14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#14096 A legtobb 4k monitor nem igy skalaz szerintem, de soknak vannak eljarasai, amivel turhetoen eles a kep 1080p vagy 1440p felbontassal is.
Amugy sztem nincs olyan, hogy egy felbontas "sok" valahova, amig latni a kulonbseget, es nagyon messze vagyunk attol, hogy ne lehessen latni. Csak olyan van, hogy egy vas nem birja el, vagy hogy egy os vagy program szarul/sehogy nem kezeli a dpi-t, de ezek is egyre kevesbe vannak. -
#14095 1070-hez kellene, módosítottam.
-
#14094 35"-ra ilyen kicsi felbontás (ami egyébként nem 1080p, hanem WQHD) pazarlás, ahogy szerintem a "ROG" márkanévért plusz 10-20 ezret fizetni is, én ezért vettem Acer Predator XB271HU-t.
Habár 780Ti-hez felesleges ilyen monitort venni. -
#14093 Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
A kiszemelt 2 példány:
- ASUS PG279Q ROG SWIFT
- ACER PREDATOR Z35
A Z35 VA panele elbizonytalanít az IPS-el szemben, továbbá az 1080p-s felbontása az 1440-el szemben.
Viszont ott van a 35 colos méret.
Van valakinek tapasztalata mindkét monitorral?
-
#14092 Lehet használni 4 pixelből lesz 1 pixel. 27 col felett viszont már elég gáz az FHD "monitortávolságból", szerintem. 4K meg még sok oda. -
#14091 Nincs tearing Vsync nélkül, hardveres korrekció van, nem a VGA végzi a melót. FPS-re nincs negatív kihatással, sőt.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.06. 12:57:08 -
#14090 Egy IPS UHD monitort lehet használni különösebb minőség romlás nélkül pl. csak FHD minőségben is? Ez amiatt kérdés, mert pl. ha egy játék nagyon hardver igényes, akkor az UHD megfekteti a PC-t, viszont FHD-ban meg megy szépen. -
#14089 Észre sem veszem, hogy be van-e kapcsolva. :-D Alacsony FPS-ekkel meg még nem találkoztam.
Szóval ezt passzolom. -
#14088 na akkor ez jó hír, nem volt nagyon viszonyítási alapom, így nem akartam fejest ugrani látatlanban.
G-syncről mi a véleményed? Látszik a különbség a nem g-synchez képest? -
#14087 Nálam 27"-os 1440p monitoron ~50centiről nézve nagyobbak a betűk, mint FHD 42" tévét ~170cm-ről nézve. -
#14086 igen, de én 1440p-ben gondolkodtam már. És bár közelebbről nézem, de a képernyő méret is kisebb, a felbontás meg sokkal nagyobb. Szerintem így is törpe méretű lesz minden. -
#14085 FHD monitort közelebbről nézel, mint egy tévét... Jó esetben. -
#14084 Üdv!
Lehet amatőr kérdés lesz, de jelenleg fullhd tévére van kötve a pc-m, és fhd felbontáson bizony sok esetben olvashatatlan méretűre csökkennek a betűk. Lejjebb kellett vennem, hogy játékokban pl a chat olvasható legyen. Na most egy FHD monitoron ami mégkisebb mint a tv, még kevesebb látszik? A HUDtől kezdve minden összemegy, ha magasabb felbontáson vagyok. Ez a vele járója? Nem értem miért nyom össze mindent :D -
#14083 Én hosszas utánajárás után ennek a 40 colos verzióját vásároltam meg:
SAMSUNG UE32J5100 80 cm Full HD LED TV
Azért olcsó, mert - szerencsére - nem SMART, ellenben mindent tud amit tudnia kell.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2016.11.19. 11:32:24 -
#14082 Szevasztok! Bocs, ha rossz helyen kérdezem, te hátha tudjátok... Szóval milyen TV-t érdemes venni 80000 Ft körül? 32 colos, full hd kivitelűek érdekelnének.
http://www.samsung.com/hu/consumer/it/monitor/tv-monitor/LT32E310EW/EN ezt néztem ki, de ha tudna valaki jobbat, megköszönném! (panaszkodtak a gyenge anyagminőségre a lábat illetve a keretet illetően). -
#14081 Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, mi a véleményetek a következőről:
Acer GN246HLBbid
Amennyit sikerült utánajárnom, ez elég jó ár-értékarány, szerintetek?
Az elképzelésem pont 24" volt, intenzív színek, jó fényerő, a borsosabb ár miatt lemondtam a 100+ hz-ről, de ez még beleférne..
Ami "hátránya" lehet, az a TN panel (ha jól tudom, ez TN paneles). -
TomBond #14080 1-2 hónapon belül (de még az idén) szeretnék monitort venni. A felhasználás főleg Internet, de használva lenne játékra, és filmnézésre is. A keret max 100 ezer forint lenne. Aminek szeretném, hogy megfeleljen:
- minimum 1920x1080 felbontás ennek megfelelően 24" méret
- forgathatóság
- a játékok miatt FreeSync (ehhez ugye alap a DisplayPort csatlakozó)
- mivel néha többen nézzük, ezért jó lenne ha nagy lenne a betekintési szög
- valami normális gyártó, jó hosszú garanciával
Hangszóró, USB ilyesmi nem fontos, de ha van az nem baj.
