14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
TomStorm #14136 AOC Q3279VWF -
TomStorm #14135 Ez úgy érdekes monitor vagyis az ára.Natív 2K,4-5ms input lag,75hz jó tesztek!
55ezer ft:O -
TomStorm #14134 Pontosan a Benq 1440p AMVA+ paneles monitort néztem ki!Ezt rendelem meg.
Input lag 12ms ez a nagyobb felbontás miatt még belefér.
Projektorom is Benq és imádom!
Úgy érzem ez a választás jó lesz.
Most hogy így megerősítetted még jobb:)
Köszi!! -
#14133 Samu 1080p nem ívelt
Samu 1080p ívelt
Samu 1440p
Benq 1440p
Mindegyik VA paneles.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.02. 17:17:56 -
TomStorm #14132 Reakció idő kell,hogy jó legyen és bevilágítást szar kontrasztot nem szeretnék! -
#14131 Ekkora colban szerintem 1440p alá ne add. Nekem joval kisebb van es 1440p-s.
Nem fontosabb hogy mire kell? Játékra, kell-e a gyors reakcióidő, esetleg hertz szám, vagy munkára, és IPS panel kell -
TomStorm #14130 Hali.
100-120ezer ft között lenne szükségem egy 32"-os monitorra.
Lenne valami tipp mit érdemes manapság venni ennyiért?
FHD vagy 1440p?Ívelt kijelzőt inkább vagy sem?Talán ez a 2 kérdés a legfontosabb -
cibi17 #14129 Sziasztok. Gondban vagyok :/
Hetek óta kutatok az új monitorom után, de nem találok megfelelőt. Illetve egyetlen egy darabot találok csak, ami olyan, mint amit keresek, de hát 265 ezer :/ ennyit nem akarok kiadni érte. Tudnátok nekem segíteni? Ezt találtam, ami jó:
Acer predator z301ct
Ami fontos, hogy legyen meg.
-G-sync!!! Mivel most tértem át nvidiara. (Vagy van esetleg más alternatíva is a tearing effect, illetve mosodasok ellen? Persze nem a 60hz vsyncre gondolok egy 1070 gaming x-el)
-144hz, de legalább 100hz körül tudjon.
-Mindenképp 21:9!
-Es nem akarok túl nagyot! 34-35" kizárva. (Itt jönnek a bajok. Ilyenkor van az, h keresett termék 1db). Ilyen 27-29-30" körül gondolkozom 21:9ben. Talán 27 lenne a legjobb.
Nem számít egyáltalán:
-Millió csatlakozó, usb, sok hdmi, blabla... Nem érdekelnek. Ha van egy display port a gsync miatt oké!
- nem kell az sem h hajlított legyen, ha az, nem gond.
-nem kell hangszóró sem, ha van, nem gond.
-Se kabelmenedzsment, se allithatosag, semmi.
-még ips sem érdekel.
Köszi szépen!
Ha bármit tudtok javasolni, kérlek ne tartsatok magatokban!
Cibus
-
pett3rson #14128 Jól értetted, bár Én nem gondoltam, hogy ezt csináltam :) Köszi, működik. -
#14127 Nem tudom jól értem-e, de színprofilt raktál fel?
Mert annak beállításáról pl. itt találsz leírást. -
pett3rson #14126 sziasztok,
Geforce topikban nem kaptam rá választ, hátha majd itt:
Van egy apró problémám. Felraktam az LG monitor vezérlőjét és azóta sötétebbek az árnyalatok. Nagy gond nincs vele, mert az Nvidia asztali színbeállításokban erősebbre tudom venni a fényerőt, de a gond az az, hogy ezt nem jegyzi meg a gép (win10 pro,x64).
A vicc az az, hogy ott van a megadott érték, de nem lép életbe. Átlépek a színbeállításokat más alkalmazások vezérlik, majd vissza az nvidia-ra és violá...fényesség van.
Ez mi és mivel tudom rábírni, hogy megmaradjanak a beállítások? szedjem le az LG monitor-vezérlőt? -
nxs #14125 Srácok valaki nem használ TATE modeban monitort?
