4894
Hardware Probléma, Kérdés
-
gebali #4413 Sziasztok!
Nem feltétlenül szorosan kapcsolódó kérdés, de szeretnék két jack-es mikrofonnal hangot felvenni egy gépen, lehetőleg külön sávra. Ehhez milyen hardveres vagy szoftveres megoldás van? -
tazis #4412 Nekem is van egy ilyen sejtésem -
gforce9 #4411 Mivel ez egy újabb cpu ha jól dereng, valószínűnek tartom hogy biost kell frissíteni hozzá. Azt egy másik cpu-val tudod megtenni vagy szervíz tudja elvégezni. -
tazis #4410 Üdv, segítséget szeretnék kérni !
Vettem ma egy konfigot, és összeszerélés után se kép se hang, már mindent kipróbáltam: ram nélkül, egy rammal, mindent kihuzva, cmos reset...... Van valakinek valami ötlete? Minden kompatibilis. I5-7400, Asus B150i Pro Gaming Wifi Aura, G.Skill Ripjaws V 2133Mhz 2x8 GB, Xilence I250PWM, Kolink Satelite, Samsung 840 Evo SSD, Samsung 2,5 HDD, Be Quiet! System Power 8 400W vga még nincs.
Előre is köszönöm
-
gforce9 #4409 https://www.asus.com/Notebooks/K53SJ/specifications/
Intel® Core™ i7 2630QM Processor
Intel® Core™ i5 2410M Processor
Intel® Core™ i3 2310M Processor
Intel® Pentium® Dual-Core B940 Processor
Gyárilag ezekkel árulták, hogy 2520-al elindul-e 100%-ra hát nem tudom ki merne ilyet kijelenteni :) Notebookoknál sosem lehet tudni, hogy a bios pl hogy van kiherélve és mivel hajlandó elindulni.
Az Asus hivatalos cpu support oldala még ennyit sem ír:
http://support.asus.com.cn/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=3&s=295&m=K53SJ&os=&hashedid=EzMfP1w48lS8wCfe -
Üdv!
Valaki megerősítene abban, hogy egy Asus K53SJ-ben lévő i3 2310M procit gond nélkül lecserélhetek egy i5 2520M-re?
Habár eredetileg nem volt elérhető, csak i5 2410M-el, elvileg egyezik teljesen a kettő, így nem hiszem, hogy gond lenne velük.
Rosszul gondolom, vagy menni fog szerintetek? -
G18XM8 #4407 Ok. Köszönöm. Gondom lesz rá. -
gforce9 #4406 Integrált döglött vga nagyon ritka, mint a fehér holló. Utolsó, amit meg kell nézni kb. Ha magától helyrejött, akkor nem döglődik a ram, hanem kontakthibás lehet. Megérne egy takarítást.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.17. 16:47:36 -
G18XM8 #4405 Egyelőre magától helyre állt. De majd megnézem a ramot. Lehet haldoklik akkor. Nagyon örülök. Én amúgy hirtelen az integrált gpu-ra gondoltam. I3 4330. -
gforce9 #4404 lehet 2 független hiba a kettő,
Hogy nincs kép, újraindul esetek többségében ram kontakthiba szokott ludas lenni vagy döglött ram. Kiszed, kitakarít visszarak, egyesével kipróbál stb.
"Warning! Case open detected!"
Ez a hiba csak annyit jelent, hogy az alaplapok egy részén lehetőség van olyan kapcsológomb bekötésére, ami azt érzékeli, hogy a házat kinyitották e. (pl. azért van mert nem akarják, hogy egy irodai dolgozó kilopjon a gépből valamit vagy belepiszkáljon) De lehet csak hibás ram miatt mond ökörséget a bios és szó sincs ilyen hibáról.
A harmadik lehetőség az, hogy maga a bios sérült meg, ha tud live-updatet fejből az helyrehozhatja ha eljut addig, de a ramot kell megnézni legelőször, mert egy nem stabilan működő gépen biosfrissítést csinálni veszélyes muri.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.17. 16:05:22 -
G18XM8 #4403 Üdv! Ma számomra ismeretlen probléma jelentkezett. Számítógép indításakor nincs kép. Nyomok egy resetet és ez a hibaüzenet jelenik meg:
Warning! Case open detected!
Please enter h/w monitor screen to clear case open status.
