4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • gforce9
    Értem. Érdemes lesz akkor átállni 64-bitesre, hogy ki is tudd használni.
  • Saturas
    Hát mert eddig csak 2gb-t volt mert egy 2gb-os megadta magát és most raktam bele az új 2 gb-st.
  • gforce9
    Akkor a 32 bit miatt van. 4Gb-ot lát maximum, de ebben benne van a video ram is kötelezően. 4gb ram esetében hogyhogy nem 64-es van a gépen?
  • Saturas
    A win7 valóban 32 bit-es. Nem int. vga. NVidia 8500gt. vagy 8600gt. Fejböl nem tudom nem vagyok jelenleg otthon.
  • gforce9
    Integrált VGA van?
  • patchaou
    Elsőre azt mondanám azért, mert 32 bites(x86) windows-od van.
  • Saturas
    Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy miért lát a win7 a 4gb memóriából csak 3-at? Illetve látja csak azt írja hogy: Telepítet memória:4,00 Gb (3,00 GB használható).
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • smog15
    Arra jöttem rá a zúgással kapcsolatban, hogy a felvételen csak akkor van zúgás ha be van dugva a fejhallgató(usb-s) és ha kihúzom a mikrofont a fejhallgatóból akkor is van szóval gondolom nem a mikrofon a ludas meg mások felvételét megnéztem és tiszta a hangom. Miért zavarhat be a fejhallgató ez a kérdés? :)
    Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.01.14. 15:14:20
  • gforce9
    Hát ezt tartalmaznia kéne a drivernek, amit letöltöttél. Mi a kártya típusa az AIDA mit ír?
  • Endiman
    Most minden újraindítás után kér egy Netw2c32.dll-t ezt hol tudnék letölteni?
  • gforce9
    AIDA64-et tedd fel. Nézd meg benne, hogy milyen hálókártya van a gépben. Ha ez megvan a hálózati kártya gyártójától, tölthető.
  • Endiman
    Sziasztok!

Amilo L 7300-x laptophoz szeretnék xp-s LAN drivert. Már voltam a gyártó honlapján is de amit a tipus alapján felkínál az nem jó neki
    http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp

Köszönöm
  • Mike333 #4026
    Ha netán visszaviszed és vennél egy másikat én ezt javaslom. Brutálisan szól, 2 és fél éve használom és semmi baja sincs :)
    Utoljára szerkesztette: Mike333, 2016.01.13. 14:55:10
  • pxxl
    írták páran, hogy szerviz, csere után is ugyanez a helyzet. gondolom valami gyári hibaforrás lehet ez a kicsit túlzott energiatakarékos "okos" megoldás. ha más nem marad az ellenállás csere :(
  • patchaou
    A hangerőt mindenhol maximumra állítva is ez a helyzet. Azokkal az eszközökkel amikkel használva lenne nem akarja az igazságot. Lehet hogy ha ki is cserélik akkor egy ugyanilyen ugyanígy viselkedne? Talán az ellenállás cseréje megoldás lehet, aztán ha más miatt gariztatni kellene akkor visszakerülhet a gyári ellenállás :) Megvárom még azért hogy a bolt mit mond... És köszi a segítséget!
  • pxxl
    igen, azt írják, hogy alacsony a hangerő 25% felett kell lennie.

vaaaaagy
    "There's an issue with a resistance (named r40) IN the main subwoofer chipset, it requires a bit of technical skill but you can try to fix it yourselves ( as i did ) by shunting the "R40" resistance by a 100 ohm "classic resistance" ."

ezt mondjuk nem hiszem, hogy egy új eszköznél meg kellene játszani, mert ugrik a garancia... :)
  • patchaou
    A philipsnek írtam, a bolt meg olyan mint a *szom, 29.-én rendeltem a csomagot, volt benne még 3 tétel és ma ért ide.... de írok nekik még ma, holnap délelőtt meg telefon.
  • gforce9
    Nem nagyon találok mást erre. Szóval nincs tele vele a google találati lista. Én azt tenném, hogy felhívnám a boltot és ha nem tudnak ötletet mondani, akkor visszaküldés.
  • patchaou
    Sajnos az sem segít, kereken öt perc és készenlétibe vágja magát.
  • patchaou
    Pont egy perce találtam én is egy ilyen írást, mindenképpen letesztelem. Köszi :)
  • gforce9
    Gyorsan rákeresve, nem pont ennél a típusnál, de írtak hasonló gondokat. Az esetek jórészében az volt a megoldás, hogy a gépen a hangerőt feljebb kellett venni és a hangfalon le. Mert az az elektronika, ami a standby-t vezérelte, az nem túl érzékeny és ha kicsi a jel "nem hallja". Más tippem nincs.
  • patchaou
    Hali!

Ma érkezett meg a Philips SPA2335 hanfalka, faszán szól, viszont 5 perc után készenléti módba vagy mibe rakja magát, amíg ki/be nem kapcsolom addig meg sem nyikkan. Van valami ötlet esetleg hogy mit lehetne vele kezdeni? Telefonnal, számítógéppel, többféle lejátszóval és játékkal is. Elvileg akkor kellene ezt csinálnia ha nem kap jelet, de jel az van folyamatosan. Ha átzavartok másik topicba az sem gond, csak legyen megoldás, előre is köszi :)
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!

