4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • gforce9
    Az a gond ezzel, hogy az usb kör és a pci kör van kb egy elektromos körön. A ram, cpu áramellátásáért már az alaplapi áramkörök a felelősök. Ha a hdd csinálna ilyet, akkor annak nem csak annyi lenne a tünete, hogy az usb-t eldobja. Ott kell lennie a hibánaz az usb - pci kör körül, egyéb kártya nincs a gépben?
  • hinote
    USB Stick volt cserélve. Egér is, mivel pont tönkrement nemrég. Billentyűzet maradt egyedül, ami USB-s. Okozhatja az?
    Na majd előkeresem a PS2-es csatisat, rápróbálok arra is. Más ötletem nincs.
  • gforce9
    Alaplap is volt cserélve, táp is. Más nem igazán kutyulhat be az usb körbe. Esetleg valamelyik hibás usb-s eszköz. Ezeket nézted egyesével?
  • hinote
    Szereztem másik tápot. Sajnos ugyanúgy megmaradt a hibajelenség. :( Most már tényleg nem tudom hol lehet a hiba.
    Proci, HDD, billentyűzet és a két RAM amit nem tudtam még cserével próbálni.
    HELP! Valaki mondjon már valami okosat. :/
  • gforce9
    Nem pont erről de leltem manualt. Van ezen is hasonló csati. Azt írja, hogy RS-485 valamint riasztó ki és bemenet.

bővebben:

http://www.hikvision.com/UploadFile/image/Hikvision%20Installation%20Manual%20of%20Network%20Dome%20Camera%20%20V3.0.0.pdf

konkrétan azt a kamerát amit az aqua árul a gyártó weblapján nem leltem meg, lehet csak vak vagyok, de nem sikerült :)
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.15. 19:41:08
  • mukika36
    Igazad van, kimaradt.

IP kamerán van rajta, méghozzá a kamera címkéje alatt volt elrejtve.

A kamera hátulján pedig ezek vannak:

Utoljára szerkesztette: mukika36, 2017.02.15. 19:09:03
  • gforce9
    Azt leírhattad volna, hogy min van ez a csatlakozó rajta,
  • mukika36
    Sziasztok!

Segítsetek már nekem. Ez milyen csatlakozó?

Köszönöm!
  • suba53
    Olvastam olyan véleményt is róla, hogy gyorsan melegszik. Lehet hogy nálad is az a baj, hogy a hőmérséklet szabályozás miatt visszaveszi a GPU teljesítményt.

Gondolom minden grafikai paramétert maximumra húzva játszol, hiszen ez egy nagyon erős kártya.

Próbáld meg azt, hogy mondjuk közepesre veszed a grafikai beállításokat, és úgy nézed hogyan viselkedik. Ha úgy kifogástalanul megy hosszabb időn keresztül, akkor kezdd el feljebb kapcsolni, és nézd meg, hogy milyen beállítások mellett jön elő ez a hiba.
    Lehet hogy simán csak túlterhelődik, és a saját védelme kezd beavatkozni.
  • kisiku
    Érdemes lenne leírnod az alaplap és a gpu típusát, majd rákeresni, hogy van-e valamilyen "issue" ha ez a két eszköz van párosítva, azaz lehet-e kompatibilitási akadály.
    Ha így sem találsz, akkor meg cseréltesd vissza, ha még garanciálisak.
  • Tetsuo
    A probléma először is a cég hozzáállása, miszerint nem épít megfelelő védelmet az eszközbe, másodszor pedig a (számomra) drága fejhallgatóm meghibásodásának eshetősége.

A hangsugárzó kikapcsolásával kapcsolatban pedig a(z USB-n kapcsolódó) billentyűzet és egér két másodperces lefagyása az érdekes jelenség, ami - szerintem - ugyancsak egy gyártói hibára hívja fel a figyelmet - bár azt pontosan meghatározni nem tudom.

Köszi a magyarázatot.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.14. 19:46:48
  • suba53
    Szerintem a két dolog független egymástól. Analóg hangrendszerekben a bekapcsoláskor mindig van egy nem definiált, tranziens állapot.
    A csatoló, hidegítő kondik töltődnek, a munkapontok más más ütemben állnak be, ezért az nem meglepő, ha egy rövid ideig hülyeséget mutat a szintjelző led. Ezért szoktak koppanásgátló áramkört beépíteni, de azt általában a végfokok, és hangsugárzók védelmében. Vonali szinteknél ez nem okoz problémát.

