Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hibát okozó alkalmazás neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.393.4, időbélyeg: 0x55a62e42
A hibát okozó modul neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.393.4, időbélyeg: 0x55a62e42
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x000000000110157f
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xa60
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d0d69488067ea4
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Games\Rockstar Games\GTA V\GTA5.exe
A hibát okozó modul elérési útja: D:\Games\Rockstar Games\GTA V\GTA5.exe
Jelentés azonosítója: 336d6b17-47c6-4b89-94f4-7bf4816bf269
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:
Közben újra raktam a win-t, megint 10 van fent. Ezt a hibát már Win10 alatt produkálta.
Utoljára szerkesztette: hellboy4591, 2015.08.14. 15:57:42
Szerintem maga az upgrade kavar be valamit, úgyhogy szvsz szaladj neki a dolognak egy friss Win10-zel (nem upgrade-del meg hasonlókkal)
Ezt a tápegységes tippet nem tudom ki mondta de jó nagy baromság szvsz, ha hardverhibát kéne mondani akkor memóriát mondanám de az meg mint írtad, hibátlan.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Már lassan bepróbálkozok minden topikban. 😄
A következő lenne a szituáció. Pár napja váltottam Win10-re, szép is volt, jó is volt, viszont a játékok (GTA V, Fallout 3, Shift 2) 5-10-15 perc játék után a program működése leállt hibával visszadobtak az asztalra. Elsőnek driver hibára gondoltam, ezért visszaraktam az egyel régebbit. (Catalyst 15.7.1-ről 15.7-re) Ugyan az, pár perc játék után vissza az asztalra. Gondoltam nem lehet más a hibás csak az új rendszer. Visszatértem a jó öreg és bevált Win7-hez és a hiba ugyan úgy megmaradt. Így arra következtettem, hogy valami hardveres probléma lesz akkor.
Konfigom:
- Gigabyte Z68P-DS3 alaplap
- Intel Corei5 2320 (3Ghz) proci (Arctic Freezer 13 hűtővel)
- Sapphire HD7950 3GB videokari (ez a sima gyári hűtővel kijött kártya, később a dual biosnak hála "boostossá" tettem és a hűtést is lecseréltem rajta egy Arctic Accelero Xtreme IV-re)
- 2x4Gb Geil Enhance Corsa 1600 Mhz memória
- Seagate 1TB winchester
- Chieftec GPS-600A8 600 wattos tápegység
- Plusz még 3 db Arctic 12cm ventilátor a meleg miatt, meg egy ASUS DVD író, de lassan már egy éve nem használtam, azt se tudom hogy működik-e. (Működik, kipróbáltam. 😄 )
Egy másik topikban kaptam egy tippet, hogy valószínűleg a tápegység lesz a ludas. Sajnos csak egy kisebb és jóval silányabb minőségű 550 wattos LC Power táppal tudtam kipróbálni. A hiba ugyanúgy előjött. Ugyan ezzel a táppal viszont másik videokártyával is próbálkoztam (Gigabtye GTX560) és a hiba továbbra is fenn állt. Így világossá vált hogy tuti nem driver hiba lesz. Visszaraktam a Chieftec tápegységet, minden ventilátort lehúztam meg a dvd írót is és újra próbálkoztam. Semmi változás. A fenti konfig lassan 3 éve működik hiba mentesen, ezt a mostanit leszámítva. Semmit nem tuningoltam, (a "boostosítást" leszámítva) semmit nem cseréltem, minden úgy van mint amikor összeraktam.
AIDA64-et futtattam több mint 3 órán keresztül, nem volt semmi hiba. Memtest86-al leteszteltem a memóriákat is egyesével, többször is és nem volt hiba egyikkel sem. Hőfokok stabil 60 fok körül vannak játék közben, egyedül a proci ment fel AIDA64 alatt 72-re. Hard Disk Sentinel is kiváló állapotúnak mutatja a vinyót, ezt is teszteltem többször is, hiba nélkül lefutott.
Még mielőtt vennék egy új tápot, érdekelne hogy találkozott-e már valaki hasonlóval és neki mi oldotta meg a problémát. A válaszokat előre is köszönöm!!! 😊
Az lenne a kérdésem, hogy egy GTX960 OC alá melyek azok a procik amikkel maximálisan ki tudom használni? Jelenleg egy A10-5800k van, szóval mindegy melyik vonal úgyis alaplap is másik kell, hacsak nem veri árban és erőben egyaránt valamelyik A szériás az I vagy fx darabot az ajánlottak közül 😊 Előre is köszi a tanácsokat.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
gforce9: Neked is köszönöm. Még élnék is a felajánlással, de Debrecentől is odébb vagyok.
Ja és az eseménynaplóba is belekukkantottam ahol Kernel-power 41 hibát ír ki azokra az időpontokra, amikor a gép hirtelen újraindult.

Keresgéltem neten, találtam egy régebbi hirdetést, ahol az illető ugyanezt az alaplapot árulta, hozzá egy ati 9550-est, ami ha jól tudom szintén 8X agp. Valahogy tehát mennek benne a 8x kártyák.