Press f1 to continue.
Nyomok f1et, de utána ismét nincs kép. És ez minden indításkor ugyan így van. -
gforce9 #4402 Ahogy nézem azt írják a legtöbb helyen amit én is mondtam, túlterhelés következtében történő leválasztás. Hogy ez valós e, vagy csak a táp vagy alaplap hiszi azt, hogy túl van terhelve az USB a fene se tudja így. Persze lehet más hiba is.
Annyit nézz még meg (mivel a hálókártya is azon a körön van, ha jól dereng), hogy húzd ki a hálókábelt és használd úgy a gépet. Ugyanezt a hangkártyával. -
hinote #4401 Legtöbbször hibának az usbehci-t írja ki. Rengetegszer. Ilyen szöveggel: "A timeout occurred while waiting for the EHCI host controller Interrupt on Async Advance Doorbell response."
Most nézem, külföldi fórumokon, nem vagyok egyedül ezzel a jelenséggel. :O Kicsit rossz az angolom, de azért beleásom magamat. -
gforce9 #4400 Egy system logot esetleg nézz:
windowsgomb+r
oda: compmgmt.msc
itt eseménynaplók -> windows naplók -> rendszer
jobb oldalt le tudod szűrni, hogy csak a kritikus a hiba és a figyelmeztetés legyen kipipálva.
Itt nincs visszatérő valamire utaló nyom?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.16. 22:06:48 -
hinote #4399 Nincs más kártya. Csináltam úgy is, hogy a videokártya sem volt benne. Integráltat használtam. Semmi változás.
Néztem a DPC Latency Checker nevű progit. Néha elég érdekes adatokat produkál. Számomra olyan, mint ha az USB-t is azért "dobná el", mert a valahol "megakad" a gép.
Ha játszok akkor tökéletes. Viszont, ha youtube-ot nézek, ablak váltásnál van hogy megakad egy pillanatra. Facebook profilképnél lapozok, és van hogy ott is megáll. Annyira, hogy ki is írja, hogy a böngésző nem válaszol. Fb messengerbe, ha írok, ott is előfordul hogy leütök 4-5 billentyűt, mire megmozdul a kurzor.
Friss op rendszerrel is próbáltam, többször is. Lassan arra jutok, hogy nézek bele másik procit, meg RAM-okat. :/ -
gforce9 #4398 Az a gond ezzel, hogy az usb kör és a pci kör van kb egy elektromos körön. A ram, cpu áramellátásáért már az alaplapi áramkörök a felelősök. Ha a hdd csinálna ilyet, akkor annak nem csak annyi lenne a tünete, hogy az usb-t eldobja. Ott kell lennie a hibánaz az usb - pci kör körül, egyéb kártya nincs a gépben? -
hinote #4397 USB Stick volt cserélve. Egér is, mivel pont tönkrement nemrég. Billentyűzet maradt egyedül, ami USB-s. Okozhatja az?
Na majd előkeresem a PS2-es csatisat, rápróbálok arra is. Más ötletem nincs. -
gforce9 #4396 Alaplap is volt cserélve, táp is. Más nem igazán kutyulhat be az usb körbe. Esetleg valamelyik hibás usb-s eszköz. Ezeket nézted egyesével? -
hinote #4395 Szereztem másik tápot. Sajnos ugyanúgy megmaradt a hibajelenség. :( Most már tényleg nem tudom hol lehet a hiba.
Proci, HDD, billentyűzet és a két RAM amit nem tudtam még cserével próbálni.
HELP! Valaki mondjon már valami okosat. :/ -
gforce9 #4394 Nem pont erről de leltem manualt. Van ezen is hasonló csati. Azt írja, hogy RS-485 valamint riasztó ki és bemenet.
bővebben:
http://www.hikvision.com/UploadFile/image/Hikvision%20Installation%20Manual%20of%20Network%20Dome%20Camera%20%20V3.0.0.pdf
konkrétan azt a kamerát amit az aqua árul a gyártó weblapján nem leltem meg, lehet csak vak vagyok, de nem sikerült :)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.15. 19:41:08 -
mukika36 #4393 Igazad van, kimaradt.
IP kamerán van rajta, méghozzá a kamera címkéje alatt volt elrejtve.
