14419
  • NHLFAN
    sziasztok!kicsit kiestem az elmúlt időszakban a hardverből:)hova tűntek a viewsonic monitorok?a 2000-es évek elején igencsak nagy presztízsű márka szinte eltűnt az itthoni kínálatból?ilyen szar lett a minőség vagy csak nálunk szűkült le a Samsung,LG,BenQ és még egy pár gyártó kínálatára.És a iiyama akik szintén a felső középkategóriát képviselték?
  • BlackWolf
    Sziasztok az lenne a kérdésem , hogy van 1 samsung 2770 hd monitor\tv-m és ha rákötöm a gépre hdmi-porton keresztül , elég "zajos" képet ad és ugye ebben a monitorban el lehet nevezni a kimeneteket .. namost olvastam , hogy ha átállitom pc-re(a kimenet nevét) szebb lesz a képe ez megis történt azonban ekkor full-hd felbontásban 1080p-vagy akár i-re is belőve , van 1 alap ilyen keret amit huz ugye a tv-re viszont pc-re átállitva még vagy 2cm-el kissebb keretet helyez rá monitorra és azon belül van a kép:( na most az lenne a kérdésem , hogy mit kéne állitani esetleg a gépen vagy a tv-n? Hogy teljes képernyő kilegyen töltve ( nem a tv a hibás mert a 6os szériás samsung tv-nken is ott a "keret")
  • neevous
    Kevesebbet fogyaszt valamivel, de mivel az RGB LED drága, így nem az kerül beléjük (normális árú monitorokról van szó), így lesz egy kicsit kékes beütése az egésznek. A fehéreknél tök jól észre lehet venni. Ha nem látod/nem zavar, vegyél nyugodtan.
  • Solten
    Azt irta, (a CCFL-hez kepest) kedvezobb a fogyasztasa... :) Az a monitor nem LED-es egyebkent...
  • USAMEN POWER
    Azt mondod hogy a led monitor nem fogyaszt olyan sokat ? Mert led monitort rendeltem tegnap (B2230W), és tényleg jó lenne ha majd mérsékelt lenne az áramfelvétele. :) Legalábbis ezt írja az oldal ahol vettem: "Technológia: Wide 16:10 LED"
  • Inquisitor
    Az egyetlen igazi előnye az a kb. 2/3 fogyasztás, mert azt nem hiszem, hogy az asztalon a talp mellett számít a pár mm, amivel keskenyebb.
  • manuszka
    Sziasztok!

Monitort szeretnék vásárolni, és az lenne kérdésem hogy mennyire érdemes LED monitort vásárolni?! No meg persze melyik márkát és típust tudnátok ajánlani?
    Előre is köszönet a válaszokért!
  • USAMEN POWER
    A B2230W -t már megrendeltem, hálás vagyok a segítségért.
  • Dobronski
    xD
  • desigo
    Hello !

Samsungot ajánlanám mert pixelhiba esetén 3 napon belül azonnal cserélik és 3 év garancia van rájiuk

20 colos,2 ms-es DVI-os : P2050
    22 colos,5 ms-es DVI-os: B2230W
  • USAMEN POWER
    Üdv ! Monitort szeretnék venni, de nem tudom hogy milyen lenne az ideális monitor. Azt tudom hogy a válaszidő jó ha 8 ms alatt van, de a Kontraszt, Fényerő, Látószög adatok terén nálam kapufa van mert nem tudom hogy mi a jó.

Szóval kéne egy jó 20" monitor 30 - 40 k között, tudna valaki segíteni ?
  • Blum
    There I fixed it :D
  • desigo
  • Lacee86
    Itt van pl. ez. Igaz eggyel kisebb (csak 19-es), és 1440x900-as felbontású, de egyszerű felhasználásra sztem tökéletes, és DVI-s is.
  • teddymac
    Samsung SyncMaster 206BW-monitorom van sajnos már ne mlehet kapni ,én nem találtam.Szeretnék venni valami hasonlot ,valami ötlet ?
  • Inquisitor
    Azért a 60Hz is érdekes tud ám lenni a 24 (23.xxx) frames szabvány PAL videokkal, errefelé nem játszik az NTSC ... nem viccből van jobb monitorokban 48 és vagy 72HZ, illetve van olyan monitor ami tud direkt 24 képockát fogadni HDMI-n ...
  • Máté94
    Most szart be a kétéves Samu monitorom :))
    Még jó, hogy garis :D
  • pxxl
    olyan vga nekem is kell :D
  • pointer4
    Arról nem is beszélve, hogy jó ha a kártya tud 60fps-t 5760*1080-ban :D