A másik, hogy kikapcsolod a hangsugárzókat. Ez általában nem szokott gondot okozni, illetve a kapcsolási tranziensek ekkor is okozhatnak koppanást. Hogy ez miként hathat vissza a hangkártya kimenetére, ez furcsa.
    A hangkártyák már régóta képesek detektálni a rájuk kötött eszközök bemeneti impedanciájának figyelésével, hogy van-e eszköz rajtuk, vagy nincs. Valószínű, hogy ekkor is a kondik kisülése okoz egy olyan tranzienst, ami miatt megbolondul ez az impedancia figyelő áramkör.
  • zamballa82
    Höfok rendben van.
  • gforce9
    Az hogy nem szabadul fel a vram, az elvileg nem kéne hogy gond legyen. Ráér eldobni azt, ha mással játszol. Ez nekem túlmelegedő vga-ra esetleg alaplapi chipsetre hajazó tünet. Hőfokokat nézted? Főleg játék alatt.
  • zamballa82
    Sziasztok. Kérnék egy nagy segítséget.
    Adott egy AMD rendszer. FX-8150 cpu 16G memoria és egy r9 290 vga. Az alaplap valami márkás ASUS 50EFt tétel és egy chieftec 750W táp.
    A gond: ( összetett)
    Eredeti játékoknál is!

Elkezdek játszani minden jó minden szép.
    Aztán a vga dedikált memóriája elfolyik (4g)
    Az fps le esik (4fps)
    a gpu 100% pörög
    és a rendszer memória kiterhelés elkezd nőni a fogyasztás.
    a vga dedikált memoriája kicsit leürül (kb 2G ra)
    és ennyi.
    A játék szenved 4 fps sel.
    a gpu pörög 100% kon
    Ha bezárom a játékot akkor
    a gpu leáll szépen
    de a dedikált memória nem örül ki 2G mindig benne marad
    a rendszer memória kiterhelés le megy alapra.

Amit próbáltam: Gép takarítás, táp és feszültségek ellenőrzése. sok sok driver kipróbálása. Játék beállítás állítás. Gép tejes újra telepítése. Játék újra telepítés.
    Tip ötlet?

• gforce9
    Elindíthatod, de akkor tuti nem fog képet adni. :) Mondjuk ha változik tőle a hibajelenség. Szóval mondjuk csak megy, és nem indul újra, az már utalhat arra, hogy jó helyen keresgélsz.
  • Freedoms92
    Köszönöm a választ.
    Viszont csak egy ramom van, elindíthatom a gépet ram nélkül? Más gépem nincs a közelben amiben külön tesztelhetném a ramot.
  • gforce9
    Elvileg mást nem is kell rádugni. Ha a ram jó mennie kéne.
  • gforce9
    Ram-ot tesztelném először.
  • Freedoms92
    Sziasztok,
    a napokban vásároltam egy ASRock D1800M integrált CPU-s alaplapot, összeszereltem az előírtak szerint. Viszont nem indul el. A power led ég folyamatosan úgy 5 másodpercig majd újraindul a gép és utána villogni kezd, majd megint újraindul a végtelenségig de kép nincs semmi. Mivel minden integrálva van a lapon így összeszereléskor csak a tápot dugtam rá a lapra Ezen kívül a laphoz csak a ház kapcsolóit ledeit dugtam rá a lapra + a HDD. Mit ronthattam el?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Etelkozi Vata
    Sziasztok!

Abban segítsetek, hogy mire gondolnátok akkor, ha
    * a gép teljesen váratlan időpontokban újra indítja magát. Méghozzá úgy, mintha videókártya drivert frissítenék, úgy villog a képernyő (és amikor én frissítek drivert, tényleg így villog.) Windows 10.
    * az újra indulás bekövetkezhet a bekapcsolás után 2 perccel, de több órával később is. Túlmelegedést ne tapasztalok, minden hőfok normális.

