Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha szar akkor valószínű alaplap
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2015.11.04. 10:45:39
Most újraraktam a rendszert, és semmi probléma, lehet hogy drivertől lesz ilyen, vagy valami windows frissítéstől?
A driver elméletileg jó, a gyártó oldaláról szedtem le...
A kép villódzása lehet vga és monitor hiba is. Ha semmi baj nincs a géppel csak villódzik a kép, tehát nem fagy nem hülyéskedik, akkor a monitor a gyanúsabb. De ez külön történet.
Feltettem az aida 64-et, és a system abylity testnél, a bal alsó sarokban azt írja a remaining battery-nél azt írja hogy no battery... Ez azt jelenti hogy nem érzékeli a program hogy van elem az alaplaban, vagy..?
Amúgy ha nem jó, vagy gyenge az elem milyen következményekkel jár? Mert néha még a kép is villog, mintha a monitort ki-be kapcsolgatnám, tegnap a kép teljesen elszállt, csak úgy jött vissza hogy ki és visszakapcsoltam a gépet...
Ha RAM hibás pár órán belül kiírja. Ha nem talál hibát ~10-12 órán át, akkor 99% h a RAM jó.
Ettől függetlenül a proci is szemetelhet. De lehet VGA is. Vagy talán melegszik a cucc.
A vga "megmozgatás" hatására friss levegőt kapott a gép. Tehát leszedted a ház oldalát. Ezért x ideig jó volt. Betudtad ennek, h meegy! Hajtottad ~20 percig, majd megnyugvásodra visszaraktad a ház oldalát. Rá ~10 percre felmelegedett megint, s kezdte elölről a csíkozódást. Nem lehetséges? És ettől a "megpiszkálástól" nem biztos h a VGA melegszik. A cserék miatt gondolom, h nem az lehet a ludas.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.11.02. 21:36:10
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.11.02. 18:20:28
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.11.02. 16:41:16
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Holnap érkezik a 340 000 ft-os új gépem, ha az is csíkozódni fog egy hónap múlva felkötöm magam.
Maala: nem volt rajta a ház oldala és megmozgattam a kártyát, úgy kis ideig használható volt. De másik foglalatban is ugyanez a helyzet
geforce9: nem új VGA, kb. egyidősek de faterom minden nap használta gond nélkül
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.11.02. 12:06:15
Ugyanazt a kábelt használod? Nem a csatlakozásnál nyúlsz hozzá, és ott van valami érintkezési hiba? (a kártya és a kábel találkozásánál)
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.10.07. 22:29:26
Egy érdekes problémával kapcsolatban lenne kérdésem
Volt egy régi konfig asus p8p67 alaplap core i5 2400 proci és volt egy samasung ssd és mellette 2db 500gb-os winchester 550wattos cooler master táppal
az új konfig abban változott hogy asus z97-s lap és core i5 4590 proci, az új gép nem ismeri fel az egyik 500-s winyót, bámelyik portra teszem és bármelyik szálra a tápon,áttéve egy másik gépbe teljesen jól felismeri a gép
Szerintetek?
még biosban sem látszik
A gép kékhalállal leáll tegnap óta, win újratelepítés után egészen addig működik amíg a forceware-t (legújabb) nem teszem fel, utána" attempt to reset the display driver and recover from timeout failed"
Túlmelegedést nem látok aida-ban, még azt olvasom, hogy lehet a VGA fingott ki (Asus gtx 560, végülis csak 4 éves) de akkor miért csak akkor van gond ha telepítem a driverét, most miért működik?
Mivel tudnám letesztelni, hogy tényleg a vga döglött meg?
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.10.04. 14:55:14
kérdésem az lenne, hogy a lent taglalt gép működőképes e?
