4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • zozox333
    Sziasztok!

Kettő problémában kérném segítségeteket.
    - Amikor úgy telepítem a windows-t, hogy leválasztok neki egy külön partíciót, telepítés végeztével, a fájlkezelő programok csak azt a rendszer partíciót látják, D meghajtónak semmi nyoma, illetve az optikai mh-t veszi D nek.

- A másik, megpróbáltam még egy HDD-t beletenni, azon le volt választva a külön rendszer partíció, azon meg azt nem mutatja. Gondoltam, azt megformázom, és lesz plusz tárhelyem, de nem jött be.
    Légyszi segítsetek ezek megoldásában!

Előre is köszönöm!
  • alyr2
    egy fenét..normalis 450W tap elviszi nevetve
  • zamballa82
    Szerintem is táp a hunyó.
    Ezekhez a VGA-k hoz ajánlót a minimum 600W-os táp.
    Én biztos nem vetem volna zalmant.
    Remélem neked beválik.
  • Etelkozi Vata
    Köszi. A próféta szóljon belőled. :) Ha minden igaz holnap kiderül.
  • alyr2
    Nekem is igy volt ez..vettem anno egy npower 500w tapot mert épp nagyon kellett..csak par honapig hasznaltam..Amikor megvettem a 7770 vgat nem indult el vele a gep..szervizben megneztek ott ment egy masik 7770 karival , de az enyemmel nem..adtak egy masik tapot(ugyan azt a markat) azzal meg ment..szoval lehet megvan reccsenve a tapod, vagy valami tapkabel nincs rendesen a helyen
  • Blum
    14 napon belül visszatudja küldeni ha mégse kell neki :)
  • gforce9
    Megrendelni azért nme kellett volna, kölcsönbe valami táp tesztelni inkább. Tuti tippet erre nincs az az ember aki mondani tud.

Ami biztos:
    A gép elindul tehát az alapvető dolgok működnek. (alapfeszek a táp részéről, az alaplap legalsó funkciói).
    1mp után leáll. Ez történhet amiatt mert a megugró áramfelvétel miatt a táp bemondja az unalmast, de történhet amiatt is, mert az alaplap valami olyat észlel (legyen az integrált áramköri elem, vagy külső eszköz) aminek a működése nem okés, pl.: zárlatból kifolyólag túlzott áramfelvétel. És emiatt áll le.

Egy szó mint száz, sok oka lehet. A táp a leggyanúsabb, de ezt tesztelni kell és nem kapásból másikat rendelni, de ezt írtam is az előzőben.
  • Etelkozi Vata
    Megrendeltem egy 600 wattos zalmant. A hibajelenségre van valakinek tuti tippje?
  • Etelkozi Vata
    /csak, mert tényleg a legrosszabbtól tartok._./
    Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.01.06. 20:35:49
  • gforce9
    "Szerintetek nem bírja az öreg táp? Ugye nem ment tönkre valami? "

Tudom hogy ettől fél az ember a legjobban, de mindenképp egy másik táppal nézném meg először ezek után.
  • Blum
    Más programmal is próbáltad?
    CDBurnerXP-t vagy ImgBurn-t ajánlom. (Nerot soha nem használtam)
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok.

A probléma a következő.
    Van egy gépem i3 hashwell, 2x2 giga ddr3, 2 vinyó, hd6770 és mindezt hajtotta egy jó öreg, kb 5-6 éves 650 wattos chieftech táp.

Ma betettem a hd helyett egy r9 380 kártyát.

Egy mp. után leállt a gép. Azóta ezt csinálja már a hd-vel is ha visszateszem.

Indítom, beindul a prociventillator, a tv visszajelez hogy hdmi jelet észlel, de ez 1 mp-ig tart aztán néma csend.

Szerintetek nem bírja az öreg táp? Ugye nem ment tönkre valami?

Köszi, ha valaszoltok.

Üdv.
  • kutyakiki81
    Kép itt lenne
  • kutyakiki81
    Sziasztok!

Vettem egy adag blu-ray lemezt, de már a harmadikat dobja ki az író, szinte azonnal az írás megkezdése után.

