PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziastzok... Van egy 5 éves BenQ FP71G+ LCD monitorom és az utóbbi idõben elkezdett néha-néha eléggé rezegni a képernyõ..meglehet ezt javittatni?

Három hete volt olyam gondom vele, hogy nem kapcsolt fel.. elvittem szervizbe ahol azt mondtak hogy az alaplapon volt valami gond, de megcsinaltak. Azota veszem eszre hogy komolyabban rezegni szokott.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Na, ha már a fényerõ szóba jött... nála 100%!!! :D ( LG 2242T )

www.smart-bus.hu

fery02
Ahhoz képest már eléggé kezdek hozzászokni és bizony már éjszaka játszva valami csunyával, lassan érzem, hogy mintha jobban elgondolkoznék, hogy "most bemerjek-e menni abba a nagy sötét szobába?" :)

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

pointer4
Elvileg biztos nem.
A háttérvilágítást az LCD panel kitakarja, a háttér változatlanul világítva marad. Ez a fekete, pont emiatt nincs jó feketéje sajnos az LCD technológiának, mert a kitakarás mértéke nem tökéletes.
Legalábbis, ha a fekete háttérre utalt BenceYCE :D
Elvileg kevesebbet fogyaszt a háttérvilágítás miatt.
TV-zéshez és mozizáshoz is használok hangulatvilágítást, így annyira nem érzékeny rá a szemem.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Mármint a feketét minek?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CRT-n van még jelentõsége, de LCD-n minek?!

Lacee86
Én csak a Total Commander hátterét állítottam át feketére. 15% nekem már picit sötét amúgy.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl
<#idiota><#nevetes1>

All hail the double x!

Én 15%-on szoktam, és fekete háttérrel. (save the planet)
Lacee86
65-ös fényerõ?? 25-30...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Engem még a kis monitorok (otthon 19'' wide, cégnél 17'' normál) is fárasztanak néha, gondolom a fényerõ miatt. Cégnél sokat bámulom az Excelt/Wordot. Pedig le is van véve a fényerõ vagy 65%-ra.

Higany
Jah! Igazad van. Én is egy meglévõ Samu 920n mellé vettem ezt a p2470HD-t, de csak azért mert bazi nagy az asztalom és tudom eléggé messze tenni és hát nem árt ha van két monitor, mert nagyon sokat segít, ha dolgozok.

Monitorból van. A látószög egy bizonyos méret fölött zavaró. Ezt érzékeled akkor is, amikor a moziban az elsõ sorban ülsz. Kapkodni kell a fejedet minden hova, mert nem látod a kép egészét. Nekem van lehetõségem arra, hogy távolabb tegyem a monitort/tv-t egy átlag íróasztal adottságaihoz képest, ezért inkább 24" fölött gondolkodok. Sajnos húzósabb az ára, viszont a szemtengelyeimet nem fárasztom azzal, hogy órákat ülök egy fél méterre lévõ monitortól és keresztbe állítom a szemeim.

Higany
Ma jött meg a P2470HD-m! Nagy királyság! Fõleg, hogy ingyé volt! Csá!

Sly06
köszi a válaszokat..... :)

Lelouch
Játszani és filmet nézni is elég sûrûn szoktam, úgyhogy akkor úgy néz ki kell :D
Ja és ebben az esetben, még mely tulajdonságokra kell odafigyelni?
Higany
Én meg P2470HD-t. <#vigyor2>

N1ggA
Ugyanez volt a dilemmám, én a P2470H-t rendeltem meg, még nem jött meg.

Spread De Love!

Monitorban, mellben olyan nincs, hogy nagy.
Torzonborz
Srácok szerintetek melyiket lenne érdemes beszerezni :
Samsung 2494HS vagy P2470H ?
Melyik tud többet vagy melyik a jobb ? Személyes tapasztalat van ezekkel kapcsolatban ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

pxxl
íróasztalra 27"-os monitort? :) 24-es is néha nagynak tûnik

All hail the double x!

Helyes. Nekem is az van! Állat monitor!
Gundark 1 1
Na uraim, megrendeltem. Samsung 2433LW. Remélem hamar gyün:)
And5
Oops erre válaszoltam nem a 17-re.

And5
Hát csak az a baj, hogy az íróasztalomra szánom.