(gondolok arra, a tápon megfelelő számú fajtájú csatlakozó van e, illetve ha benyomom a power gombot akkor nem száll el, illetve a foglalatok is megfelelők. :-d )
Alaplap: SAM3 MSI 9790A-G46
Processzor: SAM3+ AMD FX-6300-3.5GHz BOX
Memória: DDR3 Corsair 8GB 1600MHz Vengeance Pro
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB
Videókártya: PCr MSI R9 270 GAMING 2GB GDDR5
Optikai meghajtó - ASUS BC-12D1ST
Tápegység: Cooler Master B2 500W
Köszi előre is!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.09.08. 11:57:38
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
12GB memória, és egyetlen bájt hibás <#idiota>#idiota>
Feltételezem, ilyen esetben csak magára a memóriára lehet gyanakodni, nem vezérlő vagy hasonló.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.09.02. 18:11:06
Eszközkezelőben letiltottam, így már a szokásos gyorsasággal leáll. Sajnos újabb driver nincs hozzá (sem Win 8, sem Win 10 alá), valószínűleg valami Windows frissítéssel akadt össze vagy csak simán megadta magát.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.09.02. 14:53:11
Sajátgépen jobbklikk ->kezelés->windows naplók->rendszer
A leállításkor (a Windows "eltűnése után"😉 a VGA-t és monitort lekapcsolja szokás szerint, viszont a gép még tovább megy (merevlemez, alaplap, satöbbi) és csak pár perc elteltével kapcsol le.
Operációs rendszeri hiba lenne, esetleg az alaplap vagy a tápegység haldoklik?
Mert az alaplapi USB 2.0 portok már egy ideje nem igazán működnek megfelelően. Ha csatlakoztatva van valami eszköz (Pendrive, Egér+Billentyű, Nyomtató) a Bios látja a cuccokat, viszont az operációs rendszer tudomást sem vesz róluk, csak akkor, ha az USB 3.0 portra csatlakoztatjuk az adott eszközt.
Viszont ebből pedig kevés van, így ezekkel kell gazdálkodni.
Friss operációs rendszer van a gépen (tiszta telepítés történt + Windows frissítések le vannak töltve) + naprakész vírusírtó is van a gépen.
Miért BSOD-zik tőle a gép. Vagy random, vagy miközbe bűvölöm? Nemtom... Mert vagy a tv-t nyomkodtam (a képet, bement, stb állítottam), kihúztam a hdmi-t (akkor is bsod), meg a gépen nyomogattam kijelző állításokat, felbontás, stb. erre akkor is egy bsod. nvlddmkm.sys -re.
Meguntam a hdmi-t, annak bűvölését, stb... Kihúztam.
Eddig egyszer sem bsod-zott a gép. Win 10 x64 Pro.
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
Az hogy a venti pörög kb annyit tesz, hogy áram van a kártyában. Ha szerelgettetek és a vga tuti fix, hogy jó akkor valószínűleg csak ki kelle takarítani a foglalatot. És a memória foglalatokat is.
Barátomnak van egy gt210-s gpu-ja adtam neki egy r7 240-t és hiába telepítette fel a drivert nincs képe, videokártyán pörög a ventilátor. Mi lehet a baj?
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
OBS-el ha leveszem a tömörítést nagyon alacsonyra (1000-1500kb/s-ra) akkor a ping oké, de a stream elég csúnya mozgásban :/ Ha följebb veszem akkor pedig csodaszép, csak a ping nagy. Akkor ez most sávszélesség, vagy proci?
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.15. 09:11:29
Szóval az a helyzet, hogy stream közben durván megnő a pingem. Hardveresen ezen egy ideig nem áll módomban változtatni, viszont ajánlottak egy progit, ami elvben segíthetne. Ez az xfastlan, viszont asus alaplappal nem hajlandó szuperálni. Szóval a kérdés az lenne, hogy tudtok-e valami hasonlót, vagy egyéb módszert ami beválhat? Az is jó ha a megfelelő topicba irányít valaki 😊
Köszi!
Viszont több órányi Witcher 3 és Batman AK után nem volt gond. Nem értem hogy miért csak a GTA-nál jön elő. Már a net legsötétebb bugyrait is átnyálaztam, hogy esetleg valakinek volt-e hasonló megoldandó rejtélye, de minden lehetséges megoldás kipróbálása után még mindig semmi.
Azonban, mivel 2db memória modulod van ne a Memtest-et használd, mert az sem tévedhetetlen, hanem vedd ki az egyiket és úgy próbáld ki, hogy előjön-e a hiba. Esetleg a memória slot-okat is váltogasd (az is lehet rossz).