Remélem nem lehetetlen a kérésem.
-
haflac #14079 Elnézést,hogy csak most válaszolok.Ilyet vettem. -
#14078 Sziasztok! Szerintetek érdemes ívelt monitorra befektetni, vagy otthoni felhasználásra (némi játék, böngészés, otthoni alap felhasználás) elég a hagyományos kijelző? -
#14077 milyet vettél? -
pett3rson #14076 Aha, nekem is elképesztő mennyire más a régihez képest :) -
haflac #14075 Megoldódott a monitor kérdés.Vettem egy 32"-os IPS monitort,5ms.Új értelmet nyert a szín fogalma. -
haflac #14074 Tudna nekem valaki aki ismeri ezt a monitort,írni róla valamit.Jó,nem jó.Játék szimulátorok,meg zeneszerkesztés,netezés. -
simonl #14073 Sziasztok, ha 1440p -s monitorra váltok akkor miket lehet kikapcsolnom játékok alatt a grafikai menüben?
Olvastam valahol, hogy az AA -t már kikapcsolhatjuk ezen a felbontáson.
Tudtok pár gyakorlati tanácsot adni?
Köszönöm szépen előre is. -
#14072 That fekete...
Csak mire ilyen lesz OLED-ből is duplaennyiért, még 10 év. :-D A felét ez tán kibírja. -
#14071 IPS-nek szebb a képe, a színei, egyébként ízlés kérdése, én a játékra jobban szeretem a TN panelt, de sokan az IPS-re esküdnek. Ha nem tudod mi a különbség, a legjobb ha elmész egy Media Markt, vagy hasonló bemutatóterembe és megnézed magad. Márkákból én a Samsung, Dell és LG-t tudom ajánlani. -
pett3rson #14070 hali,
Többnyire játékra illetve filmnézésre szeretnék venni egy új monitort, ne meg persze sg.hu-ra, azaz netezésre. Az első kettő közül amiket ajánlottál, melyik jobb? A TN panel vagy az IPS vagy mindkettő? :)
Jó lenne, ha nagyon nem fárasztaná már a szemem, napközben melóba is csak ilyet bámulok... -
#14069 TN: Samsung S24D300HS - 43k
IPS: LG 24MB56HQ-B - 42k
Ha nincs rá pénz:
TN: LG 24M38D-B LED - 37k
Mind 24", 16:9 -
Inquisitor #14068 Azért szvsz nem mindegy, hogy 21:9 vagy 16:9 a képarány, neked kell tudni melyik jönne be. -
#14067 Hali! 35 ezer forint körüli árral most milyen monitort ajánlanátok? -
#14066 Köszi a válaszokat, igyekszem kitesztelni (még nem tudom hogy). -
#14065 Az enyem akkor csinalt hasonlot amikor a tápja kezdett szarakodni. Ha le tudod tesztelni az elobbi hsz alapjan es kulso tápos a monitorod, akkor erdemes lehet berendelni valahonnan (ebay ilyesmi) egyet, mert nekem szervizbe tizen x ezerbe kerult... -
gforce9 #14064 A vga ritkán csinál ilyet, ha azon a kép elmegy általában úgy is marad. A monitor a gyanúsabb. Mondjuk 90%-ot mondanék rá. De tutira csak teszttel lehet menni. Cseregép vagy cseremonitor, az 100%-ra megmondja, hogy melyik a ludas. -
#14063 Helló! A monitoromon néha elmegy a kép pár másodpercre, de nem rakja le magát stand by-ba. Amikor visszajön, akkor viszont kiírja az egyik sarokba, hogy a digitális bemenetről kapja a jelet (mert van rajta analóg is, bezony), pont úgy amikor stand by-ból jön vissza. Illetve néha felvillantja a menüjét, szintén pár másodpercre.
Monitor haldoklik, vagy a VGA? -
#14062 Sziasztok.
Lg 34ub67-b vagy Asus pb328q
melyiket vennétek játékra? Vagy ha van más 2K monitor ami ezektöl jobb esetleg. -
bfbc2 #14061 Tehát a kártya dvi csatlakozóban van egy dvi-dsub átalakító majd dsub-al csatlakozik a monitorra, a hdmi vel használom valami nem oké. -
bfbc2 #14060 Pontosabban?tehát? -
Blum #14059 "Most az árnyékolt van használva és úgy vettem észre hogy a színek jobbak, de csak ennyi."
-
bfbc2 #14058 Na szóval ilyen van most, kettő bumszli van a kábelen meg van amin nincsen egy sem! -
bfbc2 #14057 Szerény véleményetek szerint az árnyékolt dsub kábel vagy a sima dsub a jobb vagy mi a különbség a kettő között,melyik javára?Most az árnyékolt van használva és úgy vettem észre hogy a színek jobbak, de csak ennyi.