14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#11228 na megegyszer :D
-
-
#11226 Ime <<<< Toshiba 26SL738B >>>> itt -
#11225 Rendben, en maradok inkabb a sokkal ertelmesebb elektronikaval megaldott monitornal, ha a szoba masik felebol akarom nezni a kepernyot, akkor pedig inkabb maradok az 50" plazmamnal... :) Senki sem beszelt 22-es Full HD-krol, iroasztalra egy 24-27" az idealis. 23 meg belefer. -
#11224 Vegyél valami "olcsó" Dell IPS-t, ha valamennyire komolyan gondolod a fotózást. -
#11223 az a baj hogy a kanapé úgy áll hogy csak a monitor helyére tudnék tenni tvt, az meg ugye nem pont kifizetődő :) (bal oldalt végig szekrény, jobb oldalt ablak, és nem is férne el máshol) -
#11222 Hát ez így erre a célra drága lesz. Biztos hogy így akarod? A 27-es szerintem nem pálya, ha nem a munkád miatt keresel direkt ilyet.
TV-n nem jó a konzol? -
#11221 köszi szépen a segítséget mkinek! -
#11220 nekem samsung 2770HD-m van, teljesen meg vagyok vele elégedve! -
#11219 sziasztok!
érdeklődnék, hogy szeretnék venni egy monitort, ami egyrészt asztali használatra kéne, másrészt xboxozni is használnám, szóval kanapéról játszanánk ketten, osztott képernyőn.. Azt hiszem egy 27"-os megfelelne, de nem vagyok benne biztos hogy asztali használatra is jó lenne egy ekkora monitor, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? előre is köszönöm válaszotokat! -
BenceYCE #11218 Feltoljam a képeket? 10-ből 2x 0 ms, 7x 16ms, 1x 32ms késése van a tv-mnek, ami input lag tekintetében igencsak jónak számít. A TV-knél a kérdés, csupán csak az, h az elektronika mennyire kikapcsolható. Vannak kivételek és érdemes utána járni, ráadásul egy TV szolgáltatásai egy monitorhoz képest azért nem összehasonlítható. Picivel többet tud a bedugom és megy-nél. Ha pedig elragad minket egy TV egyéb szempontból, ne felejtsük el, h D-SUB kábelen az input lag elhanyagolható, a képe pedig nem rosszabb annyival még így se, h lesüllyedjen egy 22-24"-os DVI-HDMI-s TN-es élményhez. Az enyémen pl. különbség nincs, bár ehhez kellett egy 5k-s D-SUB kábel dupla zavarszűréssel. -
BenceYCE #11217 A pixelméret miatt látod gagyibbnak, pedig pont a nagyobb pixelek kellenek hozzá, h ne egy 22"-os FullHD-n keresgéld a betűket. Természetesen kell hozzá az ideális nézési távolság, de ha a kis méretű FullHD-kat nézzük, ugyan kinek van kedve egy 22"-os előtt az ideális távolságban görnyedni, a szemeinket lefárasztva azzal, h közelre fókuszálunk, ahelyett, h 1.3m-ről kényelmesen olvasható minden. Ám én ettől függetlenül 0.8m-ről is tökéletesen átlátom a képet. Játéknál meg nem elhanyagolható a képátló, mivel nem kell a célkeresztet nagyítón át lesni. A közelharci jeleneteknél az arra érzékenyeknek lehet gáz, mert ha közelről nézed, annyira élethű, h az egér rángatása miatt hányingere lehet. :) Én azért valahogy csak legyűrtem ezt a problémát :) -
BenceYCE #11216 Az egyik nappalit rendeztem be :) -
#11215 Háát nemtudom, nekem DVI-vel van összekötve, és lekapcsol, amíg auto-ra volt álíltva, nekem is ezt csinálta, de átállítottam kézi -re és azóta lekapcsol.
Igaz it valami olyasmit ír, hogy hdmi-nél csinálja zet a gyikságot.
Itt erről vitáznak, és kb azt írják, h rakd manual-ra. És lekapcsol.
"Állítsd a MENU -> BE- ÉS VISSZAÁLL -> Automat. forrás beállítást Automatikus állásból Kézi állásba, majd állítsd be a használt csatlakozótípust - a hagyományos (15 tüskés D-Sub, kék) csatlakozó használat esetén Analóg, a DVI (fehér) csatlakozó esetén Digitális, HDMI esetén HDMI.