Köszi!
  • hinote
    A Speedfan ezeket a feszültségeket méri. Holnapra próbálok kölcsön tápot szerezni.
  • Tetsuo
    A LED felvillanása nem önteszt. Ezek analóg módon vannak bekötve a bemenetre és kizárólag a jelerősség mutatása a funkciójuk, ráadásul nem egyformán villanak fel ezenfelül a fejhallgatóban is hallható egy erős klikk (pillanatnyi reccsenés) bekapcsolásnál - ezt elfelejtettem :-) .

A hangkártya drivere pedig betonstabil és sokéve nem változott. Nem hinném, hogy azzal lenne gond. A kártya RME kategória szintű, csak olcsóbb annál, talán pont ezért...
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 17:00:24
  • gforce9
    Szerintem ez szoftveres gond. Hogy van e megoldás rá passz. Ha lekapcsolod az erősítőt, nyilván a hangkártya ezt tudja és üzemmódot vált. Szerintem azért áll meg az élet addig a gépen, mert nem a legjobb a szoftver hozzá. A ledek meg hogy világít mindegyik, hát egy routert bekapcsolsz soknál annál is világít mind aztán elindul normálisan. Gondolom ez afféle önteszt része, másrészt ezzel jelzi az indulást vagy az újraindulást.
  • Tetsuo
    Az asztali gépem esetén olyan probléma szokott előfordulni, hogy ha kikapcsolom a hangsugárzókat - kis teljesítményű aktív hifi monitor, ami PCI-os hangkarira van kötve - akkor néhány másodpercre lefagy az egér és a billentyűzet.
    Talán ezzel összefügg, hogy ha bekapcsolom a számítógépet, a PCI-os hangkártya dobozán (külső interface-én), a LED-ek nagy hangerőt jeleznek egy pillanatra két előerősített bemeneten úgy, hogy nincs is rákötve semmi. Ez azt jelentené, hogy az Echo cég spórolt a minimális védelmen ennél a hangkarinál? (Echo Layla 3G) Az alaplaom valami középszintű ASUS (P7P55D-E), vagy ez (is) lehet a ludas?
    Amúgy jól és stabilan működik x éve, de ezek mégis bosszantó jeneségek.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 15:40:05
  • gforce9
    Az ilyen hibát elsőkörön, a tápegység rakoncátlankodó 5V-os ága okozhatja. Az lényegében majdnem direktben hajtja az USB-t és a PCI kört. Ha jól dereng azon helyezkedik el a 1394 is. Én ott kezdeném. Mondjuk biosba belépsz és figyeled, nem e ingadozik. (nem biztos hogy fog, lehet csak terhelés alatt jön ki), ha van egy kölcsöntáp, hamar ki lehet zárni. Én ott kezdeném. A korábbi alaplapcsere lehet kár volt.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.10. 22:13:44
  • hinote
    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni, hát ha valaki tapasztalt már hasonlót. Olyan jelenség ütötte fel a fejét a gépemnél, hogy nagyon ritkán, eltűnik minden, amit az USB-re csatlakoztatok. (Kivéve az egér és a billentyűzet.) Pár másodpercre, aztán visszajön. Ez felettébb idegesítő, mivel USB stickkel használom a netet. Ha futtatom a torrentet, az a jelenség akár percenként is előfordulhat. A minap Ieee 1394 porton raktam fel a gépre miniDV-ről egy videót. Jött ez a fura jelenség és ezt a portot is elvarázsolta.
    Már rengeteg dolgot kicseréltem, hogy keressem a hibát. Az USB stickkel kezdtem, de semmi változás. Sorolom, hogy mit NEM tudtam még cserélni.
    Proci, táp, HDD, billentyűzet, memóriák. (A RAM-okat felcseréltem és külön-külön is próbáltam, de együtt a kettőt még nem tudtam kiiktatni.)

Friss op rendszerrel is ezt műveli. Alaplapot is cseréltem már. Valakinek valami ötlet?
    Utoljára szerkesztette: hinote, 2017.02.10. 22:05:34
  • zoviet
    mivel az alaplap nem támogatja a Kaby Lake CPU-kat, más ötletem nekem sincs.. próbálok újat szerezni. köszi a segítséget!
  • gforce9
    sacc cpu
  • zoviet
    sajnos a DDR3L nem oldotta meg a problémát, továbbra sincs semmi jel, hogy működni szeretne..
  • suba53
    Szia!
    Az alaplap elvileg támogatja a DDR3, és DDR3L memóriákat is. Viszont az alaplap proci listájában nem szerepel a 3930-as.
    Lehet hogy ettől még el kellene indulnia, a memória viszont ludas lehet a dologban, ha a proci csak az L típusokat kezeli.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=5531

Próbáld meg visszacserélni a ramokat DDR3L típusra.

