14419
  • obe
    ok, köszi mindenkinek aki välaszolt, az ärat a geizhals-rol neztem, meg voltam gyözödve hogy kint olcsobb...akkor megse...hät ha tenyleg minimälis a különbseg, akkor mär inkäbb a full hd, nem szeretnek 1-2 ev mulva ujra monitort venni

köszi mindenkinek
  • neevous
    Nem árgéppel kell kezdeni, hanem azal, hogy megnézi, hogy kik a hivatalos viszonteladók és azok közül a legjobb árat kiválasztani.
  • kifli
    62 csak :)
  • franc0
    86K??? Legközelebb ha műszaki cikket veszel, legalább kezdd egy argep.hu-val hogy nagyjából képbe kerülj. Vagy félreírtad, 68 akart lenni?
    Amúgy nálam is jó a monitorguru. Meg a monitor is fasza amit kinéztél. Szerintem is csak az u2311h vetekedhet vele.
  • Thanatos
    én nem rég vettem u2311h-t, a gépet gyk 805-ban játékra és filmnézésre használom itthon, és finnyás is vagyok az utánhúzásra, input lagra meg ilyesmire, de eddig nekem tökéletes, semmi utánhúzást nem látok :)

egy tipp: ha hajlandó vagy rászánni egy kis időt, akkor a monitorgurunál megnézheted élőben, nyúzhatod, tesztelheted amennyit tetszik vásárlási kötelezettség nélkül is :) (már amennyiben van még nekik ilyen)
  • neevous
    Nem húz jobban után, mint egy kamu 2ms:)

Lesd meg boltban, hogy látod-e a különbséget.
  • Zoli007
    Ha fullHD-t akarsz 2311 ha elég a 1680x1050 akkor 2209. Mondjuk ilyen árkülönbség mellett inkább a 2311-et.
  • obe
    megtaláltam..hmm, ...: egy mérettel nagyobb , nagyobb kontraszt, viszont 8 ms, nem húz után ? "csak" ips panel, nem e-ips panel, a 22 es többet fogyaszt, viszont a 23 -as kb 50-60 euroval kevesebb..
  • obe
    ..ami lemaradt...: tudom, ez a monitor "csak " 1680 x 1050 es felbontást tud, tehát full hd-t nem, de nem baj, a vga-m pedig jelen pillanatban ati 4870 512-es, nem terveztem egy évig mé váltani, épp elég lesz a nativ felbontást kiszolgálnia játékban
  • neevous
    Mondjuk a helyedben elgondolkodnék egy U2311-en 70k körül.
  • obe
    egy kis segítség, vélemény kellene, pár oldalt átolvastam visszafelé, remélem nem ugrottam át hasonló, vagy ugyanzon kérdést

szóval, elhalálozott a 8 éves lg 17 es flatron f 700b monitorom, "csak" 22-es, és nem tn panelest, hosszas böngészés után ezt találtam megfizethető minőségnek, kérlek ha ismeritek, esetleg birtokosa vagytok egynek, osszátok meg véleményeteket, vagy esetleg más hasonló adottságút tudtok ajánlani?

Dell UltraSharp 2209WA ..tulajdonságai: 3000: 1 kontraszt, e-isp panel, 178 fokos bet.szög, reakció 6 ms, fogyasztás 51 w tipikus, 1 w standby, 4 x usb...film, játék célra

kb 86 ezer forintért láttam a legkedvezőbb ajánlatot..köszi előre is
  • USAMEN POWER
    SyncMaster U70 mellett döntöttem, azért köszönöm a "segítséget." :)
  • Krisztiam #11136
    akkor jó, csak egy tesztbe azt olvastam, hogy 720 p.. na mindegy akkor lehet..
  • Blum
    felbontás: 1.920 pixel x 1.080 pixel

Miértne tudnád?
  • Krisztiam #11134
    sziasztok lenne még egy kérdésem..
    ha veszek, egy Samsung XL2370-est, akkor azt tudom használni 1080p-s felbontásban?
    köszi a választ..
  • neevous
    Elnézést, hogy meg mertem kérdezni, egy számomra nem egyértelmű dolgot. Bocs.
  • USAMEN POWER
    Inkább arra válaszoljatok, amit kérdeztem. :) Köszi.
  • Solten
    Vagy tolatoradar melle.
  • pointer4
    Visszapillantó tükörnek pl :)
  • neevous
    Mire használnál egy kisebb monitort?
  • USAMEN POWER
    Hy ! Kéne nekem egy mini, usb -s kiegészítő monitor, de nem szeretnék rá egy kisebb vagyont kidobni. Ti mit ajánlanátok ?