#10727: Jó módszer :D
  • BenceYCE
    60Hz és ha nem elég, mert kell a 72-75, akkor végy egy 3D tv-t. :)
  • BenceYCE
    Én konkrétan bevittem egy crt-t a boltba és lefotóztam a késést :) 16 ms volt átlagban, a legtöbb meg 20ms.
  • Dzsí Pí
    Köszönöm szépen, azóta megoldódott, mozgattam a csatit meg kibekapcsoltam, és jó lett:)
  • pointer4
    Keress a menüben olyat hogy "degauss", vagy lehet ki-be kapcsolásnál automatán csinálja.
    Vagy az új elrendezés miatt, vigyél el mellőle minden mágneses kütyüt, hangszórót, vagy más elektromos készüléket a tápegysége miatt. Esetleg mágnest :D
  • Dzsí Pí
    Üdv all, felhoztam az albérletbe az LG 710B(CRT) monitorom, ám most, a jobb oldalt ilyen lilás a kép. otthon még nem csinálta. mit tehetek? próbáltam a csatit átteni a vga-ba másikba, de ugyan ez, régebben meg csak cseréltem és jó lett. Esetleg vegyek egy hdmi átalakítót?
  • neevous
    Ha monitorként használod ezeket, akkor szódával elmennek, mondjuk a VA panelt nemszeressem, viszont az 50hz necces tud lenni mozgóképnél
  • neevous
    DELL ULTRASHARP U2311H?
  • BlackWolf
    Hm:D 1-2 hete még maximum 50 ezerért akartam full hd-s monitort venni .Most van 1kicsivel több pénzem , de sajnos nem 100-150 ezer :( ez a 70 is éppen elég necces de kicsit nagyobb mint 1 23-24 es moncsi és ugye tv-t is lehet rajta nézni miegymás ezért lenne számomra kedvező vétel :) ( + amugy sem kéne 80-100cm-es tv mert elég kicsi a szobám és nemis engedhetek meg magamnak 100ezer forint feletti tv-t) . Ennek fényében szegény embernek a lentebb írtakra csak megfelel :) Namind1 vásárlás elött szétnézek a helyi media marktban hátha látom milyen a képe élőben azalapján eldöntöm kell e vagy nem.
  • pointer4
    Én ilyeneket használok (persze most ~110.000,- az ára), kb ugyan az a kategória lehet, csak régebbi modell, IPS Alpha panel-al van szerelve.
    Képe teljesen jó, kivéve tök sötétben, úgy szépen világító feketéje van, de ha feltekerem kicsit a villanyt, az megoldja.
    Filmnézésre ugyan nem használom, de játékra teljesen jó, 1920*1080@60p-ben teljesen élvezhető a képe 90-100-cm-erről.
    Inputlag után olvass, hátha már valaki mérte annál a konkrét típusnál. Ezen 20ms, próbáltam mindenféle házi tesztet, nem érzékelem a késést, csak lefotózni tudtam.
  • BenceYCE
    Jaja, én a TN panel miatt irreálisnak tartott árai miatt nem vettem 26", 27" és a körüli méretben monitort. Egy 32"-os TV meg erre tökéletes. 0.5-1m-ről ideális a képpont méret és elég nagy ahoz, h élvezhető legyen filmet nézni rajta. 2 főnél sem észlelhető színtorzulás, nem úgy mint a kisebb, moitorként árult TN-paneles kisebb társai. Ebben a kategóriában az input lag szokott problémát okozni. Ezért vettem ezt. Én ezt ajánlanám, de jó lenne ha mások is tudnának érdemben nyilatkozni a tapasztalataikról 32"-os TV-t monitorként használva.
  • Lacee86
    Igazán küldhetnének nekem egy ilyet tesztelni.
  • neevous
    Ha nem zavar a TN panel, nemrossz.
  • pxxl
    jah hát nyilván :D
  • Dobronski
    Azért sokkal nehezebb a talp a monitornál. :D
  • pxxl
    ez tök jó, de ha jön egy kereszthuzat azán letépi az asztalról, az mekkora poén lesz :D
  • BlackWolf
    Nembiztos , hogy teljesen idevág az lenne a kérdésem , hogy az alábbi monitor\tv samsung mennyire lenne életképes filmezésre(laptopról hdmi-vel) illetve xbox360 -hoz meg persze minimális tv nézésre 1-2 óra hetente . Olyan 70 ezer forint környékén tudnám megvásárolni megérné e?vagy esetleg tudtok ajánlani valami jobbat azonos árfekvésben? (a mostani tv-m egy 10 éves 63cm-es noname szar)
  • desigo
    komolyan néz ki
    kicsit talán vastag
  • Zoli007
    Unokámnak promócióra veszek ilyet.
  • Solt
    Besza-behu... bár LG-t nem veszek többet... :S
  • Solten
    LG OLED prototipus:

• neevous
    1920*1080-ra értettem, persze egy HD Readynél távolabb kell ülni, hogy élvezhető legyen a képe.