Megpróbáltam egy teljesen más márkájú lemezt (verbatim és maxell), és azt is kidobta.
    Szerintetek az írónak van baja?
  • gforce9
    Egy dedikált (akár külső vagy belső) hangkártya normálisan szokott leválasztva lenni zaj szempontjából a gépről, szóval emiatt nem kell aggódnod.
  • smog15
    Az oké, hogy a fülesen hallok egy kis zúgást(folyamatos) de videofelvételnél elég hangosan ott van egy zúgás más mint amit a fülesen hallok, magasabb mélyebb hang váltakozik. Azon viszont szerintem nem segítene egy külső hangkártya ha jól gondolom, ez is az integrált hangkártya hibája? Mert olyan mintha valami "gerjedne" a gépben, nem lehet, hogy valami bezavar?
  • gforce9
    Bizonyos esetekben okozhat teljesítményproblémákat, de az általad leírt mértékűt nem hinném. Mindenesetre jumpert vedd le. Ha ez nem segít adatkábel csere. Esetleg egy hard disk sentinellel rá lehet nézni az állapotára.
  • lollypoppony
    Ok. És ez lehet a lassulás oka is a HDD meghajtónál?
  • gforce9
    A boot sorrendet ha állítani akarod biosban olyat keress, hogy hdd priority vagy hard disk priority, vagy valami ilyesmi a boot beállításoknál és ott tedd előre az ssd-t.
  • gforce9
    Az nem slave pozíció, hanem más üzemmód, pl adatátviteli rátát veszi vissza ha jól dereng sata1-2 között volt ilyen. A SATA eszközöknél nincs olyan hogy jumperelem slave-re. Vedd le azt a jumpert.
  • lollypoppony
    Nem a HDD sata csatlakozós, csak a jumpert slave pozícióban raktam a pinekre.
  • gforce9
    Mivel a hdd még fiatal ez nagyon komoly gond. Simán legariztatható, csak hibatünetnek ne erre hivatkozz, hanem mondd azt, hogy 2 telepítés is elszállt róla 2 héten belül filerendszer hiba miatt. Mást nem is kell mondani.
  • Livius
    Hello!
    Egy 1 éves TOSHIBA DT01ACA050 HDD-re a HD Sentinel ilyen gyatra állapotot ír. Véleményetek szerint ezzel gariztatható lehetne már? Még augusztusig garis a HDD szerencsére. Eddig csak annyi furcsaság történt, hogy van olyan docx word fájl aminek a tartalma eltűnt, és használhatatlan lett a fájl. Ennél komolyabb tünet még nem jelentkezett.
  • wantonly
    A videokártya driver a legfrissebb ügye? Próbáld meg újratenni a driver-t. a régieket le kell szedni előtte.
  • lanerto
    sajnos nem, más gépeken (gyengébb gépeken) a 30 FPS szebb és folyékonyabb, mint nálam a 40-50. :/
    Utoljára szerkesztette: lanerto, 2016.01.02. 17:04:51
  • gforce9
    slave re?

