4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
zozox333 #3958 A CPU lábait letisztítottam seb tisztító benzinnel, alaplapból rendeltem egy újat. Az alaplapot is próbálom majd a benzinnel, meg szereztem tiszta szeszt is.
Amúgy az miért van, hogy x CPU oem változatát támogatja az alaplap, a dobozost meg nem? -
zozox333 #3957 OK Köszi. akkor veszek alkoholos sprayt is. -
suba53 #3956 A sűrített levegő sűrű pasztát biztosan nem viszi ki, csak még jobban szétkeni.
Szerezz tiszta alkoholt, vagy denaturált szeszt. Azt csöpögtess a foglalat azon részébe, ahol a pasztát gyanítod.
Rázogasd, a nyitó füllel mozgasd, majd itasd fel törlő papírral, vigyázva, hogy a papír szálai rostjai ne kerüljenek bele a foglalatba.
Ezt ismételd párszor, így talán ki tudod oldani a bekerült pasztát.
Az alkohol teljesen el fog párologni, az nem okoz zárlatot. Ha szerencséd van újra jó lesz a kontaktus. -
zozox333 #3955 Hát lehet,hogy a foglalat szennyeződött, akkor a nagy nyomású tisztító spray kiviszi az esetleg belekerült hűtőpasztát? -
gforce9 #3954 Az tökmindegy, áramot kell csak lekapcsolni, elem kivesz, kicsit vársz visszarakod. -
zozox333 #3953 Az összetevők eltávolítását nem úgy értem, hanem amikor kiveszem az elemet, vagy amikor át jumperelem. Akkor kivegyem azokat és csupasz lappal csináljam-e? -
zozox333 #3952 Azt nem értem, hogy amikor kíváncsiságból betettem régebbi CPU-t, mert láttam, hogy támogatja a lap, akkor pöpec módon ment. Ezen felbuzdulva miután a teljes alaplap telepítő szettet feltettem, visszaraktam, az új procit. Na az óta van ismét az ahogy kezdődött, semmi jelet nem kap a monitor, tehán nem jutok el a biosig. Úgy, hogy azóta visszatettem azt a CPU t amivel működött, de most már azzal is ugyanez a helyzet, már azzal sem megy. -
gforce9 #3951 Ahhoz hogy biosig eljuss, kell lap, táp, cpu, 1db ram modul, meg vga (nem tudom van e integrált). Ha így nem indul el akkor sajnos passzolom. Látatlanban nem tudok többet mondani. :( -
zozox333 #3950 Vagy szedjek le mindent az alaplapról? -
zozox333 #3949 Átraktam a jumpert is 1-2 ről 2-3 ra kivártam 15 másodpercet, visszaraktam, bekapcsoltam, de semmi változás -
zozox333 #3948 Sajnos az elemeltávolításos módszer nem jött be -
zozox333 #3947 OK Köszi
És Boldog Karácsonyt! -
Livius #3946 Akár már 30 másodperc vagy 1 perc is elég, de ha tutira akarsz menni akkor mondjuk 5 percre vedd ki, az idő alatt tuti resetelődik már minden beállítás az elem hiánya miatt. -
zozox333 #3945 Azelemet mennyi időre vegyem ki? Fél óra, 1 óra? -
zozox333 #3944 Akkor az elemes megoldást választom!
Köszönöm a segítségeket!
Boldog Karácsonyt Kívánok Neked is! -
gforce9 #3943 Az alaplap könyvében le van írva melyik jumper lesz, de az elemes megoldás egyszerűbb. A biosreset azt jelenti, hogy az adott biosverzió, ami épp az alaplapon van az a gyári alapértékekre állítódik vissza. Bosszúságmentes kellemes karácsonyt :) -
zozox333 #3942 Amúgy, ha biost resetelek az akkor totál lenullázza az alaplapot? -
zozox333 #3941 OK Köszi! holnap megpróbálom, már nagyon ki vagyok agyilag. Gép összerakás, fa díszítés, stb....
Holnap talán sikerül higgadtan kihozni valamit.
Az alaplapi reset jumpert hol találom? Több jumper kinézetű pecket is látok. -
gforce9 #3940 A biost reseteld le. Van erre jumper, vagy alaplapi elemet vedd ki várj vele kicsit aztán tedd vissza. -
zozox333 #3939 Elvileg a foglalat tiszta, mert behelyezés előtt észrevettem és puha fogkefével letisztítottam, csak miután a régit kivettem mert sikerült felállítani a gépet, és visszatettem az újat, amitől megint ugye semmi nem volt. Gondoltam akkor vissza a régi. Lehet, hogy az új megbolygatta annyira a dolgokat, hogy most azért van cumi az eddig jól működő régivel is? -
gforce9 #3938 Hát én ez meg nem tudom mondani, hogy mi történik, ha a 900 lábból 2 nem csatlakozik jól. Elvileg nem kéne baja legyen, de ha paszta került a foglalatba, akkor azt nehéz kitakarítani. Magas nyomású levegő kiviszi. Ha csak a lábakon van, finoman le lehet sikálni ecsettel pl. -
zozox333 #3937 Véletlen egy picit összekentem a proci tüskéit a hűtő pasztával, de letakarítottam fogkefével. Elméletben akkor ugye nem lett baja -
gforce9 #3936 Menni fog az csak nyugi, nézz át mindent alaposan, memóriát ellenőrizd minden csatlakozó okés e stb. Nyugalom, átgondolni mindent. :) BIOS le is lehet resetelni. Van úgy hogy "beragad" egy rossz beállítás bár elvileg enm szabadna.... -
zozox333 #3935 De mostmeg vissza tettem a régi procit, most meg mar azzal sem megy! -
gforce9 #3934 Régi proci vissza és biosfrissítés 99% hogy meg fogja oldani a gondot. -
zozox333 #3933 Az előző procival megy simán minden, az újjal semmi, ugyan ott vagyok, se kép, se hang. Most mit tegyek?