• zoviet
    sziasztok!

vásároltam egy Gigabyte GA-B150M-HD3 DDR3 alaplapot, hozzá Intel Celeron G3930 (Kaby Lake) CPU-t és 2x2GB DDR3 RAM-ot. sehogyan sem sikerül a rendszert felfuttatni, csak a fekete képernyő fogad indítás után. a Kaby Lake CPU-k elvileg DDR4 és DDR3L memóriákat támogatnak, szerintetek a DDR3L memória megoldaná a dolgot? (tudom, azonal azt kellett volna vennem, de benéztem..) elvileg 1.5V feszültség helyett az csak 1.35V-on működik. köszi előre is!
    Utoljára szerkesztette: zoviet, 2017.01.29. 21:53:11
  • JaSoN HuNTeR #4366
    azért nincs még 2db 1866mhz ramom mert ugy már nem támogatja az alaplapom ha minden 1866mhz és ilyen corsair 1866mhz nem igazán lehet már rendelni, vagyis 2-3 hét behozatali idővel kell számolni.

az 1600mhz is 1 hetet vártam.

egy fél évig vagy max 1 évig így marad utána meg jön a i7,alaplap és a DDR4 a gépházba.
    Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.14. 12:00:47
  • gforce9
    Igen, néhány estben az eredményt hozhat, hogy a "gyengébb" ramokat előreteszi az ember némely esetben. Ha 1-2 napig megy így utána már ritkán szokott gond lenni. Remélhetőleg megoldódik akkor.
  • JaSoN HuNTeR #4364
    az 1600MHZ-s ramokat beraktam 1-2 slotbaés és a 1866mhz-s ramokat meg a 3-4 slotba,

így most jónak tűnik, teszteltem pár játékkal és stabilnak mondható.
    16GB 1600MHZ-en működik.
    Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.14. 10:58:17
  • gforce9
    Nem csak a frekvenciával, hanem az időzítésekkel is gond lehet, bizonyos esetekben még a feszültségekkel is. Sok mindennek kell klappolnia. Ez még a kisebbik gond. A nagyobbik gond az, hogy mindezt a végfelhasználónak kell kisakkoznia, mert még akkor sem biztos az eredmény, ha 2 kompatibisként feltüntetett, de különböző ramot rak a gépbe. Én sem értem, hogy ezt a macerát, amit kb az SD ramok korából vagy mégkorábbról cipelünk magunkkal, miért nem lehetett ennyi időn belűl valami szabvány közé szorítani. Mondjuk az is igaz, hogy ez a pc felhasználók marginális részét érinti, lehet azért szarnak rá. Ritka az, aki otthon maga bővíti a gépét vagy rakja össze.
  • Tetsuo
    Azért az durva, hogy "stabilabb", illetve hogy egyáltalán felmerül a nemműködés, mint opció egy - elvileg - kompatibilis eszköznél. Ilyenkor falhoz állítanék néhány vezető mérnököt.
    Eleve egy alaplapnak automatán szinkronizálni kéne minden komaptibilis RAM-ot a legmagasabb biztos sebességen, amit mindegyik, vagyis a leglassabb "bír"...
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.01.14. 01:23:06
  • gforce9
    Akor valószínűleg egyszerűen arról van szó, hogy a 4db ram nem hajlandó normálisan szinkronban menni. Add el őket és cseréld le 2 egyforma 8Gb-osra, azzal nem lesz gond. Ismerem ezeket a chipseteket, nincs több gond velük mint másokkal, akár intelesekkel. Kifogtál 2 fajta ramot amik nem szeretnek együtt menni. Sajnos ez előfordul.
  • JaSoN HuNTeR #4360
    nem lett jó, csak egy ideig ment, de Battlefield 1 alatt újra indult a gép és vissza rakta magát 12GB 1600mhz-re , jó béna ez az alaplap...

500W bármelyik táp jó hozzá. 6-10.000ft
    Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.13. 23:06:26
  • Animefox
    Sziasztok!

Asus R9 270x videokarinak melyik legolcsóbb tápot ajánljátok? Gondban vagyok vele....