Elkezdtem összerakni egy MAME alapú árkád gépet,a Cabinet "legyártását" megoldja egy profi bútorasztalos,kis sárga barátainktól megrendelem a Seimitsu kart,gombok szerintem Sanwa...de képernyőbe tanácstalan vagyok.99%,hogy csak Shmup megy majd rajta,elsőnek CRT monitorban gondolkoztam de már alig lehet találni normális 20' körülit ami flat.
Lényeg,hogy Verticalba lesz ugye bepaszírozva és nem akarok rá sokat költeni,60cm körüli képátló lenne a nyerő.
Előre is köszi :) -
TomStorm #14124 Igaz a 32"-ost ismerem volt is nálam ilyen kölcsön,viszont a másikat nem! -
TomStorm #14123 Üdv.
Ez a 2 monitor között szeretnék választani,szimulátorhoz(Elite Dangerous,Xplane) és MMO játékokhoz.
A jövőben 3 monitort tervezek tehát triple monitorra is meg kellene majd feleljen!
1 méter távolságból nézném majd.
1:LG 32MP58HQ-P
2:LG 34UM68-P
-
#14122 Köszi, közben kipróbáltam, tökéletesen működik. Bár, 1-2%-al széthúzta a D-Sub képét, de vállalható. -
#14121 Nem megy tönkre, azért vannak rajta (és a forrásválasztó is). Annyi, hogy a kék (D-Sub) jele analóg így látványosan rosszabb minőségű lesz a kép vele. -
#14120 Sziasztok!
Kis segítség kellene. A Tv-m bemondta az unalmast. így tegnap kipróbáltam, és a Digi box működik, ha a monitoromra dugom rá. Az a gond, hogy 1 db HDMI bemenet van rajta, amin a számítógéptől kapja a jelet, így ha TV-zni akarok, át kell dugni. Ellenben, van rajta egy "hagyományos kék" (Neve nem ugrik be) csati is rajta, azon is rá tudnám kötni a gépre, így a HDMI port felszabadulna, abba mehetne a Digi box. Kérdésem; Ezzel tönkre tehetem a monitort vajon? (LG 22MP56)
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2017.06.11. 13:13:00 -
#14119 Nekem ilyen van, hasonló az elsőhöz amit linkeltél. Nem lassú, szép, jó a kép, jó a kontraszt, 2 hdmi, display, hangszóró, nincsenek pixelek, szeretem. -
a mostani monitorom lassan 10 éves -
#14117 Jah, de ha azt nézed, hogy használod 5 évig, akkor máris csak évente 10-el fizetsz többet.
Well, legalábbis én ezzel nyugtatva sírom magam éjszakánként álomba. -
#14116 Néztem is hogy a g-sync +50ezer nvidia bekaphassa azért.
Köszönöm az infókat!
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2017.05.06. 19:53:57 -
#14115 Nekem jó, bár olvasni csak akkor olvasok rajta, amikor épp kajálok is. Játékokban nekem megfelel. Nem pixeles, egyetlen hiba, hogy amikor windows+P-vel váltok TV és monitor között, vagy full screen (és nem borderless window) és asztal között, akkor a kép közepén 1 oszlop kikerül a kép jobb oldalára. És akkor újra váltani kell, meg vissza, hogy eltűnjön. De ez szerintem inkább driver probléma.
Részemről 27"-t FHD-re túl soknak tartom, 1440p-re meg van 27", meg 30" felettiek, de arra meg már azt tartom túl soknak... Majd 4K pár év múlva, ha lesz valami sokHz-es panel, no meg VGA hozzá, ami ki tudja hajtani. Addig ez megfelel.
Gsynccel úgyis 165 Hz-et tud. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.05.06. 19:47:07 -
#14114 Wow, köszi, ez jól hangzik :)
Ahogy látom a tiéd 27" 1440p-s, ez a kettő így együtt pontjó? Nem pixeles a kép, meg nem is túl törpe amit látsz? Több kérdéssel nem fárasztalak :D -
#14113 Persze, nagyon jó. Talán egyetlen hibája, hogy van rajta hangfal, és az elején - amig le nem tiltottam -, állandóan átváltott rá a rendes hangfalakról, mikor váltottam a monitor és a tv között. :) Más negativum nem jut róla eszembe. -
#14112 Köszi, te az Acereddel meg vagy elégedve? -
#14111 ACER XF270HU van még hasonló tulajdonságokkal, hasonló áron. -
#14110 Ez megéri a 180ezret? vagy kapni hasonlót más márkából olcsóbbé?
asus mg279q -
SzocsA #14109 Szerintem azt is minél tovább szeretném használni.
