártya, Intel Core i5-4460 processzor, Kingston 8GB DDR3 2400MHz HX324C11SR/8 memória, LG 24MP55HQ-P monitor).
Feltettem minden drivert, tökéletesen működött fél napig. Egyszer furcsán zúgni kezdett a gép, a kép elment, gyorsan kikapcsoltam. Azóta elsőre az "Üdvözöljük!" képernyő helyett csak feketeség fogad. Restart, utána továbbmegy, de 7900-as típusú videokártyát észlel, a kép is szét van húzva. Újraindítom, akkor már észleli a videokártyát, de pár perc használat után össze-vissza csíkosodni kezd a képernyő, majd újabb pár másodperc után elsötétül. HDMI-vel van csatlakoztatva a videokártya kimenet a monitorhoz. Egyszer újratelepítettem az egészet, hátha rossz drivert szedtem le, de ugyanaz az eredmény. Mi lehet a hiba oka?

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

bajgunar
Szó szerint ki-be dugtostad a 2 vinyót? Minek??? Bennt lehet egyszerre mind2ő! Indításnál meg arra nyomsz, amelyiket indítani akarod (Win7, vagy Xp), de pakolhatsz még mell rengeted Op-ot. Ehhez nem kell ki-be cserélgetni, dugdosni. Mobil Rack-et meg úgy felejtsd el, ahogy van (ha netán azzal tolod).
Probléma mi lehet? Award és IMB bios-nál lehet a VGA RAM, de AMI bios-nál lehet RAM probléma is vagy akár Billentyűzetkontroller-hiba!
Mondjuk Asus alaplapodon Award bios van. Lehet a vga ram behalt. Vagy HA van a vga-ra tápcsati, nézd meg be van e dugva rendesen, mozgasd meg. Akár a kártyát is a slot-ban. Lehet csak ennyi. De ha továbbra is haldoklik, akkor lehet a VGA a ludas tényleg. Ha a másikkal jobban megy, használd azt. A hibást meg kukázd. 😄 Vagy nézz rá másik gépben, hogy megy -e! Ha ott is "szemetel", akkor ...
Sziasztok.
Tanácsot tippet szeretnék kérni mi lehet a baj.

CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
Alaplap neve Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Ehhez van egy NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 M😎
Cserélgettem a merevlemezt mert egyiket xp-vel használtam másikat win7-el.
Elkezdtem assasins 4-et játszani s egy idő után cserénél nem indult el a gép. Egy hosszú három rövid sip azt jelenthette hogy videokárty baj van. Kártya kivéve visszatéve elindult. Ez vagy nyolcszor s eztán nem indult el. Irány a szerelő. Táp jó video másik gépben jó.
Betéve egy kis kártyát elindul a gép. Szerelő alaplap hibát mond. Lapvásárlás elindítva. Közben kaptam egy ATI Radeon 4850-es kártyát s gond nélkül megy. (Még talán jobb is)
Mi lehet a baj?
Köszi.
Ki kellene mérned, hogy melyik ér melyik USB tappancshoz vezet.
Az USB csatlakozó 4 érintkezős, az ötödik az árnyékolás.
Egy egyszerű kis multiméterrel, amelyiken van hangjelző a zárlat vizsgálathoz, tökéletesen megfelel.
Sok gyártó használ azonos színjelölést, de lehet eltérő is. Attól még működik.

Van otthon egy noname egerem, azt szétszedtem hogy majd fel használom. De ott csak 4 szinű kábel van, a Kinzuba itt pedig 5 van.

http://prntscr.com/6bpg9f
Elvileg minden kábel jó, hiszen mindegyik szabványos USB.
Csak azt kell ellenőrizned, hogy a csatlakozó kompatibilis legyen. A kábel végén levő csatlakozó illeszkedjen az egér nyák lemezén levő foglalatba.
Ami a legfontosabb, az a kábel erek sorrendje. USB oldalon nincs probléma, az szabványos. De az egér oldali sorrend változó lehet.
Ezt kell kimérni, és a megfelelő sorrendet kialakítani. Elvileg a kábel végen levő csatlakozóból kicsúsztathatóak a szálakra krimpelt érintkezők, és a megfelelő sorrendben ismét össze rakható.
Ha mázlid van akkor ott is jó a sorrend, de ezt ellenőrizni kell.
Én egy Logitech gamer egér kábelét cseréltem le hasonló okokból egy HP egér kábelére. Ott a csatlakozósorrend alapból stimmelt.
És mivel a HP egér kábele lágyabb rugalmasabb volt, mint az eredeti, azóta is jó.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2015.03.02. 11:00:16

Ugye meg tört a SS Kinzu V2 egerem kábele.
Belföldön sajnos sehol sem tudtam találni olyan kábelt.

Arra lennék kíváncsi hogy ez egy Kinzu V2 copy egér.
http://www.bluechip.hu/termek/zalman-zm-m250
Elképzelhető hogy a kábel is meg felelő lesz a Kinzumhoz?