Ha nem megy, akkor szerintem nincs esély rá, BIOS frissítést már nem hinném, hogy találsz, de az se segítene rajta valószínűleg.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.08.01. 22:21:06
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.01. 22:02:52
Tehát, ha esetleg valaki tudja, hogy a BIOS-ban mit lehet kezdeni, azt szívesen meghallgatom. És igen, az univerzális port lesz az, az előző kép alapján.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/AGP_%26_AGP_Pro_Keying.svg/2000px-AGP_%26_AGP_Pro_Keying.svg.png
Na ilyesmi szabványkavalkád volt anno. Dobd ki azt a lapot a francba, valószínűleg találsz a neten ingyen elvihető p4-est amiben van egy emberinek számító alaplap. Egyszerűbb és idegkímélőbb megoldás mint ezt a lapot csesztetni.
Minden megy flottul, csak éppen a videokártyát nem ismeri fel az alaplap (van benne integrált, ezért tudom, hogy működik a gép). Az a fura, hogy ilyen AGP slotot én még életemben nem láttam. Nincs benne osztás, tehát bevágás. A kártya belemegy, ventillátor pörög, de képet nem ad. A VGA biztosan jó, máshol teszteltem és az AGP slot is jó, mert egy ősrégi 4Mb-os VGA elindult benne.
Ötlet, javaslat?
A kártya egy Geforce FX5200 128Mb, az alaplap pedig egy Mercury PVM266aM-P
Amire figyelni kell még, az a billentyűzet, és az ODD kábele, hogy ne szakadjon el.
4-500 Ft egy doboz sűrített levegő, érdemes venni géptisztításokhoz.
#3712: Ennél sokkal nagyobb gond az, amikor télen az ember beviszi a hidegről a laptopját, és ott egyből bekapcsolja (ahelyett, hogy megvárná, amíg átveszi a szoba hőmérsékletét egy fél óra alatt). De azt is bírni szokták. Akkor nem egy kis fújástól lesz baja.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.07.24. 14:34:17
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
De ezt csak akkor csináld ha van takarólemez és könnyen leszedhető. Ha nincs akkor szervíz.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.24. 13:28:32
Amúgy raktam össze már nem egy asztali konfigot meg szereltem is.... tökre úgy vannak megcsinálva hogy röhögve megcsinálja akárki, de a laptop téma totál más.... próbálkoztam már korábban de már szétszerelés közben tapasztalja az ember hogy minden gép eltérő és macerás meg.... jajjj... falra mászok tőlük...
Najó akkor ezzel még ne rohanjak szerelőhöz azonnal, de azért egy pucolás ráfér.... okés.... megoldom 😊 mégegyszer köszi!
90 fok teljesen rendben van. Alapszabály: Működik --> ne b.sztasd.
Igen, kéne pasztázni is ha már ott vagy de látványosan nem értesz hozzá úgyhogy inkább ne szórakozz vele. Laptopot hatványozottan könnyebb szétkúrni szerelés közben az meg, hogy te most bizalmatlan vagy a laptopokkal szemben senkit nem érdekel/senkin nem segít, pláne rajtad nem. 😊
Irány a szervíz, értelmesebb helyeken egy délután alatt megoldják.
De most komolyan...mi a gond? Akad a játék vagy van valami baja?
Laptopról beszélünk ahol van egy kőkemény 40mm körüli venti egy jobb esetben 2 centis bordával. 80-90 fok egy laptop CPU-nál teljesen hétköznapi dolog.
1-2 évente illik szétszed(et)ni a gépet és kipucolni mert félelmetes mennyiségű dzsuva összetud gyűlni benne.
All hail the double x!
1. Rossz a bill.
2. Rossz az alaplapi ps2-es csatlakozó
3. Rossz helyre dugtad (egér helyére).
Ha indítod ps2-es billel a gépet, mielőtt kikapcsolnád, hogy nem működik várj 1 percet. Mivel azt a windowsnak ugyanúgy telepítenie kell, ha még sosem volt ps2-es bill rádugva. Ez automatikus csak várni kell. Ha nem oldódik meg akkor az 1. vagy 2. eset lehetséges.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Van egy usb egerem és usb billentyűzet mellé... a billentyűzetet le kellett cserélem mert rosszak voltak már a gombjai, és mivel volt a szekrényemben egy ps/2-es billentyű, azt csatlakoztattam a géphez. Viszont nem működik. Csak arra tudok gondolni hogy nem látja a gép, mert az tuti hogy a billentyűzetnek semmi baja.
Kérdés, hogy miért nem műxik a ps/2-es billentyű... tán az usb egér miatt van? Azt is le kéne cserélnem ps/2-esre? Vagy be lehet valahol állítani hogy lássa a ps/2-es billentyűzetet?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Ilyen esetben a diskpart szokott megoldást nyújtani, Linux alatt pedig a GParted. Vagy GParted LiveCD ha nincs kéznél Linux 😊