Ha már korábban traktáltalak titeket a problémáimmal (fekete képernyős fagyás a hd6790-es vga-val, majd az r9 380 berakásakor összeomlott a teljes gép, hogy már el sem indult...), gondoltam megírom, mi volt a probléma, lehet esetleg belőle tanulni.

Szóval a chieftech 650-es tápom "elöregedett" és attól fagyott mindig a gép, nem a videó kártyától. A teljes összeomlást az r9 okozta, attól a táp már teljesen besokallt.

Most egy 600-es Zalman alatt minden hasít, mint a rakéta. :)

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket...

Üdv.
    Vata
  • suba53
    Telepítésnél nem csak a rendszer számára kialakított partíciót kell létrehozni, hanem a maradékot is, akkor azt is látni fogod.
    Célszerű mindjárt a telepítés kezdetekor a partícionálás után formázni is. Utána a rendszer partíció legyen kijelölve, majd tovább, és akkor a rendszert a C-re rakja, a D meg a másodlagos lesz, és az E lesz az optikai meghajtó.

Ha telepítéskor nem hoztad létre a D partíciót, akkor azt később is bármikor létrehozhatod. A Sajátgép-kezelés-lemezkezelés menüpont alatt. Itt a meghajtó betűjeleket is szabadon állítgathatod. A C-t nem illik.
  • gforce9
    Mindkét partíciót (kötetet) törölni kell ehhez, majd létrehozni egy újat.
  • zozox333
    Megcsináltam, beüzemeltem a másik HDD-t, de nem tudom "egybe olvasztani". A két külön partíció ugyanúgy megmaradt rajta, csak most formázás után üres lett amin korábban rendszer volt. Pedig nekem jobb lenne "egyben".
  • gforce9
    Csak az magával hozza a cpu és ramcserét is általában.
  • Kiado
    Akkor csak új alaplap lesz a megoldás?
  • gforce9
    A gépet valószínűleg nem az intel rakta össze. Ergo fujisu, dell, hp ilyesmi helyen kell keresni. Nincs a gépre ráírva, hogy ki pakolta össze?

Amúgy természetesen lehet az is, hogy nem oldja meg a frissítés, de az is lehet, hogy nincs is hozzá frissebb bios.
  • Kiado
    Csak nem nagyon találtam sehol intel oldalán sem. Radeon VTX3D HD 7870 Tahiti LE 2 GB ezt a videókártyát szereztem be, azt is hallottam, hogy lehet azért nem megy tovább még bios-ba sem, mert az alaplap annyira régi a vidikarihoz képest, hogy nem passzolnak, lehet új alaplap is kéne, biosfrissítés se oldaná meg?
  • gforce9
    Ez ahogy nézem egy intel lap, szóval gondolom valami készreszerelt gép. A gép gyártójának oldaláról tölthetsz le frissebb biost.
  • gforce9
    Persze de ha beírod ahova mondtam és ütsz egy enter ugyanaz lesz a hatása. Ezt az állományt indítja el.
  • Kiado
    Hello uj vidikártyát raktam a gépbe, de nem jutok tovább bios post-nál bármit nyomok csak sípol, de nem fagyott be a gép, ha régi videókártyát visszarakom fut a gép. Ez sokkal újabb, elvileg bios frissítést kéne ilyenkor csinálni? DP55WG alaplaphoz hol találom meg a legújabbat? köszi
  • zozox333
    OK Köszi !
    Akkor azzal, amit találtam, próbáljam nyugodtan?
  • gforce9
    Adatátviteli hibának tűnik. Egy kábelcsere esetleg. Ha nem jön be passzolom a továbbiakat így látatlanban.
  • gforce9
    be kell írni és enter nem fogja kidobni találatként

amit leltél az ugyanaz
  • lollypoppony
    OK, a jumpert kivettem, általánosságban érezhető némi javulás, de néha még mindig nagyon lassan tölti be a nagyobb fájlokat. A HD sentinel nem jelez semmilyen problémát. A lassulás csak akkor jelentkezett, amikor beraktam az ssd-t és mivel a kábelt közben nem piszkáltam, kétlem, hogy az lenne a hibás.
  • zozox333
    Ott nincs ilyen, én a Windows\SysWOW64\ illetve a Windows\SysWOW64\hu-HU\ mappában találtam ezt a compmgmt.msc-t
  • gforce9
    startmenübe: compmgmt.msc és enter

vagy win8 esetén windowsgomb+Q és oda.
    Ezen belül lemezkezelés.

Itt tudsz partíciókat törölni, létrehozni, formázni, meghajtó betűjeleket módosítani.
  • alyr2
    nekem is ezt csinalja, van egy "particio" kezelo lofasz a windowsban ott kell aktivalni amit nem lat (ott minden megvan) nemtom a nevet
    Utoljára szerkesztette: alyr2, 2016.01.07. 15:02:18