Mersant
en a helyedben nem vennek ennyi penzert monitort, inkabb 1 TV-t. nekem lh3000-es LG-m van, a filmek amik a 22"-os monitoron nem tul szepek, a TV-n sokkal szebbek. igaz ezt tenyleg nem tudod 0,5m-rol nezni, de 1,5-2m-rol siman. jatekokat csak par percig teszteltem rajta, semmi kesest, utanhuzast nem eszleltem...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Én azt tanácsolom, hogy el kell felejteni a beépített tunereket. Most készülök venni egy 32"-os TV-t és annál sem érdekel. Külsõ tunert erõltet úgyis mindenki, az analóg jelet meg már nem sokáig "élvezhetjük" :) Tehát kell egy megjelenítõ, aztán ennyi. Bár egy TV mindig is jobb betekintési szöget ad mint egy átlag monitor. Ráadásul mivel egy 26-27"-os monitor annyiba kerül mint egy 32"-os alsó kategóriás TV, így gyorsan el is felejtettem. Egy dolog van amire a TV-knél figyelni kell, az az input lag. Tehát játékosok jól nézzenek szét. Én minap 3 órát nyúztam 3 tévét a Saturnban. Utólag is THX az eladóknak :)

pxxl
a jó minõségû tv-t el is felejtheted 27"-on meg fullhd felbontásban. majd ha digitális lesz akkor esetleg lesz minõsége is.

All hail the double x!

And5
És pl. a P2770HD többet tud mint egy sima monitor és egy tv tuner eszköz ? Igazából nekem az lenne a legfontosabb, hogy ne kelljen egy külön TV-t bezsúfolnom a szobámba de jó képminõséget kapjak mind tv-zés mind pc (játék, internet) közben.

Sly06
sziasztok mi a véleményetek a samsung p2470h monitorról? még a benq v2410 eco-t néztem, de a tesztek alapján elég gyengének tûnt, így maradt a samu. várom a véleményeket!

Solten
Az ipon szerint input lagos, o szerintuk semmi problema nem volt a jatekokkal (utanhuzas sem): link.

Saor Alba

And5
Még annyit kérdeznék, hogy láttam az ipon.hu -s tesztben, hogy ez a monitor nem igazán a vérbeli játékmonitorok közé tartozik. Ez pontosan mit akar jelenteni mert elõfordul, hogy néha játékra is használom a gépem.

<#worship> <#worship><#worship><#integet2>

desigo
üdv

Mivel a mostani monitorodat is jópár évig használtad ezért valószínûleg amit most veszel is meglesz pár évig.
Amíg egy 22 colos 1680x1050-es monitor 40-45 ezer Forint addig egy 24 colos 1920x1080-as 45-52 ezer Forint.Érdemesebb jobbat venned.

Samsungok megbízható,jó monitorok.3 év garancia van rájuk és 3 napos pixelgarancia.
Ha csak egy pixel is hibás azonnal cserélik szó nélkül.Ezért majd fontos,hogy a vétel után 1-2 napon belül alaposan átnézd.

Mindenképp legyen a monitoron digitális bemenet DVI esetleg HDMI az analóg Dsub mellett,helyett.

22-esek : 2233BW , B2230W
23-asok : 2333SW , P2370
24-esek : 2433LW , 2494LW
Helló!
6 éve nem vettem monitort szóval egyáltalán nem vagyok képben LCD ügyileg. Ajánljatok légyszíves nekem 19-21 coll között LCD monitort ami jó mindenre. 4850-es a videókártya. Sokat játszom, még többet netezem és biza videózom is bõséggel. A kritériumok. Nem kell full hd elég az 1680X1050, nem kell szélesvászon. Ha véletlenül még is az lenne nem baj.Ja és valami ismertebb monitor márka legyen. LG-t hanyagoljuk már 2 CRT-t elfüstölt nálam. (A másodikat ingyen kaptam.) A felsõ határ szigorúan 50 000Ft. Elõre is kösz!

pxxl
mire kell attól függ. ha csak netelez, akkor mind1, ha játék, film is van, akkro kell a dvi, vagy hdmi

All hail the double x!

Lelouch
DVI nélkülit nem érdemes venni?
Szerintem csak sportadásoknál, de monitoron nem TV-zünk. :D

Higany
Filmeknél se lehet észrevenni?

somdav95
semennyire

And5
A link alapján találtam egy ilyen monitort, hogy LG M2762D-PZ ami annyiban különbözik, az LG M2762D-tõl, hogy 2 ms-el mûködik. Ez sokat számit az 5 ms-hez képest vagy mennyire érzélkelhetõ ?

Solten
Eselyes. Nagy is, nem kifejezetten draga, az ipon se nagyon talalt rajta fogast (mondjuk utobbi nem sokat nyom a latba... :D)

link

Saor Alba

And5
Tehát a tvtuneres monitorokból ez a csúcs most ?

pxxl
én a samu 2494HS-t napi 20 órában használom folyamatosan.

All hail the double x!

Solten
Ezek mar nem iroasztalra valok hanem hogy ~2 meterrol nezzed. Plusz TV... Utanhuzas lehet jatekokban stb.

Saor Alba

And5
És pl. ezekrõl: LG 32LF2510, LG 32LH3000 van valakinek valamilyen tapasztalata, véleménye ?

Solten

Saor Alba

jó de melyiket?
az utolsó jó játékmonitornak?