Innentől nem fog Jelkábel ellenőrzése hibát adni a monitor, a számítógép kikapcsolásakor energiatakarékor üzemmódba áll és teljesen elsötétül, a jobb alsó sarkában pedig villog a fehér bekapcsológomb/LED."
Legalján írja. Passz. Még hdmi -vel nem próbáltam, nekem DVI-vel van összekötve. Csak monitornak használom. -
#11214 Annyit váltotott a dolog,hogy D-sub kábellel lekapcsol Source manuálon, Hdmi kábellal ellenőrizgeti a bemeneteket.. -
#11213 Ha az az Auto Source opció akkor azt próbáltam manuálon de úgy sem jó! -
#11212 Te meg állítsd be a monitor menu-jén, az AUTOMATIKUS forrást KÉZI-re, és elvileg ki kell h kapcsoljon, ha kinyomod a gépet. És bekapcsol ha benyomod. -
#11211 Ha a HDMI -s hangot használod, akkor működik.
De én pl letiltottam a HDMI -s hangot a gépen, h ne a VGA-n keresztül menjen a hang. Így nekem ott nincs hang, csak a gépen levő jack-ben.
De ha box-ot kötsz rá, akkor menni fog, mert hdmi-vel dugod rá, az meg hang-ot is közetít. -
#11210 elég valószínű hogy jó lesz :)
Amúgy elég jó kis monitor, 70.ért van belőle tv tuneres változat XL2370HD néven, akkormár 3 az egyben :D
(pc, box, tv) -
#11209 hát ha a füles működik, akkor nekem is kéne, hogy működjön az erősítőre van kötve 2 hangfal.. akkor gondolom szólni fog.. -
eNorti #11208 Szia
Pontosan ilyen monitorom van, most vettem én is. Annyit tudok mondani, hogy én egy sima fülest dugtam az audio outba és van hang a fülesben. HDMI kábelt használok én is a box és a monitor összekötésére. Sztem működni fog az erősítővel is amennyiben van hozzá csatlakoztatva hangszóró vagy valami hasonló. De hátha van okosabb nálam mert ez csak sejtés. -
#11207 sziasztok légyszi segítsetek.. venni akarok egy monitort, a samsung XL2370-est és az xbox-t összekötöm egy hdmi kábellel és a monitorra rádugok egy 3,5 jack dugót ami egy erősítőbe megy.. szerintetek így működni fog a hang? audio out kimenet van a monitoron..
-
#11206 Tudom, a Compaq is ilyen volt :D A kérdés az volt, mire van az USB a monitoron. Hát erre is lehet :D -
#11205 Még annyit ,hogy mikor lekapcsolom a gépet mintha lekapcsolna a monitor is,de kb 5-másodperc múlva bekapcsol és kis ablakba irja Analóg,utánna Digital,utánna HDMI. ezután ismét kb.5-másodperc fekete képernyő (mintha lekapcsolna) és újra kezdi az egészet.csak a főkapcsolóval tudom lekapcsolni! -
#11204 SZiasztok!
Vettem egy Samsung T260-as moncsit, minden szép és jó, csak a gép kikapcsolásakor a monitor nem kapcsol ki, hanem fut egy ablakocska hdmi felirattal....
A régi 2032-es monitorom úgy mond ki kapcsolta magát nem kellett külön a főkapcsolóval kapcsolgatni.
A kérdésem ez most hiba,vagy természetes dolog? -
#11203 Az más, az az USB Hub, olyan már volt 8 éve a képcsöveseken is :D -
#11202 Nekem a régi Compaq V75-öm jutott eszembe: azon is volt USB bemenet, magát a talpat egy kábellel lehetett összekötni a gép USB csatlakozójával és annyi haszna volt, hogy nem kellett lehajolni a géphez (pláne ha csak hátul volt USB csati), hanem csak a talp oldalába betoltad a pendrive-ot vagy miegymást :D -
Solt #11201 Anyám borogass... öreg vagyok már... :D -
#11200 Gép bekapcsolása nélkül jácca a filmeket, képeket, mp3, stb :D
Ennyi fantáziád van... hehh :D foSőr bácsi :) -
Solt #11199 Urak! A monitoron mégis mire jó az usb csatlakozó? :) -
#11198 Köszi mindenkinek :) Akkor megszületett a döntés: van egy eladó monitorom 26 rugóért :D (Bocs a hirdetésért, de karácsonyra mindennek működnie kell, különben jön a duzzogás és napokig nem kapunk itthon kaját :D) -
#11197 Csak a dvi csatlakozó olyan, hogy átmegy rajta érintetlenül az analóg jel, a hdmi nem olyan. Mivel a hdmi a forrás, ezért abból nem fogsz egyszerű átalakítóval analóg jelet kapni.