Első nekifutásra Samsung SyncMaster 2263DX -et találtam, de az ára az egekben van.
    Aztán találtam ezt (árat viszont nem) SyncMaster U70, elsősorban digitális képkeret, de azt írják hogy kiegészítő monitorként is alkalmazható, de e téren ne várjunk tőle túl sokat.

Aki tud a témában segíteni, az írjon. :)
  • Krisztiam #11127
    köszi
  • KranaZoli #11126
    Persze!
  • Krisztiam #11125
    sziasztok
    érdeklődnék,hogy az audio out -ra be lehet dugni 3,5 jack dugót ugye??
    sam xl2370-es monitoron van ilyen audio out..
  • Solt
    ;)
  • Thanatos
    ja és még annyit hozzátennék, hogy vagy egy hónapot agonizáltam hogy tn paneles vagy ez,mert nekem főleg játékra kell és azért aggódtam a válaszidő miatt, voltunk fényképezőgéppel tesztelgetni mediamarktban, meg náluk is, stb, szóval tényleg sokat agonizáltunk az ügyön, de úgy tűnik sikerült jól dönteni, eddig tökéletes játékra is, és gyönyörűek a színei :)
  • Thanatos
    én is csak ajánlani tudom őket, 10kor nyitnak, de 9re bejött miattunk, és vagy délig ott voltunk (pixel nézegetés, kalibrálás, beszélgetés stb), szóval tényleg nagyon korrekt, és tényleg ért a monitorokhoz :)
  • Solt
    Dettó!!!! Nagyon korrektek voltak! Le a kalappal előttük...

( az elégedettségem miatt ajánlottam én is őket! ;) )
  • Thanatos
    én pénteken vettem egy ilyet, szintén a monitorgurutól, és le a kalappal, igaz előtte crt-m volt így nem tudom tn panelesekkel összehasonlítani de szerintem nagyon megérte az árát az 1 hónapos keresgélésem után :)

monitorguru és old_artist előtt meg külön le a kalappal, ilyen korrekt it bolttal mostanában nem találkoztam :)
  • orangutan
    ha nincs odaírva h milyen panel, akkor az nagy valószínűséggel TN paneles.A TN az az alap kb. Általában akkor írják oda, ha vmi más ami jobb.
  • Solt
    Akkor EZ a neked való. Olvasd el a véleményeket is róla...

Nekem is ilyen van, egy TN paneles LG-t cseréltem le... más világ... és azóta a szemem sem véreres... ;)

• CalebJoe
    Az a lényeg hogy 24-es legyen, ja játékra és filmezésre használnám.
    Nézegettem több boltot is de kurvára nem írják oda hogy milyen paneles mert nekem számít a szín meg amúgy is rossz a szemem.
  • orangutan
    Hát szerintem hasonló tudásút már 15-20 ezer ft-tal olcsóbban is lehet kapni.És azok is jó minőségűek.Az én monitorom (BenQ, egy hónapos) egy kategóriával kisebb(22") , de ugyanúgy FulHD, dvi-d vel (dvi-d/hdmi nincs különbség kb), és 38 ezret szántam rá, és semmi hibája, gyönyörű képe van.Szóval ha 24" t keresel akkor is 50 ezernél többet ilyen kategóriában nem szánnék rá, mivel kb csak a méretével tud többet, mint azok amik 30-35 ezertöl kezdödnek.
  • Solt
    Már linkelték ahogy látom... ha ennyi pénzt szánsz rá, akkor mindenképpen Dell U2311H. Ha meg nem érdekel a színhűség meg a szemed egészsége, akkor valami olcsóbb TN panelest vegyél... ;)

@bertino: Ha te mondod... :D
  • neevous
    Link.
  • bertino
    bazzzz ez mi tek volt
  • CalebJoe
    Mi az a TN panel és miért nem éri meg?
  • Solt
    Ennyi pénzért tuti nem vennék TN paneles monitort!!!
  • CalebJoe
    kösz akkor asszem le is rendelem
  • Zoli007
    Mondjuk ha nem egy PC-hez kötöd, akkor van értelme, mert tudsz kapcsolgatni a bemenetek között. Mondjuk egyiken Win-t installálsz a másikon addig dolgozol, és nem kell 2 monitor.