Van valami bios frissiő ikon, arra rányomjak? -
#3932 Értettem :) kipróbálok mindent. -
zozox333 #3931 Most telepítem windows-t. Utána felteszem az alaplap szettet. Elméletben akkor visszatehetem az uj procit? -
zozox333 #3930 A mási (előző ) procit betettem sikerült eljutnom a bios ig ! -
zozox333 #3929 Most látom az alaplap támogatja az előző procit. Esetleg kipróbáljam azzal? -
zozox333 #3928 Ha másik RAM ot teszek bele az megér egy próbát? -
gforce9 #3927 A dvd és a hdd viselkedése irreleváns, míg el nem jutsz a biosig. Addig akkor is kell juss, ha rá sincsenek kötve a gépre. Ha mégsem, akkor valamelyik főalkatrésszel lesz baj (amiket nem tudtál tesztelni cserealkatrésszel) vagy az alaplapnak kell biosfrissítés, de ugye sajnos azt is csak egy másik cpu-val tudod megtenni.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.12.24. 11:52:31 -
zozox333 #3926 Kipróbáltam, amit leírtál, ugyanúgy nem vesz jelet a monitor. Próbáltam másik videókártyával (az előzővel), másik monitorral, Másik (tiszta) HDD vel, újra ellenőriztem a csatlakozókat. A HDD működést jelző piros led induláskor egyfolytában világít kb 1 percig, utána kialszik, addig a DVD meghajtót ki sem engedi nyitni, csak miután kialudt a piros led, de azonnal vissza is húzza a fiókot. -
gforce9 #3925 Speaker van a gépben? Az a kis csipogó. Ha van vedd ki a ramot és indíts úgy. Ha sípol a ram miatt, akkor a lapnak illetve a cpu-nak valószínű nincs baja. A ramot takarítsd ki, tedd át másik slotba. Ha kivett ramra nem sípol, akkor az inicializáció már azelőtt elakad, hogy a ramhoz érne. Akkor nagyeséllyel a lap-cpu közül valamelyik, de nem 100% akkor sem. (természetesen ha mindent jól szereltél össze) Valamint megnézném úgy is hogy lehúzok minden nem létfontosságút (#3923). -
gforce9 #3924 Sajnos ez sokfajta dolog lehet. Mindenesetre ramokat vga-t szedném ki, takarítanám és tenném vissza, hátha csak kontakthiba. -
gforce9 #3923 Húzd le a nem létfontosságú hardvereket. (dvd, hdd, ledek, ventik, front panel usb, stb) vedd ki az egyik ramot. Indíts így. Ha eljut biosig, akkor már jó. Innentől egyesével visszakötözgetve ki lehet deríteni hol a ludas. Ha pedig mindent lekötve sem indul, akkor sajnos valamelyik főalkatrésszel lesz a baj. (esetleg biosfrissítés kell a lapnak vagy hibás valamelyik alkatrész.) -
#3922 Sziasztok. Használt i3 4150 és ddr3 ram mellé vettem egy 500w-os fsp tápot meg egy asrock B85m pro3 lapot. Videokártyám nincs benne, a prociét használnám. Indításkor felpörögneka ventik de nem ad ki kepet a monitorra, ami biztosan jó. A proci venti is használt darab, elindul az is, de lassúnak érzem a forgását, illetve van hogy el sem indul. Mi lehet a baj? -
zozox333 #3921 Lehet az a probléma, hogy a winyón rajt a rendszer és az előző alaplap telepítő szettje? Csak, mert egyszer egy röpke pillanatra bevillantotta az Asus M4A77 TD Pro alaplap bejelentkező képét. Utána viszont semmi, azóta már azt sem mutatja, csak, hogy nincs jel. -
Etelkozi Vata #3920 Sziasztok
Nekem az a gépem baja, hogy egyszercsak Elmegy a kép (kikapcsol a monitor, azaz a tv ) a hangszóróból meg jön a kattogas, azaz lefagy az egész.
Ti mire kovetkeztetnétek ebből ? -
zozox333 #3919 Sziasztok!
Kb 20 perce raktam össze egy új gépet.
Asus m5a97 LE R2.0
AMD FX8320E BE
Corsair Vengeance 2 x 4 GB 1866 MHz
Asus R7 265 2GB
HDD 500 GB
DVD
Chieftec 450
A gondom az, hogy elindítom, pár másodperc után a monitor kiírja, hogy nem érzékel jelet és leáll. A piros led inuláskor világít ezerrel,és kb fél perc muva leáll. A winyó még az előző konfigból van, ami az aláírásomban is szerepel.
először a DVD meghajtót sem nyitotta, de egy kis járatás után már kinyitotta, de rögtön vissza is húzza.
Légyszi segítsetek! elképzelésem sincs mi lehet a baj, és majd szétvet az ideg.
Segítségeteket előre is köszönöm!