Ráadásul azt írtad dvi-d kimeneted van, azon ki sem jön analóg jel. (digital only) -
#11196 :DD Tehat HDMI-DVI-DVI-DSUB... :D Na ez szep, ha mukodik, vendegem vagy egy sorre... :D Amugy nem tudom mikor vasaroltad a monitort, egyszerubb lenne kicserelned egy DVI-sre? Bar az is plusz koltseg, de ugy tunik tenyleg ilyen opcioid vannak... :) -
#11195 Na ja. Szóval akkor a DVI->VGA egyátalakítós megoldás kilőve. És mi van akkor, ha a HDMI-t először DVI-be alakítom és azt alakítom tovább VGA-vá? :D Hogy képet ad-e, azt a háttérismereteim alapján nem tudom megmondani, de az biztos, hogy össze tudnám dugni (HDMI-ből tudtommal egyfajta létezik, a HDMI->DVI átalakítónál arra kéne figyelni, hogy a DVI részének meglegyenek az analóg lyukai is, onnan meg már jó lenne a már meglévő DVI->VGA átalakító is). Ha ez nem működik, akkor meg a jelenlegi ismereteim alapján még három megoldás létezik: veszek 20 rugó körül egy konvertert / veszek egy normális kimenettel rendelkező videókártyát / veszek egy másik monitort. Ááá, miért mindegyik opció úgy kezdődik, hogy "veszek"? :D -
#11194 Igazad van, nem neztem meg alaposabban a lapod kimenetet (my bad), DVI-D-s, tehat nincs a lapnak analog kimenete, a plusz 2-2 "pocok" valoban az analog tuk - letordelni oket meg hulyeseg, mivel nem fogja akkor sem atalakitani a jelet az analog monitorodnak.
A HDMI-VGA konverter pedig koltseges cucc (~20k).
-
#11193 Szia! Köszi a választ, de pont az a gond, hogy az általad linkelt átalakítón is (ahogy az enyémen is) megvan szépen a 3x8 kis érintkező jobb oldalt és bal oldalt az a széles, lapos érintkező, azonban e fölött és alatt egyaránt található 2-2 kis pöcök, amiknek viszont nincs kialakítva lyuk az alaplap DVI csatlakozóján. És nem tudom, hogy most azokat le merjem-e tördelni vagy hülyeséget csinálnék ezzel, mert pont azon a négy apró érintkezőn menne át érdemi információ (elméletileg ott "mászik" ki az analóg monitorra - amilyen az enyém is - az RGB és a vízszintes szinkronizáció jele, tehát gondolom, analóg kimenetnél ezt használná, az meg, hogy egy ilyen - feltehetően egyszerű belső felépítésű - átalakító a kimenő digitális jelet az analóg monitor számára is emészthetővé tudja-e tenni, számomra kérdéses, bár én csak az elmúlt egy napban összeszedett és meglehetősen hiányos tudásom alapján okoskodom és egyáltalán nem tartom magamat tévedhetetlennek, úgyhogy ha félrebeszélek, nyugodtan javítsatok ki). -
#11192 Hello. Egy ilyet vasarolj: link. -
eNorti #11191 Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Samsung fullHD monitort, van rajta HDMI bemenet és gondoltam kipróbálom már rajta az XBOX-omat mit mutat, ugyan is a TV-m csak HDready. Nagyon elszomorodtam mikor megláttam, hogy a monitoron tiszta homályos, elmosódott a kép, közel sem fullHD, rosszabb mint a HDready TV-n (nagyon gáz, még haver sima TV-jén is élesebb a kép). Nézegettem a monitor és a BOX beállításait is, de sehogy nem lett jobb. Valami magyarázat van erre? Megoldás esetleg?
-
Blum #11190 Ilyen van haveromnak. Kiba**ott jó cucc (Bár gondolom most nem mondtam újdonságot :D)
Btw,Acer és HKC monitorokról mi a véleményetek? -
#11189 Hát pont ezzel szenvedek... Egy ilyen többe kerül, mint az alább linkelt tv és még kisebb is.