Nem érdem, régi PATA HDD-ről van szó vagy hogy?
  • Madi92
    Hát, lehetne vitatkozni azon, hogy a 40-50 fps folyékonynak számít-e.
    Én nálam a 60 az alap(grafika kára). Mióta megszoktam, 40 fps már zavaró. Nem ilyen gondod van neked is?
  • lollypoppony
    Üdv! A következő problémával állok szemben: a gépembe most szereltem be egy új ssd meghajtót, amire telepítettem egy új operációs rendszert. Ez jól működik (beállítottam az AHCI, TRIM funkciókat stb.). A régi HDD-met átállítottam slave-re és azt is rácsatlakoztattam az alaplapra. Azt a partíciót, amin a régi operációs rendszer volt leformáztam. Ezek után azonban a régi HDD-m nagyon belassult, amikor megnyitok róla valamilyen fájlt akadozik, Total Commander csak lassan ismeri fel/tölti be a rajta lévő partíciókat. Mi lehet ennek az oka?
  • lanerto
    Sziasztok! Van egy samsung laptopom (Intel core i3 3120m; 6 GB RAM; Nvidia Geforce 710m 2 GB), és állandó problémám az, hogy hiába van meg 40-50 FPS, nem folyékony a játékmenet. Az Nvidia vezérlőpulton belül amikor forog az a kis Nvidia-logó (előnézet), az se folyékony, akadozgat, még ha teljesen minimumra veszek mindent, akkor is.
    A konfig nem rossz szerintem, mégis valahogy egyáltalán nem az igazi ez a probléma miatt. Átbogaráztam már több fórumot is, többen a V-sync miatt mondják, de nálam ugyanúgy rossz kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is. Esetleg itt találkozott valaki ilyen jellegű problémával?
  • gforce9
    Feladatkezelőre néznék rá játék közben. Játssz ablakban a teszt kedvéért, nyiss feladatkezelőt, hátha látszik milyen folyamat zabálja el az erőforrásokat.
  • Madi92
    Sziasztok.
    Olyan gondom lenne, hogy több játékban is tapasztalom, hogy meghatározhatatlan időnként, elkezdenek "szaggatni" a játékok. Több játékban is feltűnt, szóval nem egyéni eset. Kb olyan, mintha 1 fps-re esne le, olyan 5-10s ideig, majd megnormul. Eddig ilyen nem volt és mondanom sem kell, hogy multiplayer közben mennyire idegesítő a dolog.
    Valakinek ötlet, hogy mi lehet ez?
    Tudom nem sok az infó, de többet nem tudok mondani.
  • zozox333
    Maximális köszönetem a gyors válaszért!
  • mac83
    Igen, bar mar annyira ideg voltam hogy mindegy volt :D
    Szerencsere nem lett baja semminek, de mostmar erre is figyelni fogok, mindig tanul az ember.

Zozox333 :
    Azthiszem lehet kapni cpu"fésűt", azzal meg lehet oldani. Elviszed egy szamtek boltba, ott szerintem meg is tudjak gyorsan csinalni.
  • zozox333
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha van egy cpu-m, aminek pár tüskéje elgörbült, azt helyre lehet hozni? El tudom adni, "kis hibás" alkatrészként?

Én egy darabig szöszöltem vele, de nem vagyok sajnos az a kimondott sas szem, így aztán amikor elkezdtem szédülni meg csillagokat látni, feladtam.
  • Blum
    Még az a szerencse, hogy egyáltalán tettél oda valamit. Könnyen tönkretehetted volna az egész gépet :)

Szerk.: Ez a szőnyegen tesztelés is bátor dolog volt, legközelebb inkább az asztalon vagy valami kartondobozon tesztelj :D
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.29. 13:06:22
  • mac83
    köszi a választ.
    igen az volt a baj, mert tegnap kivettem a házból, rátettem a lapot a szőnyegre és ment hibátlanul.
    csak nem rézzel hanem gumilapokkal helyettesítettem amit a vinyó csavarhoz kaptam :D
    már kezdtem megijedni hogy elromlott az alaplap vagy táp, de szerencsére nem.
    köszönöm azért a segítséget!
  • suba53
    Ez valami félreértés, vagy elírás lehet. Az OEM az tálcás, általában azoknak szállítják, akik nagy tételben veszik például gépek összeszereléséhez. Amúgy semmi különbség nincs a két verzió között. Ha bármi különbség van két sorozat között, más stepping, stb azt jelölik a terméken lévő kóddal.
  • Blum
    Tényleg nem sértésnek szánom de: a réz távtartókat a ház és a lap közé ugye beraktad? Sajnos láttam már olyat, hogy azok kimaradtak és hasonló hibát produkált a gép.
  • mac83
    Most az van, hogy ujrakabeleztem mindent, most 1mp-re porog fel es leall.
    Tapra gyanakszom, de delutan meg hibatlanul ment a gep , es nem gagyi taprol van szo :/
  • mac83
    SziAsztok!
    Lenne egy kis gondom.
    Gepem tokeletesen uzemelt, gondoltam beujitok egy uj hazat mert a regi eleg tre volt.
    Atkoltoztem az uj hazba, bekapcsolom a gepet, es 3 mp mulva leall, semmi sipolas csak kikapcsol. Megy 3mp-et es kikapcsol. Procit ujrapasztaztam azzal nem lehet gond.
    Meg az az erdekes, hogy miutan bekapcsolom a tapot, a gep egybol bekapcsol.
    Tudna valaki segiteni?