Amúgy mekkora col legyen az ideális? Láttam 25colosat is 16:9 ben nem lesz rosszak az arányok? -
#14108 Attól függ, hogy mikor tervezed lecserélni a VGA-t, és mire.
Egy monitort jó esetben nem 1-2 évre, hanem legalább 4-5 évre tervez az ember, szóval nem gond, ha perpill nem tudod kihasználni teljesen a képességeit.
Játékra és filmezésre jó a VA és az IPS is, TN 144 Hz-es viszont szerintem pocsék. Ha viszont van mondjuk IPS TV-d mellé, akkor tökéletes választás lehet.
27" talán még jó lehet közeli nézésre, nekem 1440p-s 27" van, így arra a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, mert előtte 24" FHD volt. Szerintem menj be egy boltba (egy kerti székkel :D), és próbáld ki.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.05.04. 17:25:03 -
SzocsA #14107 780 Ti-re nem érdemes már 144 hz monitort venni az új játékokat nem tudja kihajtani? Meg nemcsak játékra használnám hanem filmezésre is.
Inkább akkor már egy olcsóbb IPS panelt vegyek?
Ha 24 col feletti monitort veszek 1 méterről nézem, nem vakítja ki a szemem?
-
#14106 Hello. Valaszthatsz nyugodtan min. 5 ms monitort, 23-24" meretben, IPS panellal. -
NikeCortez #14105 Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, de a kikötésem az 1ms lenne (mindenki azt mondja az fps gammákban sokat számít)
1070es VGA van, ami ugyebár nem "analog" kimenettel rendelkezik.
olyan 50-60k lenne a rászát pénz...21" a legalja :)
segítsetek kérlek, mert már fene megesz ezekkel a "adatokkal" :( -
#14104 Szi!
Köszi a választ! :)
Ki tudom az uhdt is elméletileg I5-6600k,1070 videokártya de nem ez az elvárás. Igazából a szép látványvilág illetve a méret lenne érdekes. De valaki azt mondta hogy a nagy monitoroknál ami nem uhd már látszanak a pixelek ha közelről nézi,meg lassú. Bevallom abszolute nem vágom a témát azért is érdeklődök itt. Az olcsóbbat azért linkeltem hogy az tudásban ugyan az e? csak a méret más? Megéri azt a +20kt -
#14103 Ezek közül én az másodikat választanám. De ez szubjektív. A 32-es csak full hd, de íves. Az uhd-st ki tudod használni? Van gép hozzá? Ha nincs... Sztem felesleges. A 28-as 76k, olcsóbb, de linkeltél 100k-ért is. :D
-
#14102 Sziasztok!
Melyik monitort érné meg megvenni?
samsung c32f391fwu
lg_34um58_p
lg_29um68_p
samsung_u28e570d
Ezeket néztem ki. De nyitott vagyok minden tippre. 120k körül szeretnék max nézni. Főleg játékra használva.
-
#14101 !
HDMI Specification 2.1 is the most recent update of the HDMI specification featuring advanced features for the HDMI eco-system. It supports a range of Higher Video Resolutions and refresh rates including 8K60 and 4K120, Dynamic HDR, and increased bandwidth with a new 48G cable. Version 2.1 of the HDMI Specification is backward compatible with earlier versions of the Specification.manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx -
#14100 70 kb kb, azt sem tudom mi az a pivot :D
állandó használatra, játékra kellne -
#14099 A rászánt összegtől erősen függ a "mit ajánlanál" kategória. Meg hogy milyen felszereltséget szeretnél, kell-e pivot, stb... -
#14098 sziasztok
szeretnék monitort váltani.
24 vagy 27 col méretben
első kérdés, hogy érdemes e íveltet nézni és hogy melyik panel a nyerő?
IPS illetve VA amiket néztem, illetve samsungnál ugye PLS -
#14097 Szerintem a PPI érték alapján elég jól be lehet lőni, hogy valakinek mi fekszik.