A kamera hátulján pedig ezek vannak:
Utoljára szerkesztette: mukika36, 2017.02.15. 19:09:03 -
gforce9 #4392 Azt leírhattad volna, hogy min van ez a csatlakozó rajta, -
mukika36 #4391 Sziasztok!
Segítsetek már nekem. Ez milyen csatlakozó?
Köszönöm! -
suba53 #4390 Olvastam olyan véleményt is róla, hogy gyorsan melegszik. Lehet hogy nálad is az a baj, hogy a hőmérséklet szabályozás miatt visszaveszi a GPU teljesítményt.
Gondolom minden grafikai paramétert maximumra húzva játszol, hiszen ez egy nagyon erős kártya.
Próbáld meg azt, hogy mondjuk közepesre veszed a grafikai beállításokat, és úgy nézed hogyan viselkedik. Ha úgy kifogástalanul megy hosszabb időn keresztül, akkor kezdd el feljebb kapcsolni, és nézd meg, hogy milyen beállítások mellett jön elő ez a hiba.
Lehet hogy simán csak túlterhelődik, és a saját védelme kezd beavatkozni. -
kisiku #4389 Érdemes lenne leírnod az alaplap és a gpu típusát, majd rákeresni, hogy van-e valamilyen "issue" ha ez a két eszköz van párosítva, azaz lehet-e kompatibilitási akadály.
Ha így sem találsz, akkor meg cseréltesd vissza, ha még garanciálisak.
-
A probléma először is a cég hozzáállása, miszerint nem épít megfelelő védelmet az eszközbe, másodszor pedig a (számomra) drága fejhallgatóm meghibásodásának eshetősége.
A hangsugárzó kikapcsolásával kapcsolatban pedig a(z USB-n kapcsolódó) billentyűzet és egér két másodperces lefagyása az érdekes jelenség, ami - szerintem - ugyancsak egy gyártói hibára hívja fel a figyelmet - bár azt pontosan meghatározni nem tudom.
Köszi a magyarázatot.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.14. 19:46:48 -
suba53 #4387 Szerintem a két dolog független egymástól. Analóg hangrendszerekben a bekapcsoláskor mindig van egy nem definiált, tranziens állapot.
A csatoló, hidegítő kondik töltődnek, a munkapontok más más ütemben állnak be, ezért az nem meglepő, ha egy rövid ideig hülyeséget mutat a szintjelző led. Ezért szoktak koppanásgátló áramkört beépíteni, de azt általában a végfokok, és hangsugárzók védelmében. Vonali szinteknél ez nem okoz problémát.
A másik, hogy kikapcsolod a hangsugárzókat. Ez általában nem szokott gondot okozni, illetve a kapcsolási tranziensek ekkor is okozhatnak koppanást. Hogy ez miként hathat vissza a hangkártya kimenetére, ez furcsa.
A hangkártyák már régóta képesek detektálni a rájuk kötött eszközök bemeneti impedanciájának figyelésével, hogy van-e eszköz rajtuk, vagy nincs. Valószínű, hogy ekkor is a kondik kisülése okoz egy olyan tranzienst, ami miatt megbolondul ez az impedancia figyelő áramkör.
-
zamballa82 #4386 Höfok rendben van. -
gforce9 #4385 Az hogy nem szabadul fel a vram, az elvileg nem kéne hogy gond legyen. Ráér eldobni azt, ha mással játszol. Ez nekem túlmelegedő vga-ra esetleg alaplapi chipsetre hajazó tünet. Hőfokokat nézted? Főleg játék alatt. -
zamballa82 #4384 Sziasztok. Kérnék egy nagy segítséget.
Adott egy AMD rendszer. FX-8150 cpu 16G memoria és egy r9 290 vga. Az alaplap valami márkás ASUS 50EFt tétel és egy chieftec 750W táp.
A gond: ( összetett)
Eredeti játékoknál is!
Elkezdek játszani minden jó minden szép.
Aztán a vga dedikált memóriája elfolyik (4g)
Az fps le esik (4fps)
a gpu 100% pörög
és a rendszer memória kiterhelés elkezd nőni a fogyasztás.
a vga dedikált memoriája kicsit leürül (kb 2G ra)
és ennyi.
A játék szenved 4 fps sel.
a gpu pörög 100% kon
Ha bezárom a játékot akkor
a gpu leáll szépen
de a dedikált memória nem örül ki 2G mindig benne marad
a rendszer memória kiterhelés le megy alapra.
Amit próbáltam: Gép takarítás, táp és feszültségek ellenőrzése. sok sok driver kipróbálása. Játék beállítás állítás. Gép tejes újra telepítése. Játék újra telepítés.
Tip ötlet?
-
gforce9 #4383 Elindíthatod, de akkor tuti nem fog képet adni. :) Mondjuk ha változik tőle a hibajelenség. Szóval mondjuk csak megy, és nem indul újra, az már utalhat arra, hogy jó helyen keresgélsz. -
Freedoms92 #4382 Köszönöm a választ.
Viszont csak egy ramom van, elindíthatom a gépet ram nélkül? Más gépem nincs a közelben amiben külön tesztelhetném a ramot. -
gforce9 #4381 Elvileg mást nem is kell rádugni. Ha a ram jó mennie kéne. -
gforce9 #4380 Ram-ot tesztelném először. -
Freedoms92 #4379 Sziasztok,
a napokban vásároltam egy ASRock D1800M integrált CPU-s alaplapot, összeszereltem az előírtak szerint. Viszont nem indul el. A power led ég folyamatosan úgy 5 másodpercig majd újraindul a gép és utána villogni kezd, majd megint újraindul a végtelenségig de kép nincs semmi. Mivel minden integrálva van a lapon így összeszereléskor csak a tápot dugtam rá a lapra Ezen kívül a laphoz csak a ház kapcsolóit ledeit dugtam rá a lapra + a HDD. Mit ronthattam el?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Etelkozi Vata #4378 Sziasztok!
Abban segítsetek, hogy mire gondolnátok akkor, ha
* a gép teljesen váratlan időpontokban újra indítja magát. Méghozzá úgy, mintha videókártya drivert frissítenék, úgy villog a képernyő (és amikor én frissítek drivert, tényleg így villog.) Windows 10.
* az újra indulás bekövetkezhet a bekapcsolás után 2 perccel, de több órával később is. Túlmelegedést ne tapasztalok, minden hőfok normális.
Köszi! -
hinote #4377 A Speedfan ezeket a feszültségeket méri. Holnapra próbálok kölcsön tápot szerezni.
-
A LED felvillanása nem önteszt. Ezek analóg módon vannak bekötve a bemenetre és kizárólag a jelerősség mutatása a funkciójuk, ráadásul nem egyformán villanak fel ezenfelül a fejhallgatóban is hallható egy erős klikk (pillanatnyi reccsenés) bekapcsolásnál - ezt elfelejtettem :-) .
A hangkártya drivere pedig betonstabil és sokéve nem változott. Nem hinném, hogy azzal lenne gond. A kártya RME kategória szintű, csak olcsóbb annál, talán pont ezért...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 17:00:24 -
gforce9 #4375 Szerintem ez szoftveres gond. Hogy van e megoldás rá passz. Ha lekapcsolod az erősítőt, nyilván a hangkártya ezt tudja és üzemmódot vált. Szerintem azért áll meg az élet addig a gépen, mert nem a legjobb a szoftver hozzá. A ledek meg hogy világít mindegyik, hát egy routert bekapcsolsz soknál annál is világít mind aztán elindul normálisan. Gondolom ez afféle önteszt része, másrészt ezzel jelzi az indulást vagy az újraindulást. -
Az asztali gépem esetén olyan probléma szokott előfordulni, hogy ha kikapcsolom a hangsugárzókat - kis teljesítményű aktív hifi monitor, ami PCI-os hangkarira van kötve - akkor néhány másodpercre lefagy az egér és a billentyűzet.
Talán ezzel összefügg, hogy ha bekapcsolom a számítógépet, a PCI-os hangkártya dobozán (külső interface-én), a LED-ek nagy hangerőt jeleznek egy pillanatra két előerősített bemeneten úgy, hogy nincs is rákötve semmi. Ez azt jelentené, hogy az Echo cég spórolt a minimális védelmen ennél a hangkarinál? (Echo Layla 3G) Az alaplaom valami középszintű ASUS (P7P55D-E), vagy ez (is) lehet a ludas?
Amúgy jól és stabilan működik x éve, de ezek mégis bosszantó jeneségek.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 15:40:05